» »

Vlada 2020 - ????

Vlada 2020 - ????

Temo vidijo: vsi
««
252 / 466
»»

zmaugy ::

DeeJay je izjavil:

Od torka dalje spet kretenski odlok za občine.

Ampak je bilo pa nujno prejšnji teden otroke razredne stopnje poterat v šole. Potem pa kar atomsko bombo od ukrepov. Papki vladni, prbiti.

Jajo naj gre tvitat kako obožuje Trumpa.
Biseri...
PS: MENSA klub ST, obvoz. ŠIC! Ne zanimajo me vaše neštetokrat reciklirane
neumnosti.

nergac ::

Ok, statistične regije zamenjane z občinami.

Javni prevoz deluje tretjinsko.
Lahko kupiš gradbeni material ipd.

Dosti več izjem velja kot spomladi.

Ali so kaj zmanjšali število izjem ali bodo to objavili v četrtek, kot so napovedali?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: nergac ()

s1m0n ::

Ukrepov še ne bo konec, če se številke ne bodo umirile... Vladi drugo ne ostane kot, da iz vreče vleče ukrep za ukrepom pa čeprav ti več nimajo nobenega dodatnega haska.

Šolarji bodo sedaj 2 tedna doma... Kaj pa bo sledilo temu? Vsaj en starš bo moral biti doma, če bodo to zavlačevali mimo teh dveh tednov.

Urbano#Desno ::

zmaugy je izjavil:

Ampak je bilo pa nujno prejšnji teden otroke razredne stopnje poterat v šole. Potem pa kar atomsko bombo od ukrepov. Papki vladni, prbiti.

Če so pa želeli biti všečni ljudem do zadnjega. Si predstavljaš da bi sprejemali te ukrepe 3 ,4 tedne nazaj ko je bilo jasno da je R krepko preko 1, a bolnice so bile takrat še relativno prazne. Folk ki še tudi danes ne razume nič bi takrat dobesedno popizdil. Zaprli so vsaj 3 tedne prepozno in posledično bo to trajalo 3 mesece dlje.

CoolBits ::

Trajalo bo do pomladi, virusna sezona se je zacela kot vsako leto.
Me pa zanima do kje bodo sli z ukrepi, ker cez zimo se pozitivni na noben nacin nemorejo zmanjsat.

mojter ::

s1m0n je izjavil:

Ukrepov še ne bo konec, če se številke ne bodo umirile... Vladi drugo ne ostane kot, da iz vreče vleče ukrep za ukrepom pa čeprav ti več nimajo nobenega dodatnega haska.

Šolarji bodo sedaj 2 tedna doma... Kaj pa bo sledilo temu? Vsaj en starš bo moral biti doma, če bodo to zavlačevali mimo teh dveh tednov.

ah, lepo te prosim, kake dva tedna, no... kdo še verjame tem lažem

če se po dveh tednih odkar so šolarji doma število okuženih zmanjša, je ukrep dober in ga je treba podaljšat

če se ne zmanjša, pa ni dovolj strog in je treba podaljšat + še kako butasto omejitev dat

s1m0n je izjavil:

ukrepov ne bo konec dokler jih bodo ljudje spoštovali

Urbano#Desno je izjavil:

zmaugy je izjavil:

Če so pa želeli biti všečni ljudem do zadnjega. Si predstavljaš da bi sprejemali te ukrepe 3 ,4 tedne nazaj ko je bilo jasno da je R krepko preko 1, a bolnice so bile takrat še relativno prazne. Folk ki še tudi danes ne razume nič bi takrat dobesedno popizdil. Zaprli so vsaj 3 tedne prepozno in posledično bo to trajalo 3 mesece dlje.

če bi jih sprejeli 3, 4 tedne nazaj bi bilo čisto isto kot je, pač par ljudi bi umrlo malo kasneje in to je vse

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: mojter ()

lotar123 ::

Urbano#Desno je izjavil:

zmaugy je izjavil:

Vsako zapiranje v trenutni sutuaciji je čisto nesmiselen ukrep in ne bo dosegel nobenega učinka, kvečemu nasprotnega. Ljudje enostavno JJ-ju in vladi ne zaupajo, in glede na to, da je zaupanje v ukrepe najbolše orožje, smo tukaj pogoreli na celi črti! Tisti, ki že sedaj niso verjeli v ukrepe tudi sedaj ne bodo, edino % le teh se bo drastično povečal!

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: lotar123 ()

CoolBits je izjavil:

Me pa zanima do kje bodo sli z ukrepi, ker cez zimo se pozitivni na noben nacin nemorejo zmanjsat.

jaz upam da ljudje prej začnejo masovno ignorirat vse skupaj, to je edina rešitev

lotar123 je izjavil:

Vsako zapiranje v trenutni sutuaciji je čisto nesmiselen ukrep in ne bo dosegel nobenega učinka, kvečemu nasprotnega. Ljudje enostavno JJ-ju in vladi ne zaupajo, in glede na to, da je zaupanje v ukrepe najbolše orožje, smo tukaj pogoreli na celi črti! Tisti, ki že sedaj niso verjeli v ukrepe tudi sedaj ne bodo, edino % le teh se bo drastično povečal!

Verjeti ali ne (boljše bi bilo razumeti) dejansko ni pomembno dovolj je da zadosten procent ukrepe spoštuje in imajo učinek. Sicer lahko rečeš da bodo vsi masovno kršili, kar je morda res lahko pa tudi da ni. Se pa strinjam da jim manjka zaupanja in en ukrep v tej smeri ki ne stane nič in ki bi ga lahko sprejeli recimo jutri je premestitev Dr.Craka nazaj na metadon kliniko.

Slopek ::

mojter je izjavil:

CoolBits je izjavil:

jaz upam da ljudje prej začnejo masovno ignorirat vse skupaj, to je edina rešitev

Nikakor ne...do decembra bi se moral vsi zapret in čimbolj izolirat, da vidimo kako.in kaj in če se stanje zares ne bi drastično spremenilo, je na vrsti okraševanje novoletne smrekce v LJ. To se mi zdi fair deal.

kuall ::

mojter je izjavil:

Ah, spomladi če te je zob bole so zobarji bli, pa jim je bilo prepovedano delat.

Za zobobol so delali. Se pa strinjam, da ne smejo zanemarjat drugih bolezni. Zmerno.
Mi je pa zanimivo, kako se imaš za bolj pametnega kot vsi strokonjavki in zdravniki v državi. Na tem forumu sem spoznal en nov pojav: ljudje preradi pametujete o področjih, o katerih nimate pojma. Tako kot mi je en lolek pridigal, kako se programira, na koncu pa je rekel, da ni programer.

Zobarji so bili ja. V glavnem so pulili in ne sanirali zobovje.
Aerosoli pa to.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Slopek ()

kuall je izjavil:

mojter je izjavil:

Ah, spomladi če te je zob bole so zobarji bli, pa jim je bilo prepovedano delat.

Za zobobol so delali. Se pa strinjam, da ne smejo zanemarjat drugih bolezni. Zmerno.
Mi je pa zanimivo, kako se imaš za bolj pametnega kot vsi strokonjavki in zdravniki v državi. Na tem forumu sem spoznal en nov pojav: ljudje preradi pametujete o področjih, o katerih nimate pojma. Tako kot mi je en lolek pridigal, kako se programira, na koncu pa je rekel, da ni programer.

ne niso delali, si dobil antibotike namesto da bi ti popravili zob

Slopek je izjavil:

mojter je izjavil:

CoolBits je izjavil:

Nikakor ne...do decembra bi se moral vsi zapret in čimbolj izolirat, da vidimo kako.in kaj in če se stanje zares ne bi drastično spremenilo, je na vrsti okraševanje novoletne smrekce v LJ. To se mi zdi fair deal.

haha, v drugo gre rado al kako?

Zgodovina sprememb…

marS ::

Lock-down na občine. Edini ukrep, ki bo deloval. Ali pa je že prepozno in bo šlo število mrtvih v tisoče ... vir: https://covid-19.sledilnik.org/sl/stats, prvi graf, celotno obdobje, kjer so sprejeti ukrepi.
...no more heroes...
https://ilbis.com/

@mojter, Nisem za to, da ne boš narobe razumel, ampak gremo v sezono prehladov, pa me zares zanima. Okraševanje, bi bilo pa tudi super. Če otroci lahko počakajo na Božička......pikice ;)

Zgodovina sprememb…

Bojevnik ::

marS je izjavil:

Lock-down na občine. Edini ukrep, ki bo deloval. Ali pa je že prepozno in bo šlo število mrtvih v tisoče ... vir: https://covid-19.sledilnik.org/sl/stats, prvi graf, celotno obdobje, kjer so sprejeti ukrepi.

Ja ja, vemo... Drugace bo 90k mrtvih ne....:))

Urbano#Desno je izjavil:

zmaugy je izjavil:

Verjetno res, ampak vlade nimamo zato, da dela zase, ampak zato da dela za nas. Poleg tega pa se mi zdi, da je to šlampasto ravnanje lepo povezano s približevanjem Jajota in Pussygrabberja.
Biseri...
neumnosti.

Miki N ::

Slopek je izjavil:

Zobarji so bili ja. V glavnem so pulili in ne sanirali zobovje.
Aerosoli pa to.

Ukrepi so zdravstvo zreducirali na zobodere in padarje.

Zelo obremenjene padarje!

:D

Markus386 ::

kuall je izjavil:

mojter je izjavil:

Ko te zob boli, je luknja ze pri zivcu... takrat je pozno.

Jajotu bo treba dati ultimat: ali ukine ukrepe ali pa mu prekužimo volilno bazo!!

el_bahattee ::

VeganCyclist je izjavil:

Ga ni človeka, ki v določenem primeru ne bi naredu napake. Kle pa težite z nekim linčem. Najbolj, da razpustimo državo in uvedemo komunizem, ker je Krek pozabu dat masko gor.

Se strinjam, preveč se dramatizira. Krek je priznal napako in objasnil situacijo, ok lahko bi bil bolj pozoren, to je to. Nobeden ni brez napak.

Kar se pa tiče odgovornosti vlade za večanje okužb, pa je smešno, kako nekateri izmed vas krivijo vlado, kadar cifre naraščajo, ko pa padajo (letos poleti) pa pravijo, da to ni zaradi vladnih učinkov ampak zaradi ljudi in njihovega obnašanja. Skratka z eno besedo: dvoličnost.
Come to my center, you enter the winter.

Vsa ta ideja, da se epidemije brez bioloških ukrepov (npr cepiva) kontrolira dobesedno z močjo volje (obnašanje) in da je to primarni "driver" je milo rečeno naivna - in tudi precej neznanstvena. Ukrepi imajo določen učinek a so močno precenjeni. Sploh nekateri.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Miki N ()

el_bahattee je izjavil:

VeganCyclist je izjavil:

Ga ni človeka, ki v določenem primeru ne bi naredu napake. Kle pa težite z nekim linčem. Najbolj, da razpustimo državo in uvedemo komunizem, ker je Krek pozabu dat masko gor.

Se strinjam, preveč se dramatizira. Krek je priznal napako in objasnil situacijo, ok lahko bi bil bolj pozoren, to je to. Nobeden ni brez napak.

Kar se pa tiče odgovornosti vlade za večanje okužb, pa je smešno, kako nekateri izmed vas krivijo vlado, kadar cifre naraščajo, ko pa padajo (letos poleti) pa pravijo, da to ni zaradi vladnih učinkov ampak zaradi ljudi in njihovega obnašanja. Skratka z eno besedo: dvoličnost.

Pametnim je bilo že pred poletjem jasno, kako bo in nikakor ni vlada zaslužna, da sem šel na morje. Niti zdaj ni zlatko kriv, da je virusa več. Niti vlada ne. Zima bo, zima. Vsako leto je takrat več raspiratornih obolenj.

Zgodovina sprememb…

Miki N je izjavil:

Jajotu bo treba dati ultimat: ali ukine ukrepe ali pa mu prekužimo volilno bazo!!

Zlobna. A JJ ve da če ukine ukrepe se bo ko corona vzame svoj davek ravno njegova volilna baza najbolj skrčila.
V glavnem treba zdej mirkat nase ker nočeš pristat v bolnici al zarad korone al pa zaradi kej drugega, ker če nisi VIP bo bolnica verjetno hala A gospodarskega razstavišča, ki jo je Zoki prijazno (verjetno za določen fee) ponudil našemu zdravstvu. :D

Miki N je izjavil:

Vsa ta ideja, da se epidemije brez bioloških ukrepov (npr cepiva) kontrolira dobesedno z močjo volje (obnašanje) in da je to primarni "driver" je milo rečeno naivna - in tudi precej neznanstvena. Ukrepi imajo določen učinek a so močno precenjeni. Sploh nekateri.

A si ti družboslovec? Direkt iz FDV?

https://www.worldometers.info/coronavir...
Biseri...
neumnosti.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: zmaugy ()

Tajvan je dober primer, da je potrebno ukrepat takoj... Preprečit kakršen koli vnos... Ko pride do vnosa iz večih strani pa je veselja konec.

zmaugy je izjavil:

Miki N je izjavil:

A si ti družboslovec? Direkt iz FDV?

s1m0n je izjavil:

Tajvan je dober primer, da je potrebno ukrepat takoj... Preprečit kakršen koli vnos... Ko pride do vnosa iz večih strani pa je veselja konec.

za preprečevanje vnosa smo malenkost pozni se ti ne zdi?

Zgodovina sprememb…

Tajvan je pač imel izkušnje (SARS...). In so tu Januarja/februarja pač naredili pravi korak. Pri nas je že od poletja prepozno... (meje...)

DeeJay ::

A če si na twitterju blokiran s strani wannabe diktatorčka, pol ukrepa občine ni treba spoštovat?
Mediji bi mogl te njegove twitter nebuloze začet čist ignorirat... nej se počas zaveda, da to in uradni kanal za komunikacijo, sploh če ma tričetrt državljanov gor blokiranih.

s1m0n je izjavil:

Tajvan je pač imel izkušnje (SARS...). In so tu Januarja/februarja pač naredili pravi korak. Pri nas je že od poletja prepozno... (meje...)

Imeli so več kot 500 primerov. Lahko bi zajebali, kot smo mi. Ampak pri njih je stvar bolj resna, če bi zajebali, bi jih prav lahko Kitajci na hitro pohopsali.
In zato so imeli aplikacijo in imajo enotnost pri tem in se ne zajebavajo, kot smo se mi. Pa niso imeli pravega lockdowna.
Biseri...
neumnosti.

jest10 ::

Njim tudi fejt pomaga podnebje. Tam ni zime

Pa morje naokrog.

Tudi pri nas je Obala najdalj časa ostala oranžna.

Ok zaprtje na občine smo dobili.
Primeri bodo naslednji teden skoraj zagotovo še rasli in ko bodo JJ naslednjo nedeljo popustili tableti lekarne pa bodo zaprte se poraja vprašanje kaj bo naslednji ukrep.

Zaprtje vseh trgovin razen živiljskih?
Konec javnih prevozov?
Zaprtje v stanovanja kot v IT spomladi?

Izgleda, da je v tej pandemiji pomankanje idej še večji problem kot pomankanje zdavstvenih kapacitet!

Mogoče bi morala vlada narediti natečaj za nove domiselne ukrepe - to bi bilo nekaj za naše slotech ukrepoljubce!
:))

enemon ::

Markus386 je izjavil:

kuall je izjavil:

mojter je izjavil:

Ko te zob boli, je luknja ze pri zivcu... takrat je pozno.

Ni nujno, lahko je načet samo dentin, ki potem sproža bolečino v živcu.

Miki N je izjavil:

Izgleda, da je v tej pandemiji pomankanje idej še večji problem kot pomankanje zdavstvenih kapacitet!

Mogoče bi morala vlada narediti natečaj za nove domiselne ukrepe - to bi bilo nekaj za naše slotech ukrepoljubce!

Ne se delat norca, Hojs se je že vpisal na tečaj varjenja tko da bolj da maš lesena vrata. :))

kuall ::

DeeJay je izjavil:

A če si na twitterju blokiran s strani wannabe diktatorčka, pol ukrepa občine ni treba spoštovat?

Če si mu take pisal kot jih kle spuščaš pol ni čudno, da te je blokiral. Kdo pa bo bral ze nebuloze. Ima bolj pametno delo. :D

enemon ::

kuall je izjavil:

DeeJay je izjavil:

Če si mu take pisal kot jih kle spuščaš pol ni čudno, da te je blokiral. Kdo pa bo bral ze nebuloze. Ima bolj pametno delo. :D

Ja, pisanje dvajsetih twitov na dan in retwitanje kakšnih stotih.

Urbano#Desno je izjavil:

Ok zaprtje na občine smo dobili.
Primeri bodo naslednji teden skoraj zagotovo še rasli in ko bodo JJ naslednjo nedeljo popustili tableti lekarne pa bodo zaprte se poraja vprašanje kaj bo naslednji ukrep.

Zaprtje vseh trgovin razen živiljskih?
Konec javnih prevozov?
Zaprtje v stanovanja kot v IT spomladi?

Menim, da samo prva točka.
Ljudje se bodo preveč družili ob zidanju.

Markus386 ::

AMpak nujno je treba vse nove ukrepe nasopat se znotraj inkubacijske dobe prejsnjih, da ja ne bomov edeli, kaj dejansko pomaga, in kaj ne, pa da bomo vse nepotrebne ukrepe ponavljali.

Urbano#Desno je izjavil:

Miki N je izjavil:

Ne se delat norca, Hojs se je že vpisal na tečaj varjenja tko da bolj da maš lesena vrata. :))

To ni Kitajska - hitro bi nastal problem šolanih varilcev z licenco - pa še tisti bi jamrali da so preobremenjeni. Ne, ne mora biti kaj bolj prismuknjenega, recimo prepoved glasnega govorenja (povzroča "oblake") in seveda nuno opremljanje javnih prostorov s kitajskimi decibel metri. Kar me spomni, kako kaj laufa merjenje temperature?

Pri nas so se spomnili neke vrste kombiniran dispenser in IR termometer (smo vsi globoko v hipotermijskem območju celo ko ni bilo mraz zunaj).

A ta ukrep pa recimo ni prijel? Ali pa mogoče dispenzerji pred vrati dvigal? Ni mi jasno kako to NE dela!

Zgodovina sprememb…

floyd1 ::

Urbano#Desno je izjavil:

Miki N je izjavil:

Samo, da si ne premisli in nepreklicno odide 8-). Žan je namreč naslednji v vrsti, on pa bi po doslej videnem šel švasat tudi lesena.

Bojevnik ::

Miki N je izjavil:

Kar me spomni, kako kaj laufa merjenje temperature?

Nobeden ni naredil tecaja, pa ni usposobljenih delavcev :))

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Bojevnik ()

Ti kaj pa recimo uni pomirjevalni cuclji, ki so jih včasih sesali rajverji? Mogoče bi se pa to lahko predpisalo kot nadomestilo za maske? ZGLEDA učinkovito, pa še IJS lahko kak graf naredi na to temo.

Dajmo ideje na plano, pomagajmo vladi, #ZMOREMO!

Miki N je izjavil:

To ni Kitajska - hitro bi nastal problem šolanih varilcev z licenco - pa še tisti bi jamrali da so preobremenjeni. Ne, ne mora biti kaj bolj prismuknjenega, recimo prepoved glasnega govorenja (povzroča "oblake") in seveda nuno opremljanje javnih prostorov s kitajskimi decibel metri. Kar me spomni, kako kaj laufa merjenje temperature?

Pri nas so se spomnili neke vrste kombiniran dispenser in IR termometer (smo vsi globoko v hipotermijskem območju celo ko ni bilo mraz zunaj).

A ta ukrep pa recimo ni prijel? Ali pa mogoče dispenzerji pred vrati dvigal? Ni mi jasno kako to NE dela!

Ja maš point ker je že za merjenje temperature bilo potrebno šolanje bi za varjenje najbrž potrebovali 4 leta izobraževanja in strokovni izpit tako da bi s tem lahko začeli nekje v pozni jeseni 2025. :))

Ja tole merjenje temperature :D je en tak fajn mimobrc pri nas v avli zgradbe stoji stric ki vsakega 'ustreli' z IR termometrom (kolk to stane nikogar na vladi ne zanima), če pridem z biciklom mu pokaže Lo (baje temperatura pod 35) :)) Tko da če bi kdo želel prihajati bolan bi moral samo ene 3 kroge prej prekolesarit in bi ziher zbil temperaturo kože za ene 2-3 stopinje. :D (sploh ne rabiš tablet)

Jeba je tale virus ker običajne metode naših umov v politiki ne delujejo. Ne moreš ga podkupit, ne moreš da medijsko diskreditirat, ne moreš ga odpustit.. pol jim pa zmanjka dometa.

Zgodovina sprememb…

Urbano#Desno je izjavil:

Ja maš point ker je že za merjenje temperature bilo potrebno šolanje bi za varjenje najbrž potrebovali 4 leta izobraževanja in strokovni izpit tako da bi s tem lahko začeli nekje v pozni jeseni 2025. :))

Tukaj si z lahkoto zamislim specifično slovensko situacijo kjer preobremenjeni maloštevilni pooblaščeni varilci gredo na štrajk nakar se usuje kup jeznih komentarjev "a zdaj se naj pa sami švasamo v stanovanja na lastne stroške? Kot da nimam boljšega dela!!! Nesposobneži. "

Plus seveda Počivalškova afera s preplačanimi varilnimi aparati in/ali neuporabnimi maskami za varjenje.

Zgodovina sprememb…

CoolBits ::

Bi bilo smesno ce ne bi bilo zalostno.
Dovolj so brihtni, da jim res kaj takega kapne.
Agenda 2030 po planu.

lotar123 ::

Miki N je izjavil:

Plus seveda Počivalškova afera s preplačanimi varilnimi aparati in/ali neuporabnimi maskami za varjenje.

zmaugy je izjavil:

s1m0n je izjavil:

Imeli so več kot 500 primerov. Lahko bi zajebali, kot smo mi. Ampak pri njih je stvar bolj resna, če bi zajebali, bi jih prav lahko Kitajci na hitro pohopsali.
In zato so imeli aplikacijo in imajo enotnost pri tem in se ne zajebavajo, kot smo se mi. Pa niso imeli pravega lockdowna.

mi smo tudi imeli enotnost spomladi

iz trenutne situacije ti pa nihče več ne ustvari enotnosti med ljudmi, trenutna vlada pa še najmanj

imagodei ::

Mato989 je izjavil:

Vec mamo ukrepov vec je okuzenih...

To je vse kar je treba vedet.... V franciji je obvezna nosnja mask v javnosti ze kar nekaj casa okuzbe pa rastejo

Grozno je, ko ima nekdo toliko zmanjšane sposobnosti, da dejansko začne verjeti v to, da več ukrepov res pomeni več okuženih.

Koronavirus se širi kljub ukrepom, ne pa zaradi ukrepov.

Brihten človek, ki vsaj v principu razume, kako nam pri govoru iz ust letijo kapljice in aerosol, bi brez posebnih študij razumel, da vsaka tkanina pred usti vsaj upočasnjuje širjenje bolezni. Tehtno vprašanje za vzpodbudo razmisleka bi torej bilo, kako hitro bi se virus širil šele, če ljudje ne bi nosili mask?

Ampak ne, ker uporaba mask ni v celoti zajezila širjenja virusa, očitno ta ukrep ne deluje. Logična zmota popolne rešitve.
- Hoc est qui sumus -
««
252 / 466
»»