» »

WD My Passport vs. Elements

WD My Passport vs. Elements

Kleemen ::

Odločam se za nakup še enega trdega diska (1tb) in zanima me razlika med Western Digital My Passport in Elements? My Passport je nekoliko dražji, ampak v čem naj bi bil boljši od Elements? Disk rabim predvsem za backup in arhiviranje fotografij.

mat xxl ::

1Tb , malo poglej do 2 Tb je razlika v ceni ko ene 10 kavic , kaj je razlika ne vem, dokler zelo pazljivo ravnaš z hdd ji delajo vsi, ko pa ponesrečipade na tla pa jih večina crkne ....., tako, da za štoraste včasih kak večji usb ključ ni neumna rešitev.

Polozweii ::

Lastim si WD my-passport

Glavne izpostavljene razlike so:
-3 leta tovarniške garancije, ki jo jamči proizvajalec.
- Software za backup (preprost)
- Razne mžnosti šifriranja diska. Možna je tudi nastavitev "ključa" računalnikom ki smejo imeti dostop do podatkov. Vsi ostali računalniki po tej nastavizvi ne morejo dostopati do podatkov itd.

Poudarek je na varnosti podatkov. Sicer lahko vse omenjeno počneš tudi z drugimi diski ampak tu dobiš paket "vse v enem" plus podporo upotabnikom, če imaš težave z backupi ipd.

Polozweii ::

USB ali flash za backup zunanji disk, ki bo večino časa odklopljen ni ok.

Tranzistorji lahko po daljšem obdobju brez napajanja izgubijo naboj elektrine. Efektivno to pomeni corrupted ali lost data. Če ga enkrat na mesec priklopiš na sistem sicer ne bo problema. Problem SE LAHKO pojavi, če nanj pozabiš za kakšno leto ali dalj časa. Kdaj pride do tega ni možno napovedati. Vendar za backupe je USB pretiravanje.

Trdi disk bo v mirujočem stanju preživel marsikaj. Padci in vibracije so problematični šele ob delovanju, ko se diski vrtijo in igla bere/piše.

Zgodovina sprememb…

Polozweii ::

V bistvu je tako.

Če bi rad prostor kamor boš skipal podatke in jih tam pustil vzameš elements.

Če vi rad imel to malo bolj avtomatizirano, organizirano in šifrirano, vzemi passporta.

Kleemen ::

Super, hvala za info. Potem raej My Passport za tistih cca. 10eur več. A na Elements se ne da delat avtomatskega backupa kot razumem?

Polozweii ::

Kleemen je izjavil:

Super, hvala za info. Potem raej My Passport za tistih cca. 10eur več. A na Elements se ne da delat avtomatskega backupa kot razumem?


Če kje najdeš programsko rešitev, se da. Osebno ne poznam nobene tako iz glave. Za tistih 10 EUR si kupim čas, ki bi ga porabil za iskanje in nastavljanje tistega software-a. Vsaj tako sem razmišljal jaz.

Lahko pa to delaš ala Bosanc varianta in ročno premikaš mape ;)