» »

kripto splošna debata

kripto splošna debata

Temo vidijo: vsi
««
1509 / 1574
»»

deco16 ::

Pretekle izkušnje so samo kaj se Musk spomni twitat. Kaj bo reku naslednje ve pomoje sam kak ducat miljarderjev. Market manipulacija v vsem svojem blišču.

Anway sem tudi sam par ETH nabavil. Me srbijo prsti ker na preveč stabla stojim :)

Mato989 ::

mAXTER je izjavil:

Mato989 je izjavil:

matic492 je izjavil:

Ja če gledaš miljon memecoinov, ki jih dobesedno delaj 13 let stari otroci na pump.fun, drugače poa kar lepo pumpajo :)

No boš mi povedal če bodo šli alti iz top 50 x10 + kot leta 2017 :)

XRP recimo je šel od oktobra 2017 iz 0,15 EUR na 2,25 EUR do jan 2018.... ipd. skoki...

Recimo ADA je šla od dec 2017 do jan 2018 oz 0,09 EUR na 0,83

Ti skoki 100% so v takih primerjavah pač bolj ali manj "žalost" ne rečem pa da niso dobri... ampak takrat si lahko iz 5 k nardil 50k tako za šalo... danes s 5k težko narediš v 1 mesecu 50k... tako da vržeš v 2 altcoina in počakaš 1 mesec... (no lahko že ampak so to neki obskurni alti na nekih unknown DEFi ipd... kjer imaš potem lahko težavo skeširat) takrat je to bilo na kucoin ipd...

Ampak poglej svoje navedene datume oz. letnice...če bo zgodovinsko, pot sledila vsaj po približno enaki smeri, se bodo glavne stvari dogajale šele v 2025, mi pa smo sedaj še takorekoč v 2016 obdobju takratnega bullruna. Tudi v letu 2020 je bil BTC pod/enak prejšnjemu ath še do decembra:

November 2020
OPEN $13,781.00
HIGH $19,749.26
LOW $13,243.16

December 2020
OPEN $19,633.77
HIGH $29,244.88
LOW $17,619.53

Ne verjamem... sam menim da smo decembra 2017... v najboljšem primeru še konec novembra.... torej časa do streznitve je max tam do prisege Trumpa ali kakšen teden po...
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115

kakob ::

https://x.com/WClementeIII/status/18594...

To me je spomnilo na slotek.
Never take a financial advice from someone who works for a living.

mAXTER ::

Bomo videli, jst stavim na tradicionalni vrh nekje april-maj nato ena lepa poštena korekcija 30-40% in nato glede na sentiment mogoče še en leg up jeseni...
ali pa...
...teorija ki obstaja in se navezuje na ETFe zlata, ki so ga pričeli izvajati 2004 in je nato graf po širši sliki silil konstantno navzgor, pravi da korekcije BTC nikoli več ne bodo dosegle 80-90% minusa ker smo sedaj v korporativnih vodah.
 Gold

Gold

Eden izmed scenarijev za 500k+ BTC v bullrunu 2028-2029 in naprej, pa bi bil kolaps ekonomije 2026 in s tem korekcija za 80%, nato pa počasi mass adoption držav, ki bi pričele BTC uvrščat v svoje blagovne rezerve kot imajo sedaj zlato itd. Tam se bodo notri zlivali triljoni in nebo bo meja :D

To so seveda samo špekulacije, dajmo najprej videti kako se bo 2024/2025 zadeva odvila 8-)

Neon87 ::

Jaz sem nekaj drobiža BTC prodal na 84.900€ zdaj me pa FOMO :(
Verjetno bo še kdaj padlo pod to cifro - buy order imam na 80.900€?

Lennzi ::

kakob je izjavil:

https://x.com/WClementeIII/status/18594...

To me je spomnilo na slotek.

Kakob resno vprašanje.
Ali je življenje z neomejeno količino denarja kaj lepše, lažje?

kow ::

Neon87 je izjavil:

buy high, sell low!

Evo prodal ves BTC... Dobro je vse skupaj je blo 42k... ostal mi je še ENJ coin teh imam nekje 17.000 in še en altcoin od katerega ciljam vsaj na 12k USD...

Neon87 ::

Mato989 je izjavil:

Evo prodal ves BTC... Dobro je vse skupaj je blo 42k... ostal mi je še ENJ coin teh imam nekje 17.000 in še en altcoin od katerega ciljam vsaj na 12k USD...

Boš nastavil kakšne buy orderje?

Neon87 je izjavil:

Mato989 je izjavil:

Dvomim trenutno sem dal v Bybit in earnam 22% letno... crazy pri 44k USD je to letno skoraj 10k USD ali skoraj 27 USD/dan....

dvince ::

evo zdaj se je zbudil ETH:)

deco16 ::

Zakon, čestitke mato. Mal mi je riskantno v USD šparat pri bybitu, glede na to kolk je EUR poceni.

zodiak ::

Mato989 je izjavil:

Napaka bi temu jaz rekel.

energetik ::

Mato989 je izjavil:

Neon87 je izjavil:

Mato989 je izjavil:

Dvomim trenutno sem dal v Bybit in earnam 22% letno... crazy pri 44k USD je to letno skoraj 10k USD ali skoraj 27 USD/dan....
A se nisi ti nekaj s Celsiusom opekel na podoben način?
Me ne pripraviš, da dam na Bybit 44k, pa tudi če po 22%...
vires in numeris

zlabra ::

energetik je izjavil:

Mato989 je izjavil:

Neon87 je izjavil:

Mato989 je izjavil:

22% maš obresti letno, pa to pol daš notri za 1 leto pa ne morš ven uzet sklepam ?

Lp

ViperR ::

Kokr vidim imaš trenutno 39% na usdc? In ne, to je daily. Ko bo konc bulla bo tud APR dost nizji.

matic492 ::

APR dobesedno pomeni annual percentage yield, torej letno seveda... Izplačila dobivaš pa dnevno ja. Pri lendanju včasih dobivaš izplačila tudi vsako uro.
X670 Gaming X, R9 7900X, 64GB, EVGA RTX 3090 XC3, HX1000

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: matic492 ()

energetik je izjavil:

Mato989 je izjavil:

Neon87 je izjavil:

Mato989 je izjavil:

Celsius sem k sreči pobral ven vse razen za 2k CEL tokena tisto sem pol dobil nazaj like 400 EUR... ampak k sreči je bil plus.

matic492 je izjavil:

APR dobesedno pomeni annual percentage yield, torej letno seveda... Izplačila dobivaš pa dnevno ja. Pri lendanju včasih dobivaš izplačila tudi vsako uro.

Ja in APR se spreminja ane, dobiš pa dnebno izplacilo glede na trenutni APR. Ne moreš si zalockat APR-ja na 40%/letno.

ViperR je izjavil:

matic492 je izjavil:

Ja in APR se spreminja ane, dobiš pa dnebno izplacilo glede na trenutni APR. Ne moreš si zalockat APR-ja na 40%/letno.

Ja to itak ne, ampak dokler je pač APR recimo 40% pomeni da dobivaš vsak dan ko je 40% APR ustrezen delež 1/365tinko tega APRja

Torej če daš not 100k USD pri 40% APR je to 40k letno ali 109/dan dokler je tak APR...

IgorCardanof ::

Jp tako je. Se definitivno splača, če si skeptik, da vsaj farmaš tako visok APR v balonu. Je pa potrebno vedt od kje yield pride, da nisi slučajno na kakem FTX 2.0 ali pa Celsius 2.0

Zdej večinoma majo te menjalnice model, da glede na to kok si folk izposoja za margin trading, višji maš potem APR. Tako da če res tako dela, si dokaj varen.
Retail investor, Simp, Crypto analyst, Cardano hejtr
Ne odgovarjam na DM.

Edorta ::

IgorCardanof je izjavil:

Jp tako je. Se definitivno splača, če si skeptik, da vsaj farmaš tako visok APR v balonu. Je pa potrebno vedt od kje yield pride, da nisi slučajno na kakem FTX 2.0 ali pa Celsius 2.0

Zdej večinoma majo te menjalnice model, da glede na to kok si folk izposoja za margin trading, višji maš potem APR. Tako da če res tako dela, si dokaj varen.

Tako je bilo na Bitfinexu. Ne vem če je še. Si ponudil kar si imel, omejeno po času in količini, in če je folk rabil so ti pobrali.
Donos je bil popolnoma odvisen od trga. Če je šlo dol si nihče ni hotel nič sposoditi :)
Ne vem a to tam še dela ali ne.

sumi666 ::

Neon87 je izjavil:

sej kdo je že tle gor veselo razlagal kako je pri cca 74k usd prodal btc pa da čaka korekcijo ...

Po trgu vidim, da dekleta in fantje ne pozabljajo na realizacije dobičkov, tako kot so na to radi pozabljali v starih časih :)

gruntfürmich ::

realizacija dobičkov ko cel svet in vsi mediji čakajo v nizkem štartu kdo bo prvi poročal da smo čez 100k?
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

gruntfürmich je izjavil:

realizacija dobičkov ko cel svet in vsi mediji čakajo v nizkem štartu kdo bo prvi poročal da smo čez 100k?

Delna realizacija.

Špricer ::

sumi666 je izjavil:

Neon87 je izjavil:

Jaz sem nekaj drobiža BTC prodal na 84.900EUR zdaj me pa FOMO :(
Verjetno bo še kdaj padlo pod to cifro - buy order imam na 80.900EUR?

sej kdo je že tle gor veselo razlagal kako je pri cca 74k usd prodal btc pa da čaka korekcijo ...

Jaz sem prodal. Ni mi žal. Vsi airdropu, farmanje in staking se obdavčijo. Davek na dobiček ki ni majhen. To je trgovanje. Kar preberite si zakon...to je kot npr dividende...

Sem zelo srečen da ada in xrp ne rasteta. Eth pa je zelo dobra naložba za razliko od sol.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Špricer ()

kow ::

zodiak je izjavil:

Mato989 je izjavil:

Jajca v eno kosaro? Jp, napaka.

Špricer ::

gruntfürmich je izjavil:

Ja in. Kmalu bomo pri 74000. Takrat kupujem. Fibbonaccijevo razmerje.

kow je izjavil:

zodiak je izjavil:

Mato989 je izjavil:

Jajca v eno kosaro? Jp, napaka.

Bo vsaj kaj imel za razliko od mato. Ta je videl vzpon in padec svojega portfelja leta 2018 in 2020. Ostal bagholder s svojim tezosom,neblio in ostalo navlako.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Špricer ()

Edorta je izjavil:

Po trgu vidim, da dekleta in fantje ne pozabljajo na realizacije dobičkov, tako kot so na to radi pozabljali v starih časih :)
Moja realizacija dobička bo swap vseh preostalih šitkojnov v BTC in poteg na hladno denarnico. Morda potegnem 1/4 ali 1/3 svojega vložka ven in vržem v MM etf. To je pa to. BTC ostaja v moji denarnici vsaj do penzije.
vires in numeris

Žan Nekrep

Prvi v Sloveniji ali celo v Evropi opozarjam na Bitstamp težave s ciljem, da pridete do svojega denarja. Za njega se boste lahko borili. Če želite ohraniti denar me upoštevajte. Uporabniki iz celega sveta že pišejo mnenja, ki bodo iz ure v uro lahko slabša.

Je kej na tem resnice

Gregor P ::

Vsaj dosedaj ni bilo težav z dvigovanjem tudi večjih zneskov z Bitstampa. Zdaj pa, če so, ali bodo v težavah ali kdo načrtuje kakšno prevaro ala FTX &Co, pa ne vem.
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Gregor P ()

Jaz sem pred meseci ali kakih letom že hotel vzeti denar iz bitstampa pa ni šlo. Enostavno funkcija withdraw ni delovala . Več dni zaporedoma. Kasneje so popravili in sem lahko dvignil. Je pa res, da imam tam gor samo še slabe coine , ki sem jih kupoval na višku nov 21 :( Dal 50 € za en coin , ki je zdaj vreden le še 20 ali 10 ali še manj....

zlabra je izjavil:

Žan Nekrep

Prvi v Sloveniji ali celo v Evropi opozarjam na Bitstamp težave s ciljem, da pridete do svojega denarja. Za njega se boste lahko borili. Če želite ohraniti denar me upoštevajte. Uporabniki iz celega sveta že pišejo mnenja, ki bodo iz ure v uro lahko slabša.

Je kej na tem resnice
Resnica je ta, da morajo resne menjalnice delovati glede na AML zakonodajo. In potem ti lahko za nedoločen čas zamrznejo sredstva, če npr. tja pošlješ kovance iz svoje denarnice, ki si jih morda prejel iz kakega sumljivega vira. Kar je po svoje bedno, ker nikoli ne moreš biti prepričan, kaj bodo naredili s tvojimi kovanci.
Na koncu bom očitno svoje BTC moral porabiti na druge načine.
vires in numeris

dobro samo če si leta 2017 iz svojega trr nakazal njimi in pri njih kupil bitcoin, potem spravil na hladno denarnico in nazaj ti lahko komplicirajo?
Saj imajo vse podatke sami

CopiumRovte ::

Mato989 je izjavil:

ViperR je izjavil:

matic492 je izjavil:

Ja to itak ne, ampak dokler je pač APR recimo 40% pomeni da dobivaš vsak dan ko je 40% APR ustrezen delež 1/365tinko tega APRja

Torej če daš not 100k USD pri 40% APR je to 40k letno ali 109/dan dokler je tak APR...

na konc ti bo padu ta apr na 5%, rizik pa bo ostal isti. ne vemno, raj daš v nek etf ...

gruntfürmich je izjavil:

pa dobr, sj ne rabiš s sniperco lovit vrha.

Zgodovina sprememb…

johnnyyy ::

zlabra je izjavil:

Žan Nekrep

Je kej na tem resnice

Tole mi ne deluje, da je napisal nek slovenec.

zodiak je izjavil:

Jaz sem pred meseci ali kakih letom že hotel vzeti denar iz bitstampa pa ni šlo. Enostavno funkcija withdraw ni delovala . Več dni zaporedoma. Kasneje so popravili in sem lahko dvignil. Je pa res, da imam tam gor samo še slabe coine , ki sem jih kupoval na višku nov 21 :( Dal 50 € za en coin , ki je zdaj vreden le še 20 ali 10 ali še manj....

Občasno dobiš obvestilo, da moraš posodobit svoje podatke. Če tega ne storiš ti onemogočijo trgovanje in ko oddaš traja nekaj časa da preverijo.

zlabra je izjavil:

dobro samo če si leta 2017 iz svojega trr nakazal njimi in pri njih kupil bitcoin, potem spravil na hladno denarnico in nazaj ti lahko komplicirajo?
Saj imajo vse podatke sami

Lahko dobiš kakšen poziv da se izjasneš od kje sredstva. In potem daš izjavo, da si vsa sredstva pridobil na zakonit način oz. da jih obveščaš, da sredstva niso bila pridobljena na podlagi kaznivih dejanj.

LeQuack ::

Kaj pa če rečeš da si jih pridobil na nezakonit način, ti kar denar ukradejo?
Quack !

Malo prej zaprl vse longe. Samo se 1x long sem. Mogoče pa mal prezgodi :))

Nepovezano s tem, katera borza ima najboljše/najnižje feeje? Kakor sem gledal Bitstamp je 0.3/0.4%, kar ni ravno malo. Recimo pri 1 BTC je to že ranga 350€. Koliko ima Binance in ostali? Za recimo te ne-kripto borze sem gledal Trade Republic ceno 1 BTC je na koncu nekje 100€ več kot pri Bitstamp, čeprav je na koncu mogoče bolj na varnem kot pa na kripto borzah, kjer so že bili vdori. Res pa je da ne moreš v svojo denarnico prenest.

Kaj pa pretvorba iz EUR direktno v BTC oz. nek coin, koliko so tu "skriti" feeji? Vem da Binance ima tisti svoj coin v/iz katerega lahko pretvarjaš najbrž brez feejev, oz. so nižji. Bitstamp tudi omogoča direktno z EUR nakup, samo ne vem če kje piše koliko ti zaračunajo poleg tistega njihovega trade feeja. Trade Republic pa itak nima drugega kot EUR.

In še tretja stvar, katere borze omogočajo short-anje? Bitstamp nisem videl da bi to omogočal.
Quack !

Jaz kupujem na kraken, so pa tud tam dvignili mal feeje. Lahko pa z marginom do 5x trejdas kokr vem. Sam za trejding je bols kak binance/bybit/bitmex..

Spot fees for makers go from 0.25% to 0%, while for takers - from 0.4% to 0.1%

Torej za limit orderje mas na krakenu 0.25%.

Kripto ::

Bomo videli še kakšen short squeeze pred prebojem 100k USD?
Wealth is mindset!

ViperR je izjavil:

Jaz kupujem na kraken, so pa tud tam dvignili mal feeje. Lahko pa z marginom do 5x trejdas kokr vem. Sam za trejding je bols kak binance/bybit/bitmex..

Spot fees for makers go from 0.25% to 0%, while for takers - from 0.4% to 0.1%

Torej za limit orderje mas na krakenu 0.25%.

Ok, kaj pa EUR konverzija feeji so kaki na Kraken? Ter tretje vprašanje od zgoraj, shortanje?
Quack !

Imaš EUR/BTC tako da ne rabis delat konverzije, naredis SEPA transfer v EUR in to je to.

Imaš 5x margin za long/short. Nimam pa pojma kolk plačuješ lending provizije.

johnnyyy ::

LeQuack je izjavil:

Kaj pa če rečeš da si jih pridobil na nezakonit način, ti kar denar ukradejo?

Pojma nimam, lahko ti "samo" zamrznejo sredstva. Sicer pri meni so našli neko transakcijo iz 2012 ali 2013, ko sem imel nakazilo nekaj BTC, pa so me spraševali za skoraj 10 let nazaj. Pa sem napisal, da je od tega že precej let, pa da je bilo rudarjenje in trgovanje na MtGox, pa da je bila vrednost takrat nekaj kUSD.

Kaj pričakujete po preboju 100k, nič ali naprej do 200k?
Quack !

To the Moon. Če bo šlo do vsaj 150k , bom prenehal hoditi v službo in odprem s.p.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: zodiak ()

Če bi VW vlagal v bitcoine zdaj ne bi rabil zapirati tovarn.
Quack !

kriptobog ::

uf. moj kripl lepo dela. 8-)
««
1509 / 1574
»»