Forum » Omrežja in internet » Mikrotik pomoč
Mikrotik pomoč
prowb ::
Pozdravljeni!
Potreboval bi malo pomoči;
Za "igranje" sem dobil dve budget mikrotikovi igrači: hAP lite in mAP lite;
Naredil pa bi rad naslednje:
mAP lite bi uporabil kot station in z njim lovil sosedov wifi, ga preko kabla spravil na hAP lite od tam pa spet prek wifi na računalnik...
To sem brez problema naredil z ubiquty opremo - z mikrotikom pa nimam pojma kje začet :D
Da ne bo pomote - tega dejansko ne rabim naredit - ampak bi rad pač malo poigral in mogoče kaj naučil - ampak ko odpreš mikrotikovo administracijo je enostavno preveč vsega in me kar mine.
Zato prosim za neke splošne usmeritve kako se tega lotit...
Potreboval bi malo pomoči;
Za "igranje" sem dobil dve budget mikrotikovi igrači: hAP lite in mAP lite;
Naredil pa bi rad naslednje:
mAP lite bi uporabil kot station in z njim lovil sosedov wifi, ga preko kabla spravil na hAP lite od tam pa spet prek wifi na računalnik...
To sem brez problema naredil z ubiquty opremo - z mikrotikom pa nimam pojma kje začet :D
Da ne bo pomote - tega dejansko ne rabim naredit - ampak bi rad pač malo poigral in mogoče kaj naučil - ampak ko odpreš mikrotikovo administracijo je enostavno preveč vsega in me kar mine.
Zato prosim za neke splošne usmeritve kako se tega lotit...
Poldi112 ::
Hja, tako bom rekel. Če te mine še predno probaš, potem vse skupaj nima smisla. Ker če nisi propravljen vložiti ne ur, ampak dni v razumevanje delovanja, bo vse skupaj stran vržen čas. Če te pa zanima kje začeti - po mojem pri razumevanju packet flow diagrama:
https://wiki.mikrotik.com/wiki/Manual:P...
https://wiki.mikrotik.com/wiki/Manual:P...
Where all think alike, no one thinks very much.
Walter Lippmann, leta 1922, o predpogoju za demokracijo.
Walter Lippmann, leta 1922, o predpogoju za demokracijo.
Uporabnik ::
Če ima sosed miktorik, je precej enostavno (samo pravi mode izbereš), če ne pa se bo treba malo ubatati z nastavitvami. Ne me vprašat kako, je že predogo od tega ko, sem jaz to delal :)
Gapi ::
Na enemu izbereš CPE mode torej klientu ki se poveže na soseda. Na drugemu pa daš WISP AP in pri configuration daš bridge. V grobem nek začetek da dobiš internet domov. Naprej lahko raziskuješ sam.
No person is rich enough,to buy back his past.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | 4G routerOddelek: Mobilne tehnologije | 4041 (2718) | BlaY0 |
» | Kateri router?Oddelek: Omrežja in internet | 1918 (1219) | nsa_ag3nt |
» | Siol box + routerOddelek: Omrežja in internet | 5726 (4067) | Daniel |
» | Enajst let star WRT54GL še vedno prinaša milijone (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Procesorji | 25424 (19294) | hojnikb |
» | SSH forwarding na MikrotikuOddelek: Omrežja in internet | 1820 (1560) | miki133 |