» »

Fora iphona

Fora iphona

1
2
»

mojsterleo ::

shadeX je izjavil:

Sparkxl je izjavil:

Pa daj bodi resen no koga briga za 5 let stari telefon. 99% ljudi ne. Še najbolj zagriženih japkarjev ne. Po 2-3 letih se najkasneje telefon menja, razen če si res ljubitelj zastarele tehnologije, pa čeprav ima najnovejši ios gor

Bwo.. ampak jaz po 3 letih nimam še nobene potrebe po menjavi iPhona 7. Na iOS 13, zadeva dela še vedno tekoče. Edino kar bo potreba verjetno menjat je baterija.
Jaz imam iphone 6s. Star 4 leta. Še vedno dobiva vse updejte, ios 13 je gor. Pred novim letom sem zamenjal baterijo in sedaj dela ko šus. Ravno odlična podpora me je prepričala v zamenjavo baterije. Če bo delal še dve leti sem prihranil 500 eur.

hojnikb ::

TheBlueOne je izjavil:

hojnikb je izjavil:

ta trend se bo slej k prej ustavil, tako kot se je z pcji in prenosniki. Stvari so ratale enostavno good enough.

Samo zato, da bo tvoj iPhone argument drzal vodo, se bodo spremenili trendi. Mimogrede, tudi Apple s serijo SE ta trend priznava.

Lej, utopicno je pricakovat, da bo naslednjih 20 let tako ekslozivna rast telefonov, kot je sedaj. Stvar se bo ustavla, slej k prej.
#brezpodpisa

TheBlueOne ::

Egidij88 je izjavil:

Če je 8 let star laptop še čisto ok, potem bi lahko bil tudi 4 ali 5 let star telefon.

Ja, ce ga imas na polici kakor osem let star laptop. Ce imas laptop na terenu, ne bo zdrzal osem let, pravim iz prakse.

Pac iPhonarji predvidevate, da vsi na telefone pazimo, kot da so nasi otroci, pa vecinoma ni tako.

mtosev ::

hojnikb je izjavil:

mtosev je izjavil:

hojnikb je izjavil:

mtosev je izjavil:

Jaz poznam ljudi, ki se uporabljajo phone z android 4.4. Me zanima kolk funkcij se dela na tem phonu. 1gb ram/8gb

precej manj uporabno, kot ce bi lahko snel gor android10. Ker taksen telefon je bp sposben poganjat to (pa naj bo Go verzija for that matter).

Me zanima kaj uporabnega bos naredil z lg d331.

web browsing, mejli, klici, to je se vse uporabno. In z tanajnovejsim androidom bi tut bil poskrbljen za updejte in podporo aplikacij.

try facebook na 1gb. Me zanima kak ti bo to vsec experience.
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

TheBlueOne je izjavil:

Egidij88 je izjavil:

Če je 8 let star laptop še čisto ok, potem bi lahko bil tudi 4 ali 5 let star telefon.

Ja, ce ga imas na polici kakor osem let star laptop. Ce imas laptop na terenu, ne bo zdrzal osem let, pravim iz prakse.

Pac iPhonarji predvidevate, da vsi na telefone pazimo, kot da so nasi otroci, pa vecinoma ni tako.

Ja, ce kupis s-budget prenosnik, potem bos res mel tezave po 8 letih abusa na terenu. Ce kupis proper stvar from the get go in nisi totaln konj, bo stvar bp zdrzala 10 let, ce ga glih ne fliknes z 10 nadstropja.
#brezpodpisa

hojnikb je izjavil:

Lej, utopicno je pricakovat, da bo naslednjih 20 let tako ekslozivna rast telefonov, kot je sedaj. Stvar se bo ustavla, slej k prej.

Sorry trendi menda kazejo, da srednji segment pridobiva. Se bo moral prej ustavit in obrnit, da bos imel prav, takrat pa niti tvoj iPhone verjetno vec ne bo imel podpore in ce bo trend vsaj stagniral, se imas kaj za pogovarjat v to smer.

hojnikb je izjavil:

Ja, ce kupis s-budget prenosnik, potem bos res mel tezave po 8 letih abusa na terenu. Ce kupis proper stvar from the get go in nisi totaln konj, bo stvar bp zdrzala 10 let, ce ga glih ne fliknes z 10 nadstropja.

Na prejsnji firmi Lenovo, ki dobesedno ustavi metke, sedaj Dell. Smo uporabniki, nimamo zadev v vetrinah.

Zgodovina sprememb…

lej, put your money where your mouth is. Vrzi dolgorocne pozicije v kitajske proizvajalce midrangerjov, pa da vidimo kaksna bo situacija cez 20 let.

Na prejsnji firmi Lenovo

You lost me there.

mtosev je izjavil:

hojnikb je izjavil:

mtosev je izjavil:

hojnikb je izjavil:

mtosev je izjavil:

Jaz poznam ljudi, ki se uporabljajo phone z android 4.4. Me zanima kolk funkcij se dela na tem phonu. 1gb ram/8gb

precej manj uporabno, kot ce bi lahko snel gor android10. Ker taksen telefon je bp sposben poganjat to (pa naj bo Go verzija for that matter).

Me zanima kaj uporabnega bos naredil z lg d331.

web browsing, mejli, klici, to je se vse uporabno. In z tanajnovejsim androidom bi tut bil poskrbljen za updejte in podporo aplikacij.

try facebook na 1gb. Me zanima kak ti bo to vsec experience.

Tried, works just fine. Sam nesmes uporabljat njihovga appa, ampak web. Ker je drek tut na hiend telefonu.
#brezpodpisa

Zgodovina sprememb…

• spremenil: hojnikb ()

ripmork ::

Sparkxl je izjavil:

Pa daj bodi resen no koga briga za 5 let stari telefon. 99% ljudi ne. Še najbolj zagriženih japkarjev ne. Po 2-3 letih se najkasneje telefon menja, razen če si res ljubitelj zastarele tehnologije, pa čeprav ima najnovejši ios gor

Jst bi bil še vedno na 4 leta starem iphone 7, če ne bi službenega novejšega dobil. Sedmica še vedno šibala ko šus do zadnjega dneva uporabe, po enem predlanskem updejtu, kjer so optimizirali sistem je celo pridobila na odzivnosti (!), česar še pri nobeni napravi nikoli nisem doživel. Folk večinoma kupi nov telefon, ker jim starejši začne štekat in počasneje delovat,...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: ripmork ()

ti kr razlori ljudem, ki nimajo pojma o phonih. Gospa uporablja phone in ji posto ne sinhronizira. Problem je, da je neomogocen sync v quick settings meniju. 2klika in dela.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: mtosev ()

Ti, k mas neskoncno casa, bi odsurfal na xda, ji nalozil aosp 5.0 rom, ki obstaja za ta fon in job done.
#brezpodpisa

to ni ta phone. Hcerka ima 4.4 android phone. Ta gospa ima redmi note 7, ki sem ji ga izbral. Zadnjic mi je rekla, da prevec seva in razmislja, da bi sla na dumb phone.

Glugy ::

Imaš Android telefone ki dosežejo in celo presežejo iPhone. iPhone se izbere samo če imaš preveč denarja in se ti ne da gledat kater Android telefon je dober in kater zanič; svojo raziskavo naredit, gledat revizije ; vprašat po forumih kaj se splača ipd. Android telefoni so množica najrazličnejših; od škrta do luksuza ; pri čimer so cenejši. Pri iPhonih imaš pa spolirano izkušnjo ne glede na to kaj izbereš od iPhonov ker je pač iPhonov toliko manj in Apple prodaja to z ornk maržo. Jz še vedno mislim da če si tehnični al pa razgledan tip; tak k hoče največ za svoj denar se boš še vedno bolj nagibal k Android telefonom kot pa iPhone telefonom. Obstajajo izjeme ampak v večini primerov je pa iPhone preseravanje z denarjem.

Lol, takim k seva telefon, je najbolse tole
https://www.thenophone.com/

Glugy je izjavil:

Imaš Android telefone ki dosežejo in celo presežejo iPhone. iPhone se izbere samo če imaš preveč denarja in se ti ne da gledat kater Android telefon je dober in kater zanič; svojo raziskavo naredit, gledat revizije ; vprašat po forumih kaj se splača ipd. Android telefoni so množica najrazličnejših; od škrta do luksuza ; pri čimer so cenejši. Pri iPhonih imaš pa spolirano izkušnjo ne glede na to kaj izbereš od iPhonov ker je pač iPhonov toliko manj in Apple prodaja to z ornk maržo. Jz še vedno mislim da če si tehnični al pa razgledan tip; tak k hoče največ za svoj denar se boš še vedno bolj nagibal k Android telefonom kot pa iPhone telefonom. Obstajajo izjeme ampak v večini primerov je pa iPhone preseravanje z denarjem.

danes, ko so primerljivi androidnezi enako cenjeni ali celo drazji (razni foldabli pa ultraji) ta argument ne drzi vec vode.
#brezpodpisa

Zgodovina sprememb…

• spremenil: hojnikb ()

Gejspodar ::

Glugy je izjavil:

Telefonov za razgledane že lep čas ni več, Android One je le lupina bivšega Nexus projekta
iPhone je majka.

Gregor P ::

Po mojem je še najboljši del iPhona enostaven prenos tvojega uporabniškega profila s praktično skoraj vsemi podatki in nastavitvami med različnimi iPhoni; brez da bi za to potreboval kakšno posebno znanje, ali pomoč druge naprave ipd.
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).

Master_Yoda ::

CONSUME CONSUME CONSUME. Meni dela 4 leta star android za 150 EUR enako kot nov. Maili, obcasna spletna stran ali dve, NewPipe za youtube v ozadju, poslusanje audioknjig med sprehodi, 24/7 wireguard VPN do domacega LANa brez battery draina. Ven je prisel z Android 5, sedaj so custom ROMi, ki so staiblni za daily driver verzije 10 zunaj.
Dovie'andi se tovya sagain.

Zgodovina sprememb…

Gregor P je izjavil:

Po mojem je še najboljši del iPhona enostaven prenos tvojega uporabniškega profila s praktično skoraj vsemi podatki in nastavitvami med različnimi iPhoni; brez da bi za to potreboval kakšno posebno znanje, ali pomoč druge naprave ipd.

Google account verjetno premore to. Jaz se nisem imel tezav s prehodi iz telefona na telefon, morda se najbolj iz Appla nazaj na Android.

Gregor P ::

Prehodi med različnimi proizvajalci, sploh Apple in karkoli drugega, je pa težava. To pa res.
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).

Kvinta ::

iPhone je majka

Ja za japije :))

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Kvinta ()

blackbfm ::

SE verzija ima trenutno aktualen procesor. Mid segment je torej enako zmogljiv kot highend.

Ne ni enako zmogljiv, ker ti bo crknil medtem ko bo highend sele na 50%
:))

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: blackbfm ()

Dag ::

Master_Yoda je izjavil:

CONSUME CONSUME CONSUME.

To. Dobr vas perejo, da je treba telefone menjat na 2-3 leta. Zakaj že? Da se bo 0,3 sekunde hitreje odprl app?

Ajd, štekam tiste, ki igrajo igre gor. Ali imajo kakšne specifične aplikacije.

Edini kolikor-toliko smiseln argument se mi zdi fotoaparat. Edino področje, kjer se napredek res (zaenkrat še) opazi. Ostalo je bolj v rangu merjanja tiča z benchmarki in izgovor piscem aplikacij, da lahko pišejo vedno bolj bloated sw.

Moj S5 Active je star 6 let in kar pogrešam je edino boljši fotoaparat. Ki sicer ni slab, ampak tukaj je šel razvoj res naprej. Ampak dokler dela, ga ne mislim menjati. Klici, messaging, mail, browsanje, navigacija, bančništvo (razen čipskejtov od N26, ki se jim ne da več podpirat starejših verzij Androida, sem jim že rekel adijo), VPN, ... vse dela. Edino baterijo sem menjal predlani. In takih telefonov, kot je S5 Active ne delajo več. Ker so preveč trpežni, zdržijo predolgo, ker lahko sam zamenjaš baterijo in ti ne morejo čez 2 leti prodat novega.

Fakiča pokažem firmam, ki so jih polna usta ekologije, istočasno pa delajo izdelke tako, da bi jih moral menjati vsaki 2 leti. Za koji kurac? Ne me nategovat s tem, da "rabim" najnovejše in najboljšo uporabniško izkušnjo. Dost mam tega potrošništva.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Dag ()

filip007 ::

Vzemi Huawei P40 Lite, dobiš največ za ceno pod 300€ od telefona.
Prenosnik, konzola, TV, PC upokojen.

m0LN4r ::

Quantum je izjavil:

Jo,

zanima me kje ljudje na splošno vidite prednosti in slabosti iPHONA? Trenutno se odločam o nakupu novega mobilnika nimam čisto še razjasnjenih nekaterih pojmov.

lp
Pri tem vprasanju je poglavitnega pomena cena. Ce bi se rad pokazal, potem definitivno Iphone. Vecina strank sploh ne ve, zakaj ima tako dober telefon, sploh ne ve uporabljati vecine naprednejsih funkcijonalnosti, kamere se pa najdejo boljse pri androidih.

Iz izkusenj pac povem ali zivis z apple sistemom ali si pa rajsi malo bolj fleksibilen, to je vse.

Na razne updejte pa to nekega velikega pomena ne dajat, ker itak ne opazis nic kot uporabnik, tele lepotni popravki so glih tolko, da lahko recejo da so jih naredili, ampak 5 let star telefon bo se vedno 5 let star telefon, kdo pa se uporablja _danes_ telefon vec kot 5 let? Ce si mlajsa generacija, bos vedel kaj mislim. Na vsake 2 leti nova pogodba, nov telefon za xyz evrov in se lahko spet pokazes pred publiko.

Glehe vohunjenja je pa itak vseeno, vohuni so vsi po vrsti, samo da eni priznajo bolj drugi manj.
https://ref.trade.re/38mvdvxm
Trade Republic 38MVDVXM

qwertyy je izjavil:

Zame ena najpomembnejših stvari je ta, da telefon po 2 letih še vedno dela tako kot je delal prvi dan. Ostali telefoni, ki sem jih imel v preteklosti so po pol leta že vidno štekali, po letu ali več pa že praktično neuporabni. Iphone po 2 letih še vedno dela tako kot mora.

Največja glupost je, da daš 800e za telefon, ki po 1 letu začne štekat.
Se mi se ni zgodilo niti pri androidu za 300eur, da po dveh letih nebi delal enako kot prvi dan. Tu pri sebi imam A5ko iz 2017 pa se vedno vse laufa enako kot prvi dan. Pa tudi 50+ obvestil ga ne ubije.
To se dogaja tistim, ki kr neke brezvezne aplikacije gor mecejo, po moznosti take k en kup reklam vlecejo, ker je tist en evro pa res tezko dat za program kot se spodobi in te aplikacije s casom pozrejo vedno vec resourcov, ampak to ni problem telefona, ampak razvijalcev.

PS:
Aja se motim, NONAME kitajc, ki sem ga kupil leta 2014 nekje je res bil pocasen ze v startu, ker se je slo za neunicljivega robustneza podobno kot CAT, ki imajo ponavadi relativno nizke specse za 200eur. Je pa zdrzal do 2016 brez problema z navigacijo, vsemi messengerji ipd. edino spomina in rama mu je zmanjkovalo proti koncu.
Trade Republic 38MVDVXM

Freya# ::

apple +++ ftw :)

Sm celo familijo spravu na iphone , pade pa mace. Vsi zadovoljni. Najprej je blo mal slabe volje ker je blo drugace zdej pa noben noce slisat za windowse al pa android.
Tkole, ko je ekosistem appla povezan med sabo je cudovito. Sharing slik, dogodkov, stike, kar koli pac tece bp.

Na 2015 starem MBP 13 nisem enkrat "formatiru" os-a , ko je blo to treba vcasih delat kr doskrat na windowsih. Verjetn je zdej z win 10ko kj drugace. Mi ena stvar ne tece v "ozadju" ki je nisem pozegnal in da bi mi jemla resourcov. Windowsi pa skoz neki meljejo. OSx je stabilen za znort.

Na 2010 starem MB se vedno vse dela bp. Not je bil zamenjan samo disk z ssd in cela zadeva dela ko sus. 10 let staro. To jst na drugih laptopih nisem dozivel.

Hardware je robustno narjen ceprav je po specifikacijah vedno slabsi od konkurence. Ampak zadeva dela. In to je vazn. Ko se enkrat navads na to je jeba. :)

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Freya# ()

Na 2015 starem MBP 13 nisem enkrat "formatiru" os-a , ko je blo to treba vcasih delat kr doskrat na windowsih.
Ja nevem, mi pa na servisu resetiramo MBPje, Aire, iMaca prakticno vsak dan. Celo razstavni, na katerem nismo delali nicesar, se je iz danes na jutri sesul. O tem da nov Ipad Pro 12,9 se cez 14 dni vec ne vklopi... Na razstavnem iMacu nam je nehal delat BLutut, na enem Proju pa je sla graficna po gobe, mislim lahko bi nasteval cel dan. Da o teh papirnatih kablih od Appla in polnilcih ne bom zgubljal besed.
- Se dobro da so tejle kabli najboljsi biznis za apple polek Refurbished robe, ki jo delajo iz defektne robe. Ocitno je imajo dovolj na zalogi.

Od zadnjih serijskih napak, da ekran ostane crn in applova resitev je "trenutno ni resitve" pa napihnjenih baterijah in zastopanih tipkovnicah. meeeeeh.

Na 2010 starem MB se vedno vse dela bp. Not je bil zamenjan samo disk z ssd in cela zadeva dela ko sus. 10 let staro. To jst na drugih laptopih nisem dozivel.
Prakticno dozivel na stotine Windows masinah odkar SSDji obstajajo.

Premali spekter pac. Jaz imam tudi pri mami prenosnika iz 2007 z SSDjem, se vedno dela in to z Windows 10 !! Wow.
Trade Republic 38MVDVXM

Edini kolikor-toliko smiseln argument se mi zdi fotoaparat. Edino področje, kjer se napredek res (zaenkrat še) opazi. Ostalo je bolj v rangu merjanja tiča z benchmarki in izgovor piscem aplikacij, da lahko pišejo vedno bolj bloated sw.

Keep in mind da brez merjenja ticov in modernih procesorjev bi danes zajem fotke trajal mogoce minuto namesto stotinko sekunde.

Cveto ::

iPhone uporabljam že skoraj od začetka (začel z 4, potem 5, 6S in zdaj XS Max). Vmes sem imel več Androidov (Galaxy S3, Note 3, HTC One, Huawei P20...), a sem se nekako vedno vrnil k iPhonu. Saj nekatere stvari najedajo (nastavitve od aplikacije recimo večinoma niso v sami aplikaciji, težko se naloži muzika itd...), a vsaj zame je zadeva bolj uporabna. Govorim za običajne zadeve, recimo telefoniranje, hitrost, odklepanje itd...) Za igrat se je Android boljši. Priznam pa da razlika ni več tako velika, ne v hitrosti ne v uporabnosti (žal tudi ne v ceni, razni "pro" ali ultra modeli Samsunga in Huaweia so že na cenah top iPhonov).

Kodrnusa ::

Pred letom in pol kupil oneplus 7 z top procesorjem takrat snapdagon 855, 8gb rama in 256gb placa za 420€ iz kitajsjkega Gearbesta. Telefon prejema mesečno posodobitve (prešel na android 10 kak teden za pixlom). Zadeva leti hitreje kot vsi samsungi, iphoni...(poglejte teste na youtubu) Zena ima oneplus 6, updati redni mesecno do 2, star ze 2,5 leti. Jaz sem ga seveda rootal da si ga malo prilagodim, ampak osnovni OS je ostal od oneplusa gor. Ne razumem te evforije nad japko. Apple s takimi specsi (256gb stane) 1300€, kar je 4 krat vec od kitajca. Da ne govorim o novem SE modelu ki je z izgledom 5 let nazaj. Do sedaj narocil in priporocil ze kake 20 oneplusov, in vsi navduseni, par tudi bivsih japkarjev.
Je pa res da so se novi modeli oneplus zelo podrazili. Zaenkrat zadovoljen in ne mislim menjati znamke v prihodnosti...

Zadeva leti hitreje kot vsi samsungi, iphoni

No ne nabijaj, polovica vseh flagshipov ima itak isti proc, ostala polovica pa je tam tam.. Pa ne mi zdaj linkat yt kjer se na 855 snapchat odpre 0.04 sekunde hiteje kot na exynosu

Goran's Blog ::

Iphone glede na ceno katero ima nima nobene prednosti.

Ma ma, samo moras selfi za instagram narest pred ogledalom v diskacu, tako da se japka od zadaj vidi.
Nared isto z samsung, huawei, younameit pa bos videl da ne bo enak efekt, ne v diskacu pa ne na instagramu ;)

To je nekako ista prednost, kot ce imas sliko ozadja na FB pred BMW M neki, vprasaj popularno mladino :O
Trade Republic 38MVDVXM

drysmoke ::

+ Objective C, Switft, zadeva je tehnicno kilometre pred androidom, ki visi na gnili javi in kuri baterijo za vzdrzevanje googlovega sistema vohunjenja za uporabniki.
+ Hardware je vsaj pribljizno enoten

- VELIK MINUS. Zaprt, do konca. Ne mores nic popravit, prisiljen si v Applov ekosistem in to je to.
- SE EN VELIK MINUS. Celotna pozerska skupnost uporabnikov, kar je sicer lastnost celotnega Applovega ekosistema. Avtomaticno, ko imas Applovo napravo, te vsi smatrajo za enega od njih, cesar je normalnega cloveka sram. Mogoce plus, nekateri hocejo imeti pozerski image, in ga kupujejo zato.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: drysmoke ()

Goran's Blog je izjavil:

Iphone glede na ceno katero ima nima nobene prednosti.
Novi iphoni so res precej dragi. Sicer folk tudi te kupuje kot kakšne žemljice.
Pameten kupec Iphona pa lahko v kakšni razprodaji oz. znižanju cen lansko verzijo dobi tudi do pol ceneje, tj 400-500 eur odvisno od modela. S tem da recimo med Iphone X in XS, ali pa XR in 11 ni dovolj veliko razlike. Tudi 11 pro ima zgolj boljšo kamero od X oz. XS.
Pri applu je treba upoštevati tudi take stvari.
Appla namreč ne tepe zmogljivost ali programska oprema, ampak ekrani. Žal je tako, da ima kupec pač dve opciji, kupiti premium Iphona z oled ekranom in 1080p, ali pa cenejšo verzijo z ips lcd, ki zmore bornih 720p.

shadeX ::

+ Objective C, Switft, zadeva je tehnicno kilometre pred androidom

Ja pri sami optimizaciji sistema, vsaj pri varčevanju z energijo mu to dost zgleda ne pomaga.

- VELIK MINUS. Zaprt, do konca. Ne mores nic popravit, prisiljen si v Applov ekosistem in to je to.

Velik plus misliš rečt? Če hočeš odprt sistem, ga že imaš.

blackbfm je izjavil:

Zadeva leti hitreje kot vsi samsungi, iphoni

No ne nabijaj, polovica vseh flagshipov ima itak isti proc, ostala polovica pa je tam tam.. Pa ne mi zdaj linkat yt kjer se na 855 snapchat odpre 0.04 sekunde hiteje kot na exynosu

Če bi se malo spoznal na zadeve, bi vedel da samo procesor ni dovolj ampak je veliko odvisno od optimiziranosti OSa. To je bila včasih tudi največja prednist japke pred androidom. Teh časov je konec.
Ne odpira hitreje samo snapchata, ampak tudi webpage ter na splošno vse aplikacije, ter deluje brez zatikanj. Lahko iz prve roke povem primerjavo med galaxy s10 plus in Oneplusom 7, da je OS pri samsungu tok bloatan da glava boli. Vse deluje počasneje od A do Ž! Meni osebno je pomembna odzivnost sistema in hitrost nalaganja strani v chromu. Za iphone si pa poglej na youtubu kjer imaš ogromno primerjav hitrosti.
Sem pa osebno (hoby) veliko ukvarjam z telefoni in sem rootal in flashal alternativne OSe na cez 70 telefonov.. Večinoma znancem , ki so imeli starejše androide in so se začeli zatikati. Zatikanj z androidom kake 2 leti ze ni vec, tako, da se ljudje tega veliko manj posluzujejo. Tudi jaz imam offical oxygen OS z tweaki na telefonu.

bore malo je danes sub 100e telefonov, ki majo proper custom rome.
#brezpodpisa

Sub 100€ ne, maš pa 200, 300,400€ vredne samsunge, xiaomije... pac teh ki se najbolj prodajajo..

Bodite realni. Pametnega telefona za 100,200 eur jaz ne bi privoščil najhujšemu sovražniku, kaj šele sebi.
Glede na to, koliko danes uporabljamo pametne telefone, je zgolj pametna odločitev, da si kupec privošči kakovosten telefon in pri tem ne škrtari. Meni osebno je rang nekje 500 eur minimalno še sprejemljiv (če odmislimo kakšne ugodne cene in znižanja).
Iphone je zgolj logičen podaljšek tega. Meni osebno je pomembna kakovostna izdelava, zanesljivost aparata, softverska podpora in varnostni popravki še leta po nakupu. Pa veliko aplikacij in iger, dosti od tega zastonj. Varstvo podatkov, zaupanje v ekosistem. Veliko možnosti deljenja med (apple) napravami. Pa jabolko zadaj. :D
PS: Sem prebral članek na slotech, da 40% telefonov z androidom po dveh in več letih predstavlja varnostno tveganje, zaradi pomanjkanja popravkov.

Netrunner ::

Ni fore iphona :) Če si ovca ga kar kupiš, drugače pa poiščeš kar ti najbolj ustreza v tvojem cenovnem raznredu in tisto vzameš neglede na znamko.

mojsterleo je izjavil:

Bodite realni. Pametnega telefona za 100,200 eur jaz ne bi privoščil najhujšemu sovražniku, kaj šele sebi.
Glede na to, koliko danes uporabljamo pametne telefone, je zgolj pametna odločitev, da si kupec privošči kakovosten telefon in pri tem ne škrtari.

Govori zase. Jaz za telefon več kot 300€ ni šans da dam in že to je dosti. Zame je neumnost kupovati dražje telefone.
Doing nothing is very hard to do... you never know when you're finished.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Netrunner ()

Lahko iz prve roke povem primerjavo med galaxy s10 plus in Oneplusom 7, da je OS pri samsungu tok bloatan da glava boli. Vse deluje počasneje od A do Ž! Meni osebno je pomembna odzivnost sistema in hitrost nalaganja strani v chromu

Samsung bloat komot izklopis tekom uporabe, nic prehudega.. Pa obvezno je treba reduce motion vklopit in skrajsat animacije.. Kaj po teh tweakih tok bistveno pocasneje deluje (razen iger) na samsungu si pa ze tezko predstavljam.

Kvinta ::

Ta debata je ista ko Mac vs Win na koncu se ponavadi zaklene, da si uporabniki ne skočijo v lase :))

dj_uro ::

V bistvu leta 2020 (isto 2019) Ishit nima kaj dosti za pokazati glede na konkurenco.
Predvsem Huawei P30pro ga poseka praktično povsod.
vw-klub.si

Jaz nobenemu ne solim pamet. Vsak lahko zapravi svoj denar kakor hoče. Jaz samo naštevam dejstva, ki so znana. Jaz nikoli ne bom imel Appla ker ne mislim dajat za telefon 1000+, racunalnik pa 1500+, sploh ker nisem heavy user.
Raje zapravim denar za potovanja :)

Master_Yoda ::

Ker vsi cele dneve visijo na telefonu in rabijo latest and greatest ? Cisto nic ni narobe z Redmi note serijo za 200 eur za povprecnega uporabnika.
Dovie'andi se tovya sagain.

Nadaljna diskusija je itak irelevantna,
saj OP sploh ni povedal kaksne ima zahteve in budget.

Ko bo imel to razscisceno lahko gremo naprej, da ne bo zapravil goro denarja, na koncu pa ne bo s telefonom delal nic zanimivega.
Trade Republic 38MVDVXM
1
2
»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Galaxy S10 vs iPhone 11

Oddelek: Mobilne tehnologije
448137 (7075) m0LN4r

Prehod android - IOS ? (strani: 1 2 3 )

14027098 (23913) Mavrik
»

WWDC 2018: Apple razkrije iOS 12 in macOS Mojave

Oddelek: Novice / Apple iPhone/iPad/iPod
4419078 (16788) no comment
»

Samsung s 7 ali Iphone 7 katerega izbrati? (strani: 1 2 )

8012563 (10734) nokia6310

Več podobnih tem