» »

Miška pokvarjena

Miška pokvarjena

Machete ::

Miš ni nova, mi je je pa malo škoda vreči v kanto in po novo. Gre za Logitech G400. Bom kaj naredil z menjavo kabla ali je škoda vsake minute? Več kot očitno je zjajcan kabel. Ne gre za šparanje, ampak za plemenito rešitev elektronike pred zavrženjem in čisti firbec.

Že nekajkrat prej sem slišal zvok, kako se vklopi in izklopi (USB naprava win). Potem sem za vikend dobival totalne zamrznitve sistema, preden sem ugotovil, da je krivec miš.

Vglavnem zanima me, če je že kdo imel tak primer in je rešil s kablom, ali je prej možno, da se kaj driver s čim tepe..
LC1000|Asrock-H470PG|i7-10700K|2x16GB|RTX-3080 EAGLE|W10Pro
new Nintendo 2DS & 3DS XL|Galaxy S24+

Xserces ::

Slab stik oziroma prekinja. Če je to se da popravit. Sam sem svojo MX518 tako popravil 3x v svojih zlatih gaming dnevih :)):)). Če se driver tepe pa poglej v event viewer kako pa kaj.
Intel i5-3570k @4.7GHz|MSI GTX 970 4G|MSI Z77 MPower|
G. Skill 8 GB 1600MHz|Corsair AX750|Seagate Barracuda 2TB|NZXT Gamma|

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Xserces ()

mirator ::

Kupi novo brezžično, pa boš imel mir naslednjih 10 let. Lahko pa povprašaš forumaše, če ti kdo kašno odstopi.

dolenc ::

Kje je točno problem ti tko noben ne more ugant.

Če pa je kabl, pa komot zamenjaš, dobiš čist pocen na netu.
g400 kabl

Po vsej verjetnosti boš tudi "drsnike" malo deformiral ko boš dol vlekel, tako da si še to naroči, če boš odpiral, tudi drobiž.

Brezžične ne bi, ker imam že kombo tipkovnico in miš brezžično.
Tale 2nd miš je bolj za gejmat, ker sem oldskul in želim kabel. Ok, mogoče naročim kabel.
Sem mislil, da gre katerkoli USB kabel lahko notri, pa vidim, da je nek konektor..

AngelOfDeath ::

Kabel je kar pogosta napaka vseh Logitech miši. Ponavadi ti Logitechov support kar drugega pošlje. Ali pa kupiš poceni s kitajske.
Druga sicer redkejša napaka pa je odpoved gumba. Menjaš stikalo in je pol en čas mir.
edit: Slovnica

Ma saj jo imam že ca 5 let pomoje, tako da ni ravno ultra hitro krepnila.
Vglavnem bom odprl, če bo šlo lepo narazen, naročim kabel za 3 eur pa je, edino čakal ga bom 2 mesca..

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Machete ()

Han ::

A ne moreš kar odcviknit konektor na enem A-A ali A-B navadnem USB kablu za 1 eur in žice "našvasat" na podgano ali njen konektor?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Han ()

Pika na i ::

O lepo, upam, da ne boš zameril Machete, da še jaz nekaj vprašam okoli miške.
Odločila se je, da levi gumb ne bo delal oz. dela kar po svoje, samo da se ga dotaknem, kar nekaj počne.
Komando ima zdaj na desnem.
Me pa samo zanima, a ima miška spodaj pod gumboma, kaj kar se obrabi/odlomi/premakne?

lonewolf_ ::

Jaz sem mx518 (al nekaj takega) razstavil, ker kabel ni imel stika. Slikal sem si priklop v konektorju in kabel cviknil s kleščami ter kable direktno zalotal gor. Potem pa sem zalil z sekundnim lepilom, da ne bi prišlo do stikov vmes.
Še danes jo ima kolega, ko sem mu jo dal, tako, da bo stara dobrih 10let že verjetno, pa še kar miga :) Takrat sem menjal, ker sem si želel brezžične, njemu pa je ravno njegova crknila.
R7 5700G + NH-U12P SE2 | Ballistix 2x8Gb 3000MHz
Mortar Titanium | P1 500GB | Exos 3TB | SSD MX500 1TB
beQuiet 700W Gold | Fractal Design Define S

Sc0ut ::

Tud jaz sem pri diamondbacku precvikno kabel, ga zalotal in miska se dela :)
1231 v3, Z97 A, 16GB ram 1600mhz, 3070 RTX, HX850

strumf666 ::

Pika na i je izjavil:

Odločila se je, da levi gumb ne bo delal oz. dela kar po svoje, samo da se ga dotaknem, kar nekaj počne.
Me pa samo zanima, a ima miška spodaj pod gumboma, kaj kar se obrabi/odlomi/premakne?

Mikrostikala, ki se jih lahko menja. So pa prilotana na PCB, tako, da rabiš znat lotat ali poznat nekoga.
Member of OC-Lab Team
http://www.oc-lab.si/

mzakelj ::

strumf666 je izjavil:

Pika na i je izjavil:

Mikrostikala, ki se jih lahko menja. So pa prilotana na PCB, tako, da rabiš znat lotat ali poznat nekoga.

če nisi vešč lotanja daj raje kolegu za pir, ali poišči nekoga kateri ima vsaj 3 letno štromarsko. Tisti s 4 letnimi ponavadi, povdarjam PONAVADI ne znajo cinit. Pa brez zamere.

louser ::

Machete je izjavil:

Brezžične ne bi, ker imam že kombo tipkovnico in miš brezžično.
Tale 2nd miš je bolj za gejmat, ker sem oldskul in želim kabel. Ok, mogoče naročim kabel.
Sem mislil, da gre katerkoli USB kabel lahko notri, pa vidim, da je nek konektor..

Logitech G102 za 15eur z AliExpressa.
Bo šlo manj živcev pa še boljša miš je.
(Senzor je custom od Logitech, zato tudi manjša cena)

Razdrl sem jo, ampak sedaj pa je problem, ker namenski kabel lahko čakam tudi 2 meseca, iz EU ga ne najdem, več kot 10 eur pa ne dam, raje gre to v novo miš. Ker toliko časa ne mislim biti brez gledam naprej.
Če najdem kak pameten kabel provam še pricinit na obstoječi konektor, če ne pa vzamem verjetno g402

Tale G102 mi deluje malce boga, plus še kar malo tipk ima. Sem se navadil, da imam kar pobindane večinoma vse gumbe.

Gledam direkt menjavo za enak model oz. naslednika G400S, ki je že malo out, samo mi je prfektna miš. Samo malo drag kos je tole zaradi poštnine.

ali pa pač g402 ali celo g502

Ratalo. Edino bolj bi se potrudil z izbiro kabla, če bi verjel, da mi bo dejansko uspelo. Od enega starega prinetrja konjski kabel. Drugič v življenju sem držal aprat za cinjenje, samo je šlo.
Orig kabel/konektor ima še eno črno nulo, pa sem kar olupljeno navil na drat/folija izolacijo tega printer kabla. Izoliral cine vsakega zase in skupaj. Porezal izhod iz ohišja zaradi debelejšega kabla.
Edino razdiral sem 2x, ker se je zataknil mali zgornji gumbek pri kolescu, potem pa samo fajn segrel drsne nalepke in jih dobro stlačil.
Dober občutek, da je rešena, čeprav je neumen kabel.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Top gaming miška (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )

Oddelek: Kaj kupiti
38298631 (55527) Kr_Edn
»

Gaming miška

Oddelek: Kaj kupiti
4817508 (15818) Antares88
»

Težave z mišjo

Oddelek: Strojna oprema
51324 (1150) enadvatri
»

Gaming miška (strani: 1 2 )