Forum » Problemi človeštva » Rusija vs. Ukrajina aka. "Putin - še sladkih 16 let na oblasti?"
Rusija vs. Ukrajina aka. "Putin - še sladkih 16 let na oblasti?"
Temo vidijo: vsi
Pac-Man ::
Verjetno je bilo marsikaj možno zelo kmalu po invaziji marca '22. Takrat bi si IMHO Vova lahko izboril "neodvisen" Donbas ter Anektiran Krim - to bi Ukrajinci verjetno "hitro" podpisali, sploh ker se nebi nič "zares" spremenilo.
Kot sem že napisal, problem Rusije niso naravni viri ali teritorij, temveč demografija. Virov in teritorija je toliko, da ne vedo kaj s tem delat, geografskega buferja pa ne rabijo zaradi jedrskega arzenala.
Če bi bil mali iz Kremlja vsaj malo državnika, bi po Euromaidanu lepo razglasil, da vsem žrtvam nacističnega nasilja v Ukrajini ponujajo azil in hitro pot do državljanstva, če ponudbo začinijo z malo pomoči za preselitev pa sploh fino. Sem prepričan, da bi dobili ogromno kandidatov, nima veze koliko bi bili res žrtve.
Zdaj je s svojo SVO samo še poglobil geografsko krizo dveh največjih slovanskih narodov. Verjamem, da bo v zgodovinskih knjigah prihodnosti omenjen ob boku Hitlerja in Stalina kot en največjih škodljivcev Slovanom.
The ideal subject of totalitarian rule is not the convinced Nazi or
the convinced Communist, but people for whom the distinction between fact and
fiction and the distinction between true and false no longer exist.
fur80 ::
Ko Rusi zadanejo civilno poslopje, kar je skoraj vsakodnevno, je to na RTV kot bi napovedovali vreme, v smislu napad je zahteval 3, 5, 10,... smrtnih žrtev. Spodaj seveda komentarji, da si je Ukrajina to zaslužili, če gre za kaj večjega, se ponavadi ustvari dvom, da je bila to ukrajinska raketa, novica se že piše v smislu, da so si Ukrajinci sami krivi. Ko je zadnjič Ukrajina zadela "študentski dom" je bilo 5 novic, do UN objav, da gre za zločin Ukrajincev,... na kar so sledili "povračilni" ukrepi Rusije, ki sploh ne morajo obstajat, ker Rusija napada, ki so seveda spet zahtevali smrtne žrtve med civilisti in je to nekaj normalnega.
Skratka ene objave na nacionalnem mediju ni in ene obsodbe Putina, ki ima vojno v svojih rokah in je samo od njega odvisno ali bo trajala in ali bodo ljudje še naprej umirali.
Kar se pa seveda ne bo zgodilo, Putin vojne ne bo končal, ker, kot je nekdo lepo zapisal je Putin in njegov režim je podoben vožnji z kolesom, dokler se vozi je pokonci in se pelje, ko bo obstal bo padel. Zato tudi vojna z Čečenijo, Gruzijo, Ukrajino,... vse za uničevanje "navideznega neprijatelja" s tem pa ima neomejeno moč doma in nad svojimi ljudumi.
Rusofili na RTV niti ne znajo napisati kaj sploh je cilj Putina in kaj je bil razlog za napad na Ukrajino. Vsaj to bi lahko sedaj po 4-ih letih že vedeli.
So kdaj napisali, da se je moralo za 5 in več Gaz Ukrajincev preseliti in zapustiti svoje domove? Da so Rusi zasvinjali Ukrajincem najbolj rodovitno zemljo v Evropi? Da so uničili na tisoče hektarjev rodovitne zamlje.
Skratka ene objave na nacionalnem mediju ni in ene obsodbe Putina, ki ima vojno v svojih rokah in je samo od njega odvisno ali bo trajala in ali bodo ljudje še naprej umirali.
Kar se pa seveda ne bo zgodilo, Putin vojne ne bo končal, ker, kot je nekdo lepo zapisal je Putin in njegov režim je podoben vožnji z kolesom, dokler se vozi je pokonci in se pelje, ko bo obstal bo padel. Zato tudi vojna z Čečenijo, Gruzijo, Ukrajino,... vse za uničevanje "navideznega neprijatelja" s tem pa ima neomejeno moč doma in nad svojimi ljudumi.
Rusofili na RTV niti ne znajo napisati kaj sploh je cilj Putina in kaj je bil razlog za napad na Ukrajino. Vsaj to bi lahko sedaj po 4-ih letih že vedeli.
So kdaj napisali, da se je moralo za 5 in več Gaz Ukrajincev preseliti in zapustiti svoje domove? Da so Rusi zasvinjali Ukrajincem najbolj rodovitno zemljo v Evropi? Da so uničili na tisoče hektarjev rodovitne zamlje.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: fur80 ()
Windlass ::
Mah.. saj to s ciljem Putina je rahlo tricky, ker je sam ustvaril tako nepregledno močvaro propagande, ki ruski strani omogoča da preskakuje iz ene stvari na drugo dokler ni vsem slabo.
Bottom line je, da se ni mogel sprijazniti da ne bi imel Ukrajine pod kontrolo... Glede na njegov esej ima to čisto tak butast ideološki/dogmatičen vidik. Ukrajinci preprosto ne smejo po svoje, ker niti niso svoja narodna entiteta. Taka malo hitlerska fora. On misli, da brez Ukrajincev ni možno zares obnoviti ruskega imperija.
Vse drugo kar je bilo čez nastlano (manjšine, NATO...) je sama megla. Za t.i. nasilje nad manjšino sem jaz cca 80% prepričan, da je bil to samo Putinov poskus poustvariti scenarij Kosova in potem s propagando lažno enačiti situaciji, z namenom da se dobi precedens za spremembo meje. Ker to nabijanje in napihovanje etničnega nasilja ni naključje, enako tudi afiniteta proruskotov za whataboutizem s Kosovom.
Bottom line je, da se ni mogel sprijazniti da ne bi imel Ukrajine pod kontrolo... Glede na njegov esej ima to čisto tak butast ideološki/dogmatičen vidik. Ukrajinci preprosto ne smejo po svoje, ker niti niso svoja narodna entiteta. Taka malo hitlerska fora. On misli, da brez Ukrajincev ni možno zares obnoviti ruskega imperija.
Vse drugo kar je bilo čez nastlano (manjšine, NATO...) je sama megla. Za t.i. nasilje nad manjšino sem jaz cca 80% prepričan, da je bil to samo Putinov poskus poustvariti scenarij Kosova in potem s propagando lažno enačiti situaciji, z namenom da se dobi precedens za spremembo meje. Ker to nabijanje in napihovanje etničnega nasilja ni naključje, enako tudi afiniteta proruskotov za whataboutizem s Kosovom.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Windlass ()
Chalky ::
Pac-Man:: danes, 21:04:38
Tako zlobnega človeka kot je Candance Owens jaz osebno še nisem videl. Ta ženska je za denar pripravljena storiti čisto vse, ampak res čisto vse. Takšne psihopata še nisem videl in sem bil prav vesel ko se je Laura Loomer (podoben psihopat) spravila na Candance ker je bil že res čas. Na začetku je še bila nekoliko normalna danes je pa ta ženska dobesedno zlobna. Kako neprestano laže in uporablja Kirka za svoje bolne teorije preko katerih dobesedno nadleguje Eriko. Sicer ne spremljam teh norcev ampak to nadlegovanje pa vsake toliko časa zasledil na Xu in je res prav noro da ženska enostavno ne pusti ljudi na miru. Tisti Loomerjevi se je povsem utrgalo mesec dni nazaj in sem se samo za glavo držal kakšne je pisala o Candance pa lahko prebavim marsikaj.
Tole zdaj o Rusiji je pivot v naslednji grift. Njen prvi grift je bil da je postala "first black female conservative" kjer je odprto kritizirala in zaničevala temnopolte ljudi in jih zmerjala z vsem živim. To je bilo v prvem Trumpovem mandatu, takrat je bil Izrael še good. Potem pod Bidenom je naredila prvi pivot in je bila glavna točka grifta da je Izrael kriv za vse na svetu in da vse možne teorije zarote povezane s tem, kar je vodilo v naslednji korak in sicer da je Macronova žena v bistvu moški. Od tu naprej so pa koleščki popustili.
O tem je imela dokumentarec, mini serijo kjer je preko odvetnikov izbrskala vse možne slike in odkrito posegala po zasebnih stvareh predsednika Francije. Zdaj jo Macron in njegova žena tožita za milijone dolarjev in Loomer jima pri tem pomaga kjer je izbrskala preko svojih odvetnikov da Candance skriva denar v neki non profit organizaciji ki je pod njenim imenom. Loomerjeva je potem izbrskala avtomobil v katerem se vozi Candance in objavila tablice in namignila da se ji bo zgodilo nekaj hudega.
Loomerjeva jo je izpostavila in ugotovila da je Candance kupila novo vilo v vrednosti 12 milijonov medtem ko je v svojem podcastu naprošala svoje poslušalce da ji pomagajo financirati njeno ekipo varnostnikov ker naj nebi imela denarja. To je psihopat v pravem pomenu besede. Kljub temu da ima milijone, prosi donacije "vsak dolar" šteje dobesedno kljub temu da sedi na milijonih.
Nekaj mesecev nazaj se je celo Trump vmešal kjer je objavil tisto sliko Candance z nekimi izpuščaji na obrazu ko je živela v nekem apartmaju v New Yorku kjer je bil azbest in ji povzročal neke alergije če se ne motim. Ampak to da je svojega fanta s katerim je hodila 8 let, praktično čez noč zamenjala za tistim bogatašem in Velike Britanije, kjer je na hitro rodila nekaj otrok izključno zaradi tega da bo vedno vezana na njegov denar je res bolno. Loomerjeva je potem izpostavila da je ta njen mož v ZDA preko green card in da so ga ustavili zaradi DUI in zdaj poziva administracijo da ga vržejo iz države lol. It gets deeper ampak ko si zdaj ravno objavil sem skoraj prepričan da gre za novi pivot in da je naslednji grift Russia in Putin.
Je pa treba priznati da je v roku 10 let zgradila pravi imperij. Se spomnim njenih prvih posnetkov na YT ko jih je snemala iz svoje sobe, ko je bila takrat še normalna. Se ne spomnim primera kjer bi nekdo v tako kratkem času iz nič ustvaril digitalni imperij. Je izjemno spretna z jezikom in ji to daje ogromno prednost poleg tega da je za politika dokaj lepa in po vrhu še temnopolta. Prej predno se je vrgla v politične vode je bila pa vixen kjer je bila v ozadju pri glasbenih spotih.
Sem konkretno off topic ampak glede nato da je naslednji grift tokrat v sodelovanju z Rusijo že v teku, morda niti ne tako zelo off topic.
Tako zlobnega človeka kot je Candance Owens jaz osebno še nisem videl. Ta ženska je za denar pripravljena storiti čisto vse, ampak res čisto vse. Takšne psihopata še nisem videl in sem bil prav vesel ko se je Laura Loomer (podoben psihopat) spravila na Candance ker je bil že res čas. Na začetku je še bila nekoliko normalna danes je pa ta ženska dobesedno zlobna. Kako neprestano laže in uporablja Kirka za svoje bolne teorije preko katerih dobesedno nadleguje Eriko. Sicer ne spremljam teh norcev ampak to nadlegovanje pa vsake toliko časa zasledil na Xu in je res prav noro da ženska enostavno ne pusti ljudi na miru. Tisti Loomerjevi se je povsem utrgalo mesec dni nazaj in sem se samo za glavo držal kakšne je pisala o Candance pa lahko prebavim marsikaj.
Tole zdaj o Rusiji je pivot v naslednji grift. Njen prvi grift je bil da je postala "first black female conservative" kjer je odprto kritizirala in zaničevala temnopolte ljudi in jih zmerjala z vsem živim. To je bilo v prvem Trumpovem mandatu, takrat je bil Izrael še good. Potem pod Bidenom je naredila prvi pivot in je bila glavna točka grifta da je Izrael kriv za vse na svetu in da vse možne teorije zarote povezane s tem, kar je vodilo v naslednji korak in sicer da je Macronova žena v bistvu moški. Od tu naprej so pa koleščki popustili.
O tem je imela dokumentarec, mini serijo kjer je preko odvetnikov izbrskala vse možne slike in odkrito posegala po zasebnih stvareh predsednika Francije. Zdaj jo Macron in njegova žena tožita za milijone dolarjev in Loomer jima pri tem pomaga kjer je izbrskala preko svojih odvetnikov da Candance skriva denar v neki non profit organizaciji ki je pod njenim imenom. Loomerjeva je potem izbrskala avtomobil v katerem se vozi Candance in objavila tablice in namignila da se ji bo zgodilo nekaj hudega.
Loomerjeva jo je izpostavila in ugotovila da je Candance kupila novo vilo v vrednosti 12 milijonov medtem ko je v svojem podcastu naprošala svoje poslušalce da ji pomagajo financirati njeno ekipo varnostnikov ker naj nebi imela denarja. To je psihopat v pravem pomenu besede. Kljub temu da ima milijone, prosi donacije "vsak dolar" šteje dobesedno kljub temu da sedi na milijonih.
Nekaj mesecev nazaj se je celo Trump vmešal kjer je objavil tisto sliko Candance z nekimi izpuščaji na obrazu ko je živela v nekem apartmaju v New Yorku kjer je bil azbest in ji povzročal neke alergije če se ne motim. Ampak to da je svojega fanta s katerim je hodila 8 let, praktično čez noč zamenjala za tistim bogatašem in Velike Britanije, kjer je na hitro rodila nekaj otrok izključno zaradi tega da bo vedno vezana na njegov denar je res bolno. Loomerjeva je potem izpostavila da je ta njen mož v ZDA preko green card in da so ga ustavili zaradi DUI in zdaj poziva administracijo da ga vržejo iz države lol. It gets deeper ampak ko si zdaj ravno objavil sem skoraj prepričan da gre za novi pivot in da je naslednji grift Russia in Putin.
Je pa treba priznati da je v roku 10 let zgradila pravi imperij. Se spomnim njenih prvih posnetkov na YT ko jih je snemala iz svoje sobe, ko je bila takrat še normalna. Se ne spomnim primera kjer bi nekdo v tako kratkem času iz nič ustvaril digitalni imperij. Je izjemno spretna z jezikom in ji to daje ogromno prednost poleg tega da je za politika dokaj lepa in po vrhu še temnopolta. Prej predno se je vrgla v politične vode je bila pa vixen kjer je bila v ozadju pri glasbenih spotih.
Sem konkretno off topic ampak glede nato da je naslednji grift tokrat v sodelovanju z Rusijo že v teku, morda niti ne tako zelo off topic.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Chalky ()
Bi lahko kdaj Uroš Lipušček ali Kaja S odgovorila, kdaj v novejši zgodovini se je zgodilo, da si je ena država vzela 1/10 ozemlja druge države. Kako je možno, da pustijo zagovarjat referendum o preključitvi, potem ko so iz območja Donbasa izselili več kot 5 milijonov Ukrajincev. In če referendum na RTV priznavajo in naj bi držali zakaj Rusi potem napadajo Kherson, kjer naj bi več kot 90% ljudi glasovalo za Rusijo? Če naj bi Putin osvobajal svoje ljudi, zakaj potem območja ravna z zemljo in jih dela neprimerna za življenje.
In če mi lahko en rusofil odogovori ali ljudje sedaj v okupiranih ozemljih po zaslugi Putina lepše živijo kot so pred vojno.
Sicer pa beseda psihopata osebno, boli njega za svoje Ruse, če si lačn, vedi, da naj bi bili v EU še bolj! :D
Putin: "Everything has gone downhill, but we are feeling growth."
Speaking at SPIEF, Putin admitted the downturn in the Russian economy, but claimed that EU countries "have been living under the same conditions" for years.
"We hear criticism from all sides that everything has gone downhill. Yes. But we have fallen to the very level at which eurozone countries have been living all these years. And we are feeling growth."
https://x.com/Gerashchenko_en/status/20...
In če mi lahko en rusofil odogovori ali ljudje sedaj v okupiranih ozemljih po zaslugi Putina lepše živijo kot so pred vojno.
Sicer pa beseda psihopata osebno, boli njega za svoje Ruse, če si lačn, vedi, da naj bi bili v EU še bolj! :D
Speaking at SPIEF, Putin admitted the downturn in the Russian economy, but claimed that EU countries "have been living under the same conditions" for years.
"We hear criticism from all sides that everything has gone downhill. Yes. But we have fallen to the very level at which eurozone countries have been living all these years. And we are feeling growth."
Zgodovina sprememb…
Chalky ::
Edit: sem šel zdajle preveriti ker že dober mesec nisem zasledil ničesar o Candance in Loomer in vidim da sem imel prav ker mi je google tole vrgel ven kot prvi rezultat:
https://www.msn.com/en-gb/news/insight/...
Očitno je Russian Trip zgolj še en korak v tem Beefu med Candance in Loomer haha.
https://www.msn.com/en-gb/news/insight/...
Očitno je Russian Trip zgolj še en korak v tem Beefu med Candance in Loomer haha.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Chalky ()
bbbbbb2024 ::
Bi lahko kdaj Uroš Lipušček ali Kaja S odgovorila, kdaj v novejši zgodovini se je zgodilo, da si je ena država vzela 1/10 ozemlja druge države. Kako je možno, da pustijo zagovarjat referendum o preključitvi, potem ko so iz območja Donbasa izselili več kot 5 milijonov Ukrajincev. In če referendum na RTV priznavajo in naj bi držali zakaj Rusi potem napadajo Kherson, kjer naj bi več kot 90% ljudi glasovalo za Rusijo? Če naj bi Putin osvobajal svoje ljudi, zakaj potem območja ravna z zemljo in jih dela neprimerna za življenje.
Kar se tiče Lipuščka in Kaje, sem mnenja, da sta plačanca. Saj nista samo ona, zdaj prihaja na dan, da je Rusija financirala nekatere člane AfD, kjer se AfD poskuša ograditi od obtožb.
Slovenija je izgnala samo hard-core obveščevalce Rusije, ki so nastopali kot atašeji v Sloveniji. Ni pa dregnila v "študente" iz Novega mesta, ter v nekatere novinarje, ki so več kot očitno na strani Rusije.
Take osvajalne in krvave v letu 2026 ni mogoče upravičiti. Saj to je še Modi rekel Putinu ob priliki.
Kakorkoli že, mogoče se bodo z novo vlado prioritete spremenile, kaj bo delala Sova.
bbbbbb2024 je izjavil:
Kar se tiče Lipuščka in Kaje, sem mnenja, da sta plačanca. Saj nista samo ona, zdaj prihaja na dan, da je Rusija financirala nekatere člane AfD, kjer se AfD poskuša ograditi od obtožb.
Slovenija je izgnala samo hard-core obveščevalce Rusije, ki so nastopali kot atašeji v Sloveniji. Ni pa dregnila v "študente" iz Novega mesta, ter v nekatere novinarje, ki so več kot očitno na strani Rusije.
Ampak od kje je po tvojem videnju ta disproporcionalna naklonjenost Putinu med našo novinarsko srenjo? Ker kar vsi pa niso plačanci. Ali se mi mogoče samo zdi, da je veliko takih. Še posebej ti, ki so bili dopisniki iz Moskve ali pa delali na veleposlaništvu... katastrofalno kakšne eni pišejo. Res človek pomisli, da so jih dobro podmazali.
Zgodovina sprememb…
WhiteAngel ::
bbbbbb2024 je izjavil:
Ampak od kje je po tvojem videnju ta disproporcionalna naklonjenost Putinu med našo novinarsko srenjo? Ker kar vsi pa niso plačanci. Ali se mi mogoče samo zdi, da je veliko takih. Še posebej ti, ki so bili dopisniki iz Moskve ali pa delali na veleposlaništvu... katastrofalno kakšne eni pišejo. Res človek pomisli, da so jih dobro podmazali.
FDV in FF sta nastrojena zelo proti-zahodno ...
WhiteAngel je izjavil:
bbbbbb2024 je izjavil:
Okej.. ja, zanimiv vidik. Ampak politiki/politologi iz FDV pa (vsaj zaenkrat) ne trpijo za putinizmom. Pravzaprav je podpora Ukrajini ena zadnjih stvari, kjer si lahko na smrt skregana pola danes še za silo podata roke.
Zgodovina sprememb…
WhiteAngel ::
Težava je, ko si prepričan, da si "kritičen zahodni mislec". In namesto, da bi popravil zahod, iščeš alternative na ne-zahodu in začneš zagovarjat neke bolane shithole države z avtokratskimi režimi. Kitajskemu političnemu sistemu menda EU in ZDA ne sežeta do kolen. Kakšna fantastična gospodarska rast, kako so vsi složni, kako se hitro vse tam uredi...
Slovenija tako malo da Ukrajini, da nima veze. Pri Natu je pa že problem, ko proti-zahodni socialisti in mesečniki začnejo sanjati o pacifizmu in da nas nihče ne ogroža.
WhiteAngel je izjavil:
bbbbbb2024 je izjavil:
Okej.. ja, zanimiv vidik. Ampak politiki/politologi iz FDV pa (vsaj zaenkrat) ne trpijo za putinizmom. Pravzaprav je podpora Ukrajini ena zadnjih stvari, kjer si lahko na smrt skregana pola danes še za silo podata roke.
Slovenija tako malo da Ukrajini, da nima veze. Pri Natu je pa že problem, ko proti-zahodni socialisti in mesečniki začnejo sanjati o pacifizmu in da nas nihče ne ogroža.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: WhiteAngel ()
Hah. Povej to vsem, ki so prepričani, da imamo draginjo zaradi naše velikodušne pomoči Ukrajini. Sej pomoje niti sami ne verjamejo, samo res jih peče pomoč nekomu proti Rusiji.
Ne, hotel sem reči: če bi bil FDV res kriv zato da naši novinarji nadpovprečno polirajo ruske škornje, bi potem pričakovali tudi med politiki nadpovprečno polircev.. pa zaenkrat (na srečo) tega ni. Par posameznikov je res bolestno obsedenih s tem da se Ukrajini ne sme pomagat (Stevo, Kordiš, Grgurevič) ampak sicer se pa ne dela zgage..
Ne, hotel sem reči: če bi bil FDV res kriv zato da naši novinarji nadpovprečno polirajo ruske škornje, bi potem pričakovali tudi med politiki nadpovprečno polircev.. pa zaenkrat (na srečo) tega ni. Par posameznikov je res bolestno obsedenih s tem da se Ukrajini ne sme pomagat (Stevo, Kordiš, Grgurevič) ampak sicer se pa ne dela zgage..
Medvedjev o volitvah v Armeniji! :D Kaj ni ironično, da ravno Medvedjeva pa Putina to najbolj skrbi! :D Koga vse je odstranil Putin za volitve, za par parlamentov pomoje :D
Medvedev: Pashinyan has screwed up and is now trying to eliminate all his election rivals. Such elections, of course, will not be considered legitimate. Even Washington and Brussels won't forgive such behavior.
https://x.com/Maks_NAFO_FELLA/status/20...
Še dober komentar spodaj:
It's amazing how long a pile of shit can keep a human form.
In kaj bi na to rekla ta gospa:
Medvedev: Pashinyan has screwed up and is now trying to eliminate all his election rivals. Such elections, of course, will not be considered legitimate. Even Washington and Brussels won't forgive such behavior.
In kaj bi na to rekla ta gospa:
Zgodovina sprememb…
Medvedjev o volitvah v Armeniji! :D Kaj ni ironično, da ravno Medvedjeva pa Putina to najbolj skrbi! :D
Vlad Vexler ima en video o tem da Medvedjev v bistvu igra iztirjeno persono zaradi lastne varnosti. Zanimiv vidik, ampak ne vem če čisto kupim.. bi pa to pojasnilo stalne grožnje z nukicami in tvitanje o baltskih čivavah
Zgodovina sprememb…
Che25 ::
Še moja zadnja tukajšnja delitev enega od člankov na Insajderju, ker se mi ob njih obrača želodec: https://insajder.com/svet/kolektivni-hi...
Naslovna fotografija z napisom Vodolf Helinsky prikazuje Zelenskega in zrcalno podobo Adolfa Hitlerja, pod njo je pa podpis: "Zelenski in njegov vzornik... Vir: X".
Točno to sem imel v mislih, ko sem zapisal, da gre za medijsko manifestacijo prevladujočih komentarjev na MMC, čeprav so bili avtorji slednjih v zadnjem času prisiljeni nekoliko omiliti svojo retoriko. Narativi ostajajo enaki.
Ne vem, če se mi da ukvarjati s prijavo na Novinarsko častno razsodišče, ker jih predvidljiva razsodba najverjetneje tako ali tako ne bo ganila, predvidevam pa, da bi avtor tega manipulativnega in sovražnega propagandnega zmazka res lahko bil na plačilni listi Kremlja. Ne bi me čudilo, če celoten kolektiv tega "medija" porabi več časa za komentiranje člankov na MMC kot pa za svoje "novinarske" prispevke.
Tistim, ki me obtožujejo, da si prizadevam za "generalno medijsko cenzuro nepravovernih mnenj": novinarski prispevki niso osebna mnenja, če ne gre za kolumne in če ni to izrecno pojasnjeno. Hkrati pa bi morali še slepi spregledati, da gre v teh primerih za brezsramno propagando, ki je kvečjemu primerljiva s tisto v nacistični Nemčiji.
Naslovna fotografija z napisom Vodolf Helinsky prikazuje Zelenskega in zrcalno podobo Adolfa Hitlerja, pod njo je pa podpis: "Zelenski in njegov vzornik... Vir: X".
Točno to sem imel v mislih, ko sem zapisal, da gre za medijsko manifestacijo prevladujočih komentarjev na MMC, čeprav so bili avtorji slednjih v zadnjem času prisiljeni nekoliko omiliti svojo retoriko. Narativi ostajajo enaki.
Ne vem, če se mi da ukvarjati s prijavo na Novinarsko častno razsodišče, ker jih predvidljiva razsodba najverjetneje tako ali tako ne bo ganila, predvidevam pa, da bi avtor tega manipulativnega in sovražnega propagandnega zmazka res lahko bil na plačilni listi Kremlja. Ne bi me čudilo, če celoten kolektiv tega "medija" porabi več časa za komentiranje člankov na MMC kot pa za svoje "novinarske" prispevke.
Tistim, ki me obtožujejo, da si prizadevam za "generalno medijsko cenzuro nepravovernih mnenj": novinarski prispevki niso osebna mnenja, če ne gre za kolumne in če ni to izrecno pojasnjeno. Hkrati pa bi morali še slepi spregledati, da gre v teh primerih za brezsramno propagando, ki je kvečjemu primerljiva s tisto v nacistični Nemčiji.
BorutO ::
Ja .. model, ki se brani pred okupatorji, je zdaj spoznan za hitlerja, model, ki pa okupira po ukrajini, pa za heroja .. to je tako, kot da bi 1991. leta kučana tuji mediji prikazovali kot hitlerja, Miloševića pa kot heroja.
BorutO ::
Sicer pa, ta Insajder je zagotovo nastal s strani ruskih plačancev ali pa samega kremlja. Samo odpri njihovo stran "gospodarstvo" ali pa "svet" .. vse kar boš tam našel je, kako je evropska unija v kurcu, kako vse propada, kako je vse evropa kriva itd, isto piše o ukrajini .. med tem pa o rusih in irancih, palestincih, hezbolahu, hutijih in kitajcih pišejo same lepe besede. Ko odpreš rubriko "Svet", imaš občutek, da se pri njih po svetu nič drugega ne dogaja, kot samo propad EU-ja, ukrajina, rusija, iran in izrael ...
Ta medij je čista propaganda anti-zahoda in anti-EU-ja ter velika propaganda proruskega in pro iranskega zavajanja.
Res me zanima, da to kriminalisit in tisti, ki so odgovorni, malo ne raziščejo ...
Ta medij je čista propaganda anti-zahoda in anti-EU-ja ter velika propaganda proruskega in pro iranskega zavajanja.
Res me zanima, da to kriminalisit in tisti, ki so odgovorni, malo ne raziščejo ...

Stane2 ::
V ozadju Insajder.com sta praktično samo dve osebi, Igor Mekina in njegova žena Svetlana Vasović-Mekina.
Oba sta mentalno bolana, tako kot njihovi bralci.
malo zgodovine:
https://old.delo.si/novice/slovenija/po...
"Igor Mekina, mednarodnopolitični urednik Dnevnika, je v postopku izredne odpovedi pogodbe o zaposlitvi iz krivdnih razlogov - ker naj bi neskrbno ravnal z dokumenti zunanjega ministrstva, posledica česar naj bi bila sočasna objava vsebine teh dokumentov v Dnevniku in beograjski Politiki. Na Dnevniku menijo, da je bil Mekina tisti, ki je dokumente dal ženi Svetlani Vasović-Mekina, slovenski dopisnici Politike."
Oba sta mentalno bolana, tako kot njihovi bralci.
malo zgodovine:
https://old.delo.si/novice/slovenija/po...
"Igor Mekina, mednarodnopolitični urednik Dnevnika, je v postopku izredne odpovedi pogodbe o zaposlitvi iz krivdnih razlogov - ker naj bi neskrbno ravnal z dokumenti zunanjega ministrstva, posledica česar naj bi bila sočasna objava vsebine teh dokumentov v Dnevniku in beograjski Politiki. Na Dnevniku menijo, da je bil Mekina tisti, ki je dokumente dal ženi Svetlani Vasović-Mekina, slovenski dopisnici Politike."
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Stane2 ()

kaj to naredi en dron iz nekaj $100M vredne ladje
https://x.com/NewTaras_Reborn/status/20...
krepelce ::
kaj to naredi en dron iz nekaj $100M vredne ladje
A tukaj pa nobenih zarot ne vidiš, v redno slabi kvaliteti posnetkov, zamegljenosti itd.?
Se pravi, je vaša definicija zarote, da se nekdo ne strinja z vami?
ENSO will fuck you up... 1877, here we come.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: krepelce ()

https://x.com/nexta_tv/status/206310107...
But it wasn't the question that stood out. It was the answer.
"There is parity on the battlefield. In some areas, we have an advantage... on certain sections."
Parity?
An advantage only "in some areas" and only "on certain sections"?
That's a curious thing to hear after years of claims about steady advances and success on every front.
But it wasn't the question that stood out. It was the answer.
"There is parity on the battlefield. In some areas, we have an advantage... on certain sections."
Parity?
An advantage only "in some areas" and only "on certain sections"?
That's a curious thing to hear after years of claims about steady advances and success on every front.

Če bo šlo tako naprej do konca leta, zahodno od Urala, ena sama ruska inštalacija ne bo več funkcionalna.
Drones reportedly struck an oil depot in Ust-Labinsk, Krasnodar region, Russia.
The facility is a key fuel supplier for Russia's Kuban and the Republic of Adygea. Its tank farm consists of 28 storage tanks with a total capacity of 14,950 cubic meters.
Drones reportedly struck an oil depot in Ust-Labinsk, Krasnodar region, Russia.
The facility is a key fuel supplier for Russia's Kuban and the Republic of Adygea. Its tank farm consists of 28 storage tanks with a total capacity of 14,950 cubic meters.
Pac-Man ::
Mekina za Radio Študent marca 2014:
https://radiostudent.si/politika/termin...
julija 2014:
septembra 2014, naslov je Ruska šiba & evroameriška rit:
cela zbirka njegovih kolumn:
https://radiostudent.si/ljudje/igor-mek...
Začnimo z lažjim zalogajem, Rusijo. Ruski angleško govoreči kanal RT, ki je ob običajnih dnevih sicer zelo pripravno medijsko dopolnilo ob rednem uživanju medijskih pripravkov večine zahodnih medijev, se je ob ukrajinski krizi spremenil v neverjetno mešanico agitpropa in pretiravanj. Ravnanje ruskih oblasti v ukrajinski krizi je bilo seveda precej sporno, vendar na tem kanalu razen ostre kritike zahoda ni bilo mogoče srečati skoraj nobenega drugačnega pogleda. Novinarji so preprosto pozabili na dejstvo, da je načelo integritete držav temeljno načelo mednarodnega prava in da je to celo sam v zadnjih 14 letih velikokrat trdil tudi predsednik Rusije Vladimir Putin. Pozabili so pojasniti, da napadov na rusko govoreče prebivalce na Krimu ali v vzhodni Ukrajini dejansko ni bilo, da so ocene ruskih organov o velikem številu beguncev iz Ukrajine neutemeljene itd. Prav zaradi te enostranske propagande sta na RT-ju dve novinarki naredili pogumno potezo in v kamere izpovedali, da v tem medijskem cirkusu ne nameravata sodelovati. Liz Wahl je preprosto povedala, da so njeni predniki v ZDA iz Madžarske zbežali pred ruskimi tanki in da ne more biti del medija, ki »pere« akcije Vladimirja Putina. Že pred tem pa je Abby Martin ostro kritizirala rusko akcijo na Krimu in jasno dejala, da je to, »kar dela Rusija, napačno.«
julija 2014:
EU in ZDA sta se po sestrelitvi malezijskega potniškega letala nad vzhodno Ukrajino odločili za zaostrovanje sankcij proti Rusiji, vendar je to veliko premalo za ustavitev spopadov. Vztrajanje na sankcijah temelji na prepričanju, da je za upor na vzhodu Ukrajine odgovorna predvsem Rusija in da bo Rusija tako ali drugače tudi popustila pred pritiskom, v državo pa se bo vrnil mir. Vendar je takšna politika naivna. Rusija upornike res očitno podpira, toda korenine spora v Ukrajini so veliko globlje. Država ima seveda vso pravico, da se bori za svojo ozemeljsko celovitost – toda to, da si želi oblast v Kijevu doseči zmago brez resnih pogovorov z uporniki in brez pristanka na kompromis, ki bi vzhodu države omogočil večjo avtonomijo ali vsa federalni status, je neumnost, ki je v popolnem nasprotju z vsemi modeli podobno razcepljenih družb v Evropi in svetu. Povsod tam, kjer se poskuša doseči prevlada domnevne »večine« nad določeno etnično manjšino z modelom preproste majorizacije oziroma preglasovanja in brez ustavnih in drugih varovalk, ki varujejo posebnosti teh manjšin, se države znajdejo sredi nestabilnosti, razpadov in celo vojn.
...
Res je, da ukrajinska vojska napreduje, toda ob sedanji stopnji napredka bo v letu dni izgubila več kot 1500 vojakov – več kot ZDA v Iraku.
septembra 2014, naslov je Ruska šiba & evroameriška rit:
Po paradi v Kijevu so evropski in ameriški politiki očitno menili, da bodo že čez nekaj dni lahko opazovali še parado ukrajinske vojske v Donecku in Lugansku. Vendar so se ušteli. V samo nekaj dnevih je ukrajinska vojska doživela serijo porazov, njene enote, ki so do tedaj obkoljevale ruske upornike in sejale smrt med civilisti mest pa so se nenadoma znašle v obročih upornikov, iz katerih so lahko vojaki odšli le brez težjega orožja. In vse to se je tudi po trditvah ZDA zgodilo celo brez kakršnekoli velike ofenzive Rusije. Glede na to, da so v Ukrajini tudi zahodni "svetovalci", je vprašanje, ali je upornikom pomagalo samo 1000 ali celo 1600 ruskih vojakov "na dopustu" povsem deplasirano. Evropske države so v podobnih primerih na Balkanu, ne glede na očitno kršitev suverenosti držav, odkrito angažirale na stotisoče svojih vojakov.
cela zbirka njegovih kolumn:
https://radiostudent.si/ljudje/igor-mek...
The ideal subject of totalitarian rule is not the convinced Nazi or