» »

Rusija vs. Ukrajina aka. "Putin - še sladkih 16 let na oblasti?"

Rusija vs. Ukrajina aka. "Putin - še sladkih 16 let na oblasti?"

Temo vidijo: vsi
««
47 / 827
»»

jernejl ::

Scaramouche3 je izjavil:

Seveda so Rusi krivi in morajo odgovarjati, samo vojno so sprovocirali Ameri ki so jim konstantno dali ponudbe za NATO
Vojno so seveda sprovocirali rusi, ker so ukrajincem konstantno srali po glavi, kako ne smejo sprejeti ameriške ponudbe.
Nekako tako, kot če se najdeš z eno simpatično deklino in sta si drug drugemu všeč in bi rada nekaj več, potem pa pridem vmes jaz in rečem, da vidva pa ne bosta skupaj. In ko se boš zoperstavil in rekel, da bosta, te bom nalomil in rekel, da si provociral.

Rusi so tisti, ki so se vtikovali v dogovore med američani in ukrajinci, zato je edino smiselno in logično ugotoviti, da so rusi tudi vse skupaj sprovocirali.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: jernejl ()

Scaramouche3 ::


Rusi so tisti, ki so se vtikovali v dogovore med američani in ukrajinci, zato je edino smiselno in logično ugotoviti, da so rusi tudi vse skupaj sprovocirali.


Zanimivo kako imajo Ameri pravico delati to v dvorišču Rusije, medtem pa Rusi to ne smejo delati v dvorišču Amerike..

Tudi če bi kaka komunistična država v južni Ameriki to hotela...
Zanimiv dvojni standard, ki mu moramo dodati dejstvo, da je Ukrajina začetek Rusije in so baze v tej državi klafuta Rusom.
https://www.nationalgeographic.com/hist...

The two countries’ shared heritage goes back more than a thousand years to a time when Kyiv, now Ukraine’s capital, was at the center of the first Slavic state, Kyivan Rus, the birthplace of both Ukraine and Russia.



Američani pa tega, skupaj s tabo nebi dovolili, čeprav na Kubi recimo nimajo zgodovinskih relacij...
Cuban Missile Crisis @ Wikipedia

Confrontation between the United States and the Soviet Union, which escalated into an international crisis when American deployments of missiles in Italy and Turkey were matched by Soviet deployments of similar ballistic missiles in Cuba.

Zgodovina sprememb…

sdafsda ::

Tema je Putin in ne levi in desni in ne države v Južni Ameriki. Pejte svinjat kam drugam.

pangro ::

Rusi so se zataknili v ukrajini to je zdaj jasno tudi marsikateremu "rusi počasi in z užitkom napredujejo" zagovorniku. Rusi so pozabili na risk management oz po osvojenem krimu so dobili občutek da ga ne potrebujejo. Sprašujem če je kdo razmišljal v smeri koliko so ameri zdaj prisilili ruse da upoštevajo določena tveganja pri vlečenju naslednjih potez recimo da gredo na polno razbijat civilno infrastrukturo ( ki so jo že začeli) ali rusi pri tem tvegajo da jim gredo ameri razbijat logistiko in infrastruturo v zahodni rusiji? Po moje je v tem primeru naslednja logična poteza ukrajine in amerov? Čas je da rusi začnejo paziti kaj delajo.

mojsterleo ::

Scaramouche3 je izjavil:


Zanimivo kako imajo Ameri pravico delati to v dvorišču Rusije, medtem pa Rusi to ne smejo delati v ameriki.

A Kuba je pa svečka? Američani so samo rekli no nukes on Cuba. Pa uvedli sankcije.
Enako bi lahko naredili Rusi.

Scaramouche3 ::

mojsterleo je izjavil:

Scaramouche3 je izjavil:


Zanimivo kako imajo Ameri pravico delati to v dvorišču Rusije, medtem pa Rusi to ne smejo delati v ameriki.

A Kuba je pa svečka? Američani so samo rekli no nukes on Cuba. Pa uvedli sankcije.
Enako bi lahko naredili Rusi.


Sankcije? AMERI so dali blokado Rusom, hočeš iti stran s teme, da imajo Ameri pravico blokirati baze, na Kubi, ko so sami prvi dali baze v Italijo in Turčijo.

Tukaj pa mora Rusija trpeti da na zemlji ki je začetek Rusije, gleda baze ki so potencialno nuklearne, obrnjene direktno na meji proti Rusiji. Nima pa pravico blokade?

yansek ::

Denis Mancevič

Denis Mancevič o preobratu v vojni v Ukrajini
https://365.rtvslo.si/arhiv/odmevi/1748...

https://mobile.twitter.com/denismancevic

mojsterleo ::

In the Kherson Region, the Ukrainian Armed Forces de-occupied the village of Kiselyvka. Today, the only settlement that separates the Ukrainian military from Kherson is Chornobayivka, said Samoilenko, head of the regional council.
Še malo in Herson bo zavzet...

Utk ::

Sej smo rekli, da bojo v Hersonu do vikenda. Morda ga celo res osvojijo do konca vikenda.

Smrekar1 ::

Scaramouche3 je izjavil:


Kot prvo smo mi Rusom dali blokado plina, vojno so pa začele USA z pritiskom ki traja že od 90ih da Ukrajina postane NATO in ima na svojem ozemlju ameriške baze.


Am, ne. Ukrajincem smo leta 2008 rekli, da niso dobrodošli v NATU in tik pred začetkom vojne so bili pripravljeni podpisati pogodbo z Rusijo, da se temu odvežejo. Ameriške baze v Ukrajini so plod ruskega agitpropa.

Rusom se po domače jebe za slabo EU, kvečjemu nas rabijo, ker tako lahko kupujemo če imamo več denarja, edino kar bi jih brigalo je združena EU s svojo vojsko.


Am, ne. EU je eksistenčna grožnja za kremeljski režim.

Kar jaz tukaj pridigam že dolgo,samo kaj pomaga,samo zato ker sem proti USA, nisem za Rusijo!


Ti si proti demokraciji, naj si bo evropska ali ameriška. Zato si naravno za Rusijo in kopiraš njihovo propagando.

Bo pa lepo gledati kako dolgo bo zdržal ponos teh ki hočejo sankcije, ko nam zmanjka plina in se večje EU države zaščitijo, pustijo pa male brez zaščite...


Zaenkrat kaže, da ne bo plina niti primanjkovalo, kaj šele zmanjkalo. Analitiki napovedujejo strmoglavljenje cen, ko bo trg enkrat ugotovil, da pomanjkanja ni in ne bo.

Smrekar1 ::

mojsterleo je izjavil:


A Kuba je pa svečka? Američani so samo rekli no nukes on Cuba. Pa uvedli sankcije.


Če prav razumem trdiš, da je imela ZDA prav, ko se je leta 1962 spravila na Kubo in je SZ po nepotrebnem provocirala?

Smrekar1 ::

Scaramouche3 je izjavil:


Rusi so samo prvi napadli,vojno so sprovocirali Američani!

Nauči se zgodovino!
Budapest Memorandum @ Wikipedia
Prvo so jim Ameri dali pobudo da Rusom dajo vso nuklearno orožje, dali zagotovilo. Kako se je to izkazalo?


Daj na glas preberi vse podpisnice tega memoranduma.

Pa tole si preberi:
Belovezh Accords @ Wikipedia

Potem so leta provocirali da to rabijo!
https://www.theguardian.com/world/2008/...


https://www.reuters.com/article/us-nato...

Glavni krivec za to vojno je Putin. Na Zahodu sta glavna krivca Francija in Nemčija, ki sta hotela z Rusijo delati kot s partnerico. Ne. Rusijo bi morali od leta 1991 dalje obravnavati kot poraženca v vojni. Do leta 1996 bi morali zamenjati takratne Beloruske in Ukrajinske režime s prozahodnimi in v ti dve državi namestiti jedrsko orožje, za obrambo pred ruskimi težnjami. Podobno bi morali narediti z Gruzijo in iz tam izgnati proruske upornike. Armeniji bi morali dati jasno vedeti, da se mora obrniti proti Zahodu in stran od Rusije, sicer bo Zahod oborožil Azerbajdžan.

Tole neko "partnerstvo" in podobne oslarije so zdaj pripeljale na rob jedrske vojne. Ne. Rusija se ne bo ustavila, pogodb se ne bo držala. Svet ne bo varen, dokler bo Rusija imela vojsko.

nirburu ::

Lonsarg je izjavil:

US ima za Evropo v bistvu dva cilja. Po eni strani hocjo da je cimmocnejsi partner ker rabijo zaveznike. Po drugi strani pa hocejo da nikoli ne rata dovolj mocna da bi uveljavljala prevec stvari mimo US volje.

Po domace hocejo nas ravno prav mocne.


Vsi vemo, da US elita se sploh ne druži z EU elito, ampak potihem kuhajo zamere. Multinacionalke so še posebej nacionalistične.
Ane?

Pac-Man ::

V Stavropolu je padel Kinžal, tista slavna hipersonična raketa, ki se je moramo vsi bat.

https://twitter.com/LotA47816230/status...

If anyone wondered what #crashed today in #russian Stavropol' region injuring 6 firefighters, you'd be very much surprised to know that it wasn't a "Ukrainian UAV", but a russian #Kinzhal missile.

And yes, the "booster" or the nozzle's aerodynamic cover didn't separate from the missile upon its separation from the carrier(?), which would probably mean that the main engine didn't ignite.

My guess would be a failed launch towards Ukraine.

Next guess: MiG-31i took off from Akhtubinsk, flew south/south-east, turned west/north-west and dropped the missile which eventually didn't ignite and crashed in the Turkmensky district of Stavropol' region.

Bonus: seems like it has a radar seeker?



@ satelitska fotka
To je moral bit slučaj, da je satelit škljocnil ravno, ko so jih manipulirali? Ni redna praksa, da jih shranjujejo na prostem, poleg letal? Drži?
The ideal subject of totalitarian rule is not the convinced Nazi or
the convinced Communist, but people for whom the distinction between fact and
fiction and the distinction between true and false no longer exist.

Zmajc ::

Ta Kinzal je balon vročega zraka, kot vse v ruskem arzenalu.

HOW RUSSIA FOOLED THE WORLD ABOUT ITS 'HYPERSONIC' KINZHAL

Pac-Man ::

Spotoma našel, kritizira Kinžal

https://www.sandboxx.us/blog/why-callin...

...

Hypersonic is a term used to describe platforms that can travel at speeds in excess of Mach 5, or about 3,836 miles per hour, but the term has been adopted for advanced new weapons systems being developed all around the world. The Kinzhal does travel at hypersonic speeds, but it is not one of these advanced new weapons.

The truth is, the Kh-47M2 Kinzhal hypersonic missile is actually little more than a conventional air-launched ballistic missile with a design that dates back to the 1980s. It has benefited a great deal from both intentional and less-than-intentional misconceptions about this new class of weapons, often cited as a reason the United States is lagging behind Russia in a hypersonic arms race (that, as we’ve discussed before, isn’t quite what it seems either).

Hypersonic speed isn’t actually all that special, but there are new weapons that leverage hypersonic speeds to achieve objectives in new or different ways. The Kinzhal, however, just isn’t one of them.

...


P.S.

LOL
The ideal subject of totalitarian rule is not the convinced Nazi or
the convinced Communist, but people for whom the distinction between fact and
fiction and the distinction between true and false no longer exist.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Pac-Man ()

Malidelničar ::

Katera Ameriška raketa bi bila najbolj sorodna Kinzhalu - ATACMS?
Don't invest like a Joe. Invest like a Simon.

kow ::

Malidelničar je izjavil:

Katera Ameriška raketa bi bila najbolj sorodna Kinzhalu - ATACMS?


ATACMS ni hipersonicna raketa. No tehnicno je, ampak misljene so rakete, ki presezejo 5 machov.

Cveto ::

Morda pohitijo z PrSM.

Malidelničar ::

kow je izjavil:

Malidelničar je izjavil:

Katera Ameriška raketa bi bila najbolj sorodna Kinzhalu - ATACMS?


ATACMS ni hipersonicna raketa. No tehnicno je, ampak misljene so rakete, ki presezejo 5 machov.


Zato, ker Rusi grozijo glede Zahodne donacije ATACMS-ov Ukrajini. Ampak tu gre verjetno bolj za z njihove strani zaskrbljenost glede dosega?
If the USA supplies Ukraine with ATACMS ballistic missiles with a range of up to 300 km, Washington may get involved in a military conflict with Russia, said Ambassador to the US Anatoly Antonov.
https://twitter.com/nexta_tv/status/157...
Don't invest like a Joe. Invest like a Simon.

kow ::

Ameri so pac previdni. Rusi pa nimajo izbire kot, da grozijo. Poleg tega so Ukrajinci vse blizje svojim mejam in morda ATACMSov sploh ne bodo potrebovali.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: kow ()

scythe ::

Prej ko slej bo ATACMS v Ukrajini, jaz rečem da do konca leta oz. ko bo napad na Krimski most. Rusi so že grozili pred prihodom M142 in M270 sistema ;) Čudno da še niso začeli Turčiji groziti, saj dajejo Ukrajini TB-2 drone, Kirpi oklepnike...itd. Govori se, da zna Turčija še kaj bolj modernega prodati Ukrajini...
X670F | 7700X | 2x16Gb | 6000Mhz/CL30 | RTX3090FTW3 | HP X27i | Phanteks NV7|

mojsterleo ::

Pac-Man je izjavil:

V Stavropolu je padel Kinžal, tista slavna hipersonična raketa, ki se je moramo vsi bat.
Bravo Rusija. Stran vrženih vsaj 50 milijonov dolarjev.
Hipersonične rakete letijo s hitrostjo Mach 10 in jih ni mogoče sestreliti z obstoječimi zahodnimi sistemi.
Zaradi visoke cene izdelave (prototipi v ZDA stanejo čez 100 milijonov $, kar je skupna cena dveh novih lovcev F35) naj bi se jih uporabljalo izključno za cilje visoke vrednosti npr. letalonosilke ali podobno. Rusi pa jih uporabljajo za napade na neka vojaška skladišča ipd... brezvezni cilji. Ne vemo sicer koliko je cena Ruske verzije, ker je izpeljanka Iskanderja, ampak poceni sigurno ni.

Zgodovina sprememb…

Geho ::

scythe je izjavil:

Prej ko slej bo ATACMS v Ukrajini, jaz rečem da do konca leta oz. ko bo napad na Krimski most. Rusi so že grozili pred prihodom M142 in M270 sistema ;) Čudno da še niso začeli Turčiji groziti, saj dajejo Ukrajini TB-2 drone, Kirpi oklepnike...itd. Govori se, da zna Turčija še kaj bolj modernega prodati Ukrajini...

Ravno včeraj. Tole so pomoje Ukrajinci samo malo sprobali... v naslednjih dneh lahko pričakujemo sesutje mosta. 8-)

Machete ::

Kombat futidž (warning snuff): https://mail.google.com/chat/u/0/?hl=en...

Kakšna odločnost UKR vojakov in kako klaveren konec na drugi strani za NIČ.

Geho je izjavil:

scythe je izjavil:

Prej ko slej bo ATACMS v Ukrajini, jaz rečem da do konca leta oz. ko bo napad na Krimski most. Rusi so že grozili pred prihodom M142 in M270 sistema ;) Čudno da še niso začeli Turčiji groziti, saj dajejo Ukrajini TB-2 drone, Kirpi oklepnike...itd. Govori se, da zna Turčija še kaj bolj modernega prodati Ukrajini...

Ravno včeraj. Tole so pomoje Ukrajinci samo malo sprobali... v naslednjih dneh lahko pričakujemo sesutje mosta. 8-)


LC1000|Asrock-H470PG|i7-10700K|2x16GB|RTX-3080 EAGLE|W10Pro
new Nintendo 2DS & 3DS XL|Galaxy S24+

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Machete ()

Smrekar1 ::

Malidelničar je izjavil:

Katera Ameriška raketa bi bila najbolj sorodna Kinzhalu - ATACMS?


Pershing II.

Pershing II @ Wikipedia

Šel iz uporabe pred 30 leti, ker tale hipersonična zadeva ni nekaj fanatičnega. No, hipersonična manevrirna raketa ima nekaj prednosti, ampak za to kar imajo rusi je Pershing II kar dober ekvivalent.

mojsterleo je izjavil:


Hipersonične rakete letijo s hitrostjo Mach 10 in jih ni mogoče sestreliti z obstoječimi zahodnimi sistemi.


Je, je. Hitrost sploh ni problem, balistične rakete imajo 17-30 machov. Je sicer nekaj težje, ampak se čisto da.
Problem so hipersonične manevrirne rakete, ki sicer še niso nikjer v uporabi, ampak če malo pogledamo zgodovino (Su-57, F-35) tudi vemo kdo jih bo imel prvi.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Smrekar1 ()

mojsterleo ::

Smrekar1 je izjavil:


Je, je. Hitrost sploh ni problem, balistične rakete imajo 17-30 machov. Je sicer nekaj težje, ampak se čisto da.
Problem so hipersonične manevrirne rakete, ki sicer še niso nikjer v uporabi, ampak če malo pogledamo zgodovino (Su-57, F-35) tudi vemo kdo jih bo imel prvi.

Kinžal je hipersonična manevrirna raketa.

Smrekar1 ::

Pac-Man je izjavil:

Prigožin s podnapisi. Pričakujem še kak del, saj je video dolg slavnih 2:20, kar je max upload s strani neobkljukanih.

https://twitter.com/wartranslated/statu...

PMC Wagner Group Evgeny Prigozhin is at a penal colony looking for new assault infantry to join his company. Refers to some of those who served 30 years in prison and died in battle as "heroes".


Tip je zmešan. Ni umika & predaje, vsak ima pri sebi 2 granati za primer zajetja...


Prepovedani so spolni stiki z lokalno floro in favno.

Okej, ne rečem da ni smiselno, ampak da moraš posebej izpostaviti, da ne smeš posiljevati lokalnih koz? Pa grmovja? Kakšen folk to rekrutira?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Smrekar1 ()

AtaŠtumf ::

Glede na vse uspehe ene in druge strani raje počakajmo, da bo pomlad in bomo videli, kako bo takrat eni in drugi strani kazalo predenj dajemo neke pavšalne ocene.

Osebno upam, da bo te norije, čim prej konec, a imam slab občutek, da bo trajalo še kar nekaj časa.


Pa tudi v primeru, da Ukrajina nekako zmaga in potisne Rusijo nazaj na njihovo ozemlje, bo Ukrajina še vsaj desetletja uničena država, že nekaj časa nimajo denarja za plačevati tole vojno in jim ga zahodne države redno šenkavajo, kdor misli, da bo ta denar dobil nazaj je zelo naiven.


Me prav zanima kakšen bi bil odziv navadnega državljana, koliko bi jih še barvalo svoje socialne profile v ukrajinske barve, če bi mu vsak dan direktno trgali od prihodkov denar, ki se ga mesečno nameni Ukrajini oz. ga bo še desetletja potrebno šenkavati Ukrajini, da bodo sploh preživeli?

Smo že pozabili, koliko ljudi je govorilo čez Grke, ko so bili v težavah, Ukrajina je še v večjih težavah.


A dokler se ameriški vojni stroj bori do zadnje Ukrajinca in do zadnjega premraženega in prezadolženega Evropejca nekega miru ne bo in tudi ne bo dovoljeno premije med Rusijo in Ukrajino!
#SlovenijaPrva #SLOVEenianLivesMatter #SlavaGasilcem

pangro ::

Scaramouche3 je izjavil:

Ravno nasprotno. Če hočemo poceni plin, moramo razbiti ruse v ukrajini, po možnosti pa še doseči, da bo rusija razpadla na več manjših

Gremo še to narediti za Ameriko? Ali je to enostavno preveč?


Ne moreš razbiti amerike kajti če se izrazim po rusofilsko oni imajo vse, oreščke solato in plin:))

mojsterleo ::

AtaŠtumf je izjavil:

Me prav zanima kakšen bi bil odziv navadnega državljana, koliko bi jih še barvalo svoje socialne profile v ukrajinske barve, če bi mu vsak dan direktno trgali od prihodkov denar, ki se ga mesečno nameni Ukrajini oz. ga bo še desetletja potrebno šenkavati Ukrajini, da bodo sploh preživeli?

Slovenci itak vemo, kaj pomeni ko te napadejo oborožene sile "bratske" države. Brez zunanje pomoči bi zmrznili.
Tudi Ukrajinci so se ob nenapovedani Ruski agresiji odločili, da se bodo napadalcu/okupatorju uprli.
Mislim da je naloga svobodnega sveta da podpre to borbo z vsemi sredstvi. Kot davkoplačevalec sem vesel, da grejo sredstva in oprema v roke Ukrajincem za njihovo samoobrambo. Mislim da bi jim Slovenija lahko šenkala tudi tanke M84 in še kakšno drugo opremo.

Ukrajinci lačni ne bodo, saj so med vodilnimi proizvajalkami žita in olj na svetu. Za rekonstrukcijo bodo dobili kredite in denar od zasežene ruske imovine in sredstev v tujini.

Machete ::

AtaŠtumf je izjavil:

Glede na vse uspehe ene in druge strani raje počakajmo, da bo pomlad in bomo videli, kako bo takrat eni in drugi strani kazalo predenj dajemo neke pavšalne ocene.

Osebno upam, da bo te norije, čim prej konec, a imam slab občutek, da bo trajalo še kar nekaj časa.


Pa tudi v primeru, da Ukrajina nekako zmaga in potisne Rusijo nazaj na njihovo ozemlje, bo Ukrajina še vsaj desetletja uničena država, že nekaj časa nimajo denarja za plačevati tole vojno in jim ga zahodne države redno šenkavajo, kdor misli, da bo ta denar dobil nazaj je zelo naiven.


Me prav zanima kakšen bi bil odziv navadnega državljana, koliko bi jih še barvalo svoje socialne profile v ukrajinske barve, če bi mu vsak dan direktno trgali od prihodkov denar, ki se ga mesečno nameni Ukrajini oz. ga bo še desetletja potrebno šenkavati Ukrajini, da bodo sploh preživeli?
Smo že pozabili, koliko ljudi je govorilo čez Grke, ko so bili v težavah, Ukrajina je še v večjih težavah.
A dokler se ameriški vojni stroj bori do zadnje Ukrajinca in do zadnjega premraženega in prezadolženega Evropejca nekega miru ne bo in tudi ne bo dovoljeno premije med Rusijo in Ukrajino!


- UKR ni v euro območju.
- Vsa ta silna pomoč ni podarjena, samo pogoji odplačil so zelo radodarni.
- Energetska kriza ima bore malo dejanskega vzroka v vojni.
- Če ne bi naredili nič, ne bi bilo nič bolje, samo še slabše.
- UKR se bo veliko hitreje razvila samostojna, čeprav uničena, kot pa pod Rusijo, ki gre nazaj v srednji vek.
- Ne podipramo zastav, podpiramo pravico do svobodne odločitve in pravico do tega, da ti ne mečejo bomb na svojce in lastnino, do katere si prišel težko in z garanjem mogoče celo življenje. Sicer se da to obnoviti, mrtvih, pa ne bo vrnil nihče nikoli.
LC1000|Asrock-H470PG|i7-10700K|2x16GB|RTX-3080 EAGLE|W10Pro
new Nintendo 2DS & 3DS XL|Galaxy S24+

AtaŠtumf ::

mojsterleo je izjavil:

AtaŠtumf je izjavil:

Me prav zanima kakšen bi bil odziv navadnega državljana, koliko bi jih še barvalo svoje socialne profile v ukrajinske barve, če bi mu vsak dan direktno trgali od prihodkov denar, ki se ga mesečno nameni Ukrajini oz. ga bo še desetletja potrebno šenkavati Ukrajini, da bodo sploh preživeli?

Slovenci itak vemo, kaj pomeni ko te napadejo oborožene sile "bratske" države. Brez zunanje pomoči bi zmrznili.
Tudi Ukrajinci so se ob nenapovedani Ruski agresiji odločili, da se bodo napadalcu/okupatorju uprli.
Mislim da je naloga svobodnega sveta da podpre to borbo z vsemi sredstvi. Kot davkoplačevalec sem vesel, da grejo sredstva in oprema v roke Ukrajincem za njihovo samoobrambo. Mislim da bi jim Slovenija lahko šenkala tudi tanke M84 in še kakšno drugo opremo.

Ukrajinci lačni ne bodo, saj so med vodilnimi proizvajalkami žita in olj na svetu. Za rekonstrukcijo bodo dobili kredite in denar od zasežene ruske imovine in sredstev v tujini.



Me prav zanima, če bi isto govoril, če bi ti vsak mesec trgali direktno 100 ali 200 eur od plače in bi to pošiljali Ukrajini, sedaj tole čutiš samo preko davkov btw.

Ukrajici bodo lačni in tudi zeblo jih bo, se pa zna zgoditi, da bo tudi nas v EU konkretno zeblo to zimo!
#SlovenijaPrva #SLOVEenianLivesMatter #SlavaGasilcem

AtaŠtumf ::

Machete je izjavil:


- UKR ni v euro območju.
- Vsa ta silna pomoč ni podarjena, samo pogoji odplačil so zelo radodarni.


Te pomoči Ukrajina v 1000 letih ne bo vrnila, ker ne bo zmožna, tole ni nobena pomoč, tole je navadno šenkavanje denarja, da lahko preživijo še kak mesec.

Brez EU in ZDA denarje je game over, pa tudi če zmaga v tem spopadu.

Machete je izjavil:


- Energetska kriza ima bore malo dejanskega vzroka v vojni.
- Če ne bi naredili nič, ne bi bilo nič bolje, samo še slabše.
- UKR se bo veliko hitreje razvila samostojna, čeprav uničena, kot pa pod Rusijo, ki gre nazaj v srednji vek.
- Ne podipramo zastav, podpiramo pravico do svobodne odločitve in pravico do tega, da ti ne mečejo bomb na svojce in lastnino, do katere si prišel težko in z garanjem mogoče celo življenje. Sicer se da to obnoviti, mrtvih, pa ne bo vrnil nihče nikoli.


Dokler je tvoja rit topla, si glasen, sedaj prihaja zima, bomo videli, če bo še vedno enaka zavzetost pri navadnih ljudeh!

Ponekod so že protesti, če nam res preti kar grozijo in če bodo cene položnic za ogrevanje take, kakor se pričakuje, me prav zanima kaj se bo zgodilo.
#SlovenijaPrva #SLOVEenianLivesMatter #SlavaGasilcem

mojsterleo ::

AtaŠtumf je izjavil:

Me prav zanima, če bi isto govoril, če bi ti vsak mesec trgali direktno 100 ali 200 eur od plače in bi to pošiljali Ukrajini, sedaj tole čutiš samo preko davkov btw.

Ukrajici bodo lačni in tudi zeblo jih bo, se pa zna zgoditi, da bo tudi nas v EU konkretno zeblo to zimo!
Verjemi, veliko bolje ti bo kot primerljivemu prebivalcu Rusije. Energetska kriza in splošna cenovna kriza je močno zadela tudi Rusijo. Cene izdelkov v Rusiji so šle od invazije 2-3x navzgor, plače pa so ostale na istem nivoju (torej znatno nižje kot pri nas). Brezposelnost je enormna. Ljudje bežijo iz Rusije. Poglej poročila Ruskih Youtuberjev... Od prodaje surovin, nafte in plina ima profit le ozek krog ljudi v Rusiji.

Machete ::

Nihče ne bo zmrzoval. Samo relax. UKR se bo obnovila z ruskim denarjem, ne s tvojimi 200 eur. UKR nas bo še desetletja po tem, ko Rusija razpade in bankrotira ogrevala s svobodnim plinom. Če bi EU pustila, da UKR pade, bi bilo res noro. Pasti mora Rusija. Bratje Ukrajinci ne bodo pozabili naše pomoči.
LC1000|Asrock-H470PG|i7-10700K|2x16GB|RTX-3080 EAGLE|W10Pro
new Nintendo 2DS & 3DS XL|Galaxy S24+

mackilla ::

AtaŠtumf je izjavil:

mojsterleo je izjavil:

AtaŠtumf je izjavil:

Me prav zanima kakšen bi bil odziv navadnega državljana, koliko bi jih še barvalo svoje socialne profile v ukrajinske barve, če bi mu vsak dan direktno trgali od prihodkov denar, ki se ga mesečno nameni Ukrajini oz. ga bo še desetletja potrebno šenkavati Ukrajini, da bodo sploh preživeli?

Slovenci itak vemo, kaj pomeni ko te napadejo oborožene sile "bratske" države. Brez zunanje pomoči bi zmrznili.
Tudi Ukrajinci so se ob nenapovedani Ruski agresiji odločili, da se bodo napadalcu/okupatorju uprli.
Mislim da je naloga svobodnega sveta da podpre to borbo z vsemi sredstvi. Kot davkoplačevalec sem vesel, da grejo sredstva in oprema v roke Ukrajincem za njihovo samoobrambo. Mislim da bi jim Slovenija lahko šenkala tudi tanke M84 in še kakšno drugo opremo.

Ukrajinci lačni ne bodo, saj so med vodilnimi proizvajalkami žita in olj na svetu. Za rekonstrukcijo bodo dobili kredite in denar od zasežene ruske imovine in sredstev v tujini.



Me prav zanima, če bi isto govoril, če bi ti vsak mesec trgali direktno 100 ali 200 eur od plače in bi to pošiljali Ukrajini, sedaj tole čutiš samo preko davkov btw.

Ukrajici bodo lačni in tudi zeblo jih bo, se pa zna zgoditi, da bo tudi nas v EU konkretno zeblo to zimo!

A 200 evrov ti trgajo davkov za Ukrajino? A imaš kak link?

Utk ::

nirburu ::

Jaz si ne upam rečti, kaj američani želijo in kaj ne. Ameriška politika je povsem odklopljena od zahtev ljudi.

Chalky ::

Drugače pa tule če koga zanima kako ZDA urijo pilote na najnovejših bojnih letalih. Zares dober članek: 175 bojnih letal in piloti iz številnih držav po svetu. Gre za največjo zračno bazo na svetu.

Inside The Air Force's Biggest Fighter Wing
Behind the scenes at Luke Air Force Base in Arizona, home to a massive multinational F-16 and F-35 training effort.



Aseemingly never-ending procession of F-16 and F-35 fighter jets taxi out, depart, and recover at Luke Air Force Base in Arizona each working day. The scale of the airpower training operation at this sprawling air base near Phoenix is awe-inspiring. "Luke is the largest fighter wing in the world, and it also has the largest ops wing in the world," says Lt. Col. Jason "Trunk" Bartels, chief of integration at the resident 56th Fighter Wing.

Four F-35A and four F-16 squadrons are currently based at Luke under Air Education and Training Command (AETC), catering not only to the U.S. Air Force but also to partner-nation and Foreign Military Sales (FMS) customer pilot and maintainer training. This accounts for a mind-blowing 175 jets. The four F-35 Formal Training Units (FTUs) typically fly 20 sorties per day, so that's at least 80 daily F-35 missions alone.

https://www.thedrive.com/the-war-zone/t...

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Chalky ()

mackilla ::

nirburu je izjavil:

Jaz si ne upam rečti, kaj američani želijo in kaj ne. Ameriška politika je povsem odklopljena od zahtev ljudi.

To lahko rečeš za vsako politiko in ne samo ameriško.

Pac-Man ::

Zgodba v treh delih.

https://twitter.com/EliotHiggins/status...

And as day follows night, the head of Prigozhin's Foundation for the Fight against Repression was recently interviewed by Max Blumenthal for the Gray Zone about Myrotvorets.



https://fondfbr.ru/en/statements/mira-t...

Hello! My name is Mira Terada. At the end of 2018, I was unlawfully detained in Finland and extradited to the United States on trumped-up charges. I was then wrongfully convicted and sentenced to 2.5 years in prison for crimes I have never committed. I have experienced brutality of the American judicial system, the inhumanity of American prisons and the complete indifference of the so-called liberal American society. I saw the nightmares of the US prison hell, which are diligently hushed up by the world media: torture, bullying of prisoners, the sadism of the jailers and the cold ruthlessness of the American penitentiary system.

...


https://tass.com/society/1122981

On December 15, 2018, Finland’s Border Guard authority detained Mira Terada (Oksana Vovk before 2017), a Russian national born in 1988 who was on her way from St. Petersburg to Spain with a stopover at Helsinki Vantaa Airport.


Precej drastično preimenovanje nič krive gospodične, čemu?
The ideal subject of totalitarian rule is not the convinced Nazi or
the convinced Communist, but people for whom the distinction between fact and
fiction and the distinction between true and false no longer exist.

Pac-Man ::

Pac-Man je izjavil:

Zgodba v treh delih.


4. del:

https://www.themoscowtimes.com/2019/10/...

An American citizen whose Russian ex-wife is jailed in the United States could face up to 40 years in an American jail for drug smuggling after his arrest in Russia, the Fontanka news website reported Friday.

A court in St. Petersburg ordered Aleth Terada, 50, to leave Russia by Nov. 1 after finding that he overstayed his visa. His ex-wife Mira Terada, 31, nee Oksana Vovk, was arrested in Finland in December and extradited to the U.S. in June, where she is awaiting trial.

...


Both Fontanka and the 47news.ru news website reported, without citing sources, that Terada is wanted in the U.S. on suspicion of drug smuggling. Russia and the U.S. do not have an extradition treaty.

According 47news, NSA agents are allegedly set to interrogate him in a holding cell south of St. Petersburg. The outlet suggested that Aleth Terada’s detention will “ease the legal side of [Mira Terada’s] fate.”


Kakorkoli...
The ideal subject of totalitarian rule is not the convinced Nazi or
the convinced Communist, but people for whom the distinction between fact and
fiction and the distinction between true and false no longer exist.

BorutO ::

49106 je izjavil:

Ukrajina ni napadla in anektirala dela Rusije, obratno pa drži. Kako je lahko za invazijo odgovoren kdorkoli drug (kot Rusija), je jasno samo tebi.

Če gledamo bolj na široko, je jasno, da se američani štulijo povsod zraven, kjer je v neposredni bližini Rusija. Rusi to še kako dobro vejo ... Ampak vsi vemo, da je pred letom 2014 bil predsednik Janukovič, ki je bil dober prijatelj Putina. Putin si od razpada SZ želi, da bi Ukrajina bila spet Ruska. Torej, je Putin ukazal Janukoviču, da bo Rusija stala ob strani Ukrajini in vse, če stopijo na njihovo stran.
In ne ... proteste, leta 2013, ni zakrivila nobena CIA, Amerika, EU ipd ... Pač pa državljani ukrajine, ki se niso strinjali, da bi se njihova država politično združila z EUjem in medsebojni prosti trgovini in se raje odločili za tesnejše vezi z Rusijo, torej z Janukovičevim najboljšim prijateljem Putinom.
Protestniki so se iz dneva v dan širili zaradi vsega slabega, kar je bilo povezano s politiko, korupcijo, policijskim nasiljem itd. V nasilju med policijo pa protestniki je bilo kar nekaj ubitih na obeh straneh - še posebej izstopa oni video dekleta, ki so jo policisti oz. snajperisti ustrelili v prsni koš, kjer je izkrvavela skozi usta ... To je potem vodilo v totalen kaos, kjer so protestniki začeli vdirati v vladne stavbe, policijski snajperisti pa so streljali na protestnike po ukazu Janukoviča, ki je dal policiji komando, da lahko strelja na lasten narod. Kasneje vemo, da je prišlo do tega, da je od strahu pred lastnim razjarjenim narodom Janukovič raje pobegnil k svojemu kolegu v Rusijo in obtožil Ukrajino, da so ga neupravičeno odstavili, kar sta Janukovič in Rusija označili za državni udar, čemur je sledil Ruski napad na Krim in podpora Kremlja z orožjem proruskih upornikov.

Torej, noben drug za to vojno v Ukrajini ni kriv, kot samo Rusija. Američani so seveda zavohali jezo ukrajincev nad rusijo in jo pri tem podpirali, kar je protestnike dodatno motiviralo. Rusi pa so izkoristili priložnost in napadli Krim, ker so po informacijah Janukoviča vedeli, da Ukrajina nima dovolj dobrega orožja, da bi se lahko borila proti Rusiji. In tako je nastalo, kar je nastalo. Po osvojenem Krimu je Putin zavohal osvajanje celotne Ukrajine, zato je počakal, da se vojaško nafila in udari po Ukrajini, saj se niti Zahod ni pretirano resno odzval na rusko okupacijo Krima.

Zdaj se zdi, da si je Putin mislil, da bo imel skoraj enake sankcije zahoda in EUja, če bo napadel Ukrajino, ampak to, kar sta naredila EU in Zahod, je Putina močno prizadelo ... Najbolj ga zagotovo boli to, da imajo Ukrajinci tako močno podporo Američanov, da jim kar dokaj sodobnejše orožje pošiljajo proti njim.

Ampak dejstvo je, da Ruski vojski ne kaže dobro, kot trdijo Putin, Medvedjev pa ne vem kdo še vse, ker genarali ruske vojske se menjajo kot po tekočem traku ...

Poldi112 ::

jernejl je izjavil:

Mi ne žrtvujemo svojega ekonomskega interesa za ukrajino. V našem ekonomskem interesu je, da se rusom v ukrajini polomi zobe. Čimbolj. V resnici se ukrajinci z življenji žrtvujejo za naš ekonomski interes, medtem pa se mi zabavamo z vprašanjem, ali bi temperaturo na termostatih zmanjšali za 1 stopinjo ali za 2.


V našem interesu je biti dovolj močni kot EU, da konkuriramo US ter Kitajski.In za to nujno potrebujemo ruse, oz. njihove surovine.

Žal pa živimo na ketni američanov, katerim je za potrebe ohranjanja dominantega statusa kritično, da nas ohrani odvisne in pohlevne. Zato pač ustvarjajo krize, oz. si izmišljajo vojne proti terorizmu, ko ni na voljo nobenega potencialnega zunanjega sovražnika.

Vse ostalo je pač poceni krma za ovce, ki padajo na pravljice o človekovih pravicah, kljub temu, da jih neprestano krši ravno naš gospodar, izredno militantna država, ki neprestano brutalizira suverene države.
Where all think alike, no one thinks very much.
Walter Lippmann, leta 1922, o predpogoju za demokracijo.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Poldi112 ()

scythe ::

Imaš samo 2 opcije, na ketni od američanov ali pa cipa od ruSSov. ;) Zdaj se pa odloči, kje bi rad bil.
X670F | 7700X | 2x16Gb | 6000Mhz/CL30 | RTX3090FTW3 | HP X27i | Phanteks NV7|

Poldi112 ::

scythe je izjavil:

Imaš samo 2 opcije, na ketni od američanov ali pa cipa od ruSSov. ;) Zdaj se pa odloči, kje bi rad bil.


Pol tisočletja so (zahodni) evropejci dominirali svet. Francozi in angleži imajo danes celo jedrsko orožje.

Kaj točno se je spremenilo, da danes ne bi mogli biti varni pred Rusijo - državo z GDP na ravni Italije, ki se je zataknila 100km v Ukrajini?
Where all think alike, no one thinks very much.
Walter Lippmann, leta 1922, o predpogoju za demokracijo.

PacificBlue ::

Zna se energetska kriza v Eu se bolj zakomplicirat zaradi vojne med Armenijo in Azerbajdzanom .
Verjetno je Putin imel prav, ko je povedal da je bil razpad SZ najvecja mozna napaka.
I’m out.
:3

Zgodovina sprememb…

BorutO ::

scythe ::

BorutO je izjavil:

Rusi trepetajo?

https://www.flightradar24.com/FORTE11/2...


Se bo spet nekaj dogajalo? Se že na Krim pripravljajo?
X670F | 7700X | 2x16Gb | 6000Mhz/CL30 | RTX3090FTW3 | HP X27i | Phanteks NV7|
««
47 / 827
»»