» »

Pandemija COVID-19

Pandemija COVID-19

Temo vidijo: vsi
««
239 / 355
»»

Smrekar1 ::

energetik je izjavil:

Kacin že napovedal, da že od jutri velja karantena ob prihodu iz rizičnih držav. Kar je prav. Glede na to, kako nam je šlo dobro, bi morali imeti obvezno karanteno ob prihodu iz tujine ves čas. Zdaj bomo zapravili vse, za kar smo se trudili od marca.

Glede na to kje smo bili je bilo neodgovorno če ne kar zločinsko opuščanje karantene ob prihodu iz rizičnih držav. Popolnoma zmedena komunikacija vlade in NIJZ s Crackom na čelu seveda ni prav nič pripomogla.

Dag ::

s1m0n je izjavil:

Dag je izjavil:

+8 v enem dnevu. Dobr nam gre spet. Kmalu bomo nazaj na starih številkah in zaprti v občine. Ko si je pa tako težko nataknit masko gor in ohranjati razdaljo 1,5 metra. Bi napisal še, kaj si mislim o lahkomiselnežih "saj je samo prehlad", ampak bi bil post izbrisan.

Sklepam, da je večina teh okužb uvoženih iz tujine. Kar tako se pri nas ne bi ponovno začel pojavljat glede na številke, ki smo jih imeli do sedaj.

Drži, okužbe so prišle iz tujine (predvsem Balkan). Bojim pa se, da se bo spet začela okužba množičneje prenašati znotraj Slovenije, glede na to, kako je folk v zadnjih tednih sproščen. Ko grem po hrano v štacuno, sem eden redkih, ki še nosi masko in si razkuži roke ob vstopu in izstopu. Da ne govorim o drugih javnih prostorih (lokali, manjše trgovine, storitve), kjer se že vsi obnašajo, kot da se korona ni nikoli zgodila.

EDIT: Komunikacija vlade in NIJZ je čisti fail. Najprej maske ja, potem ne, potem priporočljivo, kasneje kao obvezno samo, če ni možno vzdrževati varnostne razdalje. Nič ni bilo jasno komunicirano. In sproščanje so se šli na horuk, iz danes na jutri, čeprav je stroka opozarjala, da bi bilo bolje bolj postopno in čeprav zadeve niso bile dorečene tako, da bi bile nedvoumne.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Dag ()

s1m0n ::

Edina napaka je, da se ljudi iz rizičnih držav ni dajalo v karanteno... Maske gor/dol prav tako razkuževanje rok... tole igra zelo majhno vlogo pri tako malem številu okužb. Higiena tako ali tako mora laufat (doma...)

Pa saj tudi teh nekaj (8) v tem primeru, če se ve od kot prihajajo so znani njihovi stiki niso tak baubau, da bi zaradi tega bili potrebni kakšni dodatni ukrepi za nas prebivalce.

"Nove okužbe izvirajo iz Ljubljane, Krškega, Kopra in tujine. Štiri okužbe so povezane z že znanimi primeri, v treh primerih gre za vnešeno okužbo iz Bosne in Hercegovine, izvor ene okužbe pa ni znan"

Zgodovina sprememb…

• spremenil: s1m0n ()

Irbis ::

J.McLane je izjavil:

Na prehlad pa ni imunosti. Torej kaj bi dosegel s prekuževanjem?
Kdo ti garantira da se ti vse skupaj ne vrne nazaj v fris iz ene južne Amerike eno leto po tem ko prekužiš celotno prebivalstvo Evrope.

Če ti v prvem valu umre večina tistih, ki so kritični (starejši, kronični bolniki), bo v drugem valu potem smrtnost toliko manjša, ker bodo problem večinoma le tisti, ki bodo v vmesnem času postali kritični. Ni pa to ravno rešitev, ki bi bila prijazna do potencialno ogroženih.

Argica ::

Smo jo prijavili, je dobila odredbo.

Urbano#Desno ::

s1m0n je izjavil:

Sklepam, da je večina teh okužb uvoženih iz tujine. Kar tako se pri nas ne bi ponovno začel pojavljat glede na številke, ki smo jih imeli do sedaj.

Tudi spomladi so bili uvozeni iz tujine pa se je razsirilo kljub temu da je folk precej bolj pazil kot sedaj. Problem je ker poleg teh 8 so verjetno primeri ki niso zaznani in ob mentaliteti plebsa saj gre samo za prehladek ima coronca fino podlago za rast na ozemlju kokoske.

V zda in juzni ameriki trenutno poteka tak fajn eksperiment kako se zadeva siri ko dosezes kriticno maso okuzenih ob mentaliteti Niko nam nista ne moze.

Kaco bi rekel uzivajte dokler lahko oziroma pokurite bone tja do srede julija >:D

boolsheat ::

Smrekar1 je izjavil:

energetik je izjavil:

Kacin že napovedal, da že od jutri velja karantena ob prihodu iz rizičnih držav. Kar je prav. Glede na to, kako nam je šlo dobro, bi morali imeti obvezno karanteno ob prihodu iz tujine ves čas. Zdaj bomo zapravili vse, za kar smo se trudili od marca.

Glede na to kje smo bili je bilo neodgovorno če ne kar zločinsko opuščanje karantene ob prihodu iz rizičnih držav. Popolnoma zmedena komunikacija vlade in NIJZ s Crackom na čelu seveda ni prav nič pripomogla.

Se strinjam.

Drugače pa, Švedsko ministrstvo za zdravje:

The agency has also published several new reports, including one which showed the overall fatality rate of the coronavirus has been around 0.6 percent in Sweden, or roughly six times as deadly as the seasonal flu.

https://www.thelocal.se/20200310/timeli...

Tako kot sem sam naračunal pred časom tu - sicer na nekje 0,5%, res pa, da sem vzel zelo konzervativne številke.

No, dejanski IFR gripe je sicer nekje 0,04%, tako, da dejansko je smrtnost SARS-COV2 okrog 10x tolikšna kot pri gripi.

Zagotovo pa se vedno več ve o tem kako učinkovito zdraviti bolezen...

MisterR ::

Hvala za vir.

Zanimivo bo počakati na ekonomske izračune, če se jim je izplačalo ali ne. Jaz mislim, da se jim je, ampak žal za preveliko ceno življenj.

Je pa potrebno vedeti, da švedi niso tako socialni kot italijani ali balkanci. Tam ni skupinskih piknikov, rojstni dnevov s 30+ povabljenimi itd. Tako da se v bistvu čudim, da je kljub temu toliko okuženih.

nirm ::

Saj v bistvu tudi Slovenci nismo tako socialni po karakterju. Če ne bi do sedaj šli že po poti Srbije ali Makedonije

UganiKdo ::

Zanimivo bo počakati na ekonomske izračune, če se jim je izplačalo ali ne. Jaz mislim, da se jim je, ampak žal za preveliko ceno življenj.

V bistvu se jim po vsej verjetnosti ni, ker ne živijo v vakumu in so tako kot ostale države v veliki meri soodvisni od globalne ekonomije.

Lonsarg ::

Splačalo samo po sebi gotovo ne, splačalo se jim bo edino v primeru da profitirajo v naslednjih valovih (najbrž naš čaka cirka 5 valov letno naslednjih 10 let, vedno manjši sicer)

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Lonsarg ()

imagodei ::

Jah, Janša je potreboval izgovor, da prepove proteste, pa so na brzino rahljali ravno tiste ukrepe, ki jih ne bi bilo treba. Zdaj odštevamo dneve do novega lockdowna. Škoda samo, da ne bomo mogli na morje. Upam, da dobimo vrnjen denar v celoti.

Jaz začetka rahljanja ukrepov dejansko nisem pričakoval do konca šolskega leta - z izjemo morda odhoda zaključnih letnikov (9. razredov in maturantov) v šolske klopi za tista 2-3 tedne.

Po drugi strani pa itak brez veze izvajat kakršno koli karanteno in se sprenevedat: dokler imaš v Evropi razne Švedske in čez lužo Američane, ki delajo čisto po svoje, širjenja virusa ne moreš zaustavit. Še tako glupemu mora biti to jasno in je torej jasno vsem vladam, ministrom, poslancem in drugim politikom po svetu. Vključno z našimi bistroumneži. Zgolj prelagamo neizbežno.

Želiš ponovitev epidemije? Šur, odpravi omejitev gibanja, odpri mejo in dovoli vstop tujcem iz držav, kjer je epidemija še v polnem razmahu. Ne moreš biti tako bebav, da ne bi znal seštet 1+1.
- Hoc est qui sumus -

;-) ::

Imam dva vprasanja.

Pozna kdo koga, ki je dejansko bil okuzen (tezja oblika) ali umrl za covid 19?

In

Pozna kdo koga oz. Pozna kdo koga, ki pozna kdo koga, ko mu je kdo od bliznjih umrl in so mu ponujali free pogrebne storitve v zameno, da ga pripisejo covid 19.

Jaz poznam zlahtnico ki je pri 90+ umrla v DSO brez hospitslizacije...seveda so ji pripisali covid19, prej ni nil nihce obvescen, da je okuzena.

imagodei ::

Ne. Imaš dve vprašanji.
- Hoc est qui sumus -

zasekamroz ::

Jaz poznam zlahtnico ki je pri 90+ umrla v DSO brez hospitslizacije...seveda so ji pripisali covid19, prej ni nil nihce obvescen, da je okuzena.

brez korone pa 90+ ljudje sploh ne umrejo, ampak lahko živijo še 20 let :)

Zdaj odštevamo dneve do novega lockdowna.

a res misliš da bojo ljudje še enkrat požrli kaj takega? upam da so do zdaj tudi ovce videle da je vse skupaj nateg

Lonsarg ::

Lahko rečeš temu tudi nateg gre pa v bistvu za en skupek "slabih, zelo slabih, opurtunističnih in populističnih odločitev"

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Lonsarg ()

kakor koli temu rečeš, ljudje preprosto ne bodo na dolgi rok sprejeli ukrepov, ki delujejo ravno obratno kot osnovni človeški nagoni, za boj proti virusu, ki večini ni zelo nevaren + čim bolj boš preko medijev pumpal ljudi s strahom, manj ti bodo na koncu verjeli, ko se bo izkazalo, da je vse skupaj laž

Matejjjjj ::

črno belo... da se tudi drugače, previdnost, maske, higiena, distanca. kar je pač preveč za pričakovat od debilne populacije, knede... zanjo obstaja le razvrat oz na drugi strani zapor... da pa bi z virusom obračunali enostavno, le z disciplino, to ne gre...

zasekamroz je izjavil:

kakor koli temu rečeš, ljudje preprosto ne bodo na dolgi rok sprejeli ukrepov, ki delujejo ravno obratno kot osnovni človeški nagoni, za boj proti virusu, ki večini ni zelo nevaren + čim bolj boš preko medijev pumpal ljudi s strahom, manj ti bodo na koncu verjeli, ko se bo izkazalo, da je vse skupaj laž

laž, haha, ja ja ja. iz lastnih izkušenj, če se zanašate, da je to laž, vam svetujem, da imate vi, predvsem pa vaši staršiin stari starši vsaj oporoke napisane.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Matejjjjj ()

seveda je laž, mediji so nekaj sanjali o milijonih mrtvih v večjih državah, 90k mrtvih v sloveniji, sesutje zdravstvenega sistema, da je okužba možna preko površin tudi po več dneh, da virus lebdi v zraku tudi po par ur, da je dovolj da se samo sprehodiš mimo okužene osebe in boš zbolel, da umirajo tudi mladi in zdravi, da si kužen tudi po več mesecev, maske ne pomagajo (marec) -> vsi nosit maske (april),.....

na koncu se je pa izkazalo, da čisto nobena država ni imela toliko žrtev, smrtnost je 0.5%, ampak ta številka je zavajujoča, ker je pri 75+ dosti višja in se poruši povprečje

mediana starost mrtvih je bila v italiji (ena od huje prizadetih držav) nad pričakovano življensko dobo

zdravstveni sistem se nam ni sesul, smo si ga pa z ukrepi sesuli sami (kar vprašaj koga, ki bi moral imeti v času ukrepov kak pregled, operacijo, zobozdravnika), podobno se je zgodilo povsod po svetu

večina ljudi je kužnih dan ali dva pred izbruhom simptomov in nekje prvi teden bolezni, potem niso več kužni oziroma bi moral direktno vdihavat sluz iz njihovih pljuč/nosa

za okužbo je načeloma potreben daljši bližnji stik (celo ljudje v skupnih gospodinjstvih z okuženim imajo samo ~20% možnost okužbe)

'mladih in zdravih' je umrlo minimalno in še med njimi večina ni bila zdravih (pač če imaš 200kg in v krvi toliko sladkorja da je kot sirup nisi 'zdrav')

to z maskami je tudi velik fail, najprej so se zlagali, da niso potrebne, potem pa hop, ubistvu so zelo pomembne

če ti ne vidiš da vse skupaj smrdi, pol pa ne vem

pa še to

mediji pred umorom georga floyda - OSTANI DOMA!!! SOCIALNA DISTANCA!!! KDOR SE DRUŽI JE MORILEC!!!

mediji po umoru georga floyda - BLACK LIVES MATTER!!! ORANGE MAN BAD!!! PROTESTI SO OBVEZNI!!!

če ne vidiš da tukaj neki ne štima, potem pa tudi ne vem

rusilec ::

;-) je izjavil:

Imam dva vprasanja.

In

Pozna kdo koga oz. Pozna kdo koga, ki pozna kdo koga, ko mu je kdo od bliznjih umrl in so mu ponujali free pogrebne storitve v zameno, da ga pripisejo covid 19.

Poznam dva primera. Umrla je čez 90 let stara babica, obolela za rakom. zdravnik ni hotel niti slisati, da bi kot vzrok smrti napisal rak, ampak je navedel kitajski virus. To je bilo že nekaj časa nazaj, ob začetku karantene. Drugi primer je bil, da je zdravnik ponudil kritje stroškov pogreba, če lahko napiše pod vzrok smrti Covid19.

Badwolff ::

rusilec je izjavil:

Drugi primer je bil, da je zdravnik ponudil kritje stroškov pogreba, če lahko napiše pod vzrok smrti Covid19.

Večje bedarije se nisem slišal

rusilec ::

Jaz sem si mislil isto. A bi naj računali na denar od države po številu žrtev virusa. Podobno, kot v ZDA, kjer zavarovalnice bolnike s tem virusom veliko bolje obravnavajo.

;-) je izjavil:

Imam dva vprasanja.

In

Da.
Ne. To zgodbo so po socialnih omrežjih razširili fake profili, katero vsebino so potem delili isti uporabniki, ki so delili take vsebine: https://siol.net/digisvet/novice/epidem...
Še najbolj me je nasmejalo (žalostno v bistvu), da je 20000 ljudi delilo novico o pristanku ameriškega helikopterja sredi Ljubljane :D
Sej, jaz vem za ogromno primerov, ki so šli v bolnišnico zaradi padca, zvina, kapi, infarkta, razpada jeter a v parih dneh so umrli zaradi pljučnice, v bolnišnici. Pa do danes še nisem slišal nobene teorije zarote o pumpanju statistike ali nasploh bilo kaj podobnega.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: MisterR ()

Pozabil link do ene izmed najbolj znanih medicinskih sester v UKC LJ, ki je širila lažne vsebine Jana Novak

FTad ::

;-) je izjavil:

Imam dva vprasanja.

In

Jaz vem za dva primera.

1. Ucitelj v plesni soli je marca zbolel. Ko je opisoval, kako je vse potekalo, je rekel, da je bil zelo presenecen, da je sploh zbolel, kajti do sedaj ni bil nikoli resno bolan zaradi kake gripe ipd. Tokrat je oblezal v postelji za slaba 2 tedna. Rekel je, da se je pocutil, kot da bi ga povozil vlak. Po prvem tednu je sel k zdravniku, nakar je test pokazal, da je pozitiven na covid19.

2. Bratranec od oceta, ki zivi v Nemciji je v drugi polovici zbolel in je moral biti dva tedna na respiratorju. Je sicer prezivel, ne vem pa, kako se pocuti sedaj.

J.McLane ::

To je še en vidik, ki se ga večina ne zaveda, vsi bi govorili samo o mrtvih, to da imaš še 10x več hudo bolnih, ki morda potrebuje hospitalizacijo pa zdaj nekatere sploh ne briga več?

Sem v februarju prebolel eno gripico, pa sem bil 3 dni kar slab, sem si rekel drugo leto se pa ziher grem cept. Niti na kraj pameti mi ne pade, da bi se za nalašč želel prekužit s kovidom in potencilano ležal (tudi če samo doma) v postelji en teden ali celo 14 dni.
Simplicity is the ultimate sophistication - Leonardo da Vinci

blackmack ::

Jaz sem se okužil znotraj družine. Pozitiven kljub trem testom nisem bil nikoli, saj so me prvič testirali po 14 dneh, ko so okužbo ugotovili pri sorodniku. V teh 14 dneh sem bil močno bolan. Boleči sinusi, grlo, tiščanje v prsih, bolečine v okončinah, čuden občutek kot otrpli živci v okončinah. Potem se je začelo izboljševati in sem bil kar super. Po približno 10 dneh pa ponovno boleče grlo, ter sapnik in tiščanje v pljučih. Sicer ne tako močno kot prvič. Oba testa negativna. Sedaj sem 3 tedne delno OK. Imam long-haul simptome o čemer se pri nas nič ne poroča. Dnevno se mi izmenjujejo utrujenost, bolečine v mišicah, občasno težko dihanje, občutek otrplosti v okončinah, občasno kašljanje, zatekanje dihalnih sluznic, čuden občutek v glavi...Vse skupaj že traja več kot 2 meseca.
I vedno več poročil iz Evrope je, da se 85% ljudi z blažjimi simptomi, ki so jih zajeli v raziskavi ne počuti dobro, 65% jih ima celo težave opravljati vsakdanja opravila.
Tisti, ki pravite, da je to navadna gripa se močno motite.

boolsheat ::

rusilec je izjavil:

Jaz sem si mislil isto. A bi naj računali na denar od države po številu žrtev virusa. Podobno, kot v ZDA, kjer zavarovalnice bolnike s tem virusom veliko bolje obravnavajo.

Ja, tega bullshita res veliko kroži.

energetik ::

blackmack je izjavil:

Jaz sem se okužil znotraj družine. Pozitiven kljub trem testom nisem bil nikoli, saj so me prvič testirali po 14 dneh, ko so okužbo ugotovili pri sorodniku. V teh 14 dneh sem bil močno bolan. Boleči sinusi, grlo, tiščanje v prsih, bolečine v okončinah, čuden občutek kot otrpli živci v okončinah. Potem se je začelo izboljševati in sem bil kar super. Po približno 10 dneh pa ponovno boleče grlo, ter sapnik in tiščanje v pljučih. Sicer ne tako močno kot prvič. Oba testa negativna. Sedaj sem 3 tedne delno OK. Imam long-haul simptome o čemer se pri nas nič ne poroča. Dnevno se mi izmenjujejo utrujenost, bolečine v mišicah, občasno težko dihanje, občutek otrplosti v okončinah, občasno kašljanje, zatekanje dihalnih sluznic, čuden občutek v glavi...Vse skupaj že traja več kot 2 meseca.
I vedno več poročil iz Evrope je, da se 85% ljudi z blažjimi simptomi, ki so jih zajeli v raziskavi ne počuti dobro, 65% jih ima celo težave opravljati vsakdanja opravila.
Ja, ampak ti očitno nimaš korone, če si bil 2x negativen.

V nekaj Eu državah so komaj sedaj odprli ambulante za obravnavo long-haul bolnikov. Ni znano ali virus ostaja kje drugje v telesu in povzroča težave, ali so te še od odziva imunskega sistema, kateri se lahko odzove na več načinov.

J.McLane je izjavil:

Niti na kraj pameti mi ne pade, da bi se za nalašč želel prekužit s kovidom in potencilano ležal (tudi če samo doma) v postelji en teden ali celo 14 dni.

In kaj je po tvojem alternativa? Bomo zaprti do cepiva? Kako misliš da bi to funkcioniralo?

sunshine403 ::

zasekamroz je izjavil:

J.McLane je izjavil:

Niti na kraj pameti mi ne pade, da bi se za nalašč želel prekužit s kovidom in potencilano ležal (tudi če samo doma) v postelji en teden ali celo 14 dni.

In kaj je po tvojem alternativa? Bomo zaprti do cepiva? Kako misliš da bi to funkcioniralo?

Ne vem... recimo to kar je pri gripi. Se gres na zacetku sezone preventivno prekuzit in okuzit z gripo, da si potem celo zimo relativno varen? No saj nic ne recem, da kdo tega ne naredi, jaz pa tega lih ne pocnem.

gruntfürmich ::

normalen lajf naprej. kdor se boji, se naj pazi. kdor bo šel, bo šel.
enostavno.
opažam pa veliko folka ki želi znova ukrepe, ampak seveda jih sami ne bi radi upoštevali...
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

Zgodovina sprememb…

kogledom ::

energetik je izjavil:

blackmack je izjavil:

Ne biti tako prepričan da res ni (bil) okužen, gre samo za to, da okužbe niso uspeli dokazati.

Delali smo hkrati PCR teste na SARS-COV-2 iz brisa nazofaringsa (klasični bris populacije) ter iz aspirata traheje oz bronhoalveolarne lavaže (čiščenje pljuč z bronhoskopom) - zadnji dve možnosti se delata samo pri intubiranih. Pogosti so bili primeri, ko je bila samo ena izmed obeh kužnin pozitivna, tudi večkrat zaporedoma. Hkrati so se občasno pojavili pozitivni testi tudi po tem, ko so vmes že bili negativni (2x zapored). Res pa je, da so te omenjene izkušnje omejene na osebe z najhujšim potekom bolezni, pri čemer je potrebno upoštevati, da so te osebe bile tudi pogosto testirane, hkrati pa verjetno niso imele enakega imunskega odziva na okužbo kot večina prebivalstva.

energetik ::

zasekamroz je izjavil:

J.McLane je izjavil:

Strogi protokoli v DSO, samoizolacija starejših doma, ostali pa maske in razkuževanje, sicer pa vse ostalo normalno. No, množične prireditve (sploh v zaprtih prostorih) tudi niso ravno nujne.

VaeVictis ::

BTW, tole upam, da ni oglas ali kaj podobnega, če se ga smatra za oglas se opravičujem in upam, da moderator izbriše tale post.

Znanci so skupaj s svojimi mendarodnimi kontakti pripravili malce večjo mednarodno borzo za PPE opremo in podobne izdelke, izboljšave se dnevno dodajajo, kakor tudi novi izdelki.

Imenuje se https://global-ppe-exchange.com.

Mogoče jo je kdo že zasledil!

Ideja samega projekta je, da se preveri kupca in prodajalca in da se same prevare, ki so se dogajale med paničnimi nakupi, ne dogajajo več!

Tako da, če koga poznate, ki prodaja ali kupuje PPE opremo mu prosim omenite to stran!
Let's Go Brandon!
Slo-tech.com je postal greznica in izguba časa!
Adijo!

blackmack je izjavil:

Test za protitelesa si tudi dal delat? Mene bi glede na opis pocutja in simptomov izredno zanimalo.

energetik je izjavil:

zasekamroz je izjavil:

J.McLane je izjavil:

Strogi protokoli v DSO, samoizolacija starejših doma, ostali pa maske in razkuževanje, sicer pa vse ostalo normalno. No, množične prireditve (sploh v zaprtih prostorih) tudi niso ravno nujne.

No s tem bi se lahko strinjal z eno spremembo - samoizolacija za starejše mora biti priporočena, ne pa obvezna.

Testov na protitelesa pri nas ne delajo kolikor vem.

blackmack je izjavil:

Testov na protitelesa pri nas ne delajo kolikor vem.

https://www.24ur.com/novice/korona/v-ma...

20€

MrStein ::

kogledom je izjavil:

energetik je izjavil:

Ne biti tako prepričan da res ni (bil) okužen, gre samo za to, da okužbe niso uspeli dokazati.

Delali smo hkrati PCR teste na SARS-COV-2 iz brisa nazofaringsa (klasični bris populacije) ter iz aspirata traheje oz bronhoalveolarne lavaže (čiščenje pljuč z bronhoskopom) - zadnji dve možnosti se delata samo pri intubiranih. Pogosti so bili primeri, ko je bila samo ena izmed obeh kužnin pozitivna, tudi večkrat zaporedoma. Hkrati so se občasno pojavili pozitivni testi tudi po tem, ko so vmes že bili negativni (2x zapored). Res pa je, da so te omenjene izkušnje omejene na osebe z najhujšim potekom bolezni, pri čemer je potrebno upoštevati, da so te osebe bile tudi pogosto testirane, hkrati pa verjetno niso imele enakega imunskega odziva na okužbo kot večina prebivalstva.

Hja, to je common misconception, da je vsak test 100% zanesljiv in 100% točen.
Vsaka meritev je 100% zanesljiva in 100% točna.
Vsak merilnik je 100% zanesljiv in 100% točen.
Vsaka napisana številka je 100% zanesljiva in 100% točna.
Vsaka napoved babe vange je 100% zanesljiva in 100% točna.
Razen opozorilnih napisov. Tisti so tam zgolj "zaradi predpisov".
"ne hodit čez tir ko utripa rdeča luč" ?
"Ma, to samo tak piše. Nima kaj bit. Sem že trikrat hodil čez.".
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

Glede obnašanje množic pa: Sem napisal pred dnevi, ko je tema bila pokvarjena, evo še enkrat:

Coronavirus: more than a dozen US states see record high of new cases

No ja, ni čudno po taki reakciji:

Motiti se je človeško.

nirm ::

tako hudo kot marca ne bo več, ker o virusu vemo dosti več in vse bolj bomo spoznavali tudi, kako ga zdraviti.

precej siguren sem v to, da se bo pokazalo, da je stopnja širjenja virusa precej manjša od tistih r=2,3 ali koliko so že razlagali in da je v tistem momentu februarja, ko so začeli s testiranjem na blef, bilo okuženih kar nekaj ljudi v sloveniji, samo jih večine še niso našli. so jih pa vse bolj odkrivali in to je dajalo lažen vtis da se virus zelo hitro širi.

tudi nisem prepričan, koliko so se okužbe širile po smučiščih, saj se niso smučarji toliko družili med sabo. večina jih je bila dosti oblečena, neko objemanje pa tudi po gostilnah ni preveč v navadi. bolj domnevam, da je ta virus januarja krožil po šolah, vendar pa prenosa na starše ni bilo, ker se iz otrok težje prenese naprej in veliko novodobnih staršev se z otroki doma ne druži zelo veliko. potem pa se je familija odpravila na smučanje, kjer so se stikali med sabo in prišlo je do prenosa. med odraslimi pa se je potem preneslo veliko hitreje po službah in dejavnostih, ko pa je virus enkrat prišel do starih se je začela dogajati katastrofa.

in posvoje se mi zdi logično. otrok si resda vrta po nosu, ampak ima majhne roke. ne more virusa pustiti po kljukah in mizah tako uspešno, kot lahko njegovi starši. moč kiha in kašlja je precej manjša in večinoma material hitro konča na tleh. po drugi strani je starejši možakar sposoben prešpricati pol balkona galusove dvorane tekom enega koncerta

J.McLane ::

R je odvisen od veliko dejavnikov, to nikakor ni neka fiksna številka.

Ischgl je pa daleč od nekega mirnega družinskega smučišča, tam se žura do onemoglosti, jasno v notranjih slabo prezračenih prostorih.

Preko okuženih predmetov se je po mojem okužilo zelo malo ljudi.
Simplicity is the ultimate sophistication - Leonardo da Vinci

belo mleko ::

nirm je izjavil:

tako hudo kot marca ne bo več, ker o virusu vemo dosti več in vse bolj bomo spoznavali tudi, kako ga zdraviti.

Kako pa se ga zdravi?
https://il9.picdn.net/shutterstock/videos/6059618/thumb/8.jpg

tikitoki ::

zasekamroz je izjavil:

Še nobenemu (razen parim na youtube) ni uspelo dokazat, da ponovna okužba s covid-19 ni mogoča, tako da ne razumem točno kam si ciljal.

Glede na to, da od velike večine virusov večina ljudi dobi odpornost, ki traja vsaj nekaj časa, boste paničarji morali dokazati, da za korono to ne velja.

Verjetno si vecja avtoriteta, kot WHO.

tikitoki je izjavil:

zasekamroz je izjavil:

Še nobenemu (razen parim na youtube) ni uspelo dokazat, da ponovna okužba s covid-19 ni mogoča, tako da ne razumem točno kam si ciljal.

Glede na to, da od velike večine virusov večina ljudi dobi odpornost, ki traja vsaj nekaj časa, boste paničarji morali dokazati, da za korono to ne velja.

Verjetno si vecja avtoriteta, kot WHO.

Trenutno imam več kredibilnosti od whoja. Kar je žalostno za who.

MrStein je izjavil:

Glede obnašanje množic pa...

Obnašanje množic je tako kot je za pričakovat. Vsi uradni viri (vlade, who, nijz, cdc in vse take organizacije) so se izkazali kot lažnivci oziroma nesposobni. Najbolj črne napovedi se niso niti približno uresničile (90k mrtvih v Sloveniji aprila, milijoni mrtvih v zda,...). Mediji lažejo da glava peče (ostani doma!!! black lives matter!!! Protestiraj!!! Umirajo mladi in zdravi (dejansko umrlo nekaj 200kg+ mladih)!). Od ljudi pričakujejo, da bodo delovali proti vsem normalnim človeškim naglnom. Veliko ukrepov ni logičnih.

Kaj si pričakoval da se bo zgodilo?

Odziva na korono je totalen fail

zasekamroz je izjavil:

MrStein je izjavil:

Glede obnašanje množic pa...

Najbolj črne napovedi se niso niti približno uresničile (90k mrtvih v Sloveniji aprila, milijoni mrtvih v zda,...).

Točno tako. Avtobus ni zgrmel v prepad zaradi ukrepov:
- šofer pritisnil na pedal zavore
- šofer obrnil volan

Če ne bi, pa bi avtobus zgrmel v prepad.
Motiti se je človeško.
««
239 / 355
»»