» »

kripto splošna debata

kripto splošna debata

Temo vidijo: vsi
««
1042 / 1576
»»

Anney ::

Obstajata samo dva načina kako živeti svoje življenje:
Prvi pravi, da nič ni čudež, drugi pa, da vse je čudež.

Kripto ::

Vman je izjavil:

Kripto je izjavil:

Vman je izjavil:

pangro je izjavil:

kow je izjavil:

Vman je izjavil:

S cim pa je usdt zavarovan?

Z dolarji, btc ipd. Samo ne vemo tocno koliko.

Bi pa bilo zanimivo slisati, ce je to kaj raziskoval. Ampak smo pac v temi kjer ni veliko zelje po znanju.

Če pade pod 0,9 pol veš da je zavarovan s sranjam.

Najprej ust, zdaj usdt, meni deluje vse skup zelo orkestrirano s strani nekih vplivnih institucij...mogoce se res nekaj pripravlja glede cbdc ali kaj podobnega...
Mogoce spekulativno vstopim v xrp po dolgem casu, ceprav ne vem, ce bo sploh uporabljan v tem scenariju

Hočemo ali nočemo. Prihodnost je ISO20022, CBDC in regulacija v roku 2-3 leta.

Nikoli nisem bil pristas tega scenarija, se mi pa zdi vedno bolj verjeten.
Mislis, da bodo xrp, xlm, algo itd sploh uporabljani v tem primeru ali bodo uporabili druge oz. skreirali nove?

Vsi omenjeni imajo velik potencial, pa še kakšni bi se našli. Ni razloga, da jih ne bi uporabili. V realnem poslovnem svetu se uporablja to kar deluje, prinaša koristi, nižje stroške, hitrost, poenostavi procese, avtomatizira itd. Finančna, bančna, plačilni sistemi itd. industrija funkcionira po standardih. Zakaj je to tako, ni potrebno preveč razlagati.
Prihodnost je ISO20022, CBDC in regulacija v roku 2-3 leta. Hočemo, nočemo, nam je všeč, nam ni všeč...ne odločamo mi, ampak industrija.
To ne pomeni, da je vse ostalo zanič ampak za masovno uporabo standard poenostavi in izpolnjevanje standarda pove kaj je pri zahtevah zagotovljeno, izpolnjeno, kompatibilno itd. Izpolnjevanje standarda je zahteva industrije oz. naročnikov, kupcev itd. da ne odkrivajo tople vode.

Motion ::

WhiteAngel je izjavil:

Sparkxl je izjavil:

Če bi bilo to tako enostavno, v zgodovini nebi propadla nobena firma in vlagatelji bi vedno dobili denar nazaj. Realnost pa ni taka. odboji sigurno bodo, ampak pot je jasno začrtana navzdol, precej globlje od 20k.

Kaj nižje kot 25k eur ne bo šlo. Trend za zadnjih n let pravi tole:

Zadnjih nekaj let tudi še niblo take inflacije it takih ekstremnih razmer na trgu.

vaščan ::

Zanimivi občutki pomoje smo blizu kapitulacije ker ko mam filing da gre vse v pm je to ponavad to nič če smo zdržal do sem bomo še teh par tednov.
Zadnjih nekaj let tudi še niblo take inflacije it takih ekstremnih razmer na trgu.

Hec je to da smo navadni smrtniki zbežal v btc zarad inflacije ter manipulacije z denarjem printanja itd. Ampak v kripto bearu folk vseen prodaja lepo se vidi kakšne sorte pasma je človek

GregiB ::

PersonaRuda je izjavil:

LUNA v 37 dneh iz ATH ($120) na novi ATL oz. /1000. Cena: $0,12. Čakam še 2-3 mesece, da vidim, če skočim na ta vlakec...

No, v treh urah padel na 0,02$. Pa je izginilo 35 mld. $... v enem tednu
If you think there's a solution, you're part of the problem! - George Carlin

KG-348 ::

endelin je izjavil:

Tako dipi so najboljši za podvajanje. ko res rukne dol kupiš.
Kot luna danes.

Večina bi naredila izgubo

Vman ::

Kripto je izjavil:

Vman je izjavil:

Kripto je izjavil:

Vman je izjavil:

pangro je izjavil:

kow je izjavil:

Vman je izjavil:

Bi pa bilo zanimivo slisati, ce je to kaj raziskoval. Ampak smo pac v temi kjer ni veliko zelje po znanju.

Najprej ust, zdaj usdt, meni deluje vse skup zelo orkestrirano s strani nekih vplivnih institucij...mogoce se res nekaj pripravlja glede cbdc ali kaj podobnega...
Mogoce spekulativno vstopim v xrp po dolgem casu, ceprav ne vem, ce bo sploh uporabljan v tem scenariju

Mislis, da bodo xrp, xlm, algo itd sploh uporabljani v tem primeru ali bodo uporabili druge oz. skreirali nove?

Vsi omenjeni imajo velik potencial, pa še kakšni bi se našli. Ni razloga, da jih ne bi uporabili. V realnem poslovnem svetu se uporablja to kar deluje, prinaša koristi, nižje stroške, hitrost, poenostavi procese, avtomatizira itd. Finančna, bančna, plačilni sistemi itd. industrija funkcionira po standardih. Zakaj je to tako, ni potrebno preveč razlagati.
Prihodnost je ISO20022, CBDC in regulacija v roku 2-3 leta. Hočemo, nočemo, nam je všeč, nam ni všeč...ne odločamo mi, ampak industrija.
To ne pomeni, da je vse ostalo zanič ampak za masovno uporabo standard poenostavi in izpolnjevanje standarda pove kaj je pri zahtevah zagotovljeno, izpolnjeno, kompatibilno itd. Izpolnjevanje standarda je zahteva industrije oz. naročnikov, kupcev itd. da ne odkrivajo tople vode.

Mislis, da je tako dolga ripple sec tozba povezana s tem, da bi nekako ustvarili primerne legalne pogoje za implementacijo cbdc?
Zgolj spekulcija...ali je luna fiasko povezan s temi prihajajocimi dogodki v zvezi s cbdc?

Valvoline ::

Lopovusd se je zacel majat, danes 2x padel na 95c. Zanimivo...
:D

FireSnack ::

Tetherprinter bo naslednji, ki gre za Luno v smeri Nafte.
Preprodajalec NFT umetnin

energetik ::

vaščan je izjavil:

Hec je to da smo navadni smrtniki zbežal v btc zarad inflacije ter manipulacije z denarjem printanja itd. Ampak v kripto bearu folk vseen prodaja lepo se vidi kakšne sorte pasma je človek
Zdaj bežijo v BTC iz stabilcev :))
vires in numeris

Vman je izjavil:

Kripto je izjavil:

Vman je izjavil:

Kripto je izjavil:

Vman je izjavil:

pangro je izjavil:

kow je izjavil:

Vman je izjavil:

Mislis, da je tako dolga ripple sec tozba povezana s tem, da bi nekako ustvarili primerne legalne pogoje za implementacijo cbdc?
Zgolj spekulcija...ali je luna fiasko povezan s temi prihajajocimi dogodki v zvezi s cbdc?

SEC nima nič konkretnega, NIČ, NULA, ZERO, NADA... če bi kaj imel in bi bil interes bi že zdavnaj SEC zmagal in bi bila zadeva zaključena. Vzporedno se kupuje čas za pripravo za CBDC, dela se na zakonodaji...
Vse kar je naloga SEC-a je, da zavlačuje z določenim namenom. To zavlačevanje bo še kakšno leto sigurno trajalo oz. dokler se ne bo nekje prižgala zelena luč, ki jo mi ne vidimo.
Ripple ne bi vlagal v odvetnike, v svetovalce, lobiste, celotno mašinerijo itd. Lahko si samo predstavljamo kakšni denarji so tukaj zadaj in kako velik je ta globalni kolač čeprav je ta tožba stvar ameriškega trga, ampak ima pa ogromen vpliv na globalen trg. Moje mnenje je, da bi moral vsak temeljito razmisliti o tem ali naj ima XRP v portfelju ali ne. Ne glede na to ali mu je všeč ali ne, ne glede na to kaj drugi nabijajo. Jaz ga bom sigurno imel. Sicer pa na koncu pod črto realnosti, USD in EUR so vsem všeč.

Kar se tiče LUNA težko komentiram, ker ne poznam. Je pa tukaj že nekaj forumasev dalo obrazložitve v čem naj bi bil fundamentalni problem.
Wealth is mindset!

endelin ::

Ada pod 0.5. Še malo in bo ena ničla spredaj

Vman ::

Kripto je izjavil:

Vman je izjavil:

Kripto je izjavil:

Vman je izjavil:

Kripto je izjavil:

Vman je izjavil:

pangro je izjavil:

kow je izjavil:

Vman je izjavil:

SEC nima nič konkretnega, NIČ, NULA, ZERO, NADA... če bi kaj imel in bi bil interes bi že zdavnaj SEC zmagal in bi bila zadeva zaključena. Vzporedno se kupuje čas za pripravo za CBDC, dela se na zakonodaji...
Vse kar je naloga SEC-a je, da zavlačuje z določenim namenom. To zavlačevanje bo še kakšno leto sigurno trajalo oz. dokler se ne bo nekje prižgala zelena luč, ki jo mi ne vidimo.
Ripple ne bi vlagal v odvetnike, v svetovalce, lobiste, celotno mašinerijo itd. Lahko si samo predstavljamo kakšni denarji so tukaj zadaj in kako velik je ta globalni kolač čeprav je ta tožba stvar ameriškega trga, ampak ima pa ogromen vpliv na globalen trg. Moje mnenje je, da bi moral vsak temeljito razmisliti o tem ali naj ima XRP v portfelju ali ne. Ne glede na to ali mu je všeč ali ne, ne glede na to kaj drugi nabijajo. Jaz ga bom sigurno imel. Sicer pa na koncu pod črto realnosti, USD in EUR so vsem všeč.

Kar se tiče LUNA težko komentiram, ker ne poznam. Je pa tukaj že nekaj forumasev dalo obrazložitve v čem naj bi bil fundamentalni problem.

Se strinjam. Bi bile te iso20022 kompatibilne valute tiste, ki bi prezivele?
Sicer je to skregano z decentralizacijo, menim pa da so v igri taki denarji, da lahko to decentralizacijo izbrisejo v trenutku, ce to institucije zelijo..

IgorCardanof ::

endelin je izjavil:

Ada pod 0.5. Še malo in bo ena ničla spredaj

Realno vrednost ima pod 0.01$. Tako da pod do tam je še dolga. Si niti pod razno ne bi upal kupit ade, razen če bi pač samo za hiter swing trade.

https://terrasco.pe/mainnet/luna/supply

Tukaj lahko spremljate LUNA supply. Trenutno se printa po 100m Lune na vsakih par minut.
Retail investor, Simp, Crypto analyst, Cardano hejtr
Ne odgovarjam na DM.

Zgodovina sprememb…

kow ::

Mato989 je izjavil:

1 USDC = 1,04$ 8-)

Taksne spice, se ze splaca menjati za dolarje.

Če btc pade pod 28k je naslednji support 25k, naslednji šele 20k.

Kdor ne vejame bo moral verjeti varianta?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: endelin ()

Vman je izjavil:

Kripto je izjavil:

Vman je izjavil:

Kripto je izjavil:

Vman je izjavil:

Kripto je izjavil:

Vman je izjavil:

pangro je izjavil:

kow je izjavil:

Vman je izjavil:

Se strinjam. Bi bile te iso20022 kompatibilne valute tiste, ki bi prezivele?
Sicer je to skregano z decentralizacijo, menim pa da so v igri taki denarji, da lahko to decentralizacijo izbrisejo v trenutku, ce to institucije zelijo..

Bistvena sta utility in komplementarnost z obstoječimi sistemi. Noben pri zdravi pameti ne bo vključil v svoj sistem nekaj kar je že v startu mišljeno kot nekaj kar bi rušilo obstoječ sistem, povzročalo kaos, neravnovesje itd. in na koncu pristalo v rokah nekoga kjer noče da tam pristane. To je realnost.
Zdaj pa vprašanje centralizirano ali decentralzirano?
Zelo na kratko in realno. Vse ima pluse in minuse. Ni vsaka stvar za vse, ampak to nima veze s tem kaj hoče doseči marketing.
Wealth is mindset!

WhiteAngel ::

sparklyslo je izjavil:

Jaz kriptovalute obravnavam kot igre na srečo. Neke uporabne vrednosti zaenkrat nimajo, dajejo pa možnost zaslužka ali pa izgube.
Torej, ko v menjalnici kupiš kriptovalute, je tako kot, da vstopiš v igralnico, le da namesto na karte/barve/kroglico/številko tu staviš na čas vstopa (nakupa) in izstopa (prodaje).

BTC odstrani iz tvojih iger na srečo glede na to, da sta uradni valuti Ekvadorja in Srednjeafriške republike. Shitcoini pa niti niso igre na srečo, ampak zagotovo izgubiš. No, saj pri igrah na srečo tudi zmaga vedno samo hiša >:D

Cmarjan ::

Sparkxl je izjavil:

Vman je izjavil:

pangro je izjavil:

kow je izjavil:

Vman je izjavil:

Nič ni orkestrirano. To je klasičen scenarij ko podgane zapuščajo potapljajočo se ladjo, kapitan mato pa se dere HODL :)

Sožalje onemu gori ki je veliko spušil in ostal z dolgovi. Verjemi pa da nisi edini. Si se samo edini oglasil tukaj. Upam da izgube niso prevelika in da se boš naučil kaj iz tega

Cas za nakupe v naslednjih tednih ;) :D

Trenutno se naprinta 100m Lune na minuto.
Ne odgovarjam na DM.

ginekk ::

endelin je izjavil:

Če btc pade pod 28k je naslednji support 25k, naslednji šele 20k.

Kdor ne vejame bo moral verjeti varianta?

Ti supporti so itak malo pravljice zato da pomirjajo vlagatelje. Pač nihče na podlagi preteklosti ne more povsem zagotovo napovedat prihodnosti, pa tudi supporti ne.

Bela_Krajina ::

Koncno. Zgleda je Elon zrihtal, da lahko zdaj po novem brskamo twitter brez algoritma? Nic vec btc napovedi prek enih crypto influencerjev, ki jih ne poznas?
https://twitter.com/elonmusk/status/152...

Zgodovina sprememb…

immortan ::

kk se že reče, pod 25k ne more? xD

PacificBlue ::

leeon ::

Neon87 je izjavil:

Jaz sem izstopil,.. vse kar mi še ostane je nekaj XTZ.
Verjetno sem eden redkih tukaj, ki mu je ta kriptozgodba naredila na koncu izgube in pustila dolgove.
Lep pozdrav vsem.

ne. si samo eden redkih tukaj, ki si upa to napisat. na netu je lahko vsak karkoli želi biti. večina ljudi žal naklada. pri večini stvari. mam znance k delajo po 14 ur in še vedno razlagajo, da imajo fajn job. imam frende, ki kupijo avto in zlažejo nakupno ceno (vedno povejo malo več). folk itq laže, kakšno plačo ima... tko da ne se sekirat. v finančnem svetu velja pravilo 90/90/90 - 90% ljudi v 90 dneh izgubi 90% vložka. saj veš, drugače bi bili vsi bogati, če bi bilo tko preprosto :) pa srečno naprej, imaš eno izkušnjo več.

matic492 ::

PacificBlue je izjavil:

Nobena razlaga ne pomaga dejstvu da je večina "investorjev" v LUNA ponzi izgubila 90%+ svojega denarja :D
X670 Gaming X, R9 7900X, 64GB, EVGA RTX 3090 XC3, HX1000

PrihajaNodi ::

A luna se kdaj pride nazaj al je res to to? Tisti Ust je pa tako grd logo da nej cimprej izgine
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi

hamez66 ::

Gemini exchane je na svojem twitterju zanikal te govorice.

Smešno ja, da ima UST še vedno tako visoko ceno. Ne vem preko katerih poolov to deluje, da razmeroma dobro ohranja ceno.

DarwiN ::

Padec iz 120$ na 1 cent v par tednih.. Mislim da je odveč vprašanje, če se lahk luna pobere. :)
You don't see faith healers working in hospitals
for the same reason you don't see psychics winning the lottery!

Mato989 ::

Nič mi ni žal Lune ko sem bral aroganco Da Kwona... mu prav privoščim, ker je tako kot Larimer na drugačn način en kreten.

Neumni pa vsi ki mu sledijo...
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115

mr_chai ::

FireSnack je izjavil:

Tetherprinter bo naslednji, ki gre za Luno v smeri Nafte.

če bo tako, potem gre bitcoin do sredice zemljine

Ce imas screenshot, pol bo pa ze 100% res. :))

Mato989 je izjavil:

Nič mi ni žal Lune ko sem bral aroganco Da Kwona... mu prav privoščim, ker je tako kot Larimer na drugačn način en kreten.

A mu privoščiš, da ima kreten 8 mestno številko na banki

hamez66 je izjavil:

Gemini exchane je na svojem twitterju zanikal te govorice.

Smešno ja, da ima UST še vedno tako visoko ceno. Ne vem preko katerih poolov to deluje, da razmeroma dobro ohranja ceno.

Takole se to dela. Mehanizem do neke mere deluje. Torej menjas ust za luno in jo dumpas.
Tako da vsi ki so v luni oziroma trejdajo luno, dajejo exit liquidity za ust holderje.

Printer se je še pohitril. Sedaj se printa res ogromne količine. Hiperinflacija.
Ne odgovarjam na DM.

Zgodovina sprememb…

mr_chai je izjavil:

Mato989 je izjavil:

In do konca lajfa hodi s tarčo na hrbtu da se enemu Lunašu ne odfuka:P

Se nobenmu se ni. Kdo ki je naredil rug pull pa je ze umrl
Kako je folk drzal miljone notr mi ni jasn
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi

Zgodovina sprememb…

mAXTER ::

A je kaksna opcija da se kdaj Luna pobere? Kaksnih 100 evricev bi notri fliknil ko so ze take lepe razprodaje...

Morda gre x1000

endelin je izjavil:

Morda gre x1000

Ja pri marcet capu od cardana
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi

Valvoline ::

mr_chai je izjavil:

Mato989 je izjavil:

Jaz mu. Kapo dol. Konc koncev brez ovcic bi volk umr od lakote, frizer ostal brez dela, tu pa tam jih je treba ostrict da jim ne bo vroce pa zal tut kasno pojest.
;((
Zakonodaja pa ze 10 let v globokem spancku, na lokalnem, drzavnem se najbolj na globalnem nivoju. Vcasih je cesar vsak poskus stancanja zasebnih valut/kovancev kaznoval z gilotinjo vse do 3tega kolena....

sentiš ::

Potem pa že rajši vržeš 100€ na ruleto, imaš boljše šanse

En majhen obliz pri vsem pesimizmu:

https://twitter.com/terencechain/status...

"We keep chugging!"

Zgodovina sprememb…

• spremenil: kow ()

Možnosti da se Luna pobere so praktično 0. Dokler se bo dalo menjat ust v luno in jo prodajat kot arbitražo, bo konstanten selling pressure.

Trenutno se naprinta po nekaj milijard lune na uro. Total supply je že 30 milijard.

Edini play ki ti je, je probaš ujet kak short squeeze, kjer lahko luna na hitro naredi x5 ali x10 v roku 1 ure. To se je zgodilo do zdaj vsaj 2krat že. Longterm gre na 0.
Ne odgovarjam na DM.

Binance delisting Luna
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi

mAXTER ::

Aha so ze zacel delistat... ok neeext! :))

PacificBlue ::

PrihajaNodi je izjavil:

Binance delisting Luna

Če pade cena pod 0.005. Zaenkrat se še drži.lol

deco16 je izjavil:

Šhiba je padla za eno nulo, se bo Borut oglasil? :)

Ne, kakor vem je on sedaj kontrolor bencinskih črpalk.

PacificBlue je izjavil:

PrihajaNodi je izjavil:

Binance delisting Luna

Če pade cena pod 0.005. Zaenkrat se še drži.lol

0.008? Delist bo se danes. Kako bo kamikaza prodal to vreco?
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi

Če hoče kdo hard core gemblat ima zdaj na voljo LUNA varianto...v cca enem tednu z 83 USD na 0,009 USD. Da bi se pobrala? Good luck!!! To je kot Bitconnect.
Wealth is mindset!

Iz 0.00354 na 0.01 solidno.
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi
««
1042 / 1576
»»