Forum » Kriptovalute in blockchain » kripto splošna debata
kripto splošna debata
Temo vidijo: vsi

Špricer ::
Seštevanje carin Kitajski: 104 %
Trumpova napoved na omrežju Truth Social, da bo uvedel še 50-odstotne carine na kitajski uvoz, pomeni, da se bodo stroški za večino kitajskega blaga, ki prihaja v ZDA, več kot podvojili. Začel je z 10-odstotnimi carinami na kitajsko blago, nato je temu dodal še 10 odstotkov. Prejšnji teden je uvedel dodatnih 34 odstotkov carin, kar nas pripelje do 54-odstotne carine. Današnja objava je k temu dodala še 50 %. Tako Trumpove carine zoper Kitajsko zdaj skupaj znašajo 104 %, poroča agencija Reuters
Kitajski juan vreden še manj
Kitajski juan je v primerjavi z ameriškim dolarjem padel na najnižjo vrednost v zadnjih enajstih tednih.
Trumpova napoved na omrežju Truth Social, da bo uvedel še 50-odstotne carine na kitajski uvoz, pomeni, da se bodo stroški za večino kitajskega blaga, ki prihaja v ZDA, več kot podvojili. Začel je z 10-odstotnimi carinami na kitajsko blago, nato je temu dodal še 10 odstotkov. Prejšnji teden je uvedel dodatnih 34 odstotkov carin, kar nas pripelje do 54-odstotne carine. Današnja objava je k temu dodala še 50 %. Tako Trumpove carine zoper Kitajsko zdaj skupaj znašajo 104 %, poroča agencija Reuters
Kitajski juan vreden še manj
Kitajski juan je v primerjavi z ameriškim dolarjem padel na najnižjo vrednost v zadnjih enajstih tednih.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Špricer ()

Kanadski premier: Povečana verjetnost recesije
Verjetnost recesije v ZDA se je močno povečala zaradi carin predsednika Trumpa, kar bo imelo velik negativen učinek na kanadsko gospodarstvo, je po poročanju agencije Reuters sporočil kanadski premier Mark Carney.
Verjetnost recesije v ZDA se je močno povečala zaradi carin predsednika Trumpa, kar bo imelo velik negativen učinek na kanadsko gospodarstvo, je po poročanju agencije Reuters sporočil kanadski premier Mark Carney.

Zdaj zdaj se bo obrnil bull trap navzdol. Ponoči azijci skalpirajo.
Audi in Land Rover nič več onkraj luže
Proizvajalca avtomobilov Audi in Jaguar Land Rover naj bi zaradi nove carinske politike ZDA začasno zaustavila izvoz v ZDA. Pri Audiju naj bi to veljalo za tiste avtomobile, ki so bili v ameriška pristanišča dobavljeni po 2. aprilu, ko so začele veljati 25-odstotne carine na njihov uvoz v ZDA, poroča STA.
Proizvajalca avtomobilov Audi in Jaguar Land Rover naj bi zaradi nove carinske politike ZDA začasno zaustavila izvoz v ZDA. Pri Audiju naj bi to veljalo za tiste avtomobile, ki so bili v ameriška pristanišča dobavljeni po 2. aprilu, ko so začele veljati 25-odstotne carine na njihov uvoz v ZDA, poroča STA.
Zgodovina sprememb…

tilio ::
Zdaj zdaj se bo obrnil bull trap navzdol. Ponoči azijci skalpirajo.
Gloom & doom.
Ni šans, da se bo ZDA zaprla za dlje časa. To je ne bo peljalo v cvetočo prihodnost. In če se ne zapre za več časa je/bo to lahko dobra nakupna priložnost. Evropa je pomemben ekonomski partner. Rusija ne more nadomestiti izpada kupne moči evropskega trga kaj šele vseh ostalih držav, ki jim je Trump napovedal carine. Trumpove bo svoje carine skenslal.

Trump ne bo prekinjal carin
Na vprašanje, ali si Bela hiša prizadeva za "pavzo" pri carinah, je ameriški predsednik Donald Trump, ki je danes gostil izraelskega premierja Benjamina Netanjahuja, dejal: "Na to ne gledamo. Imamo veliko držav, ki se bodo z nami pogajale o poštenih poslih. In v določenih primerih bodo plačevale znatne carine," poroča agencija Reuters. Dodal je, da so lahko carine stalne ali pa predmet pogajanj, ter države pozval k odpiranju svojih meja. Podvomil je v uspeh Kitajske in ponovil, da je bila trgovinska politika Evropske unije nepoštena do ZDA: "Eden od načinov, da lahko to enostavno in hitro izgine, je, da bodo morali energijo kupovati od nas," je zaključil.
Na vprašanje, ali si Bela hiša prizadeva za "pavzo" pri carinah, je ameriški predsednik Donald Trump, ki je danes gostil izraelskega premierja Benjamina Netanjahuja, dejal: "Na to ne gledamo. Imamo veliko držav, ki se bodo z nami pogajale o poštenih poslih. In v določenih primerih bodo plačevale znatne carine," poroča agencija Reuters. Dodal je, da so lahko carine stalne ali pa predmet pogajanj, ter države pozval k odpiranju svojih meja. Podvomil je v uspeh Kitajske in ponovil, da je bila trgovinska politika Evropske unije nepoštena do ZDA: "Eden od načinov, da lahko to enostavno in hitro izgine, je, da bodo morali energijo kupovati od nas," je zaključil.

Saylor in pajdaši spet pumpajo posrani btc. Ne bo jim uspelo. Azijci že čakajo z rdečim gumbom.

tomaz- ::
špricer, kar "navijaj", je potem vsakič odboj navzgor :)
zapiši si mojo napoved, jo boš serviral konec leta: do konec leta bo BTC na cca 130,000 - 150,000
zapiši si mojo napoved, jo boš serviral konec leta: do konec leta bo BTC na cca 130,000 - 150,000

Trump ne bo prekinjal carin
Zgleda kot da Trumpu verjameš na besedo. Jaz mu ne verjamem. Obnaša se kot, da drugih igralcev ni na šahovnici. Ampak so in tudi oni bodo vlekli poteze in se bo moral tudi on začet prilagajat. Kitajci so omejili izvoz redkih zemelj za začetek.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: tilio ()

Zanimivo. Ripple je objavil video o RWA in na začetku videa je Cardano logotip. Očitno mislijo resno s povezavo. Cardano dobi uporabnike in Ripple USD, Ripple dobi smart contracte. Win - Win.
EDIT: https://x.com/Ripple/status/19092298345...
Zgodovina sprememb…

Kripto ::
Zanimivo. Ripple je objavil video o RWA in na začetku videa je Cardano logotip. Očitno mislijo resno s povezavo. Cardano dobi uporabnike in Ripple USD, Ripple dobi smart contracte. Win - Win.
Nobenega razloga ni, da ne bi Ripple in Cardano sodelovala... Njim je kristalno jasno, da je to koristno za obe strani in da lahko nekaj velikega naredijo bolje in hitreje. Negativnost in tribalizem ne peljejo nikamor.
Vključitev XRP in ADA v ameriške strateške blagovne rezerve bi prinesla pospešek v implementaciji globalno.
Wealth is mindset!

Kaj sledi če pa ne bo? Kaj mi boš ponudil?
Vsako leto napovedujete, da bo konec leta rast. Sramotite se. Vedeževalec blaž bolje zadane. Dečko, balon si zamudil. Počasi pušča. Hitreje bi šlo če ne bi bilo institucij. Ampak njim je vseeno ker vsak bull trap zaslužijo na ovcah kot si ti. Več sreče 2028

Zgodovina sprememb…

Slow_rug ::
ka bi ti skoz meu ... shortaj zdaj na polno SKALPIRAJ sam sebe =)
Jaz se strinjam da zgodovini ne ubežimo ...in ja letos bo veselo po poletju pridružujem komentarju zgoraj
Jaz se strinjam da zgodovini ne ubežimo ...in ja letos bo veselo po poletju pridružujem komentarju zgoraj

tomaz- ::
Vsako leto napovedujete, da bo konec leta rast. Sramotite se. Vedeževalec blaž bolje zadane. Dečko, balon si zamudil. Počasi pušča. Hitreje bi šlo če ne bi bilo institucij. Ampak njim je vseeno ker vsak bull trap zaslužijo na ovcah kot si ti. Več sreče 2028![]()
Mišek, tale dečko oziroma ovca , kot ga imenuješ, ima v lasti 9 BTC-jev iz časov, ko je zanje dal cca 12000,00 , pol je pa še dokupil 1 BTC po ceni 70000,00, da jih je zdaj okroglih deset. Če kaj, mi pa ne boš pridigal o potrpežljivosti, hehehe.. Vmes, ko se ti vžigaš, doživljaš izbruhe in travmiraš za tistih jebenih par deset evrov, smo tapotrpežljivi naredili tisto, kar bi ti tako neskončno in nepotrpežljivo rad v 1 dnevu..
In zato ti še enkrat pišem: spomni se name čez kako leto, ko bo na mojem portfelju namesto cca 700000,00 dober miljonček pa pol. in ČE pade še na polovico, bom imel še vedno tak plus, da je joj.
Zdaj pa nazaj se vžigat in napovedovat doomsday :)

Carinska vojna se je komaj začela... Tako, da to znajo biti zelo rdeči tedni, ki se bodo prevesili v mesece preden se skulirajo in začnejo pogajati. Še posebej med ZDA in Kitajsko se zna zelo zakomplicirati.
Posledično bo najverjetneje šel kripto še zelo nižje.
Wealth is mindset!
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Kripto ()

Vsako leto napovedujete, da bo konec leta rast. Sramotite se. Vedeževalec blaž bolje zadane. Dečko, balon si zamudil. Počasi pušča. Hitreje bi šlo če ne bi bilo institucij. Ampak njim je vseeno ker vsak bull trap zaslužijo na ovcah kot si ti. Več sreče 2028![]()
Mišek, tale dečko oziroma ovca , kot ga imenuješ, ima v lasti 9 BTC-jev iz časov, ko je zanje dal cca 12000,00 , pol je pa še dokupil 1 BTC po ceni 70000,00, da jih je zdaj okroglih deset. Če kaj, mi pa ne boš pridigal o potrpežljivosti, hehehe.. Vmes, ko se ti vžigaš, doživljaš izbruhe in travmiraš za tistih jebenih par deset evrov, smo tapotrpežljivi naredili tisto, kar bi ti tako neskončno in nepotrpežljivo rad v 1 dnevu..
In zato ti še enkrat pišem: spomni se name čez kako leto, ko bo na mojem portfelju namesto cca 700000,00 dober miljonček pa pol. in ČE pade še na polovico, bom imel še vedno tak plus, da je joj.
Zdaj pa nazaj se vžigat in napovedovat doomsday :)
Dečko, spokaj. Pa prosim ne spuščaj se na osebni nivo, ksr drugega kot to nimaš, tvojih imaginarnih 10 btc pa sanjaj.

Carinska vojna se je komaj začela... Tako, da to znajo biti zelo rdeči tedni, ki se bodo prevesili v mesece preden se skulirajo in začnejo pogajati. Še posebej med ZDA in Kitajsko se zna zelo zakomplicirati.
Se strinjam. Te stvari se ne rešijo v nekaj dneh. Kapital čaka. Čas negotovosti je čas za se pozicijonirati. Ampak kdor ne ve kaj počne ali ne verjame v svoje poteze si lahko s takimi pozicijami pridela hud stres.

Technics ::
Traktor1989 je izjavil:
Tako je. Najboljši razumemo.
Edin špricer ne.
On si ga na roke meče ko pada,ker ve da bo lahko kupil za 100€ in se bo pol 5 let hvalil,da je zaslužil 20€ :xD.

Bo Kitajska začela dumpati ameriške obveznice?
Tale možakar pravi, da izgleda kot da Kitajska ni glavni problem
https://x.com/biancoresearch/status/190...
Zgodovina sprememb…

Traktor1989 ::
Pa še nekaj.. BTC bi šel po zelo podobni poti tudi če nebi bilo tega hrupa zdaj in carin.
Tako da..
Tako da..

Bo Kitajska začela dumpati ameriške obveznice?
Tale možakar pravi, da izgleda kot da Kitajska ni glavni problem
https://x.com/biancoresearch/status/190...
Ni glavni problem, je pa najtrši oreh... Pomembno je razumeti, da je Kitajska pripravljena na trgovinsko vojno. Ne bo se uklonila. Bo prišlo do pogajanj, ko bosta obe strani videli kakšna je trenutna in potencialna škoda...ampak to se lahko iz tednov prevesi v mesece. S tem kar Donie počne lahko pridobi boljše pogoje za poslovanje s Kitajsko in pa znižanje obrestnih mer, ki bi omogočilo nov zagon gospodarstva. Seveda s temi carinskimi ukrepi tvega skok v recesijo, ampak baje sentiment na trgu še ni za recesijo. Povečanje made in USA izdelkov je težko doseči, ker pri taki zaposlenosti kot jo imajo ZDA ni kadra, ni proizvodnih kapacitet itd. To pa traja vsaj 5 let, da se vzpostavijo proizvodne kapacitete, avtomatizirane, robotizirane... Najbrž je vsaj 50 milijonov ljudi po celem svetu, ki nekaj proizvaja to kar ZDA trg kupuje.
Kdor je bil v Ameriki ve, da skoraj karkoli primeš s trgovske police je made in China, made in P.R.C. Od toasterja, blenderja,TV, tekstila...ni da ni. Da najdeš made in USA se moraš zelo potruditi.
Wealth is mindset!

dvince ::
po mojem Trump samo grozi in na koncu bo odpovedal carine po dogovorih z vsako večjo trgovsko partnerico posebej. EU bo kupoval zemeljski plin, ameriške obveznice in orožje v zameno za odpravo carin, Kitajska se bo tudi nekako dogovorila itd.. Sem pričakoval večji padec na delniškem in kripto trgu. Kaj menite, je to komaj začetek korekcije ali je to to?

PlayTheGame ::
Traktor1989 je izjavil:
Pa še nekaj.. BTC bi šel po zelo podobni poti tudi če nebi bilo tega hrupa zdaj in carin.
Tako da..
Tako nekako, stanje spominja precej na leto 2022, v bistvu so bili takrat še hujši padci. Enako tudi l. 2018 ali pa l. 2014. Je pa vedno zadaj nek dirigiran FUD, od Mt.Gox (2014), regulacij (2018), FTX (2022) in tokrat carin.
Edino cikel se je zgleda skrajšal iz 4 na 3 leta, torej bi morali biti najkasneje do l. 2027 ponovno v bullu, lahko pa še precej prej. Zdaj ni čas za panično prodajo ampak za (ponovno) akumulacijo in mogoče zadnjo priliko za tiste, ki menijo, da so zamudili kripto vlak..
MSI B650 Tomahawk WiFi|AMD Ryzen 7 7700|Asus RTX 4070 Super 12Gb
32GB DDR5 6000|Samsung NVMe SSD 990PRO 2TB|Corsair 850W 80+Gold
32GB DDR5 6000|Samsung NVMe SSD 990PRO 2TB|Corsair 850W 80+Gold

po mojem Trump samo grozi in na koncu bo odpovedal carine po dogovorih z vsako večjo trgovsko partnerico posebej. EU bo kupoval zemeljski plin, ameriške obveznice in orožje v zameno za odpravo carin, Kitajska se bo tudi nekako dogovorila itd.. Sem pričakoval večji padec na delniškem in kripto trgu. Kaj menite, je to komaj začetek korekcije ali je to to?
Odvisno od Melanije. Če opravi dobro bo Trump dobre volje in bi lahko z eno odločitvijo poslal trge na luno. V nasprotnem primeru bo Trump še dolgo zajebaval svet.
p.s. Trump je nepredvidljiv. To da ne sprejema brezcarinskih uvozov, ki so mu jih nekateri ponudili mogoče kaže, da se nima namena prehitro pogajati in so carine samo orodje za sesutje trgov. Imam občutek, da želi, da se stanje zavleče do neke točke in tam se bo začel pogajat ali pa odpravljat carine. Kje je ta točka, ki njemu ustreza ne vem. Pravijo, da želi nizek dolar. Tako, da pričakujem, da bomo šli še nekoliko navzdol. Sam sem že dovolj izpostavljen. Če ne bi bil ali bi zdaj vstopal na trg bi že začel počasi dokupovati. Tako bom pa še malo počakal.
p.s.2 Je pa res, da veliko prejšnjih crashov, je bilo sistemskih. To je pa sproženo umetno ali nadzarovano. Lahko se kadarkoli začne obračat. Razen seveda, če vmes kaj ne poči zares. Ampak zaenkrat imajo še neka orodja kako postopat v teh situacijah, ki nastajajo.
Zgodovina sprememb…

IgorCardanof ::
Sam sem že dovolj izpostavljen. Če ne bi bil ali bi zdaj vstopal na trg bi že začel počasi dokupovati. Tako bom pa še malo počakal.
Da se dopolnim: Sem v plusu. Če ne bi bil bi zdaj lepo počasi DCA-jal in si nižal ceno. Seveda samo z resnimi projekti. Tako pa se mi ne preveč mudi.
Idk buddy komu lazes. Cardano gre samo navzdol tako da v kolikor ga ne shortas, definitivno nisi v nobenem plusu.
Retail investor, Simp, Crypto analyst, Cardano hejtr
Ne odgovarjam na DM.
Ne odgovarjam na DM.

IgorCardanof je izjavil:
Sam sem že dovolj izpostavljen. Če ne bi bil ali bi zdaj vstopal na trg bi že začel počasi dokupovati. Tako bom pa še malo počakal.
Da se dopolnim: Sem v plusu. Če ne bi bil bi zdaj lepo počasi DCA-jal in si nižal ceno. Seveda samo z resnimi projekti. Tako pa se mi ne preveč mudi.
Idk buddy komu lazes. Cardano gre samo navzdol tako da v kolikor ga ne shortas, definitivno nisi v nobenem plusu.
Prvič: Sploh nisem omenjal Cardana.
Drugič: Ne lažem, ker nimam za to nobene potrebe.
Tretjič: Moja povprečna nabavna cena je pri cca $0.07-$0.08.
Četrtič: Nikoli ne shortam. Edine long pozicije, ki jih imam že nekaj let so v sintetikih, kjer je collateral ada.
Petič: Je dober projekt in bom še dokupoval.
Šestič: Projeciraš svoje slabe izkušnje na druge in ne moreš verjet kako je kdo lahko naredil plus, če ga ti nisi.
Sedmič: "Cardano gre samo navzdol" - ja, gre samo navzdol - tako kot cel delniški trg in kripto trg. Pojdi na Coinmarket cap. Spremeni valuto v ADA. In poglej si charte od 1 do 100 coina po market capu. Mogoče ti bo dalo mislit.
Zgodovina sprememb…

P in d. Kupujte fomo. Ne jokajte v petek ko bo žetev ribic.
Pozdravljen dečko. Kako danes alkohol? Ne gre skupaj s traktorjem.
Traktor1989 je izjavil:
Tako je. Najboljši razumemo.
Edin špricer ne.
Pozdravljen dečko. Kako danes alkohol? Ne gre skupaj s traktorjem.
Zgodovina sprememb…

Do konca dneva na 100k? Ali pa vsaj do konca tedna?
Sanjaj

Tako manipulacijo, ki je zdrava za zapor si lahko privošči samo rdeči krompir.
Bitcoin Jumps 6% to $81K as Crypto Prices Surge on Trump's Tariff Pause
President Trump said he authorized a 90-day pause on tariffs on countries that haven't retaliated against the U.S.
Sem vam rekel. Agonija in karavana gre dalje. Do septembra postopen padec, nato pa rdeče do pekla.
Traktor bo vse zAnaLiziral

Zgodovina sprememb…

Zatišje pred nevihto?
Bull je bil poslan za zakol
To je jasno vsakemu podalpskemu janezu, samo nekaj opic na tem forumu ploska z ušesi. Jasno je da je to bull trap.
Zgodovina sprememb…

endelin ::
Haha izgleda je bila dobra buy priloźnost zadnjih nekaj dni za hiter zaslužek
Eth že 20% od low.
Xrp ene 25% gor od ponedeljka...

Eth že 20% od low.
Xrp ene 25% gor od ponedeljka...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: endelin ()

Spet smo se usrali po domac povedano. Samo 1 forumaš kupil nekaj ethra malo pod 1600 
Ampak trend je vseeno dol

Ampak trend je vseeno dol
Zgodovina sprememb…
- spremenil: endelin ()

https://docs.blokiments.com/guides/blog...
Celotno poročilo crypto scam projekta Magnetix je na spodnjem linku. Prosu bi vas, da prebirate samo računalniško pismeni. Polnoletnim ovcam to ni namenjeno, tako da naj še naprej kupujejo $MAG in pustijo pastirju Bohincu, da jih dalje striže.
Celotno poročilo crypto scam projekta Magnetix je na spodnjem linku. Prosu bi vas, da prebirate samo računalniško pismeni. Polnoletnim ovcam to ni namenjeno, tako da naj še naprej kupujejo $MAG in pustijo pastirju Bohincu, da jih dalje striže.
Zgodovina sprememb…

Pomoje je bilo glede na paniko bolj malo kripto nakupov :D
Čestitke vsem ki ste enostavno prisli do sladkih 20%
Čestitke vsem ki ste enostavno prisli do sladkih 20%

hamez66 ::
Jaz sem opravil en nakup. 2.3. sem nastavil nakup 20000 ade za 9310 eur in je sprovedlo 7.4.
Tako rekoč v dnu. Super zadeva, samo pač sem imel precej več minusa od držanja prejšnih stvari, kot je teh 2200 plusa v tem momentu. Je pa super, če zdaj prodam, imam pač malo več eur. Ne vem, zdajle bi znalo iti še malo gor, tam do okoli 90, pol pa bomo videli. Trump dobro trese trge, ni da ni. Me zanima, če Barron tudi trguje. Bi bilo super, če bi z nami poklepetal v maternem jeziku.
Tako rekoč v dnu. Super zadeva, samo pač sem imel precej več minusa od držanja prejšnih stvari, kot je teh 2200 plusa v tem momentu. Je pa super, če zdaj prodam, imam pač malo več eur. Ne vem, zdajle bi znalo iti še malo gor, tam do okoli 90, pol pa bomo videli. Trump dobro trese trge, ni da ni. Me zanima, če Barron tudi trguje. Bi bilo super, če bi z nami poklepetal v maternem jeziku.

Shait ::

Trumpova tolpa si polni žepe
https://x.com/SpencerHakimian/status/19...
Ko konča mandat ga čaka zapor. Čista manipulacija. Enako kot s kriptom. Ovce pa vse z upanjem na hiter zaslužek, ampak kaj ko kazino vedno zmaga.