» »

Kaj je vzrok za tako rast in tak trenuten nivo cen nepremičnin v Sloveniji?

Kaj je vzrok za tako rast in tak trenuten nivo cen nepremičnin v Sloveniji?

Temo vidijo: vsi
««
789 / 792
»»

Utk ::

Mi jamramo? Ker so cene visoke in nisem prepričan, da se mi splača kupit še 4. hišo? Ok, jamram.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Utk ()

zavajon ::

Tako je, jamraš.

frke ::

Največkrat se vlaga v nepremičnine zato, da se ohranja realna vrednost kapitala. Varnost naložbe je na dolgi rok (cca 20 let) dokaj velika, likvidnost (možnost prodaje) je tudi v redu.
Skratka: z nakupom nepremičnine se je bolj malo ljudi opeklo (beri: izgubilo denar) Kar za vložke kapitala v druge oblike - obveznice, delnice ne velja.

To drži, a velja le za Slovenijo. Drugod po svetu velja investiranje v nepremičnine zelo varno, a nedonosno naložbo. Zato se tja vlaga le manjši del premoženja ali pa pri višji starosti, ko donos ni več prioriteta.

A Slovenec bo čisto vsak cent zagonil v cegle, posledica česar pa je med drugim ta, da vse firme prehajajo v lastništvo tujcev, kajti Slovenci nimajo denarja, ker so vsega zagonili za cegle.

Mato989 ::

Slovenci NOČEJO dat denarja SLO firmam, ker imajo živo predstavo kaj se je zgodilo ko so dali denar v NKBM... moj foter je kot uslužbenec NKBM takrat kupil 5k delnic NKBMja... pa brat tudi 5k... bolje bi bilo da bi kupila en gozd pri Ptuju ker bi tako danes nekaj imela kajne?

krivda je izključno v tem in ničemer drugem.
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115

Država se naj umakne iz slovenskih firm pa bomo dali kaj not.
Dokler je država v Telekomu, NLB, Krki, Luki, bi samo norc vlagal not resne denarje. Ok, Krka je še dokaj samostojna, drugje pa lahko država kadarkoli odloči karkoli. Pa niti za Krko ni to nemogoče.

Torrent ::

ginekk je izjavil:

Torrent je izjavil:

To sem ti že pojasnil. Škoda, da si tako neumen, da se morem ponavljat. Stalno prebivališče imam v LJ zarad vrteca. Torej plačam ta drobiž od davka.

CCC, torej zajedaš zaresnim in poštenim Ljubljančanom vrtec al kako? Bo treba malo več nadzora za take izkoriščevalce.

Kaj drugega pa sem, kot Ljubljančan v tem primeru? Ti si še bolj neumen kot tvoj kolega. :))

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Torrent ()

Utk je izjavil:

Boste, ja, a le v gradbene firme. :))

Zakaj pa niste kupili Panvite, kjer država ni imela nobenega deleža?

https://necenzurirano.si/clanek/novice/...

zavajon je izjavil:

Utk je izjavil:

Zakaj pa je niste vi kupili če take nabijaš? Ker smo se tako odločili, kaj misliš da če bomo obdavčili nepremičnine bomo kupovali Panvite? LOL

Je Panvita sploh na borzi? In če je, zakaj nisi ti?

kriptobog je izjavil:

Enako kot anekdote, da par oba s povprečno plačo ne moreta kupiti stanovanja kajneda. V okolici Radovljice je hiša. PArcelo sem kupil prej ko je bilo še 80EUR/m2, sosednje so šle pred kratkim za 300... Gradil sem v 2020. Hiša me je prišla cca 1200EUR/m2 s papirji in temeljno ploščo. Na ključ. Plače sem imel takrat 2600 bruto in 20k v celem letu na popoldanca. Proti koncu gradnje (10 mesecev po začetku), sem imel plačo 3500. Če ne bi kupil parcele prej, bi gradil na drugi strani Trojan. Ena ideja je bila tudi prodati parcelo, če ne bi dobil dovolj kredita za hišo in kupit parcelo pri Žalcu, ker so bile takrat 5x ceneje kot bi jaz dobil za svojo.

Moje anekdote imajo podporo v statistiki. Jo ima tvoja? Torej si parcelo kupil za 80EUR/m2, danes so pa baje 300EUR/m2. Je danes povprečna plača tud višja za 3,75x, kot takrat ko si kupil? Nisi podal informacije, kdaj si kupil parcelo. Mislim, da ne rabimo več nič drugega napisat. Samo dokaz več, da je potreben tud davek na nepozidana zemljišča.

Mato989 je izjavil:

zavajon je izjavil:

Utk je izjavil:

Zakaj pa je niste vi kupili če take nabijaš? Ker smo se tako odločili, kaj misliš da če bomo obdavčili nepremičnine bomo kupovali Panvite? LOL

Sploh nobenga ne zanima, kaj bote kupovali. Glavno, da bote prodajali ali pa oddajali.

Zgodovina sprememb…

ripmork ::

zavajon je izjavil:

Drugod po svetu velja investiranje v nepremičnine zelo varno, a nedonosno naložbo. Zato se tja vlaga le manjši del premoženja ali pa pri višji starosti, ko donos ni več prioriteta.

Pač živimo v okolju, kjer je bilo vlaganje v cegle od nekdaj trend in del mentalitete. V kombinaciji z omejevanjem / birokratskim oteževanjem gradnje pa pomanjkanje stanovanj logično vodi v višje cene, kar potem samo še utrjuje to početje. Država pa tudi nikoli ni vzpodbujala drugih oblik vlaganja.

Zdej je celo nek predlog vzpodbude, a vsaj kar se mene tiče, državi ne zaupam čisto nič več. Kaj veš, kaj se jutri spomnijo pa na horuk spremenijo. No, pa sej je tut @Mato989 povedal, kako je s tem.
Mimogrede, na Hrvaškem je dobiček iz delnic prodanih po dveh letih že neobdavčen, pri nas to dosežeš šele po 15-ih letih (!). Ampak po mnenju nekaterih na forumu smo baje davčna oaza...

More bit težko, če ne pozanš razlike med nepremičninami in delnicami. Nihče ni trdil, da so delnice davčna oaza.

Res je, vlaganje v cegle je v teh krajih od nekdaj del mentalitete. Zato so pa ti kraji zaostali, vedno so bili, že v času AO je bil to najbolj nerazvit del Avstrije. Če slučajno ne bi ležali točno na črti Dunaj - Trst, kjer so morali zgraditi železnico, bi ostali še bolj nerazviti.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: zavajon ()

Se pravi tvoja razlaga je, da imamo premalo stanovanj, ker preveč vlagamo v njih. Logično. Not.

ripmork ::

Torrent je izjavil:

More bit težko, če ne pozanš razlike med nepremičninami in delnicami. Nihče ni trdil, da so delnice davčna oaza.
Izjava izpred nekaj časa nazaj:

jecok je izjavil:

Treba je temeljito obdavčiti vse kapitalske dobičke, ne samo stanovanja na trgu. Smo dobesedno davčna oaza in to je pravi problem, ne pa nepremičninski davek.

Toliko o tem.

ripmork je izjavil:

Torrent je izjavil:

Izjava izpred nekaj časa nazaj:

jecok je izjavil:

Treba je temeljito obdavčiti vse kapitalske dobičke, ne samo stanovanja na trgu. Smo dobesedno davčna oaza in to je pravi problem, ne pa nepremičninski davek.

Toliko o tem.

Kapitalski dobički so že preveč obdavčeni, nepremičnine pa so davčna oaza.

Zgodovina sprememb…

Malidelničar ::

Ok ampak ne vem, eni ste omenjali travmo vaših staršev (in vas) zaradi NKBM. Jaz sem se tudi opekel. Pa imam še vedno v delnicah (tudi na LJSE, kjer blue chipe redno spremljam), istočasno pa ne izključujem še kakšno naložbo v nepremičnino nekdaj, nekoč.
Se mi zdi, da 'NKBM saga' ne more biti izgovor, da ljudje dajejo vse v cegle. Saj so isto cegle/flete ljudje kupovali že v devetdesetih, na borzo je prišlo več denarja šele 2004-2008, ki je potem odtekel nazaj v cegle. :| Po drugi strani so mladi bistveno bolj investment-savy, in vlagajo v kripto/ETF-e, da si potem uredijo stanovanje, ampak načeloma se ne gredo potem flippanja fletov temveč nadaljujejo z izpostavljenostjo fin. trgom in ne SLO ceglom.
Po mojem je tu bolj fin. nepismenost starejših generacij. Zadeva deluje zato podobno kot irski ali pa španski nepremičninski balon.
Don't invest like a Joe. Invest like a Simon.

V Sloveniji se ne moreš it "flipanja" stanovanj brez svojega dela in/ali vložka. Ne izide se. Če pa nekdo lahko sam obnovi neko stanovanje ali hišo, bo s tem sigurno naredu več koristi kot z nekimi delnicami. Koristi zase in za druge, ki bojo imeli kje živet.
Je pa treba delat, jebiga.

Telbanc ::

Utk je izjavil:

Mi jamramo? Ker so cene visoke in nisem prepričan, da se mi splača kupit še 4. hišo? Ok, jamram.

Glej da bo podkletena, tud tam lahko zbašeš kakega najemnika. Krompir ven in najemnika not. :))

In potem morda pridi razlagat o fer cenah in epski empatiji do najemnikov. Ki jim bi lahko računal več, pa jim ne, ker da si "veliki dobrotnik".

Spet programiraš?
Hvala bogu, nisem cepljen za covid-19.

Jugoslovanske hiše imajo skoraj vse klet. Ampak ne v zemlji.

Ta teden sem naredu več kot ti celo leto, brez skrbi za to.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Utk ()

Utk je izjavil:

Jugoslovanske hiše imajo skoraj vse klet. Ampak ne v zemlji.

Ta teden sem naredu več kot ti celo leto, brez skrbi za to.

Če ugibam, vsaj nekaj tvojih najemnikov zna programirat. Tele stare yugo hiše, takih ne delajo več. :D

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Telbanc ()

kriptobog ::

Torrent je izjavil:

kriptobog je izjavil:

Enako kot anekdote, da par oba s povprečno plačo ne moreta kupiti stanovanja kajneda. V okolici Radovljice je hiša. PArcelo sem kupil prej ko je bilo še 80EUR/m2, sosednje so šle pred kratkim za 300... Gradil sem v 2020. Hiša me je prišla cca 1200EUR/m2 s papirji in temeljno ploščo. Na ključ. Plače sem imel takrat 2600 bruto in 20k v celem letu na popoldanca. Proti koncu gradnje (10 mesecev po začetku), sem imel plačo 3500. Če ne bi kupil parcele prej, bi gradil na drugi strani Trojan. Ena ideja je bila tudi prodati parcelo, če ne bi dobil dovolj kredita za hišo in kupit parcelo pri Žalcu, ker so bile takrat 5x ceneje kot bi jaz dobil za svojo.

Moje anekdote imajo podporo v statistiki. Jo ima tvoja? Torej si parcelo kupil za 80EUR/m2, danes so pa baje 300EUR/m2. Je danes povprečna plača tud višja za 3,75x, kot takrat ko si kupil? Nisi podal informacije, kdaj si kupil parcelo. Mislim, da ne rabimo več nič drugega napisat. Samo dokaz več, da je potreben tud davek na nepozidana zemljišča.

Mato989 je izjavil:

zavajon je izjavil:

Utk je izjavil:

Sploh nobenga ne zanima, kaj bote kupovali. Glavno, da bote prodajali ali pa oddajali.

Na moji lokaciji je danes toliko pacela. Ce bi znal brat bi pa videl, da ce ne bi slo skozi, bi kupil na drugem koncu drzave kjer je veliko ceneje. Torej prilagodil bi se svojim zmoznostim in sel tja kjer je ceneje. Ampak jamranje je se vedno lazje ane.
Parcela je bila kupljena v 2018.

Drugace so pa prodali pri nas vse parcele in vse pozidali. Ena je se v gradnji zdaj. Investicija parcela+hisa na kljuc, 500k. Pa sta kar mlada no.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: kriptobog ()

johnnyyy ::

Malidelničar je izjavil:

Ok ampak ne vem, eni ste omenjali travmo vaših staršev (in vas) zaradi NKBM. Jaz sem se tudi opekel. Pa imam še vedno v delnicah (tudi na LJSE, kjer blue chipe redno spremljam), istočasno pa ne izključujem še kakšno naložbo v nepremičnino nekdaj, nekoč.
Se mi zdi, da 'NKBM saga' ne more biti izgovor, da ljudje dajejo vse v cegle. Saj so isto cegle/flete ljudje kupovali že v devetdesetih, na borzo je prišlo več denarja šele 2004-2008, ki je potem odtekel nazaj v cegle. :| Po drugi strani so mladi bistveno bolj investment-savy, in vlagajo v kripto/ETF-e, da si potem uredijo stanovanje, ampak načeloma se ne gredo potem flippanja fletov temveč nadaljujejo z izpostavljenostjo fin. trgom in ne SLO ceglom.
Po mojem je tu bolj fin. nepismenost starejših generacij. Zadeva deluje zato podobno kot irski ali pa španski nepremičninski balon.

Naš slab odnos do kapitala ima precej dolgo brado. Saj ni potrebno gledati samo NKBM, lahko pogledamo še certifikate, kjer so ljudje vlagali v našo industrijo ki je potem propadla ali pa bila izropana. Lahko pa gremo še v obdobje po 2. SV ko so komunisti vzeli tovarne.

Pač v teh 30 letih samostojnosti smo se nekaj naučili a bo potrebno še nekaj generacij, da pride do zadnjega.

Eden izmed večjih težav je IMO socializem in to, da je ogromno nesposobnih ljudi prišlo do stanovanj. Sam poznam nekaj primerov, ko je neka navadna delavka na penzijo podedovala stanovanje po starših, mož pa ji je umrl. Ker nikoli v življenju ni bila primorana se ukvarjati s stanovanji in podobnimi zadevami, je sedaj problem ker 1) sama ne zna renovirati 2) nobenega ne pozna da bi to naredil 3) interneta ne zna uporabljati da bi nekoga našla itd. Potem se to skalira na oddajanje, ko ji je sestavit pogodbo raketna znanost (samo sestavit), da pa bi bila stvar še zakonsko usklajena je pa pot na Mars. Z nizko penzijo nekaj ne upa tvegati da bi to delal nek drug in krog se obrne. Ko v glavo stopi še boomerska vzvišenost, potem vidimo kje smo.

Malidelničar je izjavil:

Ja ampak ti nisi star 50, 60, 70...

TI je še en napisal... ene generacije imajo malo kolektivnega izročila 3 generacij...najprej je pradedek, pri nekaterih celo dedek, šel skozi Komunistično nacionalizacijo in jo gledal v živo.... in je potem cel svoj lajf nabijal to svojemu otroku... pol je otrok šel skozi certifikate pri osamosvojitvi in je gledal kako so pokradli fabrike katerih solastnik je bil pa stečaje..., potem je mogoče ta isti vložil v balkanske sklade, njegov froc pa v NKBM... in kaj so sklenili skozi tole? Da edino kar jim je ostalo je to da je deda postavil bajto, foter vikend, mali pa ima še 2 parceli ki jih je deda kupil za 2 kravi in 2 šnopsa leta 1945...

In kaj vidiš skozi to kolektivno sumu sumarum 3 generacij... da certifikatov ni več, so propadli, skladi tudi, delnica je šla v kurac pa tako je bila oglaševana od veledoktorja ekonomije, gospoda Bajuka... ostala je samo še Zemlja in cigli...

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Mato989 ()

kriptobog je izjavil:

Na moji lokaciji je danes toliko pacela. Ce bi znal brat bi pa videl, da ce ne bi slo skozi, bi kupil na drugem koncu drzave kjer je veliko ceneje. Torej prilagodil bi se svojim zmoznostim in sel tja kjer je ceneje. Ampak jamranje je se vedno lazje ane.

Drugace so pa prodali pri nas vse parcele in vse pozidali. Ena je se v gradnji zdaj. Investicija parcela+hisa na kljuc, 500k. Pa sta kar mlada no.

Jaz že znam brat, ampak očitno ti ne znaš razmišljat. Te floskule in hipotetične anekdote, kaj bi ti kao naredil, nič ne pomenijo. Danes je tud v Žalcu cena dost višja kot takrat, plača pa ne tolk.

Aja, mlada sta in sta kupila hišo za 500k. Neverjetno. To je dokaz, da je vse ok. Sploh ne veš od kod jima denar. Sta mogoče prodala podarjeno/podedovano stanovanje v LJ za 300k? Ne veš, ker nabijaš neumnosti. Jasno je kolk so šle cene gor in kolk plače v povprečju.

Mato989 je izjavil:

Malidelničar je izjavil:

TI je še en napisal... ene generacije imajo malo kolektivnega izročila 3 generacij...najprej je pradedek, pri nekaterih celo dedek, šel skozi Komunistično nacionalizacijo in jo gledal v živo.... in je potem cel svoj lajf nabijal to svojemu otroku... pol je otrok šel skozi certifikate pri osamosvojitvi in je gledal kako so pokradli fabrike katerih solastnik je bil pa stečaje..., potem je mogoče ta isti vložil v balkanske sklade, njegov froc pa v NKBM... in kaj so sklenili skozi tole? Da edino kar jim je ostalo je to da je deda postavil bajto, foter vikend, mali pa ima še 2 parceli ki jih je deda kupil za 2 kravi in 2 šnopsa leta 1945...

In kaj vidiš skozi to kolektivno sumu sumarum 3 generacij... da certifikatov ni več, so propadli, skladi tudi, delnica je šla v kurac pa tako je bila oglaševana od veledoktorja ekonomije, gospoda Bajuka... ostala je samo še Zemlja in cigli...

Sedaj bo pa še to propadlo zarad kapitalističnega davka, ker se bo reformiral jugoslovanski. :))

Zgodovina sprememb…

Jasno je kolk so šle cene gor in kolk plače v povprečju.

Jasno je predvsem to da velika večina ljudi tudi mladih nima težav z nepremičninami, in tiste posamezne anekdote jokic to ne spremenijo...

Benny123 ::

Uau a res.. mladi nimajo težav..

Med evropsko sedemindvajseterico smo zdaj že drugi po odstotku mladih med 18. in 34. letom starosti, ki še vedno bivajo pri starših - kar 68 odstotkov te generacije se s tega vidika še ni osamosvojilo -, če pa gledamo samo moško populacijo v tem starostnem obdobju, smo s skoraj 75-odstotnim deležem na neslavnem prvem mestu. V zadnjih desetih letih se je delež mladih med 25. in 29. letom starosti, ki živijo v skupnem gospodinjstvu z materjo, povečal s 44 na 66 odstotkov.

Benny123 je izjavil:

Uau a res.. mladi nimajo težav..

Med evropsko sedemindvajseterico smo zdaj že drugi po odstotku mladih med 18. in 34. letom starosti, ki še vedno bivajo pri starših - kar 68 odstotkov te generacije se s tega vidika še ni osamosvojilo -, če pa gledamo samo moško populacijo v tem starostnem obdobju, smo s skoraj 75-odstotnim deležem na neslavnem prvem mestu. V zadnjih desetih letih se je delež mladih med 25. in 29. letom starosti, ki živijo v skupnem gospodinjstvu z materjo, povečal s 44 na 66 odstotkov.

In to so podatki za 2011.. kreten

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Benny123 ()

Jap, lep statističen spin... stotine takih ki so KAO doma, so v reali v svoji mansardi z ločenim vhodom, ampak uradno za statistiko so seveda doma... in to si ti in tebi podobni predstavljate da so skupaj z mamico in atejem v 1 sobnem... v resnici pa niti ne iščejo večino ma kaj druga ker raje zapijajo keš zgoraj pa imajo 90-120m2 mansarde z lastnim vhodom.

Hell jaz sem uradno še vedno prijavljen doma... torej padem v statistiko a na svojem že 4 leta+

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Mato989 ()

:)

Raziskava Mladina 2010 je na primer pokazala, da skoraj 42 odstotkov mladih med 15. in 29. letom, ki so se odselili od doma, biva v stanovanju v lasti staršev ali partnerjevih staršev, 31 odstotkov jih stanuje v najetem stanovanju in 27 odstotkov v lastnem ali partnerjevem stanovanju. Skoraj polovica (49 odstotkov) tistih, ki so lastniki, so nepremičnino podedovali, tretjina si je pomagala s posojilom

Pred 20 leti je bila povprečna najemnina za družbeno stanovanje v velikosti 56 kvadratnih metrov od 7,3 do 9,1 odstotka povprečnega neto osebnega dohodka, zdaj po nekaterih izračunih za posojilo ali tržno najemnino v povprečju porabimo od 30 do 40 odstotkov dohodka. V MSS so ob tem še povedali, da je že popis v letu 2002 pokazal, da je bilo v Sloveniji takrat nenaseljenih več kot 78.000 stanovanj (brez počitniških objektov). Spet leta 2011..

Zgodovina sprememb…

Mato989 je izjavil:

Jap, lep statističen spin... stotine takih ki so KAO doma, so v reali v svoji mansardi z ločenim vhodom, ampak uradno za statistiko so seveda doma... in to si ti in tebi podobni predstavljate da so skupaj z mamico in atejem v 1 sobnem... v resnici pa niti ne iščejo večino ma kaj druga ker raje zapijajo keš zgoraj pa imajo 90-120m2 mansarde z lastnim vhodom.

Hell jaz sem uradno še vedno prijavljen doma... torej padem v statistiko a na svojem že 4 leta+

Goljufas in misliš da vsi.

Aja mansarda od očija pa velja k da si na svojem hahaha debil

Zgodovina sprememb…

Benny123 je izjavil:

Mato989 je izjavil:

Goljufas in misliš da vsi.

Aja mansarda od očija pa velja k da si na svojem hahaha debil

Kje pa si... kaj pa je "na svojem" za ene je to ločen vhod, za drugega ločena bajta tudi če je na očijevi parceli, za tretje, da tašča/tast ne morta k tebi v copatih... za druge samo LJ...

Back in the days je bilo logično da en od otrok vzame ksebi enga od staršev, ponavadi ko ta ostane že itak sam.

Kdo je takrat pri komu?

Mato989 je izjavil:

Jasno je predvsem to da velika večina ljudi tudi mladih nima težav z nepremičninami, in tiste posamezne anekdote jokic to ne spremenijo...

Na Ptuju mogoče. Moga briga Ptuj.

Zdaj Ptuj velja za neko bogato mesto?

Utk je izjavil:

Ne, ampak za poceni vukojebino. Vedno bil in vedno bo, v prihodnosti verjetno še bolj.

kamiKaZaA ::

Torrent je izjavil:

Utk je izjavil:

Ne, ampak za poceni vukojebino. Vedno bil in vedno bo, v prihodnosti verjetno še bolj.

Poceni? Zakaj potem ne kupiš novogradnje na Ptuju, če je tako poceni:

3-sobno: PTUJ, 157.7 m2 - 360.000€
https://www.nepremicnine.net/oglasi-pro...

3-sobno: PTUJ, 155.8 m2 - 338.000€

Okolica Ptuja, 3-sobno: NJIVERCE, 66.1 m2 - 225.000€ (z DDV oz. 205.000€ brez DDV)

Mato989 je izjavil:

Tisti požar no v Ameriki, zaj bogatuni ki so meli vsega polno rit in miljonske vile, vijejo roke in hočejo da jim sirotinja pomaga, pač hočejo pomoč. Ne vem, zakaj me osebnostni profil teh sedaj spreobrnjenih bogatunov, spominja nate.

Torrent je izjavil:

kriptobog je izjavil:

Jaz že znam brat, ampak očitno ti ne znaš razmišljat. Te floskule in hipotetične anekdote, kaj bi ti kao naredil, nič ne pomenijo. Danes je tud v Žalcu cena dost višja kot takrat, plača pa ne tolk.

Aja, mlada sta in sta kupila hišo za 500k. Neverjetno. To je dokaz, da je vse ok. Sploh ne veš od kod jima denar. Sta mogoče prodala podarjeno/podedovano stanovanje v LJ za 300k? Ne veš, ker nabijaš neumnosti. Jasno je kolk so šle cene gor in kolk plače v povprečju.

Mato989 je izjavil:

Malidelničar je izjavil:

Sedaj bo pa še to propadlo zarad kapitalističnega davka, ker se bo reformiral jugoslovanski. :))

Oh jamracek. Ti povem od kod denar. Nekaj cez 100k sta imela privarcevanih, ker sta zivela v mansardi pri starih in sta varcevala. 400k imata skupno krede. Vsak svoj kredit, na 20 let. Vbij si v glavo, da lastnistvo pac ni pravica. Za jamrace imas se vedno opcijo najeti.

Malidelničar ::

kriptobog: dobi se tudi bolj ugodne opcije, tako da mladim ni potrebno vzeti toliko krede.

Recimo nekaj opcij stanovanj:

Okolica LJ!
1. Za 90k, Dobrepolje, 162 kvadratov:
2. Za 159k, Ivančna Gorica, 87 kvadratov:
3. Za 155k, Šmartno pri Litiji, 60 kvadratov:
Potem Savinjska:
1. Za 89k, Celje, 66,6 kvadratov:
2. Za 155k, Celje, 117 kvadratov:
3. Za 150k, Žalec, 140 kvadratov:
Potem Podravska:
1. Za 85k, Lenart v Slovenskih goricah, 43 kvadratov (dober deal za samskega mladega ko se osamosvaja)
2. Za 63k, Središče ob Dravi, 46 kvadratov (zelo lepo za samskega, maldi par ki začenja)
https://nepremicnine.net/oglasi-prodaja...
3. Za 144k, Maribor, 80 kvadratov:

Nekajkrat sem omenjal hiše, če pa to mladim ne sede, so opcije v različnih SLO regijah da se začne.
Don't invest like a Joe. Invest like a Simon.

Malidelničar je izjavil:

kriptobog: dobi se tudi bolj ugodne opcije, tako da mladim ni potrebno vzeti toliko krede.

Okolica LJ!
Potem Savinjska:
Potem Podravska:
1. Za 85k, Lenart v Slovenskih goricah, 43 kvadratov (dober deal za samskega mladega ko se osamosvaja)
2. Za 63k, Središče ob Dravi, 46 kvadratov (zelo lepo za samskega, maldi par ki začenja)

Nekajkrat sem omenjal hiše, če pa to mladim ne sede, so opcije v različnih SLO regijah da se začne.

vem da se dobi. Povej to jamracem.

immortan ::

1870 letnik, si normaln mal :D to je max 50.000

mm&r ::

Malidelničar je izjavil:

Okolica LJ!
Potem Savinjska:
Potem Podravska:

Imate mogoče nabor podobnih primerov tudi za zahodni del države?

jernejl ::

kriptobog je izjavil:

vem da se dobi. Povej to jamracem.
Jamrači ste predvsem tisti, ki se bojite, da bi morali od nepremičnin plačati toliko davkov kot drugod v razvitem svetu.
Vsi vemo, koliko davkov plačujejo drugje, ampak vam jamračem je to zelo težko dopovedati.

In kot si pravilno ugotovil, ljudje se morajo prilagoditi. Če se bo lastniku pravično visok davek zdel previsok, bo pač prodal in se preselil nekam, kjer je ceneje. Če mu je tudi to predrago, bo pač prodal in šel v najem, saj - kot si pravilno ugotovil - lastništvo nepremičnine ni nobena pravica.

Ne gre se za jamranje ampak rezen Lenarta, (4 nadstropjeza mladi par) in isto Šmartno pri Litiji, ni nič vse skup, pa še to je za tretjino predrago. Sem dal že ene trikrat link do ene vukojebine, kjer se dobijo novi stani po manj ko 1500 meter.

Če kupiš une stare pajznle, bankrotiraš ko spusti streha, ker gre za dvostanovanjske bajte, kamen, moraš met pohištvo 10 cm od stene da ti ne splesni. To sploh nima cene, lah so veseli, če sploh kdo pride to pogledat.

Itak se bodo prilagodili lastniki več nepremičnin, in šli svojo neoliberalno agendo spuščat na "Menjalnik". Zaj pa jokcajo ko uni u Ameriki, ko so jim zgorele desetlkrat precenjene lesene bajte. Sam te groza, ko vidiš, kako tam gradijo, od bajte ostane sam dimnik, in za tisto leseno kozlarijo hočejo 20 milijonov. Bogec mili. Analogija se kar sama ponuja. Vedno večji keš, za vedno večji krš od nepremičnine.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Telbanc ()

jernejl ::

EWER115 je izjavil:

Če vam kaj ne paše..kapital je plaha ptica.
Kar brez skrbi, nepremičnine ne bodo nikamor šle.

kamiKaZaA je izjavil:

Torrent je izjavil:

Utk je izjavil:

Poceni? Zakaj potem ne kupiš novogradnje na Ptuju, če je tako poceni:

3-sobno: PTUJ, 157.7 m2 - 360.000EUR

3-sobno: PTUJ, 155.8 m2 - 338.000EUR

Okolica Ptuja, 3-sobno: NJIVERCE, 66.1 m2 - 225.000EUR (z DDV oz. 205.000EUR brez DDV)

Zato ker je Ptuj. Zakaj bi kupoval te nasedle projekte? :))

kriptobog je izjavil:

Oh jamracek. Ti povem od kod denar. Nekaj cez 100k sta imela privarcevanih, ker sta zivela v mansardi pri starih in sta varcevala. 400k imata skupno krede. Vsak svoj kredit, na 20 let. Vbij si v glavo, da lastnistvo pac ni pravica. Za jamrace imas se vedno opcijo najeti.

Hahaha, seveda. Zdaj že poznaš celo njuno življenjsko zgodbo. :))

Pa recimo, da je res. Da sta vsak vzela 200k kredita, pomeni, da sta v top plačanih kadrih, da lahko kupita eno hišo v malo manjši vukojebini. :))

Zgodovina sprememb…

WhiteAngel ::

Utk je izjavil:

Dokler je država v Telekomu, NLB, Krki, Luki, bi samo norc vlagal not resne denarje. Ok, Krka je še dokaj samostojna, drugje pa lahko država kadarkoli odloči karkoli. Pa niti za Krko ni to nemogoče.

Huh, še pomnite SAVA leta 2008? To je bilo leta pred NKBMjem. Bohorič je obljubljal, da je to dobro stoječa firma s trdno kapitalsko ustreznostjo ... Takrat sem spušil vse, moja starša tudi. Potem sem začel kupovati ameriške bluchipe in bitcoin. Jebeš LJSE in naše finančne strokovnjake.

Glejte, sej jaz razumem, da bo konkretno peklo, ko bote ugotovili kolk so vredne te vaše hiše in stanovanja ob poštenem davku, če že zdaj peče ob omembi predloga, ampak žal enkrat je to potrebno uredit. Sej ste sami ultra sposobneži in bote že preživeli. :))

WhiteAngel je izjavil:

Utk je izjavil:

Huh, še pomnite SAVA leta 2008? To je bilo leta pred NKBMjem. Bohorič je obljubljal, da je to dobro stoječa firma s trdno kapitalsko ustreznostjo ... Takrat sem spušil vse, moja starša tudi. Potem sem začel kupovati ameriške bluchipe in bitcoin. Jebeš LJSE in naše finančne strokovnjake.

Se še spomniš, ko so vsi obljubljali, da so nepremičnine top naložba, ampak pač z manjšimi donosi? No... :))
««
789 / 792
»»