» »

kripto splošna debata

kripto splošna debata

Temo vidijo: vsi
««
1056 / 1504
»»

Ijus ::

Kaj je sedaj kaj z luno? Kake so kaj novice? Vidim da stoji pri cca 0.00013€.
Corpse & Mrhovina & Jožica, Inc.
https://soundcloud.com/rising-night-wave
https://soundcloud.com/extus

c3p0 ::

ETH ustvarja dno, čas za dokup?

energetik ::

Na tedenskem nivoju dela BTC falling wedge. Ponavadi iz tega skoči gor. Do jeseni bi rekel, da bo skakal med nekje 26 in 36k.
Tedenski RSI je že kar nizek, tudi mesečni je že praktično na nivoju kot pri padcih 2015 in 2018. Torej mislim da je čas za akumuliranje, za tiste ki niste že itak hodlerji. Za bolj kratkoročne pa trejdanje med omenjenimi mejami.
vires in numeris

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: energetik ()

TheMentor ::

energetik je izjavil:

Na tedenskem nivoju dela BTC falling wedge. Ponavadi iz tega skoči gor. Do jeseni bi rekel, da bo skakal med nekje 26 in 36k.
Tedenski RSI je že kar nizek, tudi mesečni je že praktično na nivoju kot pri padcih 2015 in 2018. Torej mislim da je čas za akumuliranje, za tiste ki niste že itak hodlerji. Za bolj kratkoročne pa trejdanje med omenjenimi mejami.

Se strinjam, da samo po TA btc kaj veliko dol ne more iti več....ampak makro ekonomska slika in SP500 je tako v kurcu, da mislim da v taki fucked up situaciji nismo bili še nikoli. Dokler centralne banke ne spremenijo politiko in bodo zaostrovale gre pomoje use sm še dol z vmesnimi manjšimi popravki navzgor. Trenutna zaostrovanja so delnice že kar pošteno olupile, ampak inflacija še ne kaže da je dosegla vrh kar pomeni še več zaostrovanja.

...razen, če se btc nekako odlepi od tradicionalnih trgov in dejansko veliki igralci na trgu prepoznajo btc kot ključnega igralca v prihodnji globalni ekonomiji. Ampak ta scenarij mi je malo verjeten za 2022

In še nekaj...vlade bodo vedno preferirale inflacijo od stagflacije. Preko davkov se v inflacijskem obdobju steče veliko več davkov. USA je ravno podrla rekord. Torej v obdobju, ko se vsem znižuje kupna moč ameriška vlada in najbrš tudi druge vlade pobirajo rekordne davke. Pa povejte, če ne živimo v največjem scam okolju v zgodovini.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: TheMentor ()

IgorCardanof ::

Vsi podatki, ki jih imate za Bitcoin in kripto izhajajo iz casa, ko se je printalo najvecje kolicine denarja in se je tvoril najvecji balon vseh assetov.

Bo zanimivo vidt kako Bitcoin oz. Kripto performa, ko se rusi ena stvar za drugo in kaksne crte lahko takrat vleces na grafih in kako imas prav.
Retail investor, Simp, Crypto analyst, Cardano hejtr
Ne odgovarjam na DM.

strawman ::

Celsius CEO za slab performance krivi "wall street".
Ne omeni pa da so borrowing rates nižji od lending rates.

Bo to naslednja platforma, ki bo padla?
Mogoče so imeli delež na Anchorju, kot npr. Stablegains, ki je od Anchorja pobiral 20%, strankam plačeval 15%, pobiral pa razliko.

endelin ::

Mene skrbi tetherptinter.
Konec koncev je velikosti par 10 mlrd usd:D

Glede na včerajšnji report naj bi prehajali v bolj konzervativne naložbe (iz stocks v bonds) in bili fully backed.

The latest report also shows an increase in the group's investments in money market funds and U.S. treasury bills, which have gone up from $34.5B to $39.2B, an increase of over 13%.

Glede na to izjavo, je skoraj polovica denarja v relativno varnih naložbah.

A jim je za verjet ali ne, ne morem vedet. Podjetje, ki pri njih opravlja audit naj bi bilo precej shady (source).

MHA Cayman is the independent firm. Which is a rename of Moore Cayman. Moore Cayman was the firm that has ATTESTED it.

So no, there hasn't been an audit, just a sign from a company that Tether has been using since 2016.

The parent company of MHA Cayman is under investigation in UK as well.

So the bottom line is that Tether has just given us the same old bullshit with a bigger number this time. No independent audit of the company has happened yet. Just as shady as it has always been

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: strawman ()

Kripto ::

Pompliano pravi da prihajajo trilijoni USD, da prihaja denar v neomejenih količinah...

Money is mindset!

c3p0 ::

Denar se tiska kot nor, deflatorne kripto valute pa kljub temu padajo. Nekaj ne štima.

c3p0 je izjavil:

Denar se tiska kot nor, deflatorne kripto valute pa kljub temu padajo. Nekaj ne štima.

Če tako pomisliš, kako je vse overvalued. Torej vse pada, delnice, kripto, commodities, hkrati imamo pa 10-15% inflacijo. Tako da ja, neka mala mera kako vse napihnjeno je vse.
Ne odgovarjam na DM.

Bela_Krajina ::

Mal brskam po random twitter crypto influencerjih. Kaj vse tam ne najdes lol. Sem mislil, da samo jaz vcasih nekaj sanjam, ampak ne...sem najdu enega kripto youtuberja na twitterju, po imenu Water Above Crypto, lol, pa sploh nima tako malo followerjev, skor 36k narocnikov, pa govori o matriksu, enih cudnih koledarjih, pa nakljucjih itd. Omenja jubilejno sedmo leto, v katerem naj bi bili prav zdaj v tem 7. letu, mogoce pa je samo nakljucje, kdo ve, lol.

Zgodovina sprememb…

Vman ::

To je bil lep play zdele, vsi so kupoval atom za gno snapshot, polure pred napovedanim snapshotom sem shortal 10x leverage, hiter zasluzek, zelo predvidljivo.

Ce kdo nima casa gledat posnetek, pravi water above crypto youtuber, da je tale realnost v bistvu kodirana in so zato pomembne vse te nastete kode, stevilke v nasi realnosti oziroma v matriksu. Je pa na tem posnetku res veliko, zares veliko nakljucij in btc cen, ki so prisle potem na dolocene cene in datume. Ampak ok, verjetno je samo nakljucje

delavec44 ::

Aqua, to kar ti kadiš zgleda dobra roba. Lahko še meni zrihtaš?

Ves, ni moj video, ceprav ima ime water, to nisem jaz. Sej vidis, da govori cisto tekoce po anglesko.

Vman je izjavil:

To je bil lep play zdele, vsi so kupoval atom za gno snapshot, polure pred napovedanim snapshotom sem shortal 10x leverage, hiter zasluzek, zelo predvidljivo.

Tale je bil zelo lep play. Sem čisto ven iz spremljanja dogajanja s kriptom, tako da sem ga seveda falil.
Ne odgovarjam na DM.

GupeM ::

Vman je izjavil:

Seveda to poveš po tem, ko se zadeva zgodi. Tako lahko vsak pametuje o predvidljivosti.

Drugič povej vsaj 10 minut prej. Da vidimo to predvidljivost.

GupeM je izjavil:

Vman je izjavil:

Seveda to poveš po tem, ko se zadeva zgodi. Tako lahko vsak pametuje o predvidljivosti.

Se bom vzdrzal drugic, ne bi sel v leverage ce me bi blo predvidljivo, vseeno pa tega prej ne bi objavil, vedno so moznosti za neuspeh.

GupeM ::

Vman je izjavil:

GupeM je izjavil:

Vman je izjavil:

Se bom vzdrzal drugic, ne bi sel v leverage ce me bi blo predvidljivo, vseeno pa tega prej ne bi objavil, vedno so moznosti za neuspeh.

Jap. Po vojni je lahko biti general, nič novega.

Skoda, sej na koncu se vsak sam odloci, a kupi ali ne.

Bi dobil + tocke, ce bi povedal za potencialen play.
Ne odgovarjam na DM.

IgorCardanof je izjavil:

Skoda, sej na koncu se vsak sam odloci, a kupi ali ne.

Bi dobil + tocke, ce bi povedal za potencialen play.

To je pa tudi res, bom objavil naslednjic pa kar bo bo:)

Buggy ::

cakamo sub 10k€ se raje 5K€...moj fiat caka ze lep cas. Parkrat me je med tem ze zamikal vstop a bom zvest svojim nacelom. Tole kar zdej gledamo je IMO tipicno strizneje oportunistov :))

Kaj se lahko naucimo od najboljsih trejdarjev? morda to, da dost top trejdarjev jim v bistvu ni dost mar, ce gre cena gor ali dol. Ker v vsakem primeru lahko zmagajo. Dost trejdarjev govori o tem, kako v bistvu vse kar delajo, je to, da poskusajo upravljat sebe znotraj sebe in ne dogodke ali ljudi zunaj sebe. Sem danes slucajno polsusal youtberja Aaron doughty, ki sicer ni za kripto, ampak se mi zdi, da lahko povezemo tudi z trejdanjem in tistimi top trejdarji. Aaron, ki je to studiral in specializiran na tem podrocju, pravi, da bolj ko zelis nekaj kontrolirat zunaj sebe, bolj se bos pocutil out of control.

Recimo, ce je nekdo zelo bullish, pricakuje recimo 100k za btc. Ce je nekdo zelo vezan na dolocen rezultat (recimo btc 100k) lahko je tudi recimo bearish, ampak je nekdo vezan na rezultat, potem je to nekaj, ko zelijo nekaj od nekoga ali necesa drugega. (od dogodka ali osebe recimo). In kaj se zgodi? Bolj ko si nekdo zeli potrditve dolocenega rezultata ali dogodka ali pa da se nekaj zgodi, bolj se temu upirajo. Temu se rece "the backwards law" od Allan Watts. Bolj kot zelis kontrolirat svoje zivljenje v smislu, da se nekaj nujno mora zgoditi, bolj se pocutis out of control. Z drugimi besedami, bolj kot si nekaj zelis da se zgodi, manj moznosti je, da se to zgodi. Pa ne samo za kripto market, to lahko velja tudi za druga podrocja zivljenja. Bolj kot teces za doloceno deklino, vecja moznost je, da bo zbezala.
pravi tudi, bolj kot ti je vseeno da se nekaj zgodi, vecja moznost je, da bos privabil rezultat, dogodek ali osebo, ki ti je vsec. Zato so verjetno najboljsi trejdarji tisti, ki jim je prakticno vseeno, ce bo bullish ali bearish, ker vedo, da lahko v vsakem primeru se dobro obnese.

lahko potrdim iz svojih izkusenj, ne samo za dolocene trejde, najvec prinesejo recimo doloceni shitcoini v katerih vlozis drobiz in ti je vseeno za trejd, samo pustis, v smislu, ce bo bo, ce ne pa mi je vseeno. Pa pri tem se tudi zabavas zraven. Ampak tudi preden sem zacel trejdat, ko sem kot mlad mladenic z delom s strankami opazil, da lahko vec zasluzis, ce si sproscen, se zraven zabavas, dobis dost vec pozitivnega odziva s strani strank kot pa ce obcutijo, da jim moras nujno nekaj prodat. Tudi pri puncah, sem v svojih mladih letih, za foro, povabil dolocene punce ven, seveda dost vec uspeha, ko mi je bilo vseeno ce bo privolitev ali ne, ampak samo iz vljudnosti in ne zarad tega, ker bi si jih zelel za punco (ceprav so bile privlacne), pa sem imel bistveno vec uspeha takrat, ko mi ni bilo mar, ce mi bo uspelo povabit na zmenek ali ne. Tko, da jaz osebno verjamem, da je nekaj na tem. Ampak pazite, to ne pomeni, da jim ne smete pokazat, da vam je vsec. Ne, gre se samo za to, da niste vezani na rezultat.

Torej ce povzamemo, kaj je skrivnost. To, da ce si prisoten v tem momentu, imas vec moznosti, kot pa ce si vezan na rezultat ali dogodek, da se nekaj zgodi, ker v tem primeru nisi prisoten v tem momentu ampak si v prihodnosti, ker si zelis nekaj, da se v prihodnosti zgodi. Srecno vsem v zivljenju.

Zgodovina sprememb…

Buggy je izjavil:

cakamo sub 10k€ se raje 5K€...moj fiat caka ze lep cas. Parkrat me je med tem ze zamikal vstop a bom zvest svojim nacelom. Tole kar zdej gledamo je IMO tipicno strizneje oportunistov :))

Najbolj črni scenarij je 2k - 5k v roku 9-15 mesecev v primeru, da pride do globalnega crasha. Argument, ki ga pri tem uporabljajo je, da to ni nič posebnega za tako mlado industrijo in naložbeni razred.

Money is mindset!

Cmarjan ::

Buggy je izjavil:

To bos pa se kr doug cakou.. najbrz ceu svoj lajf ;((

ne vem kolk casa si na kripto sceni, sem par takih dipov ze dozivel, ti delaj kar zeli jaz bom pa tudi...cas je na moji strani...nenazadnje je to igra spekulacije vsaj deloma ;)

Cmarjan ::

Buggy je izjavil:

ne vem kolk casa si na kripto sceni, sem par takih dipov ze dozivel, ti delaj kar zeli jaz bom pa tudi...cas je na moji strani...nenazadnje je to igra spekulacije vsaj deloma ;)

Kokrkol casa si btc ni nikol padu pod prejsn ath.. sm pa u kripto od 2019 poznam pa cel graf btc do 2010 :D

Kokrkol casa si btc ni nikol padu pod prejsn ath.

tole je zelo cudno napisano in te po razlagi niti ne bom spraseval. Delajte kar vam pase, jaz sem povedal kdaj se bom spet poigraval s temi zadevami...ce nikoli pa tudi ni problema. Kripto me je anagaziral, da sem sel tudi na delniski trg, ceprav tudi tam trenutno ni ravno lepo, vseeno pa razprsil sem denarm, ki ga trenutno ne potrebujem na vec koncev, zato mi puca kurec :P

Prebranac ::

Buggy je izjavil:

Kokrkol casa si btc ni nikol padu pod prejsn ath.

tole je zelo cudno napisano in te po razlagi niti ne bom spraseval. Delajte kar vam pase, jaz sem povedal kdaj se bom spet poigraval s temi zadevami...ce nikoli pa tudi ni problema. Kripto me je anagaziral, da sem sel tudi na delniski trg, ceprav tudi tam trenutno ni ravno lepo, vseeno pa razprsil sem denarm, ki ga trenutno ne potrebujem na vec koncev, zato mi puca kurec :P

Pozabil si povedati, da nimaš pare. Sicer pa ima prav. Btc skoraj nemogoče, da bi padel tako nizko. Veliko hodlerjev za katere niti ne veš ne bo dopustilo da pade 99 procentof od ath.

mas prav zadnjega jurja sem popusil v LUNI kot ti ni mi spasa :))

Je kdo bil ob dinarje zaradi xauruma? Kaj je sedaj s temi scammerji? Se še prosto sprehajajo po svetu? Na kriptoreporterju je bilo vse obelodanjeno.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Prebranac ()

Prebranac je izjavil:

Je kdo bil ob dinarje zaradi xauruma? Kaj je sedaj s temi scammerji? Se še prosto sprehajajo po svetu? Na kriptoreporterju je bilo vse obelodanjeno.

Misliš, da se prosto sprehajajo? Ali vozijo z avtomobilskim parkom za nekaj milijonov EUR?

Money is mindset!

Kripto je izjavil:

Prebranac je izjavil:

Misliš, da se prosto sprehajajo? Ali vozijo z avtomobilskim parkom za nekaj milijonov EUR?

Preprodajali so hat teste državi.
Kripto kovanec krit z zlatom. Toliko o stabilcih.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Prebranac ()

Prebranac je izjavil:

Kripto je izjavil:

Prebranac je izjavil:

Ko sem videl kakšni avtomobili se vozijo tam okrog kristalne palače po btc-ju mi je bilo takoj jasno kam gre denar...

Money is mindset!

PrihajaNodi ::

Pa nikome nista...to so biznis men-i. Drzava in drzavni organi pa lovijo tiste ki kradejo pastete

Kripto je izjavil:

Prebranac je izjavil:

Kripto je izjavil:

Prebranac je izjavil:

….
Ko sem videl kakšni avtomobili se vozijo tam okrog kristalne palače po btc-ju mi je bilo takoj jasno kam gre denar...

Tesle, lamboti, porscheji
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi

Zgodovina sprememb…

PrihajaNodi je izjavil:

Pa nikome nista...to so biznis men-i. Drzava in drzavni organi pa lovijo tiste ki kradejo pastete

Kripto je izjavil:

Prebranac je izjavil:

Kripto je izjavil:

Prebranac je izjavil:

….

Tesle, lamboti, porscheji

Danes imamo za vsakim vogalom neke slovenske finančne "svetovalce", ki kao delajo silne milijone in bi radi svetovali kam in kako investirati...pa razni influencerji jih shilajo na polno po youtubu. Vse brezplačno, brezplačni webinarji...če verjamete.

Money is mindset!

Mr.B ::

Ej,
Kdaj bo kaj index/moč dolarja začela padati,
da bo kripto začel rasti ?

Thx za svetovanje :|
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

DarwiN ::

Malo še počakaj, zdaj prihodnji teden gremo očitno proti 20k.

Not a financial advice. :)
You don't see faith healers working in hospitals
for the same reason you don't see psychics winning the lottery!

Mr.B je izjavil:

Ej,
Kdaj bo kaj index/moč dolarja začela padati,
da bo kripto začel rasti ?

Thx za svetovanje :|

Ko bodo zategnili ročno inflaciji bo še več povpraševanja po dolarju...

Money is mindset!

DarwiN je izjavil:

Malo še počakaj, zdaj prihodnji teden gremo očitno proti 20k.

Not a financial advice. :)

Dvomim, da bo tako hitro na 20k. Zna pa ga zbiti na 24.5 -25k za kratek čas.

Money is mindset!

endelin ::

Ali na 12k

endelin je izjavil:

Ali na 12k

Ja v roku 9 mesecev. Bo pa gradualno z vmesnimi postanki in odboji...

Money is mindset!

Blue30 ::

IgorCardanof je izjavil:

Zanimivo kako je UST / LUNA kolaps dvignil toliko prahu, medtem ko pa Charles dela slow rugpull, pa noben ne trzne. En dan, ne tako daleč v prihodnosti, se boste pa zbudili s Cardanotom pod 1c.

Super. Za zacetek dokupim mio ali dva ali tri :D

DarwiN ::

Kripto je izjavil:

endelin je izjavil:

Ali na 12k

Ampak če BTC res zdrsne na 12k, kaj to pomeni za večino alt-coinov? Opazujem neke XRPje in Polygone, ki v tem medvedjem ciklu že tako padajo ~2x hitreje kot BTC in ETH.. Polygon je od aprila padel iz 1,5 na 0,5$ for fuck's sake. Če se to nadaljuje in se BTC še enkrat razpolovi, potem bo dost altov blizu absolutne ničle?
You don't see faith healers working in hospitals
for the same reason you don't see psychics winning the lottery!

Zgodovina sprememb…

• spremenil: DarwiN ()

ATH je bil posledica norega printanja denarja in splošega bull runa špekulativnih in tehnoloških assetov, in ni odražal dejanske cene kriptovalut. Ali si neki altcoini v večinski lasti prvotnih ustvarjalcev res zaslužijo milijardne vrednosti?
Moraš se vprašat koliko je tvoje življenje slabše, če nek random L2 blockchain, ali pa DeFi market ne obstaja.
Kripto je po večini še vedno sam sebi namen. Nekaj projektov ima marginalno uporabo v analognem svetu, pa s tem ne mislim alternativno plačilno sredstvo na neki platformi, eksperimentalno sledenje dobavne verige za par podjetij, ali dokaz lastništva katerega šibki člen je itak povezava z dejansko dobrino.
Isto je bilo prejšnji bull run, in bull run pred tem, in pred tem.. Ogromno revolucionarnih idej, ki se pač niso prijele in v par letih utonile v pozabo po še par neuspešnih iteracijah.
Kriptovalute, poleg decentraliziranega store of value ter trustless operacij ne rešuje problemov nič bolje in hitreje, kot neka centralizirana entiteta. Interoperability, governance, in podobne zadeve se super berejo na papirju, ampak po mojem mnenju kripto svojega pravega mesta razen prej omenjenih problemov, še ni našel.

DarwiN je izjavil:

Kripto je izjavil:

endelin je izjavil:

Ali na 12k

Ampak če BTC res zdrsne na 12k, kaj to pomeni za večino alt-coinov? Opazujem neke XRPje in Polygone, ki v tem medvedjem ciklu že tako padajo ~2x hitreje kot BTC in ETH.. Polygon je od aprila padel iz 1,5 na 0,5$ for fuck's sake. Če se to nadaljuje in se BTC še enkrat razpolovi, potem bo dost altov blizu absolutne ničle?

Kaj se bo zgodilo z alti? Za XRP, MATIC ipd. me ne bi skrbelo. Šli bodo zelo zelo zelo nizko lahko tudi rang 1-10 centov za nekaj časa. Dobra stvar je, da boš lahko XRP, MATIC ipd. kupoval zelo zelo zelo poceni. Uporabni alti bodo preživeli. Večino raznih p'n'd, meme coine, dogie, ponzi ipd. bo za vedno odplaknilo v kripto kanalizacijo ali pa bodo še nekaj časa životarili skoraj na 0 preden bodo šli na kripto pokopališče. Vse to je stvar verjetnosti, da se zgodijo napovedane situacije. Trg se bo zelo zelo zelo prečistil. V roku 2-3 let pa lahko pričakujemo tudi regulacijo kar bo dalo še dodatni veter v razvoj kripto trga in vstop velikih investitorjev. To je tek na dolge proge...jaz ga jemljem kot tek naslednjih 5-7 let.

Money is mindset!

Se mi zdi, da bi šlo marsikomu od vas bolje, če bi bolj resno jemali prispevke Strawmana, kot pa denimo od Aque ali Nodija ali pa mene, če smo že pri tem.

Za Strawmana se vidi, da nekaj ve o temi. (Pa ni on edini, da ne bo kdo mislil. Tudi nekaj drugih ima zelo realen pogled na situacijo).
Ne odgovarjam na DM.

Kripto je izjavil:

Uporabni alti bodo preživeli.

Problem je ker težko veš kaj je uporaben altcoin. Informacije beremo iz Twitter/Youtube mehurčkov, kjer so mnenja itak samo pozitivna in bleščeča. Ko gre pa nekaj po poti LUNA smo pa itak vsi pametni, da je bilo vse očitno.

IgorCardanof je izjavil:

Se mi zdi, da bi šlo marsikomu od vas bolje, če bi bolj resno jemali prispevke Strawmana, kot pa denimo od Aque ali Nodija ali pa mene, če smo že pri tem.

Raje ne, ne bodo nič zaslužili. :))

strawman je izjavil:

Kripto je izjavil:

Uporabni alti bodo preživeli.

Problem je ker težko veš kaj je uporaben altcoin. Informacije beremo iz Twitter/Youtube mehurčkov, kjer so mnenja itak samo pozitivna in bleščeča. Ko gre pa nekaj po poti LUNA smo pa itak vsi pametni, da je bilo vse očitno.

IgorCardanof je izjavil:

Raje ne, ne bodo nič zaslužili. :))

Vedno je tveganje, ker ne moreš vedeti...ampak greš po principu obvladovanja tveganja. Več kot to težko narediš ali pa gemblanje. Omejiš se na 10 altov med katerimi izbereš in zgradiš portfelj okrog jedra kjer se pozicioniraš od negotovosti do manj tveganih:
1. BTC (močan marketing)
2. ETH (banker's coin)
3. XRP (jasno je kaj hočejo narediti in intenzivno delajo na tem, ISO 20022)
4. XLM (jasno je kaj hočejo narediti in intenzivno delajo na tem, ISO 20022)
5. ALT1
6. ALT2
7. ALT3

To je samo primer, vsak bo po svoje postavil. Nekdo bo zastavil bolj tvegano. Za hitre zaslužke in izgube je pa gemblanje z vsem kar se lansira...

Money is mindset!

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Kripto ()
««
1056 / 1504
»»