Forum » Kriptovalute in blockchain » kripto splošna debata
kripto splošna debata
Temo vidijo: vsi
IL_DIAVOLO ::
PNG je čast, ne pa kazen. Tisti, ki nimajo tega statusa, bi morali biti uzaljeni.
Con il Milan nel cuore!
https://www.youtube.com/watch?v=fS58IQczWWE&ab_channel=MariusMotora
Forza ragazzi!
Forza ragazzi!
doktorproof ::
SuperKripto je izjavil:
... Zdaj si pa predstavljajte kaksen vpliv bi imel nekdo, ki bi sponzoriral ali kupil slotech. Ali pa kaj drugega v real life. Kako deluje nas svet.
Meni se itak že ves čas zdi, da je nekako tako!
Motion ::
Kdo pozna $MNEB ( Minereum ) projekt. Vidim da sm dobil lep airdrop
Za držat, za prodat (če se sploh da)?
Palačinke izpišejo ta error ko hočem prodat manjšo količino
"The transaction cannot succeed due to error: execution reverted: TransferHelper: TRANSFER_FROM_FAILED."
"The transaction cannot succeed due to error: execution reverted: TransferHelper: TRANSFER_FROM_FAILED."
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Motion ()
SuperKripto ::
Senior Dev je izjavil:
Samo kreganje, četudi danes praznujemo 30 let odkar smo se rešili tujeg jarma in nam gre super in nenazadnje portfolio spet noro raste.
Ampak ne, vi se raje kregate. Bodite srečni, no, for fuck's sake. C'mon!!!
par let je bila slovenija navidezno samostojna. Zdaj pa diktat sprejema iz Bruslja namest iz Beograda.
mr_chai ::
SuperKripto je izjavil:
Senior Dev je izjavil:
Samo kreganje, četudi danes praznujemo 30 let odkar smo se rešili tujeg jarma in nam gre super in nenazadnje portfolio spet noro raste.
par let je bila slovenija navidezno samostojna. Zdaj pa diktat sprejema iz Bruslja namest iz Beograda.
Tudi iz Murgelj in Grosuplja
Kaj res. Kako pa veš, da šef nima svojega šefa? Sej ne veš. Sej tudi v resnic ne vemo, ce iz bruslja diktirajo. To je samo uradno. Neuradno pa bog ve.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: SuperKripto ()
aqua be bo nikoli on topic. Samo ignorirajte ga.
1.doge/usd
2. shiba inu/usd
pred priblizno 6 urami je elon spet tvital , recimo da nekaj o kriptovalutah (ceprav samo o kuzku shiba) , ravno takrat ko je doge testiral suport. Ampak ker je bitcoin padel je tole zaenkrat fail. Tudi shiba inu je po tvitu sicedr dosegel zgornjo mejo a zaenkrat tudi fail.
Zgodovina sprememb…
Conini ::
SuperKripto je izjavil:
Zdaj v bistvu sploh ne. Nisi na tekočem. Eni bi rekli, da diktat sprejemamo iz Budimpešte.
A vi res mislite, da vse kar pise v novicah, da je res. Sej ne ves kdo financira svet. Kdo je sponzor strankam, korporacijam , organizacijam pa nevladnim delavcem. Tisti, ki so v javnosti, so verjetno le administratorji.
Zgodovina sprememb…
IgorCardanof ::
Kdo pozna $MNEB ( Minereum ) projekt. Vidim da sm dobil lep airdrop
Scam, lahko mirne volje ignoriraš žal :(
Akash se pa dobro drži zadnje dni :)
Se pozna zdaj tale osmosis launch. Kar nekaj kovancev dela dobro.
Kar se tiče osmosisa, timeline je nekako takšen:
- 19.6 release platforme in tokenov. Token pride iz nekaj deset centov na 5.5$ nakar crasha dol do 1.4$
- 20.6, 21.6 postaja čedalje bolj znano, da je trenutno izredno visok prihodek na stakanje osmota (po 5% dnevno in več). Veliko ljudi se odloči za to stakanje in tudi čedalje več jih prihaja v osmosis zaradi tega. Ko so tokeni enkrat stejkani, jih lahko vzameš ven, vendar proces traja 14 dni!
- 23.6 potem pride na voljo tudi LP staking in visoki APY.
Zaradi visokih donosov prihaja notri čedalje več ljudi, balon se napihuje. Osmosis je sicer vredu projekt in vse, je pa OSMO še eden izmed klasičnih ponzi yield farming kovancev, ki se bodo zagotovo slej kot prej sesuli. Vprašanje je seveda kdaj. Emisije so izredno visoke, tokenomics je izredno slab. Že pri trenutnem številu kovancev je market cap pri 400m$.
Za primer, moj 500$ vreden LP pool AKT-OSMO, mi je včeraj prinele 9 osmotov (~58$), danes pa 6 osmotov (~40$).
Kdaj bi se lahko vse skupaj sesulo? Odvisno od marketinga in kako hitro se bo beseda o visokih donosih širila naokoli. Če postane popularen projekt, lahko vidim, da bi ponzi lahko trajal še kakih 8-10 dni. Vsak dan pride ven ogromno osmota, ki ga ljudje ali reinvestirajo naprej ali pa pač prodajo na trgu in nekdo mora to kupit. Zagotovo zna nastati problem, ko se bo osmo odklenil tistim, ki so dajali stejkat med prvimi, takrat bo veliko novega osmosisa na trgu, ki bo lahko ceno porinil dol. Tako da tam v začetku julija bo potrebno biti izredno previden, če bo šlo vse po najboljšem ponzi scenariju seveda. Sam osebno osmosisa ne bo stejkal, pač pa ga bom samo prodajal proti vrhu, upam :)
Zgleda bomo še nekajkrat testirali 30k, oziroma po moji oceni tudi padli krepko dol, ker je kripto še kar preveč napihnjen.
Ponovno se je odprl ogromen short na bitfinexu, skoraj tako visok short kot je bil tisti, ki so ga začeli odpirat 7.6 in je prišel do najvišje točke 15.6. Nekaj dni kasneje pa vemo kaj je sledilo. Ne vemo ozadja teh shortov, ali kdo ve kaj več, ali nas čaka kak ogromen FUD v prihondnji dneh? Ali nas whalei samo manipulirajo z odpiranjem teh shortov, ker vemo, da te stvari gledamo in že dvakrat se je po odprtju ogromnih shortov v nekaj dneh zgodih hud crash, je zdaj spet isto? Ali pa ima mogoče nekdo samo odprto market neutral pozicijo in pobira short funding rate. Bomo vidli :)
https://www.tradingview.com/chart/o8WvV...
Ponovno se je odprl ogromen short na bitfinexu, skoraj tako visok short kot je bil tisti, ki so ga začeli odpirat 7.6 in je prišel do najvišje točke 15.6. Nekaj dni kasneje pa vemo kaj je sledilo. Ne vemo ozadja teh shortov, ali kdo ve kaj več, ali nas čaka kak ogromen FUD v prihondnji dneh? Ali nas whalei samo manipulirajo z odpiranjem teh shortov, ker vemo, da te stvari gledamo in že dvakrat se je po odprtju ogromnih shortov v nekaj dneh zgodih hud crash, je zdaj spet isto? Ali pa ima mogoče nekdo samo odprto market neutral pozicijo in pobira short funding rate. Bomo vidli :)
https://www.tradingview.com/chart/o8WvV...
dronyx ::
Senior Dev je izjavil:
LOL! Kaj nam gre super? Sem zadnjič bral statistiko kaj so danes 30 letniki. Ženske so prodajalke (in to ne ljubezni), moški pa vozniki viličarja v povprečju. Bruto dohodek pa 1500 EUR. Redko kaj me še lahko spravi v jok in načeloma ne jokam tudi na pogrebih. To me je pa spravilo v jok. Prehitela nas je praktično že skoraj vsa vzhodna evropa. Sramota! Pri nas je še vedno glavna tema ideološka konfrotacija. Aja, kripto spet pada. Očitno simbolični pozdrav kripto marketa 30 letnici samostojne države. Graf Bitcoina za danes pa bo izrisal napis SLovenija.
Zdaj v bistvu sploh ne. Nisi na tekočem. Eni bi rekli, da diktat sprejemamo iz Budimpešte.
Dokler so sprejemali naše komunalno blato sem to še razumel. Samo zakaj sedaj, ko ga ne marajo več?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: dronyx ()
Torej teb so ocitno vcepili v glavo, da se uspeh meri s tvojim delovnim msetom ali pa s tem koliko naprintanega denarja nekdo poseduje? Kaj pa ce bi te nekdo vzgojil, da je to smesno vrednotenje. Da se vrednoti cist nekaj drugega.
dronyx ::
A lahk zdej tiktokovci normalno kupujejo prek trust walleta na pancakeswapu? Ali pa se morajo kaj dodatnega naucit?
Zanimiva statistika bo koliko tiktokovcev bo kupilo strik in se obesilo, ko bodo ugotovili, da njihovi memecoini niso vredni nič.
A. Smith ::
Meni je super, da nekdo opozarja, da nas pohlep ne zapelje preveč.
Za to se gre v nedeljo zjutraj k maši. Hudič je nastavil veliko pasti, v katere se ljudje radi ujamejo.
Je kdo od vas gledal film Triple Frontier? Lušten filmček na temo denarja ter koliko je dosti in koliko je preveč.
"Be professional, be polite,
but have a plan to kill everyone you meet".
- General James Mattis
- General James Mattis
Pravzaprav se dost tiktok kovancev presenetljivo se zmer dobro drzi. Odvisn kako gledas. Ce gledas koliko je zraslo od zacetka do danes. Ali pa gledas koliko je padlo od vrha do danes. Zgleda da jih stara garda trejdarjev se zmer ni okuzila s svojim razmisljanjem, da je potrebno vsakih 20 procentov dobicka vnovcit ali pa gledat tehnicne analize?
Drgac pa nekaj sem bral, da je truswallet umaknil dapp za pancakeswap? Ali je to res?
Drgac pa nekaj sem bral, da je truswallet umaknil dapp za pancakeswap? Ali je to res?
Zgodovina sprememb…
Meni je super, da nekdo opozarja, da nas pohlep ne zapelje preveč.
Za to se gre v nedeljo zjutraj k maši. Hudič je nastavil veliko pasti, v katere se ljudje radi ujamejo.
Je kdo od vas gledal film Triple Frontier? Lušten filmček na temo denarja ter koliko je dosti in koliko je preveč.
Začne se dobro, nadaljuje pa zelo povprečno. Ne bi priporočal.
Ampak sporočilo ostaja, ne bit požrešni. Veliko več ljudi bi bilo profitabilnih v marketu, če ne bi bili tako izredno naivni in požrešni.
Senior Dev ::
Kako ste lahko tako pohlepni? Jaz še to bogo plačo dobre 3 jurje težko zapravim, vi pa bi rabili milijone za srečno življenje. Res vas ne razumem.
ZenaDeva d.o.o. - Oddaja nepremičnin
Senior, si dodal Floki Inu v pasji sklad? Elon je tvitnil, da bo svojo shibo imenoval Floki.
hamez66 ::
Dejansko lahko Musk financira spodobno ekipo developerjev, da skupaj spravijo stabilen, programabilen, skalabilen smart contract coin. Medtem pa romarji na poti na Brezje..
IgorCardanof je izjavil:
Senior, si dodal Floki Inu v pasji sklad? Elon je tvitnil, da bo svojo shibo imenoval Floki.
Je že zunaj 8 Floki coinov in se pumpajo, ampak je prenevarno. Sem se umaknil v druge naložbe že zdavnaj.
Telbanc ::
Še članek za mirno spanje vlagateljev.
https://rs-lat.sputniknews.com/ekonomij...
"Bitkoin ,,ne može ni dugoročno ni kratkoročno da čuva vrednosti (njegova očekivana vrednost nije vec?a od 0)", piše Nasim Taleb, američki ekonomista i autor knjige ,,Crni labud" koja se bavi fenomenom neverovatnih i nepredvidivih događaja."
https://rs-lat.sputniknews.com/ekonomij...
"Bitkoin ,,ne može ni dugoročno ni kratkoročno da čuva vrednosti (njegova očekivana vrednost nije vec?a od 0)", piše Nasim Taleb, američki ekonomista i autor knjige ,,Crni labud" koja se bavi fenomenom neverovatnih i nepredvidivih događaja."
Hvala bogu, nisem cepljen za covid-19.
Joj fantje. Gledam kripto trg pa mnogi projekti ze letijo k 75% od athja.
Morda je pametno zacet razmisljat o tem, da ste zajebal se en kripto balon. Zaradi pozresnosti.
Na forumu se je celo poslusalo, kako si zabit, ce konec aprila nisi bil allin crypto z lifechanging money. Joj, slabo se je postarala tale izjava. Mislim, da bi blo kul it poiskat avtorja, da boste za naslednic vedeli, kdo nima pojma kaj govori.
Morda je pametno zacet razmisljat o tem, da ste zajebal se en kripto balon. Zaradi pozresnosti.
Na forumu se je celo poslusalo, kako si zabit, ce konec aprila nisi bil allin crypto z lifechanging money. Joj, slabo se je postarala tale izjava. Mislim, da bi blo kul it poiskat avtorja, da boste za naslednic vedeli, kdo nima pojma kaj govori.
Conini ::
IgorCardanof je izjavil:
No zdaj vidmo kdo v bistvu si. CptHindsight anede... Patetično.
PS: ETH v aprilu cca 2k, v maju preko 4k.
Institucije ne spustijo pod 30k, to je zdaj že jasno. Cena je lepo regulirana.
Senior Dev je izjavil:
Imate kakšen skriti gem za danes? Vsaj da je nek donos, ni nujno x100, vsaj da je x10 pa bo vredu. Da se vlaga in da rastemo in da smo srečni.
showsover ::
Huh, tale dip gre globlje... Se reloada municijo z večjim kalibrom ali se pusti, kamor pade, pade?
Pa kje ste vsi? Zakaj tako malo postov v tej temi? A se splača ETH akumulirat pri 1500$ ali se počaka če morda gre pod 1000$?
Senior Dev - si tako mislil - malo sem ti popravil podpis!
-------------------------------------------------------------------------------
Še vedno delam v Evropski centralni banki!
-------------------------------------------------------------------------------
Še vedno delam v Evropski centralni banki!
Gremo v nakupe or wut?
Con il Milan nel cuore!
Forza ragazzi!
Forza ragazzi!
Zdaj sem na pivicki, laters.
Con il Milan nel cuore!
Forza ragazzi!
Forza ragazzi!
Še Matota ni več. Njega je pa inflacija požrla ker je bil v USD. To je še hujše od EUR.
Ko grejo cene x2 v nekaj letih, te več živi bog ne spasi.
Ko grejo cene x2 v nekaj letih, te več živi bog ne spasi.
O fyck... SL sem imel, pripravljen, nisem ga 2FA ali kaj... Sem mislil, da sem -10%, ne pa -47%
Nič, bom spremenil signature v Fall eight times. Stand up nine.
Nič, bom spremenil signature v Fall eight times. Stand up nine.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: showsover ()
renofkinja ::
Senior Dev je izjavil:
In kaj pocnejo?
renofkinja je izjavil:
Senior Dev je izjavil:
In kaj pocnejo?
Mislim, da je za finančne inštitucije, ki zadeve gledajo kolikor toliko dolgoročno, vse pod $30000 poceni. Torej karkoli je pod to ceno, kupijo.
- General James Mattis
- General James Mattis
renofkinja je izjavil:
Senior Dev je izjavil:
In kaj pocnejo?
Mislim, da je za finančne inštitucije, ki zadeve gledajo kolikor toliko dolgoročno, vse pod $30000 poceni. Torej karkoli je pod to ceno, kupijo.
V kratkem zna iti pod 30.000.
Po eni strani sem se v napovedih kdaj že tudi zmotil. Po drugi strani pa pravijo, da bo šlo pod $30k že en mesec, pa še nič od tega.
- General James Mattis
- General James Mattis
Še enkrat bom ponovil. Pod 30k BTC ne more pasti tudi če ga banajo po celem svetu in zaprejo vse menjalnice.
hamez66 ::
Res je, pod 30k ne bo padel, ker tisti, ki so kupili nad 30k, ne bodo prodajali z izgubo.
Kripto ::
Po eni strani sem se v napovedih kdaj že tudi zmotil. Po drugi strani pa pravijo, da bo šlo pod $30k že en mesec, pa še nič od tega.
Saj je bil že pod 30k, celo pod 29k kratek čas, 22.6.2021. To je šele začetek. Bo šel tudi pod 20k, brez skrbi. To ne bo nobeno presenečenje.
Money is mindset!