» »

Crusader Kings III

Crusader Kings III

Zmajc ::

Končno se vrača ata in mama vseh strategij v novem že 3. delu igre.



Da se ne bo smetilo temo CK2
  • spremenil: Zmajc ()

Zmajc ::

Ocene so zaenkrat zelo obetavne. Osebno sem preigral tutorial in kak ourco, dve igral naprej začetni scenarij.

Uporabniški vmesnik je lepši, večji, malenkost bolj logičen a še vedno dovolj podoben prvemu delu ter mogoče malo bolj prijazen začetnikom.

Tutorial je še vedno kar skop in ti razloži praktično samo čiste osnove, je pa dovolj dober da lahko začneš igrat.

Zaenkrat se mi zdi igra dober naslednik ene najlegendarnejših stragetij na trgu, ki ji ni para.

Naj se masaker v imenu dinastije začne. :))

Smurf ::

Jaz sem preskocil tutorial in sel kar direktno na ironmode :D. How wrong can it go.

Zmajc ::

Ma saj jaz sem razmišljal v isti smeri p asem si rekel ...ajde naj vam bo. :P

Smurf ::

Evo jaz sem se odlocil, da bo moja prva igra Count Eudes of Anjou. Cilj je s casom postati vladar Francije. Bom videli :).

Zmajc ::

Jezos jaz sem se odločil osvojiti veliko britanijo z začetkom na Irskem 867, še preden sem osvojil pol irske so se mi še izkrcali danski vikingi z 1800+ vojaki, tako da sem zdaj Irec pod Dansko nadvlado. Svašta. :))

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Zmajc ()

Smurf ::

Po slabih 100 letih, sem iz county anjou spremenil v kingdom of anjou :).

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Smurf ()

Zmajc ::

Mater, succession lawsi naredijo CK3 dosti težji napram CK2. Je kr jeba rodbino držati na nivoju, da maš dovolj potomcev a vseeno ne preveč, da se po smrti enega vladarja ne spokoljejo med sabo.

Pogoji za spremeniti dedne zakone so pa tudi kr strogi. Po moje pre-strogi.

Ne vem za kaj je pogoj, da vstopiš v ZGODNJI srednji vek, da reformiraš cerkev, za katero pol ugotoviš, da je ne moreš, ker ne obvladuješ večino "svetih" krajev, ki so razmetani random vse povprek.

No jaz sem na koncu obupal nad Evropo, dokler vikinge ne tonirajo malo down in šel igrat neke bušmane v Afiko :))

Po skoraj 200 letih in kar nekaj državljanskih vojnah, mi je uspelo reformirati bušmansko cerkev, vstopiti v zgodnji srednji vek, uvesti fevdalizem, uvesti "high parition" dedne zakone in vzgojiti dinastijo 100+ živečih članov, ki so večino vsi geniji in mahjeni na znanost in vero ter prakticirajo čarovništvo (Witch Coven), ki je po reformaciji cerkve legalno in nekaznovano.

Dalje pa bomo vidli, musliči počasi pritiskajo z ene strani, na drugi strani pa se nekaj štulijo zravn krščani z križarskimi vojnami. Očitno jim Afrika bolj paše po tem ko je Bizantinsko cesartstvo osvojilo pol evrope in azije.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Zmajc ()

Smurf ::

Meni so succession lawi v bistvu super, ker naredijo igro vsaj malo challenging da ne blobas takoj (pa vseeno sem v slabih 100 let prisel iz ene province v svojo kraljevino). Potomce si moras rihtati malce bolj stratesko. Ce imas prevec moskih potomcev lahko se zmeraj posljej mlajsega sina med zupnike, lahko se mu "zgodi" nesreca ali pa ga uporabljas malce bolj agresivno v bitkah :D. Game of thrones pa to. Se mi zdi, da characterji man nakljucno umirajo kot v 2 tako, da je lazje predvideti zadeve.

Glede zgodnje srednjega veka afaik ni treba reformirati cerkve (vsaj meni ni bilo potrebno) samo dovolj casa je bilo potrebno pocakati (da stece research + casovni kriterij za zgodnji vek).

Zmajc ::

Ja, v evropi ponavadi ni težave, ker je krščanstvo dovolj razširjeno, in ponavadi po defaultu reformirano. Tudi kriteriji za vstop v zgodnji srednji vek se izpolnijo sami od sebe, če si član kake večje kulture kot so Germani ali Franki. Ni pa tak enostavno, ko si nek Bušman z neko obskurno vero v podsaharski Afriki, pol pa ugotoviš da ti manjka 1 svet kraj, ki je 1 provinco vstran v drugi kaljevini, ki ima več vojakov kot ti. . :D

Sicer lahko kadarkoli spremeniš vero v katero koli, tako, da tehnično gledano bi lahko vero spremenil v neko reformirano in tako vstopil v zgodnji srednji vek. Amapak bolj zanimivo se mi je zdelo reformirati bušmansko cerkev in legalizirat čarovništvo, ker imam Witch Coven dinastijo.

Tudi zahteve koliko "piety" mora imeti tvoj vladar za reformacijo so hudo visoki (4600 piety), brez da vlagaš pike v vero in kupiš 50% cost za reformacijo tega skoraj ni mogoče doseči.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Zmajc ()

Zmajc ::

Drugače je dobra taktika kako določen trait razširit na celotno dinastijo. Ko imaš otroka, ki je recimo genij ga poročiš z drugim genijem (in nobenim drugim). Tako bo šansa da bojo otroci geniji 100%.

Potem se pa samo morata ploditi ko zajca in v par generacijah imaš toliko genijev, da se jih vse j**e

Smurf ::

Jap, podobne je bilo ze v CK2, ampak se mi zdi, da je v novi verziji lazje prenasati te gene. Tudi sam sem prisel v 3 generacijah do takih genov, katerim bi se Hitler bil fous :D.

Zmajc ::

Ja, dinastijo lahko speciliziraš da ima večjo šanso za "nove" pozitivne, ojačanje ostalih in prenašanje obstoječih. Potem pa dodaš še večji fertility in boljše perke od učenja.

Smurf ::

Za fertility zaenkrat sicer nisem videl potrebe, ker imam rajsi trenutno manj otrok. Se bo pa verjetno to sedaj spremenilo, ko imam kraljestvo. Izkusnje iz dvojke mi sicer tudi pravijo, da noces sorodnikom dajati prevec, ker se hitro obrnejo proti.

Zmajc ::

Ja, je kr sranje kak te RNG lahko zaj**e. Se mi pa zdi uporaben skill, ki ti pove, da boš točno čez 1 leto po tem sporočilu umrl. Lahko po potrebi vmes na hitro razdediniš nepotrebne sorodnike. Sicer ne vem koliko to vpliva na to ali se dejansko po smrti vladarja odpovejo svojim ambicijam ali pa začnejo z upori in sovražnimi frakcijami.

Osebno imam še največji uspeh s tem, da sem vsem svojim otrokom guardian in jih vzgajam v podobnih vrlinah: content, diligent, just ipd. Tako se mi zdi po smrti dosti manjša anarhija. Če imaš našparanega dovolj denarja najameš mercenarije in kraljestvo, ki se je razdelilo na hitro združiš. Nato lahko osvojene brate in seste nastaviš v svoj council, in z diplomacijo prisliš da so tvoji najboljši prijatelji. ;((

Tako sem prišel do Dinastije, ki ima 5 "cadet" pod dinastij in več kot 100 živečih članov.Tudi, če se razcepijo v druga kraljestva imajo s tabo ponavadi zavezništvo, in imaš okoli sebe ščit, pred ostalimi.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Zmajc ()

Zmajc ::

To da v ti zavezniške vojake šteje v število vojakov, pri napovedovanju vojne pa je tudi bedarija. AI zaveznikov je pogosto tako butast, kot da hočejo sabotirat tvojo vojno, ne ti pomagat.

Tudi nasprotnike za katere ti javlja da bodo trd oreh zaradi butastega AI-ja zaveznikov pogosto premagaš preden le ti sploh pridejo.

Tudi sam sem se naučil da zaveznikom ni dobro pomagat, še posebej, če gredo v večjo vojno. V enem primeru se je moje kraljestvo razcepilo na dva enakovredna dela, moj brat je imel rahlo večjo vojsko in sosednjemu kraljestvu, ki mi je blo skoz trn v peti napovedal vojno. veselo sem mu pomagal zmagati vojno, da se 5 minut za tem obrnil proti meni, prekršil zavezništvo in osvojil še mene.

Sedaj ponavadi če nasprotnik ni premočen "pomagam" nato pa samo sedim na svojem ozemlju ter ga branim če je kdo dovolj nor da napade vmes mene.

Tako si med seboj razbijejo zobe, jaz pa imamo mir in ne prekršim zavezništva. :D

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Zmajc ()

oo7 ::

Prodali so že več kot 1 miljon kopij.

oo7 ::

Crusader Kings 3 Will Let Players Settle Disputes With Duels Soon

https://gamerant.com/crusader-kings-3-d...

oo7 ::

Crusaider Kings III lahko igrate zastonj na Steamu še 4 dni.

Nisem še nikoli igral pa je zdaj odlična priložnost, da probam :)

Zmajc ::

It's a wild ride :)

Priporočam da začneš z tutorialom, ki se dogaja na Irskem

rezator ::

Sem osvojil polovico Evrope. Se pripravljam na osvojitev severne Afrike in kar naenkrat End date! Vidim, da se da tudi že v save game spreminjat datum konca igre. Ampak ne zagrabi. Je komu uspelo premakniti end date, ko je že začel igrati?
Some people feel the rain. Others just get wet.

Zmajc ::

Če ti je vseeno za achievemente lahko end date izklopiš in igraš v nedogled. Ampak to se nastavi, ko igro začneš.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Zmajc ()

rezator ::

To vem, ampak nisem nastavil na začetku. Če in kako se da zdaj?
Some people feel the rain. Others just get wet.

Zmajc ::

Nikoli nisem bil v tej situaciji, je pa res da konstatno restartam igre, ker se hitro navoljim. Neke večje kraljevine/imperije se mi ne da igrat, ker se vsakij 5 min j****š z nekimi upornimi podložniki/sorodniki, ki bi se radi osamosvojili in ali/prevzeli oblast. :))

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Zmajc ()

rezator ::

Jaz sem tudi velikokrat. Pri CK III mi ej pa to prvi campaing in ga še vedno igram, oz sem ga do nedolgo ... 8-O
Some people feel the rain. Others just get wet.

Zmajc ::

Tu je post, na tvojo tematiko z reddita izpred dveh mesecev. Ne vem če še deluje a lahko probaš.

Here's how to change CK3 Game Rules on 1453 Ending Date Mid-Game - Step by Step Instructions

rezator ::

Hvala za pomoč! Ampak sem tudi sam našel. Prej sem našel poste, kjer v save game spreminjaš in ni delalo. Tako kakor piše pa tukaj: https://www.reddit.com/r/CrusaderKings/... pa deluje super.
Some people feel the rain. Others just get wet.

oo7 ::

Crusader Kings III: Royal Court - Date Reveal Trailer

oo7 ::

Crusader Kings 3: Fate of Iberia - Official Announcement Trailer

oo7 ::

Crusader Kings III: Fate of Iberia - Release Trailer

oo7 ::

The popular strategy game Crusader Kings III will get a number of novelties this year. The largest of the expansions will take the player on a long journey through the kingdom.



Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Victoria 3

Oddelek: Igre
15932 (301) xseki
»

Civilization VI (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Igre
11718953 (2500) Sony-Tech
»

Europa Universalis IV Grand strategy (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Igre
1299960 (4590) Zmajc
»

Humble Weekly: Paradox Interactive

Oddelek: Igre
7976 (788) Zmajc

Več podobnih tem