» »

Denarno nadomestilo Zavoda

Denarno nadomestilo Zavoda

SoundBlaster ::

Pozdravljeni,

situacija je takšna. Dal sem odpoved po 4 letih zaposlitve za nedoločen čas. Z delom sem zaključil v začtku aprila in mislil da mi ne pripada nič. Kolega je dal idejo naj se pri nekomu (SP, DOO, karkoli) zaposlim za foro samo za en mesec (ali mogoče zadostuje celo le za 2 tedna) in se po izteku prijavim na Zavod za zap. ter dam vlogo za denarno nadomestilo, tako bom 3 mesece prejel vsaj nekaj dohodka.

Prakticira kdo to?

Magic1 ::

V eni temi ves frapiran, ker T-2 nateguje, ko ne zagotavlja 10MB/s 24/7. Hkrati pa nas sprašuje, kako naj nas vse on nateguje...
Drugače pa je odgovor na vprašanje ne, ker moraš bit zaposlen vsaj 9 mesecev, da si upravičen do nadomestila.
Pa veliko sreče pri iskanju službe v trenutnih razmerah. Trenutno iščejo v kmetijstvu začasne delavce.
Magic

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Magic1 ()

mgermo ::

Saj je bil zaposlen 4 let za katere ni iskal nadomestila. Pomoje mu na ta način uspe.

SoundBlaster ::

Magic1, s čim vas bom nategoval? Zaposlen sem bil 4 leta. Marsikje iščejo delavce, tudi v informatiki tudi. Ali me poznaš, veš v kakšni situaciji sem? Zakaj takšen pristop? Kaj je s tabo?

Gone ::

Pristop Magic1 je kar prav, kar se ti hočeš iti je izigravanje zakonodaje in posledično kraja davkoplačevalskega denarja.

SasoS ::

Pripada ti zastonj v primerih, katere določa zakon.
Če ti ne, potem ti pač ne pripada zastonj ne glede na to koliko časa si vplačeval.

Kodrnusa ::

Pripada ti ce si zaposlen 9 mesecev brez prekinitve. Če si vmes prekinil zaposlitev se šteje od začetka. Če si dal odpoved glej da se zapisliš takoj po izteku pogodbe na prejšnjem delovnem mestu. 1 mesec določen čas nova pogodba, potem pa greš s tem na zavod in dobiš nadomestilo za 3 mesece.

spelardota ::

Preki itve gor ali dol. Če je bil v zadnjih 24 mesecih zaposlen vsaj 9 mesecev, mu pripada nadomestilo. Pa lahko menja 100 šihtov vmes.

aborko ::

Kodrnusa kar nekaj naklada, pa pojma nima. Zakon je jasen, vsak lahko zgoogla ki ima minuto časa. In take ko širijo neresnice bi jst takoj banal iz foruma...

ziga1990 ::

Kdaj lahko pridobite denarno nadomestilo?
Pridobite ga lahko:

če ste bili pred nastankom brezposelnosti zavarovani za brezposelnost najmanj 9 mesecev v zadnjih 24 mesecih,
če ste mlajši od 30 let in pred nastankom brezposelnosti zavarovani najmanj 6 mesecev v zadnjih 24 mesecih,
če so bili plačani prispevki za zavarovanje za primer brezposelnosti (izjema so osebe, ki so bile v zavarovanje vključene na podlagi delovnega razmerja, delodajalec kot zavezanec za plačilo pa prispevkov ni plačal),
če ste brezposelni in vam delovno razmerje ni prenehalo po vaši krivdi ali volji ter izpolnjujete druge, z zakonom določene pogoje ter
se prijavite pri zavodu za zaposlovanje in vložite zahtevo za uveljavitev pravice do denarnega nadomestila v 30 dneh po prenehanju obveznega zavarovanja.
Ryzen 1700, 16gb RAM, GTX1070, NH-D15, Bequiet Darkbase pro 900

NoriJoe ::

Upam da ne bo koga razjezil z obujanjem teme. A se je zadnje čase nekaj zakonov spremenilo.

Imam pogodbo za določen čas, ki se kmalu izteče.
Ponudili mi bodo novo pogodbo, ki bi lahko bila DČ ali NDČ.
Ali lahko dobim podporo za brezposelne, s tem, da pridem na ZRSZ s pogodbo, ki se je iztekla?
Ali bodo hoteli še kaj več?

Groot ::

NoriJoe je izjavil:

Upam da ne bo koga razjezil z obujanjem teme. A se je zadnje čase nekaj zakonov spremenilo.

Ali lahko dobim podporo za brezposelne, s tem, da pridem na ZRSZ s pogodbo, ki se je iztekla?

Če si bil zaposlen vsaj 10 mesecev v zadnjih dveh letih potem ti nadomestilo za brezposelnost pripada. Pod pogojem seveda da zaposlitve nisi izgubil po svoji krivdi. Pri tem pazi da če bo delodajalec sporočil na zavod da si odklonil ponujeno zaposlitev, potem ne bo nič od nadomestila. V tem primeru tudi ne boš upravičen do odpravnine.

voss_ ::

Gone je izjavil:

Pristop Magic1 je kar prav, kar se ti hočeš iti je izigravanje zakonodaje in posledično kraja davkoplačevalskega denarja.

Zakaj kraja? Človek sprašuje kaj mu pripada. Ljudje ki niso rojeni paraziti dostikrat ne vejo kakšna so pravila igre.

MadMicka ::

Groot, kaj nakladaš? Nadomestilo na zavodu mu pripada, odpravnino pa dobi, če je bil npr. zaposlen za določen čas zaradi začasno povečanega obsega dela, v obeh primerih vseeno, če odkloni ponudbo za novo pogodbo in vseeno, če zavod izve za to.

IL_DIAVOLO ::

NoriJoe je izjavil:

Po mojih informacijah, na zavodu vedo vse in na kakšen način si izgubil službo, tako da tako goljufanje se ne da več.

MadMicka je izjavil:

Groot, kaj nakladaš? Nadomestilo na zavodu mu pripada, odpravnino pa dobi, če je bil npr. zaposlen za določen čas zaradi začasno povečanega obsega dela, v obeh primerih vseeno, če odkloni ponudbo za novo pogodbo in vseeno, če zavod izve za to.

Ne, ne bo držalo. Do nadomestila si upravičen, če te odpustijo in še takrat te vprašajo, če si bil v bolniškem staležu.
Con il Milan nel cuore!
https://www.youtube.com/watch?v=fS58IQczWWE&ab_channel=MariusMotora
Forza ragazzi!

Zgodovina sprememb…

Fantje in dekleta,

Mene samo zanima ali lahko po izteku pogodbe za določen čas, dobim nadomestilo?
Ob dejstvu, da mi bodo ponudili novo pogodbo, ki bi lahko bila za določen ali nedoločen čas.
Zanima me, kako je potrebno peljati postopek, da dobiš nadomestilo.(ja zaposlen sem bil več kot 10 mesecev)
Nič drugega ne rabim in ne prosim. Za vsako pomoč bom zelo hvaležen.

Za enkrat samo raziskujem možnosti. In ne nisem nek brezdelnež, ki bi rad gledal v luft.

Gregor39 ::

Nadomestilo ti pripada, če ti je pogodba potekla in si bil zaposlen 10/24. Zavod nima časa klicat delodajalcev.

MadMicka ::

V 2. odstavku 63. člena ZUTD so taksativno našteti primeri, ko ne dobiš nadomestila. Zdaj pa povej, katera alineja pride v poštev? Celo, če bi zavod zavrnil izplačilo, pa ne bi, bi na sodišču zavod izgubil.

http://www.pisrs.si/Pis.web/pregledPred...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: MadMicka ()

Oddaš prijavo, dodaš vlogo za nadomestilo in zadnj pogodbo. To je to.

https://www.informiran.si/portal.aspx?c...

Splošno pravilo je, da delavcu nadomestilo ne pripada, v kolikor je s prenehanjem zaposlitve soglašal oz., v kolikor je razlog za odpoved na njegovi strani. Seveda pa tudi to pravilo pozna izjeme.

Delavec lahko kadarkoli, brez da bi za to potreboval razlog, poda odpoved pogodbe o zaposlitvi. Vendar pa delavcu v primeru takšne odpovedi ne pripada nadomestilo, razen v posebnih primerih, ki jih bomo pojasnili v nadaljevanju.

Bolj jasno, komu dejansko pripada nadomestilo? Pripada tistemu, ki cez noc ostane brez zaposlitve. Tisti ki je ne rabi oz. ima drugo zaposlitev, pa je seveda ne rabi.
Con il Milan nel cuore!
Forza ragazzi!

Zgodovina sprememb…

Če mu poteče pogodba, mu pripada. Pika.

Ne, ker je zavrnil podpis nove ponujene pogodbe. Ce mu je ne bi, bi pa bil ja.
Con il Milan nel cuore!
Forza ragazzi!

Zgodovina sprememb…

Ok, veš bolje kot nekdo iz zavoda.

Zavajaš. Nadomestilo ti pripada, pa če se ti na glavo postaviš.

jabe ::

Kot jaz tebe razumem, bi tu podpisal novo pogodbo (ndc ali dc, vseeno, katero boš pač dobil), bi šel pa s staro na zavod in vzporedno se nadomestilo vlekel. Torej poleg plače. Kao a zavod ve, da sem jaz v resnici še (spet) zaposlen? Je to tvoje vprašanje?

Ce ti je ponujeno delo, ga opravljaj dokler ne najdes druge zaposlitve. Ni tu kaj za filozofirat.

Verjetno pa res drzi, da se v Sloveniji daje potuho lenuhom na vse načine. Ampak to ni perspektivna odlocitev, to ne vodi v nic dobrega.

Naslednji korak je socialna podpora do penzije.

Si to zelis?
Con il Milan nel cuore!
Forza ragazzi!

Zgodovina sprememb…

V-i-p ::

Prav tako delavcu NE pripada nadomestilo, v kolikor:
- delodajalec poda redno odpoved iz poslovnega razloga ali razloga nesposobnosti, s ponudbo nove, ustrezne zaposlitve, ki jo je delavec zavrnil.

Ne vem, če je to to, raje se konkretno pozanimaj in ne tu na forumu.
Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri. Raje reci, da si naredil že včeraj!

V-i-p je izjavil:

Prav tako delavcu NE pripada nadomestilo, v kolikor:
- delodajalec poda redno odpoved iz poslovnega razloga ali razloga nesposobnosti, s ponudbo nove, ustrezne zaposlitve, ki jo je delavec zavrnil.

Ne vem, če je to to, raje se konkretno pozanimaj in ne tu na forumu.

Sicer gre za pogodbo za določen čas in ne nedoločen.
A ja se bo za bolj konkretno za pozanimati

jabe je izjavil:

Kot jaz tebe razumem, bi tu podpisal novo pogodbo (ndc ali dc, vseeno, katero boš pač dobil), bi šel pa s staro na zavod in vzporedno se nadomestilo vlekel. Torej poleg plače. Kao a zavod ve, da sem jaz v resnici še (spet) zaposlen? Je to tvoje vprašanje?

Ne! Najprej, samo možnosti raziskujem.
Zanima me, če bi šel na zavod z nadomestilom in si v doglednem času našel novo službo

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: NoriJoe ()

WhiteAngel ::

NoriJoe je izjavil:

jabe je izjavil:

Zanima me, če bi šel na zavod z nadomestilom in si v doglednem času našel novo službo

Novo boljšo službo boš lažje našel, če si že zaposlen, ker imaš boljša pogajalska izhodišča. Kdor je na zavodu, je za delodajalce zaznamovan kot nesposoben in nekdo, ki ga lahko odpikajo ob prvem konfliktu, zato previdno.

V tem primeru se pa strinjam s predhodnikom. Iščeš novo službo, pika. Če je ne najdeš pred iztekom pogodbe, podpišeš novo in daš ob priliki odpoved. Na zavod greš samo v enem primeru. Da imaš novo službo že, pogodbo podpisano, ampak je začetek recimo mesec ali dva po tem, ko zaključiš s staro.

WhiteAngel je izjavil:

NoriJoe je izjavil:

jabe je izjavil:

Novo boljšo službo boš lažje našel, če si že zaposlen, ker imaš boljša pogajalska izhodišča. Kdor je na zavodu, je za delodajalce zaznamovan kot nesposoben in nekdo, ki ga lahko odpikajo ob prvem konfliktu, zato previdno.

Ne iščem nasveta, kako bo kdo markiran, ampak, če po izteku pogodbe za določen čas(da je DČ je pomembno), ob ponudbi nove ki jo ne podpišem, lahko dobim nadomestilo.
Samo to, nič drugega.

Bud_Bundy ::

Bilo bi zelo čudno, če ne bi dobil nadomestila v tem primeru.

1. : kako sploh kdo dokaže, da ti je ponudil pogodbo? Moral bi podpisati, da si dobil ponudbo za delo.
2. : zloraba je enostavna: narediš se dovolj nesposobnega, da ti ne ponudijo pogodbe....

Saul Goodman ::

NoriJoe je izjavil:

WhiteAngel je izjavil:

NoriJoe je izjavil:

jabe je izjavil:

Ne iščem nasveta, kako bo kdo markiran, ampak, če po izteku pogodbe za določen čas(da je DČ je pomembno), ob ponudbi nove ki jo ne podpišem, lahko dobim nadomestilo.
Samo to, nič drugega.

Ja.

Da.

Če je pogodba DČ je skoraj gotovo, da dobiš nadomestilo.
Bom pa verjetno še poklical na Pravo za vse, sporočim kaj izvem.

Hvala vsem za uporaben info.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

kako prekiniti pogodbo za določen čas, denarno nadomestilo za brezposelnost (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
8533887 (8479) St235
»

Vprašanje glede denarnega nadomestila

172693 (2222) Hexx
»

Potek pogodbe za določen čas in denarno nadomestilo za brezposelnost

3710884 (9281) St235
»

Sporazumna odpoved (strani: 1 2 )