» »

N95 maske

N95 maske

Temo vidijo: vsi
««
2 / 10
»»

Leprechaun ::

Samael je izjavil:

Leprechaun je izjavil:

BTW, kaj vam bodo maske, če bi radi bili 100% varni še danes pustite službo, nabavite konzerv za 1 leto, kupite kakšno tekalno napravo in marš v domačo karanteno. Veliko bolje, kot nepotrebno skakanje naokoli, z maskami ali brez.

Jaz nimam občutka, da naokoli skačem "nepotrebno", imam vedno nek razlog, nujo, potrebo.
A ti ne?


Potem pač nisi 100% varen :) . Tega ne bo zagotovila nobena maska.
*************************************************************

Berg ::

Kaj pa samo zračenje maske zunaj na vetru? Po kolikem času na suhem virus crkne?

bbf ::

mailer je izjavil:

Verjetno bi z mikrovalovko filter samo zamašil in ga uničil. Masko je potrebno razkužiti. Verjetno še najbolje v kakšnem izopropilnem alkoholu in jo potem obestiti, ne veš pa kakšne poškodbe bo kemija pustila na sami maski. Če so prodajalci mask pametni več kot 10 mask na osebo ne bodo prodali nikomur ob predložitvi osebnega dokumenta. Eni govorite o poslovni priložnosti... V takem primeru se vidi, da niste vredni zraka, ki ga dihate. Kitajci so take na hitro zaprli, seveda brez maske.

Razkužuje se s temperaturo. Opere se pa s topilom, ki je osnova "umazanije" - v večini je to voda.
Torej, skuhat masko v vodi do recimo 60stopinj. IMHO.

Leprechaun ::

Imaš rad rusko ruleto? Maska s prekuhavanjem zagotovo izgubi določen del protekcije. Potem bolje nabaviti tiste, ki omogočajo menjavo filtra.
*************************************************************

Berg ::

Dobro, pa povej za tiste maske, kjer se filter menjava. Kot rečeno, so 15EUR/par. Je tak menjalni filter mišljen za daljšo uporabo? Kako dolgo? Večkratno? Kolikokratno?
Pri enkratnih papirnatih maskah je očitno jasno, da se jih uporablja 1x. Kaj pa pri teh z nastavki? Se tudi tu filter uporablja le 1x - torej 15EUR na uporabo?
Pri teh filtrih za recimo organske hlape piše, da "Zamenjajte, ko lahko vonjate ali okusite kontaminante". Delcev (P), torej virusov, zavohal ne boš. Kako torej vedeti, koliko časa je uporaben?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Berg ()

Berg ::

...da bomo vedeli, o kakšnih filtrih govorim:



To so različni zamenljivi P3 filtri.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Berg ()

imagodei ::

Furbo je izjavil:

imagodei je izjavil:

Človek božji...

Na Kitajskem je ocenjena smrtnost (ki ne more biti natančna, dokler nimamo preštetih vseh obolelih, ozdravelih in umrlih; torej natančna številka je znana šele po zaključku epidemije) 3,2%. Nekaj od tega zaradi počasne reakcije in podcenjevanja situacije, kar je pripeljalo do ogromnega števila obolelih v kratkem času. Preobremenjenost zdravstva pač prinese svoje. Izven pokrajine Hubei je smrtnost pod jebenim 1%!

Človek božji, ti verjameš kitajskim lažem? Bolj 10%.

Mhm. Medtem pa še 5x toliko ljudi, kot jih je uradno preštetih, doma asimptomatsko preboleva bolezen. Laži, preklete laži, statistika...
- Hoc est qui sumus -

imagodei ::

darkolord je izjavil:

Človek božji, kar ti ni jasno, je to, da nizka smrtnost velja ob ustrezni zdravstveni oskrbi. Ki jo sicer imamo, ampak v zelo omejenem številu. Niti približno ni dovolj kapacitet, da bi lahko na intenzivno nego sprejeli več sto ali več tisoč bolnikov.

No ja, mene so pred časom popravili, da več sto bolnikov bojda lahko oskrbimo.

Se pa povsem strinjam, da se je treba obnašat racionalno, ne pa panično. Odpovej se nepotrebnim potem in obiskom (ter sprejemanja obiskov), izogibaj se natrpanih zaprtih prostorov. Upoštevaj načela higiene, kihaj v robček ali svoj rokav, pogosto (in pravilno) umivaj roke, uporabljaj razkužilo. Ne dotikaj se obraza. Gibaj se po svežem zraku. Ko se virus dejansko pojavi pri nas, je smiselno v trgovinah in drugih obljudenih zaprtih prostorih začeti nosit masko.

Čas, ko bi lahko virus ustavili, je IMHO mimo. Zdaj lahko delujemo tako, da preprečimo množični izbruh. Zato, ker bodo zdravstveni delavci manj obremenjeni, če se bo število okuženih razporedilo preko daljšega časovnega obdobja, in bodo pacienti s komplikacijami zato deležni boljše oskrbe. Poleg tega bo počasnejše odvijanje bolezni v populaciji prineslo manjšo gospodarsko škodo.

Šele čisto nazadnje te lahko skrbi zaradi umiranja. Sploh, če si mlajši od 40-50 let.
- Hoc est qui sumus -

darkolord ::

Samael je izjavil:

Zakaj na intenzivni? Glede na to da verjetno spremljaš bolj forume, dnevnim dogajanjem okoli nas pa ne slediš, lahko vprašaš, kako se pripravljajo pri nas, pa ti bo kdo, ki sledi dnevnim objavam in novicam, povedal.

Na infekcijski sta temu namenjeni dve sobi. V primeru večjega izbruha imajo na KC-ju za ta namen pripravljen cel oddelek. V primeru, da bo izbruh presegel kapacitete na KC, je naslednja načrtovana opcija bolnišnica Golnik. V primeru, da pride do masovne epidemije in tudi kapacitete KC-ja in Golnika ne bodo zadostovale, pa bodo sprejemale tudi vse lokalne bolnišnice, ki pripravljajo/načrtujejo lastne prostore namenjene izolaciji.

Torej, če zmoremo več tisoč zbolelih ne vem, ni ti pa treba pretiravati in se kao poznavalsko ob tla metati, da ne zmoremo nekaj sto obolelih. Če je pripravljenost res takšna, kot navajajo, bo oskrba v vsakem primeru boljša, kot je bila na kitajskem.
Zakaj na intenzivni? Problematični so tisti, ki potrebujejo intenzivno terapijo - mehansko ventilacijo ali pa celo ECMO (kapacitete za slednjega so še toliko bolj omejene, mislim da ga samo v obeh UKCjih izvajajo). Delež takšnih naj bi bil pri tem virusu precej visok.

Glede priprav seveda spremljam, kaj se dogaja, a nimam najboljšega mnenja o tem, ker so še prejšnji teden po televiziji javno kvasili popolne bedarije v nasprotju z dobro znanimi dejstvi. Malo bolj so se zganili šele čez vikend, ko so v Italiji začeli zapirati kraje. Ne pa pred dvema mesecema, ko je WHO začel trobiti "pripravite se".

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: darkolord ()

tikitoki ::

imagodei je izjavil:

Človek božji...

Na Kitajskem je ocenjena smrtnost (ki ne more biti natančna, dokler nimamo preštetih vseh obolelih, ozdravelih in umrlih; torej natančna številka je znana šele po zaključku epidemije) 3,2%. Nekaj od tega zaradi počasne reakcije in podcenjevanja situacije, kar je pripeljalo do ogromnega števila obolelih v kratkem času. Preobremenjenost zdravstva pač prinese svoje. Izven pokrajine Hubei je smrtnost pod jebenim 1%!

Enako je tudi drugod po svetu, kjer imajo kolikor toliko razvito in dostopno zdravstvo: ocenjena smrtnost iz dostopnih podatkov je okoli procenta. Izjeme so države z nenadnimi izbruhi in nekaj mrtvimi (to je statistični "glitch", če imaš 10 okuženih in 1 mrtvega, je to 10%; če pa številka naraste na 50 okuženih, je pa to samo še 2%! Anyway, Italija je ta hip na 1,9%, Hong Kong na 2,7%). In pa Iran. Kaj tam počnejo z obolelimi, mi ni jasno.

Skratka... Poganjate paniko za virus, ki ob približno zmernem upoštevanju načel higiene (pranje in razkuževanje rok, kihanje v robček/rokav itd), nemara nošnji zaščitnih mask v gužvi, izogibanju zaprtim nagužvanim prostorom ter nepotrebnim obiskom - lahko čisto normalno obvladamo. Treba je edino zagotoviti, da ne pride do nenadnega porasta obolelih, ampak se krivulja raztegne na daljše obdobje. Tako zdravstvo ne bo pregorelo in bodo tudi tisti s težjo obliko deležni ustrezne oskrbe.

A smo 100% varni? A nihče ne bo umrl zaradi tega virusa? Ne, nismo 100% varni in sigurno bomo beležili nekaj smrti. Po zdajšnji oceni nekje okoli 1% vseh okuženih, če bo ta številka velika. Ni fino, ni pa to trenutek za paničarjenje in zganjanje histerije. To bo tisto, kar bo na koncu povzročilo več škode kot sam virus. Ne nujno v body-countu, verjetneje bo ta nepotrebna dodatna škoda merljiva v €.


Se ti zdi, da se virus v evropi siri ze dovolj casa, da lahko delas taksne zakljucke? Jaz sem mislil, da prvo zbolis, nato pridejo zapleti in na koncu morebitna smrt. Vse skupaj lahko traja tedne. Ergo prezgodja je zmagoslavje, se posebaj, ker je zacelo stevilo okuzenih in mrtvih izven Kitajske naglo narascati.

BTW. Nasa urgenca in infekcijska klinika sta ze sedaj preobremenjeni. Ti resno mislis, da so sposobni dobro poskrbeti za vecje stevilo obolelih? Ko bo zdravnikov zmanjkalo, pa opreme, bos imel oskrbo na ravni Afriskih drzav.

genesiss ::

Ma kdo kak link za narocilo teh mask?

Vazelin ::

Ah daj ne zganjaj panike no
I got 99 problems but 4 usd XTZ ain't one...

49106 ::

V lekarnah so maske bolj ali manj razprodane.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: 49106 ()

Berg ::

TEMA SO MASKE. NE KORONAVIRUS IN PREPIR O NJEGOVI RESNOSTI - ZA TO IMATE TEMO Kitajski virus.

Vazelin je izjavil:

Ah daj ne zganjaj panike no

...Aja ok, potem lahko pa temo kar zapremo. Debata o maskah je s tem komentarjem izpolnjena.

bbf ::

Rešitev je v OCD piluli. Ena na dan, odžene viruse stran..

jeropero ::

SeMiNeSanja je izjavil:

A se vi to pripravljate na Ebolo?
Ali ste zgolj po nekem spletu okoliščin zašli med prepperje?


Reaility TV je popolnoma unicil prepperje. Se ne tako dolgo nazaj, je bilo cisto normalno doma imet za teden, dva hrane, ker pac... sneg, toca, podrto drevo, zlomnjena noga, pa si odrezan od sveta. Vsaka babica je mela zakelj moke v kleti, pa par litrov olja, pa eno policko konzerv in doma vlozene zelenjave...

Zdaj pa... kupis tri konzerve pelatov, pa te ze klasificirajo med verske fanatike, ki cakate na rapture.

neocodexx ::

SeMiNeSanja je izjavil:

V sezoni 2017/18 je v Nemčiji baje gripa povzročila 25.000 smrti.

Ali se kdorkoli spomni, da bi kdo zaradi tega delal paniko, množično kupoval maske, se šel prepperja, dajalmesta v karanteno,.....?

Govorim o 'navadni' gripi.

Presneto nesorazmerno se mi zdi, kar se zdaj zganja s tem Korona virusom.
Že mogoče, da je izredno nalezljiv, vendar ne vem če kaj bolj, kot gripa.

Smrtnost pa tudi ne vem, če je višja, kakor pri gripi. Zakaj potem pri gripi ni panike, pri Korona virusi pa gledamo scenarije, kot v raznih 'Outbreak' filmih, kjer iz laboratorijev ubežijo virusi s 100% smrtnostjo! Če samo pomislim na celo ladjo v karanteni, ali pa zdaj cela bolnica v Italiji, kjer še obiskov niso več spustili ven iz bolnice.

Na koncu pa se ljudje v krajih pod karanteno naj nebi smeli niti po ulici sprehajat? Mislim, da narediš več škode, če ne greš na svež zrak. Seveda se potem ne boš rokoval z vsakim mimoidočim, ali celo objemal in poljubljal. Toda kaj se ti lahko zgodi na svežem zraku, če ne rineš v bližino tretjih oseb?!? En kup bedarij, ki se tako rojevajo iz brezvezne panike pred 'neznanim'.

Pa čas bi tudi bil, da objavijo starostno lestvico umrlih. Predvidevam, da se gre predvsem za osebe v višji starosti ali že tako načetega/šibkega zdravja, katerih imunski sistem se ni bil sposoben spopasti z okužbo. Kaj drugega, kot pri gripi? Meni se ne zdi...


Prosim, malo se poduči preden izjavljaš takšne stvari
https://youtu.be/Y4Ho96UKfYA?t=1408


Timestamp 23:28 za tebe razloži zakaj

od gripe je 0.1% možnosti da bo resna komplikacija, ali da boš umrl
coronavirus trenutna statistika cca ~25% zelo resne komplikacije - morajo te dati na ICU, zelo komplicirano zdravljenje in okrevanje
smrtnost od 2% navzgor (vsaj 20x smrtonosnejše..), če so bolnišnice proste in imaš dobro zdravstvo
smrtnost 5%+ ko se bolnice prenapolnijo (situacija v wuhanu, mobilni krematoriji)
širi se asimptomatsko (prehlad in sars se prenašata načeloma samo simptomatsko)
trenutni R0 ocenjen na 4-6 (ena oseba bo v povprečju okužila 4-6 drugih)
ni zdravila, ni cepiva

TO NI GRIPA

Gripo boš preživel doma v par dnevih, in mogoče okužil 1-2 ko boš bil direktno simptomanten. Ko boš dobil ta virus (itak ne boš vedel da ga imaš in boš verjetno sproti okužil še kopico 5 drugih) je velika verjetnost da boš moral iti v bolnico in bo trajalo par tednov da se pozdraviš, 1:4 možnosti tudi da pride do večjih zapletov.

Se opravičujem če je mimo teme, nisem moral to pustiti neodgovorjeno.

Jaz se niti ne bojim toliko za svoje zdravje ali da bi bil prepper, kot za ekonomske posledice ki bojo sledile; ker to bo mislim da še najhuje, kar sledi.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: neocodexx ()

Pika na i ::

neocodexx je izjavil:



TO NI GRIPA

K sreči, RES NI GRIPA.

Ker gripa je
tole

Od 170 ljudi, 23 umrlih zaradi gripe (7 potrjenih) in ostalih respiratornih obolenj v v enem mesecu. Tu, kjer sem jaz.


Moj ekonomski položaj, zaradi tega, PREKRASEN!
Če vse gledaš skozi denar!

Zgodovina sprememb…

  • predlagalo izbris: Vazelin ()

tikitoki ::

Berg je izjavil:

TEMA SO MASKE. NE KORONAVIRUS IN PREPIR O NJEGOVI RESNOSTI - ZA TO IMATE TEMO Kitajski virus.

Vazelin je izjavil:

Ah daj ne zganjaj panike no

...Aja ok, potem lahko pa temo kar zapremo. Debata o maskah je s tem komentarjem izpolnjena.


Maske so razprodane. Temo lahko zapremo.

cresh ::

Delam v taki firmi, kjer med drugim prodajamo tudi maske. No in danes so naročila ponorela, naročila od firm so po več tisoč kosov.

Bwaze6 ::

Da bojo zaposleni lahko delali kljub kakšnim ukrepom, kot na Kitajskem?

tikitoki ::

Pika na i je izjavil:

neocodexx je izjavil:



TO NI GRIPA

K sreči, RES NI GRIPA.

Ker gripa je
tole

Od 170 ljudi, 23 umrlih zaradi gripe (7 potrjenih) in ostalih respiratornih obolenj v v enem mesecu. Tu, kjer sem jaz.


Moj ekonomski položaj, zaradi tega, PREKRASEN!
Če vse gledaš skozi denar!


Se ena oseba, ki ne dojame, da se je doticni virus komaj zacel siriti. Taksne primerjave so popolnoma brezvezne.

Pika na i ::

tikitoki je izjavil:

Pika na i je izjavil:

neocodexx je izjavil:



TO NI GRIPA

K sreči, RES NI GRIPA.

Ker gripa je
tole

Od 170 ljudi, 23 umrlih zaradi gripe (7 potrjenih) in ostalih respiratornih obolenj v v enem mesecu. Tu, kjer sem jaz.


Moj ekonomski položaj, zaradi tega, PREKRASEN!
Če vse gledaš skozi denar!


Se ena oseba, ki ne dojame, da se je doticni virus komaj zacel siriti. Taksne primerjave so popolnoma brezvezne.

Ok, pojdi in nakupi maske.

pegasus ::

Universal and reusable virus deactivation system for respiratory protection:
https://www.nature.com/articles/srep399...
Kuhinjska sol ftw.

mahoni ::

Jaz sem jih nabavil 50komadov. To je to, vec jih ne mislim nabavljat.

mahoni ::

A bo ze kdo obvestil tega tipa, da mu tale maska nic ne pomaga?

https://www.zurnal24.si/sport/zimski-sp...

HappyPills ::

FFP2 je prešvoh :)

cresh ::

Sem dobil potrjeno, da je P2 še ok. Boljš je seveda P3

mahoni ::

Evo vceraj kupil 30komadov za 150€, danes so ze 297€ na ebayu. No zdej se samo upat, da tud pride na dom.

Berg ::

mahoni je izjavil:

Evo vceraj kupil 30komadov za 150EUR, danes so ze 297EUR na ebayu. No zdej se samo upat, da tud pride na dom.


To so šle pa očitno cene res kar gor... že 150EUR za 30 je veliko. To P3, P2?
Kar me najbolj moti pri vsej ponudbi, je pomanjkanje informacij o uporabi teh mask. Verjetno niti nimajo interesa dati informacij, da bodo kupci preventivno ja kupili še več oziroma uporabljali krajši čas. Praviš, da si jih kupil 30 kosov. Nimam pojma, bo to dovolj za 30 dni? Če se jih lahko nosi le par ur, bo to za en teden, 14 dni? Koliko zdaj?
Za enkratno uporabo me res zanima, koliko časa so uporabne, koliko časa preživi virus na suhem, kakšne so možnosti recikliranja...

Berg je izjavil:


Te bele papirnate maske so mišljene za enkratno uporabo. Jo uporabljaš par ur (kar je verjetno za tako masko že max?), jo daš dol in v koš. So poceni, zato tako deluje.
Kako je s filtri za celo/polobrazne maske, cca. 15EUR/par - recimo take: https://www.merkur.si/filter-za-masko-c... Jo lahko večkrat uporabljaš? Koliko časa? So taki filtri mišljeni za daljšo in večkratno uporabo, ali le za boljšo zaščito pri isto dolgi uporabi, torej enkratni? Če jo uporabljaš v kontaminiranem območju, vdihavaš npr. virus v filter, ki je vlažen od dihanja. Se tak virus dolgo ohrani v filtru tudi po tem, ko ga daš dol? Prej je en omenil mikrovalovko - sklepam, da bi se na tak način v skrajni sili dalo uničiti virus in masko še enkrat uporabiti. Bi to šlo? Kak mikrobiolog v bližini? Oziroma če daš masko za enkratno uporabo, ki je sicer že oddelala svoje, dol in za en čas na suho zračno mesto, da se izsuši, bo spet uporabna?
Koliko časa virus preživi na suhem? Če recimo preživi dan, dva, ne bi bila maska za enkratno uporabo čez par dni spet kot nova? Saj material se z dihanjem menda ne izrabi?
Ob vsem tem v povezavi z virusi govorimo o filtriranju delcev (P2/P3), ki je v takem primeru zadošča? Razni A2B2E2K2P3 filtri so verjetno za viruse nepotrebni? Particle zaščita zadošča?

...bi želel biti pri morebitni potrebni uporabi teh mask bolj racionalen. Ker nabaviti cele zaloge krame, ki verjetno niti ne bo prišla v poštev, je neumno. Če pa je potreba, pa koristi vedeti o pametni uporabi, torej tudi morebitni večkratni.
Zatorej se priporočam da kdo, ki dejansko kaj ve o virusih, njihovi življenjski dobi, trdoživosti, kako je glede "recikliranja" mask.

Berg je izjavil:

Dobro, pa povej za tiste maske, kjer se filter menjava. Kot rečeno, so 15EUR/par. Je tak menjalni filter mišljen za daljšo uporabo? Kako dolgo? Večkratno? Kolikokratno?
Pri enkratnih papirnatih maskah je očitno jasno, da se jih uporablja 1x. Kaj pa pri teh z nastavki? Se tudi tu filter uporablja le 1x - torej 15EUR na uporabo?
Pri teh filtrih za recimo organske hlape piše, da "Zamenjajte, ko lahko vonjate ali okusite kontaminante". Delcev (P), torej virusov, zavohal ne boš. Kako torej vedeti, koliko časa je uporaben?


Prosim za kakšen odgovor na tole. :)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Berg ()

zk_eu ::

Ja,tudi jaz nisem sedaj razumel.

Se pravi te FFP3 maske lahko razkužimo v vodi 60°C?
Non omne, quod licet, honestum est - Ni vse, kar je dovoljeno, tudi pošteno.

kixs ::

Maske za enkratno uporabo, so za enkratno uporabo!

mahoni ::

@Berg
FFP3 ja, ker samo s tem ne bos prenasal virusa naokrog, ce ga fases, pa seveda v slucaju pandemije, da jo moras nositi, ko si v javnih prostorih.

Pod tako masko si lahko 8h najvec neprestano. Jaz je ne bi uporabljal veckrat. Ce bi bila karantena in bi moral iti ven, bi jo pred vstop v hiso odlozil v za to namenjeno vrecko, katero bi zapru in odvrgel med odpadke oziroma bi jo kar zazgal.

Berg ::

kixs je izjavil:

Maske za enkratno uporabo, so za enkratno uporabo!

Precej me je razočaral tale forum. Sami strokovnjaki, ko vprašaj kaj konkretnejšega, pa zmorete le take enovrstičnice.

Seveda, preventivno, da da je najbolj ziher za vse uporabnike, se reče, da so za enkratno uporabo.
Zakaj je kondom za enkratno uporabo, nam je vsem jasno.
Pri maskah meni ni čisto. Zato prosim za razlago.

Pri maski ne gre za fizično obrabo. Ko jo nosiš par ur, se navlaži, v njej so potencialno virusi - če že govorimo za situacijo koronavirusa.
Virus po določenem času v njemu neugodnih pogojih crkne. In vlaga se posuši.
Od tu naprej pa prosim za vsebinske odgovore, pomoč, ki ni le enovrstični "Maske za enkratno uporabo, so za enkratno uporabo!".

So filtrirne lastnosti eno uro rabljene maske slabše kot nove? Po kolikih urah so nezadostne? Po kolikih urah je torej maska končala s svojo "enkratno uporabnostjo"? Po uri, dveh, osmih?
V kolikšnem času virus crkne (če se lahko tako reče) in pri kakšnih pogojih (temperatura, vlaga)?


...lahko pa pač kupite tisoč mask, ker se vam ne da razmišljati. Ali pa celo furate ignoranco, da se jih niti ne rabi. Če pa že govorimo o uporabi, in če govorimo o enkratnosti uporabe, dajmo malo dodelati ta pojem. Enkratno uporabno...

mahoni je izjavil:


Pod tako masko si lahko 8h najvec neprestano. Jaz je ne bi uporabljal veckrat. Ce bi bila karantena in bi moral iti ven, bi jo pred vstop v hiso odlozil v za to namenjeno vrecko, katero bi zapru in odvrgel med odpadke oziroma bi jo kar zazgal.

To je seveda najbolj enostavno in optimalno, se verjetno strinjam. Ampak v situaciji, da mask nimaš dovolj, velja vnaprej malo razmišljati o drugačnih opcijah. Saj gre nenazadnje za mikroorganizem, ki rabi določeno okolje, da preživi. In torej tudi na uporabljeni maski v nedogled ne more preživeti. Kakšen mikrobiolog morda kje tu?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Berg ()

ZaphodBB ::

imagodei je izjavil:

Furbo je izjavil:

imagodei je izjavil:

Človek božji...

Na Kitajskem je ocenjena smrtnost (ki ne more biti natančna, dokler nimamo preštetih vseh obolelih, ozdravelih in umrlih; torej natančna številka je znana šele po zaključku epidemije) 3,2%. Nekaj od tega zaradi počasne reakcije in podcenjevanja situacije, kar je pripeljalo do ogromnega števila obolelih v kratkem času. Preobremenjenost zdravstva pač prinese svoje. Izven pokrajine Hubei je smrtnost pod jebenim 1%!

Človek božji, ti verjameš kitajskim lažem? Bolj 10%.

Mhm. Medtem pa še 5x toliko ljudi, kot jih je uradno preštetih, doma asimptomatsko preboleva bolezen. Laži, preklete laži, statistika...

Ali pa jih 10x toliko umira. Vse kar je zanesljivo je, da CCP laže.
"Naši dedje so se borili za to, da lahko odločamo
o lastni usodi - ne o usodi drugih ljudi." -jype

Samael ::

mahoni je izjavil:

Evo vceraj kupil 30komadov za 150€, danes so ze 297€ na ebayu. No zdej se samo upat, da tud pride na dom.

Ja, tole pošiljanje s kitajske bi se znalo zavleči :))

Berg ::

S Kitajske naročiš masko, da se zavaruješ pred virusom s Kitajske. 8-)

kiFni ::

Priporoča se pogosta uporaba razkužila za roke, ki vsebuje alkohol.
Pol lahko masko samo namočimo v močan alkohol, recimo izopropil in splahnemo z vodo.
Al pa če skos kozumiramo nekaj močnega, recomo 2dcl vodke na dan, dokler ne bo mimo panika...

pegasus ::

Berg je izjavil:

Precej me je razočaral tale forum. Sami strokovnjaki, ko vprašaj kaj konkretnejšega, pa zmorete le take enovrstičnice.
Če pa nihče ni več sposoben Nature brat ... naj še enkrat tole prilepim:
Universal and reusable virus deactivation system for respiratory protection:
https://www.nature.com/articles/srep399...

louser ::

Pri maski ne gre za fizično obrabo.

Seveda gre. Enako je kot pri rokah in rokavicah. Samo zato, ker ne vidiš spremembe, ne pomeni, da sprememb ni.
"Maske za enkratno uporabo, so za enkratno uporabo!".

Ko je obraba vidna oziroma po določenem času, kar predpiše proizvajalec.
So filtrirne lastnosti eno uro rabljene maske slabše kot nove?
seveda
Po kolikih urah so nezadostne? Po kolikih urah je torej maska končala s svojo "enkratno uporabnostjo"? Po uri, dveh, osmih?

Ko je obraba vidna oziroma po navodilih proizvajalca.
V kolikšnem času virus crkne (če se lahko tako reče) in pri kakšnih pogojih (temperatura, vlaga)?

Znanstvena dokumentacija.
Uporabi SciFi in poišči raziskave o temu podobnih virusih.
Ponovno uporabo imajo samo določene maske. Izrabljena je smiselna samo za preprečevanje stika kože z večjimi kapljicami.

mahoni ::

Samael je izjavil:

mahoni je izjavil:

Evo vceraj kupil 30komadov za 150€, danes so ze 297€ na ebayu. No zdej se samo upat, da tud pride na dom.

Ja, tole pošiljanje s kitajske bi se znalo zavleči :))

Dobra. Vse je iz Nemcije.

Scaramouche ::

V lekarnah so vsi antibakterijski geli razprodati, v dveh dneh je vse šlo!

T-h-o-r ::

V trgovinah ni več KEKEC paštet!!
Why have a civilization anymore
if we no longer are interested in being civilized?

Zgodovina sprememb…

  • predlagalo izbris: Dag ()

Scaramouche ::

T-h-o-r je izjavil:

V trgovinah ni več KEKEC paštet!!


vzam vse ostalo kar je konzervirano! A rabš glih to?

Alien123 ::

Lepo ste prestrašeni :))

WizzardOfOZ ::

v bauhausu so vse maske pobrali, v merkurju tudi, v lekarnah ni mask, ni antibakterijskih gelov,...

Ljudje res panični ratujejo.

louser ::

Scaramouche je izjavil:

V lekarnah so vsi antibakterijski geli razprodati, v dveh dneh je vse šlo!

Milo imajo še v vsaki trgovini. Pa še bolj učinkovito je.

Scaramouche ::

louser je izjavil:

Scaramouche je izjavil:

V lekarnah so vsi antibakterijski geli razprodati, v dveh dneh je vse šlo!

Milo imajo še v vsaki trgovini. Pa še bolj učinkovito je.




Kaj boš hodu okol in si z vodo spiral?

To govorim ko si odzun in si lahko z majhno šprico ko se vsega dotikaš vsake tok z robčkom umiješ roke!

Majhna pakunga za mobilnost!

Pika na i ::

Kako se pa dotikaš te "šprice"?

Scaramouche ::

Pika na i je izjavil:

Kako se pa dotikaš te "šprice"?


Lahko jo očistiš ane, potem ko sebe... lahko si pa pripraviš robček preden greš v zelo prometne prostore...
««
2 / 10
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Obrazne maske Shield

Oddelek: Loža
253958 (2252) AndrejO

Partis.si - Oglaševanje lažnih mask (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
10717105 (12124) AndrejO
»

Pomanjkanje (medicinske opreme) - rešitve, ideje (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Znanost in tehnologija
16713244 (9004) marsovcek

Več podobnih tem