Forum » Programska oprema » prosim za pomoč: obdelava videa
prosim za pomoč: obdelava videa
digitalcek ::
Kupujem neka stara "jajčka" z 12,5" za pisanje tekstov, surfanje, itd.
Vseeno pa bo kdaj pa kdaj potreba, zunaj zmontirati kakšen video (posnetki 1920x1080).
Gre za enostavno montažo z fade in/out, ter prelivi, mogoče mala korekcija tona v plus, ali minus. Mogoče še kakšen napis.
Notesnik ima procesor Intel Core i5 (2nd Gen) 2520M / 2.5 GHz dual core.
Poznate kakšen program za obdelavo videa, na katerem bi se približno dalo montirati (fade in/out, kakšen preliv, mogoče tudi možnost napisov)?
Videi so resolucije 1920x 1080.
Če se bo enominutni video renderiral 20 minut, me ne moti. Saj se nam, starim, nikamor ne mudi...
Vseeno pa bo kdaj pa kdaj potreba, zunaj zmontirati kakšen video (posnetki 1920x1080).
Gre za enostavno montažo z fade in/out, ter prelivi, mogoče mala korekcija tona v plus, ali minus. Mogoče še kakšen napis.
Notesnik ima procesor Intel Core i5 (2nd Gen) 2520M / 2.5 GHz dual core.
Poznate kakšen program za obdelavo videa, na katerem bi se približno dalo montirati (fade in/out, kakšen preliv, mogoče tudi možnost napisov)?
Videi so resolucije 1920x 1080.
Če se bo enominutni video renderiral 20 minut, me ne moti. Saj se nam, starim, nikamor ne mudi...
TheBlueOne ::
Verjetno ti bo najbolj ustrezal Davinci Resolve. Za take melenkosti brezplacen profi program.
DamijanD ::
Edina slabost DaVincija je, da je pomoje kar zahteven za hardware (beri dela počasneje kot ostali), zato sem OPju predlaga preprostejši shotcut.
TheBlueOne ::
Jaz sicer ne uporabljam DaVincija, lahko pa recem, da je v primerjavi z vsaj Blender VSE dosti hitrejsi, posebej ko prides do renderja. Bi uporabljal DaVinci za koncni render, samo ne podpira formatov, ki jih imam najraje.
Bom pa testiral Shotcut.
Bom pa testiral Shotcut.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Enostaven program za video editing.Oddelek: Pomoč in nasveti | 2433 (1316) | refosk |
» | Programi za urejanje videaOddelek: Programska oprema | 3702 (2812) | noraguta |
» | Pametna, dobra knjige za izobraževanjeOddelek: Loža | 4484 (3364) | globalna80 |
» | Štirijedrni procesorji ARMOddelek: Novice / Procesorji | 5751 (4703) | Jst |
» | ARM ima blagodejne učinke na baterijoOddelek: Novice / Procesorji | 4413 (3118) | techfreak :) |