» »

Kaj je vzrok za tako rast in tak trenuten nivo cen nepremičnin v Sloveniji?

Kaj je vzrok za tako rast in tak trenuten nivo cen nepremičnin v Sloveniji?

Temo vidijo: vsi
««
806 / 828
»»

Utk ::

JustthInkk je izjavil:

Potem imamo ogromno raznih life coachov, kulturnikov, marketingerjev, influencerjev, itd, ljudje "delajo", trošijo rezultate pravega dela, prispevajo pa ne ničesar realnega.

Vsi te poklici lahko prispevajo ogromen value, realen value. Če ga ti ne vidiš, še ne pomeni da ne obstaja. Kaj firmi pomaga da nardi PERFEKTEN res dober izdelek, če ga pa nato ne zna prodat? Za to skrbijo marketigerji in influencerji. Dober life coach ti lahko življeje s svojimi nasveti komplet spremeni na bolje, tudi to je value. Tudi v kulturi je value (ki ga kmetavzarji pač morda ne vidijo, pa vendarle value obstaja).

Ja, super če je zate to value. Potem pač "kupuj" to. Samo potem se ne čudit da ni za stanovanje.

JustthInkk ::

Jaz ne kupujem tega. Je pa dejstvo da je že mnogo firm naredilo res dobre, lahko bi rekli skoraj perfektne izdelke, pa jih nato ni znalo prodati in so propadli. Tudi znanje kako nekaj prodat JE REALNO znanje, znanje ki ga firme rabijo.

JustthInkk je izjavil:

Tudi če je to samo par 1000 ljudi pri nas, pa jih je verjetno par 10,000...vzami 5000 teh ljudi, jih pošlji gradit stanovanja, in bo stanovanj da jih bojo za nami metali.
Ampak nihče več noče kaj takega delat...veliko lažje je delat "smešne" videje ali pa nastavljat fuflo na OF...

Sej ni problem da ne bi bilo ljudi ki bi gradili stanovanja. Če mi daš parcelo, ti v nekaj letih postavim gor hišo v pretežni meri z lasnimi rokami in nato si dobiček pri prodaji te hiše deliva 10:90 %. Ti za parcelo 10 %, jaz 90 %. Deal?

In kdo bo financiral gradnjo?

JustthInkk je izjavil:

Jaz ne kupujem tega. Je pa dejstvo da je že mnogo firm naredilo res dobre, lahko bi rekli skoraj perfektne izdelke, pa jih nato ni znalo prodati in so propadli. Tudi znanje kako nekaj prodat JE REALNO znanje, znanje ki ga firme rabijo.

Je. Samo stanovanj ni iz tega.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Utk ()

Jaz. Zato pa tudi jaz dobim na koncu 90 % profita pri prodaji, ti 10 %, ampak vse kar moraš naredit je da daš tisto parcelo. Deal?

Je. Samo stanovanj ni iz tega.

Ker jih načrtno ni, ker se načrtno z strani nekaterih bogatih ljudi omejuje ponudbo stanoavanj (z prekomernimi regulacijami glede gradbenega dovoljenja, z močnim omejevanjem števila zazidljivih parcel ipd).

Zgodovina sprememb…

JustthInkk je izjavil:

Jaz. Deal?

Ne, ker zaslužek bo proti ceni parcele premajhen, da se bi za 10% tistega jaz hecal in te čakal 5 let da lastnoročno zgradiš hišo.

Utk je izjavil:

JustthInkk je izjavil:

Jaz. Deal?

Ne, ker zaslužek bo proti ceni parcele premajhen, da se bi za 10% tistega jaz hecal in te čakal 5 let da lastnoročno zgradiš hišo.

No, resnici na ljubo bo tvoj zaslužek tudi pri 10 % deležu precej precej večji od vrednosti prodaje nepremičnine. Ampak dobro, 20 % ti dam, vso gradnjo financiram jaz (materiale kupim jaz in v veliki, pretežni meri delam sam, ti vse kar moraš naredit je da daš tisto parcelo. Deal?

Zgodovina sprememb…

Telbanc ::

Biicii je izjavil:

Utk je izjavil:

Kam gre denar je jasno. Vprašanje je kam gre to kar ti konkretnega narediš v službi.

Navadne dobrine so poceni.

Včasih je tv kostal 6 mesečnih plač. Danes ga pa dobiš za pol minimalne plače.

Isto bela tehnika.

Zares drage so samo nepremičnine, bodisi najem bodisi nakup.

To zato, ker so zadeve začel delat kitajci. Bela tehnika in TV šoder je pr njih napol zastojn. Če bi začeli še gradit flete pri nas, ne bi blo nič narobe. Gledam na netu posnetke, kaj u 10 dneh postavijo modularni blokec z 10 nadstropji.
Hvala bogu, nisem cepljen za covid-19.

JustthInkk je izjavil:

Utk je izjavil:

JustthInkk je izjavil:

Jaz. Deal?

No, resnici na ljubo bo tvoj zaslužek tudi pri 10 % deležu precej precej večji od vrednosti prodaje nepremičnine. Ampak dobro, 20 % ti dam, vso gradnjo financiram jaz (materiale kupim jaz in v veliki, pretežni meri delam sam, ti vse kar moraš naredit je da daš tisto parcelo. Deal?

Izberi konkretno parcelo pa bomo delali matematiko.

Daj kakšno dokaj blizu Ljubljane. Koliko pa jih imaš na zalogi?

Jaz nimam nobene, bi je moral kupit.

Ah kurac pol. Bom šel raje sam v to.

Gleda kdo oddajo Tarča na spodnjem linku? Izjemno zanimivo! Šokantno bi se loh rekl.
https://365.rtvslo.si/arhiv/tarca/17501...

Zgodovina sprememb…

Telbanc je izjavil:

Biicii je izjavil:

Utk je izjavil:

Kam gre denar je jasno. Vprašanje je kam gre to kar ti konkretnega narediš v službi.

Navadne dobrine so poceni.

Včasih je tv kostal 6 mesečnih plač. Danes ga pa dobiš za pol minimalne plače.

Isto bela tehnika.

Zares drage so samo nepremičnine, bodisi najem bodisi nakup.

To zato, ker so zadeve začel delat kitajci. Bela tehnika in TV šoder je pr njih napol zastojn. Če bi začeli še gradit flete pri nas, ne bi blo nič narobe. Gledam na netu posnetke, kaj u 10 dneh postavijo modularni blokec z 10 nadstropji.

Ja, mi se bi šli samo storitve, super dokler kramo delajo kitajci. Zidali pa ne bojo pri nas, vsaj ne tako enostavno. To bi morali sami. In to je faking drago.

LeQuack ::

Stečaj SCT: Hišo na Rabu prodajali za 280 tisoč evrov, prodali za 30 tisoč

https://si.bloombergadria.com/ekonomija...
Quack !

jernejl ::

Utk je izjavil:

Če bo večja ponudba nepremičnin za živet (ker bo manj praznih), to ne bo dobro samo za eno generacijo, ampak za vse bodoče iskalce stanovanj, ker bodo cene zaradi večje ponudbe nižje. Tudi star ata ali pa dijak, ki bo iskal nepremičnino čez 10 let, bosta zaradi tega lahko kupila nepremičnino po ugodnejši ceni.

Ni res. Čez 10 let bo še dražje
Ni res. Če bo več ponudbe, bodo cene nižje, to zna povedat vsak otrok, ki nima težav z umskim razvojem.

ker ne bo kaj kupit, ker se bo bistveno manj gradilo, če ne bo več "investitorjev v cegle"
Ravno nasprotno, če bodo zemljišča cenejša, se bo več gradilo, ker bo strošek nepremičnine (vključno s parcelo) nižji.

Z davkom novega bloka sploh več ne bo.
Bosta pa namesto tega dva bloka, kar je še toliko bolje. In v vsakem namesto desetih praznih velikih penthousov dvajset zasedenih stanovanj s tistimi, ki stanovanja potrebujejo. Dejstvo pač je, da če se bo namesto luksuznih stanovanj za tiste, ki morajo tja parkirat svoj denar, gradilo stanovanja za navadne smrtnike, se lahko z istimi resursi naredi več stanovanj.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: jernejl ()

Preden kak debil zaradi napisane resnice dobi napad, tako kot je navada nekaterih na tem forumu: samo prepisal bom napovednik oddaje Tarča sem:

"In ker premožni posamezniki ali podjetja z gotovino kupujejo stanovanje za stanovanjem kot naložbo...je ob podivjanih cenah vse več ljudi ki si ne more privošliti niti najema, kaj šele nakupa.

Mamica s plačo, ki jo veliko zaposlenih sploh ne doseže si najema ne more več plačati, z otrokom začasno biva v otroški sobi svoje prijateljice. Temu bi težko rekli solidarna prihodnost.

V Tarči boste nocoj slišali tudi kako je ko si star 30 let in živih pri starših, saj si kljub visoki izobrazbi, stalni in dobri službi ne moreš plačati niti najema garsonjere."

Konec navedka. Premierno oddaja Tarča, od zdaj naprej tudi na Slotechu. :))

Link do oddaje:
https://365.rtvslo.si/arhiv/tarca/17501...

To bo še zanimivo. Grem še enkrat pogledat, čeprav sem že kako leto nazaj.

Zgodovina sprememb…

Nič novega niso povedli v oddaji niti ni oddaja nič novega.
Tudi rešitve smo našteli. Vi znate seveda štet samo do ena. Davek.

Močno močno dvomim da veš vse podatke ki so bili povedani v oddaji. No povej za koliko so se dvignile povprečne cene stanovanj po regijah od v zadnje par letih? Verjami, marsikaj kar še ne veš je povedano v oddaji. Ne, za razliko od tebe znamo štet do kaj več kot ena in ne davek ni osnovni ukrep, je samo eden izmed ukrepov ki bi prinesli izboljšanje nastala katastrofalne situacije na stanovanjskem trgu. Možnih rešitev, ki bi prinesle izboljšanje je še mnogo, nekaj sem jih že zgoraj naštel, ampak jih je še veliko več.

Zgodovina sprememb…

Si sploh pogledal celo oddajo? Kako lahko trdiš da v oddaji niso povedali nič novega zate, če pa oddaje sploh cele pogledal nisi? iskreno, koliko oddaje si pogedal? Naj uganem, minuto do dve, še to ne?

Zgodovina sprememb…

Kayzon ::

JustthInkk je izjavil:

Močno močno dvomim da veš vse podatke ki so bili povedani v oddaji. No povej za koliko so se dvignile povprečne cene stanovanj po regijah od v zadnje par letih? Verjami, marsikaj kar še ne veš je povedano v oddaji. Ne, za razliko od tebe znamo štet do kaj več kot ena in ne davek ni osnovni ukrep, je samo eden izmed ukrepov ki bi prinesli izboljšanje nastala katastrofalne situacije na stanovanjskem trgu. Možnih rešitev, ki bi prinesle izboljšanje je še mnogo, nekaj sem jih že zgoraj naštel, ampak jih je še veliko več.

Sem videl oglas ta mesec za prenovljeno 55 kvadratno stanovanje v mariboru za katerega zelijo 950€ najmenine. Fcuj kolega,se starejcem se je zmesalo.

Ma ja, debilnim pogoltnim boomerčkom, ki so po jazbinšku dobili skoraj zastonj stanovanja se je dejansko utrgalo. Ta je še boljša, za fucking 650.000 € prodajajo eno hiško iz časa malo po 2. svetovni vojni in to ne v Ljubljani, ampak na Lavrici. Gamad pohlepna, da jih sram ni!

Zgodovina sprememb…

Pa kaj misliš da si zdaj odkril, če si našel Tarčo? Tarče gledam, ne bom je še enkrat. Cene so zrastle ja, v glavnem zato, ker so ljudje loaded in se premalo gradi.
Država bi pa lahko naredila veliko da se bi več gradilo in da bi bilo ceneje gradit, pa ne naredi ničesar.

Rešitev pričakovat od nekoga, ki tako stanje namenoma ustvarja, je idiotsko.

delavec44 ::

Vedno Lj dajete za dokaz vaših predpostavk. Bo potrebno povprečje pogledati, ne specifične primere. Še dobro, da so nepremičnine pri nas "drage", drugače bi jih še več pokupili loaded tujci.

Vidim pa, da se inflacija (novih uporabnikov) pozna tudi v tej temi. Malo shizofreno že deluje vse skupaj.

Če se nekomu 370 jurjev zdi za hišo veliko, ali pa 600 za tisto, ne vem v čem je problem. Najdeš parcelo znotraj 1 km od "predrage" hiše in zgradiš svojo novo za pol manj. Pa še nova bo.

Pa ne gre ravno tako, a ne da? Problem je v tistem, ki prodaja za 600, nihče se ne vpraša what the fuck je narobe, da se ne da tam zgradit nove take za manjši denar.

Mato989 ::

JustthInkk je izjavil:

Torej, recimo da se dela enako kot prej, zasluži pa manj. Kako je to možno? Kam grejo rezultati vsega tega dela? Denar je samo nek vmesnik, če neko nekaj dela, mora nekdo drug to "porabit".

Easy! Denar gre lastnikom podjetij. Produktivnost na delavca pa je dandanes večja kot je bila kdajkoli prej, vendar delavec od tega nič nima in zasluži relativno gledano glede na ceno dobrih (recimo stanovanj) celo manj kot včasih.

Pa je produktivnost delavca pri gradnji stanovanj in količini zgrajenih enaka? Ker če ni potem pač nepremičnine rastejo
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115

kriptobog ::

JustthInkk je izjavil:

Kaka Bosna, Bosna je v tvoji buči mogoče. Prvo kot prvo: nekdo s povprečno plačo v Zurichu (=7333 EUR neto) živi mnogo bolje kot nekdo z povprečno ljubljansko plačo v Ljubljani (cca 1500 EUR neto). Nekdo z "dobro" ljubljansko plačo (=2kEUR neto) živi precej slabše, kot nekdo z dobro plačo v Zurichu (15kEUR neto).

In kot tretje: sej ni treba gor ostat, kdo ti pa brani da prideš nazaj? Brat je po 8 letih v tujini že prišel nazaj v Slovenijo, trenutno sicer potuje po svetu (dosti je potoval po svetu že med delom, pač delo na remote), plan ima da tu kupi nepremičnino, od obresti pa brez dela finančno svoboden zelo dobro živi do konca svojega lajfa. Pretty dobr deal if you ask me..

Od obresti živi? KAkšnih obresti? Na depozit? Je v 8 letih v tujini zaslužil več milijonov? :))

Grimnir3 ::

Utk je izjavil:

Nič novega niso povedli v oddaji niti ni oddaja nič novega.
Tudi rešitve smo našteli. Vi znate seveda štet samo do ena. Davek.

Maš grafe kako so šle gor plače in cene nepremičnin zadnjih 30 let ali 50 let.

No naj ti povem da premici nista vzporedni in da se razmak med nnjima močno veča.

To je vse kar je treba vedet o (ne)dostopnosti stanovanj za nove generacije.

kriptobog je izjavil:

JustthInkk je izjavil:

Kaka Bosna, Bosna je v tvoji buči mogoče. Prvo kot prvo: nekdo s povprečno plačo v Zurichu (=7333 EUR neto) živi mnogo bolje kot nekdo z povprečno ljubljansko plačo v Ljubljani (cca 1500 EUR neto). Nekdo z "dobro" ljubljansko plačo (=2kEUR neto) živi precej slabše, kot nekdo z dobro plačo v Zurichu (15kEUR neto).

In kot tretje: sej ni treba gor ostat, kdo ti pa brani da prideš nazaj? Brat je po 8 letih v tujini že prišel nazaj v Slovenijo, trenutno sicer potuje po svetu (dosti je potoval po svetu že med delom, pač delo na remote), plan ima da tu kupi nepremičnino, od obresti pa brez dela finančno svoboden zelo dobro živi do konca svojega lajfa. Pretty dobr deal if you ask me..

Od obresti živi? KAkšnih obresti? Na depozit? Je v 8 letih v tujini zaslužil več milijonov? :))

Konkretno živi od obresti in še enega drugega pasivnega vira prihodka ja. Ampak lahko bi pa tudi samo od obresti. Pri 1 milijon evrih in samo 5 % obrestih, kot jih dobiš pri eni konzervativni in relativno varni naložbi kot je SMP500 dobiš vsako leto 50.000 € samo od obresti, tako da se glavnice sploh ne dotakneš! Z 50.000 € na leto se da v Slovenji zelo lepo živet (to je okrog 3850 € mesečno), sploh če ne rabiš plačevat najemnine! Pri taki plači kot jo je dobival je prihranil še malo v teh 8 letih, malo preko milijona, ampak je živel na veliki nogi. Če bi malo bolj šparal bi prihranil veliko več. Pri taki plači bi lahko prihranil 1 milijon evrov v enem samem letu, tako jih je pa komaj v osmih.

Če je vseh 8 let dobival 15 jurjev na mesec je zaslužil 1,4 mio. Ne, v enem letu ne bi mogu prišparat 1 mio, razen če bi pravi čas vložil v kripto. Ampak potem niti v Švico ne bi rabil it.

delavec44 je izjavil:

Vedno Lj dajete za dokaz vaših predpostavk. Bo potrebno povprečje pogledati, ne specifične primere. Še dobro, da so nepremičnine pri nas "drage", drugače bi jih še več pokupili loaded tujci.

Vidim pa, da se inflacija (novih uporabnikov) pozna tudi v tej temi. Malo shizofreno že deluje vse skupaj.

Spet govoriš bedarije. Ja povprečje je treba gledat, ne specifičnih primerov ja. Na glej povprečje!

Cene najemnin:
Spodaj na linku!!
https://www.tiktok.com/@thebeautyofdata...

Cene nepremičnin nekoč in danes glede na plače:

https://www.visualcapitalist.com/median...

Nej uganem, nisi pogledal ne? Boli tebe kurac, važno je da ti kasiraš pa če gre cela Slovenija v 20 letih zu grunt ane?

Utk je izjavil:

Če je vseh 8 let dobival 15 jurjev na mesec je zaslužil 1,4 mio. Ne, v enem letu ne bi mogu prišparat 1 mio, razen če bi pravi čas vložil v kripto. Ampak potem niti v Švico ne bi rabil it.

Jah lej, pri 15k plače če stanuješ izven centra daješ 1000 EUR za najemnino. Ostane 14kEUR. Računaj 350 EUR hrana, bus karta kakšna malenkost sem ter tja in če malo šparaš ti konec meseca ostane 13kEUR. Dobro upoštevajmo še 1000 EUR mesečno za "malo luksuza" in ti ostane 12kEUR na mesec. Krat 12 mesecev je 144 tisoč evrov prihranka letno, krat 8 let je 1,15 milijona evrov.

Zgodovina sprememb…

Dobro upoštevajmo še 1000 EUR mesečno za "malo luksuza" in ti ostane 12kEUR na mesec. Krat 12 mesecev je 1,44 milijona evrov prihranka letno. To be honest me čudi da je prihranil tako malo.

Mene čudi da si ti naredil matematiko. V osnovni šoli.

In ti se spraviš računat kolk rabiš šparat za stanovanje...

Zgodovina sprememb…

Utk je izjavil:

Pa kaj misliš da si zdaj odkril, če si našel Tarčo? Tarče gledam, ne bom je še enkrat. Cene so zrastle ja, v glavnem zato, ker so ljudje loaded in se premalo gradi.
Država bi pa lahko naredila veliko da se bi več gradilo in da bi bilo ceneje gradit, pa ne naredi ničesar.

Rešitev pričakovat od nekoga, ki tako stanje namenoma ustvarja, je idiotsko.

Kako si potem lahko trdil da v tej Tarči ni nič novega, če pa je sploh pogledal nisi?

Kako si potem lahko trdil da v tej Tarči ni nič novega, če pa je sploh pogledal nisi?

Seveda sem jo. V živo. Pa niti takrat nisem zvedel nič novega.

Zgodovina sprememb…

Koliko si jo pogledal, pač tko iskreno povej? :) Si videl vse tiste realne zgodbe ljudi, ki jih povzroča tako katastrofalno stanje na najemniške trgu in trgu nepremičnin? Glede matematike: sem se zatipkal (lih sem se zbudil, zaspan sem še. Sem edital in popravil).

Zgodovina sprememb…

Premakni se v tej temi na datum okoli te Tarče pa boš videl da smo je obdelali. Kaj se zdaj oglašaš z njo po enem letu. Tisto je passe. Btw, po tem je bila vsaj še ena Tarča o tem, pa tudi o davku.

Čaki čaki. Kaj ma veze če je že eno leto od oddaje Tarča?! Tematika je ŠE VEDNO zelo aktualna! Citiram: Mamica s plačo, ki jo veliko zaposlenih sploh ne doseže si najema ne more več plačati, z otrokom začasno biva v otroški sobi svoje prijateljice.. V Tarči boste nocoj slišali tudi kako je ko si star 30 let in živih pri starših, saj si kljub visoki izobrazbi, stalni in dobri službi ne moreš plačati niti najema garsonjere."

Crazy world we live in..

Zgodovina sprememb…

deco16 ::

Ampak MatoTM in ostali pravijo da je vse OK. Samo preselijo naj se v vukojebino, službe se pa tam tudi dobi, baje...

Zdej pa pejmo razmišljat naprej. Ta konkretna mamica z otrokom, ki si najema ne more več plačati je sicer uspela dobit eno prijateljico, s katero je v tako dobrih odnosih da ji je ponudila da začasno stanuje v otroški sobi njenih lastnih otrok. Ampak kaj pa ene 50 % mamic, ki si najema zaradi povišanja ravno tako ne morejo več plačati, pa nimajo takih prijateljic (kar je statistično zelo verjetno, ljudje so si zaradi pomanjanja druženja vedno bolj odtujeni in imajo vedno manj prijateljev, poglej znanstvene študije na to temo če ne verjameš).

Torej kaj pa teh 50 % mamic z otroki, a one naj pa crknejo in grejo z otroki spat pod most al kaj?! A si take družbe želiš? Zato da boš ti kasiral še več kot do sedaj naj bo desetisoče ljudi pod mostom?!

Vse to so zgodbe ki jih piše totalno kretenski najemniški in nepremičninski trg. In to je treba rešit, tako ali drugače.

Zgodovina sprememb…

JustthInkk je izjavil:

delavec44 je izjavil:

Spet govoriš bedarije. Ja povprečje je treba gledat, ne specifičnih primerov ja. Na glej povprečje!

Cene najemnin:
Spodaj na linku!!
https://www.tiktok.com/@thebeautyofdata...

Cene nepremičnin nekoč in danes glede na plače:

https://www.visualcapitalist.com/median...

Nej uganem, nisi pogledal ne? Boli tebe kurac, važno je da ti kasiraš pa če gre cela Slovenija v 20 letih zu grunt ane?

Utk je izjavil:

Jah lej, pri 15k plače če stanuješ izven centra daješ 1000 EUR za najemnino. Ostane 14kEUR. Računaj 350 EUR hrana, bus karta kakšna malenkost sem ter tja in če malo šparaš ti konec meseca ostane 13kEUR. Dobro upoštevajmo še 1000 EUR mesečno za "malo luksuza" in ti ostane 12kEUR na mesec. Krat 12 mesecev je 144 tisoč evrov prihranka letno, krat 8 let je 1,15 milijona evrov.

Pa kaj mi kažeš ameriko?

feryz ::

Glede na to, da očitno nihče več ne more kupiti stanovanja ali hiše, celo najeti ne, se poraja vprašanje, zakaj sploh še zidati.
Zato da bo prazno?

Ja saj pri nas je zgodba zelo podobna!

deco16 je izjavil:

Ampak MatoTM in ostali pravijo da je vse OK. Samo preselijo naj se v vukojebino, službe se pa tam tudi dobi, baje...

Normalno da se. Tudi socialna stanovanja se tam lažje dobi.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: delavec44 ()

JustthInkk je izjavil:

Zdej pa pejmo razmišljat naprej. Ta konkretna mamica z otrokom, ki si najema ne more več plačati je sicer uspela dobit eno prijateljico, s katero je v tako dobrih odnosih da ji je ponudila da začasno stanuje v otroški sobi njenih lastnih otrok. Ampak kaj pa ene 50 % mamic, ki si najema zaradi povišanja ravno tako ne morejo več plačati, pa nimajo takih prijateljic (kar je statistično zelo verjetno, ljudje so si zaradi pomanjanja druženja vedno bolj odtujeni in imajo vedno manj prijateljev, poglej znanstvene študije na to temo če ne verjameš).

Torej kaj pa teh 50 % mamic z otroki, a one naj pa crknejo in grejo z otroki spat pod most al kaj?! A si take družbe želiš? Zato da boš ti kasiral še več kot do sedaj naj bo desetisoče ljudi pod mostom?!

Vse to so zgodbe ki jih piše totalno kretenski najemniški in nepremičninski trg. In to je treba rešit, tako ali drugače.

Komentar?

JustthInkk je izjavil:

Torej kaj pa teh 50 % mamic z otroki, a one naj pa crknejo in grejo z otroki spat pod most al kaj?!

To jokanje je brezveze. Če si pa že privlekel ven eno leto staro Tarčo, kaj je ta čas država naredila glede tega? Popolnoma nič. Kaj bo naredila do januarja 2026? Popolnoma nič. Edina šansa za tisto mamico je, da se znajde sama. Kako točno je odvisno od tega kaj zna, hoče in zmore. Država njenega problema ne bo rešila. Vsaj ne do otrokove polnoletnosti.

Heh, z novim davkom bodo najemnine še višje.

Ni jokanje, je samo opis realnega stanja in poskus iskanja rešitev takega gnilega najemniškega trga. Znajde sama. Saj se je znašla. Ta konkretna mamica. Ampak kaj pa 50 % drugih mamic v isti situaciji, ki te sreče da ima tako prijateljico nima, kaj pa lahko one naredijo!?

In v Tarči je bilo lepo povedano, ni samo denar problem, mnogo najemodajalcev mamicam z otroki sploh noče oddat stanovanja. Konkretno: gospa je povedala da je poklicala 35 najemodajalcev, niti eden ji ni hotel oddat stanovanja. Tega ne vidiš kot problem mogoče?

Zgodovina sprememb…

Vsaka posebej se mora znajt po svoje. V vukojebinah se oddajajo čisto v redu stanovanja po 500 evrov s stroški, to si lahko privošči vsak tudi na minimalcu. Minimalca pa po definiciji dobiš povsod, vsaj v teh časih. Zmeraj niso bli taki časi.
In ne, ne pravim, da se mora zdaj vseh 50,000 mladih preselit v vukojebino, je pa varianta za tiste, ki se ne znajo znajti drugače.

Konkretno: gospa je povedala da je poklicala 35 najemodajalcev, niti eden ji ni hotel oddat stanovanja. Tega ne vidiš kot problem mogoče?

Ni stvar ali je problem ali ne, stvar je kje je rešitev?

Zgodovina sprememb…

Vsaka posebej se mora znajt po svoje. V vukojebinah se oddajajo čisto v redu stanovanja po 500 evrov s stroški, to si lahko privošči vsak tudi na minimalcu. Minimalca pa po definiciji dobiš povsod, vsaj v teh časih. Zmeraj niso bli taki časi.
In ne, ne pravim, da se mora zdaj vseh 50,000 mladih preselit v vukojebino, je pa varianta za tiste, ki se ne znajo znajti drugače.

Pa pizda lepo sem ti povedal, da je bilo v Tarči povedano da tudi če da jurja na mesec ji nočejo oddat!

Ni stvar ali je problem ali ne, stvar je kje je rešitev?

Točno to, treba je najti rešitve. SISTEMSKE REŠITVE, ker gre za SISTEMSKI PROBLEM!

Zgodovina sprememb…

feryz ::

Itak, da jim noče oddati. Tudi službo jim neradi dajo.
Kdo se bo jebal z zakonodajo, ki je prirejena za take primere?

Spraviti mamico z otrokom iz stanovanja, je misija nemogoče.
Ampak resnično, nimaš niti osnovnih šans, da prideš nazaj do svojega stanovanja.

feryz je izjavil:

Itak, da jim noče oddati. Tudi službo jim neradi dajo.
Kdo se bo jebal z zakonodajo, ki je prirejena za take primere?

Spraviti mamico z otrokom iz stanovanja, je misija nemogoče.
Ampak resnično, nimaš niti osnovnih šans, da prideš nazaj do svojega stanovanja.

In tega da mamice z otroki ne morejo najti strehe nad glavo ne vidiš kot problem?! Torej tebi je važno samo da kasiraš, pa kaj te boli kurac kakšne gorje ljudje okrog tebe, tudi zaradi tebe preživljajo, je tako? Pa kaj si ti, brezčutni nemoralen idiot al kaj?

Zgodovina sprememb…

• predlagal izbris: delavec44 ()

Pa pizda lepo sem ti povedal, da je bilo v Tarči povedano da tudi če da jurja na mesec ji nočejo oddat!

Če nočejo v Lj, kjer za vsako stanovanje jih 30 čaka v vrsti, ji bojo pa v Radencih, kjer ni take gužve. A jebiga, bo pač živela v Radencih...

Točno to, treba je najti rešitve. SISTEMSKE REŠITVE, ker gre za SISTEMSKI PROBLEM!

Sistemska rešitev je, da začne funkcionirat pravna država. Da se bo dalo vržt ven tudi mamico, če ne bo plačevala, potem ji pa naj stanovanje zrihta občina, ali pa plačuje najemnino za njo. Ker najemodajalec ni CSD. Poleg vsega drugega seveda, da občine sprostijo parcele, itd.

Zgodovina sprememb…

««
806 / 828
»»