» »

Vlada 2020 - ????

Vlada 2020 - ????

Temo vidijo: vsi
««
26 / 466
»»

Gone ::

Tudi tole, da so sedaj dali upokojencem zadnjo uro nakupa je očiten primer norčevanja in uveljavljanja svojega prav. Prezrli so rako predlog upokojenske irganizacije 8-12, kot Desus 8-10 in 13-15, rajši so jim dali zadnjo uro. Praktično nikoli ne vidim zvečer upokojencev v trgovini. Problem je bil prekratek čas. Sem prepričan da bi veliki večini bolj ustrezalo od 8-11...ampak ne, naj se ve kdo je šef.

Vazelin je izjavil:

Sorry vidim, da je Levica postala to 1. aprila.>:D

Pavle: penzionerje bo vojska oskrbovala. Kaj smo Gana? Naj grejo tisti iz Levice v kak DSO malo pomagat raje, sedaj majo dosti časa


Brezskrbi da jih v Gani ne. Jih pa marsikje po evropi danes. Eh, ste eni za luno.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Gone ()

AndrejO ::

Mato989 je izjavil:

OK, brez tiste ideje o strelanju v DSO, se nekatere stvari vedo iz preteklih izkušenj. Res pa je, da tudi čez leto ali 5 let ne bomo mogli z gotovostjo trditi kateri izmed sočasnih ukrepov je koliko pomagal ali ni. Tudi zato ne, ker se večino ukrepov sprejema na ravni držav,


Samo malo, to je kontradiktorno a veš? Če torej čez 5 let ne bomo mogli vedet kaj je koliko pomagal, potem tudi tiste "prejšnje izkušnje" ne moremo vedet ali to pomaga, se pravi se opiramo na "ljudsko bajko"


Nekaterih stvari pač ne bomo vedeli, ker podatkov za vsaj približno poštene stvari preprosto ni možno zajeti. Kot primer: en način posrednega zajema podatkov je primerjava ene "testne skupine" in druge "testne skupine". V eni se ukrep izvede, v drugi se ne. Vendar pa je ta primerjava uporabna samo, če so ostali dejavniki enaki. Zato je recimo težko primerjati učinkovitost enega pristopa v eni državi z neko drugo državo pri tako prenosljivi bolezni. Že med Slovenijo in Hrvaško, je velika razlika v družbenih stikih, kaj šele na večjih razdaljah ali pa še z manj pretekle skupne zgodovine. Pa se npr. razlik v zdravstvenih sistemih, razlik v pristopu do nege starejših, ipd ... niti ne dotaknem.

Po drugi strani pa lahko enako metodo uporabiš na manjših skupinah. Npr. za DSO-je se bo dalo po koncu krize zelo dobro narediti časovnice poteka, primerjavo ukrepov in izide. Tukaj bo metoda delovala in tukaj se ven dobi uporabne podatke in lekcije za naprej.

Podobno smo se ljudje že naučili stvari v preteklosti. Mesto A je uvedlo strogo karanteno, mesto B je ni uvedlo. Mesto A je na kratki rok popušilo gospodarstvo, mesto B ga ni. Mesto A se je na dolgi rok pobralo, o mestu B in njegovem zatonu po epidemiji kuge, so se ukvarjali samo največji lokalni zgodovinarji. In cela vrsta podobnih lekcij iz zgodovine.

Vsega ne bomo vedeli. Npr. za konkreten ukrep omejevanja po občinah bo težko ven povleči podatke, ki bodo dejansko zadoščali za kakršenkoli sklep o tem, če je bil ukrep uspešen. Sam mislim, da ne. Za kakšen drug ukrep, pa to bo možno, ker je bil način izvedbe ali pa obseg izvedbe takšen, da se to da.

Mato989 je izjavil:

bolezen za širjenje potrebuje socialne stike, socialni stiki pa so pogojeni s kulturo.

Ne, bolezen načeloma potrebuje to, da nekdo ki je okužen prime nekaj, nato pa za njim nekdo prime isto površino in si povrta po nosu ali po ustnicah... Nikakor pa se noben ne okuži zato, ker jaz grem s kolesom okrog ptujskega morja in prečkam 3 občine... seveda pa zato lahko dobim 800€ kazni...

Da, res je. Hkrati pa lahko takšen ukrep od potovanja odvrne hipotetičnega Mateja, ki je okužen, ki se bi na poti od Maribora to Portoroža ustavil še na črpalki na Ljubljanskem barju in tam na ročki pustil svoj spomin, ki ga bi v naslednje pol ure pobrali še Janez, Mirka, Meta, Rok in Mojca, ki se bi vsak odpeljali k svojim domov.

To je ena izmed tistih zgodovinskih lekcij, da karantena deluje. Če virus za svoje širjenje potrebuje, da se nekako v času in prostoru okužena in neokužena oseba približata ena drugi. Ko stopnjuješ stopnjo izolacije, se začno te razdalje v času in prostoru večati, dokler *v povprečju* ne presežejo toleranco virusa, da obstane izven svojega gostitelja.

Vprašanje trenutnega ukrepa, ki je na tapeti, zato ni vprašanje, če takšen ukrep lahko pomaga. Seveda lahko pomaga, ker niso vsi posamezniki takšni, kot si ti. Vprašanja so, če lahko takšen ukrep smiselno pomaga, če je takšen ukrep sorazmeren in, če je takšen ukrep možno smiselno izvajati.

Ali bo ukrep dejansko merljivo zmanjšal število socialnih stikov? Če da, potem pomaga. Če ne, potem ne pomaga. Tukaj pozorno poslušam tiste, ki govorijo o izjemi dela v službi in nikakršnih možnostih socialne izolacije na delovnem mestu.

Ali bo ukrep nesorazmerno prizadel osebe, katerih obnašanje je primerno okoliščinam? Če bo, koliko bo takšnih oseb? Zaradi nekaj 100 pikzigmarjev verjetno nima smisla prizadeti miljon ljudi. Ampak ali je teh pikzigmarjev res samo sto in ali bo resnično prizadetih miljon ljudi? To se da ugotoviti z zadostno natančnostjo.

Ali obstaja smiselen mehanizem, da se večina kršitev identificira in ustavi? Hmnja ... očitno se da najti dovolj policistov, da bodo začeli izvajati kontrolo. Vprašanje je, če se bo našlo tudi dovolj izgovorov, da bo ta kontrola postala sama sebi namen.


Mato989 je izjavil:

K temu prištej, še to, da od začetka veljave ukrepa do njegovih efektiv traja O(dnevi) in za te dneve še niti ne vemo točno od kje do kje trajajo ...

Ok, priznam tega ne razumem, lahko elaboriraš?

Recimo, da stroka na podlagi znanih podatkov sklepa, da je inkubacijska doba od 5 do 14 dni (točne številke niti niso pomembne). Nihče pa ne ve točno koliko dni in tudi ne kakšna je normalna distribucija na tem intervalu (kje je vrh, kako visok je vrh).

Če na dan D sprejmeš nek ukrep in nato na dan D+5 sprejmeš nek dodaten ukrep, nato pa na dan D+10 zabeležiš upad števila novih ukužb, je to posledica ukrepa 1, ukrepa 2 ali součinkovanja obeh ukrepov 1 in 2 skupaj?

In, če tega ne veš, kakšen bo tvoj naslednji ukrep in kdaj ga boš sprejel.

Če bi podajal kakšne moralne (in s tem po definiciji nepomembne) ocene vlade, potem bi rekel, da je boljša tista vlada, ki priznava, da nima pojma in se pač trudi, kot pa tista vlada, ki zatrjuje, da ima položaj pod nadzorom. Najslabše na moji lestvici moralnosti pa se bi odrezala tista vlada, ki si domišlja, da ima položaj pod nadzorom. Dajanje nekega zgrešenega občutka stabilnosti v upanju, da bo to državljanom v težkih časih pomagalo, še razumem. Slepota, da si nekdo umišlja, da ima stvari okoli epidemije pod nadzorom, pa je smrtno nevarna.
28.3 čl. Pravil: Argumentirano pritožbo mora uporabnik poslati v oddelek
Slo-Tech, tema Pritožbe. Pritožb poslanih po zasebnih sporočilih,
elektronski pošti ali odprte v obliki tem v drugih oddelkih se ne upošteva.

Vazelin ::

https://twitter.com/STA_novice/status/1...
Evo, to je pa zagotovo najbolj retarden predlog te vlade do sedaj. Zakaj za božjo voljo mora biti zadnja ura trgovine namenjena penzionistom? Naj raje podaljšajo čez dan magari do 12ih. WTF.
I got 99 problems but 4 usd XTZ ain't one...

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Vazelin ()

Gone ::

No pa se v nečem z Vazelinom strinjam. Kdaj bomo lahko šli tisti ki delamo do 17??? Samo v soboto? Se vidi, da noben v tej vladi ni nikoli delal.

Mato989 ::

Vazelin je izjavil:

https://twitter.com/STA_novice/status/1...
Evo, to je pa zagotovo najbolj retarden predlog te vlade do sedaj. Zakaj za božjo voljo mora biti zadnja ura trgovine namenjena penzionistom? Naj raje podaljšajo čez dan magari do 12ih. WTF.


Pa kaj sploh majo penziči za hodit po trgovinah v teh časih ko se cela država in četrt Sveta odpoveduje svoboščinam zato da ne bodo pomrli zaradi pomanjkanja ventilatorjev in respiratorjev... zdaj pa še jamrajo da 2 uri ni dovolj...

Grrrrr!

Naj naročijo svojcem kaj rabijo pa bodo dobli in PIKA! Ali pa klicat civilno zaščito in občino ki ma prostovoljce!
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115

el_bahattee ::

K0l1br1 je izjavil:

Mato989 je izjavil:


Enostavno, pogleda se koliko je bilo dnevno okuženih na 1. dan odloka, in koliko bo dnevno okuženih na 10. dan odloka... če ne bo številka nižja za vsaj 20%, pomeni da je ukrep nesorazmeren! Ker ne rešuje ničesar, ker zaradi tega ukrepa ne bomo naenkrat na 0 ampak še vedno v korona krizi!


Če si številke zmišljuješ, kar ni nič novega pri tebi, so pač tudi rezultati trumpovski. Koliko jih bi bilo okuženih, če bi se egoisti gonili naokrog kot so se pred odlokom? Not so many.

Točno tako. Ampak tega on in podobni pač ne dojamejo. A ni absurdno, po eni strani Mato postavlja neke roke in pogoje vladi, do kdaj se morajo pokazati določeni ukrepi, po drugi strani pa pravi, da jih bo kršil in poziva še druge. Kako naj potem ukrepi učinkujejo, kot so bili mišljeni?

Še enkrat bom ponovil, strogi zakoni in ukrepi so samo prisila za bedake in sebičneže, da počnejo to, kar je ostalim "common sense".
Come to my center, you enter the winter.

Zgodovina sprememb…

Buggy ::

Jaz sem bil vojak v kranjsi JRKBO prve tri mesece vojaskeg roka in ce kdo, bi v teh razmerah lahko ravno ta enota lahko pomagala tam, kjer je trenutno najbolj potrebna. Zakaj bi bilo to cudno?

http://www.slovenskavojska.si/struktura...

....bolj kot pot pretvezo zagotvaljanja varnosti na mejah.

AndrejO ::

Buggy je izjavil:

Jaz sem bil vojak v kranjsi JRKBO prve tri mesece vojaskeg roka in ce kdo, bi v teh razmerah lahko ravno ta enota lahko pomagala tam, kjer je trenutno najbolj potrebna. Zakaj bi bilo to cudno?

http://www.slovenskavojska.si/struktura...

....bolj kot pot pretvezo zagotvaljanja varnosti na mejah.

Tovrstna pomoč ne potrebuje nikakršne "aktivacije" v Državnem zboru. Potrebuje samo en ukaz in bo izvršena.
28.3 čl. Pravil: Argumentirano pritožbo mora uporabnik poslati v oddelek
Slo-Tech, tema Pritožbe. Pritožb poslanih po zasebnih sporočilih,
elektronski pošti ali odprte v obliki tem v drugih oddelkih se ne upošteva.

D3m ::

Matotu se je čisto sfučkalo. :)
|HP EliteBook|R5 6650U|

Mato989 ::

Bruh, danes me ustavita 2 policista v Občini, ko sem kolesaril in sta BREZ zaščitnih rokavic vzela moje dokumente, sem zapisal potem priimek in bom poslal na NIJZ!

Na koncu bo policija najbolj kriva za širjenje covid19 bolezni ker prijema 100 osebnih pa za povrh nimajo zraven niti razkužil, pa ničesar,.... da ne omenjam v 24ur prispevku model govori brez vsega, ne menja rokavic ko porihta ustavljeno žensko, skratka BRUH BRUH BRUH

In to je ideja vlade... mi pa vedno strožje ukrepe naj prenašamo ali kako?
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115

K0l1br1 ::

Mato989 je izjavil:

sem zapisal potem priimek in bom poslal na NIJZ!

Rešil boš svet!

Mato989 je izjavil:

mi pa vedno strožje ukrepe naj prenašamo ali kako?
jasno je, da vam je razvajencem zelo hudo.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: K0l1br1 ()

Buggy ::

AndrejO je izjavil:

Buggy je izjavil:

Jaz sem bil vojak v kranjsi JRKBO prve tri mesece vojaskeg roka in ce kdo, bi v teh razmerah lahko ravno ta enota lahko pomagala tam, kjer je trenutno najbolj potrebna. Zakaj bi bilo to cudno?

http://www.slovenskavojska.si/struktura...

....bolj kot pot pretvezo zagotvaljanja varnosti na mejah.

Tovrstna pomoč ne potrebuje nikakršne "aktivacije" v Državnem zboru. Potrebuje samo en ukaz in bo izvršena.


Vojska je ta trenutek v vseh obzirih neutilizirana. Ce ne drugega, bi lahko hrano raznasala pomoci potrebnim, kar delajo sedaj prostovoljci. Toliko o tem kako se razporeja resurse. #tonin_rula

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Buggy ()

Konlov ::

mzakelj je izjavil:

Vazelin je izjavil:

Prepoved prehoda občin je za to da ni sedaj 10k slovencev na Bledu. Al pa na Obali. Je težko razumet?


Slovencev ?? Prej bi rekel LJUBLJANČANOV. Če so Slovenci pa je druga ...

Bolj zato, da pariferija preveč v prestolnico ne rine...

D3m ::

Čimprej naj sprožijo 37.člen
|HP EliteBook|R5 6650U|

Konlov ::

Zakaj. Saj begunci obračajo, ker je v EU covid19.

ADIJOOO ::

D3m je izjavil:

Čimprej naj sprožijo 37.člen


Nekateri so res čisto panični še za na mejo nimamo dovolj vojakov pa kar mislijo, da bo Janez z 2000 vojaki zavzel celo Slovenijo. V vsako občino po 10 vojakov in to bo to konec demokracije prevzem in konec Slovenije :))

Buggy ::

ADIJOOO je izjavil:

D3m je izjavil:

Čimprej naj sprožijo 37.člen


Nekateri so res čisto panični še za na mejo nimamo dovolj vojakov pa kar mislijo, da bo Janez z 2000 vojaki zavzel celo Slovenijo. V vsako občino po 10 vojakov in to bo to konec demokracije prevzem in konec Slovenije :))


ti si pac eden izmed tistih ki ne vidi do konca svojega nosa...nic hudega. Ne bo boljse

Zgodovina sprememb…

  • predlagal izbris: fpbs ()

Konlov ::

Ne, res ne vem, kje je fora?

Fritz ::

Gone je izjavil:


In kaj je to tako mimo? Zakaj ne bi mogla sanitetna enota skrbeti za ljudi v domovih? V časih stare juge je bilo zdravilišče Rimske toplice kje so bili osebje tudi vojaki.

V času Juge je imela vojska vojaške klinične centre in več medicinskega osebja kot ima SV vojakov.

Glede na to kaj vse že počne SV z omejenimi resursi je ideja o vojakih v domovih za ostarele precej moronska. Po prepričanju sem levičar a vsakega idiotizma, ki ga sproducirajo Kordiš & Co. Ne morem podpreti.
"Težav ne moremo reševati z isto miselnostjo,
kot smo jo imeli, ko smo jih ustvarili."
A. Einstein

Buggy ::

jaz sem po prepricanju realist in mi dejansko visi za leve in desne...razen kriminalca Janse, pa res ne morem pogoltnit tudi s tableto ne gre.
Tako pokvarjenga v bitu cloveka je tezko najdt. Idioti na levi strani kontrirajo idiotizmom, ki jih desnjaki sproducirate na podlagi sendvivica in izleta z avtobusom. Ce so valuto dvignili se opravicujem vsem ostalim placancem tukaj. Take imamo, zal bit omejen ni kaznivo.
Se pa dejstva zaradi tega ne spremenijo. Napuh in revasizem morate enkarat spoznat na desni strani. Srivanje pod drzavotvornostjo ne gre...pa tepete se sami s sabo. Ni vec partizanov, ki so vam pojedli prihodnost..trakuljo imate zgolj pri sebi. Gre izklucno za egotriperje in oblastnike, ki zelijo vladati, doziveti svoj moment v revansizmu, ostali pa pisker pripravljajo in cakajo vecino da pokima, ce mediji in tviti mal momgajo pa se bolje. Za vas jih boli kurac ...vi pa lapajte za vase izbrance kot na fuzbal tekmi ..gol boste zadeli, tekmo pa izgubili :))

ideja ostaja...Slovenija gre naprej :D

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Buggy ()

Okapi ::

Okapi je izjavil:

Šimpanz je izjavil:

Nesposobnost Janševe vlade se lepo vidi pri karanteni ljudi iz Španije. Gorenje jim je dalo zastonj hotel, oni so notri porinili ljudi noben pa ni pomislil kdo jih bo hranil, čisti, zdravil ... . Na koncu se je morala vmešati lokalna civilna zaščita da majo te ljudje vsaj za jesti. Kaj kurca je sploh naredila vlada. NIČ

Bolj je vprašanje, zakaj niso smeli iti v domačo karanteno, tako kot vsi tisti, ki jim pri nas vzamejo bris in so pozitivni. Nikogar ne zaprejo v hotelsko karanteno, ampak jih lepo pošljejo domov.
No, evo, pred enim tednim sem pisal, da so te hotelske karantene za tiste, ki pridejo iz tujine, BS.
Danes so to tudi uradno priznali.>:D

To je karantena, ki jo prestajajo v svojem domačem okolju. Pokazalo se je, da je to mnogo boljši ukrep kot pa tisto, kar se je izvajalo prej, je nova navodila za slovenske in tuje državljane, ki se v Slovenijo vračajo iz tujine, za TV Slovenija pojasnil Andrej Šter z ministrstva za zunanje zadeve

Poldi112 ::

Fritz je izjavil:

Gone je izjavil:


In kaj je to tako mimo? Zakaj ne bi mogla sanitetna enota skrbeti za ljudi v domovih? V časih stare juge je bilo zdravilišče Rimske toplice kje so bili osebje tudi vojaki.

V času Juge je imela vojska vojaške klinične centre in več medicinskega osebja kot ima SV vojakov.

Glede na to kaj vse že počne SV z omejenimi resursi je ideja o vojakih v domovih za ostarele precej moronska. Po prepričanju sem levičar a vsakega idiotizma, ki ga sproducirajo Kordiš & Co. Ne morem podpreti.


Osebno sicer nimam pojma, kako in s kakšnimi resursi operira SV, a se definitivno imam za levičarja in kot tak mislim, da bi bili vojaki 10x bolj koristni v domu za ostarele, kot pri v okupaciji tujih držav.

V bistvu me ne skrbi aktivna vloga vojske pri reševanju. Še nadzor se mi ne zdi sporen, bi ga pa naredil opt-in kot uradno državno aplikacijo, kjer potem vidiš poti, kjer so hodili okuženi.
Where all think alike, no one thinks very much.
Walter Lippmann, leta 1922, o predpogoju za demokracijo.

Mato989 ::

A nam bo DARS vrnil za 3/12 vrednosti vinjete ko ne smemo čez občine?

Pa 3/12 zavarovanja za avto itd...

to vse bi zdaj morala vlada sprejet!
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115

Zgodovina sprememb…

  • predlagal izbris: Dimnik ()

drvo ::

Daj ne bluzi. V karanteni smo, ker je to potrebno. Pa kaj naj te država za roko prime, ko boš scat še doma? Za vse bi ti mel nekaj od države. Kaj če ne bi nonstop samo jamral, pa tudi kaj pomagal. Saj te razumem, pač dobiš ošpice, ko slišiš ime princq teme. Samo da trzaš(te) na vsako malenkost kot levi, je pa idiotsko do konca.
Pizda levičarji niste na oblasti dva tedna pa bi se že šli revolucije. V demokraciji se oblast kdaj tudi zamenja. Nauči se s tem živet, ni konec sveta.

Mato989 ::

drvo je izjavil:

Daj ne bluzi. V karanteni smo, ker je to potrebno. Pa kaj naj te država za roko prime, ko boš scat še doma? Za vse bi ti mel nekaj od države. Kaj če ne bi nonstop samo jamral, pa tudi kaj pomagal. Saj te razumem, pač dobiš ošpice, ko slišiš ime princq teme. Samo da trzaš(te) na vsako malenkost kot levi, je pa idiotsko do konca.
Pizda levičarji niste na oblasti dva tedna pa bi se že šli revolucije. V demokraciji se oblast kdaj tudi zamenja. Nauči se s tem živet, ni konec sveta.


Plačal sem vinjeto za celo leto ki jo zdaj država mi ne pusti uporabljat, torej je edino logično da mi povrne toliko in toliko evrov denarja ker nisem mogel uporabljat!
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115

Zgodovina sprememb…

  • predlagal izbris: Dimnik ()

drvo ::

Pa kaj? Življenje ni potica. Vsi smo v tem, cel svet trenutno živi v naravni katastrofi. Ni pa vas veliko, ki jokcate, ker ste ob del komforta.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: drvo ()

Fritz ::

Poldi112 je izjavil:


Osebno sicer nimam pojma, kako in s kakšnimi resursi operira SV, a se definitivno imam za levičarja in kot tak mislim, da bi bili vojaki 10x bolj koristni v domu za ostarele, kot pri v okupaciji tujih držav.

V bistvu me ne skrbi aktivna vloga vojske pri reševanju. Še nadzor se mi ne zdi sporen, bi ga pa naredil opt-in kot uradno državno aplikacijo, kjer potem vidiš poti, kjer so hodili okuženi.

Osebno nimam pojma ampak lahko sodim - nisam čito al mogu da komentiram varianta. In potem predsodki o okupaciji, ki je to pogojno le v Iraku, čeprav tam sprejemajo pomoč v boju proti IS, le Američanov ne. Drugje pa težko govorimo o kakršnikoli okupaciji. Vojska je namenjena izvajanju oboroženega boja in odvračanju napada, bodisi samostojno ali pa v okviru zavezništva, tako kot naša. Če bi bili namenjeni negovanju starostnikov, bi se za to drugače usposabljali in ne bi bili več vojaki. Očitno ti ni jasno, da tudi nega starostnikov zahteva določeno znanje in izkušnje.

Vidim, da si proti vojski kot takšni, kar je popularno vendar zabito mnenje med levičarji. A misliš, da so se partizani naučili vojaških veščin kar sami od sebe ali so jim nemara vojaško stroko približali španski borci, prestopniki iz kraljeve in nemške vojske ter podobni? Ne poveličujem vojne in ubijanja ali umiranja za državo, kralja, partijo ipd. kajti najvišji smisel vojske je ta, da s samim obstojem preprečuje agresijo. Zato je namenjena izvajanju oboroženega boja, lahko pa tudi pomaga v naravnih nesrečah vendar pa ji ni možno spremeniti namembnosti brez da bi s tem pohodil osnovni namen.
"Težav ne moremo reševati z isto miselnostjo,
kot smo jo imeli, ko smo jih ustvarili."
A. Einstein

Mato989 ::

drvo je izjavil:

Pa kaj? Življenje ni pravično.


Ne rabi bit pravično, samo naj vrne procentualno koliko časa ne morem uporabljat...
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115

Zgodovina sprememb…

  • predlagal izbris: Dimnik ()

drvo ::

Mato989 je izjavil:

drvo je izjavil:

Pa kaj? Življenje ni pravično.


Ne rabi bit pravično, samo naj vrne procentualno koliko časa ne morem uporabljat...


Daj ne bluzi, država se bo za časa krize do vratu zadolžila, da ne propade čisto vse in da bodo tisti najšibkejši preživeli, ti pa jamraš zaradi 30€. Temu se reče egoizem in žlehnoba.

Mato989 ::

drvo je izjavil:

Mato989 je izjavil:

drvo je izjavil:

Pa kaj? Življenje ni pravično.


Ne rabi bit pravično, samo naj vrne procentualno koliko časa ne morem uporabljat...


Daj ne bluzi, država se bo za časa krize do vratu zadolžila, da ne propade čisto vse in da bodo tisti najšibkejši preživeli, ti pa jamraš zaradi 30€. Temu se reče egoizem in žlehnoba.


Torej bi lahko povrnila nam ki plačujemo vinjete tale delež ker nam je z odloki onemogočla koriščenje plačanega, da je dala penzičem dodatek.

Simpl...
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115

Zgodovina sprememb…

  • predlagal izbris: Dimnik ()

drvo ::

Mato989 je izjavil:

drvo je izjavil:

Mato989 je izjavil:

drvo je izjavil:

Pa kaj? Življenje ni pravično.


Ne rabi bit pravično, samo naj vrne procentualno koliko časa ne morem uporabljat...


Daj ne bluzi, država se bo za časa krize do vratu zadolžila, da ne propade čisto vse in da bodo tisti najšibkejši preživeli, ti pa jamraš zaradi 30EUR. Temu se reče egoizem in žlehnoba.


Torej bi lahko povrnila nam ki plačujemo vinjete tale delež ker nam je z odloki onemogočla koriščenje plačanega, da je dala penzičem dodatek.

Simpl...


Kot sem rekel, egoizem. Marsikateremu "penziču", kot ga ti omalovažujoče imenuješ je 30EUR razlika med biti lačen ali sit, ti pa jamraš, kako grozno si bil oškodovan.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: drvo ()

louser ::

Čez koliko občin se pa vi vozite?
Trenutno imam na voljo 4 ali 5, z enim dodatnim paoirčkom za Palicaje pa še kakih 50 zraven.
A Bled je prazen?
Ne skrbite, bom šel poslovno.

Poldi112 ::

Fritz je izjavil:

Poldi112 je izjavil:


Osebno sicer nimam pojma, kako in s kakšnimi resursi operira SV, a se definitivno imam za levičarja in kot tak mislim, da bi bili vojaki 10x bolj koristni v domu za ostarele, kot pri v okupaciji tujih držav.

V bistvu me ne skrbi aktivna vloga vojske pri reševanju. Še nadzor se mi ne zdi sporen, bi ga pa naredil opt-in kot uradno državno aplikacijo, kjer potem vidiš poti, kjer so hodili okuženi.

Osebno nimam pojma ampak lahko sodim - nisam čito al mogu da komentiram varianta. In potem predsodki o okupaciji, ki je to pogojno le v Iraku, čeprav tam sprejemajo pomoč v boju proti IS, le Američanov ne. Drugje pa težko govorimo o kakršnikoli okupaciji. Vojska je namenjena izvajanju oboroženega boja in odvračanju napada, bodisi samostojno ali pa v okviru zavezništva, tako kot naša. Če bi bili namenjeni negovanju starostnikov, bi se za to drugače usposabljali in ne bi bili več vojaki. Očitno ti ni jasno, da tudi nega starostnikov zahteva določeno znanje in izkušnje.

Vidim, da si proti vojski kot takšni, kar je popularno vendar zabito mnenje med levičarji. A misliš, da so se partizani naučili vojaških veščin kar sami od sebe ali so jim nemara vojaško stroko približali španski borci, prestopniki iz kraljeve in nemške vojske ter podobni? Ne poveličujem vojne in ubijanja ali umiranja za državo, kralja, partijo ipd. kajti najvišji smisel vojske je ta, da s samim obstojem preprečuje agresijo. Zato je namenjena izvajanju oboroženega boja, lahko pa tudi pomaga v naravnih nesrečah vendar pa ji ni možno spremeniti namembnosti brez da bi s tem pohodil osnovni namen.


Partizane naućio je Tito.

V Afganistanu je tudi okupacija. Oblast jim/nam nikoli ni dovolila vstopa in se uspešno bori proti tuji agresiji/okupaciji, katere del smo žal tudi mi. In ta vidik naše vojske se mi zdi škodljiv in nemoralen. Nisem proti vojski apriori. Sem zgolj proti agresivni, okupatorski vojski.

Vadite obrambo pred okupacijo. To bo tuje sile odvrnilo od napada, polna država gverilcev. Onih par voznikov dragih neuporabnih igračk se pa nihče ne bo bal. In glede na to, da je trenutno kriza - s čim konkretno je naša vojska trenutno prezasedena, da ji je pod častjo priskočiti na pomoč v civilni sferi? Itak vsakih par let pomagate pri naravnih nesrečah. A za poplave ste pa izšolani? Lahko pomagaš tudi s tovorjenjem krompirja in smeti. Če ti ni prehudo, da nisi specializiran za vreče krompirja na hrbtu ... :)
Where all think alike, no one thinks very much.
Walter Lippmann, leta 1922, o predpogoju za demokracijo.

Zgodovina sprememb…

  • predlagal izbris: Dimnik ()

Fritz ::

Poldi112 je izjavil:


Partizane naućio je Tito.

V Afganistanu je tudi okupacija. Oblast jim/nam nikoli ni dovolila vstopa in se uspešno bori proti tuji agresiji/okupaciji, katere del smo žal tudi mi. In ta vidik naše vojske se mi zdi škodljiv in nemoralen. Nisem proti vojski apriori. Sem zgolj proti agresivni, okupatorski vojski.

Vadite obrambo pred okupacijo. To bo tuje sile odvrnilo od napada, polna država gverilcev. Onih par voznikov dragih neuporabnih igračk se pa nihče ne bo bal. In glede na to, da je trenutno kriza - s čim konkretno je naša vojska trenutno prezasedena, da ji je pod častjo priskočiti na pomoč v civilni sferi? Itak vsakih par let pomagate pri naravnih nesrečah. A za poplave ste pa izšolani? Lahko pomagaš tudi s tovorjenjem krompirja in smeti. Če ti ni prehudo, da nisi specializiran za vreče krompirja na hrbtu ... :)

Malce kaj preberi in se izobrazi o NOV.

Afganistan - The operation plan for the Resolute Support Mission (RSM) was approved by foreign ministers of the NATO members in late June 2014 and the corresponding status of forces agreement was signed by President of Afghanistan Ashraf Ghani and NATO Senior Civilian Representative in Afghanistan Maurits Jochems in Kabul on 30 September 2014.[4] The United Nations Security Council unanimously adopted United Nations Security Council Resolution 2189 in support of the new international mission in Afghanistan.

Represivni organ kot je vojska lahko pomaga glede na svoje zmogljivosti. Lahko deluje kot represivni organ (na meji), zagotavlja transportne zmogljivosti (reševanje v gorah), zagotavlja inženirske zmogljivosti (postavitev nadomestnih mostov, čiščenje plazov ipd.) in lahko zagotavlja splošno delovno silo ne more pa npr. zagotavljati medicinskega osebja razen tistega, ki je že usposobljeno za to in ti so že vključeni v ukrepe zoper COVID-19. Lahko bi ga potencialno zagotavljal, če bi se veliko vojakov usposobilo za medicinsko osebje kar terja čas in zavedanje, da potem niso uporabni za kakšne druge naloge.

SV ni agresivna in okupatorska vojska, ker to zaradi njenih omejitev ne more biti četudi bi kdo to hotel.
"Težav ne moremo reševati z isto miselnostjo,
kot smo jo imeli, ko smo jih ustvarili."
A. Einstein

K0l1br1 ::

Mato989 je izjavil:

Torej bi lahko povrnila nam ki plačujemo vinjete tale delež ker nam je z odloki onemogočla koriščenje plačanega, da je dala penzičem dodatek.

Ho ho ho, prikrajšani "borci za človekove pravice" greste iz idiotizma v idiotizem in očitno še niste dosegli dna.

gusto ::

Gone je izjavil:

Tudi tole, da so sedaj dali upokojencem zadnjo uro nakupa je očiten primer norčevanja in uveljavljanja svojega prav. Prezrli so rako predlog upokojenske irganizacije 8-12, kot Desus 8-10 in 13-15, rajši so jim dali zadnjo uro. Praktično nikoli ne vidim zvečer upokojencev v trgovini. Problem je bil prekratek čas. Sem prepričan da bi veliki večini bolj ustrezalo od 8-11...ampak ne, naj se ve kdo je šef.

Tole je fail ja. Mogoče pa so dali tako, da grejo lahko dvakrat na dan v trgovino.:))
Have you tried turning it off and on again?

Mato989 ::

Poglejte v osnovi je to debatiranje o vojski gor dol BREZVEZE!

Načeloma sem itak ZA to, da bi morala SV na meji branit mejo z vsemi pooblastili, tudi pooblastilom za uporabo orožja v kolikor se osebe ki hočejo nelegalno prečkat mejo ne obrnejo po 2. opozorilu v tujem jeziku... Itak ne razumem kako nima vojska na meji enakih pooblastil kot policija po defoltu (govora je o varovanju meje in pregledu osebni in legitimiranju prehodov, ne pa o merjenju hitrosti!)

AMPAK, Janša noče tega, Janša hoče vojsko in aktivacijo člena ki bi dala vojski pooblastila ne zato ker so policisti podhranjeni, ampak ker bi rad policiste porabil zato da bi nam delili kazni njegovih odlokov ki niso niti usklajeni s stroko!

No proti temu pač sem... če bi šla vojska na mejo in bi policija v enakem obsegu ostala tam, se pa strinjam, samo kaj ko Princ Teme načrtno izvaja zadeve tako da je policija še bolj podhranjena kot že je da bi izsilil to...

K0l1br1 je izjavil:

Mato989 je izjavil:

Torej bi lahko povrnila nam ki plačujemo vinjete tale delež ker nam je z odloki onemogočla koriščenje plačanega, da je dala penzičem dodatek.

Ho ho ho, prikrajšani "borci za človekove pravice" greste iz idiotizma v idiotizem in očitno še niste dosegli dna.


Kaj bluziš, država je dala upokojencem za celo vinjeto ali več, nam ki smo pa kupli vinjete pa onemogočla uporabo in koriščenje tega kar sem plačal... zakaj torej nisem upravičen do povračila dela vrednosti vinjete?
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115

Zgodovina sprememb…

K0l1br1 ::

Mato989 je izjavil:

tudi pooblastilom za uporabo orožja v kolikor se osebe ki hočejo nelegalno prečkat mejo ne obrnejo po 2. opozorilu v tujem jeziku...
Naj streljajo v zrak in brezveze rabijo strelivo, ki si ga plačal, zagotovo si to mislil!
In seveda vojak je usposobljen, da ve, kateri jezik pozna izbjeglica, ki je ravnokar prečkala mejo.
Idiotizmi brez meja!

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: K0l1br1 ()

Mato989 ::

K0l1br1 je izjavil:

Mato989 je izjavil:

tudi pooblastilom za uporabo orožja v kolikor se osebe ki hočejo nelegalno prečkat mejo ne obrnejo po 2. opozorilu v tujem jeziku...
Naj streljajo v zrak in brezveze rabijo strelivo, ki si ga plačal, zagotovo si to mislil!


Eh, streljat je treba nekoga ki po 2 opozorilih ne posluša vojaka na meji in še kar trmari s svojo potjo... to je čisto logično...

In seveda vojak je usposobljen, da ve, kateri jezik pozna izbjeglica, ki je ravnokar prečkala mejo.


To je problem izbeglice, ne vojaka... =)
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Mato989 ()

K0l1br1 ::

Mato989 je izjavil:

K0l1br1 je izjavil:

Mato989 je izjavil:

tudi pooblastilom za uporabo orožja v kolikor se osebe ki hočejo nelegalno prečkat mejo ne obrnejo po 2. opozorilu v tujem jeziku...
Naj streljajo v zrak in brezveze rabijo strelivo, ki si ga plačal, zagotovo si to mislil!


Eh, streljat je treba nekoga ki po 2 opozorilih ne posluša vojaka na meji in še kar trmari s svojo potjo... to je čisto logično...

Sem se bal, da boš to napisal. Ljudi bi kar streljal. Svašta. Penziče v krematorije, izbjeglice postreljat.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: K0l1br1 ()

gusto ::

@K0l1br1, mislim da je strel v zrak univerzalni jezik.:D
Have you tried turning it off and on again?

K0l1br1 ::

gusto je izjavil:

@K0l1br1, mislim da je strel v zrak univerzalni jezik.:D

Mato bi jih streljal. Tudi to je univerzalni jezik za tiste, ki sledijo

Mato989 ::

gusto je izjavil:

@K0l1br1, mislim da je strel v zrak univerzalni jezik.:D


Tudi to... če nekdo strelja v zrak se normalen človek ustavi in dvigne roke... izbeglice pač ne, torej je naslednji strel merjenje v telo osebe ki ne upošteva navodil vojske!

Povej ti meni zakaj imamo mejo, če je NE SMEMO varovat s silo če treba? Če nekdo ne upošteva navodil represivnega organa na meji in je za povrh tujec se pač uporabi silo... to je osnova branjenja meje! Ti niti Nemcev ne bi ustavljal leta 1945, bi jim kar podeljeval azil in jih peljal direkt v Beograd... no saj tudi taki so bili, po 4 letih vemo kje so končali!

Kakorkoli delni off topic.

Vlada je enako poslala represivni organ nad prebivalce brez socialnega distanciranja in ustrezne opreme, tudi po vsakem dotiku osebne si ne razkužijo rok...

Je Hojs že razložil skupaj s Kacinom kako bo policist upošteval odlok vlade o socialnem distanciranju hkrati pa brez zaščitne opreme in razkužil šlatal 100 IDjev dnevno in širil okužbo... po 14 dneh bo porast okužb zaradi tega, pol bo pa oni na skuterju vodnem kriv ane
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Mato989 ()

Poldi112 ::

Fritz je izjavil:

Poldi112 je izjavil:


Partizane naućio je Tito.

V Afganistanu je tudi okupacija. Oblast jim/nam nikoli ni dovolila vstopa in se uspešno bori proti tuji agresiji/okupaciji, katere del smo žal tudi mi. In ta vidik naše vojske se mi zdi škodljiv in nemoralen. Nisem proti vojski apriori. Sem zgolj proti agresivni, okupatorski vojski.

Vadite obrambo pred okupacijo. To bo tuje sile odvrnilo od napada, polna država gverilcev. Onih par voznikov dragih neuporabnih igračk se pa nihče ne bo bal. In glede na to, da je trenutno kriza - s čim konkretno je naša vojska trenutno prezasedena, da ji je pod častjo priskočiti na pomoč v civilni sferi? Itak vsakih par let pomagate pri naravnih nesrečah. A za poplave ste pa izšolani? Lahko pomagaš tudi s tovorjenjem krompirja in smeti. Če ti ni prehudo, da nisi specializiran za vreče krompirja na hrbtu ... :)

Malce kaj preberi in se izobrazi o NOV.

Afganistan - The operation plan for the Resolute Support Mission (RSM) was approved by foreign ministers of the NATO members in late June 2014 and the corresponding status of forces agreement was signed by President of Afghanistan Ashraf Ghani and NATO Senior Civilian Representative in Afghanistan Maurits Jochems in Kabul on 30 September 2014.[4] The United Nations Security Council unanimously adopted United Nations Security Council Resolution 2189 in support of the new international mission in Afghanistan.

Represivni organ kot je vojska lahko pomaga glede na svoje zmogljivosti. Lahko deluje kot represivni organ (na meji), zagotavlja transportne zmogljivosti (reševanje v gorah), zagotavlja inženirske zmogljivosti (postavitev nadomestnih mostov, čiščenje plazov ipd.) in lahko zagotavlja splošno delovno silo ne more pa npr. zagotavljati medicinskega osebja razen tistega, ki je že usposobljeno za to in ti so že vključeni v ukrepe zoper COVID-19. Lahko bi ga potencialno zagotavljal, če bi se veliko vojakov usposobilo za medicinsko osebje kar terja čas in zavedanje, da potem niso uporabni za kakšne druge naloge.

SV ni agresivna in okupatorska vojska, ker to zaradi njenih omejitev ne more biti četudi bi kdo to hotel.


A sem kaj narobe povedal? Tito je bil pač izkušen poveljnik že v prejšnjih vojnah. In britanci so pač njegovo skupino ocenili za edino sposobno boja proti nemcem, zato so pomagali commijem.

Glede Afganistana - to, da nastavljena lutka podpiše dovoljenje okupacijskim silam v ničemer ne vpliva na dejstvo, da za okupacijo ni nobenega pametnega razloga. Imamo pa 20 let laganja domači javnosti, da smo nabutali talibane. Zdaj pa samo še iran popravimo, pa smo zmagali. :)

Nisi pa povedal, s čim imate trenutno tako polne roke, da ne bi mogli malo razbremeniti osebja po domovih. Rabite trening ter certifikat za usposobljenost odnašanja smeti?
Where all think alike, no one thinks very much.
Walter Lippmann, leta 1922, o predpogoju za demokracijo.

T-h-o-r ::

"Močno si prizadevamo, da bi vzpostavili tudi prvi direktni let s Kitajsko, s Čingdaom, kjer je skladišče za slovensko robo,"


master China, pls halp
istočasno pa tudi
vsi ventilatorji, maske in ostala oprema s kitajske so zanič in neuporabni

makes me wonder ...
Why have a civilization anymore
if we no longer are interested in being civilized?

Fritz ::

Poldi112 je izjavil:


A sem kaj narobe povedal? Tito je bil pač izkušen poveljnik že v prejšnjih vojnah. In britanci so pač njegovo skupino ocenili za edino sposobno boja proti nemcem, zato so pomagali commijem.

Glede Afganistana - to, da nastavljena lutka podpiše dovoljenje okupacijskim silam v ničemer ne vpliva na dejstvo, da za okupacijo ni nobenega pametnega razloga. Imamo pa 20 let laganja domači javnosti, da smo nabutali talibane. Zdaj pa samo še iran popravimo, pa smo zmagali. :)

Nisi pa povedal, s čim imate trenutno tako polne roke, da ne bi mogli malo razbremeniti osebja po domovih. Rabite trening ter certifikat za usposobljenost odnašanja smeti?

Tito je po tvoje kar lastnoročno peljal celotno NOV, anede 8-)

Resolucijo VS OZN glede Afganistana si gladko spregledal. Ali pa tudi ne. Karzai ali Ghani sta sicer lahko lutki, ravno tako kot so talibani lutke ISI. Sicer se ne strinjam s posredovanjem v Afganistanu, a je ta okupacija edino za talibane. Za severni del Afganistana, Hazare, ženske in druge, ki jih talibani obravnavajo kot smeti je prisotnost tujih sil velika pomoč. In ko se bodo te umaknile bodo vsi ti ljudje prepuščeni na milost in nemilost verskim blaznežem. Kar se Irana tiče, gre za konflikt med ZDA in Iranom in ne za konflikt med zvezo NATO (in SV) in Iranom. Skratka nabijaš o zadevah, ki jih ne poznaš.

Kolikor vem, kadrovsko podhranjena SV pokriva mejo in izvaja vse ostale naloge vključno z mirovnimi operacijami in misijami v tujini, del ljudi pa držijo doma, da ga bodo lahko uporabili če se okužijo tisti, ki trenutno delajo. Podobno počne policija. Za odnašanje smeti pa se lahko javijo prostovoljci ala Polde ali pa država plača oz. uporabi kopico ljudi, ki so plačani da visijo doma.
"Težav ne moremo reševati z isto miselnostjo,
kot smo jo imeli, ko smo jih ustvarili."
A. Einstein

T-h-o-r ::

Ja, ti ljudje v Afganistanu so tako goreči podporniki okupacijskih vojska, da se intenzivno borijo proti njim in dajejo vso možno podporo talibanom.
Why have a civilization anymore
if we no longer are interested in being civilized?

Gambino ::

V tri milijarde evrov vrednem interventnem zakonu za zajezitev epidemije covid-19 si je vlada Janeza Janše vnesla člen, ki ji omogoča zvišanje plač tudi za sto odstotkov.

Pa le ni bilo to iz trte zvito...nateg naroda

Konlov ::

Nagrada za najbolj obremenjene: a samo za negospodarstvo, ali tudi za gospodarstvo. Kaj predvidevajo te vladne obljube?

tech1 ::

meni se zdi to konec sveta... recimo kaj naj gostinci naredijo ?
««
26 / 466
»»