Forum » Problemi človeštva » Rusija vs. Ukrajina aka. "Putin - še sladkih 16 let na oblasti?"
Rusija vs. Ukrajina aka. "Putin - še sladkih 16 let na oblasti?"
Temo vidijo: vsi

Pac-Man ::
Ukrajinci naj bi dobili Gripne E, ampak je situacija podobna kot z NEK2. Vse v oblakih.
https://x.com/SwedishPM/status/19810014...
Ponosen sem, da sem predsednika Zelenskega sprejel na Švedskem in v Linköpingu.
Danes smo podpisali pomembno pismo o nameri, ki predstavlja korak k morebitnemu velikemu izvoznemu poslu v zvezi z letali Gripen – verjetno med 100 in 150 lovskimi letali, s katerimi bo mogoče zgraditi novo in zelo močno ukrajinsko vojno letalstvo.
Predsednik Zelenskyj je imel tudi priložnost, da se na lastne oči prepriča o impresivnih zmogljivostih lovskega letala Gripen. To bo okrepilo Ukrajino, Švedsko in Evropo.
The ideal subject of totalitarian rule is not the convinced Nazi or
the convinced Communist, but people for whom the distinction between fact and
fiction and the distinction between true and false no longer exist.

bbbbbb2024 ::
Ukrajinci naj bi dobili Gripne E, ampak je situacija podobna kot z NEK2. Vse v oblakih.
Ponosen sem, da sem predsednika Zelenskega sprejel na Švedskem in v Linköpingu.
Danes smo podpisali pomembno pismo o nameri, ki predstavlja korak k morebitnemu velikemu izvoznemu poslu v zvezi z letali Gripen – verjetno med 100 in 150 lovskimi letali, s katerimi bo mogoče zgraditi novo in zelo močno ukrajinsko vojno letalstvo.
Predsednik Zelenskyj je imel tudi priložnost, da se na lastne oči prepriča o impresivnih zmogljivostih lovskega letala Gripen. To bo okrepilo Ukrajino, Švedsko in Evropo.
Saj. Avioni so ponavadi tam, ja. Če se bo sprostil kakšen koli denar na nivoju EU ali pa če se bo šlo za karkoli ne vem,. 2-3 mrd €/leto, bodo Švedi našraufali toliko avionov. Avioni ne morejo biti ameriški, Francozi pa morda ne bi hoteli dati Rafalov, da se ne razkrije kakšna skrivnost. Švedi pa so bolj praktični ljudje.

Motorji v Gripnih so ameriški, Theiner jih generalno pljuva, sploh v primerjavi s F-35:
https://x.com/noclador/status/189450985...
https://threadreaderapp.com/thread/1894...
https://x.com/noclador/status/189450985...
https://threadreaderapp.com/thread/1894...

windigo ::
Ravno obratno, EU in Ukrajina smo se že ves čas pripravljeni pogajati o miru, le putler ne želi prisesti za pogajalsko mizo. Verjetno tudi zato, ker v resnici sploh ne ve, kaj hoče. In ker ve, da smo ekonomsko in vojaško toliko superiorni proti njemu, da bo na koncu on moral popustiti v > 99%, mi pa v < 1%, pa še to samo zato, da pokažemo nekaj dobre volje, ker sicer ni prav nobene potrebe, da bi mu v čemerkoli morali popuščati.
O temle sem pisal tule:
Mene pa zanima, kaj se mora zgoditi, da ta hubris, ki ga tukaj kažete, dobi kakšno realno podlago ali vsaj realistični okvir. V grški mitologiji je morala priti Nemesis.
Daj razloži, zakaj bi se šel kdo sploh začet pogajat z nekom, ki izhaja iz tega kar predlagaš spodaj, razen če ne bi bil popolnoma vojaško poražen in na tleh, kar pa Rusi niti približno še niso?
Naša izhodišča so jasna: rusi grejo nazaj za svoje meje, putlerja in ostale odgovorne predajo sodišču, da se jim pošteno sodi, plačajo vso materialno, nematerialno in ekonomsko škodo (ne samo Ukrajincem, ampak vsem, ki smo zaradi tega imeli kakšno škodo ali izdatke), ter povrhu plačajo še kazen, ki je lahko v različnih oblikah (ozemlje, surovine, denar...). In tukaj dejansko je nekaj prostora za pogajanja, koliko bo ta kazen znašala, kolikšnemu delu ozemlja se bodo morali odreči, koliko surovin bodo morali dati in podobno.
Ceterum censeo Balandeque fascistum esse

Chalky ::
Slaba izbira za Ukrajino glede Gripnov. Verjetno pa je tudi Zelinski že naveličan čakanja, kjer Američani neprestano odlašajo. Za Ukrajino bi bilo precej bolje da bi naročili F-35 oziroma F-15EX. Ukrajinci kot kaže ne gledajo dolgoročno kjer bi moral biti cilj integracija s Ameriškimi zračnimi silami preko F-35. Sem prepričan da je na dolgi rok F-35 cenejši od Gripna sploh če v računico všteješ varnost s strani ZDA.
Je pa danes Macron najavil da bo Francija nabavila dodatnih 60 Rafale bojnih letal do leta 2035, kar pomeni da bodo skoraj edina država s bojnimi letali četrte generacije medtem ko bo večina Evrope imela bojna letala bete generacije. Trmasti francozi sami sebi kopljejo jamo. So pa Francozi prejšnji teden odstopili iz tistega projekta novega Evropskega letala 5/6 generacije. Skratka Francozi si očitno želijo ostati zadaj. Tudi prav če so se tako odločili. Francija postaja prej trn v peti NATA kot karkoli drugega.
Bodo pa Gripni verjetno vendarle dovolj za Rusijo. Problem je ker bo integracija z ostalimi zračnimi silami precej čudna in narodna.
France plans to order 60 additional Dassault Rafale fighters by 2035
https://www.aerotime.aero/articles/fran...
bbbbbb2024:: danes, 16:32:55
Francozi pa morda ne bi hoteli dati Rafalov, da se ne razkrije kakšna skrivnost.
To da so jajca se že ve, tako da ne vem kaj bi se še dalo razkriti.
Je pa danes Macron najavil da bo Francija nabavila dodatnih 60 Rafale bojnih letal do leta 2035, kar pomeni da bodo skoraj edina država s bojnimi letali četrte generacije medtem ko bo večina Evrope imela bojna letala bete generacije. Trmasti francozi sami sebi kopljejo jamo. So pa Francozi prejšnji teden odstopili iz tistega projekta novega Evropskega letala 5/6 generacije. Skratka Francozi si očitno želijo ostati zadaj. Tudi prav če so se tako odločili. Francija postaja prej trn v peti NATA kot karkoli drugega.
Bodo pa Gripni verjetno vendarle dovolj za Rusijo. Problem je ker bo integracija z ostalimi zračnimi silami precej čudna in narodna.
France plans to order 60 additional Dassault Rafale fighters by 2035
https://www.aerotime.aero/articles/fran...
bbbbbb2024:: danes, 16:32:55
Francozi pa morda ne bi hoteli dati Rafalov, da se ne razkrije kakšna skrivnost.
To da so jajca se že ve, tako da ne vem kaj bi se še dalo razkriti.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Chalky ()

shmandi ::
Daj razloži, zakaj bi se šel kdo sploh začet pogajat z nekom, ki izhaja iz tega kar predlagaš spodaj, razen če ne bi bil popolnoma vojaško poražen in na tleh
Točno to! rusi se se obnašajo, kot da so Ukrajinci popolnoma vojaško poraženi in od tod tudi njihova izhodišča za pogajanja. K sreči so rusi takšni pacifisti in ponujajo Ukrajincem možnost praživetja... V nasprotnem bodo seveda v treh dneh v Kijevu.

Stane2 ::
https://x.com/AdrianP_doc/status/198063...
What happens when 50 million troll farm accounts get wiped out.
A pro-Russian Romanian fascist loses 32.000 followers and whines about it blaming the "services"
Pa saj se ti hecaš. Američani še dolgo časa ne bodo prodali F-35 neki Ukrajini. Še Turkom jih nočejo.
What happens when 50 million troll farm accounts get wiped out.
A pro-Russian Romanian fascist loses 32.000 followers and whines about it blaming the "services"
Slaba izbira za Ukrajino glede Gripnov. Verjetno pa je tudi Zelinski že naveličan čakanja, kjer Američani neprestano odlašajo. Za Ukrajino bi bilo precej bolje da bi naročili F-35 oziroma F-15EX. Ukrajinci kot kaže ne gledajo dolgoročno kjer bi moral biti cilj integracija s Ameriškimi zračnimi silami preko F-35. Sem prepričan da je na dolgi rok F-35 cenejši od Gripna sploh če v računico všteješ varnost s strani ZDA. .
Pa saj se ti hecaš. Američani še dolgo časa ne bodo prodali F-35 neki Ukrajini. Še Turkom jih nočejo.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Stane2 ()

Telbanc ::
Bolje met francoske kante, ko ameriške F-35 ki ti jih onesposobijo sami amerikanci po internetu. Francozi že vejo, zakaj bojo meli svoje avijone.
Hvala bogu, nisem cepljen za covid-19.

Stane2:: ravnokar
Res je, ampak ne zato ker jih niso sposobni proizvesti, ampak zaradi nekih povsem drugih razlogov, ki so po mojem mnenju dokaj neumni. F-35 so lahko v Ukrajini že leta 2030, če bi Ameri to zares želeli. Poleg tega so pogoji za trening na F-35 bistveno boljši in lažji kot s temi Gripni. Glavna prednost ki jo F-35 ponuja, je integracijo z NATOM in ameriškimi zračnimi silami. Precej neumno s strani Ukrajine da so se odločili za Švedska letala.
Res je, ampak ne zato ker jih niso sposobni proizvesti, ampak zaradi nekih povsem drugih razlogov, ki so po mojem mnenju dokaj neumni. F-35 so lahko v Ukrajini že leta 2030, če bi Ameri to zares želeli. Poleg tega so pogoji za trening na F-35 bistveno boljši in lažji kot s temi Gripni. Glavna prednost ki jo F-35 ponuja, je integracijo z NATOM in ameriškimi zračnimi silami. Precej neumno s strani Ukrajine da so se odločili za Švedska letala.

gozdar1 ::
Gripen načeloma zahteve manj vzdrževanja, lahko vzleta iz improviziranih vzletnih stez,...sploh če dobijo še meteorje plus švedska letala za spodnje odkrivanje.
Seveda pa se nič od tega (če sploh) ne bo zgodilo jutri.

gozdar1 ::
Sicer pa so rusi danes v harkovu očitno zopet cijali nato generale/tuje plačance.
Zanima kaj na to porečejo mmc komentatorji in slovenski mirovniki.
https://x.com/Gerashchenko_en/status/19...

Človek božji, a imaš možgane?? Ukrajinc ne bo imel F-35 še prekleto dolgo, ker bi se vedno najdel lahko kakšen ukrajinski pilot, ki bi ga odpeljal v Rusijo. V enem kosu. Tako da ne sanjaj.

Gripen načeloma zahteve manj vzdrževanja, lahko vzleta iz improviziranih vzletnih stez,...sploh če dobijo še meteorje plus švedska letala za spodnje odkrivanje.
Gripen so letala 4 generacije, v najboljšem primeru. Včeraj je bila novica kjer je Zelinski rekel da nameravajo kupiti 25 sistemov Patriot. F-35 omogoča prosto delitev podatkov in prosto komunikacijo različnih sistemov v zraku, kopnem in morju. Dvomim da bo lahko Gripen komuniciral s Patriot sistemom itd. Skratka neumnem nakup če mene vprašaš.
Človek božji, a imaš možgane?? Ukrajinc ne bo imel F-35 še prekleto dolgo, ker bi se vedno najdel lahko kakšen ukrajinski pilot, ki bi ga odpeljal v Rusijo. V enem kosu. Tako da ne sanjaj.
Kakšne bedarije pa ti zdaj nabijaš? Tu govorimo o maksimalno 70-100 pilotih, ki bi se urili več let v Teksasu kjer je glavna vojaška baza, če se ne motim. Ti misliš da gre tu za neke povsem navadne ljudi iz ulice? Nihče ne bo takšno bojno letalo peljal v Rusijo lol kje pobiraš takšne oslarije? Ni to film oziroma serija. Za takšne stvari obstaja celoten protokol. ZDA so posvetu prodale na tisoče bojnih letal, pa še nisem slišal da bi kdo zapeljal bojno letalo v sovražno državo kjer bi ga potem razstavili in pregledali lol.
Zgodovina sprememb…

Gripen so letala 4 generacije, v najboljšem primeru. Včeraj je bila novica kjer je Zelinski rekel da nameravajo kupiti 25 sistemov Patriot. F-35 omogoča prosto delitev podatkov in prosto komunikacijo različnih sistemov v zraku, kopnem in morju. Dvomim da bo lahko Gripen komuniciral s Patriot sistemom itd. Skratka neumnem nakup če mene vprašaš.
Že spet nekaj domnevaš o stvareh o katerih nimaš pojma. Švedska je del NATO. Kako točno misliš, da Gripen ni integriran v NATO sisteme?!?
Saab JAS 39 Gripen @ Wikipedia
Later aircraft are fully NATO interoperable.
Kakšne bedarije pa ti zdaj nabijaš? Tu govorimo o maksimalno 70-100 pilotov, ki bi se urili več let v Teksasu kjer je glavna vojaška baza, če se ne motim. Ti misliš da gre tu za neke povsem navadne ljudi iz ulice? Nihče ne bo takšno bojno letalo peljal v Rusijo lol kje pobiraš takšne oslarije? Ni to film oziroma serija.
Kje si že spet dobil 70-100 pilotov? Iz katere riti si to potegnil?? Ne, seveda ne mislim, da bodo kar iz neke ulice dobili pilote. Ne sodi drugih pos sebi.

Pithlit ::
Sicer pa so rusi danes v harkovu očitno zopet cijali nato generale/tuje plačance.
Isto kot ti velemirovniki tule pišejo... Rusi hočejo mir! EU in Ukrajina hočeta vojno!
Life is as complicated as we make it...

Že spet nekaj domnevaš o stvareh o katerih nimaš pojma. Švedska je del NATO. Kako točno misliš, da Gripen ni integriran v NATO sisteme?!?
Saab JAS 39 Gripen @ Wikipedia
Later aircraft are fully NATO interoperable.
Kakšne bedarije pa ti zdaj nabijaš? Tu govorimo o maksimalno 70-100 pilotov, ki bi se urili več let v Teksasu kjer je glavna vojaška baza, če se ne motim. Ti misliš da gre tu za neke povsem navadne ljudi iz ulice? Nihče ne bo takšno bojno letalo peljal v Rusijo lol kje pobiraš takšne oslarije? Ni to film oziroma serija.
Kje si že spet dobil 70-100 pilotov? Iz katere riti si to potegnil?? Ne, seveda ne mislim, da bodo kar iz neke ulice dobili pilote. Ne sodi drugih pos sebi.
Koliko pilotov bi bilo potrebno po tvojem mnenju uriti za 50 F-35 bojnih letal? Tisoč, dva tisoč, 5 tisoč? Zakaj se vsajaš o stvareh o katerih nimaš pojma? Vzdrževalcev je več kot pilotov ampak ti bluziš da bo nekdo odpeljal bojno letalo v Rusijo, tisti ki letalo vzdržujejo niso piloti.
Piloti se urijo v ZDA, gre za cel protokol in vetting po kakšni logiki bi Ukrajinec želel F-35 odpeljati v Rusijo k svojemu sovražniku? Daj pojasni to svojo logiko.
Gripen lahko brez problema komunicira z Patriot sistemi in ostalimi ameriškimi sistemi? Če je temu tako potem podaj kakšen članek nato temo da si ga preberem.

Koliko pilotov bi bilo potrebno po tvojem mnenju uriti za 50 F-35 bojnih letal?
Kdo pravi, da bi bilo 50 letal za Ukrajince dovolj?? Finci jih bodo imeli 64.
https://www.f35.com/f35/global-enterpri...
Zakaj se vsajaš o stvareh o katerih nimaš pojma?
Keri fakin BUTL si.
KONSTANTNO SI IZMIŠLJUJEŠ NEKE PODATKE IN NA PODLAGI TEGA RAZPREDAŠ ZGODBICE.
NABIJAŠ IN NABIJAŠ IN NABIJAŠ. NIMAŠ FAKINEGA POJMA.
bi Ukrajinec želel F-35 odpeljati v Rusijo k svojemu sovražniku?
Halo? Kako je pa en Rusi odpeljal helikopter v Ukrajino?
https://www.aljazeera.com/news/2023/9/6...
Gripen lahko brez problema komunicira z Patriot sistemi in ostalimi ameriškimi sistemi? Če je temu tako potem podaj kakšen članek nato temo da si ga preberem.
Poišči ti podatek, DA NI NATO compatible. NA Wikiju PIŠE, DA JE. Ne rabim jaz tebi nič razlagat.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Stane2 ()

Stane2:: danes, 19:02:40
Primerjati Ruske protokole in ameriške sploh ko govorimo o bojnih letalih pete generacije je tako smešno, da sem začel verjeti da trolaš.
Seveda bi lahko Ukrajina naročila več kot 50 F-35. Jaz pravim da je 50 F-35 boljša izbira kot 120 Gripnov. Kljub temu ti tako močno pretiravaš da je vse skupaj že smešno. Tudi če bi se Ukrajina odločila za 150 bojnih letal F-35 je to še vedno max 300 pilotov.
Jaz sem tebe spraševal koliko primerov poznaš kjer je država odpeljala ameriško bojno letalo v sovražno državo Američani so v zadnjih 70 letih izvozili 10k bojnih letal, koliko primerov poznaš kjer je država odpeljala ameriško bojno letala k sovražniku?
Pa zakaj bi Ukrajinec odpeljal ameriško bojno letalo v Rusijo? Po kakšni logiki bi bila to pametna poteza? Ti misliš da v teh bojnih letalih sedijo ljudje ki skozi dan objavljajo pro ruske komentarje po družabnih omrežjih, očitno. Ti verjetno misliš da lahko pilot postane vsak ki se zato odloči. Sploh ko govorimo o F-35. Daj no mir, to je smešno o čem tu debatiramo.
Obstaja vsaj 10 dobrih razlogov zakaj Ukrajina ne bo dobila bojnih letal F-35. Razlog ki si ga podal sam je enostavno otročji.
Primerjati Ruske protokole in ameriške sploh ko govorimo o bojnih letalih pete generacije je tako smešno, da sem začel verjeti da trolaš.
Seveda bi lahko Ukrajina naročila več kot 50 F-35. Jaz pravim da je 50 F-35 boljša izbira kot 120 Gripnov. Kljub temu ti tako močno pretiravaš da je vse skupaj že smešno. Tudi če bi se Ukrajina odločila za 150 bojnih letal F-35 je to še vedno max 300 pilotov.
Jaz sem tebe spraševal koliko primerov poznaš kjer je država odpeljala ameriško bojno letalo v sovražno državo Američani so v zadnjih 70 letih izvozili 10k bojnih letal, koliko primerov poznaš kjer je država odpeljala ameriško bojno letala k sovražniku?
Pa zakaj bi Ukrajinec odpeljal ameriško bojno letalo v Rusijo? Po kakšni logiki bi bila to pametna poteza? Ti misliš da v teh bojnih letalih sedijo ljudje ki skozi dan objavljajo pro ruske komentarje po družabnih omrežjih, očitno. Ti verjetno misliš da lahko pilot postane vsak ki se zato odloči. Sploh ko govorimo o F-35. Daj no mir, to je smešno o čem tu debatiramo.
Obstaja vsaj 10 dobrih razlogov zakaj Ukrajina ne bo dobila bojnih letal F-35. Razlog ki si ga podal sam je enostavno otročji.

Pa zakaj bi Ukrajinec odpeljal ameriško bojno letalo v Rusijo?
Tko kot imaš v tej temi izdajalce naroda ki za džabe podpirajo agresorja, jih imaš tudi med Ukrajinci.
Zdej pa take a chill pill pa nehaj Tko histerično drkat na Trumpa kot rusofili drkajo na ruskega klavca.

Tko kot imaš v tej temi izdajalce naroda ki za džabe podpirajo agresorja, jih imaš tudi med Ukrajinci.
Zdej pa take a chill pill pa nehaj Tko histerično drkat na Trumpa kot rusofili drkajo na ruskega klavca.
Ne vem kakšne veze ima Trump v tem pogovoru, probaj brez njega. Mi govorimo o profesionalnih pilotih ki bi jih bilo max 200, verjetno še manj ki morajo prej opraviti več letni trening, ali res misliš da nihče nebi opazil če bi bil kdo izdajalec?
Izdajalcev imaš polno, ni jih pa veliko ki bi znalo sedeti v bojno letalo in ga odpeljati v drugo državo. Bom še tebe vprašal koliko primerov poznaš kjer se je nekdo usedel v F-16 in ga odpeljal v sovražno državo?

AvtoR ::
V hladni vojni je ruski pilot prebegnil z Mig 25 na zahod, tako da to ni nič eksotičnega. Americani so z veseljem preštudirali Mig 25, preden so ga v duhu detanta vrnili rusom. Ugotovili so da mi tak bav bav kot so mislili in se ni mogel meriti s konkurenčnim F15.

Zakaj spet omenjaš ruske pilote? Jaz te sprašujem za ameriški primer. Mi debatiramo o morebitnem nakupu ameriških letal s strani Ukrajine. Govor ni o ruskih letalih. USAF je profesionalna organizacija kjeri maš cel protokol kar se tiče pilotov. Ne vem kako je v Rusiji, ampak verjetno ne tako striktno glede nato da si našel primer ruskega pilota.
Zgodovina sprememb…

Ne vem kakšne veze ima Trump v tem pogovoru, probaj brez njega. Mi govorimo o profesionalnih pilotih ki bi jih bilo max 200, verjetno še manj ki morajo prej opraviti več letni trening, ali res misliš da nihče nebi opazil če bi bil kdo izdajalec?
Izdajalcev imaš polno, ni jih pa veliko ki bi znalo sedeti v bojno letalo in ga odpeljati v drugo državo. Bom še tebe vprašal koliko primerov poznaš kjer se je nekdo usedel v F-16 in ga odpeljal v sovražno državo?
Resno si tolk budale? Pardon... Zaslepljen in zaljubljen v tvoje idole?

Ahaha. Rizik je previsok. Ukrajinci bodo dobili F-35 tko ene DESET let po tem, ko jih bodo Turki. Pa nič prej. Pa ni samo štos v pilotih, je tudi v support teamu. Komot bi se najdel kdo, ki bi izdal bistvene skrivnosti letala ali pa ukradel del materiala iz česa je narejen in podobno...
Čisto irelevantno. Tako ali tako se navadnih letal ne da prepeljat v tujo državo, ker bi ga sklatili, če ne bi na nasprotni strani vedeli, da prihaja. F-35 pa lahko, ker gre mimo radarjev.
Obstaja vsaj 10 dobrih razlogov zakaj Ukrajina ne bo dobila bojnih letal F-35
Seveda ane, zdaj jih pa kar obstaja že vsaj DESET dobrih.

The Trump administration has lifted a key restriction on Ukraine's use of long-range Western missiles, allowing Kyiv to strike targets inside Russia and intensify pressure on the Kremlin, U.S. officials says - WSJ
The Trump Administration has lifted major restrictions on Ukraine's use of long-range missiles provided by European allies and the United States, including but not limited to "Storm Shadow" Air-Launched Cruise Missiles, allowing the Ukrainian Armed Forces to launch strikes against targets deep inside of Russia, intensifying pressure on Russian President Vladimir Putin and the Kremlin, according to U.S. officials who spoke to the Wall Street Journal.
https://x.com/Faytuks/status/1981076286...
https://www.wsj.com/politics/national-s...
"Putin je spet nategnil Trumpa".
The Trump Administration has lifted major restrictions on Ukraine's use of long-range missiles provided by European allies and the United States, including but not limited to "Storm Shadow" Air-Launched Cruise Missiles, allowing the Ukrainian Armed Forces to launch strikes against targets deep inside of Russia, intensifying pressure on Russian President Vladimir Putin and the Kremlin, according to U.S. officials who spoke to the Wall Street Journal.
https://x.com/Faytuks/status/1981076286...
https://www.wsj.com/politics/national-s...
"Putin je spet nategnil Trumpa".
Zgodovina sprememb…

*BESSENT: WILL ANNOUNCE SUBSTANTIAL PICKUP IN RUSSIA SANCTIONS
*BESSENT: WILL ANNOUNCE RUSSIA SANCTIONS TODAY OR TOMORROW
Oil spike
https://x.com/RiegerReport/status/19810...
*BESSENT: WILL ANNOUNCE RUSSIA SANCTIONS TODAY OR TOMORROW
Oil spike
https://x.com/RiegerReport/status/19810...

Live: Trump meets with NATO Secretary General Mark Rutte at White House
Kmalu. Verjetno bodo najavili nove sanckije med konferenco. Drugače pa pohvale Rutteju ki je izjemno pomemben člen v tem trenutku in pomembna povezava ki drži NATO enoten. Niti Stoltenberg ni bil tako dejaven kot je Rutte. Lepo je videti da ima NATO končno na vrhu dejavnega voditelja.
Kmalu. Verjetno bodo najavili nove sanckije med konferenco. Drugače pa pohvale Rutteju ki je izjemno pomemben člen v tem trenutku in pomembna povezava ki drži NATO enoten. Niti Stoltenberg ni bil tako dejaven kot je Rutte. Lepo je videti da ima NATO končno na vrhu dejavnega voditelja.

BREAKING: President Trump says the US has NOT approved Ukraine using long-range missiles deep into Russia.
The Wall Street Journal story on the U.S.A.'s approval of Ukraine being allowed to use long range missiles deep into Russia is FAKE NEWS! The U.S. has nothing to do with those missiles, wherever they may come from, or what Ukraine does with them!
https://truthsocial.com/@realDonaldTrum...
PLOT TWIST: ampak če berete med vrsticami, nikjer ne pravi da Ukrajina ne sme uporabljati tovrstnih raket.
The Wall Street Journal story on the U.S.A.'s approval of Ukraine being allowed to use long range missiles deep into Russia is FAKE NEWS! The U.S. has nothing to do with those missiles, wherever they may come from, or what Ukraine does with them!
https://truthsocial.com/@realDonaldTrum...
PLOT TWIST: ampak če berete med vrsticami, nikjer ne pravi da Ukrajina ne sme uporabljati tovrstnih raket.
Zgodovina sprememb…

Sec Scott Bessent: "President Putin has not come to the table in an honest and forthright manner, as we'd hoped... we are going to be announcing a substantial increase in Russia sanctions... one of the largest sanctions that we have done against the Russian Federation."
https://x.com/RapidResponse47/status/19...
Bessent pravi da bodo napovedali ene izmed največjih sankcij kadarkoli proti ruski federaciji. Glede nato da naj bi Indijo prepričali da ne kupuje več ruske nafte, ostane samo še Kitajska.
BESSENT: EVERYTHING IS ON THE TABLE IN TALKS WITH CHINA
BESSENT: ANY EXPORT CONTROL WILL BE IN COORDINATION WITH G7 ALLIES
https://x.com/RapidResponse47/status/19...
Bessent pravi da bodo napovedali ene izmed največjih sankcij kadarkoli proti ruski federaciji. Glede nato da naj bi Indijo prepričali da ne kupuje več ruske nafte, ostane samo še Kitajska.
BESSENT: EVERYTHING IS ON THE TABLE IN TALKS WITH CHINA
BESSENT: ANY EXPORT CONTROL WILL BE IN COORDINATION WITH G7 ALLIES
Zgodovina sprememb…

fikus_ ::
To z Indijo in kupovanjem RU nafte sem ti dal vir, ki negira tvoje pisanje.
Kdo laže?
Kdo laže?
Učite se iz preteklosti, živite v sedanjosti in razmišljajte o prihodnosti.
PS Ne odgovarjam trolom in provokatorjem!
PS Ne odgovarjam trolom in provokatorjem!

Bici ::

jernejl ::
Daj razloži, zakaj bi se šel kdo sploh začet pogajat z nekom, ki izhaja iz tega kar predlagaš spodaj, razen če ne bi bil popolnoma vojaško poražen in na tleh, kar pa Rusi niti približno še niso?
Naša izhodišča so jasna: rusi grejo nazaj za svoje meje, putlerja in ostale odgovorne predajo sodišču, da se jim pošteno sodi, plačajo vso materialno, nematerialno in ekonomsko škodo (ne samo Ukrajincem, ampak vsem, ki smo zaradi tega imeli kakšno škodo ali izdatke), ter povrhu plačajo še kazen, ki je lahko v različnih oblikah (ozemlje, surovine, denar...). In tukaj dejansko je nekaj prostora za pogajanja, koliko bo ta kazen znašala, kolikšnemu delu ozemlja se bodo morali odreči, koliko surovin bodo morali dati in podobno.
Eh, ti pa tvoje zablode, ki ne morejo biti dlje od realnosti.
1. Rusi so začeli vojno in nam s tem povzročili škodo.
2. Mi smo za velikostni razred močnejši od rusov, tako ekonomsko kot tudi vojaško.
3. Popolnoma nobene potrebe ni, da bi se mi na našo škodo čemurkoli odpovedovali, zato da bodo rusi nekaj pridobili. Kaj takega lahko od pogajanj pričakujejo zgolj največji bedaki.
4. Edini realni scenarij je tak, da bodo pogajanja potekala o tem, kaj bodo rusi zaradi te vojne izgubili in kaj bomo na drugi strani mi s tem pridobili. Če pričakuješ nasprotno, pač živiš v pravljičnem svetu, kjer se zajec pogaja z levom o tem, čemu se bo lev odpovedal v korist zajca. Ain't gonna happen.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: jernejl ()

Sankcije so zunaj:
JUST IN - U.S. sanctions major Russian oil companies Rosneft and Lukoil, calling on Moscow to immediately agree to a ceasefire.
The U.S. Department of the Treasury's Office of Foreign Assets Control (OFAC) has announced a new wave of sanctions targeting Russia's energy sector, aiming to further cripple the Kremlin's capacity to fund its war and stabilize its struggling economy. The measures specifically target subsidiaries of Lukoil and Rosneft:
https://home.treasury.gov/news/press-re...
JUST IN - U.S. sanctions major Russian oil companies Rosneft and Lukoil, calling on Moscow to immediately agree to a ceasefire.
The U.S. Department of the Treasury's Office of Foreign Assets Control (OFAC) has announced a new wave of sanctions targeting Russia's energy sector, aiming to further cripple the Kremlin's capacity to fund its war and stabilize its struggling economy. The measures specifically target subsidiaries of Lukoil and Rosneft:
https://home.treasury.gov/news/press-re...

Scott Bessent
Now is the time to stop the killing and for an immediate ceasefire. Given President Putin's refusal to end this senseless war, Treasury is sanctioning Russia's two largest oil companies that fund the Kremlin's war machine. Treasury is prepared to take further action if necessary to support President Trump's effort to end yet another war. We encourage our allies to join us in and adhere to these sanctions.
https://x.com/SecScottBessent/status/19...
Ursula von der Leyen
Appreciated this evening's call with Scott Bessent and the Treasury decision to sanction major Russian oil companies in the face of Russia's lack of commitment to the peace process. With the imminent adoption of the EU's 19th package, this is a clear signal from both sides of the Atlantic that we will keep up collective pressure on the aggressor.
https://x.com/vonderleyen/status/198110...
Now is the time to stop the killing and for an immediate ceasefire. Given President Putin's refusal to end this senseless war, Treasury is sanctioning Russia's two largest oil companies that fund the Kremlin's war machine. Treasury is prepared to take further action if necessary to support President Trump's effort to end yet another war. We encourage our allies to join us in and adhere to these sanctions.
https://x.com/SecScottBessent/status/19...
Ursula von der Leyen
Appreciated this evening's call with Scott Bessent and the Treasury decision to sanction major Russian oil companies in the face of Russia's lack of commitment to the peace process. With the imminent adoption of the EU's 19th package, this is a clear signal from both sides of the Atlantic that we will keep up collective pressure on the aggressor.
https://x.com/vonderleyen/status/198110...

martincek1 ::
Evo, tolk o Tomahawkih od Trumpa.
"The problem with the Tomahawk is that a lot of people don't know... it'll take a minimum of 6 months, usually a year, to learn how to use it.
They're highly complex.
So the only way a Tomahawk is going to be shot is if we shoot it, and we're not going to do that."
"The problem with the Tomahawk is that a lot of people don't know... it'll take a minimum of 6 months, usually a year, to learn how to use it.
They're highly complex.
So the only way a Tomahawk is going to be shot is if we shoot it, and we're not going to do that."