» »

C# iskanje v textboxu iz sqlite baze

C# iskanje v textboxu iz sqlite baze

Apofis ::

Oj. V neki aplikaciji bi naredil tako, da bi se dalo iskati po ustvarjenih tabelah (recimo iz texboxa al kej podobnega) ter potem naložiti določene podatke. Direktno iz tabele že znam iskati oz. mi je že ratalo implementirati. Hvala

WizzardOfOZ ::

SQL kjer v where pogoju dodaš spremenljivke, ki jih prebereš iz textboxa

SELECT X , Y
FROM TABLE
WHERE Z = :textbox1.text

Seveda boš pazil tudi na SQL injection in boš textbox1.text prvo preveril, če je pravilen zapis, da ni kakšen SQL, ki bi ti naredil štalo v bazi!

Zgodovina sprememb…

-_- spet kompliciru, simpl za narest. Hvala

Okej, sicer bi to bolj pasalo Sqlite temo sam me zdej zanima, a se sploh da iskati neko vrednost v večih tabelah (te se naknadno ustvarjajo) v določeni bazi. Ne najdem konkretnega odgovora razen join variant al je to to. Hvala

WhiteAngel ::

JOIN uporabiš, ko mora biti ključ v obeh tabelah. Če bi samo rad iskal po več tabelah in zlil rezultate, uporabiš UNION.

kuall ::

Če se tabele naknadno ustvarjajo boš uporabil dinamičen SQL.
V praksi je dinamičen SQL precej uporabna stvar, čeprav je osovražen in neberljiv, ampak bolje dinamičen SQL kot podvajanje kode z raznimi unioni.

Sgt. Lipnikar ::

Apofis je izjavil:

Okej, sicer bi to bolj pasalo Sqlite temo sam me zdej zanima, a se sploh da iskati neko vrednost v večih tabelah (te se naknadno ustvarjajo) v določeni bazi. Ne najdem konkretnega odgovora razen join variant al je to to. Hvala

jaz bi se raje vprašal zakaj se tabele ustvarjajo ad-hoc? a to res potrebuješ?

Sgt. Lipnikar je izjavil:

Apofis je izjavil:

Sj vbistvu se to zdej sprašujem. Delam en simpl hobi program v katerm shranjujem kalkulacijo nekih stroškov za par oseb. Ta se zgodi enkrat na mesec in sm mislu za vsak mesec shraniti kalkulacijo (za vse osebe) v novo tabelo, sam očitno še ne razumem filozofije ustvarjanja baz ipd. No sj mi to ni primarno (je pa zanimivo :) ), ker se bolj ukvarjam z igranjem s csharpom in mi je db (za zdej) lih tolk, da lahko v neki shranjujem/berem :)

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Apofis ()

Sgt. Lipnikar ::

Apofis je izjavil:

Apofis je izjavil:

Sj vbistvu se to zdej sprašujem. Delam en simpl hobi program v katerm shranjujem kalkulacijo nekih stroškov za par oseb. Ta se zgodi enkrat na mesec in sm mislu za vsak mesec shraniti kalkulacijo (za vse osebe) v novo tabelo, sam očitno še ne razumem filozofije ustvarjanja baz ipd. No sj mi to ni primarno (je pa zanimivo :) ), ker se bolj ukvarjam z igranjem s csharpom in mi je db (za zdej) lih tolk, da lahko v neki shranjujem/berem :)

oh ne ne :) Vse v isto tabelo, polja: oseba_id, mesec, leto, strosek...
Če ne boš baze dobro definiral boš imel slabo kodo in nepotrebno štrikanje.

Vazelin ::

Apofis je izjavil:

Tabele med seboj "združuješ" z (različnimi) JOIN-i.
Običajno imaš tri tipe:
- INNER JOIN (vrstica bo vrnjena v kolikor obstaja v eni in drugi tabeli.)
- LEFT JOIN (če v drugi tabeli vrstica ne obstaja bo query še vedno vrnil zapise iz prve)
- RIGHT JOIN (...)

Če ne potrebuješ dodatnih stolpcev, drugih tabel ni potrebno združevati ampak samo napišeš filter:
- EXISTS (POGOJ); pri čemer v pogoju prav tako upariš dve tabeli, podobno kot pri joinu.
I got 99 problems but 4 usd XTZ ain't one...

ejresnevem ::

ja, najbrz res ne potrebujes novih fizicnih tabel;
ampak logicne podtabele z locevanjem vrednosti v polju v tej eni fizicni tabeli...
sicer predlagam nekaj malega teorije, da se prebere, recimo vsaj to (klik)...
za joine se mi zdi, da je se malo prehitro, ceprav je to res osnovni gradnik v RELACIJSKIH bazah...

Zgodovina sprememb…

Apofis je izjavil:

Apofis je izjavil:

oh ne ne :) Vse v isto tabelo, polja: oseba_id, mesec, leto, strosek...
Če ne boš baze dobro definiral boš imel slabo kodo in nepotrebno štrikanje.

Ja, tko zgleda precej bolj priročno...sam k hočem dodat nove zapise v obstoječo tabelo mi jamra, da tabela že obstaja o.O

WizzardOfOZ ::

Kakšen pa imaš sql za insert v tabelo?

aaaha, if not exists pozabu pr kreaciji nove tabele :)

ejresnevem ::

WizzardOfOZ je izjavil:

Kakšen pa imaš sql za insert v tabelo?

Ja, izgleda, da create table, namesto insert into (table)...

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

SQL sortiranje JOIN

Oddelek: Programiranje
171147 (914) korenje3
»

SQL inner join

Oddelek: Programiranje
393295 (2550) smacker
»