Forum » Kriptovalute in blockchain » kripto splošna debata
kripto splošna debata
Temo vidijo: vsi

tilio ::
Upam, da je telefon boljši od tega LOL
On Solana...
On Solana...
One bot just sent nearly 11 million transactions in 30 days. The most interesting part? It failed 99.95% of the time.
So, who cares about a bunch of failed transactions? They don't just vanish. They permanently bloat the ledger. This makes it a nightmare for the archive nodes that have to store the chain's full history, driving up costs for explorers and analytics tools we all rely on.
It's a brutal reminder that headline stats like TPS can be pure vanity. 11 million transactions can mean almost nothing. Metrics have 0 value, when the fees are so low, bots like this are completely distorting these metrics, to trick investors into investing.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: tilio ()

Gregor P ::
Torej ne bi glasoval za vsako stranko, samo da ti obljubi nebesa na Zemlji? Ker to tu je pogovor, tudi ti odgovarjaš na že do sedanji pogovor in se temu primerja odgovarja skladno s kontekstom celotnega pogovora; tako da enako predlagam tebi, preberi o čem se pravzaprav pogovarjamo sedaj.
Nikjer nisem napisal za katero stranko naj kdo voli. Niti zase nisem napisal razen pred časom, da bo moj glas šel stran od Svobode, Levice, SD...stran od leve scene.
Še enkrat si šel brat, verjetno ne dovolj počasi pa zgleda težko razumeš. Nekdo je omenil Stevanovića in potem si ti omenil kaj Stevanović ve o kripto in davkih.
Odgovoril sem ti, da npr. Stevanović ne rabi nič vedeti o kripto. Dobesedno nič! Dovolj je, da se zavzema za znižanje davka in poenostavitev plačila davka. To je tisto kar želimo.
Namesto Stevanovića lahko vstaviš katerikoli drug priimek enako velja. Nič ne rabi vedeti o kripto, dovolj je da uresniči znižanje davka. Je zdaj razumljivo?
Da je in ta problem sem tudi nagovarjal. Ne moreš kar vstaviti vsako ime in potem kumbaja majlord, ker če boš vstavil alternativnega skrajneža, se nam bo vsem slabo pisalo, ne pa da ti bo uresničil znižanje davka.
Ampak da ti vseeno stopim naproti, najprej je do neke mere res, da nek PV ne more vedeti vsega (od "strokovnjakov" v stranki, npr. v programskem odboru, pa to že pričakuješ - oz. povedano drugače nekdo mora to vseeno vedeti); ravno ta skrajna alternativna stranka dejansko javno nasprotuje visokemu obdavčenju kripta; na uradnih profilih so zapisali, da je "25-% kripto davek roparski" in da bi ga po volitvah odpravili, kot "sprejemljiv" pa omenjajo razpon 5–10 %; naj dvigne roko tisti tu, ki se s tem ne strinja

- "suverinistična" z anti-NATO in evroskeptično ter prorusko držo;
- reproduciranje prokremeljske narative; Stevanovič: "ni razloga, da bi se bali Rusije – gre za strašenje ljudi"
- poudarek na anticepilstvu; odprava obveznega cepljenja, poudarek na "nedotakljivosti telesa"
- eksplicitna zavrnitev "Zelene agende" in trditev, da CO₂ "ni toplogredni plin" (zoper znanstveni konsenz)
- predlagajo posebna tožilstva/sodišča za "politični kriminal" (kaj to sploh je?!? Je to sploh lahko ustavno?!?)
- nekonsistentne oz. nasprotne si fiskalne obljube: višje pokojnine in nižji davki (a kar oboje?)
Jaz za kaj takšnega pač voliti ne morem in ne vem, če si želiš v resnici tudi ti?

The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).

Neon87 ::
Prav lepo je bilo, ko nas je večkrat zbral v LJ, da smo se skupaj borili proti COVID idiotizmom.

Torej ne bi glasoval za vsako stranko, samo da ti obljubi nebesa na Zemlji? Ker to tu je pogovor, tudi ti odgovarjaš na že do sedanji pogovor in se temu primerja odgovarja skladno s kontekstom celotnega pogovora; tako da enako predlagam tebi, preberi o čem se pravzaprav pogovarjamo sedaj.
Nikjer nisem napisal za katero stranko naj kdo voli. Niti zase nisem napisal razen pred časom, da bo moj glas šel stran od Svobode, Levice, SD...stran od leve scene.
Še enkrat si šel brat, verjetno ne dovolj počasi pa zgleda težko razumeš. Nekdo je omenil Stevanovića in potem si ti omenil kaj Stevanović ve o kripto in davkih.
Odgovoril sem ti, da npr. Stevanović ne rabi nič vedeti o kripto. Dobesedno nič! Dovolj je, da se zavzema za znižanje davka in poenostavitev plačila davka. To je tisto kar želimo.
Namesto Stevanovića lahko vstaviš katerikoli drug priimek enako velja. Nič ne rabi vedeti o kripto, dovolj je da uresniči znižanje davka. Je zdaj razumljivo?
Da je in ta problem sem tudi nagovarjal. Ne moreš kar vstaviti vsako ime in potem kumbaja majlord, ker če boš vstavil alternativnega skrajneža, se nam bo vsem slabo pisalo, ne pa da ti bo uresničil znižanje davka.
Ampak da ti vseeno stopim naproti, najprej je do neke mere res, da nek PV ne more vedeti vsega (od "strokovnjakov" v stranki, npr. v programskem odboru, pa to že pričakuješ - oz. povedano drugače nekdo mora to vseeno vedeti); ravno ta skrajna alternativna stranka dejansko javno nasprotuje visokemu obdavčenju kripta; na uradnih profilih so zapisali, da je "25-% kripto davek roparski" in da bi ga po volitvah odpravili, kot "sprejemljiv" pa omenjajo razpon 5–10 %; naj dvigne roko tisti tu, ki se s tem ne strinja. Vendar je problem, ker je ta stranka tudi:
- reproduciranje prokremeljske narative; Stevanovič: "ni razloga, da bi se bali Rusije – gre za strašenje ljudi"
- poudarek na anticepilstvu; odprava obveznega cepljenja, poudarek na "nedotakljivosti telesa"
- eksplicitna zavrnitev "Zelene agende" in trditev, da CO₂ "ni toplogredni plin" (zoper znanstveni konsenz)
- predlagajo posebna tožilstva/sodišča za "politični kriminal" (kaj to sploh je?!? Je to sploh lahko ustavno?!?)
- nekonsistentne oz. nasprotne si fiskalne obljube: višje pokojnine in nižji davki (a kar oboje?)
Jaz za kaj takšnega pač voliti ne morem in ne vem, če si želiš v resnici tudi ti?![]()
Se podpisujem pod to. Problem je samo da ni mehanizma, da jim sporočim, da se ne strinjam. Zato bom mogoče volil Pirate. Ne verjamem niti za 5 sekund, da bodo zakon populisti odpravili, moram pa kaznovati obstoječe, ker mi grenijo življenje. Ne samo z 25%, to bi še požrl, ampak zbiranje vseh informacij o transakcijah, in to, da obdavčitev ne pada linearno z leti npr. itd. Skratka njihov ozek pogled na to kot na špekulacijo in nič drugega, medtem, ko je to velik potencijal za prihodnost - nenazadnje tudi za evropo, ki ima probleme z ameriškimi tehnološkimi velikani, ki si lastijo vse informacije o EU državljanih.

Slišim, da je Ethereum prihodnost...
https://x.com/realScamSniffer/status/19...
... ne vem prihodnost česa.
https://x.com/realScamSniffer/status/19...
... ne vem prihodnost česa.

merlin2 ::
Napisal sem, da mi Stevanovič ni všeč. To kar trdiš ti Gregor.P pa je čista neumnost. Če je Stevanovič ekstremist ni v proruski poziciji ampak v populizmu. Njegova za desničarje proruska pozicija je enaka temu kar o Rusiji ve in ne ve nič. Tako kot vsa desna in leva politika skupaj ne. Stevanovič mi ni všeč zaradi tega, ker ne zmore izrečt opravičila, če stori napako.. Ni pa noben ekstremist. Ekstremisti so/ste pravzaprav tisti, ki meketaje širite strah pred Rusijo, Kitajsko, Organizacijo ŠOS, BRICSOM, pred virusom itd... Ampak politiko je treba trajbat ...
Pustimo to. Cilj je znižanje davka na kripto valute in Stevanovičeva stranka trenutno kotira, kot tretja pri nekje 7% procentih popularnosti Ravno so krenil v zbiranje podpisov proti naročnini za RTV, kar tudi podpiram, pravzaprav je to podpirala desnica, pa za ukinitev tega niso naredili nič, le izvajali samopromocijo na lažnih obljubah.
Še enkrat. Ne desna in ne leva parlamentarna politika nima pravega namena znižat obdavčitev kriptovalut. Ostane le alternativa Zoki, ki kotira s 7% procenti po zadnji javnomnenjski raziskavi ima priložnost nekaj storiti na tem področju.
Če bodo šli v borbo proti obdavčenju kripta zagotovo dobijo moj glas. Že zaradi tega. Pa mi je Stevanovič res antipatičen.
Pustimo to. Cilj je znižanje davka na kripto valute in Stevanovičeva stranka trenutno kotira, kot tretja pri nekje 7% procentih popularnosti Ravno so krenil v zbiranje podpisov proti naročnini za RTV, kar tudi podpiram, pravzaprav je to podpirala desnica, pa za ukinitev tega niso naredili nič, le izvajali samopromocijo na lažnih obljubah.
Še enkrat. Ne desna in ne leva parlamentarna politika nima pravega namena znižat obdavčitev kriptovalut. Ostane le alternativa Zoki, ki kotira s 7% procenti po zadnji javnomnenjski raziskavi ima priložnost nekaj storiti na tem področju.
Če bodo šli v borbo proti obdavčenju kripta zagotovo dobijo moj glas. Že zaradi tega. Pa mi je Stevanovič res antipatičen.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: merlin2 ()

To je pač zelo neodgovorno ravnanje iz državljanskega vidika; če pa si na hard v kriptoposlih, pa je tudi vprašanje, ali podpora skrajnežem pozitivno vpliva na blagovno znamko tvojega podjetja.

To je pač zelo neodgovorno ravnanje iz državljanskega vidika; če pa si na hard v kriptoposlih, pa je tudi vprašanje, ali podpora skrajnežem pozitivno vpliva na blagovno znamko tvojega podjetja.![]()
Si pač volivec SDS, ki širi strah pred vsem, kar ne diši judovski politiki. To razumem. Pravzaprav želiš in stremiš k temu, da morajo vsi enako mislit in zagovarjat tvoje pozicije. Zame je taka pozicija državljansko hudo neodgovorna, pravzaprav totalitaristična. Konec koncev, koliko SDS-ovcev se tako močno zavzema za etnične Slovence, kot se za jude in Izrael?! Tukaj pogrne tvoje natolcevanje o neodgovornem ravnanju z državljanskega vidika.
Iz drugega tvojega dela odgovora pa je zaznat, da ti je pravzaprav vseeno ali je kripto obdavčen na nivoju ekstremnih kraj navadnim ljudem. Najbrž ne vlagaš v kripto valute z nekim dolgoročnim ciljem. Si na forumu zato, da observiraš politično usmerjenost uporabnikov foruma?
Če imaš boljši predlog, kdo bi lahko nekaj ukrenil glede previsoke obdavčitve kripta, izvoli.
Ne vsiljuj pa drugim prepričanje da je za vse, kar se dogaja v svetu kriva Rusija ali Palestinci, ker pač podpiraš ideoligijo sionizma.
Lp
Zgodovina sprememb…
- spremenil: merlin2 ()

PujsekPepe ::
Napisal sem, da mi Stevanovič ni všeč. To kar trdiš ti Gregor.P pa je čista neumnost. Če je Stevanovič ekstremist ni v proruski poziciji ampak v populizmu. Njegova za desničarje proruska pozicija je enaka temu kar o Rusiji ve in ne ve nič. Tako kot vsa desna in leva politika skupaj ne. Stevanovič mi ni všeč zaradi tega, ker ne zmore izrečt opravičila, če stori napako.. Ni pa noben ekstremist. Ekstremisti so/ste pravzaprav tisti, ki meketaje širite strah pred Rusijo, Kitajsko, Organizacijo ŠOS, BRICSOM, pred virusom itd... Ampak politiko je treba trajbat ...
Zoki. Hahaha ta je dal steroid kralju Karnerju (ki je na tiralici) dovoljenja za gradnjo 35 miljonov vrednega projekta. Dejte se sprijaznt da je slovenska politika vsa ena greznica. Predsednica se fura s helipoterjen ker pac na avtocesti ne more stat v kolonah in itak se skoz stoji, parkiromati so nasrani na vsakem mestu ( se na josta ne mors vec)...en v politiki je skesiral kripto pa reku zdj pa dost. Lol
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: PujsekPepe ()

Lennzi ::
Stevanovič, Sv. Jošt...nisem vedel, da je toliko Kranjčanov v tej temi.
Kje se skrivate fantje?
Kje se skrivate fantje?

PujsekPepe je izjavil:
Zoki. Hahaha ta je dal steroid kralju Karnerju (ki je na tiralici) dovoljenja za gradnjo 35 miljonov vrednega projekta. Dejte se sprijaznt da je slovenska politika vsa ena greznica. Predsednica se fura s helipoterjen ker pac na avtocesti ne more stat v kolonah in itak se skoz stoji, parkiromati so nasrani na vsakem mestu ( se na josta ne mors vec)...en v politiki je skesiral kripto pa reku zdj pa dost. Lol
Nodi. Nisi odgovoril na moje vprašanje. Pravzaprav si spokal takoj ko sem ti ga postavil. Šele čez nekaj mesecev si se znova pojavil z drugim nickom.
Torej zate ponavljam vprašanje. Si tu gor le zato da bi nategoval nepoučene vlagatelje?! Kakšna je tvoja agenda tu gor, kakšna vlogo so ti dodelili kreatorji foruma?!

Kripto ::
Ampak da ti vseeno stopim naproti, najprej je do neke mere res, da nek PV ne more vedeti vsega (od "strokovnjakov" v stranki, npr. v programskem odboru, pa to že pričakuješ - oz. povedano drugače nekdo mora to vseeno vedeti); ravno ta skrajna alternativna stranka dejansko javno nasprotuje visokemu obdavčenju kripta; na uradnih profilih so zapisali, da je "25-% kripto davek roparski" in da bi ga po volitvah odpravili, kot "sprejemljiv" pa omenjajo razpon 5–10 %; naj dvigne roko tisti tu, ki se s tem ne strinja. Vendar je problem, ker je ta stranka tudi:
Jaz za kaj takšnega pač voliti ne morem in ne vem, če si želiš v resnici tudi ti?![]()
Se podpisujem pod to. Problem je samo da ni mehanizma, da jim sporočim, da se ne strinjam. Zato bom mogoče volil Pirate. Ne verjamem niti za 5 sekund, da bodo zakon populisti odpravili, moram pa kaznovati obstoječe, ker mi grenijo življenje. Ne samo z 25%, to bi še požrl, ampak zbiranje vseh informacij o transakcijah, in to, da obdavčitev ne pada linearno z leti npr. itd. Skratka njihov ozek pogled na to kot na špekulacijo in nič drugega, medtem, ko je to velik potencijal za prihodnost - nenazadnje tudi za evropo, ki ima probleme z ameriškimi tehnološkimi velikani, ki si lastijo vse informacije o EU državljanih.
Najboljša varianta je nova politična stranka z namenom zastopanja kripto imetnikov in skupnosti. S tem se odvzame moč obstoječim političnim strankam in pridobi vzvod za vplivanje.
Druga opcija npr. stranka Pirati, ja če se zaveže h konkretnemu cilju znižanja davka na 5%. Potem je kar se mene tiče ok, ima mojo podporo in dobi moj glas in tudi še veliko glasov od 270.000 kripto imetnikov za preboj v parlament. Ima pa vsa orodja na voljo, da izvede res močno in obsežno kampanjo.
Wealth is mindset!

Najboljša varianta je nova politična stranka z namenom zastopanja kripto imetnikov in skupnosti. S tem se odvzame moč obstoječim političnim strankam in pridobi vzvod za vplivanje.
Druga opcija npr. stranka Pirati, ja če se zaveže h konkretnemu cilju znižanja davka na 5%. Potem je kar se mene tiče ok, ima mojo podporo in dobi moj glas in tudi še veliko glasov od 270.000 kripto imetnikov za preboj v parlament. Ima pa vsa orodja na voljo, da izvede res močno in obsežno kampanjo.
Da so pirati prilezli nad nivo preko 1% ki jim je omogočal državno financiranje stranke je hudo sumljivo. Glede na to, da so za srednjo in starejšo generacijo vsa leta bili nezanimivi. Tudi če bi prilezli v parlament, pa je splošna podpora njihovo stranki prenizka. V tem trenutku obstoječe parlamentarne stranke ne vlivajo nekega zaupanja okrog te teme. V vsakem primeru je potrebno upoštevat da se znotraj samih strank dogajajo populistične težnje, vse z namenom preračinljivosti nabiranja pilitičnih točk. Tolk da rečejo, dali smo predlog. Za hrbtom pa vam rinejo sredinec v tazadnjo...
Počakajmo, kdo bo medijsko najbolj odmeven, če kdo sploh bo.

johnnyyy ::
Fantje, botite realni. Večine slovencev ne zanima kripto - še vedno ste v manjšini. Tako bi rabili tudi za ostale stvari neke programe ...
V glavnem, nova politična stranka se pri resnih zadevah ne splača razen če nisi kakšen Čeferin ali podobno znano ime, kjer te bodo levi oz. leva sredina podprla.
Če hočete resne spremembe na nivoju kripta, potem imate samo eno možnost - pridružit se večji stranki, in potem preko tranke prepričati svoje kamarate zakaj obdavčitev ni dobra itd. In če ste v veliki stranki potem imate vsaj možnost da boste v koaliciji in da se stvari sprejme. Pa še nasvet - več posluha za neobdavčitev boste našli desno, saj desna stran je bolj proti davkom, da država manj regulira/pobere itd.

Fantje, botite realni. Večine slovencev ne zanima kripto - še vedno ste v manjšini. Tako bi rabili tudi za ostale stvari neke programe ...
V glavnem, nova politična stranka se pri resnih zadevah ne splača razen če nisi kakšen Čeferin ali podobno znano ime, kjer te bodo levi oz. leva sredina podprla.
Če hočete resne spremembe na nivoju kripta, potem imate samo eno možnost - pridružit se večji stranki, in potem preko tranke prepričati svoje kamarate zakaj obdavčitev ni dobra itd. In če ste v veliki stranki potem imate vsaj možnost da boste v koaliciji in da se stvari sprejme. Pa še nasvet - več posluha za neobdavčitev boste našli desno, saj desna stran je bolj proti davkom, da država manj regulira/pobere itd.
Se strinjam. Kripto je nišna zadeva. Tudi če ima 250k ljudi v kriptu nikogar to ne briga. Dajo 1000€ noter, če obogati super sicer gre z življenjem naprej. Niso to ljudje, ki sploh vedo zakaj je kripto tehnologija pomembna.
Dokler ne bodo ljudje širše razumeli pomena in potencijala kripta bodo gledali na to samo kot na špekulacijo. Ne moreš zgraditi nove politične stranke "kripto only/ kripto first", ki bi uspela samo s to temo nagovorit dovolj ljudi.
Če bom glasoval za pirate ni zato, ker bi mi bili všeč ampak zato, ker nobene od obstoječih opcij ne maram.

Kripto ::
Ne vem s kom se ti pogovarjaš. Ti pa lahko povem kakšno je stanje na terenu. Še noben od tistih s katerimi se pogovarjam in ima nekaj denarja oz. zasluženih prihrankov v kripto ni rekel, da ga ne zanima koliko bi moral davka plačati.
Seveda obstajajo obvodi kako nič davka plačati. In to se bo tudi dogajalo. Ali ni bolje plačati 5% davka in na najbolj enostaven način, brez komplikacij.
Dokler ni denarja na tvojem bančnem računu je vse v luftu. V času, ko naj bi šel denar od menjalnice na tvoj račun se lahko marsikaj zgodi.
Zakon je slab z vseh vidikov in kriptovalute enači z nečem kamor ne spadajo.
Wealth is mindset!

mAXTER ::
Mene iskreno še ne boli toliko 25%, čeprav je res oderuški davek (pa da ne bo kdo spet komentiral, ja tudi za delniške dobičke, dividende je 25% oderuški davek), ampak mene bolj boli tisto klinčevo prijavljanje vseh kripto sredstev, denarnic itd itd. Eno je z vidika varnosti, ker ne verjamem tem kekcem da bodo s temi podatki vestno in odgovorno ravnali, drugo pa da nas država razgalja do obisti z namenom prihodnjih nadaljnih obdavčitev. Kdo gre stavit, da čez par let tega ne bodo upoštevali tudi kot premoženje pri raznih otroških dokladah, socialnih prejemkih, davka na premoženje itd. Enako s tem projektom kripto euro...češ, da bo to dodatek oz. alternativa plačevanju z gotovino....ja plačevanje bo kot z gotovino anonimno, ampak tisti s podatki bodo pa točno imeli vse informacije o transakcijah posameznika, kar z gotovino nimajo.

Nič ne kaže na to ker režejo obrestne mere, brezposelnost ni ok v zda pa bodo spet mogl rezat. Kaj pa če bo dolar prej propadu?

Buggy ::
dva dipa 20% na LIDO v dveh tednih...kako bolj predvidljivo se mora bit. Za vas ne vem dopust v enem tednu za en klik narest pa ni glih tko al kwaj?
aja vi kupujete ko gre gor ROFL
aja vi kupujete ko gre gor ROFL
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Buggy ()

IgorCardanof ::
Lido kot Lido DAO?
Retail investor, Simp, Crypto analyst, Cardano hejtr
Ne odgovarjam na DM.
Ne odgovarjam na DM.

doktorproof ::
Mora to bit sila čudna bolezen, da dobiš božjastni napad, ko nekdo omeni Stevanoviča...
Merlin2 ?. (tukaj sem prilimal stegnjen palec, pa je to tatalo!?)
Merlin2 ?. (tukaj sem prilimal stegnjen palec, pa je to tatalo!?)
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: doktorproof ()

Epilepsija se ne pojavi oz. sproži z omembo nečesa. Ampak ne pričakujem sedaj od tebe, da se poznaš in razumeš medicinske zadeve, temveč le, da se vsaj 5 minut prej pozanimaš, koga boš na tako pomembnem političnem dogodku kot so volitve obkrožil. Ker ta odločitev bo vplivala tudi na naša življenja.

Traktor1989 ::
Oj.
Je kdo tu gor in bi lahko prosim povedal kako je z nakazilom iz Binance na NLB recimo 200k ali več.
Vse ok?
Je kdo tu gor in bi lahko prosim povedal kako je z nakazilom iz Binance na NLB recimo 200k ali več.
Vse ok?

IgorCardanof ::
Traktor1989 je izjavil:
Oj.
Vse ok?
Lahko ti povem, da je bilo z nakazilom 5300 evrov vse brez problemov.
Retail investor, Simp, Crypto analyst, Cardano hejtr
Ne odgovarjam na DM.
Ne odgovarjam na DM.

IgorCardanof je izjavil:
Traktor1989 je izjavil:
Oj.
Vse ok?
Lahko ti povem, da je bilo z nakazilom 5300 evrov vse brez problemov.
Jaz ti lahko povem, da je znesek 890€ prišel z lahkoto (sicer OTP) na banko...

Hvala vam za info.
To mi je vse jasno ker sem si sam nakazal že tudi tam do 10k.
Bolj me zanima 200k in več. Če lahko kdo pove prosim kakšen info.
To mi je vse jasno ker sem si sam nakazal že tudi tam do 10k.
Bolj me zanima 200k in več. Če lahko kdo pove prosim kakšen info.

Probaj po vec msnjsih nakazil pa porocaj al pa pejt na hrvasko ce si hodlal 2leti plus. Zrihtaj tam rezidenstvo dob nek gnil siht in to je to
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: PujsekPepe ()

Kaj pa ce bi kaksnemu advokatu in racunovdju ruknu jurja pa da dobis tocne informacije? Pri 200 k to res neb smel bit problem

A kaj berete kaj sem napisal.
Vse sem že probal tudi 10k.
Se enkrat povem.
Zanima me plus 200k nazakilo na TRR iz Binance na NLB
Razumljivo?
Vse sem že probal tudi 10k.
Se enkrat povem.
Zanima me plus 200k nazakilo na TRR iz Binance na NLB
Razumljivo?

mAXTER ::
Mislim da vse nad 20-30k banka avtomatsko poroča FURS-u, tako da, če te bodo oni poklicali je pa vprašanje sreče oz. nesreče.

Aha. Ok. Hvala za info.
Sam da gre nakazati plus 200k.
Tudi če pokličejo ali kakroli ni problem.
Sam da gre transakcija sprovest. Nevem kolk Majo kej omejitev. A to kdo ve ali ni omejitve tudi če kdo 1m nakaže na NLB?
Sam da gre nakazati plus 200k.
Tudi če pokličejo ali kakroli ni problem.
Sam da gre transakcija sprovest. Nevem kolk Majo kej omejitev. A to kdo ve ali ni omejitve tudi če kdo 1m nakaže na NLB?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Traktor1989 ()

Lonsarg ::
Tehnicno to vedno stima, samo banka se lahko odloci prej opravit kak klic al pa v res redkih primerih se kaka dokazila zahtevat predno sprovedejo. Niti ni nujno od zneska odvisno, majo svojo fore in filtre in random funkcije.
FURS preverjanja so pa naknadno, po tem ko je transakcija ze skozi.
FURS preverjanja so pa naknadno, po tem ko je transakcija ze skozi.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Lonsarg ()

Vanquish ::
ni problema sploh za nakazilo.
Vse kar je nad 15k gre k pooblascencu za preprecevanje pranja denarja, ki po potrebi zahteva dodatno dokumentacijo.
Vse kar je nad 15k gre k pooblascencu za preprecevanje pranja denarja, ki po potrebi zahteva dodatno dokumentacijo.

endelin ::
200k ni nič dandanes. To je normalen znesek za prenos. Sploh iz kripto borze. Saj ti ne nakazuje nek lastnik doner kebaba iz Munchna
Zgodovina sprememb…
- spremenil: endelin ()

Super hvala vam za info.
Ker če se bo decembra nakazovalo da vem. Da ne bom pol neki na hitro poizvedoval.
So tudi prazniki itd..
Tako da decembra verjetno prodam in tako na TRR. Da že pripravljen teren.
Torej nakazalio +200k in več tehnično gre brez težav iz Binance na NLB.
To sem hotel vedet.
Hvala vsem.
Če bo kdo poklical pa ni problem.
Sam da si jaz spravim dol iz Binance na NLB milijoncek.
Ker če se bo decembra nakazovalo da vem. Da ne bom pol neki na hitro poizvedoval.
So tudi prazniki itd..
Tako da decembra verjetno prodam in tako na TRR. Da že pripravljen teren.
Torej nakazalio +200k in več tehnično gre brez težav iz Binance na NLB.
To sem hotel vedet.
Hvala vsem.
Če bo kdo poklical pa ni problem.
Sam da si jaz spravim dol iz Binance na NLB milijoncek.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Traktor1989 ()

kekeck ::
Če ciljas prenos na TRR zaradi davka ni nujno da vse dol spravis, lahko pustis del na borzi v eur ali usd.
Ce je vec manjsih zneskov zaporedno npr. po 15k jim isto zasveti alarm, po moje je bolje enkraten vecji znesek, se samo enkrat z birokrati ukvarjas, pa se to ni nujno.
Kaj pa recimo nakazilo na Revolut 100 d9 200k€, ali ima kdo izkušnje?
Ce je vec manjsih zneskov zaporedno npr. po 15k jim isto zasveti alarm, po moje je bolje enkraten vecji znesek, se samo enkrat z birokrati ukvarjas, pa se to ni nujno.

marS ::
Če ciljas prenos na TRR zaradi davka ni nujno da vse dol spravis, lahko pustis del na borzi v eur ali usd.
Revolut? Khm... menda je od pred kratkim SLO na blacklist
https://x.com/JMacarolV/status/19646162...
...no more heroes...
https://ilbis.com/
https://ilbis.com/

oracle ::
Mislim da vse nad 20-30k banka avtomatsko poroča FURS-u, tako da, če te bodo oni poklicali je pa vprašanje sreče oz. nesreče.
Koliko časa pa rabi FURS da pokliče? Ali z drugimi besedami, po koliko časa od nakazila si človek lahko oddahne? Ali s tretjimi besedami, ali je sploh kdo iz prve roke dobil kdaj klic?
Revolut? Khm... menda je od pred kratkim SLO na blacklist
https://x.com/JMacarolV/status/19646162...
To je zavajanje. Kdor je funkcionalno pismen in je pogledal izvorno novico vidi, da to nima veze s slovenskimi uporabnimi. Afektira samo račune odprte v ZDA (ki ne morejo prejemati nakazil direktno iz Slovenije (iz katerekoli banke).
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: oracle ()

V vsakem primeru je to slaba reklama za Revoult.