» »

Kloniranje WIFI na wifi powerline extenterju

Kloniranje WIFI na wifi powerline extenterju

roki11 ::

Pozdravljeni,

imam powerline extender kit: tole
Rad bi kloniral wifi omrežje od obstoječega ruterja, ampak preko wps ni šlo in sem zadevo po navodilih nastavil ročno (ssid in geslo omrežja).
Potem pa se pojavi problem. Z napravo (telfon, tablica,...) se lahko povežem samo, če omrežje osnovnega ruterja v napravi pobrišem (pozabi funkcija) in se potem na omrežje extenderja prijavim (pod istim imenom omrežja). Ko pa pridem izven dosega enega omrežja se moram na novo povezati.
Kloniranje omrežja sem razumel tako, da je isto omrežje na obeh, tako na osnovnem ruterju, kot tudi na omrežju extenderja. Tako kot je navedeno na proizvajalčevi spletni strani:
One Touch Super Range Extension - Wi-Fi Clone Button simplifies your Wi-Fi configuration and helps build a seamless unified home network

Ima kdo kakšno idejo, kako do tega "enotnega" omrežja doma?
Hvala

blackbird42 ::

Jst bi rekel da nimaš obeh wifi-jev enako nastavljenih.
Enkripcija (AES, TKIP) je na obeh enako nastavljena?

roki11 ::

Tole je en klinc s kliniranimi omrežji...sem malo guglal in ugotovil, da je bolje imeti z različnima ssid in naprava sama preklaplja na boljši signal (roaming).

SeMiNeSanja ::

roki11 je izjavil:

Tole je en klinc s kliniranimi omrežji...sem malo guglal in ugotovil, da je bolje imeti z različnima ssid in naprava sama preklaplja na boljši signal (roaming).

Ne, bolje je imeti spodobne WiFi naprave, ki podpirajo Fastroaming. Imaš en sam SSID, naprave pa same poskrbijo za to, da te bo preklopilo na drugo, če je njen signal močnejši.

Naprave, ki to ne podpirajo, se odjemalca oklepajo do zadnjega bita in ga izpustijo šele, ko prideš izven dometa.

Ampak...a res neprestano tekaš naokrog, da je roaming taka kriza? Kratek on/off na WiFi bi te tudi moral povezati na AP z močnejšim signalom. Hitreje, kakor da še iščeš, kateri je zdaj tisti, na katerega bi se rad preselil.
Pričujoče sporočilo je (lahko) oglasno sporočilo
- četudi na prvi pogled ni prepoznavno kot tako.
(Zdaj me pa obtožite prikritega oglaševanja, če morete!)

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Ojačevalnik WiFI signala: katerega izbrati? (strani: 1 2 )

Oddelek: Omrežja in internet
6035236 (5075) 135063
»

Več routerjev, isto omrežje - SSID

233028 (2143) darkolord
»

daljši doseg wifi signala

366744 (5057) maremare
»

Več routerjev v hiši, isti SSID ali pa tudi ne