Forum » Operacijski sistemi » Rsync preko SSH na Synology NAS
Rsync preko SSH na Synology NAS
poweroff ::
Iz Linux strežnika se povezujem na Synology NAS. Zadevo sem naredil tako, da ni potrebno vnesti gesla za SSH, pač pa se uporabijo authorized_keys. Torej:
puf!... in sem notri
OK, potem pa rečem:
... in me vpraša za geslo.
Zakaj?
ssh matej@xxx.xxx.xxx.xxx
puf!... in sem notri
OK, potem pa rečem:
sudo rsync --verbose --progress --stats --compress --recursive --times --perms --links --owner --group --executability --delete --rsh=/usr/bin/ssh -e ssh /media/Backup matej@xxx.xxx.xxx.xxx:/volume1/Backup
... in me vpraša za geslo.
Zakaj?
sudo poweroff
Mavrik ::
Tole je ena taka glupa omejitev tega, kako je rsync in SSH postavljen na Synologyih: https://www.synology.com/en-us/knowledg...
Sam se nisem veliko poglabljal v ta problem (za backup na Synology namesto tega uporabljam Minio strežnik v docker containerju), je pa precej črnila prelitega na Synology forumih. Išči non-root rsync.
Sam se nisem veliko poglabljal v ta problem (za backup na Synology namesto tega uporabljam Minio strežnik v docker containerju), je pa precej črnila prelitega na Synology forumih. Išči non-root rsync.
The truth is rarely pure and never simple.
PandaFlow2 ::
Privatni kljuc imas najbrz shranjen v home direktoriju uporabnika matej.
Vsi ukazi s sudo se izvajajo kot root, tako da ga moras postaviti v /root/.ssh/
Vsi ukazi s sudo se izvajajo kot root, tako da ga moras postaviti v /root/.ssh/
Miha 333 ::
Lahko pa tudi eksplicitno poveš, kateri ključ se naj uporabi:
namesto
uporabi
namesto
-e ssh
uporabi
-e "ssh -i /home/matej/.ssh/id_rsa"
Ja, to pa vem. Hvala.
Mavrik, glede root-a na Synologyu je pa res, so precej zakomplicirali, tudi ssh-janje... razumem sicer motiv, ampak nisem prepričan, če je to prava rešitev.
Mavrik, glede root-a na Synologyu je pa res, so precej zakomplicirali, tudi ssh-janje... razumem sicer motiv, ampak nisem prepričan, če je to prava rešitev.
sudo poweroff
Mavrik ::
Jaz na zadnjem DSM v bistvu nisem prišel čisto do rešitve, kako zrihtati SSH login brez da spreminjam sistemske datoteke. Nekoliko tečno - ne vem zakaj ne morejo dovoliti key managementa z UIja oz. z neke datoteke, ki se ne povozi pri upgradih.
The truth is rarely pure and never simple.
A še to... se pravi vsak update mi povozi zadevo in bom moral na novo spreminjat sistemske datoteke...
No ja, bom pač napisal eno skriptico...
No ja, bom pač napisal eno skriptico...
sudo poweroff
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Oddaljeni šifriran datotečni sistem v LinuxuOddelek: Operacijski sistemi | 917 (721) | poweroff |
» | SMB povezava Winows 10 s Synology NASOddelek: Operacijski sistemi | 3317 (2583) | dukedl |
» | SSH forwarding na MikrotikuOddelek: Omrežja in internet | 1805 (1545) | miki133 |
» | Kako priklopiti NAS na Linux računalnikOddelek: Pomoč in nasveti | 1338 (1045) | black ice |
» | Moji strežnikiOddelek: Omrežja in internet | 3444 (2360) | Hexx |