Forum » Strojna oprema » Caddy hitrost
Caddy hitrost
mulc007 ::
V caddy je pretvornik SATA kabla - iz več pinov diska, na manj pinov. Ali ta pretvornik kaj zmanjša hitrost prenosa podatkov?
Z drugimi besedami če dam SSD disk v en tak caddy, bo hitrost manjša?
Z drugimi besedami če dam SSD disk v en tak caddy, bo hitrost manjša?
Ales ::
Iz tvojga opisa mi je komaj jasno, ali gre za traktor ali leteči jogurt.
Ampak po neki logiki sprašuješ, ali je SSD v caddyu počasnejši, kot če bi bil direktno priklopljen na plato. Drži?
Ključno vprašanje pri tem je, ali je bivši DVD/CD bil SATA ali IDE enota? Sklepam, da si caddy dal not namesto ene take DVD/CD enote?
Imaš caddy, ki se tako priklopi na SATA, kot gre vanj tudi SATA naprava, ali kako drugo kombinacijo? Obstajajo namreč različni.
Ampak po neki logiki sprašuješ, ali je SSD v caddyu počasnejši, kot če bi bil direktno priklopljen na plato. Drži?
Ključno vprašanje pri tem je, ali je bivši DVD/CD bil SATA ali IDE enota? Sklepam, da si caddy dal not namesto ene take DVD/CD enote?
Imaš caddy, ki se tako priklopi na SATA, kot gre vanj tudi SATA naprava, ali kako drugo kombinacijo? Obstajajo namreč različni.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Ales ()
SSD v caddy in preko adapterja priklopljen kot navaden disk.
Dobra stran tega dje da v primeru večkratnega izklapljanja in vklapljanja ne uničiš kontaktov, ampak to tu ni pomembno.
Dobra stran tega dje da v primeru večkratnega izklapljanja in vklapljanja ne uničiš kontaktov, ampak to tu ni pomembno.
Ok, gremo počasi. Pokusi razumeti, da nihče drug ne vidi tega, kar ti vidiš. Opisati moraš. Izraze uporabljaš malo preveč splošno in nedoločno.
Kakšen caddy točno to je? Model, slika, link, karkoli?
Kam točno je priklopljen caddy?
Ko bo to jasno se bomo šele ukvarjali s tem, kaj je v caddyu...
Kakšen caddy točno to je? Model, slika, link, karkoli?
Kam točno je priklopljen caddy?
Ko bo to jasno se bomo šele ukvarjali s tem, kaj je v caddyu...
caddy je tista zadeva ki jo daš v prenosnik namesto DVD enote. V caddy namestiš 2,5 colski disk in imaš dva diska na prenosniku.
Caddy bi na stacionarni PC priklopil na klasičen SATA podatkovni kabel namenjen za ostale diske.
Caddy bi na stacionarni PC priklopil na klasičen SATA podatkovni kabel namenjen za ostale diske.
hojnikb ::
ce je samo passthru kabl, tkao kot pri caddyu za laptop, hitrost ostane ista.
#brezpodpisa
Za med caddy in SATA priklopil bi uporabil adapter na linku. Hitrost ostane?
https://www.taiwantrade.com/product/mic...
https://www.taiwantrade.com/product/mic...
caddy je tista zadeva ki jo daš v prenosnik namesto DVD enote. V caddy namestiš 2,5 colski disk in imaš dva diska na prenosniku.
Kaj ti bo potem sploh DVD -> HDD/SSD caddy, če SSD priklapljaš v stacionarni PC?
Kakorkoli, če imaš caddy z SATA / SATA prikopi, naj razlike v hitrosti ne bi bilo. Ne vemo, ali imaš takega, ker še vedno samo na splošno opisuješ stvari. Ampak najbrž imaš.
Kar očitno tebi in še komu tukaj jasno je, da obstajajo različni caddyi z različnimi priklopi...
Zanimalo me je če se hitrost SSD diska vgrajenega v caddy (in ob uporabi adapterja na zgornjem linku kaj zmanjša) in mi je že hojnikb odgovoril da se ne.
Gre se za takšen caddy: https://www.amazon.in/iconnect-world-Ca...
Gejspodar ::
Oh lawd, še ena mulc007 tema s totalnimi nebulozami z njegove strani.
Anney ::
Zanimalo me je če se hitrost SSD diska vgrajenega v caddy (in ob uporabi adapterja na zgornjem linku kaj zmanjša) in mi je že hojnikb odgovoril da se ne.
Enostavno testiraj sam, priklopi s caddyem in brez pa kopirj fajle sem pa tja, pa boš najbolj siguren, sicer ne vem zakaj bi s tem priklapljal v stacionarca, ampak 100 ljudi 100 čudi.
Obstajata samo dva načina kako živeti svoje življenje:
Prvi pravi, da nič ni čudež, drugi pa, da vse je čudež.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Anney ()
hojnikb ::
v pc se ssd vgradi na en ali dva sraufa, ki se alignata z ssdjom in priklop direkt. Vec je ze skor nepotrebno kompliciranje, ce nimas ze v osnovi placa za ssd v ohisju.
#brezpodpisa
Zgodovina sprememb…
- spremenil: hojnikb ()
janezvalva ::
o, ej, živjo. persona non gratis tu.
IQ test: v enem vedru imaš 2l vode, v drugem 1l vode. koliko veder imaš?
Opravičila da nismo vsi takšni kot si ti predpostavljam ne potrebuješ.
Se pa sprašujem zakaj ti administrator, zaradi smetenja foruma s takšnimi in podobnimi izjavami, še ni nadel nalepke Persona non grata.
Zato ker me pri mojih zlih dejanjih še niso dobili, mar nisem spreten?
Ne, zdaj pa resno - v večinih tvojih tem sem ti poizkušal pomagati, a pri nekaterih stvareh se pa tudi pomoč ustavi.
Tudi s svojim postom nisem želel nič "slabega", temveč samo izpostavil že večmesečno situacijo. Namreč v vsako temo privlečeš eno svojo, recmo temo "teorijo", zakaj je neka računalniška praksa "dobra" oziroma zakaj ti na ta način delaš, kljub navodilom oziroma nasvetom ostalih.
Če bi ti pa moj persona non grata naziv pomenil tako veliko, oziroma če bi tako zelo rad videl koš za smeti poleg mojega nicknama, te pa prosim, da se v prihodnje zadržiš izjav kot so npr:
tipkovnica za dva računalnika
firefox in zasebno brskanje
plastično zunanje ohišje z USB priklopom
jaz pa se bom trudil z administratorji dogovoriti za naziv.
LpG
Opravičila da nismo vsi takšni kot si ti predpostavljam ne potrebuješ.
Se pa sprašujem zakaj ti administrator, zaradi smetenja foruma s takšnimi in podobnimi izjavami, še ni nadel nalepke Persona non grata.
Zato ker me pri mojih zlih dejanjih še niso dobili, mar nisem spreten?
Ne, zdaj pa resno - v večinih tvojih tem sem ti poizkušal pomagati, a pri nekaterih stvareh se pa tudi pomoč ustavi.
Tudi s svojim postom nisem želel nič "slabega", temveč samo izpostavil že večmesečno situacijo. Namreč v vsako temo privlečeš eno svojo, recmo temo "teorijo", zakaj je neka računalniška praksa "dobra" oziroma zakaj ti na ta način delaš, kljub navodilom oziroma nasvetom ostalih.
Če bi ti pa moj persona non grata naziv pomenil tako veliko, oziroma če bi tako zelo rad videl koš za smeti poleg mojega nicknama, te pa prosim, da se v prihodnje zadržiš izjav kot so npr:
tipkovnica za dva računalnika
firefox in zasebno brskanje
plastično zunanje ohišje z USB priklopom
jaz pa se bom trudil z administratorji dogovoriti za naziv.
LpG
Večmesečno situacijo praviš
Tisto niso izjave ampak naslovi tem. Če te naslovi motijo se lahko z administratorji poskušaš dogovoriti da jih spremenijo. Večkrat jih spremenijo in to z veseljem če menijo da niso posrečeni.
Namreč v vsako temo privlečeš eno svojo, recmo temo "teorijo", zakaj je neka računalniška praksa "dobra" oziroma zakaj ti na ta način delaš, kljub navodilom oziroma nasvetom ostalih.
Da je caddy dober zato da se v primeru preklapljanja diskov izogneš znucanju kontaktov sem napisal zato da prikažem v kakšnem primeru bom uporabljal disk, da se izognem dodatnim vprašanjem zaradi nejasnosti. Moje vprašanje je bilo samo eno: hitrost caddy. Moti me če potem dobim kup vprašanj v katerih moram razlagat zakaj delam na tak način.
Za nekoga ki bi mogoče imel nekoč enako vprašanje in iskal po forumu, bi bil hojnikovb kratek odgovor na vprašanje najboljši možni. Ne pa da bo moral brskati med ostalimi nepotrebnimi komentarji in težavami ala Gejspodar.
Kar se mene tiče je stvar s tvojimi težavami okoli mojih tem zaključena. Če se ti želiš z mojimi starimi temami še naprej ukvarjati se pa daj pa si boš vsaj zapolnil čas v tem korona času ki pri nekaterih žal težko vpliva na psiho. Vendar si boš moral najti še kakšen drug hobi saj je bilo v zadnjih 2 mesecih mojih računalniško internetnih tem le 5 :)
Zgodovina sprememb…
- spremenil: mulc007 ()
Eh... ne kapiraš niti, da niso naslovi tem problematični, pač pa zmedena vsebina...
Ampak ok, nihče se ni pameten rodil. Edino kar malo skrbi je, da se tebi enake zmedenosti ponavljajo in da ne zgleda, da jih bo konec. To je, mimogrede, mislil z "večmesečno situacijo".
Kakorkoli, to je tvoj problem.
Sicer pa look on the bright side, naslovi tem so dejansko ok! Enim to nikakor ne rata, tebi pa... Morda boš sčasoma prišel do tega, da bodo še vprašanja smiselno napisana...
Ampak ok, nihče se ni pameten rodil. Edino kar malo skrbi je, da se tebi enake zmedenosti ponavljajo in da ne zgleda, da jih bo konec. To je, mimogrede, mislil z "večmesečno situacijo".
Kakorkoli, to je tvoj problem.
Sicer pa look on the bright side, naslovi tem so dejansko ok! Enim to nikakor ne rata, tebi pa... Morda boš sčasoma prišel do tega, da bodo še vprašanja smiselno napisana...
Za tebe pa ne dvomim da se ti zdi moja vsebina zmedena saj si bil tisti ki ni razumel vprašanja.
Nisem iz računalniškega foha zato inteligenca ne pomaga če človek ne pozna pravilne računalniške terminologije.
Vseeno menim da bi človek s poznavanjem hardvera in s povprečno inteligenco, iz napisanega moral biti sposoben razvozlati kaj sem imel v mislih.
Nisem iz računalniškega foha zato inteligenca ne pomaga če človek ne pozna pravilne računalniške terminologije.
Vseeno menim da bi človek s poznavanjem hardvera in s povprečno inteligenco, iz napisanega moral biti sposoben razvozlati kaj sem imel v mislih.
DeeCoy ::
Za tebe pa ne dvomim da se ti zdi moja vsebina zmedena saj si bil tisti ki ni razumel vprašanja.
Nisi s tega foha, al pameten pa ko satelit.. Nekot mi ne gre skupi to Izjave, kot so "znucanje kontaktov na disku zaradi preveč priklopov" ti ravno ne pomagajo pri ugledu na tem forumu.. Vprašanja pa postavljaš tak zmedeno, kot da si najmanj na trojnih trdih drogah naenkrat.. In ti se kregaš z ljudmi, ki ti pomagajo, ti dajejo pametne nasvete in dobre prakse.. Če je kdo tukaj persona non grata, si to ti!
GR2 ::
Drugače take rešitve niso slabe, da če nekaj stalno priklapljaš in izklapljaš, da daš vmes en adapter.
Recimo jaz sem imel en čas samo en DAC in dvoje slušalk, pa sem potem našel en 3,5mm moški na 2x 3,5mm ženski adapter. Ampak je poslabšalo zvok, bolj kvalitetnega pa na spletu nisem našel, tako da sem do nakupa drugega DAC ostal pri pretikanju, itak 3,5 luknjo ali priključek ne vem če bi lahko v enem življenju uničil.
Drug primer so USB-ji v računalniku, priklopiš USB hub in si jim podaljšal življenjsko dobo. Recimo imaš v portu en dolg USB ključ in butneš vanj ter odtrgaš konektor.
SSD mi pa ni jasno zakaj bi moral vsakodnevno izklapljat in priklapljat.
Recimo jaz sem imel en čas samo en DAC in dvoje slušalk, pa sem potem našel en 3,5mm moški na 2x 3,5mm ženski adapter. Ampak je poslabšalo zvok, bolj kvalitetnega pa na spletu nisem našel, tako da sem do nakupa drugega DAC ostal pri pretikanju, itak 3,5 luknjo ali priključek ne vem če bi lahko v enem življenju uničil.
Drug primer so USB-ji v računalniku, priklopiš USB hub in si jim podaljšal življenjsko dobo. Recimo imaš v portu en dolg USB ključ in butneš vanj ter odtrgaš konektor.
SSD mi pa ni jasno zakaj bi moral vsakodnevno izklapljat in priklapljat.
Če imaš en disk za spletne igre, drugi disk za drugo, tretji za tretje. In potem vsak dan vsaj enkrat pretakneš disk.
Že vem kakšno bo naslednje vprašanje/začudenje :)
Že vem kakšno bo naslednje vprašanje/začudenje :)
Zgodovina sprememb…
- spremenil: mulc007 ()
Samael ::
Verjetno je hotel reči da je reža SATA napajalnega dela SSD diska ožja kot pri 2,5 HDD, zato SSD ne gre v caddy.
Če nisem prepričan potem špekuliram.
Možno da je mislil tako kot ti praviš.Vendar v tem primeru potem ni vedel da se reža napajanja za SSD disk razlikuje od tiste v HDD. zato ne gre za smeti ampak za moči. Tudi jaz nisem vedel da se SDD ne more vstaviti v caddy dokler nisem probal.
Možno da je mislil tako kot ti praviš.Vendar v tem primeru potem ni vedel da se reža napajanja za SSD disk razlikuje od tiste v HDD. zato ne gre za smeti ampak za moči. Tudi jaz nisem vedel da se SDD ne more vstaviti v caddy dokler nisem probal.
Ne, sploh ne gre SSD v Caddy.
V TVOJ Caddy morda ne gre. Morda. Evo ti en, kjer SSD absolutno gre not.
Naj uganem, v tvoji naslednji zblojeni temi bo še vedno trajalo 17 postov preden boš napisal točno kaj imaš ker Caddy je pač Caddy in se še potem pizdil, kako mi drugi nismo dovolj povprečno inteligentni da bi razumeli tvojo genijalnost.
V TVOJ Caddy morda ne gre. Morda. Evo ti en, kjer SSD absolutno gre not.
Naj uganem, v tvoji naslednji zblojeni temi bo še vedno trajalo 17 postov preden boš napisal točno kaj imaš ker Caddy je pač Caddy in se še potem pizdil, kako mi drugi nismo dovolj povprečno inteligentni da bi razumeli tvojo genijalnost.
Anney ::
Verjetno fura na prenosniku, za ''kišto'' ne rabiš caddya, je pa res, da se caddyji lahko izjemoma razlikujejo, odvisno od modela prenosnika, po večini so slični (9.5mm), če se ne mudi (cca 2 meseca) dobiš na aliju caddye za vse prenosnike.
https://www.aliexpress.com/wholesale?ca...
https://www.aliexpress.com/wholesale?ca...
Obstajata samo dva načina kako živeti svoje življenje:
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | OS v caddyOddelek: Strojna oprema | 1631 (1230) | mulc007 |
» | HDD in SSD v prenosnikuOddelek: Strojna oprema | 1108 (711) | solatko |
» | Nadgradnja prenosnikaOddelek: Pomoč in nasveti | 3414 (2291) | turob |
» | SSD ni možno nastaviti kot Boot OptionOddelek: Strojna oprema | 4395 (3270) | BorutK-73 |
» | Počasnost diska v Caddy-uOddelek: Strojna oprema | 1502 (1311) | 2g00d4u |