Forum » Programska oprema » IP kamera, kateri program za predvajanje na računalniku
IP kamera, kateri program za predvajanje na računalniku
zimmer ::
Pozdravljeni,
kupil sem kamero, zraven katere zloadaš android app IPC camera za android in lahko to gledaš na telefonu. Sedaj me pa zanima. Ali lahko za takšno IP kamero gledam tudi preko računalnika in če da, preko katerega (brezplačnega) programa, ter kako?
LP
kupil sem kamero, zraven katere zloadaš android app IPC camera za android in lahko to gledaš na telefonu. Sedaj me pa zanima. Ali lahko za takšno IP kamero gledam tudi preko računalnika in če da, preko katerega (brezplačnega) programa, ter kako?
LP
RobertMavric ::
Verjetno bi pomagalo, če napišeš znamko in tip kamere
Skoraj vsak kitajc ima svoj APP
Skoraj vsak kitajc ima svoj APP
zimmer ::
Gre za tole kamero:
https://www.mimovrste.com/ip-kamere/rob...
Robaxo RC204Z, android app se pa imenuje ipc 360, ki je bil "zraven".
https://www.mimovrste.com/ip-kamere/rob...
Robaxo RC204Z, android app se pa imenuje ipc 360, ki je bil "zraven".
romegregor ::
@zimmer...ti je potem uspelo tole priklopit na računalnik? ...kolikor gledam naj bi kamera po navodilih proizvajalca podpirala rstp, nikjer pa ne najdem specifikacij (naslova)...
Fsegula62 ::
romegregor je izjavil:
@zimmer...ti je potem uspelo tole priklopit na računalnik? ...kolikor gledam naj bi kamera po navodilih proizvajalca podpirala rstp, nikjer pa ne najdem specifikacij (naslova)...
Google najde vse
rtsp://USERNAME:GESLO@IP.NASLOV/cam/realmonitor?channel=0&subtype=1
romegregor je izjavil:
Google najde vse
rtsp://USERNAME:GESLO@IP.NASLOV/cam/realmonitor?channel=0&subtype=1
Tole sem tudi sam našel na spletni strani ispyconnect, in ne deluje. Težava tega naslova je tisti username in geslo, ki naj bi ga kamera zahtevala - in ga ni nikjer zapisanega, nihče ga ne omenja, nikjer. Vem pa da se kamera povezuje v oblak, ta pa najbrž nazaj nanjo s pravim geslo in uporabniškim imenom. To vem, ker sem uporabil Wireshark in prestregel pakete, torej je RTSP port/protokol odprt/podprt. Kamero sem namreč povezal na router in ji dodelil statični IP. Poskusil sem tudi z admin/admin (kar največkrat deluje) geslom, pa ni šlo skozi. Še kakšna ideja?
mzakelj ::
Poskusi s ONIF če kamera podpira. Drugače pa navaden snemalnik za 4 kamere te pride 50€ .
Tudi za ONIF protokol je, podobno kot RTSP, potreben točen naslov s katerega lahko pobiraš vsebino, tako da mi tudi to ne pomaga. Po vsej verjetnosti pa kamera ne podpira tega protokola. V glavnem, sem obupal, kamero bom vrnil in jo zamenjal z drugo, za katero zanesljivo dobim podatek s strani proizvajalca, da se končni uporabnik nanjo lahko zveže preko RTSP-ja. Hvala vam vseeno.
Vetrpiha ::
Par nasvetov, ki sem se jih naucil na lastni kozi:
1. Izogibaj se WiFi kameram
2. Izogibaj se kameram s SD kartico
3. Izogibaj se kameram pod 50 eur iz tujine oz. Vsaj pod 70 pri nas.
4. Kupi tako, ki podpira PoE, da vleces zgolj en kabel.
5. Naj podpira H.265 kodiranje
6. Vrtljive kamere so brezveze v omenjenem rangu.
7. Nabavi kamere, ki so neodvisne od proizvajalcevega oblaka.
Sa Software uporabi Shinobi
Mimogrede je ta kamera samo rebrand kitajca za 20-25eur.
Ce ze, kupi direkt kitajca.
1. Izogibaj se WiFi kameram
2. Izogibaj se kameram s SD kartico
3. Izogibaj se kameram pod 50 eur iz tujine oz. Vsaj pod 70 pri nas.
4. Kupi tako, ki podpira PoE, da vleces zgolj en kabel.
5. Naj podpira H.265 kodiranje
6. Vrtljive kamere so brezveze v omenjenem rangu.
7. Nabavi kamere, ki so neodvisne od proizvajalcevega oblaka.
Sa Software uporabi Shinobi
Mimogrede je ta kamera samo rebrand kitajca za 20-25eur.
Ce ze, kupi direkt kitajca.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Vetrpiha ()
Randomness je izjavil:
Tukaj imas kontakt, pa vprasaj.
Tudi to sem storil in čakam na odgovor...mogoče me z odgovorom prehitijo preden grem na pošto ;)
@Vetrpiha...imaš prav, v bodoče vsekakor.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: romegregor ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Naprave ne delajo z usmerjevalnikomOddelek: Pomoč in nasveti | 1084 (929) | Boomerang |
» | IP kamera MJPEG stream embedded na spletno stranOddelek: Programiranje | 1666 (1153) | abazuu |
» | IP kameraOddelek: Pomoč in nasveti | 9078 (6071) | gregc1 |
» | IP kamera - software za snemanjeOddelek: Pomoč in nasveti | 2873 (2176) | Oldi |
» | Varnostna kamera - backdoor - SricamOddelek: Informacijska varnost | 6000 (5512) | poweroff |