Forum » Elektrotehnika in elektronika » Kako izklopiti IR ledice na spletni kameri
Kako izklopiti IR ledice na spletni kameri
Lucifix ::
Pozdravljeni,
imam eno staro webcam z vgrajenimi LED lučkami (IR illuminators), ki se izklopijo, ko je v prostoru dovolj svetlobe. Senzor za to se nahaja na vrhu kamere.
Žal jih preko software-a ni mogoče onemogočiti. Sem jih pokril z celofan folijo, ampak se žal kar segrejejo in glede na to, da bodo v tem primeru vedno vklopljene, se bojim kakšnega pregrevanja.
Našel sem en tutorial, ampak nisem prepričan, da je "pametno narediti takšen stik tudi na moji kameri:
Ima kdo kakšno idejo kaj narediti, da bi te ledice bile vedno izklopljene?
imam eno staro webcam z vgrajenimi LED lučkami (IR illuminators), ki se izklopijo, ko je v prostoru dovolj svetlobe. Senzor za to se nahaja na vrhu kamere.
Žal jih preko software-a ni mogoče onemogočiti. Sem jih pokril z celofan folijo, ampak se žal kar segrejejo in glede na to, da bodo v tem primeru vedno vklopljene, se bojim kakšnega pregrevanja.
Našel sem en tutorial, ampak nisem prepričan, da je "pametno narediti takšen stik tudi na moji kameri:
fix the IR Leds going on by short circuiting the LDR
Invictus ::
Odcvikaj jih, če si že odprl kamero .
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."
http://goo.gl/2YuS2x
http://goo.gl/2YuS2x
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Invictus ()
Lucifix ::
A. Smith ::
fix the IR Leds going on by short circuiting the LDR
Is it safe? 8-O :)
Tutorial predlaga, da kratkostičiš fotoupor in mislim, da je to daleč najpametnejše. In ja, it's safe :-)
Če boš tiste ledice še rabil, lahko fotoupor kratkostičiš s stikalom. Vzporedno na pine fotoupora nalotaš dve žici in ju spelješ iz naprave, potem pa ju spojiš preko stikala. Če bo sklenjeno, bodo ledice onemogočene.
"Be professional, be polite,
but have a plan to kill everyone you meet".
- General James Mattis
but have a plan to kill everyone you meet".
- General James Mattis
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Led trakovi za stropno lučOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 920 (593) | mirator |
» | Pomoč C++Oddelek: Pomoč in nasveti | 1344 (1063) | samo111 |
» | ledice in 12v iz napajalnikaOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 1270 (1188) | uvz123 |
» | lučka ki se vžge ko je temaOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 2304 (1986) | beeone |
» | fotocelica ali ... ?Oddelek: Elektrotehnika in elektronika | 1496 (1340) | sebo18 |