Forum » Loža » Vlada 2020 - ????
Vlada 2020 - ????
Temo vidijo: vsi
![](https://static.slo-tech.com/stili/avatar.gif)
imagodei ::
Najprej se je potrebno odločiti, ali gledamo ekonomsko ali družbeno "levico". Ekonomsko so pri nas vsi bolj desni kot levi, še najbolj levi (čez zgodovino) sta bili SD in SDS. Družbeno pa mislim, da "levih" ukrepov ne manjka. Pa evo, par ekonomskih levih, samo zate:
- plačali so podjetjem, da so ljudje bili doma, delali nič in prejeli plačo. Podjetja so kasneje vseeno propadla. (2008)
- državna pomoč podjetjem (nekatera je potem država efektivno nacionalizirala). Veliko lastnikov je pomoč pokradlo. (2008)
- izdatno širjenje javnega sektorja, tudi v časih najhujše krize (2008 - 2014)
- "začasen" dvig DDV (2013)
- redne dokapitalizacije strukturno že zdavnaj propadlih družb (199?-ongoing ; Adria, TAM, Železarne, Mura, Banke, ...)
Še URL-je boš prilimal, pa povedal, katere od teh ukrepov je sprejela t.i. "levica", katere pa SDS in katere je sprejela "levica" ob jasnem negodovanju SDS-a in/ali NSi-ja (verjamem, da ti dve stranki šteješ na desnico?).
Za povrh lahko razložiš, če dokapitalizacije bank v letih po prejšnji krizi tudi šteješ med "leve" ukrepe ali tu delaš izjemo?
- Hoc est qui sumus -
Pa če dodam en rant.
... <izbrisano zaradi čitljivosti>
Rant off.
Kaj ima to veze z "levimi" ukrepi "levih" strank? In širšim vprašanjem, ki se ponuja med vrsticami: ni jasno, kaj verniki SDS očitate modernim "komunajzarjem" ki bojda še danes vodijo državo, ko jih zmerjate in se vam prikazujejo na vsakem koraku? A se bojite, da bodo ponovno zlezli iz "gozdov" in naredili še eno čistko? Mislim, kaj točno, mislite, da je endgame teh domnevnih "komunajzarjev"? Kaj želijo doseči?
Ker vsi ukrepi, ki jih navajaš kot "leve", niti približno niso "komunajzarski" in niti približno ne vodijo v komunizem. So zgolj ekonomski pristopi, ki so primerljivi s pristopi evropske levice v času 45-80 - torej v času, ko je kapitalizem imel bolj človeški obraz.
- Hoc est qui sumus -
Pa še to. Od tistih 5 ukrepov, ki sem jih naštel zgoraj, so 4-je zaslužni za veliko večino javnega dolga ki ga imamo danes.
Javni dolg se je najbolj povečal v času, ko je bil PM Janez Janša. Javna tajne je, da nam je večino javnega dolga pridelala druga vlada Janeza Janše. In to ne samo s tem, ko je klical trojko, da smo se potem zadolževali mnogo dražje kot bi bilo to potrebno, ko smo metali milijarde v "reševanje" bančnega sektorja.
Ampak, fakti itak niso več važni, ane? Everything goes. No, na srečo imamo nekateri še dovolj dober spomin.
- Hoc est qui sumus -
![](https://static.slo-tech.com/stili/avatar_gray.gif)
Žiiiga ::
Endgame režima je minimalc za rajo, dodatek za pripravljenost za njih. Uporabni idioti pa kolesarjo.
mirzad ::
Endgame režima je minimalc za rajo, dodatek za pripravljenost za njih. Uporabni idioti pa kolesarjo.
Mogoče je to endgame režima, ne pa endgame slovenske levice (z malo začetnico) oziroma "komunajzarjev", ki se bojda skrivajo na vsakem vogalu.
Ali pač? To, da SDS vojščaki strašijo s tem, je jasno - ne vem pa, koliko se te blodnje mapirajo v realnost. Zaenkrat jaz tega ne opazim.
- Hoc est qui sumus -
![](https://static.slo-tech.com/stili/bel_non_grata.png)
ADIJOOO ::
Ravno obratno. VeÄina je glasovala, da noÄe JanĹĄe v vladi. Mislim, da si zasluĹži ustavno obtoĹžbo, ker ni upoĹĄteval volje ljudstva.
Ni res.
50% jih ni slo na volitve 12% jih je glasovalo za SDS kje imas ti tukaj tvojo vecino. Vasa skrajna levica je dobila komaj 4% bodite malo realni.
Leve stranke imajo vlade v Sloveniji Ĺže veÄ kot 20 let
Temu se reÄe blodnjava motnja, tovariĹĄ.
Daj mi prosim naĹĄtej 5 t.i. "levih" ukrepov, ki so jih v zadnjih 20 letih izpeljale t.i. "leve stranke". A boĹĄ?
Ti bom nastel samo kej grehov stranke SD
Pranje iranskega denarja, koroska decka, unicenje slo vojske, tes 6, kraja vil po sloveniji, trgovina z ljudmi, kraja obÄinskega denarja, prsut in teran, vize za kosovarje, sodelovanje pri preprodaji orozja 91 in se veliko vec...
Sarec je na sceni samo 1 leto prodal letalisce in banke ne more pojasniti od kje mu miljoni za predvolilno kampanijo, pidpis marakeĹĄke listine...
Jaz pa upam, da bo Janez JanĹĄa ĹĄe dolgo v politiki kajti on je v Sloveniji edini branik demokracije. Äe Janeza ne bi bilo bi sedaj imeli samo leve stranke, Slovenija bi bil tretja drĹžava z minimalno 200k priĹĄlekov. To si levi Ĺželite ampak dokler bo Janez v politiki bo tudi v Sloveniji Ĺživa demokracija.
JanĹĄa in demokracija? Lepo, da imaĹĄ smisel za humor...
200k priĹĄlekov? NihÄe NOÄE ostati v Sloveniji, vsi so hoteli iti v NemÄijo... Kar dosti pove o naĹĄem ekonomskem stanju...
Branik demokracije. Äe ne bi bilo JanĹĄe v Sloveniji bi zdaj imeli v ustavi zapisano Ĺže en kup traparij...
Endgame reĹžima je minimalc za rajo, dodatek za pripravljenost za njih. Uporabni idioti pa kolesarjo.
MogoÄe je to endgame reĹžima, ne pa endgame slovenske levice (z malo zaÄetnico) oziroma "komunajzarjev", ki se bojda skrivajo na vsakem vogalu.
Ali paÄ? To, da SDS vojĹĄÄaki straĹĄijo s tem, je jasno - ne vem pa, koliko se te blodnje mapirajo v realnost. Zaenkrat jaz tega ne opazim.
Vlada tokrat ne bo odstopila zaradi protestnikov če bo odstopila bo zaradi spora v koaliciji. Tudi v Franciji miljon rumenih jopičev in molotovk noben ni odstopil.
Na naslednjih volitvah pa bomo spet zmagali mogoče ne bomo sestavili vlade bomo pa močna opozicija vi pa spet krhka vlada saj brsz levice vlade spet ne bo.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: ADIJOOO ()
ripmork ::
ironično pri vsem skupaj je, da je Janša s svojim stilom vladanja največji komunist v državi. Kult osebnosti.
Sam tolk bom rekel: če je na kritiko desnice odgovor desničarjev avtomatsko označevanje s komunajzarjem in levičarjem, je to obnašanje na stopnji vrtca. Enako pa velja tudi v obratno smer. Samo zato, ker nekdo nima želodca gledat aktualno vlado ne pomeni, da mu ne gresta Mesec in Kordiš na jetra, ali pa je da je zagrizen jugonostalgik. Ne Nove24, ne Mladine ni resno za jemat.
Kradli so nam pa vsi - tako leve kot desne vlade, nobeno relativiziranje tega ne opraviči. A se lahko že enkrat strinjamo glede tega?
Sam tolk bom rekel: če je na kritiko desnice odgovor desničarjev avtomatsko označevanje s komunajzarjem in levičarjem, je to obnašanje na stopnji vrtca. Enako pa velja tudi v obratno smer. Samo zato, ker nekdo nima želodca gledat aktualno vlado ne pomeni, da mu ne gresta Mesec in Kordiš na jetra, ali pa je da je zagrizen jugonostalgik. Ne Nove24, ne Mladine ni resno za jemat.
Kradli so nam pa vsi - tako leve kot desne vlade, nobeno relativiziranje tega ne opraviči. A se lahko že enkrat strinjamo glede tega?
HappyPills ::
Vlada bo odsotpila zaradi korupcije, ki jo tako bremeni, da ne more več funkcionirat. Problem ima ker to vlado zdaj nihče več resno ne jemlje. Torej s tem ko je še vedno na oblasti direktno ogroža zdravje ljudi a za to si je kriva oblast čisto sama. Afera za afero, ne držanje ukrepov, sprejemanje nesorazmernih ukrepov, smučanje v italiji itd.
Pač ne moreš igrat moške igre, če si pa še fantek.
Aja pa osebno me boli k za Levico sd šarca in vse te. Nisem za njih volil in tudi ne bom. Upravičevanje kraje, da sej ostali bi tut kradl in je pol boljš da naši kradejo pa pove o tej osebi vse.
Aja pa osebno me boli k za Levico sd šarca in vse te. Nisem za njih volil in tudi ne bom. Upravičevanje kraje, da sej ostali bi tut kradl in je pol boljš da naši kradejo pa pove o tej osebi vse.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: HappyPills ()
Telbanc ::
HappyPills je izjavil:
Vlada bo odsotpila zaradi korupcije, ki jo tako bremeni, da ne more več funkcionirat. Problem ima ker to vlado zdaj nihče več resno ne jemlje. Torej s tem ko je še vedno na oblasti direktno ogroža zdravje ljudi a za to si je kriva oblast čisto sama. Afera za afero, ne držanje ukrepov, sprejemanje nesorazmernih ukrepov, smučanje v italiji itd.
Vlada ima po nekaterih anketah do skoraj 80% podporo za ukrepe.
To se je lepo videlo včeraj, ko ni bilo navala na obalo, Bled.
Sam se sprašujem, kje bi ljudje jamrali, če ne bi blo slo techa.
Hvala bogu, nisem cepljen za covid-19.
MrStein ::
Ravno obratno. Večina je glasovala, da noče Janše v vladi. Mislim, da si zasluži ustavno obtožbo, ker ni upošteval volje ljudstva.
Večina je volila za to kar imamo.
Jajo. Pol za, pol proti.
Torej dve leti proti-jajo (znan tudi po imenom Šarec ali Serpentinšek), dve leti za-jajo (znan tudi kot Janša ali Princ Teme).
Točno tako, kot ste volili.
Večinsko.
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!
Konlov ::
@adijo, ne rabim izdajalskih mark. Pa ne kiti se z premoženjem tvojega očeta.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Konlov ()
MrStein ::
Opredelil se nisi NIC! Zgolj kot desnakar
Kaj zdaj? Sem desnakar ali neopredeljen?
Odloči se.
Motiti se je človeško.
[Michael] ::
el_bahattee je izjavil:
1.) Kaj točno bi rad povedal? Zaradi korone umirajo povsod po svetu, prav tako bo povsod prišlo do padca v gospodarstvu. Lahko samo primerjamo, kako so različne vlade po svetu odreagirale in kakšen je rezultat.
Rad bi povedal, da zaradi nekaj mrtvih ljudi ni potrebno delati panike!
Res je, da povsod po svetu zaradi korone umirajo ljudje, pa kaj potem, umirajo tudi zaradi drugih vzrokov.
Mogoče se sliši kruto ampak me ne gane, življenje gre dalje za ŽIVE pa, če tale virus vzame pol svetovne populacije in če bom v polovici, ki bo urmla tudi prav, enkrat je pač treba umreti, jaz sem živi mrtvec, ker se zavedam, da bom nekega dne umrl.
el_bahattee je izjavil:
2.) Kakšna panika? Ali so novice iz ITA fake news ali kaj? Malo pomisli. A nisi srečen, da smo se izognili temu scenariju? Te moti Kacinov stil komuniciranja? Ljudem je treba pokazati, da je situacija resna in da se je navodil treba držat, če ne se jih nihče ne bo.
Kakšna panika?!
Pišem na pamet: pol služb je ukinjenih, javni promet je ukinjen (nekateri ljudje so se zanašali na to storitev in nimajo svojega prevoza), večino storitev je ukinjenih, zaprti so vrtci, šole in fakultete in vzeta nam je bila pravica, do svobodnega gibanja - (sem že odpustil odgovornim za to, ampak pozabil ne bom nikoli).
Vsakodnevno spremljanje in štetje umrlih iz Italije vas je prestrašilo, zelo prestrašilo.
Razumem, da se je tega prestrašilo večina ljudi ampak, da se kot vodja prestrašiš in v takem stanju sprejemaš odločitve, ki vplivajo na vse državljane je nedopustno.
Si omenjal neke kvalitete, kvalitete so pokažejo v kriznih situacijah in ne ko gre vse kot namazano.
Kvalitete, ki jih pripisuješ Janši jih v tej situaciji ni pokazal, ravno nasprotno, ustrašil se je kot hudič križa.
el_bahattee je izjavil:
3.)Seveda umirajo, ampak kaj točno bi rad povedal? Če bi ti vodil vlado, kako bi ti ukrepal, če sploh bi?
Jaz nisem na poziciji moči, niti nimam pogojev (izobrazba, imam samo srednjo šolo), da bi lahko to bil.
Pa bom vseeno odgovoril.
V najslabšem primeru ne bi storil nič, piči dalje za iste pare.
Če bi se malo potrudil bi reševal ogroženo skupino, dal bi jih v rešilni čoln in ne bi šel potapljati cele ladje, kar počne večino držav.
Meni so v službi rekli dva tedna, 14 (štirinajst) dni.
Danes je od 13. marca 50 (petdeseti) dan.
Jaz sem mislil, da bojo teh 14 dni izkoristili za to, da se pomaga zdravstvu na to, kar naj bi prihajalo in da bojo nabavili zaščitno opremo ter respiratorje.
Potem pa gremo naprej ampak ne, še vedno so (ste) eni prestrašeni.
Tisto eksponentno krivuljo pa naj si vlada s stroko vred porine nekam, zajci eni!
Stalno se primerjate z drugimi državami.
Me ne zanima kaj in kako delajo v drugih državah kot kaj in kako se dela v državi katere državljan sem.
Zato pamet v glavo in primerjajmo se samo s svojo preteklostjo.
HappyPills je izjavil:
Vlada ima po nekaterih anketah do skoraj 80% podporo za ukrepe.
To se je lepo videlo včeraj, ko ni bilo navala na obalo, Bled.
Sam se sprašujem, kje bi ljudje jamrali, če ne bi blo slo techa.
Seveda ni bilo navala so vsi protestiral pred parlamentom lol. Res se spoštuje ja ukrepe pa 3000 ljudi na kupu :)
el_bahattee ::
Ves kaj je pa ironija? Taki, ki bi ga pod Janso najbolj najebali, za njega tudi najbolj navijajo. A te to na kaj spominja? Jaz imam tudi otroke, ki so v fazi, da zacnejo samostojno odraslo pot. V solah so enkratni, znanja in izzivov zeljni, vprasanje kaksno prihodnost si pa lahko obetajo v Orban Sloveniji, ker sva jih z zeno ucila nacelnosti ter da za vsako stvarjo stojijo z argumenti, ki nama jih predstavijo, saj se generacije menjajo midva pa se uciva tudi od njih.
Svojega prepricanja sem siguren, da ne bojo prodali za sendvic, pa tudi kriticno sva jih naucila razmisljati. Se vsakodnevno treniramo zagovarjat vsak svoje argumente...pac z najstniki je to dnevna rutina in vsec mi je, da uporabljata mozgane, da izpogajata svoje ali pa da sprevidita ocitno napako ter se za njo opravicita.
Veš kaj je še večja ironija? Da se imaš za kritično razmišljujočega intelektualca, po drugi strani pa nasedaš izrazom, kot so "orbanizacija" in podobno pretiravanje s strani histeričnih nasprotnikov vlade, ki se ne morejo sprijazniti, da je JJ sestavil vlado. Rajši direktno povej, da ne maraš desne opcije ali JJ, ne pa, da opletaš s propagandnimi izrazi, ki nimajo veze z realnostjo.
![:D](https://static.slo-tech.com/smeski/icon_biggrin.gif)
Come to my center, you enter the winter.
Rad bi povedal, da zaradi nekaj mrtvih ljudi ni potrebno delati panike!
Res je, da povsod po svetu zaradi korone umirajo ljudje, pa kaj potem, umirajo tudi zaradi drugih vzrokov.
Mogoče se sliši kruto ampak me ne gane, življenje gre dalje za ŽIVE pa, če tale virus vzame pol svetovne populacije in če bom v polovici, ki bo urmla tudi prav, enkrat je pač treba umreti, jaz sem živi mrtvec, ker se zavedam, da bom nekega dne umrl.
Ne samo, da se sliši kruto, sliši se grozno. Ti bi torej z lahkoto žrtvoval tudi polovico populacije in se s tem ne bi obremenjeval? Si prepričan, da bi še razmišljal tako, če bi umrl nekdo izmed tvojih najbljižjih? Bi rekel: ah jbg, življenje gre dalje, glavno, da ekonomija stoji?
![8-O](https://static.slo-tech.com/smeski/icon_eek.gif)
Kakšna panika?!
Pišem na pamet: pol služb je ukinjenih, javni promet je ukinjen (nekateri ljudje so se zanašali na to storitev in nimajo svojega prevoza), večino storitev je ukinjenih, zaprti so vrtci, šole in fakultete in vzeta nam je bila pravica, do svobodnega gibanja - (sem že odpustil odgovornim za to, ampak pozabil ne bom nikoli).
Vsakodnevno spremljanje in štetje umrlih iz Italije vas je prestrašilo, zelo prestrašilo.
Razumem, da se je tega prestrašilo večina ljudi ampak, da se kot vodja prestrašiš in v takem stanju sprejemaš odločitve, ki vplivajo na vse državljane je nedopustno.
Si omenjal neke kvalitete, kvalitete so pokažejo v kriznih situacijah in ne ko gre vse kot namazano.
Kvalitete, ki jih pripisuješ Janši jih v tej situaciji ni pokazal, ravno nasprotno, ustrašil se je kot hudič križa.
Preveč dramatiziraš. Ukrepi so nujni, da smo se izognili ITA scenariju. Na srečo to razume večina ljudi. Če moraš izbrati, kaj imaš raje: nekaj tedensko prepoved z občinami in ukinitev javnega prometa ali zlom zdravstva in veliko število žrtev virusa - kaj bi izbral? Vodja se ni nič prestrašil, ampak je ravnal odgovorno in preprečil ITA scenarij, podobno kot je ravnala npr. Avstrija. Tega ni mogoče zanikati, saj so številke glede okužb znane.
Jaz nisem na poziciji moči, niti nimam pogojev (izobrazba, imam samo srednjo šolo), da bi lahko to bil.
Pa bom vseeno odgovoril.
V najslabšem primeru ne bi storil nič, piči dalje za iste pare.
Če bi se malo potrudil bi reševal ogroženo skupino, dal bi jih v rešilni čoln in ne bi šel potapljati cele ladje, kar počne večino držav.
No, po tem komentarju je sedaj jasno, kako zgrešen je tvoj pogled na vse skupaj. Lahko rečem samo to, da smo lahko vsi srečni, da ne vodiš vlade ali kakšnega zdravstvenega doma. Piči dalje za iste pare?? Se zavedaš, da razmišljaš precej sebično in brez empatije do ostalih? Poglej, še celo v vojni se na bojiščih pomaga najtežje ranjenim, čeprav se verjetno ne bodo več vrnili na bojišče in čeprav to ni racionalno s stališča optimalnega preživetja. Zakaj? Ker imamo določene etične in moralne standarde, na katerih temelji sodobna družbena ureditev in na katere smo lahko ponosni. Če tebe ne briga za ostale, to ni moj problem.
Meni so v službi rekli dva tedna, 14 (štirinajst) dni.
Danes je od 13. marca 50 (petdeseti) dan.
Jaz sem mislil, da bojo teh 14 dni izkoristili za to, da se pomaga zdravstvu na to, kar naj bi prihajalo in da bojo nabavili zaščitno opremo ter respiratorje.
Potem pa gremo naprej ampak ne, še vedno so (ste) eni prestrašeni.
Tisto eksponentno krivuljo pa naj si vlada s stroko vred porine nekam, zajci eni!
Kaj se tako obešaš na 2 tedna? Takrat nihče pač ni vedel, kako se bo situacija odvijala, to ti mora biti pač jasno. Bilo bi neodgovorno, če bi rekli - ok, 2 tedna sta mimo, okužbe sicer še nimamo pod kontrolo, ampak lahko se spet odpremo, ker smo pač rekli 2 tedna in pika. To bi bila totalna neumnost.
Stalno se primerjate z drugimi državami.
Me ne zanima kaj in kako delajo v drugih državah kot kaj in kako se dela v državi katere državljan sem.
Zato pamet v glavo in primerjajmo se samo s svojo preteklostjo.
Saj ravno to je tvoj problem, ne gledaš dovolj široko, zato ne vidiš celotne slike. Korona problem in cel svet. Brez primerjave z drugimi boš težko sodil, kaj je uspeh in kaj ni. Očitno nisi dovolj razgledan, tako da tu težko dodam karkoli drugega.
el_bahattee je izjavil:
Ne samo, da se sliši kruto, sliši se grozno. Ti bi torej z lahkoto žrtvoval tudi polovico populacije in se s tem ne bi obremenjeval? Si prepričan, da bi še razmišljal tako, če bi umrl nekdo izmed tvojih najbljižjih? Bi rekel: ah jbg, življenje gre dalje, glavno, da ekonomija stoji?![]()
Sem prepričan, ker lahko razmišljam neobremenjeno, urmla sta mi že oba dedeka ter obe babici in oče, samo mati je še živa od ožje družine.
Jaz ne bi nikogar žrtvoval, to lahko storim samo s svojim življenjem.
Vidiš kako si fokusiran na tisto polovico, ki bi umrla.
Kaj pa polovica, ki preživi?
Ne, bmk za ekonomijo ali če hočeš kapitalizem, mi je pa mar za sočloveka, ŽIVEGA in ne tistega, ki je umrl.
Gre se za to, da bojo ukrepi prinesli več težav kot rešitev.
Koliko jih je (še bo) ostalo brez dohodka?
In če ni dohodka ni hrane.
In če ni hrane pride lakota.
Boj se lačnih in jeznih ljudi.
Jaz sem takoj za spremembo kapitalizma v neko bolj humano in pravično obliko deljenja kapitala ampak nisem dovolj pameten, da bi predlagal boljši sistem.
Si ti?
el_bahattee je izjavil:
Preveč dramatiziraš. Ukrepi so nujni, da smo se izognili ITA scenariju. Na srečo to razume večina ljudi. Če moraš izbrati, kaj imaš raje: nekaj tedensko prepoved z občinami in ukinitev javnega prometa ali zlom zdravstva in veliko število žrtev virusa - kaj bi izbral? Vodja se ni nič prestrašil, ampak je ravnal odgovorno in preprečil ITA scenarij, podobno kot je ravnala npr. Avstrija. Tega ni mogoče zanikati, saj so številke glede okužb znane.
Zlom zdravstva in žrtve virusa, jaz svojih pravic ne dam pa, če jutri vesoljci pristanejo na Zemlji.
Bolje zlom enega podsistema kot zlom celega sistema, se ti ne zdi?
Ne samo, da se prestrašil, usral se je! Heroji pa taki, naj grejo v pokoj, zadeve pa prepustijo novi generaciji, kar se bo zgodilo slej ali prej.
Bolje, da počakamo da Janša in Kučan umreta ane, potem smo rešeni.
el_bahattee je izjavil:
No, po tem komentarju je sedaj jasno, kako zgrešen je tvoj pogled na vse skupaj. Lahko rečem samo to, da smo lahko vsi srečni, da ne vodiš vlade ali kakšnega zdravstvenega doma. Piči dalje za iste pare?? Se zavedaš, da razmišljaš precej sebično in brez empatije do ostalih? Poglej, še celo v vojni se na bojiščih pomaga najtežje ranjenim, čeprav se verjetno ne bodo več vrnili na bojišče in čeprav to ni racionalno s stališča optimalnega preživetja. Zakaj? Ker imamo določene etične in moralne standarde, na katerih temelji sodobna družbena ureditev in na katere smo lahko ponosni. Če tebe ne briga za ostale, to ni moj problem.
Ti gojiš več empatije do mrtvih kot do živih, kdo od naju je sedaj bolj human?
el_bahattee je izjavil:
Kaj se tako obešaš na 2 tedna? Takrat nihče pač ni vedel, kako se bo situacija odvijala, to ti mora biti pač jasno. Bilo bi neodgovorno, če bi rekli - ok, 2 tedna sta mimo, okužbe sicer še nimamo pod kontrolo, ampak lahko se spet odpremo, ker smo pač rekli 2 tedna in pika. To bi bila totalna neumnost.
Temu se reče, da se držiš načrta in če malo popiha iz leve ali desne ne spreminjaš načrta dokler nimaš res tehtnega razloga za spremembo.
Samo poglej okoli, se piše, da nimamo dovolj raziskav in da rabimo še čas in bla bla bla.
Na podlagi česa pa se potem sprejema ukrepe, če nimamo (zadostnih) podatkov?
Na podlagi strahu - slabi ukrepi, škodljivi ukrepi.
el_bahattee je izjavil:
Saj ravno to je tvoj problem, ne gledaš dovolj široko, zato ne vidiš celotne slike. Korona problem in cel svet. Brez primerjave z drugimi boš težko sodil, kaj je uspeh in kaj ni. Očitno nisi dovolj razgledan, tako da tu težko dodam karkoli drugega.
Dvomim, jaz bi rekel, da to velja zate, ampak ok, lahko tudi, da se motim.
Čas bo pokazal svoje.
KAVINSKY ::
HappyPills je izjavil:
Seveda ni bilo navala so vsi protestiral pred parlamentom lol. Res se spoštuje ja ukrepe pa 3000 ljudi na kupu :)
Vseh 3000 slovencev kolikor nas je?
![:))](https://static.slo-tech.com/smeski/icon_lol.gif)
Ta protest je bil en meme. Par anarhistov, rogovcev, migrantov, slabo pojoči major, lezbično - feministična zadruga in še par komunajzerjev na kupu
http://www.demokracija.si/fokus/slovar-...
Mato989 ::
Ne samo, da se sliši kruto, sliši se grozno. Ti bi torej z lahkoto žrtvoval tudi polovico populacije in se s tem ne bi obremenjeval? Si prepričan, da bi še razmišljal tako, če bi umrl nekdo izmed tvojih najbljižjih? Bi rekel: ah jbg, življenje gre dalje, glavno, da ekonomija stoji?
Kdaj boste dojeli, da folk umira dnevno, in zato ekonomija NE STOJI... vsako leto umre cca. 25x več ljudi kot je do zdaj umrlo folka zaradi Covida 19! Pa oni ogrožajo cel Svet z dimom ko kadijo po ulici, pa ne vidimo lockdowna ekonomije... VSAKO LETO jih umre toliko, pazi
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115
Zgodovina sprememb…
- predlagal izbris: Dimnik ()
HappyPills je izjavil:
Vseh 3000 slovencev kolikor nas je?
Ta protest je bil en meme. Par anarhistov, rogovcev, migrantov, slabo pojoči major, lezbično - feministična zadruga in še par komunajzerjev na kupu
http://www.demokracija.si/fokus/slovar-...
Hmm nisem vedel, da so bli sdsovci tut prisotni. Vsak dan neki novega.
xx23 ::
Ravno obratno. Večina je glasovala, da noče Janše v vladi. Mislim, da si zasluži ustavno obtožbo, ker ni upošteval volje ljudstva.
Večina je volila za to kar imamo.
Jajo. Pol za, pol proti.
Torej dve leti proti-jajo (znan tudi po imenom Šarec ali Serpentinšek), dve leti za-jajo (znan tudi kot Janša ali Princ Teme).
Točno tako, kot ste volili.
Večinsko.
To je pa tudi res. Vlada je taka, kot si jo ljudstvo zasluži.
FormerUser ::
Javni dolg se je najbolj povečal v času, ko je bil PM Janez Janša. Javna tajne je, da nam je večino javnega dolga pridelala druga vlada Janeza Janše. In to ne samo s tem, ko je klical trojko, da smo se potem zadolževali mnogo dražje kot bi bilo to potrebno, ko smo metali milijarde v "reševanje" bančnega sektorja.
Ampak, fakti itak niso več važni, ane? Everything goes. No, na srečo imamo nekateri še dovolj dober spomin.
Očitno močno precenjuješ sposobnost svojega spomina, ki se zdi bolj podoben tistemu od zlate ribice. Bančni sektor je reševala Bratuškova, poleg nje, sta pa javni dolg najbolj povišala Pahor in Cerar.
Glede "klicanja trojke" in podražitve dolga, pa tale ocvirk: "Marca 2013, na primer, je novo imenovana premierka Alenka Bratušek napovedala konec varčevanja in strukturne reforme, in samo teden dni kasneje se je zaradi znižanja bonitetne ocene Slovenije s strani bonitetne agencije Moody’s donos 10-letne državne obveznice povečal s 5 % na 6,73 %. Najprej se je zmanjšal donos, ko se je vlada odpovedala načrtom in se odločila, da bo nadaljevala s politiko prejšnjih vlad, ki so jo narekovali varčevalni ukrepi in strukturne reforme."
Zadolženost sektorja država oziroma konsolidiran bruto dolg države se je najbolj povečal v času vlade Alenke Bratušek leta 2013. Bratuškova je predsedovanje vlade prevzela od Janeza Janše konec marca leta 2013 in tam vztrajala do septembra naslednjega leta. V letih 2013 in 2014 se je državni proračun zadolžil za dobrih deset milijard evrov oziroma več kot pet milijard letno. Največjo obremenitev je predstavljala dokapitalizacija bank, za katero je bilo v letu 2013 iz proračuna namenjenih dobre 3,6 milijarde evrov.
Sledi ji vlada Boruta Pahorja, ki je za krpanje proračunske luknje v času finančne in gospodarske krize proračun zadolžila v povprečju za slabe tri milijarde evrov letno. Z dobro petmilijardo zadolžitvijo je na tretjem mestu Janez Drnovšek. Ta se je zadolževal v daljšem časovnem obdobju in je po zadolžitvi glede na leto vladanja na predzadnjem mestu. Bratuškova in Pahor sta v svojih mandatih na račun upada prihodkov zaradi krize ustvarila tudi največje proračunske luknje.
Glede povprečne zadolžitve na leto mandata je na tretjem mestu trenutni premier Miro Cerar. V povprečju se je zadolženost v njegovem mandatu povečevala za dobro milijardo evrov letno. In to čeprav mu je prvemu po letu 2008 zadolženost v letu 2016 uspelo tudi zmanjšati. Zadolžitev se je zmanjšala zaradi nižjega obsega predfinanciranja (zaradi sledenja pravilu o dolgu, ki izhaja iz pakta o stabilnosti in rasti) za odplačilo glavnic v letih 2017 in 2018.https://siol.net/posel-danes/osebne-fin...
rabelj5 ::
zdaj so nas zadolžili za milijarde v roku pari tednov pa se janšisti nič ne pritožujete
Zgodovina sprememb…
Korona je tam nekje, dokler ne potrka na vaša vrata. Pa nič ne ve, ali ste belogardistični izdajalci, ali ste partizani...
Sem prepričan, ker lahko razmišljam neobremenjeno, urmla sta mi že oba dedeka ter obe babici in oče, samo mati je še živa od ožje družine.
Jaz ne bi nikogar žrtvoval, to lahko storim samo s svojim življenjem.
Vidiš kako si fokusiran na tisto polovico, ki bi umrla.
Kaj pa polovica, ki preživi?
Ne, bmk za ekonomijo ali če hočeš kapitalizem, mi je pa mar za sočloveka, ŽIVEGA in ne tistega, ki je umrl.
Gre se za to, da bojo ukrepi prinesli več težav kot rešitev.
Koliko jih je (še bo) ostalo brez dohodka?
In če ni dohodka ni hrane.
In če ni hrane pride lakota.
Boj se lačnih in jeznih ljudi.
Jaz sem takoj za spremembo kapitalizma v neko bolj humano in pravično obliko deljenja kapitala ampak nisem dovolj pameten, da bi predlagal boljši sistem.
Si ti?
Zame je vsaka izguba življenja (ki se bi ji dalo izogniti), obžalovanje vredna. Tebi očitno ne, ker te tudi izguba polovice populacije ne bi preveč motila, sodeč po tvoji logiki. Ne moreš govorit, da ti je mar za sočloveka, če hkrati razmišljaš v stilu kot pišeš.
Ekonomska kriza prizadane večino ljudi, ampak so še vedno živi in kot vsako krizo se bo tudi naslednjo prebrodilo, vsaj šanso imajo. Če pa umreš zaradi neukrepanja širjenja okužbe korona virusa, si pa zaključil. Vidiš razliko?
Glede spremembe kapitalizma v drugo obliko, zaenkrat še ni zaslediti nobene boljše, tako da pač furamo to. Če kritiziraš, je fer, da predlagaš boljšo rešitev/ureditev - torej na dan s predlogom.
Zlom zdravstva in žrtve virusa, jaz svojih pravic ne dam pa, če jutri vesoljci pristanejo na Zemlji.
Bolje zlom enega podsistema kot zlom celega sistema, se ti ne zdi?
Ne samo, da se prestrašil, usral se je! Heroji pa taki, naj grejo v pokoj, zadeve pa prepustijo novi generaciji, kar se bo zgodilo slej ali prej.
Bolje, da počakamo da Janša in Kučan umreta ane, potem smo rešeni.
Nikakor. Kakšen zlom sistema neki, kje pa vidiš zlom? Zdi pa se mi, da se ne zavedaš, kaj pomeni zlom zdravstva - saj ne gre samo za korona bolnike, če se zlomi zdravstvo, bomo nastradali vsi po vrsti, ki bi potrebovali kakršnokoli zdravniško pomoč. Si res želiš kaj takega?
Mogoče si preveč obremenjen z JJ, da bi razumno sodil. Vlada in premier so odreagirali odgovorno in preudarno, brez neke panike. Rezultati so - glede na ostale države - solidni. Sedaj je samo pomembno, da se ne odpremo prehitro in da ljudje še naprej upoštevajo navodila in ukrepe.
Glede nove generacije, kdo pa so te "novi obrazi" in rešitelji, ki bi vodili bolje od izkušenih politikov? Lahko morda našteješ par imen?
Ti gojiš več empatije do mrtvih kot do živih, kdo od naju je sedaj bolj human?
To seveda ni res, je razloženo zgoraj. Jaz sem proti vsaki izgubi življenja, tudi če gre za starostnike, ti pa razmišljaš v smeri, da tudi če polovica populacije umre, ni panike.
Temu se reče, da se držiš načrta in če malo popiha iz leve ali desne ne spreminjaš načrta dokler nimaš res tehtnega razloga za spremembo.
Samo poglej okoli, se piše, da nimamo dovolj raziskav in da rabimo še čas in bla bla bla.
Na podlagi česa pa se potem sprejema ukrepe, če nimamo (zadostnih) podatkov?
Na podlagi strahu - slabi ukrepi, škodljivi ukrepi.
Neumnost. Če je situacija nejasna, je neumno postavljati neke datume na slepo - s tem narediš več škode kot koristi. Načrt se prilagaja glede na situacijo - če je stanje izboljšuje, bomo krčili ukrepe, če se poslabšuje jih bomo dodajali. Kaj tu ni jasno? Podatke o okužbah imamo in so javni.
Dvomim, jaz bi rekel, da to velja zate, ampak ok, lahko tudi, da se motim.
Čas bo pokazal svoje.
Seveda bo, ampak čisto na splošno, se ti ne zdi, da je za sodbo o neki stvari potrebna primerjava z drugimi? Cel svet ima isti problem, vlade se ga lotevajo različno, rezultati so javni - tebe pa ne zanima primerjava? Če bi naša vlada edina na svetu uvedla stroge ukepe, potem bi lahko govorili o neustreznosti, če pa to stori večino držav, potem je pač jasno, da je to trenutno edina prava pot.
Mato989 ::
Ekonomska kriza prizadane večino ljudi, ampak so še vedno živi in kot vsako krizo se bo tudi naslednjo prebrodilo, vsaj šanso imajo. Če pa umreš zaradi neukrepanja širjenja okužbe korona virusa, si pa zaključil. Vidiš razliko?
Kaj pa tisti ki storijo samomor zaradi krize ki jih prizadane in jim vzame dostojanstvo... so tisti manj vredni kot pa nekdo ki bi morda zaradi bolezni umrl?
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
Kako to misliš. Desettisoče ljudi doma čaka državno podporo. Če jih pokličejo, da je jutri služba, so nepripravljeni na to. A to je zate dobro?
Vazelin ::
Haha sedaj so problematični že ventilatorji, ki naj bi bili manj primerni. To ratuje smešno.
Se vidi, da sta Tonin in Počivalšek opravila odlično delo, ker se sedaj poizkuša folk loviti na neke absurdne spine. Če je to to kar imajo zoper Počivalška je bilo delo super opravljeno.
vsak teden sedaj privlečejo nekega krta na plan :D
MSM seveda stanje iz marca gleda skozi današnje oči, ko je robe povsod polno. Pisunstvo, ne novinarstvo.
Ps: se že ve kako prazna oz polna skladišča je pustil Šarec?
Se vidi, da sta Tonin in Počivalšek opravila odlično delo, ker se sedaj poizkuša folk loviti na neke absurdne spine. Če je to to kar imajo zoper Počivalška je bilo delo super opravljeno.
![8-)](https://static.slo-tech.com/smeski/icon_cool.gif)
MSM seveda stanje iz marca gleda skozi današnje oči, ko je robe povsod polno. Pisunstvo, ne novinarstvo.
I got 99 problems but 4 usd XTZ ain't one...
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Vazelin ()
puginho ::
Zanimivo, vladni dobavitelj poceni in izpravnih ventilatorjev pa hoče sedaj odstopit od pogodbe in vrnit ves denar, kako je to možno če pa je vse čisto? Pa delo je bilo super opravljeno...
Haha sedaj so problematični že ventilatorji, ki naj bi bili manj primerni. To ratuje smešno.
Se vidi, da sta Tonin in Počivalšek opravila odlično delo, ker se sedaj poizkuša folk loviti na neke absurdne spine. Če je to to kar imajo zoper Počivalška je bilo delo super opravljeno.vsak teden sedaj privlečejo nekega krta na plan :D
Probajo, kaj bi šlo skoz, kaj bi foolk zagrizu recimo...če niso respiratorji poceni, pol niso dobri, če so z kompresorjem so predragi, (medklic to je korupcija) če so brez kompresorja niso v redu, če so dragi tud niso v redu, (medklic kradejo nas), če je respiratorjev preveč tud ni v redu, ....v glavnem same bedarije. Zadeva nima več ne repa ne glave.
Prejšnja vlada je pustila 20-30 prostih respiratorjev.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Telbanc ()
D3m ::
Zanimivo, vladni dobavitelj poceni in izpravnih ventilatorjev pa hoče sedaj odstopit od pogodbe in vrnit ves denar, kako je to možno če pa je vse čisto? Pa delo je bilo super opravljeno...
Zato ker komplicirajo vsi.
|HP EliteBook|R5 6650U|
Kaj pa tisti ki storijo samomor zaradi krize ki jih prizadane in jim vzame dostojanstvo... so tisti manj vredni kot pa nekdo ki bi morda zaradi bolezni umrl?
pa tisti, ki bodo umrli zaradi drugih bolezni ker zdravstvo ne dela
pa tisti ki bodo umrli zaradi lakote
pa otroci ki bodo umrli zaradi bolezni, ki se jih preprečuje s cepljenjem, ker cepljenja pač ni
pa žrtve družinskega nasilja
enim te očitno niso pomembni, važno da bodo 80 letniki umirali 4 mesece pozneje
Zgodovina sprememb…
Ker une iz muzejov bi mogl na večerjo iz 16 hodi peljat pa tam okoli 8 hoda nežno vprašati, če bi šli čez 10 dni počasi delati. Nepa: jutr mate šiht
floyd1 ::
Zato ker komplicirajo vsi.
Navaden PR. Verjame kdo, da bi vrnili denar? Pravljice za lahko noč.
Oni wc papir s kuhinjskimi gumicami bi tudi morali nazaj dat.
https://www.dnevnik.si/kartica/10429282...
'če nimajo za kruh naj jejo potico' oziroma 'Bojana Beović o tem, da če tri generacije živijo v skupnem gospodinjstvu, bi bilo dobro razmišljati o razselitvi'
kaj tej kuri ni jasno, po več generacij živi skupaj, ker si ljudje ne morejo privoščiti stanovanj/hiš
'če nimajo za kruh naj jejo potico' oziroma 'Bojana Beović o tem, da če tri generacije živijo v skupnem gospodinjstvu, bi bilo dobro razmišljati o razselitvi'
kaj tej kuri ni jasno, po več generacij živi skupaj, ker si ljudje ne morejo privoščiti stanovanj/hiš
Zgodovina sprememb…
el_bahattee je izjavil:
Zame je vsaka izguba življenja (ki se bi ji dalo izogniti), obžalovanje vredna.
Glede spremembe kapitalizma v drugo obliko, zaenkrat še ni zaslediti nobene boljše, tako da pač furamo to. Če kritiziraš, je fer, da predlagaš boljšo rešitev/ureditev - torej na dan s predlogom.
Zame je tudi vsaka izguba življenja vredna obžalovanja.
Problem pa nastane, ker vlada postavlja pravico do zdravstva (predvsem, če si pozitiven na COVID-19) nad pravico do svobode gibanja, pravico do dela, do kulture, do izobrazbe itd.
Ne vem ali jaz pišem zate nerazumljivo ali namerno poskušaš predstaviti moje izjave v drugačni obliki.
Ti si napisal: >Si prepričan, da bi še razmišljal tako, če bi umrl nekdo izmed tvojih najbljižjih? Bi rekel: ah jbg, življenje gre dalje, glavno, da ekonomija stoji?
Jaz ti odgovorim: >Ne, bmk za ekonomijo ali če hočeš kapitalizem, mi je pa mar za sočloveka, ŽIVEGA in ne tistega, ki je umrl.
>Jaz sem takoj za spremembo kapitalizma v neko bolj humano in pravično obliko deljenja kapitala ampak nisem dovolj pameten, da bi predlagal boljši sistem. Si ti?
Dodatna obrazložitev: spremembo kapitalizma (ekonomije) sem omenil, ker si mi očital, da bi jaz žrtvoval ljudi samo zato, da ekonomija stoji. Tega jaz ne trdim ali zagovarjam, jaz zagovarjam pravice, ki jih imamo in jih ne dam v zameno za (zdravstveno) varnost. Ekonomijo si privlekel v debato ti in mi podtikaš mišljenje.
To ni bila kritika kapitalizmu ampak odgovor na tvoj očitek, da mi je bolj mar do kapitalizma kot do sočloveka, kar seveda ni res. Vprašal sem te, če si ti dovolj pameten, da bi predlagal boljši sistem in mi odgovoriš da naj predlagam boljšo ureditev, a napisal sem ti že pred tem, da nimam predloga.
el_bahattee je izjavil:
Nikakor. Kakšen zlom sistema neki, kje pa vidiš zlom? Zdi pa se mi, da se ne zavedaš, kaj pomeni zlom zdravstva - saj ne gre samo za korona bolnike, če se zlomi zdravstvo, bomo nastradali vsi po vrsti, ki bi potrebovali kakršnokoli zdravniško pomoč. Si res želiš kaj takega?
Jaz nisem pisal o zlomu, spet podtikaš.
> Če moraš izbrati, kaj imaš raje: nekaj tedensko prepoved z občinami in ukinitev javnega prometa ali zlom zdravstva in veliko število žrtev virusa - kaj bi izbral?
Ti si me vprašal in sem ti odgovoril oz. izbral eno od ponujenih možnosti.
Mislim, da si nihče od državljanov ne želi nikakršnega zloma, a vlada kljub temu deluje v tej smeri - zlom družbeno-ekonomske ureditve.
el_bahattee je izjavil:
Mogoče si preveč obremenjen z JJ, da bi razumno sodil. Vlada in premier so odreagirali odgovorno in preudarno, brez neke panike. Rezultati so - glede na ostale države - solidni. Sedaj je samo pomembno, da se ne odpremo prehitro in da ljudje še naprej upoštevajo navodila in ukrepe.
Glede nove generacije, kdo pa so te "novi obrazi" in rešitelji, ki bi vodili bolje od izkušenih politikov? Lahko morda našteješ par imen?
Mogoče ti napačno predvidevaš kaj jaz mislim, namesto da bi izrazil svoje mnenje glede situacije in ne glede mene oz. mojega mišljenja ali razmišljanja.
"Novi obrazi" bojo tako ali pa drugače, kateri? Pojma nimam, nisem vedeževalec.
Ne vem, a se zavedaš, da bojo nekega dne izkušeni politiki umrli in da bojo zasedli stole manj izkušeni predvsem, ker so izkušeni politiki vztrajali do groba.
el_bahattee je izjavil:
Neumnost. Če je situacija nejasna, je neumno postavljati neke datume na slepo - s tem narediš več škode kot koristi. Načrt se prilagaja glede na situacijo - če je stanje izboljšuje, bomo krčili ukrepe, če se poslabšuje jih bomo dodajali. Kaj tu ni jasno? Podatke o okužbah imamo in so javni.
Neumnost je sprejemati tako ostre ukrepe, če je situacija nejasna.
el_bahattee je izjavil:
Seveda bo, ampak čisto na splošno, se ti ne zdi, da je za sodbo o neki stvari potrebna primerjava z drugimi? Cel svet ima isti problem, vlade se ga lotevajo različno, rezultati so javni - tebe pa ne zanima primerjava? Če bi naša vlada edina na svetu uvedla stroge ukepe, potem bi lahko govorili o neustreznosti, če pa to stori večino držav, potem je pač jasno, da je to trenutno edina prava pot.
Ni potrebe po sodbi ampak po zdravi pameti, oceni situacije in resnosti grožnje.
Tresla se je gora, rodila se je miš.
Do danes naj bi po podatkih umrlo 94 ljudi, večina starejših s pridruženimi boleznimi.
Za tako ostre ukrepe je slab, da ne rečem butast izgovor, da ni naša vlada edina sprejela tako ostre ukrepe.
Kaj me briga, če tamle Španci zapirajo ljudi v stanovanja.
Me žalosti to? Da!
Bom šel zaradi tega protestirati pred parlament v Španijo? Ne bom.
Bom(o) pa protestirali pred našim parlamentom.
To je vse iz moje strani in ti ne bom več odgovarjal, ker se tebi in tebi podobno mislečim ne da nič dopovedati, vaš modus operandi je brez izjem enak.
poweroff ::
Eno vprašanje... zakaj sploh rabimo skladišča blagovnih rezerv? A ni naš cilj vitka država? Naj se vse prepusti trgu, ki bo sam od sebe uredil zadeve...
sudo poweroff
Pika na i ::
Imaš že poročilo, ki ga je Janša predstavil 29. aprila? Ne?
Hudiča, pa tako je trdil, da bo 29. aprila sporočil.
2. maja smo.
Počivalšek je pustil prazna skladišča, praviš? To je nemogoče.
Nahajate se v štabu SDS.
Pravila ne veljajo za naše.
Troli dobrodošli.
Pravila ne veljajo za naše.
Troli dobrodošli.
Invictus ::
Govori se o tem, da bo tudi septembra šola na daljavo.
Janša bo tole fural, dokler ne bo škripnil...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."
http://goo.gl/2YuS2x
http://goo.gl/2YuS2x
Hmm, u šparu lahko 100 ljudi prime artikel in ostane na polici, tekstilci bojo mogl pa nedrčke u karanteno dajat za 3 dni?
Imaš že poročilo, ki ga je Janša predstavil 29. aprila? Ne?
Hudiča, pa tako je trdil, da bo 29. aprila sporočil.
2. maja smo.
Počivalšek je pustil prazna skladišča, praviš? To je nemogoče.
https://www.kurir.rs/planeta/3457279/ta...
"TAJNE SLUŽBE NA MUKAMA DOK SE VODI BITKA ZA MASKE I RESPIRATORE Otkrivamo vam sve detalje: I avione su presretali u letu"
Ve se kakšno je bilo stanje 13. 3.2020.
Nato se je začela borba za vsako masko in vsak respirator.
Ti bom nastel samo kej grehov stranke SD
Pranje iranskega denarja, koroska decka, unicenje slo vojske, tes 6, kraja vil po sloveniji, trgovina z ljudmi, kraja obÄinskega denarja, prsut in teran, vize za kosovarje, sodelovanje pri preprodaji orozja 91 in se veliko vec...
Ne sprašujem o grehih, sprašujem o "komunajzarskih" ukrepih, o nekih izrazito, da ne rečem skrajno, levih ukrepih, ki so jih baje v zadnjih 20 letih furale domnevno leve stranke.
Nič od naštetega ni podobno nekemu radikalnemu "komunajzarskemu" početju, ki vodi nazaj v samoupravljanje in marksizem. Oziroma, kaj točno vas že skrbi, da se bo zgodilo? Kaj točno že očitate "silam kontinuitete"? Kakšen je endgame od Murgeljskega PalčkaTM? Ste se že odločili? Poenotili mnenja?
Sarec je na sceni samo 1 leto prodal letalisce in banke
Sprenevedanje par excellence. Ja, nadaljeval je razprodajo države, potem ko so njegovi predhodniki leta in leta hlapčevsko dajali zaveze in obljube v Bruslju. Nihče pri pameti njegove politike tudi ne bi označil za "levičarsko". Na začetku mandata je paktiral z NSi, osnutki koalicijske pogodbe so bili takrat precej drugačni kot pa, ko se je Levica vključila kot "pridružena članica". Pa na samem koncu tudi ta "koalicija + privesek" ni obstala prav zato, ker je Šarčeva vlada v letu in pol uspela v celoti realizirat samo enega od 13 zastavljenih projektov Levice - projektov, s katerimi je bila koalicija pred podpisom pogodbe o sodelovanju z Levico seznanjena. Projektov, na katerih izvedbo je Levica v naprej vezala svojo podporo Šarčevi vladi.
No, in ker Šarčeva vlada, ki jo želiš prodati kot levičarsko, ni bila pretirano naklonjena izpeljavi levih projektov Levice, je slednja umaknila podporo. Kako to dvoje (Šarec je domnevno levičar, pa ne mara predlogov Levice) ti sam pri sebi uskladiš, je težka zagonetka. Ampak se ti res ni treba preveč trudit s pojasnjevanjem, me v resnici ne zanima.
- Hoc est qui sumus -
Mediana starost mrtvih zaradi korone v Sloveniji je čez 85 let.
Pričakovana življenska doba pa je okoli 80 let.
https://www.nijz.si/sl/dnevno-spremljan...
Pri%C4%8Dakovana %C5%BEivljenjska doba @ Wikipedia
Pričakovana življenska doba pa je okoli 80 let.
https://www.nijz.si/sl/dnevno-spremljan...
Pri%C4%8Dakovana %C5%BEivljenjska doba @ Wikipedia
kingsix ::
Govori se o tem, da bo tudi septembra šola na daljavo.
Kaj točno takega pa Janša fura, ki večina drugih države ne?
Prej je to bilo prepoved gibanja med občinami. Tega nikoli ne bo odstranil, to je državni udar to je bla bla. Pol je odstranil. Sedaj o tem več ni kaj govorit.. Kako blodnje imate pa sedaj?