» »

Pandemija COVID-19

Pandemija COVID-19

Temo vidijo: vsi
««
135 / 355
»»

zmaugy ::

" 12-year-old girl with coronavirus is on a ventilator and fighting for her life"

" younger people are making up a big portion of hospitalizations. Up to 20% of people hospitalized with coronavirus in the United States are young adults between ages 20 to 44, the study showed."

https://edition.cnn.com/2020/03/22/us/g...
Biseri...
PS: MENSA klub ST, obvoz. ŠIC! Ne zanimajo me vaše neštetokrat reciklirane
neumnosti.

Pika na i ::

Okapi je izjavil:

Na žalost se nekateri do ljudi še vedno obnašajo pokroviteljsko, kot bi bili vsi nevedni mali otroci. "Razlage" (v bistvu laži) o nepotrebnosti mask so bile posledice tega, da je bilo mask premalo še za bolnice in so tako hoteli preprečiti, da bi jih ljudje razgrabili, oziroma da ne bi bilo prevelike panike, ker jih v trgovinah ni.

No, zdaj so že obrnili ploščo in na tv se vrti oglas, naj nas ne bo sram z masko na obrazu iti v trgovino.

Torej se dr. Tomažič laže, ko še danes (no, včeraj) pravi, da maske niso potrebne in da je glavna higiena (rok) in kašljanja ter primerna razdalja?

Če mislite, da ste kandidati za maske, ste doma!

Pa ker mislim, da je šel zelo mimo video, ki ga je nekdo(ne spomnim se kdo) prilepil,
še enkrat
Nahajate se v štabu SDS.
Pravila ne veljajo za naše.
Troli dobrodošli.

thetech ::

Se je lepo dokazalo, da zgolj umivanje rok ne pomaga. To je predstava za rajo, kateri ste nekateri res lepo nasedli. Čestitam.

Je pa zanimivo, da so v nekaterih azijskih državah kjer so maske obevzene vrius dejansko zajezili, ali pa se ta sploh ni razširil, kot se širi na zahodu.

harvey ::

Okapi je izjavil:

Na žalost se nekateri do ljudi še vedno obnašajo pokroviteljsko, kot bi bili vsi nevedni mali otroci. "Razlage" (v bistvu laži) o nepotrebnosti mask so bile posledice tega, da je bilo mask premalo še za bolnice in so tako hoteli preprečiti, da bi jih ljudje razgrabili, oziroma da ne bi bilo prevelike panike, ker jih v trgovinah ni.

No, zdaj so že obrnili ploščo in na tv se vrti oglas, naj nas ne bo sram z masko na obrazu iti v trgovino.

Še Žižku je jasno glede mask. :) Zdej pa a rabiš 8 urni tečaj, da si boš dva trakca znal strokovno zavezati, povezniti na glavo in pa še nadaljevalni 4 urni strokovni tečaj za natakniti rokavice. Tudi tule je bilo polno strokovnih zapisov na to temo - premoči, ne znaš strokovno dva trakca namestiti...

Zdaj se vidi, koliko je bilo laži. Pred dobrim mesecem so mediji začeli širiti mnenje, da maske niso pomembne, da naredijo več škode.

To so takrat govorili tudi strokovnjaki.

Moji medicinski viri doma in v tujini pravijo, da je bil to blef, da bi preprečili paniko, ker niso imeli dovolj mask. Seveda maske ne zaščitijo popolnoma. Bral sem zelo resna angleška mnenja, ki pravijo, da tudi najbolj primitivna maska zaščiti vsaj 80-odstotno, torej štiri petine manj tvegaš. Kakšna je ta naša družba, toliko se bahamo o produktivnosti, a nekih preprostih mask ne znamo delati. Povsod bi se jih moralo valjati. To je zame zdaj prioriteta – maske, potem tehtni pripomočki, tudi pripomočki za testiranje, da o pravi grozi sploh ne govorim, respiratorji in ventilatorji. To dokazano deluje. Bral sem, da je eno izmed italijanskih mest, ki je bilo med prvimi izolirano, reklo, vse ljudi testirati, bolne izolirati. Takrat je bilo še dovolj pripomočkov, zato so to lahko naredili. In zdaj nimajo okužb.

Vir https://val202.rtvslo.si/2020/03/slavoj...
Ar scáth a chéile a mhaireann na daoine.
------

nomo ::

pero50 je izjavil:

Na 24 kur sem zasledil komentar, da imajo na kitajskem februarja 8 miljonov manj naročnikov za telefone. Krematoriji jim tudi lavfajo 24/7, hkrati pa poročajo o nič novih okužbah v zadnjih dneh. Lažejo, da bi svet mislil da bo vse ok.

Obstaja ena bolj logična ampak še vedno pesimistična razlaga: tudi na Kitajskem se telefon plača ampak ogromno Kitajcev nima nobenih prihrankov, niti za telefon in vemo kako fajn so totalne karantene za gospodarstvo. 8 miljonov novih revežev zaradi karantene.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: nomo ()

kow ::

Anney je izjavil:

Sam sem v karanteni že teden dni, otrok in žena sta šla k staršem.

Mal neodgovorno do starsev?

imagodei ::

kunigunda je izjavil:

nirm je izjavil:

a kdo ve a je koronavirus test sposoben diferenciirati med covid-19 in ostalimi virusi iz skupine koronavirusev, ki so si po zgradbi in rnk dosti podobni(naprimer tistih, ki povzročajo prehlad in jih tako ali tako 10% populacije ves čas valja po sluznici)?

Covid-19 ni virus ampak je bolezen ki jo povzroca coronavirus(letos je varianta sars-cov2)

No, to, da znaš ločiti med povzročiteljem in imenom bolezni je pri vsej stvari najbolj pomembno. Odgovor na vprašanje pa poznaš ali ne?
- Hoc est qui sumus -

Telbanc ::

https://www.blic.rs/vesti/svet/strucnja...

"- U prilično smo jakoj dinamici, što pokazuje da se ne povećava samo broj slučajeva, već da ova infekcija vodi do sve više ozbiljnih slučajeva i u mlađoj grupi ljudi - rekao je Ženeviv Šen, generalni direktor Javnog zdravlja Francuske."

Iz Francije prihajajo podatki, da je vse več resnih primerov tudi med mlajšimi od 60 let. Pač virus se prilagaja in zgleda dobiva na moči.
Hvala bogu, nisem cepljen za covid-19.

3p ::

morosito je izjavil:

Vir: https://www.tgcom24.mediaset.it/cronaca...

Prispelo prvo letalo iz Rusije z zdravstveno opremo in zdravniki.

Je evropa res propadla???

Je, ker se je nacionalizem razrasel ravno v trenutku, ko bi potrebovali več skupnega nastopa. Zdaj bojo države pač serijsko solirale.

(Da ne dodam, da bi za enotni zdravstveni sistem potrebovali več evrope, kot smo je kdajkoli imeli.)

Pika na i je izjavil:

Poldi112 je izjavil:

Medtem ko Iran še kar dušimo pod sankcijami, kljub temu, da so precej bolj v riti glede epidemije kot mi. Čist logično in človeško verjetno?

A jim res nihče ne pomaga? Resno?

Saj, kolikor vidim, nihče iz EU ne pomaga niti Italiji ali Španiji, vsaj ne na kak opazen način. Iran pa je daleč...

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: 3p ()

Poldi112 ::

zmaugy je izjavil:

Poldi112 je izjavil:

zmaugy je izjavil:

Poldi112 je izjavil:

DarwiN je izjavil:

Sej je čist logično in človeško, da tiste manj prizadete države pomagajo najbolj prizadetim. Evropa si bo težko pomagala med seboj, ko vendar večje države še same komaj shajajo... Po drugi strani pa neka Rusija sedi križem rok. Nimajo kaj počet.. 300 primerov v tako veliki državi in tako nizko gostoto poseljenosti, kjer se virus niti ne more hitro širiti.

Če je tako logično in človeško, zakaj potem mi in zahod nismo pomagali kitajcem, ko še nismo imeli problema? Ljudem je šlo v nos že to, da je ena privat firma maske dol poslala.

Medtem ko Iran še kar dušimo pod sankcijami, kljub temu, da so precej bolj v riti glede epidemije kot mi. Čist logično in človeško verjetno?

1. Glede pomoči Kitajcem - a bi ti lahko razjahal tega konja, na katerem jahaš? S čim bi pomagali Kitajcem? S prstom v nosu? Kitajci so v vseh nabavnih verigah. Vse proizvajajo. Zakaj misliš, da so tako hitro opravili s tem? Ja, ker so totalitarna diktatura (po potrebi), ampak prvenstveno zato, ker lahko naredijo vse kar rabijo in to v gromozanskih količinah. Ravno zato smo ostali toliko bolj v riti in si nihče ni upal tja pošiljati tisto malo stvari, ki so na zalogi.

Imaš prav, nismo mi v EU/USA tako bogati in razviti kot kuba/rusija, da bi si lahko privoščili pogrešiti avion zdravnikov/mask za pomoč državi v stiski.

A smo pozabili, da Kitajci niso pustili nikogar zraven? Američani so ponujali CDC ampak so Kitajci morali očitno skrivati pizdarijo in niso pustili da CDC pride.
Malo si že dolgocajten s temi svojimi refleksnimi iz hladne vojne.

Kolega, ti si tisti, ki razlaga, da mi ne moremo pomagati, ker bo potem zmanjkalo za nas, ko bomo potrebovali, v isti sapi pa razlagaš, da ti ni jasno, kako nam druge države ne pomagajo. Res, enigma stoletja.
Where all think alike, no one thinks very much.
Walter Lippmann, leta 1922, o predpogoju za demokracijo.

3p ::

Sicer pa, kaj mislite, kako dolgo bomo še v karanteni?

Kmalu: Nespodobna izbira med številom mrtvih in uničenjem gospodarstva

Okapi ::

Telbanc je izjavil:

"- U prilično smo jakoj dinamici, što pokazuje da se ne povećava samo broj slučajeva, već da ova infekcija vodi do sve više ozbiljnih slučajeva i u mlađoj grupi ljudi - rekao je Ženeviv Šen, generalni direktor Javnog zdravlja Francuske."

Iz Francije prihajajo podatki, da je vse več resnih primerov tudi med mlajšimi od 60 let. Pač virus se prilagaja in zgleda dobiva na moči.
To ni zaradi prilagajanja, ampak zaradi večjega števila okuženih.

Telbanc ::

3p je izjavil:

Sicer pa, kaj mislite, kako dolgo bomo še v karanteni?

Kmalu: Nespodobna izbira med številom mrtvih in uničenjem gospodarstva

https://www.telegraf.rs/vesti/svet/3168...

"Devojčica Ema (12) je na respiratoru zbog korona virusa: Bila je zdrava, nigde nije putovala"

Dilema bo še večja, če bo več takih primerov. Ko bojo otroci na respiratorju, bi rad videl tistega politika, ki bo izbral opcijo gospodarstvo.
Hvala bogu, nisem cepljen za covid-19.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Telbanc ()

Podatki (o okuženih) med državami niso primerljivi, ker različno testirajo.

737 ::

Anney je izjavil:

Še moje mnenje. Sem dolgo odlašal da napišem.

Sam sem v karanteni že teden dni, otrok in žena sta šla k staršem. Sam pa imam težko obdobje. Delam z ljudmi, v torek 17.3 sem štartal z bolniško, cel teden težko dihanje (nekako ne zajamem zraka, ga lovim), na teste nisem šel, žal, ker ne rad pikam v osje gnezdo (kaj če ni to), sem pa v samokaranteni že teden dni in je hudič vam povem, vročina do 37.5 max ali pa normalno, danes je 7 dan in sem sam sebi sreče kovač, prebijam se, so bili dnevi, ko sem samo ležal in hlastal po zraku in so bili dnevi kot normalni, kaj bo jutri ne vem, tudi ne vem kaj mi je, niti nočem, sem zaprt do izboljšanja(upam, da se ne poslabša), danes je sicer bolje, tudi diham lažje, vročine ni. Lahko, da je samo prehlad, viroza, vendar v teh razmerah je tudi to smešno, pomislimo na najslabše. Torej, diham, ampak težko, karkoli je tega ne privoščim nikomur, poleg tega sem še alergik na brezo zato upam, da to čimprej mine, ker kmalu začne cveteti in kot alergiki smo v rizični skupini. Pazite se, pa sem dokaj mlad (beri med 30-40). In ta teden me je ubil, do konca, kaj pa mi je pa ne vem. Če se ne izboljša do torka, grem naprej.

Sam sem zdrav, tok tok. Pri težavah s pljuči ob prehladu inhaliram raztopino boraksa, ki ji dodam še par kapljic joda (lugolove raztopine). Raztopina je zelo učinkovita. Pozna se že po nekaj vdihih razpršene raztopine (ob vdihu si pršim v usta).

J.McLane ::

Okapi je izjavil:

Telbanc je izjavil:

To ni zaradi prilagajanja, ampak zaradi večjega števila okuženih.

Pa tudi pri mladih zna malo dlje trajat, da se problemi pojavijo, kaže da se problemi pojavljajo postopoma in se znajo zavlečt preko dveh tednov in se potem šele poslabša.
Simplicity is the ultimate sophistication - Leonardo da Vinci

kow ::

Mas kaksno referenco? Ali so to "babje cence"?

J.McLane ::

kow je izjavil:

Ok, morda sem malo prehitro pisal, ampak v oči takoj bodejo samo umrli, tu vemo da so na udaru starejši. Ampak to ne pomeni da mlajši ne potrebujejo hospitalizacije, ali da je to za njih kot ena navadna "gripa".

Tale graf od CDC je dovolj zgovoren:

https://www.sciencenews.org/article/cor...

Tudi pri nas je bil primer tiste razmeroma mlade blogerke, po katero so morali z rešilcem.
Simplicity is the ultimate sophistication - Leonardo da Vinci

Zgodovina sprememb…

• spremenil: J.McLane ()

zmaugy ::

Poldi112 je izjavil:

Kolega, ti si tisti, ki razlaga, da mi ne moremo pomagati, ker bo potem zmanjkalo za nas, ko bomo potrebovali, v isti sapi pa razlagaš, da ti ni jasno, kako nam druge države ne pomagajo. Res, enigma stoletja.

Kje sem jaz to napisal?
Biseri...
PS: MENSA klub ST, obvoz. ŠIC! Ne zanimajo me vaše neštetokrat reciklirane
neumnosti.

kunigunda ::

J.McLane je izjavil:

kow je izjavil:

Ok, morda sem malo prehitro pisal, ampak v oči takoj bodejo samo umrli, tu vemo da so na udaru starejši. Ampak to ne pomeni da mlajši ne potrebujejo hospitalizacije, ali da je to za njih kot ena navadna "gripa".

Tale graf od CDC je dovolj zgovoren:

https://www.sciencenews.org/article/cor...

Tudi pri nas je bil primer tiste razmeroma mlade blogerke, po katero so morali z rešilcem.

Niso na udaru starejsi. Na udaru so vsi (kot pri gripi), ki imajo se dodatne kronicne bolezni. Seveda je pri starejsih ponavadi vec verjetnosti da to imajo.

buttcrack ::

In imajo lahko tudi mlajši, ki pa se z resno okužbo še niso srečali in se zardi cov2 sedaj zapleta.
Pravijo pa da so zdravi oz. brez težav.

mahoni ::

Meni je pa tole kar pocasi zalostno gledati. Te cifre, bolane ljudi, zaprte trgovine, ljudje doma, ki se sekirajo, sluzbe izpuhtevajo.

DeeJay ::

Že kej vemo kje so maske? 18.3.2020 je rekel, da so plačane. 5 dni kasnej še nič novega?

mikhaair ::

mahoni je izjavil:

Meni je pa tole kar pocasi zalostno gledati. Te cifre, bolane ljudi, zaprte trgovine, ljudje doma, ki se sekirajo, sluzbe izpuhtevajo.

Zaenkrat je žalostno, ampak kmalu bodo ljudje postali nervozni. Prihodnost bo vsak dan zgledala slabša. Če le ne bo hujšega, ljudje ne bodo želeli biti zaprti, brez dela, brez prihodnosti.
Seveda nikomur ni jasno, kako bo zgledal jutri. Ampak ljudje bodo počasi pričeli noret.
Že tukaj se pojavljajo 'ugibanja' o tem, da ni tako hudo, kot pravijo, pa teorije zarote.
Ampak večina se nas niti ne upa pomisliti na črn scenarij, črno prihodnost.

mihaf ::

A mogoče vemo, kaj se je zgodilo s tistim novinarjem, ki je šel v Wuhan in poročal online? Potem pa je izginil. Se je pojavil?

gozdar1 ::

Trenutno l.2008 ne zgleda več tako grozno.

VaeVictis ::

mikhaair je izjavil:

mahoni je izjavil:

Zaenkrat je žalostno, ampak kmalu bodo ljudje postali nervozni. Prihodnost bo vsak dan zgledala slabša. Če le ne bo hujšega, ljudje ne bodo želeli biti zaprti, brez dela, brez prihodnosti.
Seveda nikomur ni jasno, kako bo zgledal jutri. Ampak ljudje bodo počasi pričeli noret.
Že tukaj se pojavljajo 'ugibanja' o tem, da ni tako hudo, kot pravijo, pa teorije zarote.

Dober nasvet za vse, ki imajo počasi t.i. "cabin fever", naredite si nek urnik in mu sledite.

Recimo:

07 vstanem in pojem zajtrk
08-09 telovadim
09-13 delam (ali za službo, na vrtu, doma, se izobražujem, ...)
13-14 kosilo
14-15 komunikacija z znanci (skype, telefon, sms, ...)
16-17 berem knjige, telovadim, igram igre, ...
18- večerja
19-22 relax and chill-out
22-07 spanec

gozdar1 je izjavil:

Trenutno l.2008 ne zgleda več tako grozno.

Za 2020 hočemo restart in refund!

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: VaeVictis ()

lexios ::

Tole bo imelo hujše posledice kot 2008, scenarij da bo izolacije konec maja je relativno optimističen. Kitajci imajo kljub zajezitvi širjenja še vedno zaprte meje. Zanimivo, da so se ustavile vse poštne pošiljke na Kitajsko že v januarju (in to še vedno velja, čeprav bi z dezinificiranjem in karanteno za pošiljke potekalo relativno preprosto), ni pa se omejilo pretoka ljudi! Predstavljajte si kaj zakasnitev širjenja v različnih državah pomeni - domino efekt gospodarstva.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: lexios ()

StarMafijec ::

Zaenkrat se še kupuje čas. V tem času recimo:

1) Lahko najdejo že obstoječo cepivo ali zdravilo, ki pomaga tudi pozdraviti ali blažiti SARS-CoV-2.
2) Lahko proizvedejo cepivo (uradno to sicer traja 5 let) - manj verjetno.
3) Bolnice se okrepijo z dodatnimi ventilatorji, kar pomeni, da je lahko hkrati več ljudi zdravi, s tem se pa lahko tudi razrahlja omejevanje stikov.
4) ...

Machete ::

COVID-19 vaccine @ Wikipedia

Kitajska naj bi bila v fazi testiranja na 'prostovoljcih'. Tako so rekli na poročilah.
LC1000|Asrock-H470PG|i7-10700K|2x16GB|RTX-3080 EAGLE|W10Pro
new Nintendo 2DS & 3DS XL|Galaxy S24+

jypeepyj ::

Ima kdo zadnji report na status mask iz hamburga in belgije?
Nisem nikjer nič zasledil.

buttcrack ::

Minstrant in zdravc sta čudežno poniknila...

A se nimata nikjer več za slikat za naslovnico?

StarMafijec ::

Ojoj, Španija je že potolkla včerajšnji rekord (Vir: https://www.worldometers.info/coronavir....

Zgodovina sprememb…

boolsheat ::

Kako lahko razlika med gripo in covid-19 pri r0 zgleda v praksi:

An intensive-care expert broke down just how infectious the coronavirus is, showing how 59,000 people get infected from 10 human interactions

A person with the common flu will on average pass it to 1.4 people, Professor Hugh Montgomery told Channel 4's "Dispatches" on Sunday. If there are 10 cycles of that interaction, there will be 14 cases of the flu, he calculated.

But the coronavirus is three times as infectious as flu. So if one person with the coronavirus passes it onto three people, and those three people pass onto three more people for ten cycles, there will be 59,000 infections, he said.

https://www.businessinsider.com/coronav...

showsover ::

StarMafijec je izjavil:

zaklepaj

daj drugič med link in zaklepaj ali nov znak nek presledek
(recimo tako https://www.worldometers.info/coronavir... )
(ali pa uporabi gumb povezava)

buttcrack je izjavil:

Šef jima je prepovedal, ker vsakokrat kakšno bedarijo zineta.>:D

RedDrake ::

3p je izjavil:

Skratka, raje naj družine ne hodijo v park, da boš lahko ti hodil na vikend? :D

Ukrepi so sicer precej stihijski, malo sami zaradi sebe in zaradi ljudi. Najbrž je v parku manj nevarnosti, kot v tipičnem ljubljanskem bloku (iz 19xx) s prezračevalnimi "vertikalami".

Malo pozno, a vendarle.
Na vikendu imam vrt, ki mi omogoča samooskrbo z zelenjavo od ~maja do ~oktobra. Spomladi preživljam čas tam samo v okviru fizičnega dela (vrt in skrb za grmovje/trato/drevesa). Neumno se mi zdi, da se ne smem usesti v avto na privat posesti doma, se odpeljati do druge privat posesti, tam delati na privat posesti in se z avtom peljati nazaj, sploh ker se komot z nikomer niti ne vidim ko to počnem, kaj šele družim. Razumem, da obstaja riziko širjenja iz enih žarišč v nova, ampak hkrati tudi razumem, da če bi se ljudje že sedaj držali ukrepov (sprehod po _najbližji_ sprehajalni površini, odhod v _najbližjo_ trgovino, ostalo pa nič) potem ne bi bilo potrebno uvajati dodatnih omejevalnih ukrepov ki ne služijo praktično ničemur.

videc ::

Kaj za hudiča hodijo Kamničani in Domžalčani nakupovat v Savinjsko?

RedDrake je izjavil:

3p je izjavil:

Skratka, raje naj družine ne hodijo v park, da boš lahko ti hodil na vikend? :D

Ukrepi so sicer precej stihijski, malo sami zaradi sebe in zaradi ljudi. Najbrž je v parku manj nevarnosti, kot v tipičnem ljubljanskem bloku (iz 19xx) s prezračevalnimi "vertikalami".

Malo pozno, a vendarle.
Na vikendu imam vrt, ki mi omogoča samooskrbo z zelenjavo od ~maja do ~oktobra. Spomladi preživljam čas tam samo v okviru fizičnega dela (vrt in skrb za grmovje/trato/drevesa). Neumno se mi zdi, da se ne smem usesti v avto na privat posesti doma, se odpeljati do druge privat posesti, tam delati na privat posesti in se z avtom peljati nazaj, sploh ker se komot z nikomer niti ne vidim ko to počnem, kaj šele družim. Razumem, da obstaja riziko širjenja iz enih žarišč v nova, ampak hkrati tudi razumem, da če bi se ljudje že sedaj držali ukrepov (sprehod po _najbližji_ sprehajalni površini, odhod v _najbližjo_ trgovino, ostalo pa nič) potem ne bi bilo potrebno uvajati dodatnih omejevalnih ukrepov ki ne služijo praktično ničemur.

Ukrepi so zaradi tistih, ki bi vseeno ogrožali ljudi. Jasno je da 90% takih poti ni niti malo spornih ali ogrožajočih za kogarkoli. Vsi ti ukrepi so zaradi peščice.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Machete ()

jypeepyj ::

buttcrack je izjavil:

Se pravi se ne ve ali pa so jih belgici pa nemci vzeli zase, nekaj slabega v glavnem za nas se je zgodilo zato ne izvemo.

AndrejO ::

Odličen intervju z strokovnjakom iz WHO, Dr. Bruce-om Aylward-om

Kitajci se pripravljajo na novi val:

Is there reason to be concerned about a second wave of infections in China?

Absolutely, and China is concerned. As we traveled around China, one of the most striking things that I found, especially in contrast to the West, as I spoke to governors, mayors, and their cases were plummeting--in some of the places they were down to single digit cases already--as I spoke to them and I said, "So what are you doing now?" They said, "We're building beds, we're buying ventilators, we're preparing." They said, "We do not expect this virus to disappear, but we do expect to be able to run our society, run our economy, run our health system. We cannot end up in this situation again."

The WHO is urging countries to "test, test, test." Are there any countries in particular that you think are not doing enough testing?

That's much easier answered the other way around. Is anyone doing enough testing? There it's limited. It's China, [South] Korea, Singapore.

There are reports of people dying of coronavirus who are otherwise healthy. What have your teams seen in terms of who the virus is killing?

One of the things that terrifies me now is, as this is spread in the west is, there's this sense of invulnerability among millennials. And absolutely not. Ten percent of the people who are in [intensive care units] in Italy are in their 20s, 30s or 40s. These are young, healthy people with no co-morbidities, no other diseases.

We don't understand why some young healthy people progress to severe disease and even die and others don't. We don't have clear predictors.

What would your message be for young people around the world?

This is one of the most serious diseases you will face in your lifetime, and recognize that and respect it. It is dangerous to you as an individual. It is dangerous to your parents, to your grandparents and the elderly in particular and it is dangerous to your society in general.

What should a country's first priority after locking down be?

Test, test, test, test, test. Not test, test, test, test, test everyone, but test the suspects, test the suspects, test the suspects.

Then, effectively isolate the confirmed cases. The third piece is the quarantine piece.

Več:
https://time.com/5805368/will-coronavir...

Je bil ta 67 letnik, ki je umrl Marjan Jerman? :8)

RIP

Zgodovina sprememb…

mojca ::

Ne skrbite, Bog vas bo obvaroval ;((:
https://www.24ur.com/novice/tujina/vern...

I'm 26. Coronavirus Sent Me to the Hospital.

That night I woke up in the middle of the night with chills, vomiting, and shortness of breath. By Monday, I could barely speak more than a few words without feeling like I was gasping for air. I couldn't walk to the bathroom without panting as if I'd run a mile. On Monday evening, I tried to eat, but found I couldn't get enough oxygen while doing so. Any task that was at all anxiety-producing -- even resetting my MyChart password to communicate with my doctor -- left me desperate for oxygen.

https://www.nytimes.com/2020/03/23/opin...

Aja, v Celju v bolnišici je okužen zdravnik, sveža novica...

Zgodovina sprememb…

Ganon ::

boolsheat je izjavil:

Je bil ta 67 letnik, ki je umrl Marjan Jerman? :8)

Pred dnevi sem ga videl na televiziji in bil šokiran, izgledal je res slabo. Nisem vedel, da je bil tako bolan. Škoda ga je. :(

gozdar1 ::

boolsheat je izjavil:

I'm 26. Coronavirus Sent Me to the Hospital.

That night I woke up in the middle of the night with chills, vomiting, and shortness of breath. By Monday, I could barely speak more than a few words without feeling like I was gasping for air. I couldn't walk to the bathroom without panting as if I'd run a mile. On Monday evening, I tried to eat, but found I couldn't get enough oxygen while doing so. Any task that was at all anxiety-producing -- even resetting my MyChart password to communicate with my doctor -- left me desperate for oxygen.

https://www.nytimes.com/2020/03/23/opin...

Aja, v Celju v bolnišici je okužen zdravnik, sveža novica...

Tega se najbolj bojim, da bi se okužbe začele širit po bolnišnicah, ker bodo smrtni primeri eksplodirali.

::

mikhaair je izjavil:

mahoni je izjavil:

Potrpi nekaj mesecev, da vse to mine oz. da najdejo cepivo ali zdravilo. GOspodarstvo se lahko s primernimi ukrepi države in EU ponovno zažene v pol leta. Ta čas pa vzemi kot preizkus: partnerja, sodelavcev, vlade, delodajalca, ... saj v takih situacijah najbolje spoznaš človeka. Iz vsake situacije se da potegniti kaj dobrega.

drvo ::

No umrl je še tretji človek. Star je bil 67 let, danes je umrl tudi Marjan Jerman, ki je bil prav tako star 67 let. Verjetno je bil to on.
Naj počiva v miru!

No ja, v Slo umre kakih 50-60 ljudi na dan, da je ravno pokojni g. Jerman edini umrli star 67 danes, je malo brezvezno ugibanje.

;-) ::

Mamo pa ob enem trditev da ni umrl zaradi covid 19 ob drugem delu pa ga mamo med statistiko.
««
135 / 355
»»