Prijavi se z GoogleID

» »

Pomoč pri študiji o vaših spalnih navadah

Pomoč pri študiji o vaših spalnih navadah

jordangeek ::

Pozdravljeni.

Na Kliničnem iništitut za nevrofiziologijo in Zavodu za varstvu pri delu izvajamo študijo, s katero želimo za slovensko okolje prirediti vprašalnik za določanje kronotipa. Gre za vprašalnik o vaših spalnih navadah, s katerim lahko ugotovimo delovanje vaše notranje cirkadiane ure oz. povedano drugače - vaše genetske predispozicije kdaj v dnevu najboljše funkcionirate (ste jutranji, srednji ali večerni tip). Cilj študije je, da potrdimo veljavnost vprašalnika, ki bo v veliko pomoč v nadaljnih raziskavah, ne samo na področju motenj spanja, temveč tudi izmenskega dela in ostalih področjih povezanih z ritmom spanja in budnosti. Eden izmed ciljev pa je tudi ta, da bo vprašalnik za določanje kronotipa na podlagi zbranih podatkov dostopen vsakomur.

V procesu validacije potrebujemo čimvečji in čimbolj raznolik vzorec sodelujočih oseb, zato bomo hvaležni vsem, ki si boste vzeli 5 minut časa ter izpolnili vprašalnik. Trenutno nam manjka 50 moških respondentov, zato se obračamo na vaš portal, kjer zaenkrat še vedno prevladuje pogost XY kromosoma.

Vprašalnik je dostopen na spodnji povezavi:
http://bit.ly/vprasalnikMCTQ


Ključnega pomena za validacijo je testiranje stabilnosti vprašalnika v času, zato boste vsi sodelujoči čez 14 dni po elektronski pošti prejeli novo povezavo do krajšega vprašalnika, ki bo sestavljen le iz določenih delov in vam bo posledično reševanje vzelo še manj časa.

Seveda lahko vprašalnik posredujete tudi vašim domačim, prijateljem, itd. Če koga zanima več podrobnosti o raziskavi, me lahko kontaktira oz. si prebere datoteko v priponki.

Za sodelovanje in pomoč se vam v imenu celotne ekipe iskreno zahvaljujem.

Rezultati bodo objavljeni v obliki specialistične naloge in/ali znanstvenega članka. Za rezultate ma lahko kontaktirate na dani.mirnik@zvd.si

Dani

FrRoSt ::

Najbolje se spi (in tudi dela), ko nimaš Bedakov okoli sebe! :)):)):))

Je pa lepo, da se bo to sitematično raziskalo se z vprašalnikom ugotovile naše genetske preddispozicije. 8-)
Slotech je v lasti in oblasti Svinj. Živali vseh kmetij, združite se!
@Shegevara me je RAZSVETLIL!:
Ko te izbrišejo in onemogočijo, je to dokaz, da si se motil!