» »

Program za pohištvo in tlorise

Program za pohištvo in tlorise

Netrunner ::

Iščem kakšen enostaven program s katerim bi lahko izrisal načrt omare katerega bi potem poslal k mizarju v izdelavo.

Kot drugo pa iščem nekaj za risanje tlorisov.

Ne rabim nobenih naprednih funkcij ampak čim enostavneje. Kakšen predlog ?
Doing nothing is very hard to do... you never know when you're finished.

mtech7 ::

sketchup

ja saj sketchup je kar ok, vendar bi mi prišlo bolj prav nekaj namenskega za omare in tlorise. Ti splošni 3d programi niso najbolj ustrezni oz. za dosego cilja potrevuješ vložiti več časa v učenje.

||_^_|| ::

Za tlorise: http://www.sweethome3d.com/

Odlična in brezplačna zadeva, čuda se da narest notri, jaz sem zrisal celo stanovanje. Na začetku morda malo lesena, zaradi arhaičnega uporabniškega vmesnika, ampak potem ugotoviš, da je zelo zmogljiva. Podpira tudi uvažanje 3d modelov pohištva, na internetu je kar precej baz s free modeli.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: ||_^_|| ()

PoStrah ::

sketchup moraš vse modelirat sam razen če boš vlačil za vsak kos posebej dol iz warehousa, kar on misli je verjetno program specifično namenjen delanju tlorisov. meni osebno najlepši in najlažji home.by.me je pa prek brskalnika, sploh ni posebej program, zna pri ogromnih stvareh štekat
Asus P6T|i7 920|ATI HD 6850|12 gb DDR3|dual monitor|mašina da gate trga

sirotka ::

sweet home 3d za tlorise/3d izrise izgleda hiše. pohištvo pa boš težko risal z njim

Hvala za nasvete. S predlaganimi programi bom tloris verjetno brez težav izrisal vendar primarno bi potreboval za risanje pohištva. Imam kar nekaj custom omar za izrisat in potem predati mizarju v delo, kar nočem narediti na roko :)

Machete ::

Mizarjevo delo je, da jih zriše zate.
LC1000|Asrock-H470PG|i7-10700K|2x16GB|RTX-3080 EAGLE|W10Pro
new Nintendo 2DS & 3DS XL|Galaxy S24+

b3D_950 ::

Ima kdo idejo koliko bi stala izdelava take aplikacije:
https://home.by.me/en/

?
Zdaj ko je mir, jemo samo krompir.

dvojka ::

Paint bo kar pravi.

Invictus ::

Machete je izjavil:

Tudi ponavadi njegova želja, ker pameten mizar ima to potem povezano s svojimi mašinami...

Ni pa nič narobe če sam zrišeš, bo vsaj mere vedel...

Pri vseh teh obrtnikih je trewba paziti, saj ponavadi naredijo en svoj model, ki ni nujno najboljši. Naredi to kar pozna. Po enem modelu.

Če si sam ne ztrišeš prej, potem lahko nastopijo problemi kasneje, ker se pohištvo ne ujema s tvojimi pričakovanji. Cel kup enih detailov je, kjer si lahko potem malo razočaran, ko je montirano...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

tomazic89 ::

Tudi https://floorplanner.com ni slab. Zelo enostaven za uporabo in super 3d pogledi s sprehodom po stanovanju in pogledi iz razlicnih visin/kotov.

Invictus je izjavil:

Machete je izjavil:

Tudi ponavadi njegova želja, ker pameten mizar ima to potem povezano s svojimi mašinami...

Ni pa nič narobe če sam zrišeš, bo vsaj mere vedel...

Pri vseh teh obrtnikih je trewba paziti, saj ponavadi naredijo en svoj model, ki ni nujno najboljši. Naredi to kar pozna. Po enem modelu.

Če si sam ne ztrišeš prej, potem lahko nastopijo problemi kasneje, ker se pohištvo ne ujema s tvojimi pričakovanji. Cel kup enih detailov je, kjer si lahko potem malo razočaran, ko je montirano...

Zato pa izrisov pred tabo ne skriva in ti da možnost jih razumeti in koregirati pred izdelavo ;)
Če je seveda dober obrtnik..

tomazic89 ::

Najbolje bos naredil, ce bos do mizarja prisel z merami zeljene (dolzina, globina, visina) omare in kaksne predale zelis (koliko polic, koliko za plasce, ter koliko za nogavice/stuff). Kako jih postaviti, da je najbolj optimalno, ti bo (dober) mizar sam povedal in zrisal skico v nekaj minutah. Ker je namrec naredil ze vec 10 omar, ti pa bi risal svojo prvo (nima smisla imo).

Zgodovina sprememb…

PoStrah ::

mi ravno prenavljamo in mizar pride na dom poveš želje, ti jih polovico zabije dol ker parket ni čisto 90° glede na zid in izriše na mestu. čepo je da imaš idejo kako hočeš ampak do zaključene risbe moraš z mizarjem skupaj prit
Asus P6T|i7 920|ATI HD 6850|12 gb DDR3|dual monitor|mašina da gate trga

Machete je izjavil:

Ja, če si setavljaš klasično štirioglato omaro. Moji primeri so bolj specifični za kater bi rad dobil ocenitev stroškov izdelave, zato bi le te rad izrisal. Načrte bi potem poslal različnim mizarjem, za ocenitev stroškov izdelave.

Moje specifike niso nič extra zakomplicirane, se gre samo zato, da se optimalno zapolni prostor. Primer je kotna omara ki pa nima klasičnih trikotnih polic, ampak mora biti en vogal na določeni poziciji odrezan. Nič posebnega ampak težko povedat, zato je bolje imeti načrt.

bluefish ::

To je direkt za Sketchup ali Fusion360, če bi bil rad fancy.

#000000 ::

Skechup je program za to, maš tone in tone modelov za download, in ima za woodwork že template oz namizje če seveda ga izbereš.

Ni tolk zajeban za naučit, dejansko za woodwork mislm da je še najlažje, za nehaniko je malo problem ker treba imet plugine recimo za cut out.

So ga pa arhitekti kr privzeli nase, kej je licenca skoz zastonj,plus imaš poleg program ki ti vse vrže v naćrt, morda na koncu ko vse bim in ostale plugine sešteješ prideš na zelo blizu allplan ali archicad ipd.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: #000000 ()

PoStrah je izjavil:

mi ravno prenavljamo in mizar pride na dom poveš želje, ti jih polovico zabije dol ker parket ni čisto 90° glede na zid in izriše na mestu. čepo je da imaš idejo kako hočeš ampak do zaključene risbe moraš z mizarjem skupaj prit

Lahko to razložiš prosim? Tla visijo in ti polovico želj zbije dol in izriše na licu mesta?

Sveta pomagavka kaj vse hodi po svetu :D

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Mizar + Ikea kuhinja?

Oddelek: Loža
247339 (6262) fosil
»

Izdelava tlorisa

162854 (2463) Machete
»

Dober software za interior design

Oddelek: Programska oprema
101290 (1073) Mipe
»

kako na legalen način zjebat monterja kuhinj....

4718949 (17044) Karaya 52

Več podobnih tem