Forum » Kriptovalute in blockchain » kripto splošna debata
kripto splošna debata
Temo vidijo: vsi
Kripto ::
Kripto, kdaj bo kokos težak?
Govorim o korekciji 10-15 procentov. Ni govora o kokosu, še nismo tam.
Money is mindset!
johnnyyy ::
Lennzi ::
Indikator za korekcijo, kot je bil včasih xtz.
Ko xrp in xlm naredita dnevno pumpo 20%, v roku največ 2 dni, sledi korekcija.
ISO20022 je vsaj za nekaj dober.
SasoS ::
vrh je dosežen,.zdaj pa short do 30k in pol čakat drugi val do 150k:)
Kar sanjajte o 30K...BTC nikoli ne gre v nižave prejšnjih ciklov. 30K je bil dno konsolidacije poleti 2021. Pravzaprav enkrat ko konkretno preseže prejšnji ATH, ne gre nikoli več nižje. Bistveno pod 17K nismo šli v zadnjem bearu (čeprav so vsi navijali za 10K), ki je bil vrh 2017. Bistveno pod 60-65K ne bo šlo.
30K ste zamudili. Bilo je 2 leti časa.
IgorCardanof ::
Indikator za korekcijo, kot je bil včasih xtz.
Ja, ko bosta te dva začela pumpat, takrat pa veš, da največji debili vstopajo v market in da smo najbrž res čisto pri koncu.
Retail investor, Simp, Crypto analyst, Cardano hejtr
Ne odgovarjam na DM.
Ne odgovarjam na DM.
tilio ::
Kar sanjajte o 30K...BTC nikoli ne gre v nižave prejšnjih ciklov. 30K je bil dno konsolidacije poleti 2021. Pravzaprav enkrat ko konkretno preseže prejšnji ATH, ne gre nikoli več nižje. Bistveno pod 17K nismo šli v zadnjem bearu (čeprav so vsi navijali za 10K), ki je bil vrh 2017. Bistveno pod 60-65K ne bo šlo.
Da še jaz špekuliram. BTC v naslednjem medvedu gre na ~$35k.
Tokrat bomo pa videli korekcijo pred 100k. Potem pa okoli božiča silovit preboj skozi $100k in tako evforijo kot si jo niti v najboljšem scenariju ne morete zamislit.
Sam ena stvar ne gre skup...in to je timing. Glede na prejšnje cikle se ne more zgodit vrhunec v tako kratkem času.
hamez66 ::
Ja, glede na prejšne cikle bi moral biti bull leta 2025. Mogoče so to pač samo priprave. Tudi 2017 bull se je začel že 2016ga, ko je počasi raslo.
Sem vstopil na Kardano vlak. Sicer imam zdajle majhen minus, ampak saj drugi coini pokrijejo te stroške :D Z majhno vsotico. Vi boste kupovali stanovanja za 800 jurjev, jaz pa mogoče kakšnega rabljenega Polota.
Sem vstopil na Kardano vlak. Sicer imam zdajle majhen minus, ampak saj drugi coini pokrijejo te stroške :D Z majhno vsotico. Vi boste kupovali stanovanja za 800 jurjev, jaz pa mogoče kakšnega rabljenega Polota.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: hamez66 ()
Ja, glede na prejšne cikle bi moral biti bull leta 2025. Mogoče so to pač samo priprave. Tudi 2017 bull se je začel že 2016ga, ko je počasi raslo.
Seveda so, like clockwork - kar poglejte grafe za oktober-december 2020... Isto, izhod 10k konsolidacije, preboj (prejšnjega ath) 20k, silovita rast na 30k - ni bilo vrha do marca 2021.
Mene sicer spominja ta bull na začetke 2017 - dolga konsolidacija na (prejšnjem) ath okoli 1,3k od decembra 2016 do aprila 2017. Potem skokovita rast do 3k in padec nazaj na 1,8k. Spomnim se kako so vsi kričali takoj ko pade pod 1,5k (sigurno bo re-test ath-ja na 1,3k) kupim. Pol leta prej za $700 pa ni bilo ok. Well, some say some are still waiting...
Ojej! Samo po pameti :-) Trg ni normalen. Ne veš v kaj bodo vlagali. Tehnično me sploh ne skrbi. Na dolgi rok bo ok. Jaz imam ~50% ADA + ~25-30% v Cardano projektih.
Špricer ::
Prodal pri 85000. 400 eur profita na 1000 eur. Bo za nov prenosnik za božič. Drugi pa čakajte nov ath...bo imel merlak kar prav..
Celo se strinjam. Z ado sicer ne...ampak videli bomo še konkreten padec. Tudi 15000 je v igri. Tudi microstrategy shorta. Zato pa pumpajo z objavami, da kupujte. On pa prodaja. Kekci.
Da še jaz špekuliram. BTC v naslednjem medvedu gre na ~$35k.
Tokrat bomo pa videli korekcijo pred 100k. Potem pa okoli božiča silovit preboj skozi $100k in tako evforijo kot si jo niti v najboljšem scenariju ne morete zamislit.
Sam ena stvar ne gre skup...in to je timing. Glede na prejšnje cikle se ne more zgodit vrhunec v tako kratkem času.
Celo se strinjam. Z ado sicer ne...ampak videli bomo še konkreten padec. Tudi 15000 je v igri. Tudi microstrategy shorta. Zato pa pumpajo z objavami, da kupujte. On pa prodaja. Kekci.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Špricer ()
LeQuack ::
To je bil edini dip, zdaj je 85k najnižja meja pod katero ne bo šel. Zdaj ljudje še Teslo in ostale coine prodajajo in vse dajejo v bitcoin.
Quack !
Zgodovina sprememb…
- spremenil: LeQuack ()
Temu balonu dajem še 7 tednov.
Ne odgovarjam na DM.
Ne odgovarjam na DM.
LeQuack ::
IgorCardanof je izjavil:
V smislu da bo ostal na teh vrednostih ali da se bo napihoval kot se je v zadnjem tednu?
Quack !
Bi bila dejansko čiz smiselna časovnica. Pustimo se presenetit. Samo v takem tempu prav dolgo zagotovo ne more trajat.
To, da se bo tako napihoval. Potem bo pa pomoje spet depra kr nekej časa.
IgorCardanof je izjavil:
V smislu da bo ostal na teh vrednostih ali da se bo napihoval kot se je v zadnjem tednu?
To, da se bo tako napihoval. Potem bo pa pomoje spet depra kr nekej časa.
Ne odgovarjam na DM.
Ne odgovarjam na DM.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: IgorCardanof ()
Takem tempu? Še začeli nismo... prejšnji ATH je bil 69k, če upoštevaš inflacijo je to ~77k od 2021. Komaj malo smo višje. Party se začne po 100k+
Ja, samo včeraj je btc naredil skoraj 10k. Danes pa zgleda spet hoče čez 90k.
Ne odgovarjam na DM.
Ne odgovarjam na DM.
Ja, dobrih 10% ... 11% smo naredili avgusta letos, 8.2.2021 pa skoraj 20%.
Ko Berkshire Hathaway zaniha za 20k, noben sploh trzne ne...
Ko Berkshire Hathaway zaniha za 20k, noben sploh trzne ne...
IgorCardanof je izjavil:
Ko imajo zamegljen razum, ne prepričaš več opic. Drži se svojega mota. Cca sredi januarja bo konec hypa. Eksponentna krivulja še zdaleč ni nek napovedni dejavnik za estra rast. Ko bo padalo pa jok. Vsi pozabljajo, da ti isti veliki playerji, ki kupujejo sedaj in naivneže prepričujejo v nakup tudi potihem šortajo...zato pa jim je vseeno kdaj da noter denar. Zaslužil bo v obe smeri, ker oni postavljajo pravila. Zagotovilo da pod 40000 ne more it je samo želja.
Zgodovina sprememb…
globoko grlo ::
pyzda če bo kripl rastu bom komp skoz okn fuknu!
Gigabyte B460M DS3H | I5 - 10400F | 16GB | 6700XT | P2 m.2 500GB
ViperR ::
IgorCardanof je izjavil:
Ko imajo zamegljen razum, ne prepričaš več opic. Drži se svojega mota. Cca sredi januarja bo konec hypa. Eksponentna krivulja še zdaleč ni nek napovedni dejavnik za estra rast. Ko bo padalo pa jok. Vsi pozabljajo, da ti isti veliki playerji, ki kupujejo sedaj in naivneže prepričujejo v nakup tudi potihem šortajo...zato pa jim je vseeno kdaj da noter denar. Zaslužil bo v obe smeri, ker oni postavljajo pravila. Zagotovilo da pod 40000 ne more it je samo želja.
Kje je eksponentna rast? A to 5min graf gledaš..
Hja, pri koncu smo. XRP in XLM sta 3. in 5. po top gainerjih med top 100.
15 in 16% gor v 24h. Too bad. Pakirajmo.
15 in 16% gor v 24h. Too bad. Pakirajmo.
Ne odgovarjam na DM.
Ne odgovarjam na DM.
globoko grlo je izjavil:
pyzda če bo kripl rastu bom komp skoz okn fuknu!
Zakaj?
Ker ko raste ripl gre potem vse dol. Še en zombi coin brez prave vrednosti.
Zgodovina sprememb…
Zna biti malo hitrejši, ampak velik delež xrp so si razdelili founderji, medtem ko je bil doge fair launch. Imata pa oba coina zelo visok večkratnik cene glede na najnižjo ceno. Verjetno okoli 1000x. Pač oba sta bila drekcoina, potem so ju pa napumpali, xrp večinoma 2017, doge je pa takrat manj zrasel, ampak je pa zato bolj zrasel v naslednjih letih.
Glede uporabnosti.
Dogecoin ni posebej uporaben. Je kopija bitcoina, samo povečali so število coinov, malo spremenili način nagrad, skrajšali čas potrditve, zato je doge precej hitrejši od bitcoina. Obetajo se smart contracti. Ampak na žalost jaz nisem posebej obveščen o novih dogajanjih v svetu dogecoina. Če sproti kje kaj zasledim, da bi pa brskal naokoli, pa ne.
Xrp pa ni kopija btc, ampak je nek svoj sistem. Transakcije so skoraj instantne, tako da je to prednost pred bitcoinom in dogecoinom. Tehnikalije o xrp naj raje kdo drug razlaga, ker ne poznam natančno. Je malo drugačen od bitcoina in klonov, v ozadju je neka zgodba o ljudeh, ki so naredili ta coin, je bil eden prvih, .. XRP bi lahko bil uporaben, ampak kot je tudi tillio povedal, nekako se rabijo aplikacije, ki izkoriščajo tehnične zmožnosti blockchaina. Xrp bi znala biti dobra platforma.
Od nobenega od teh coinov ni neke velike uporabnosti. Sta oba stara coina, zanesljiva, očitno sta dovolj v redu, da imata tako visok market cap.
To je bolj po gostilniško, ampak mogoče bo malo koristilo in bo kdo drug znal več povedati :D
Ada bi pa tudi znala biti dobra platforma. Po vsem, kar je tillio povedal, se pač čaka nek "velik pok". In če blockchain tehnično omogoča dobre stvari, zna nekoč priti do velikega poka, takrat bomo pa žalostni, da prej nismo pokupili več coinov. Zato sem ga tudi kupil, ker bi mi bilo res slabo, če bi bil na koncu tisti kreten, ki se je kregal proti coinu in ga gledal, kako raste.
Dogecoin ni posebej uporaben. Je kopija bitcoina, samo povečali so število coinov, malo spremenili način nagrad, skrajšali čas potrditve, zato je doge precej hitrejši od bitcoina. Obetajo se smart contracti. Ampak na žalost jaz nisem posebej obveščen o novih dogajanjih v svetu dogecoina. Če sproti kje kaj zasledim, da bi pa brskal naokoli, pa ne.
Xrp pa ni kopija btc, ampak je nek svoj sistem. Transakcije so skoraj instantne, tako da je to prednost pred bitcoinom in dogecoinom. Tehnikalije o xrp naj raje kdo drug razlaga, ker ne poznam natančno. Je malo drugačen od bitcoina in klonov, v ozadju je neka zgodba o ljudeh, ki so naredili ta coin, je bil eden prvih, .. XRP bi lahko bil uporaben, ampak kot je tudi tillio povedal, nekako se rabijo aplikacije, ki izkoriščajo tehnične zmožnosti blockchaina. Xrp bi znala biti dobra platforma.
Od nobenega od teh coinov ni neke velike uporabnosti. Sta oba stara coina, zanesljiva, očitno sta dovolj v redu, da imata tako visok market cap.
To je bolj po gostilniško, ampak mogoče bo malo koristilo in bo kdo drug znal več povedati :D
Ada bi pa tudi znala biti dobra platforma. Po vsem, kar je tillio povedal, se pač čaka nek "velik pok". In če blockchain tehnično omogoča dobre stvari, zna nekoč priti do velikega poka, takrat bomo pa žalostni, da prej nismo pokupili več coinov. Zato sem ga tudi kupil, ker bi mi bilo res slabo, če bi bil na koncu tisti kreten, ki se je kregal proti coinu in ga gledal, kako raste.
Zgodovina sprememb…
zodiak ::
Lambo penzija. Ne sej ne. Verjetno bo BMW...
globoko grlo ::
Ej, Muskić bo pa 'general' DOGE resorja tm cez luzo, hehe, komi cakam da jim zacne lijake nost, to bo komedija.
Gigabyte B460M DS3H | I5 - 10400F | 16GB | 6700XT | P2 m.2 500GB
AlphaMacek je izjavil:
Mnenje glede Polygona
(MATIC)? Zaenkrat je še kar pri dnu...
Jaz ga imam, pa mi je padel na 1/2 od kar sem ga kupil. Bom še držal naprej, saj BTC dominanca še vedno vstraja (mogoče se bo še povečala) in ko pride do alt sezone, je ta tako hitra, da je bolje prej čakat kot pa potem lovit.
Glede uporabnosti.
Nova naveza Ripple - Cardano in potencial za sodelovanje:
https://thecryptobasic.com/2024/11/13/r...
Money is mindset!
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Kripto ()
Glede uporabnosti.
Pri XRPju je bil zraven Jed McCaleb. Ta je naredil eDonkey za tiste, ki se še spomnijo časov napsterja in limewire-a. Pozneje je šel od Rippla stran, ker se ni strinjal s smerjo in vizijo in je zato naredil Stellar blockchain (XLM), ki naj bi bi bil bolj decentraliziran.
Problem XRPja je da je centraliziran, ker ima trusted node-e. Ripple je tisti, ki zagotavlja seznam trusted nodeov.
Ne vidim zakaj bi nekdo želel investirat v projekt kot je Ripple. Meni se zdi popolnoma odveč. Torej največ koristi za to ima potem Ripple, da s tokenom služi, ker folk vlaga v upanju, da bo to nek sistem, ki ga bodo banke sprejele. Banke bi lahko ustanovile "konzorcij" in bi se zmenile, da startajo svoje omrežje za poceni transakcije. Sploh ne bi potrebovale tokena, node-i bi samo skrbeli, da nekdo od njih ne slepari v medbančnih prenosih. To bi bil private blockchain.
Res mi ni jasno zakaj ima Ripple tak market cap. Kdaj je prišlo iz Rippla na zadnje kaj novega? To niti ni napad, ampak resno sprašujem.
Ja, Charles je napovedal preobrazbo v svojem odnosu. Pravi, da bo bolj pozitiven in bo iskal partnership-e. Že nekaj časa se ustvarja UTxO aliansa. Pozitivne lastnosti UTxO modela nad Accounting modelom se počasi kažejo v praksi.
Včeraj je Coinbase napovedal Index 50 kriptovalut v katerega lahko začetniki vlagajo. Kar bo izven 50 bo začelo počasi izgubljat vrednost.
Začetki konsolidacije so tu.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: tilio ()
Gregor P ::
Ti se vidim še vedno sprašuješ, kot da bi kdo vse to kupoval zaradi neke tehnološke vrednosti v ozadju
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).
Ti se vidim še vedno sprašuješ, kot da bi kdo vse to kupoval zaradi neke tehnološke vrednosti v ozadju
Ja, moja filozofija (pač, vsak ima svojo) je taka:
Če vlagaš v nekaj kar ima dobre fundamente in verjameš, da se lahko na tem gradi ekosistem potem manj tvegaš, kot če loviš pumpe tokenov, ki nimajo osnove in so nahaypani (ali skorumpirani in manipulirani), ker ne veš kdaj bo nekdo dumpnil in se token nikoli več ne pobere.
Pri tistih, ki pa gradijo na blockchain viziji pa lahko nekdo dumpne in greš skozi bear market (ker nisi uspel prodat) ampak veš (čeprav je težko), da bo token dolgoročno še vedno dobro delal. To prepričanje ti tudi omogoča, da kupuješ takrat, ko nihče ne kupuje.
Glede uporabnosti.
Pri XRPju je bil zraven Jed McCaleb. Ta je naredil eDonkey za tiste, ki se še spomnijo časov napsterja in limewire-a. Pozneje je šel od Rippla stran, ker se ni strinjal s smerjo in vizijo in je zato naredil Stellar blockchain (XLM), ki naj bi bi bil bolj decentraliziran.
Problem XRPja je da je centraliziran, ker ima trusted node-e. Ripple je tisti, ki zagotavlja seznam trusted nodeov.
Ne vidim zakaj bi nekdo želel investirat v projekt kot je Ripple. Meni se zdi popolnoma odveč. Torej največ koristi za to ima potem Ripple, da s tokenom služi, ker folk vlaga v upanju, da bo to nek sistem, ki ga bodo banke sprejele. Banke bi lahko ustanovile "konzorcij" in bi se zmenile, da startajo svoje omrežje za poceni transakcije. Sploh ne bi potrebovale tokena, node-i bi samo skrbeli, da nekdo od njih ne slepari v medbančnih prenosih. To bi bil private blockchain.
Res mi ni jasno zakaj ima Ripple tak market cap. Kdaj je prišlo iz Rippla na zadnje kaj novega? To niti ni napad, ampak resno sprašujem.
Ja, Charles je napovedal preobrazbo v svojem odnosu. Pravi, da bo bolj pozitiven in bo iskal partnership-e. Že nekaj časa se ustvarja UTxO aliansa. Pozitivne lastnosti UTxO modela nad Accounting modelom se počasi kažejo v praksi.
Včeraj je Coinbase napovedal Index 50 kriptovalut v katerega lahko začetniki vlagajo. Kar bo izven 50 bo začelo počasi izgubljat vrednost.
Začetki konsolidacije so tu.
Japonske banke imajo svoj konzorcij in odločitev je, da bodo japonske banke uporabljale XRP. Banke niso startup okolja kjer gre iz danes na jutri. Se mora precej koles zavrteti... Začelo naj bi se v letu 2025. Bomo videli...
Money is mindset!
Japonske banke imajo svoj konzorcij in odločitev je, da bodo japonske banke uporabljale XRP. Banke niso startup okolja kjer gre iz danes na jutri. Se mora precej koles zavrteti... Začelo naj bi se v letu 2025. Bomo videli...
Aha, nisem vedel za japonske Banka in to da banke rabijo zunanjo firmo za implementacijo rešitve ima smisel.
Tole bo še zanimivo.
Saj vsa čast Musku za njegove dosežke ampak tip je malo trčen.
Kar se pa Doge coina tiče je precej bolj problematičen kot BTC, ker kolikor mi je znano ni bilo nobenega razvoja (meme coin pač). Obstaja firma, ki razvija infrastruktuo in tooling za Cardano in sodeluje že z BTCOS in hkrati tudi z Doge coinom ampak ne verjamem, da bi lahko videli ZK trustless bridge tam ali kakšne pametne pogodbe kot bo med BTC in Cardano.
Če ljudje mislijo da bo Musk "moderniziral" Doge, mislim da ne bo šlo. Ne ker bi jaz bil pametnejši od Muska ampak ker cela industrija ni uspela tega naredit na BTC-ju. Ni to trivialen problem, sicer bi od 2009 že kaj naredili na BTC-ju. Vidimo, da je možno naredit ZK bridge na druge chain-e, ampak smart contracte pa bolj težko, ker je BTC scripting zelo omejen.
Saj vsa čast Musku za njegove dosežke ampak tip je malo trčen.
A few days later, Musk posted on X an image of himself at a podium labeled Department of Government Efficiency and D.O.G.E., the name of Musk's favorite meme and cryptocurrency. "I am willing to serve," he wrote.
Kar se pa Doge coina tiče je precej bolj problematičen kot BTC, ker kolikor mi je znano ni bilo nobenega razvoja (meme coin pač). Obstaja firma, ki razvija infrastruktuo in tooling za Cardano in sodeluje že z BTCOS in hkrati tudi z Doge coinom ampak ne verjamem, da bi lahko videli ZK trustless bridge tam ali kakšne pametne pogodbe kot bo med BTC in Cardano.
Če ljudje mislijo da bo Musk "moderniziral" Doge, mislim da ne bo šlo. Ne ker bi jaz bil pametnejši od Muska ampak ker cela industrija ni uspela tega naredit na BTC-ju. Ni to trivialen problem, sicer bi od 2009 že kaj naredili na BTC-ju. Vidimo, da je možno naredit ZK bridge na druge chain-e, ampak smart contracte pa bolj težko, ker je BTC scripting zelo omejen.
aljaž95 ::
Katera crypto stran ima svoj osebni IBAN ter svojo kartico? Vem za Nexo ter crypto.com še kdo?
matic492 ::
Na revolutu lahko delaš s kripto zdaj že nekaj časa tudi z external depositi, od "crypto" firm pa wirex. Imaš pa tudi kartico še trustee card, samo nima IBAN in je bolj anonimna kot ostale (je vseen KYC, samo ni treba FURSu prijavit, ker ni račun)
X670 Gaming X, R9 7900X, 64GB, EVGA RTX 3090 XC3, HX1000
xrp se mi zdi dovolj predvidljiv, da pogosto kupim malo ceneje kot potem prodam, se pravi izključno iz tega vidika. Tam pod 0.4$ je bil skoraj vedno dober nakup za kakšen swing trade, jaz pa sem ponavadi kupil nekje okoli 0.42$, in je bilo ok. Samo v normalnem obdobju ga potem prodajam že pri 0.5$, tokrat sem ga pa nazadnje kupil pri 0.55$, ker so šli bitcoin in nekateri drugi coini že toliko gor, tako da sem sklepal, da je tudi pri xrp možnost, da malo potegne, kar očitno tudi je. Ni bilo treba prav dolgo držati, samo še prodati bo treba pravi čas. :D
Zgodovina sprememb…
deco16 ::
Prodal še zadnje % BTCja. Ostalo še neki etra pa itak šitkojni :)
Lep bull market vam želim. Da bi čimveč časa trajal da bodo še lepi procenti na stablecoinih :D
Pa da bi vsi vrh ulovili. I'm out
Lep bull market vam želim. Da bi čimveč časa trajal da bodo še lepi procenti na stablecoinih :D
Si out do naslednjega "kripto poletja" ali boš še vmes tradal ter s kako velikim portfolijem operiraš (če ni skrivnost)?
Bravo. Kdaj bodo zrastli šitkojni? Rad bi se jih znebil. Btc sem se na 85000, še vedno dober deal...rth pa verjetno na 4000.
xrp se mi zdi dovolj predvidljiv, da pogosto kupim malo ceneje kot potem prodam, se pravi izključno iz tega vidika. Tam pod 0.4$ je bil skoraj vedno dober nakup za kakšen swing trade, jaz pa sem ponavadi kupil nekje okoli 0.42$, in je bilo ok. Samo v normalnem obdobju ga potem prodajam že pri 0.5$, tokrat sem ga pa nazadnje kupil pri 0.55$, ker so šli bitcoin in nekateri drugi coini že toliko gor, tako da sem sklepal, da je tudi pri xrp možnost, da malo potegne, kar očitno tudi je. Ni bilo treba prav dolgo držati, samo še prodati bo treba pravi čas. :D
Sranja ne kupujem! Xrp pa je prav to. Nič ni dobil na ceni, ker je neuporaben.
Zgodovina sprememb…