» »

vpn povezava do mojega računalnika...

vpn povezava do mojega računalnika...

ngc2392 ::

nekaj osnov že poznam, a tale vpn mi pa ni (še) čisto jasen. skratka, preko navodil na yt sem naredil dostopno povezavo na mojem računalniku (w10pro). na drugem računalniku sem se uspešno povezal na mojo mašino (nastavljeni porti na routerju in imam statični ip). kako sedaj preko drugega računalnika "brskat" po mojem računalniku?
ker rdp je recimo boljši, a če imaš home windows, nimaš rdp-ja.

moram se malo "naučiti", ker ima kolega preko routerja nastavljen vpn, da se poveže na svojo mašino in potem gleda zadeve. in sedaj bova menjala router ker je prestar in ne zmore furati optike...pa bi rad tale vpn rešil mimo routerja.

hvala
United We Stand, Divided We Fall

HotBurek ::

Da prideš do diskov, lahko poizkusiš vpisat \\192.168.0.1\c$ v mighty Explorer (ne IE), kjer je IP od tvojega PCja. Potem te vpraša za user/pass...

Pri VPNju je tudi to, da ti server (lahko) "porine" nove route (ukaz: route print, v CMDju). Tu je keč, da ko imaš VPN postavljen, gre še vseeno celoten promet preko LAN interface-a, zgolj tisti del, ki pa se nanaša na privat komunikacijo (s tvojim PCjem), (pa naj) gre preko VPN interface-a.
root@debian:/# iptraf-ng
fatal: This program requires a screen size of at least 80 columns by 24 lines
Please resize your window

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Dostop do oddaljenega omrežja

Oddelek: Omrežja in internet
123484 (3130) mladec
»

Openvpn (strani: 1 2 )