Forum » Omrežja in internet » zajemanje real time podatkov z več različnih spl. strani
zajemanje real time podatkov z več različnih spl. strani
mastrs ::
Zdravo
z večih spletnih strani bi rad zajel real time podatke in jih zbral na enem mestu. Na klik bi rad da se ti podatki tudi osvežijo oz se samodejno osvežujejo npr vsako minuto. Po možnosti tudi opcija dostopa do teh podatkov z mobilnega telefona
Brskal sem že na temo web scraping vendar sem malo zgubljen v programiranju ker s tem nimam izkušenj.
Hvaležen za vsak nasvet kako se tega lotim :)
z večih spletnih strani bi rad zajel real time podatke in jih zbral na enem mestu. Na klik bi rad da se ti podatki tudi osvežijo oz se samodejno osvežujejo npr vsako minuto. Po možnosti tudi opcija dostopa do teh podatkov z mobilnega telefona
Brskal sem že na temo web scraping vendar sem malo zgubljen v programiranju ker s tem nimam izkušenj.
Hvaležen za vsak nasvet kako se tega lotim :)
- poskusilo klonirati: mastrs ()
Tody ::
Naučiš se phyton ali drug podoben jezik, naučiš se sql za upravljanje podatkov in potem se kako orodje za vizualizacijo. Tko v ene parih mescih bi ti moral ratat :)
mastrs ::
obstaja kakšna varjanta free softwara? ali pa že predloga spisana v phytonu kjer se samo prilepi ključne elemente?