» »

Pandemija COVID-19

Pandemija COVID-19

Temo vidijo: vsi
««
266 / 355
»»

Smrekar1 ::

Samuel je izjavil:

Ta razlaga hitro pade, ker lahko uporabljamo tudi doma narejene maske.

Doma narejene maske so bistveno manj zanesljive od kirurških. Da bo maska učinkovita mora učinkovito ustavljati kapljice, tega denimo maske, ki jih je vlada kupila konec maja niso sposobne (čeprav so bile še vedno 50% dražje od mask, ki to zmorejo). Tega so sposobne nekatere doma narejene maske, druge ne. Če maske niso učinkovite je bolje, da jih nimamo in privzamemo druge samozaščitne ukrepe, kot so umivanje in razkuževanje rok, držanje distance, čim manj zadrževanja v zaprtih prostorih in podobno. Ti ukrepi so učinkoviti če imamo maske ali ne, če jih zaradi mask zanemarimo in so maske neučinkovite smo z njimi naredili bistveno več škode kot koristi.

Seveda je to za razne diletante kalibra Mužević čisto preveč kompleksno in se raje še enkrat zaderejo "WHO v zapor!", čeprav je jasno, da imajo razumevanje na osnovnošolskem nivoju ali še to ne. Omejenci jih potem seveda citirajo in opozarjajo, da so "takrat pa imeli prav". Ne. Niso razumeli problematike, ko se je ta problematika razrešila (večja proizvodnja in zaloge mask) je predlog postal primeren. To ne pomeni, da so takrat imeli prav, še zdaleč ne - in če ne razumeš zakaj si tudi jasno pokazal, da nisi niti sposoben razumeti problematike.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Smrekar1 ()

tikitoki ::

Smrekar1 je izjavil:

tikitoki je izjavil:

Torej tega ni rekel v okviru tistega intervjuja.

Kolikor vem to je iz istega intervjuja.

Ne spremeni dejstva, da je vleiko asimptomatskih prenasalcev, pa tudi ljudje, ki imajo simptome, ne vedo cemu jih pripisati.

V tem primeru je priporocilo, da so maske priporocljive zgolj za bolnike, da ne okuzijo ostalih, butasta. To je tudi dejstvo.

Ne.

Marca 2020 so se v ZDA srečevali z vsesplošnim pomanjkanjem mask. Proizvodnja enostavno ni dohajala povpraševanja, malo zato ker ni bilo dovolj proizvodnje, dosti zato, ker zaradi nesposobnosti na najvišjih inštancah ni bilo nobene koordinacije in so vsi kupovali maske zase. Če pride do pomanjkanja mask in zaščitne opreme je potrebno zagotoviti potrebne količine najbolj ogroženim - delavcem v zdravstvu in ostalim, ki delajo z bolnimi. Vsesplošna nošnja mask pride v poštev samo v primeru, da imajo vsi ti že zagotovljene dovolj osebne zaščitne opreme.

V času intervjuja temu ni bilo tako. Priporočilo naj vsi nosijo maske, tudi če bi že takrat vedeli, da bolezen lahko širijo tudi asimptomatski prenašalci, bi bilo butasto.

Bonbonček na torti, to smo ugotovili šele nekje mesec dni po intervjuju. Fauci je torej kriv, da ni znal napovedati prihodnosti. Isto velja tudi za vse domače 'strokovnjake', ki WHO pošiljajo v zapor, ker niso marca predpisali vsesplošne nošnje mask. Tako odkriješ diletanta, ko se nekaj hvali kako je on to 'pravilno napovedoval že ves čas' in še mesece dni kasneje nabija isto, čeprav je jasno, da niti ne razume izpostavljene problematike.

Moj nasvet bi bil, da raje poslušajmo strokovnjake, ne diletantov, ki so enkrat za spremembo brcnili samo v somrak in ne v čisto temo.

Right. Ker zelis nekoga drugega zasciti, je nosenje mask naenkrat nesmiselno.
In, kot so ti ze povedali drgui. Za ta namen so zadostovale ze doma narejene maske, kar popolnoma zgazi dolgo lajno o prioritetah.

tikitoki je izjavil:

Right. Ker zelis nekoga drugega zasciti, je nosenje mask naenkrat nesmiselno.

Ne.

In, kot so ti ze povedali drgui. Za ta namen so zadostovale ze doma narejene maske, kar popolnoma zgazi dolgo lajno o prioritetah.

Ne.

Oboje imaš že razloženo v dveh objavah zgoraj. Če ne najdeš je problem v tebi, ne v meni.

In ne, ne rabis N95 maske zato, da zmanjsas sirjenje kapljic okoli sebe. Sicer pa the name of the game je nizanje R0 pd 1 in ne popolna zascita.

V tem primeru je problem zgolj in zelo ocitno v tebi.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: tikitoki ()

Samuel ::

Smrekar1 je izjavil:

Samuel je izjavil:

Doma narejene maske so bistveno manj zanesljive od kirurških. Da bo maska učinkovita mora učinkovito ustavljati kapljice, tega denimo maske, ki jih je vlada kupila konec maja niso sposobne (čeprav so bile še vedno 50% dražje od mask, ki to zmorejo). Tega so sposobne nekatere doma narejene maske, druge ne. Če maske niso učinkovite je bolje, da jih nimamo in privzamemo druge samozaščitne ukrepe, kot so umivanje in razkuževanje rok, držanje distance, čim manj zadrževanja v zaprtih prostorih in podobno. Ti ukrepi so učinkoviti če imamo maske ali ne, če jih zaradi mask zanemarimo in so maske neučinkovite smo z njimi naredili bistveno več škode kot koristi.

Seveda je to za razne diletante kalibra Mužević čisto preveč kompleksno in se raje še enkrat zaderejo "WHO v zapor!", čeprav je jasno, da imajo razumevanje na osnovnošolskem nivoju ali še to ne. Omejenci jih potem seveda citirajo in opozarjajo, da so "takrat pa imeli prav". Ne. Niso razumeli problematike, ko se je ta problematika razrešila (večja proizvodnja in zaloge mask) je predlog postal primeren. To ne pomeni, da so takrat imeli prav, še zdaleč ne - in če ne razumeš zakaj si tudi jasno pokazal, da nisi niti sposoben razumeti problematike.

Doma narejene maske so VELIKO boljše kot nič, tako da ne bluzi.
Tudi mi ne rabimo nositi kiruruških. Lahko so doma narejene, ali celo šali in podobno.
If you notice this notice, you will notice that this notice is
noticably not worth noticing.

tikitoki je izjavil:

In ne, ne rabis N95 maske zato, da zmanjsas sirjenje kapljic okoli sebe.

Ne, rabiš pa tako, ki zadrži kapljice. Če tega ni zmožna je boljše, da si brez. Zakaj je tako sem že razložil.

Smrekar1 je izjavil:

tikitoki je izjavil:

In ne, ne rabis N95 maske zato, da zmanjsas sirjenje kapljic okoli sebe.

Ne, rabiš pa tako, ki zadrži kapljice. Če tega ni zmožna je boljše, da si brez. Zakaj je tako sem že razložil.

Ko bos dokazal, in to ne zgolj z bluzenjem, da vse doma narejene zascitne maske ne zadoscajo...
Tega seveda v nobeni tocni nisi naredil:)

tikitoki je izjavil:

Ko bos dokazal, in to ne zgolj z bluzenjem, da vse doma narejene zascitne maske ne zadoscajo...

Am, na tebi je, da dokažeš, da vse zadoščajo in nadalje, da je bilo to dokazano najkasneje marca lani.

Veliko sreče.

Zgodovina sprememb…

dild0idis ::

Smrekar1 je izjavil:

Samuel je izjavil:

Zakaj se veliko mask prodaja kot obrazna maska in ne kot kirurške maske?

Ne zaradi tega, ker so slabše pri zaščiti, ampak enostavno, ker določeno podjetje ni certificirano pri JAZMP za prodajo medicinske opreme in to nima čisto nič s tem, ali ima maska ceritfikat, večino mask, ki se prodaja kot higienska obrazna maska ima certifikat, sam ga ti kot prodajalec, ki ni registriran pri JAZMP ne smeš uporabljati, ali pa da ni primerna.

Za prodajo kirurške maske oz. da lahko uporabiš pri prodaji izraz kirurška maska, rabiš licenco od JAZMP za prodajo medicinske opreme, če pa definiraš kot obrazna maska oz. higienska maska pa ne.

Tako, da tole nima čisto nič s tem ali je maska certificirana, ni primerna za domačo uporabo, ali pa slabše zaščiti kot kirurška maska.
Ni važno na koga mečeš jedrske, važno je, da ti Lady Gaga poje!

Zgodovina sprememb…

dild0idis je izjavil:

Ne zaradi tega, ker so slabše pri zaščiti, ampak enostavno, ker določeno podjetje ni certificirano pri JAZMP za prodajo medicinske opreme in to nima čisto nič s tem, da ima maska ceritfikat ali pa da ni primerna.

Če ima certifikat pomeni, da je primerna (če proizvajalec ne goljufa, ampak to je druga zgodba).

Če ga nima pomeni, da morda je primerna, morda ne.

Dokaži, da so vse necertificirane maske primerne za uporabo in nudijo primeren nivo zaščite.

Veliko sreče.

stara mama ::

Maska je zaščita pred virusom entolk, kot tangice pred lulekom.
Ekologija™ in Trajnost™

Smrekar1 je izjavil:

tikitoki je izjavil:

Am, na tebi je, da dokažeš, da vse zadoščajo in nadalje, da je bilo to dokazano najkasneje marca lani.

Veliko sreče.

Vidim, da je tvoj cilj sam pushat bedarije, ki so ti povsecne, ceprav je jasno, da nimas pojma o cem govoris.

https://www.cambridge.org/core/journals...

Ta clanke jasno pokaze, da nimas pojma.

In ne, meni ni potrebno dokazati, da vse doma narejene maske super delujejo. Zadosca zgolj dokazati, da je ta moznost prakticno izvedljiva in boljsa od neukrepanja.

Pa v tem clanku te jasno postavijo na laz, ker si trdil, da so te maske slabse od nic. njihov zakljucek je diametralno nasprotje.

Zgodovina sprememb…

Smrekar1 je izjavil:

dild0idis je izjavil:

Ne zaradi tega, ker so slabše pri zaščiti, ampak enostavno, ker določeno podjetje ni certificirano pri JAZMP za prodajo medicinske opreme in to nima čisto nič s tem, da ima maska ceritfikat ali pa da ni primerna.

Če ima certifikat pomeni, da je primerna (če proizvajalec ne goljufa, ampak to je druga zgodba).

Če ga nima pomeni, da morda je primerna, morda ne.

Dokaži, da so vse necertificirane maske primerne za uporabo in nudijo primeren nivo zaščite.

Veliko sreče.

Ne rabim dokazevati, tega nisem nikjer trdil.

Sam ti pravim samo, da se veliko mask prodaja kot obraznih oz. higienskih mask, ker čeprav imajo certifikat in so certificirane pri znanih certifikatorjih kot medicinska oz. kirurška maska, samo zato, ker podjetje, ki to masko prodaja ni registrirano pri JAZMP kot prodajalec medicinske opreme.

Ali drugače povedano se identična maska prodaja pri dveh različnih ponudnikih, pri enem, ker je certificiran pri JAZMP kot prodajalec medicinske opreme, kot kirurška maska in pri drugem, ker ni certificiran pri JAZMP, kot higienska maska!

Sedaj se pa kregaj še naprej ali pa trdi svoje, meni je vseeno!

tikitoki je izjavil:

Vidim, da je tvoj cilj sam pushat bedarije, ki so ti povsecne, ceprav je jasno, da nimas pojma o cem govoris.

https://www.cambridge.org/core/journals...

Ta clanke jasno pokaze, da nimas pojma.

Ta članek pokaže, da je leta 2013 skupina raziskovalcev na miniaturnem vzorcu pokazala, da so doma narejene maske zelo slaba zaščita pred klicami, v najboljšem primeru morda "boljše kot nič".

Nadalje pokaže, da ga ne znaš brati.

Pa v tem clanku te jasno postavijo na laz, ker si trdil, da so te maske slabse od nic. njihov zakljucek je diametralno nasprotje.

A greva brat kaj so napisali?

As a result, we would not recommend the use of homemade face masks as a method of reducing transmission of infection from aerosols.

"V določenih primerih so maske lahko rezervna opcija, ki je boljša kot nič. Razen če se virus širi prek aerosolov, potem tega ne priporočamo." SARS-CoV-2 se širi prek aerosolov, to smo vedeli že zdavnaj.

https://www.medrxiv.org/content/10.1101...

Če povzamem: doma narejene maske zagovarjaš na podlagi članka, ki v naši situaciji ne zagovarja doma narejenih mask.

Več sreče prihodnjič.

Zgodovina sprememb…

Ocitno rad stvari jemljes izven konteksta, ce lahko s takimi podlimi manevri podpres lasnte izmisljotine.

To je pa tisto, kar si zelo prikladno izpustil.

The median-fit factor of the homemade masks was one-half that of the surgical masks. Both masks significantly reduced the number of microorganisms expelled by volunteers, although the surgical mask was 3 times more effective in blocking transmission than the homemade mask.

Seveda pa ne bo nihce priporocil uporabe slabse varovalne opreme, ce je na voljo boljsa. Res neverjeno:).

tikitoki je izjavil:

Ocitno rad stvari jemljes izven konteksta, ce lahko s takimi podlimi manevri podpres lasnte izmisljotine.

Nak, to počneš ti. V članku, ki ga prodajaš kot ultimativni dokaz™, da bi morali vsi od zmeraj vedeti, da so domače maske boljše kot nič, zaključijo:

we would not recommend the use of homemade face masks as a method of reducing transmission of infection from aerosols

Aha. Prepričan sem, da so domače maske priporočene kot zaščita pred aerosoli. V članku je ta kombinacija besed vendarle uporabljena v eni povedi!

Zgolj kot nasvet, ko si v luknji nehaj kopati.

Zgodovina sprememb…

ROLF. Ravno na tem forumu je bilo zelo vleiko kekcev, ki so(ste) trdili, da se ne siri z aerosoli. Pravzaprav je izjava, da smo to ze davno vedeli res butasta, ker je obratno trdil tako WHO, kot CDC.

Smrekar1 je izjavil:

tikitoki je izjavil:

Nak, to počneš ti. V članku, ki ga prodajaš kot ultimativni dokaz™, da bi morali vsi od zmeraj vedeti, da so domače maske boljše kot nič, zaključijo:

we would not recommend the use of homemade face masks as a method of reducing transmission of infection from aerosols

Seveda, ker so na voljo boljse resitve. Sam ocitno ti nimas tolk kapacitet, da bi dojel razliko med krizno situacijo, kot das boljso opremo medicinskem osebju in manj ogrozeni populaciji slabso. Ti bi en del populacije pustil brez kakrsnekoli zascite. Zgolj, ker je manj ucinkovita. Ceprav v tem clanku trdijo, da je mocno zniza sirjenje patogenov.

Zgodovina sprememb…

feryz ::

Kako ne pomagajo!? Trgovke pravijo, da je dovolj, če nimaš maske, da si majico potegneš gor čez nos in so varne. Baje je tudi za inšpektorje čisto kul.

Smrekar1 je izjavil:

tikitoki je izjavil:

Aha. Prepričan sem, da so domače maske priporočene kot zaščita pred aerosoli. V članku je ta kombinacija besed vendarle uporabljena v eni povedi!

Zgolj kot nasvet, ko si v luknji nehaj kopati.

Tocno tko, strokovni clanke, ki pravi, da nimas pojma je bil prilepljen. Prenehaj. Sicer pa je smiselno prenehati tudi, k imas opravka z nekom, ki bo do enomoglosti trdil, da je zemlja ravna.

feryz je izjavil:

Kako ne pomagajo!? Trgovke pravijo, da je dovolj, če nimaš maske, da si majico potegneš gor čez nos in so varne. Baje je tudi za inšpektorje čisto kul.

A mogoče kdo ve, če je kdo že dobil kako kazen od inšpektorjev glede nenošenja maske na delovnem mestu?

tikitoki je izjavil:

Tocno tko, strokovni clanke, ki pravi, da nimas pojma je bil prilepljen.

Na osnovi članka, ki improvizirane maske za virus kot je SARS CoV-2 odsvetuje, ti zaključiš, da priporoča improvizirane maske za virus kot je SARS CoV-2.

Hm. To mi je nekam znano.

https://www.triplem.com.au/story/flat-e...

Samuel ::

Smrekar1 je izjavil:

tikitoki je izjavil:

Tocno tko, strokovni clanke, ki pravi, da nimas pojma je bil prilepljen.

Na osnovi članka, ki improvizirane maske za virus kot je SARS CoV-2 odsvetuje, ti zaključiš, da priporoča improvizirane maske za virus kot je SARS CoV-2.

Hm. To mi je nekam znano.

https://www.triplem.com.au/story/flat-e...

Takim kot si ti se v IRL samo smeje v glavo.
Mi ne rabimo kirurškim mask. Dovolj je doma narejena obrazna maska. In to se je vedelo že prej (začeli so s tem Čehi) in to se ve tudi zdaj.
If you notice this notice, you will notice that this notice is
noticably not worth noticing.

HappyPills ::

Pondube za izdelavo appa:
Ponudbene cene so navedene z DDV:

- RSTEAM d.o.o.: 4.026,00 evrov

- Informacijsko Tehnološki Center d.o.o.: 47.580,00 evrov

- Net informatika d.o.o.: 9.700,71 evriv

- Comtrade CDS, digitalne storitve, d.o.o.: 42.090,00 evrov

Samuel je izjavil:

Mi ne rabimo kirurškim mask. Dovolj je doma narejena obrazna maska.

Niti pod razno.

In to se je vedelo že prej (začeli so s tem Čehi) in to se ve tudi zdaj.

Ne. So pa nekateri o tem ugibali, mnenja so še zdaj deljena. Citiral si mnenje, ki tega ni podprlo in ga razjasnil kot trden dokaz, da je bilo to očitno znano že takrat.

Potem si me razglasil za nesposobneža, ker znam brati. No, saj sem že vajen.

In maske iz blaga so še vedno samo marginalno boljše kot nič, brez ostalih ukrepov ne naredijo praktično ničesar. "Ampak maske in WHO v zapor", kajne. ;)

;-) ::

Vsaka maska pomaga, tud šal, tud moja navidezna...itak me morejo testirat da bodo vedeli če imam virus ali ne. pa še to ni ziher, v večini primerov je fake alarm.

hator ::

Mene nekaj za aplikacijo zanima. Ali uporabnik sam(popolnoma anonimno) vnese v app, da je pozitiven? Ali ni nevarnost lažnega vnašanja?

stara mama ::

Če se bo to uvedlo, se bo kajhitro pokazalo, kako velik fail je ta app.
Če je nekdo pošlatal eno kljuko, nato pa odšel in sem jo prijel jaz, sem se z njo okužil sam, medtem ko njega ne bo zaznalo.
Bo pa zaznalo recimo kot že rečeno.... sedim v avtu in zraven mene ustavi avtobus potnikov. Kup lažnih taggov.
Poleg tega tud vsak v bližini tudi ne faše virusa.

To bojo še štorije, komaj čakam.
Ekologija™ in Trajnost™

Nebo takih failov ne, okuzil se bo le tisti katerega bodo prepricali v to ;) APP pa je samo zato da lajsa drzavi prepricevanje da si okuzen.

Lepega dne te bojo poklicali, da si bil v stiku z xy osebo ki je okuzena, ko bofo videli da si ovca te bodo testirali in bos pozitiven, čene te sploh ne bodo :)

Isto kot sedaj v glavnem.

GregiB ::

hator je izjavil:

Mene nekaj za aplikacijo zanima. Ali uporabnik sam(popolnoma anonimno) vnese v app, da je pozitiven? Ali ni nevarnost lažnega vnašanja?

Kolikor mi je znano, okuženi dobi QR kodo, ki jo odčita v aplikacijo, tako naj bi delale aplikacije v tujini. Nato bi naj aplikacija iz nabora "srečanje" preteklih dni obvestila vse "mimoidoče", da so bili v stiku s (tek sada) obolelim. Zatorej edina smiselnost obveznosti aplikacije za okužene... Sem pa tudi sam pomislil na to, da je zloraba precej enostavna. Če drugi odčitajo QR kodo, če dam svoj telefon ženi in da z njim mašira po mestu, ipd. Je pa tako. V kolikor bi zbolel, bi se zgodilo dvoje praktično sočasno... Odčital bi kodo in ugasnil BT.
If you think there's a solution, you're part of the problem! - George Carlin

Fritz ::

Maske...za telebane 8-)

"Težav ne moremo reševati z isto miselnostjo,
kot smo jo imeli, ko smo jih ustvarili."
A. Einstein

UganiKdo ::

GregiB je izjavil:

hator je izjavil:

Kolikor mi je znano, okuženi dobi QR kodo, ki jo odčita v aplikacijo, tako naj bi delale aplikacije v tujini. Nato bi naj aplikacija iz nabora "srečanje" preteklih dni obvestila vse "mimoidoče", da so bili v stiku s (tek sada) obolelim. Zatorej edina smiselnost obveznosti aplikacije za okužene... Sem pa tudi sam pomislil na to, da je zloraba precej enostavna. Če drugi odčitajo QR kodo, če dam svoj telefon ženi in da z njim mašira po mestu, ipd. Je pa tako. V kolikor bi zbolel, bi se zgodilo dvoje praktično sočasno... Odčital bi kodo in ugasnil BT.

nekaj odgovorov za tiste, ki jih dejansko zanima, glede na to kako deluje nemška aplikacija: https://www.dw.com/en/loved-or-loathed-...

kar se pa zlorab tiče, je pa na strani uporabnika seveda prvo vprašanje zakaj bi se to šel. Če hočemo izhajat iz tega stališča potem ima vlada spet rešitve * zapiranje občin in ostale omejitve. Pač sistem korenčka in palice.

HappyPills ::

Rešitve za zlom in vsesplošno ustajo, ki jih bo nesla vun. Zapiranj občin ne bo več, ni Janez tolk neumen.

Zakaj bi se to sel?

Zgleda si eden tistih ki bi par mio ljudi zaprl (13.500.000 smo imeli okuzenih po svetu). Od tega bi jih 3% bilo zaprtih upraviceno ostalih 97% pa bi vedeli da imajo virus ker so dobili nek rezultat testa v roko, ki je tako zanesljiv kot alfa romeo 1.6 bencinar po 500.000 km :))

O čem govoriš, kaki fake rezultati? si dobil anekdotični primer, ki ti je pokazal da se motiš. Anekotični primeri pa so zate tako ali tako alfa in omega dokazovanja in so nezmotljivi.

Anekdoticni primer je cisto vsak primer covida ;) delaj se glupega se naprej.

No saj, in glede na to koliko anekdotičnih primerov obstaja, ne vem kaj se usajaš. Saj to je edino merodajno zate.

Imamo tudi druzino ki se je izpostavila Gorenc iz Šentjerneja lažno pozitivni, tu je pač prišlo ven in so lepo zamaskirali, vsekakor so ob par dni svobode.

Raje umrem svoboden kot po krivem zaprt ;) eni pa bi se raje sami zaprli koliko je videt in to zaradi ene anekdote o virusu, ki je nevaren a se nikogar ni ubil, virusu za katerega se moraš testirat, da veš da ga imaš, virusu ki napade zdravnike ki trenutno ne delajo skoraj nič, prodajalk pa se ne dotakne ;)

prodajalk pa se ne dotakne ;)

Lažeš:
anekdotni dokaz a. - https://moja-dolenjska.si/v-kocevju-oku...

je nevaren a se nikogar ni ubil,

Spet lažeš:
anekdotni dokaz b. - https://www.zurnal24.si/svet/zelel-doka...

to tvoji lastnem prepričanju bi sedaj moral priznat da se motiš. Al boš končno spoznal kako ničvredni so anekdotni dokazi?

Vidiš, moja dolenjska in zurnal :) zaenkrat še vedno nihče nikogar ne pozna da bi umrl za virusom, in nihče nikogar ki bi imel probleme, samo anekdote.

Zaenkrat nimamo nobenega dokaza sploh da je virus nevaren, tukajle na hrvaškem se obnašajo temu primerno, izgledajo dosti bolj razgledani kot v naši deželi.

Torej, če prav razumem je celotna COVID zadeva ogromna prevara, da se skrije število smrtnih žrtev, ki so padle čez rob zemlje?

Ne nerabi se nobenih stevilk skrivat ker nihce vec ni umrl kot prejsnja leta.

Zakaj pa bi jih moralo bit več? IMO je število padlih čez rob planeta približno enako vsako leto.

Telbanc ::

https://www.index.hr/vijesti/clanak/sto...

"Koja je informacija točna, je li ukupni broj oboljelih 3953, jesmo li u zadnja 24 sata imali nova 92 slučaja ili novih 126 slučajeva, pitali smo stožer, a informaciju smo dobili na Twitteru".

"Današnji broj je 92. Tijekom prošlog vikenda, točnije od četvrtka do ponedjeljka 9.-13. srpnja 2020. dogodile su se tehničke poteškoće radi kojih laboratoriji u Istarskoj županiji nisu uspjeli unijeti podatke u platformu. "

Hrvati majo spet nejasne številke. O okuženih s korono. Pojavile so se namreč tehnične težave v laboratoriju v Istrski županiji. Kva nej človek reče. Bog pomagej, nam in hrvatom.
Hvala bogu, nisem cepljen za covid-19.

Okapi ::

hator je izjavil:

Ne, dobiš šifro, če si okužen.

.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: ;-) ()

Telbanc ::

https://www.jutarnji.hr/vijesti/hrvatsk...

"Capak je govorio i o novozaraženim turistima.

- "Imamo 16 danskih turista koji su u Sisačko-moslavačkoj županiji u lječilištu od kojih je jedan pozitivan, a ostali se žele vratiti kući. Taj jedan ostaje u izolaciji u bolnici. Imamo jednu švicarsku obitelj koja se zarazila u splitsko-dalmatinskoj županiji, oni borave u jednom apartmanu i imaju hrvatsko prezime. Ne znamo još koji je način njihove zaraze, gdje su bili itd. "

"- Jučer ste me pitali o češkim turistima. Mi smo jučer uputili upit češkim zdravstvenim vlastima oko toga jesu li se zarazili u RH, do sada nam još nisu odgovorili precizno pa vam još uvijek dugujem odgovor jesu li se oni zarazili kod nas ili ne, poručio je Krunoslav Capak."

Okuženi turisti. Prvi primeri.

https://www.jutarnji.hr/vijesti/svijet/...

"Kosovo je u jednom danu imalo oko 200 novozaraženih, i to na tek 300-tinjak testova. Dakle, više od 50 posto testiranih ima virus"

Kosovo 200 okuženih, 300 testov.
Hvala bogu, nisem cepljen za covid-19.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Telbanc ()

Znači so meli teste malo na vročem:D

Urbano#Desno ::

Telbanc je izjavil:

Kosovo 200 okuženih, 300 testov.

To testirajo samo tiste ki rabijo dodaten kisik za dihanje?:D

Pač so dobili tisto serijo random testov ki je pozitivna.

Urbano#Desno ::

;-) je izjavil:

Pač so dobili tisto serijo random testov ki je pozitivna.

A z random pozitivnimi testi :))pridejo tudi ljudje ki morajo v bolnisnico kot v srbiji, kjer jih kmalu ne bodo vec imeli kam namescati? Naslednja stopnja random pozitivnimi testov pa so hladilne prikolice ker kljub enakemu stevilu smrti kot pravis so mrtvasnice polne kot naprimer sedaj na floridi in teksasu?
««
266 / 355
»»