» »

kripto splošna debata

kripto splošna debata

Temo vidijo: vsi
««
1678 / 1679
»»

polozweii ::

Zakaj bi kupovali revije ko pa se bo vsak cas pojavil spricer in prerokoval kapitulacijo kriptovalut.

pujsekpepe ::

polozweii je izjavil:

Zakaj bi kupovali revije ko pa se bo vsak cas pojavil spricer in prerokoval kapitulacijo kriptovalut.

Lol haha tole mi je pa polepsalo dan

Btc se odlicno drzi

Zgodovina sprememb…

tilio ::

En update za kvantne skeptike.

My conclusion? The tech is real, very real. Even Google recently decided to start a neutral atom lab, a notable pivot from their sole focus on superconducting qubits. If you care about qday, i.e. the day a quantum computer will break the first piece of cryptography in production, neutral atoms demand your attention. I shared some of my learnings on Shor and neutral atoms in a 30min talk at the ZKProof cryptography conference. You can find it on YouTube by searching "zkproof neutral atom".

Here's an interesting observation about this duo of breakthrough papers: neither Google nor Oratomic say a word about what their results mean for qday. No timelines. Zero. Nada. That is especially baffling given that the whole point of whitehat quantum cryptanalysis is to inform qday estimations and help the general public make good decisions.

https://x.com/drakefjustin/status/20617...

A kaj kupujete bitcoinaši, ethereumovci, solanarji?

Kripto mesi ::

Jaz sem kupil kardano, edini pravi blockchain.

Kripto mesi je izjavil:

Lol. Jaz ga na tej točki na tvojem mestu ne bi.

endelin ::

Welcome back HODLers :D
Jaz ne kupujem preden btc ne zdrsne v območje 40-50k usd.

To ni finančni nasvet

What the fuck

Saylor prodal 32 btcjev

Konec ere?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: endelin ()

driftwood ::

Kripto mesi je izjavil:

Cardano je trenutno cenejši kot je bil leta 2018.

IgorCardanof ::

tilio je izjavil:

Kripto mesi je izjavil:

Kupovali naj bi ga po 3$, sedja na 17c se pa ne splaca? Hkrati nam pa skoz serviras novice, kako je to najboljsi tech dalec naokoli in tudi edini quantum resistant chain z super genijem charlesom hoskinsonom na celu?

Sicer pa, Charles je po vseh letih zabusavanja sedaj na twitter zapisal, da rabi pavzo :)
Retail investor, Simp, Crypto analyst, Cardano hejtr
Ne odgovarjam na DM.

Ja, na drugem twitu pa pise da nhegova ekipa dela s polno paro. Visa naj bi bila novi partner ade

IgorCardanof je izjavil:

tilio je izjavil:

Kripto mesi je izjavil:

Kupovali naj bi ga po 3$, sedja na 17c se pa ne splaca? Hkrati nam pa skoz serviras novice, kako je to najboljsi tech dalec naokoli in tudi edini quantum resistant chain z super genijem charlesom hoskinsonom na celu?

Sicer pa, Charles je po vseh letih zabusavanja sedaj na twitter zapisal, da rabi pavzo :)

Če slediš zadevam površinsko in ugrizneš le v to kar ti servirajo influencerji in mediji potem je jasno, da ne razumeš cele slike. Influencerji in mediji živijo od klikov in takoj, ko ima nekaj potencijal, da postane viralno to 10x, 100x napihnejo.

Cardano trenutno ni kvantno odporen. Ima pa odprto pot do tega, da postane.

Ti ne razumeš, da cena nima nič s kvaliteto. Kvaliteta je stabilnost, nadgradljivost, predvidljivost. Cardano je maksimalno decentraliziran in na pragu tega, da dobi dovolj veliko prepustnost, ki mu bo omogočala, da postane ekonomsko vzdržen.

Cena je pa kako trg to vrednoti. Kripto trg pa vemo, da je neracionalen že od nekdaj. Tako kot zdaj kapital hiti iz kripta v AI tako so nekoč hiteli v kripto. Pa NFTji, pa meme coini itd. ADA pri $3 je bila precenjena glede na to kaj je Cardano takrat ponujal. Ampak precenenjeni so bili večinoma vsi projekti.

Od vseh zapisov (sem precej prepričan) sem v manj kot 2-5% rekel komurkoli, da je dober čas za nakup ADA. Očitno tudi ne razumeš, da se tveganja na trgu spreminjajo. Če tradeaš bi moral vedet, da se kupuje šele, ko se support potrdi. Kupuješ, ko je tveganje nižje, ne višje.

Mimogrede... mislim, da bi bilo dobro, da Charles počasi zapusti Cardano v smislu, da se umakne iz socijalnih omrežij. Seveda, na pravi način. Cardano je več kot Charles. Charles ne kodira. Charles je predvsem vizijonar, dober govorec in maskota. Zadaj so raziskovalci, inženirji in skupnost.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: tilio ()

pujsekpepe je izjavil:

Ja, na drugem twitu pa pise da nhegova ekipa dela s polno paro. Visa naj bi bila novi partner ade

Saj ekipa dela s polno paro. Ne vem kaj vam ni jasno. Charles je lastnik podjetja. Podjetje ima pogodbe z raziskovalci in inžinerji in drugimi podjetji. Veliko teh raziskovalcev ni zaposlenih pri Charlesu ampak so zunanji raziskovalci. Veliko je akademikov npr., ki svoje življenje posvečajo kriptografiji in sodelujejo s Charlesovo firmo.

Tako, da Charles lahko ugasne comp in gre na počitnice... dokler lahko plačuje ta svoj stroj, da opravlja svoje delo, bo ta stroj produciral in sredstva so zagotovljena še za vsaj nekaj let.

Večini tukaj vam je cena zameglila pogled. Sodite ali je nekaj dobro ali slabo po ceni.
Ali je Hype dober? Odvisno za kaj. Ja, je hiter chain in je popularen. Ali je decentralizran? Kdo ima ključe?

Pravo vprašanje je ali ima decentralizacija in programabilen blockchain vrednost in kako bo trg ovrednotil to vrednost, ko hype / Hype mine.

Zgodovina sprememb…

Kripto ::

endelin je izjavil:

Welcome back HODLers :D
Jaz ne kupujem preden btc ne zdrsne v območje 40-50k usd.

To ni finančni nasvet

What the fuck

Saylor prodal 32 btcjev

Konec ere?

Tudi jaz začnem kupovati, ko bo šel bitcoin v rang 40-50k USD. Potrpežljivo čakam z nastavljenimi buy orderji. V primeru večjih crashov morda že prej kupim in prodam, ko se zgodi odboj. Še vedno verjamem, da smo na poti proti rangu 40-50k USD v naslednjih 5-6 mesecih. Bomo videli...

Saylor že prodaja bitcoine...
Wealth is mindset!

PROTEINSKI ::

Sanje o Lambotu in penziji so šle. Kaj pa sedaj? Rabimo nekaj novega, kar bi nas lahko pripeljalo iz bede.

PROTEINSKI je izjavil:

Sanje o Lambotu in penziji so šle. Kaj pa sedaj? Rabimo nekaj novega, kar bi nas lahko pripeljalo iz bede.

Mislim, da narobe razmišljaš.
Že vsak vrabec na veji ve, da brez vlaganja ne boš v življenju več nikamor prišel. Časi varčevanja na banki so mimo.

In če moraš investirat...se vprašaš kam. Plemenite kovine, delnice, obveznice, nepremičnine, ...kripto.

Kripto je lahko povsem dobra naložba. Je pa divja. Razumet moraš samo kaj je potencijal kripta in obvladovati tveganja.

Lambota bi lahko zaslužil tudi z delnicami. Odvisno kaj ti je bližje in kako ocenjuješ potencijal.

mugen999 ::

Cardano danes -11%. Jaz počasi postajam utrujen od določenih kripto valut. Nevem koliko časa še lahko zdržimo to katastrofo.

Cardano in xtz.
Sicer se pa btc ekstremno dobro drzi

Se mogoče približujemo dnu bear marketa?

A se vam zdi, da bo tehnična analiza držala in da bo obnašanje Bitcoina sledilo dosedanjemu gibanju iz prejšnjih let?

endelin ::

To se bo še usulo imo.
Ni še bottom.

endelin je izjavil:

To se bo še usulo imo.
Ni še bottom.

Tudi meni se tako zdi. Tale medvedek zdaj mi zgleda drugačen od vseh prejšnjih. Bolj podobno je veliki čistki, ki sem jo slej kot prej pričakoval.

Zgodovina sprememb…

Pac dokupujes ada in xtz sta sedaj na popustu

pujsekpepe je izjavil:

Pac dokupujes ada in xtz sta sedaj na popustu

Ne še. Večinoma imam v DeFI v stabilcih. Bom čakal, tudi če zamudim pot navzgor.

V defi v stabilcih je kar tvegano. Je zelo veliko exploitov ali "exploitov" zadnje case. Skoraj vsak dan nekaj.
Ne odgovarjam na DM.

IgorCardanof je izjavil:

V defi v stabilcih je kar tvegano. Je zelo veliko exploitov ali "exploitov" zadnje case. Skoraj vsak dan nekaj.

Se strinjam. Rizik je večji kot če imaš na banki ali v reguliranih inštitucijah.

Po drugi strani...Do sedaj Cardano ni imel kakšnega resnega hacka. Verjamem, da so Cardanu aplikacije bolj robustne kot na Ethereumu npr. ampak seveda je res, da vsak app ima svoje programerje in ti lahko naredijo napake namerno, nenamerno, rugpull ali preprosto propadejo, ker ni dovolj uporabnikov.

Kljub vsemu, želim uporabljati web3 in želim imeti sredstva v svojih rokah in ne na web3 borzah in centraliziranih protokolih ali na požrešnih bankah. Verjamem v idejo, da ima blockchain potencijal, ni pa brez rizkov. Zato pa nimam vsega v DeFiju in nimam vse v istem appu.

Benny123 ::

ja BTC se drži 4 letnega cikla k pijanci plota. Dokler to ni ovrženo drži. :)

Se strinjam. Rizik je večji kot če imaš na banki ali v reguliranih inštitucijah.

Ce si kupoval btc na 126 k si sedaj bolj v minusu kot z denarjem na banki

Gregor P ::

Jap odvisno s katerega zornega kota gledaš:D
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).

pujsekpepe je izjavil:

Ce si kupoval btc na 126 k si sedaj bolj v minusu kot z denarjem na banki

Ja, če si kupoval BTC oz katerikoli volatilen coin. Če si držal v stabilcih pa nisi.

Mene zanima kakšna je vaša teza kje je kripto zdaj? A mislite, da se lahko ta cikličnost ponavlja v nedogled? Zakaj so ljudje v kriptu? Ker če niso zaradi decentralizacije, in mislim, da trenutno niso, potem bo šlo vse dol še veliko dlje kot je sedaj.

Možno je, da bodo charti naredili svoje in bodo ljudje branili pozicije na supportih.... kaj pa če ne bodo?

Ljudje so v kriptu zarad gemblanja in spominov na lepe case kjer je vsak tretji kovanec delal x100 (xvg, neo)....casi so se globoko spremenili sedaj samo insijderji delajo pa pumpajo in lovojo ribice na svojih kovancih.
Noben ne bo branil nobene pozicije ker s(m)o vsi revni.

Zgodovina sprememb…

Bizkit45 ::

Mislim da si vsi nekako želimo videti btc na aprox. 20k (vzporedno s tem tudi altcoine) . Obenem se pa bojimo, če do tja res pride. Dvomim da bi folk masivno kupoval pri neki nizki ceni.

No, potem bo končno normalizacija in se bo kripto lahko uporabljal za kar je bil prvotno namenjen. 8-)

Bizkit45 je izjavil:

Mislim da si vsi nekako želimo videti btc na aprox. 20k (vzporedno s tem tudi altcoine) . Obenem se pa bojimo, če do tja res pride. Dvomim da bi folk masivno kupoval pri neki nizki ceni.

Točno to tudi sam razmišljam. Manjkajo prave rešitve in ne DeFi gambling. Tehnologija se še hitro spreminja in je riziko visok, ker ne moreš vedet kaj bo trg nagradil. Zgodb je veliko.

Cardano če bo tako nadaljeval bo v enem tednu prišel na nulo. Pa take hvalospeve mu je pel oni hrvat z youtubea zadnje leto. Banal bo sam sebe s kanala vsak čas.

Nehi no glihkar so sklenil partnerstvo z viso.

Na začetku beara, ki bo trajal več desetletij.

Vse gre proti nuli, v bistvu se še najbolje drži BTC, kljub 30% padcu.

monero se tudi drži dobro.

zcash pa pričakovano. po umetnem hypu, danes -37%

ouch!

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: driftwood ()

Sprašujem se kdaj pridejo spet časi ko bo navadna raja spet udarila z svežim denarjem v kripto in bojo alt cojni začeli naraščati. Ali je možno da se je folk po svetu naveličal kripta in mu ne zaupa več.
Solana je bila lansko leto septembra 200 eur danes je 55, kaj se je zgodilo.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: mugen999 ()

@mugen999
Ne vem kateri Hrvat je to bil in kaj je govoril ampak, če je omenjal tech je imel prav. Ni blockchaina, ki bi imel hkrati boljšo kombinacijo vseh teh lastnosti: varnost, skalabilnost, decentralizacijo, programabilnost in upravljanje.

Je pa očitno tako, da trg trenutno tega ne ceni. Razlogi so večplastni. Če se sprašujete zakaj ni UDSC, USDT in Chainlinka je to zato,kKer je to "pay to play". In to so precej mastne vsote. Tisti, ki so na začetku bili v igri med prvimi so dobili zastonj ali po nizkih cenah. Vsi ostali morajo mastno plačat. Zato bo tudi težko, da pride v igro katerikoli nov blockchain ali token na borze. Kdor ne bo fino plačal ga tam ne bo in če ga tam ne bo, ne bo dosgeljiv ljudem. To, da imamo blockchaine, ki so hitri ampak niso decentralizirani smo si krivi sami tako kot za neumne TV vsebine - dajo nam tisto, kar hočemo gledat ne pa nujno kar je kvalitetno.

Zcash je kot vidite naletel na kritičen bug, ki ga je odkril AI in zdaj tudi oni govorijo o "formalni verifikaciji", s katero dokazuje, da ni hroščkov. In to je top ekipa ekspertov. Cardano uporablja formalno verifikacijo od samega začetka. In Vitalik je tudi začel pridigat, da mora Ethereum zdaj to imet.

In čeprav je marsikaj na Cardanu prav so seveda tudi stvari, ki niso. Ampak, kar najbolj moti ljudi je cena :-)

@PROTEINSKI :-) Ne more trajat več destletij. Ali crkne ali se obrne.

@mugen999
Če je trditev, da je velika večina ljudi v kriptu, da hitro zasluži potem ni logike, da bi ljudje še naprej rinili v kripto, ko se pa vidi, da donosnost pada. Ja, neki rizični kapital se bo še vedno premikal sem in tja ampak norije kot je bila 2021 verjetno ne bo več. Saj se sami vprašajte zakaj ste tu. Še noben ni rekel, da zaradi vizije uporabe kripta. Če ste vsi tu samo, da kupite poceni in prodate po višji ceni potem to ne more funkcionirati večno.

Mimogrede... glede Chainlinka. Lahko se vprašamo kako decentralizirano je to, če moraš plačati, da se integriraš. Razumljivo je, da so operativni stroški ampak integracija v decentraliziran sistem bi morala biti odprtokodna, da se lahko vsak, ki želi doda. Razumljivo bi bilo, da bi potem obračunavali za storitev. Trenutno je pa tako, da moraš milijone plačat, da te vključijo v njihovo platformo. FAIL.

Zgodovina sprememb…

mugen999 je izjavil:

Sprašujem se kdaj pridejo spet časi ko bo navadna raja spet udarila z svežim denarjem v kripto in bojo alt cojni začeli naraščati. Ali je možno da se je folk po svetu naveličal kripta in mu ne zaupa več.

Zakaj bi raja investirala? Lahko trejdas ok. Samo bols blue chip delnice kot kripto scam.
Imas palantir, intel, amd....
Edini v kripto ki sedaj nekaj dela je venice coin sam hja ze gor jurja posto...

Zgodovina sprememb…

LeQuack ::

Bitcoin oz. kripto je zmeraj leading indicator. Torej zdaj čakamo da še S&P pade 50%, potem pa še nepremičnine.
Quack !

Napovedi so, da po sedanjem padcu kmalu "crypto rally" potem pa jeseni dno.

Kateri kovanec za x100 donos priporočate? Rabim za nepremičnino 800k.

LeQuack je izjavil:

Bitcoin oz. kripto je zmeraj leading indicator. Torej zdaj čakamo da še S&P pade 50%, potem pa še nepremičnine.

Jaja, AI ma tolk dnarja napumpanga notr sam tud ma produkte ki delujejo. Kripto zal ne. Pa o tem debatiramo ze koliko, 15 - 16 let?

mugen999 je izjavil:

Tole si pa ostal ujet v 2020. Nikoli vec ne bo raje notri. Kdorkoli pa pride, pa bo spusil kes hitreje, kot ce gre kazino. Kripto zadnjih 3-4 let je max extraction only. Na prste ene roke lahko prestejes projekte, ki imajo morda kak dober namen. Vsi ostali so pa tu izkljucno za to, da poberejo denar.
Ne odgovarjam na DM.

PacificBlue ::

Brodnjak s familijo je investiral v nlb delnice.
Da veste kam je bolj ziher parkirat denar.
Kripto po mojem ni vec zanimiv za rajo.

Zgodovina sprememb…

+1 mal pumpice gor, tolk da porezejo shorte, par "projektov" od bnb chaina aka Rave, Siren, SkyAi ki pumpajo in rezejo debile to je pa to oz se pocasi topi, ce ne zaradi cene btcja ki pada pa zaradi tega ker vcji dumpajo kovancke. Fck that

Zgodovina sprememb…

pujsekpepe je izjavil:

LeQuack je izjavil:

Jaja, AI ma tolk dnarja napumpanga notr sam tud ma produkte ki delujejo. Kripto zal ne. Pa o tem debatiramo ze koliko, 15 - 16 let?

Saj umetna inteligenca ni od včeraj. Turing jo je definiral kot izraz že leta 1950. Takrat so se začeli prvi programi. Deep learning se je začel cca leta 2000.

Enako s tranzistorjem. Še danes se ista osnova uporablja ampak tehnologija se postopoma izboljšuje. Najprej odkritje, potem iterativne faze izboljšav.

Blockchain ne gre nikamor. AI agenti bodo mogoče najboljši primer uporabe. Vprašanje je samo kakšen blockchain po prevladal. Ali bo decentraliziran ali pa bo tak, ki bo v lasti korporacij in držav.

residual ::

Malo se počakam pa še kak NFT kupim, če tak pada ;)

Zgodovina sprememb…

• spremenil: residual ()
««
1678 / 1679
»»