» »

Win XP connection sharing in neodpiranje strani

Win XP connection sharing in neodpiranje strani

DoBri ::

Težava malce podrobneje. ADSL linija, win xp, povezovanje preko širokopasovne povezave, na njej nastavljen konekšn šering. Ta drug komp [win me] je v mreži in kot default gateway uporablja prvega za dostop do neta. Zadeva deluje. Razen: Ne odpira web strani kot so www.siddharta.net, www.obala.net in www.simobil.net. Kar sem ugotovil je to, da je siddharta.net redirectana na www2.siddharta.net in če to vpišem v browser, mi jo odpre brez problema. Isto je pri www.simobil.net - ne odpre, odpre pa www.simobil.si [sumim na podobn redirect]. Za obala.net pa nism ugotovil nič. Rešitev/težavo bi bilo potrebno, po moje, iskati nekje na bazi prej omenjenega redirecta, za katerega pa mi ni tehnično jasno čemu bi se zaradi tega pojavil problem in pa tega, da imajo vsa ta tri spletišča ugasnjen ICMP promet [ping in to]. Windowsi so vsi popatchani in updejtani, celo naloženi na novo, pa je zadeva enaka! Nekje se ustavi pa nimam pojma kje. Kakšna ideja?
[morda me bolj interesira problem kot pa rešitev :]
Več nas je, manj nas ni.

Sci-Fi ::

Prav o tem problemu sem že pred časom poročal tudi jaz. Sicer imam na obeh mašinah XP-je tudi popetchane do koca pa nekateri naslovi prav tako ne delajo. Med njimi so tudi vladne strani, kar je zame velik problem, saj drugo mašino uporabljajo ta stari, pa hočjo na vsak način met dostop do vladnih strani.

Zelo fajn bi blo če bi kdo napisal kakšno rešitev.

Aja tudi firewall mam izključen če bi lahko bil to problem.
Sci-Fi is the best way to dream

Kaiser ::

Imel sem isti problem. Problem sem rešil s proxy serverjem na računalniku z internetno povezavo. Odkar imam na tem računalniku w2k in raspppoe (ne vem če ima kaj veze) in ne xp se težava ne pojavlja več, zato tud proxyja nimam več inštaliranega.
"Very funny, Scotty. Now beam down my clothes!"

Sci-Fi ::

malce off topic:
Kako si postavil proxy. Nisem še delal s tem pa me zanima, kaj je potrebno narest.
Sci-Fi is the best way to dream

Kaiser ::

DL-jaš WinGate ali kaj podobnega pa nastaviš na računalniku z internetom in clientu. Sam sem uporabljal en proxy od enega čeha, pa ne vem več kako točno se imenuje.

Sem našel - tole.
"Very funny, Scotty. Now beam down my clothes!"

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Kaiser ()

Daedalus ::

No ja, če bi kdo uporabljal iskanje, bi ugotovil, da sem že pred nekaj časa predlagal rešitev za ta problem - klikni tole, pa preberi 6. reply. To bi moglo rešit težave, pri meni jih je. Če pa komu še ni kaj jasno, pa naj vpraša.
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

DoBri ::

Daedalus, hvala za odgovor. Kljub vsem uram preždetih v premišlevanju, sem izpustil eno od bolj očitnih ampak manj verjetnih opcij! Z iskanjem pred odpiranjem teme pa sem poskusih amapak nisem našel nobene teme s tem problemom [morda sem površno iskal].

DoBri
Več nas je, manj nas ni.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Lociranje in usmeritev obiskovalca glede na državo

Oddelek: Izdelava spletišč
141424 (1134) Loki
»

SMS

Oddelek: Izdelava spletišč
101117 (1032) Birkoff
»

SmS?

Oddelek: Omrežja in internet
6870 (694) tejka
»

E-sms s www.simobil.net!!!!

Oddelek: Omrežja in internet
81259 (1128) [BISI]
»

040

Oddelek: Omrežja in internet
61071 (898) ahac

Več podobnih tem