» »

Vlada 2020 - ????

Vlada 2020 - ????

Temo vidijo: vsi
««
301 / 466
»»

Bwaze6 ::

feryz je izjavil:

Utk je izjavil:

Če Poljska in Madžarska delata kaj narobe, jih naj prisilijo v to, da nehajo. Hvala bogu.
Samo to ali delata narobe ali ne, ne more bit stvar nekih pogajanj in glasovanj. Nekdo mora udarit po mizi in rečt točno kaj je v nasprotju s čim točno. So to naredili v treh letih al kolk že to traja?
Seveda delata narobe. Ampak v očeh Bruseljčanov. Ne pa tudi v očeh svojega naroda.
Je pa cerkev šla predaleč v primeru splava. To so pa sami spoznali. Brez bruseljčanov. In tudi zakona niso še požegnali.

Torej moramo rešiti, ali bomo obdržali še kaj suverenosti, ali bomo Beograd preselili v Bruselj. Točno za to se omenjeni dve državi borita.
Jih ne zagovarjam, ampak v tem primeru je tako.

Ne. Gre za spoštovanja podpisanih osnovnih skupnih pravil, brez katerih bomo pač divji vzhod. To nima nobene veze s popularnostjo populuzmov.

feryz ::

Vse je populizem. Tudi to, kar Bruselj vsiljuje. Dejstvo je, da brez udarcev po mizi ne moreš nič.
A misliš, da se jaz strinjam z bruseljskimi korporativnimi prašiči? Ampak dosegel ne bom nikoli nič. Mogoče pa vseeno komu kaj rata.
Če je zate demokracija to, kar pod mizo plačani Zver požegna tam, potem veliko sreče.

feryz je izjavil:

Vse je populizem. Tudi to, kar Bruselj vsiljuje. Dejstvo je, da brez udarcev po mizi ne moreš nič.
A misliš, da se jaz strinjam z bruseljskimi korporativnimi prašiči? Ampak dosegel ne bom nikoli nič. Mogoče pa vseeno komu kaj rata.
Če je zate demokracija to, kar pod mizo plačani Zver požegna tam, potem veliko sreče.

Ah daj no daj, zgoraj imaš povezavo na razsodbo sodišča v primeru poljskega imenovanja sodnikov neposredno s strani vlade. Pa nisi prebral, ne, ker so bruseljski sodniki tudi samo "korporativni prašiči".

Utk ::

Bwaze6 je izjavil:

Tolčejo po mizi. Eden od udarcev po mizi je pogojevanje pomoči s spoštovanjem členov, ki so jih ob vstopu v EU podpisali. Kar je tudi jasno prikazano v sličicah iz povezave.

A te zdaj moti, da nespoštovanja členov niso dokazana pred sodiščem?

Court of Justice of the European Union protects rule of law in Poland

Hint, so.

Ti piše v članku, ta sodba nima efekta, ker so že prej skenslali ta del zakona.

Meni je pa ta del všeč:
to respect the right of freedom of assembly,
to strongly condemn the "xenophobic and fascist march that took place in Warsaw" on Saturday, 11 November 2017, and

Lahko se zbirajo in kričijo kar hočejo, dokler kričijo to, kar hočemo mi.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Utk ()

Glej, nisem pravnik, ampak reci le besedo, in ozdravljena bo moja duša.

Tega je še na tone.

Janša je napisal tako:
"diskrecijskih mehanizmov, ki ne temeljijo na neodvisni presoji, ampak na politično motiviranih kriterijih, ne moremo imenovati 'vladavina prava'". Poudaril je tudi, da "Slovenija podpira brezpogojno spoštovanje vladavine prava v vseh primerih in brez dvojnih standardov".

Kaj je v osnovi narobe s tem?

Napisal je tudi "Dear Charles" s pisavo drugošolčka. Kaj je v osnovi narobe s tem?

Nič ni narobe s tem, kar si citiral - ampak Višegrajci tako zavračajo vsakršno presojanje "internih zadev" kot so podjarmljanje sodstva, tožilstva in policije vladi. Kaj je za njih neodvisna presoja, če "ne priznaju ovaj sud"? Janša ima s tem izkušnje, ja.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Bwaze6 ()

Kako vas bo nekdo resno jemal, če pa dobite peno na usta takoj ko nekdo omeni Poljsko, Madžarsko, Trumpa itd.? Levičarji in Bruselj, ki jih je itak prepoln. Vse te države imajo demokratično izvoljene vlade in predsednike. Koji vam je kurac? A v Franciji pa ni nobenih kršitev človekovih pravic? Ali pa v Sloveniji? Kolk tožb je Slovenija, še pred Janšo, zarad tega izgubila v EU? Ampak dokler imamo leve vlade, to ni problem. Če pa hoče Janša ukinit nedokaljivost sodnikov, je pa to naenkrat kršenje vsega živega.
To je čisto dovoljšen dokaz, da ni problem v pravu, ampak politiki.

Utk je izjavil:

Kako vas bo nekdo resno jemal, če pa dobite peno na usta takoj ko nekdo omeni Poljsko, Madžarsko, Trumpa itd.? Levičarji in Bruselj, ki jih je itak prepoln. Vse te države imajo demokratično izvoljene vlade in predsednike. Koji vam je kurac? A v Franciji pa ni nobenih kršitev človekovih pravic? Ali pa v Sloveniji? Kolk tožb je Slovenija, še pred Janšo, zarad tega izgubila v EU? Ampak dokler imamo leve vlade, to ni problem. Če pa hoče Janša ukinit nedokaljivost sodnikov, je pa to naenkrat kršenje vsega živega.

Kar povej, da si za propad EU, naj te ne bo sram.

Ampak stališča do tako pomembne teme ne more v imenu Republuke Slovenije odločiti kar nek posameznik, tudi če je zanj glasovalo 11% volilnih upravičencev. Naj veže to vprašanje na nezaupnico in ga da v parlament, naj razpiše referendum, naj razpusti vlado in postavi to za glavno točko ob nadlednjih volitvah - tako bo imel mandat za izstop Slovenije iz EU.

ZAENKRAT GA PA NIMA.

Vidiš. Točno to. Takoj ko vam nekaj ni prav, bi takoj šli v vojno.
Jaz nisem za propad EU. Verjetno niti Janša niti Orban.
Nisem pa niti za EU, ki jo vodijo neizvoljeni birokrati.

Volitve v EU parlament niso dovolj, ali si pač mnenja, da je zadaj tako ali tako nek murgeljski stric iz ozadja, ki vleče vse niti?

Spock84 ::

Cruz je izjavil:

IL_DIAVOLO je izjavil:

Da primerja slovence, ki grejo v tujino DELAT s temi lenuhi, ki pobirajo socialo.
Ne pobirajo vsi socialo.

IL_DIAVOLO je izjavil:

In ja zavesten državljan bi vsakega posiljevalca obesil za jajca, ne pa se izgovarjal z nekimi diplomatskimi izrazi, kako je treba rešiti problem.
Saj je obsodila posilstvo, ni pa obsodila dejstva, da je MIGRANT, saj to ni lastnost migrantov, ampak psihopatov.

IL_DIAVOLO je izjavil:

Ce ne ustvaris problema, ga ni treba resevati.
Dvomim, da se z zaprtimi mejami rešiš posilstev ali jih občutno zmanjšaš.

IL_DIAVOLO je izjavil:

Otroci vzgojeni v nasi veri in kulturi pogojno, ne pa da sem rine ze napol radikilizirana golazen.
Statistično gledano je med migranti radikalcev približno enak odstotek kot med "pravimi" slovenskimi državljani.

Ker je nekoga tako zmotila beseda lažeš, da je izbrisal post, bom uporabil drugo besedo. Govoriš neresnice. Posiljevanje JE lastnost marsikaterega migranta(ne vseh sicer), to je del njihove kulture (to povejo ljudje iz tistih področij sami, nisem se tega jaz spomnil, del kulture je da žensko obkoli skupina parih moških in se izzživljajo nad njo in jo posiljujejo, celo poseben izraz imajo za ta pojav/običaj, če kdo ne verjame lahko pogoogla in bo videl da je res). Pozabil pa si povedati DEJSTVO da je verjetnost da bo migrant posiljeval več kot 35 tisoč krat večja kot da bo posiljeval evropejec. Na Švedskem 0,0016 % populacije(17 tisoč migrantov na 10,23 miljona ljudi), ki jo predstavljajo migranti, zagreši kar 58 % posilstev. V primerih kjer žrtev ni poznala posiljevalca pa migrantje zagrešijo kar 80 % vseh posilstev!

"In 2018, SVT showed that rape statistics in Sweden indicated that 58 percent of men with rape or attempted rape convictions over the preceding five years were immigrants born outside the European Union, mainly from North Africa, South Africa, Afghanistan, and the Middle East.

"The BBC also reported that in cases were victims did not know their attackers, the proportion of foreign-born men convicted of sexual assault was 80 percent"

Vir: https://rmx.news/article/article/sweden...

Dvomim, da se z zaprtimi mejami rešiš posilstev ali jih občutno zmanjšaš.

Seveda da z zaprtjem mej zmanjšaš število posilstev. Kar 80 % posilstev je bilo izvedeno s strani migrantov, takrat ko žrtev ni poznala napadalca.

Statistično gledano je med migranti radikalcev približno enak odstotek kot med "pravimi" slovenskimi državljani.

Ni res. Vire z statistikami sem že podal. Verjetnost da bo migrant posiljevalec je kar 35 tisočkrat večja kot da bo to storil običajen državljan. Migrantov na švedskem je 17 tisoč, to pomeni da migrantje, ki predstavljajo samo 0,0016 % populacije Švedske, zagrešijo kar 58 % vseh posilstev.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Spock84 ()

Bwaze6 je izjavil:

Volitve v EU parlament niso dovolj, ali si pač mnenja, da je zadaj tako ali tako nek murgeljski stric iz ozadja, ki vleče vse niti?

Ni en stric, jih je več.

Utk je izjavil:

Bwaze6 je izjavil:

Ni en stric, jih je več.

Hm, elaborate. Oz. ne, daj že vem, o čem boš pleteničil, počasi bo treba še kaj naredit danes.

DeeJay ::

Se pravi Janša je pa ta glaven ekspert za EU pravo, da jim lahko pridiga kaj in kako se more EU obnašat?
EU pravila so jasna. Če se jih nočeš držat GTFO. Ni kle izjem in nekih "dejte nam dnar, puste nas pa prmer" opcij.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: DeeJay ()

DeeJay je izjavil:

Se pravi Janša je pa ta glaven ekspert za EU pravo, da jim lahko pridiga kaj in kako se more EU obnašat?
EU pravila so jasna. Če se jih nočeš držat GTFO. Ni kle izjem in nekih "dejte nam dnar, puste nas pa prmer" opcij.

Poudaril je tudi, da "Slovenija podpira brezpogojno spoštovanje vladavine prava v vseh primerih in brez dvojnih standardov".

Bwaze6 je izjavil:

Utk je izjavil:

Bwaze6 je izjavil:

Ni en stric, jih je več.

Hm, elaborate. Oz. ne, daj že vem, o čem boš pleteničil, počasi bo treba še kaj naredit danes.

Ja, lahko bi tudi o tem kako Šarceva in Cerarjeva vlada nista mogli naredit reda v BS. Je bil pač en birokrat v Bruslju, ki še imena nima, močnejši od vseh.

Zgodovina sprememb…

Utk je izjavil:

DeeJay je izjavil:

Poudaril je tudi, da "Slovenija podpira brezpogojno spoštovanje vladavine prava v vseh primerih in brez dvojnih standardov".

Zakaj je pa potem sploh poslal pismo? Itak je shizofreno do konca.
"Spoštujemo RoL, sam puste nas, da sami odločamo kaj je to" ali "Noben mi nau govoru"?

Nič hudega, če ti ne razumeš. Glavno da tisti, ki so dobili pismo.

Spremenilo se ne bo nič. Kar je prav.
"V obtoku nove zamisli. Poljsko in madžarsko blokado bi lahko zaobšli z odvzemom glasovalnih pravic, ki ga kot "atomsko bombo" dopušča 7. člen Pogodbe o EU. Obe sta že v postopku po njem, ker da obstajajo tveganja kršitve temeljnih načel EU."
http://www.eu-info.de/dpa-europaticker/...

Ne, nič od tega ni res. Jaz bi rad da vladajo tisti, ki jih izvolimo. Fašisti ste pa vi, ki hočete, da vladajo tisti, ki mislijo enako kot vi, ne glede na to, če so izvoljeni.
Enkrat se bo situacija obrnila in boste dobili ta drek v fris. Jaz bom pa takrat še zmeraj proti temu.

Sej vlada tvoj izvoljeni Janša, s koalicijo, ki mu je "ukradla" volitve leta 2014.
Za EU pa ogromna večina podpira pogoj spoštovanja RoL za finance... kar je pa spet demokratično, a ni?

Za EU pa ogromna večina podpira pogoj spoštovanja RoL za finance... kar je pa spet demokratično, a ni?

Tako je. Ampak tudi Janša je ZA to, tako da bi po vsej logiki morali bit vi proti.

Sej vlada tvoj izvoljeni Janša, s koalicijo, ki mu je "ukradla" volitve leta 2014.

Ni moj, niti moj izvoljeni.

Zgodovina sprememb…

Ni res. On je "za, ampak ..." mi smo pa "za."

DeeJay je izjavil:

Ne, vi ste "za, ampak...", razen ko se gre za migrante, ali pa hrvaško arbitražo, ali pa severni in južni tok itd.

lexios ::

Ali samo jaz vidim dvoličnost velikega vodje pri tem kaj govori in kaj dela? Ker meni počasi to dosega meje okusnega.

Nisi edini, ne pozabi pa, da enako velja za levico, z celotno medijsko kampanijo vred. Zelo lepo se je to pokazalo pri volitvah v ZDA in glede twittow in pisem Druže Twitto-ta, narod pa skače v zrak, ne da bi sploh prebral vsebino. Načeloma kaj glede vladavine prava v pismu ne drži?

Se še spomnimo, pogovorov o pogojevanju za pomoč Italiji v prvem valu?

Morda poznamo kakšen primer, kaj vladavina prava, ki jo levica vneto omenja kot primer blamaže, pomeni? Npr. ko sodišče EU potrdi, da pravna ureditev v Sloveniji ne zagotavlja učinkovitega varstva potrošnikov. >:D

Na slovenskih sodiščih je proti bankam trenutno vloženih okoli 450 tožb posojilojemalcev v švicarskih frankih. Tožniki so prepričani, da slovenska sodišča ne upoštevajo prava EU, zato so se odločili vložiti pritožbo zoper Slovenijo pri Evropski komisiji.

https://www.rtvslo.si/dostopno/zdruzenj...

Skratka, natanko to, penite se iz gobca ob sami omembi JJ (in NE, nisem za razpad EU):

Utk je izjavil:

Zgodovina sprememb…

• spremenil: lexios ()

Utk je izjavil:

DeeJay je izjavil:

Ne, vi ste "za, ampak...", razen ko se gre za migrante, ali pa hrvaško arbitražo, ali pa severni in južni tok itd.

Laž in spinanje. Je zmanjkal argumentov?

DeeJay je izjavil:

"V obtoku nove zamisli. Poljsko in madžarsko blokado bi lahko zaobšli z odvzemom glasovalnih pravic, ki ga kot "atomsko bombo" dopušča 7. člen Pogodbe o EU. Obe sta že v postopku po njem, ker da obstajajo tveganja kršitve temeljnih načel EU."
Evo, recept za demokracijo. Če se ne strinjaš z nami, te izključimo, nimaš prava glasanja.
Vidite kako so zadeve simpl?

Dejstvo je, da si to lahko resnično privoščijo samo Poljaki. Ostali, vključno z Madžari, so pičkin dim.

Še enkrat, vem da je poljska politika smrdljiva greznica, kot je recimo trenutno naša, ampak način reševanja enostavno ni užiten.

DeeJay je izjavil:

Utk je izjavil:

DeeJay je izjavil:

Laž in spinanje. Je zmanjkal argumentov?

https://siol.net/posel-danes/novice/slo...

Tu si poglej vladavino prava po evropsko.

feryz je izjavil:

DeeJay je izjavil:

Evo, recept za demokracijo. Če se ne strinjaš z nami, te izključimo, nimaš prava glasanja.
Vidite kako so zadeve simpl?

Dejstvo je, da si to lahko resnično privoščijo samo Poljaki. Ostali, vključno z Madžari, so pičkin dim.

Še enkrat, vem da je poljska politika smrdljiva greznica, kot je recimo trenutno naša, ampak način reševanja enostavno ni užiten.

To je pogodba in ta člen je država ob vstopu v EU sprejela. Jebat ga.
Še enkrat link, ki ga je prej že en pred mano linkal.
https://www.europarl.europa.eu/news/sl/...

Zgodovina sprememb…

Jebat ga, mi pravimo tko:
https://www.uradni-list.si/novice/pogle...
Vladavina prava pa tako:
http://www.zdruzenje-frank.si/krediti-v...

Kdo ima prav? >:D

lexios je izjavil:

Jebat ga, mi pravimo tko:
https://www.uradni-list.si/novice/pogle...
Vladavina prava pa tako:
http://www.zdruzenje-frank.si/krediti-v...

Kdo ima prav? >:D

Edina rešitev je, da nam skenslajo ves denar in določijo "začasno" vlado.

Medtem na Poljskem.
https://twitter.com/danieltilles1/statu...
Upam, da EU ne popusti tem kriminalcem.

Invictus ::

Saj pri nas gre v isto smer...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

zmaugy ::

DeeJay je izjavil:

Medtem na Poljskem.

Precej ogabno. In mi paktirano s temi fašisti?
Biseri...
PS: MENSA klub ST, obvoz. ŠIC! Ne zanimajo me vaše neštetokrat reciklirane
neumnosti.

Precej ogabno.

Res je!

Ne paktiramo s temi fašisti, imamo pa v Slo dovolj svojih (levih in desnih ala Hojs). Mislim, da se niti zvedate ne v kakšni državi živimo.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: lexios ()

MasterTade ::

Države, ki več dajejo v EU fond bi morale imeti možnost zavrniti ta sredstva državam, ki kršijo pravila
Mors omnia aequat

zmaugy ::

MasterTade je izjavil:

Države, ki več dajejo v EU fond bi morale imeti možnost zavrniti ta sredstva državam, ki kršijo pravila

Ne. Za vse države bo morala veljati pravila, ki smo jih podpisali ob vstopu in s katerimi smo se strinjali ob morebitnih spremembah.
Ne morejo veljati za bogate države drugačna pravila kot za revnejše - vsaj ne uradno, ker neuradno je itak tako.
Biseri...
PS: MENSA klub ST, obvoz. ŠIC! Ne zanimajo me vaše neštetokrat reciklirane
neumnosti.

zmaugy je izjavil:

MasterTade je izjavil:

Ne. Za vse države bo morala veljati pravila, ki smo jih podpisali ob vstopu in s katerimi smo se strinjali ob morebitnih spremembah.
Ne morejo veljati za bogate države drugačna pravila kot za revnejše - vsaj ne uradno, ker neuradno je itak tako.

Tako. Pogodba obstaja, če se jo krši, nastopijo sankcije. Nima veze, kdo ma več denarja.
HU in PL konstantno kršita pravila EU in zato so bili prisiljeni pogojevat finance s tem členom.
Veto ne bo pomagal, ker bo EU vse njune kršitve obesila na 7. člen in bosta ostale brez denarja. Vse članice se s tem strinjajo razen Slovenije.
Kar je pa tud zanimivo... kje sta CZ in SK? Višegrad razpada?

Zgodovina sprememb…

HitraSperma ::

Meni je carsko ker je začela že tujina JJ-a nazivati s Marshal Twito. Fak, JJ je res en hillbilly evrope
fgdsfjk

KAVINSKY ::

HitraSperma je izjavil:

Meni je carsko ker je začela že tujina JJ-a nazivati s Marshal Twito

Globoka država ima prepletene lovke.

Oziroma, je kakšen naš užaljen novinarček poročal naprej svojim antifaboyem, pardon, kolegom.

HU in PL konstantno kršita pravila EU in zato so bili prisiljeni pogojevat finance s tem členom.

Nemčija, Francija, Slovenija tudi. Najboljše, da se potem vsem vse ukine. In potem pravite, da sem jaz proti EU...očitno ste vi.

Pazite kaj si želite. Lahko se uresniči.

Zgodovina sprememb…

Utk je izjavil:

Nemčija, Francija, Slovenija tudi. Najboljše, da se potem vsem vse ukine. In potem pravite, da sem jaz proti EU...očitno ste vi.

Whataboutism ti gre dobro od rok.
Whataboutism @ Wikipedia
Tudi spreobračanje. Janševa šola.

Mal si poglej vse neodvisne indekse demokratičnih standardov Evropskih držav, pa boš vidu zakaj morta met HU in PL korenček zavezan na palico.

Haha, zdaj pa whataboutizem...res ste nizko padli.
Malo prej ste bili za brezpogojno spoštovanje pravil, zdaj pa naenkrat ne glejte njih, glejte samo tiste.

Hrvaška je po vseh indeksih pod Poljsko in Madžarsko, da o njihovih fašistih niti ne začenjamo, pa se v njih nihče ne vtika. Ker imajo vlado, ki je do grla v riti Bruslju.
Ampak zdaj boš spet napisal whataboutizem...

Zgodovina sprememb…

TESKAn ::

Sej maš prov. In to je najbolj žalostno. Ker dejansko obstaja dosti primerov, ko "jedro" EU, dajmo rečt "malce", "zataji", pa jim namesto tega joče o komunistih, novinarjih, ki ga ne marajo, ukradenih volitvah in podobno. Namesto da bi Merklovo vprašal, kako je kaj s povračilom škode slovenskim izgnancem (ja, niso še poplačali vseh svojih grehov iz WW2), Špance kako je kaj s katalonijo, malo pobaral komisijo kaj si mislijo o hrvaškem neupoštevanju arbitraže...
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.

Ja, Bruselj je močvirje, in tudi če kaj pametnega pride iz tam, je treba bit zelo previden. Isto kot pri Janši.

Kurz pa taka vladavina prava, a ne?
https://siol.net/novice/svet/kurz-vlada...

Če bi Janša, če je že zabredel tako globoko, na ta račun nekaj potegnil iz tega, recimo da zarad "vladavine prava" prisilijo hrvaško, da sprejme arbitražo, bi bilo to čisto v redu. Veliko bolje kot Šarec, ki bi samo podpisal vse kar mu dajo na mizo. Ne vem zakaj ne bi vsaj poskusil...

Invictus ::

Vlada tako bluzi, da jo morajo sedaj že župniki zagovarjati...

https://siol.net/novice/slovenija/stanj...

DeeJay je izjavil:

Kar je pa tud zanimivo... kje sta CZ in SK? Višegrad razpada?

Tam so bolj normalni ljudje in boljše babe. Ne bodo se pustili Poljakom, še manj Madžarom. So raje pod Nemci...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Invictus ()

DeeJay je izjavil:

Medtem na Poljskem.
Kaj hočeš povedati?
Poljaki, ljudje, da ne bo pomote, ne politiki, so blokirali korona izplačila "kulturnikom". Seveda ne gre za antihumanitarno gesto, ampak za izplačila namenjena "pravim" kulturnikom, ki bi dobili po več sto tisoč evrov korona pomoči. Nekateri. Večina ostalih pa, jasno, nič. Selektivnost in te zadeve laufajo na polno, kakor vidim.
Pri nas pa ..., nekateri še dalje dobivajo enormna korona sredstva, predvsem javni sektor, večina pa šmrk. Zat pa laufa korona agenda. Ker se prikoritniki mastijo kot se še nikoli niso in se nikoli več ne bodo.

Ve se, da imajo Poljaki ogromen problem izključno in samo s cerkvijo. Od tam izhajajo vsi grehi. Težko bo to iz glave spraviti. Ne glede na grehe njihovega papeža, pedofilijo, podkupninami in ostalim, kar hodi ven v zadnjem času.
««
301 / 466
»»