» »

Kaj je vzrok za tako rast in tak trenuten nivo cen nepremičnin v Sloveniji?

Kaj je vzrok za tako rast in tak trenuten nivo cen nepremičnin v Sloveniji?

Temo vidijo: vsi
««
689 / 741
»»

Invictus ::

eEdbM je izjavil:

Ja, ne bom ponovno dodajal numbeo linkov, ker bo Utk spet hud :)

Ti linki so brez zveze, ker je samo neuporabna statistika brez upoštevanja lokalnih posebnosti.

Da neko informacijo, sam life je mal drugačen...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

Mato989 ::

ginekk je izjavil:

Saj če bo davek na prazne nepremičnine, potem morajo določit tudi spodnjo mejo za oddajanje.

Drugače, nihče ne more preprečit, da oddam prijatelju za 1 cent/mesec.

Ne smao to, prisilit morajo ljudi v najem :D
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115

zodiak ::

Mato989 je izjavil:

johnnyyy je izjavil:

zavajon je izjavil:

Močno dvomim, da bi se ob tolikšni koncentraciji Slovencev v teh krajih interes za lastništvo nepremičnin tako zmanjšal ;)

Pozabljaš da se generacije spreminjajo in menjajo. Že danes imamo precej mladih, ki od države zahtevajo, da naj zgradi stanovanja. Mladih, ki hočejo poceni najem je čedalje več, na drugi strani imaš boomerje, ki so bolj pristaši lastništva - a počasi umirajo.

Z nepremičninami se lahko čez 30 let tako zgodi podobno kot s kmetijami. Kar bo na dobri lokaciji in ohranjeno bo imelo prihodnost, kar pa bo na nekem obrobju in v slabem stanju, pa ne bo hotel nihče.

To sem jaz že davno napovedal...

Čim bo umrla generacija ljudi 1940-1960... bodo cene nepremičnin začele padat... ker bodo dediči to vidli da ni zastojn imeti 2-3 nepremičnine z parcelo da je treba to urejat in skrbet... in bodo prodali.

Že na našem vikendu se to opaža... dokelr sta lahko babi in deda delala dnevno je vikend bil v top stanju, zdaj ko so stari v penziji je še za silo, ko oni več ne bodo mogli se proda... ker jaz delat gor ne mislim hodit.

Maš pa še 3 možnost. Plačaš nekoga , da ti dela. Pa verjetno niti nebo drago, ker je ljudi ki delajo nekej za male pare veliko.

eEdbM ::

Invictus je izjavil:

eEdbM je izjavil:

Ja, ne bom ponovno dodajal numbeo linkov, ker bo Utk spet hud :)

Ti linki so brez zveze, ker je samo neuporabna statistika brez upoštevanja lokalnih posebnosti.

Da neko informacijo, sam life je mal drugačen...

Drži, kot rečeno, numbeo je nujen pogoj pred odločitvijo, sam po sebi pa ni zadosten za samo odločitev.

Zanimivimo pa mi je, da na slo-tech "nujen pogoj in zadosten pogoj" tako redko uporabljeno, verjetno so leta kriva in eu-diokracija sama posebi.

Utk ::

eEdbM je izjavil:

Utk je izjavil:

Numbeo je kot vsaka statistika čisto v redu, ampak moraš vedet kaj pomeni, in kaj NE pomeni.

Da se ne bova zapletala in prevzemala reflektorjev - rade volje pogledam tisto, ki jo boš predlagal, da potem ugotovimo razhajanja :D

Global property guide, Slovenia - da bo vsaj neka korist od te najine korespondence tokrat :D

Od samih primerjav ni nobene koristi, če ne veš kaj potem naredit. V Avstriji in Nemčiji so večje plače, to res ni neka skrivnost.
Zakaj niso pri nas cene stanovanj tolk nižje kot so plače je pa druga stvar. Saj tudi cene avtov niso tolk nižje.
Najbrž tudi zato, ker smo pripravljeni malo več dat za stanovanje kot oni. Oni grejo pač v najem. Če bi imeli gor tako razmerje med cenami stanovanj in najema kot je pri nas, ne bi nihče kupil stanovanja.
Kaj bi se potem zgodilo na trgu...ali bi šle najemnine gor ali pa cene dol, druge možnosti ni. Najbrž pa oboje.
Kako zgradit več je pa tudi jasno vsakemu, ki ni popoln bebec oz. sodeluje v trenutni vladi. Definitivno ne tako, da se čaka državo da kaj zgradi.

Zanimivimo pa mi je, da na slo-tech "nujen pogoj in zadosten pogoj" tako redko uporabljeno, verjetno so leta kriva in eu-diokracija sama posebi.

Pač tu nismo več taki mulci, da se bi zarad stanovanja selili nekam. Če se bi, se bi zarad drugega razloga. Če imaš ti tolk stare otroke, ok, primerjaj, ampak jaz bom za svoje raje poskrbel tako, da bojo lahko tudi tu ostali, če bojo hoteli. Če si ti failal pri tem, je samo en krivec...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Utk ()

eEdbM je izjavil:

Glede na tisto numbeo statistiko se še vedno splača selit v Nemčijo.

Sam zase vem, da se mi ne splača, ker bom živel slabše in dražje...

Moji so polnoletni, so že precej zahtevni postali, zdaj je tudi čas blizu idealnega za premika v lastništvu teh par slovenskih nepremičnin :D

Meni osebno je najbolj všeč Južna Dalmacija, ne glede na tiste povprečne primerjave, ker itak delam v lokalnem okolju ampak ne za lokalne stranke, všeč pa so mi tamkajšnje naravne danosti in povezane aktivnosti :D

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: eEdbM ()

Aha, se pravi se bi selil ravno tam kjer ti numbeo statistika pravi, da pa res ne smeš (sem na blef precej prepričan, da tako pravi, ne bom pa preverjal).
Zakaj? Ker tam ne piše vsega.

Ne vem, kaj pravi, ne iščem potrditve na numbeo, dovolj poznam iz prve roke :D

In bi rad še veeeeliko bolje. Invictus, ti ne? :D

No vidiš, si končno priznal, da je numbeo bolj ali manj brez veze. Dober hec, ampak nič več.

Ne, numbeo je nujen pogojen, ne pa zadosten. V primeru poznavanja vsega ostalega bi morda celo bil zadosten, izjemoma :D

Preden bi se res odločil dvigniti sidro (!!), bi še tisto preveril.

Grem kar pogledat... Prilepim :D

zodiak je izjavil:

Mato989 je izjavil:

johnnyyy je izjavil:

zavajon je izjavil:

Močno dvomim, da bi se ob tolikšni koncentraciji Slovencev v teh krajih interes za lastništvo nepremičnin tako zmanjšal ;)

Pozabljaš da se generacije spreminjajo in menjajo. Že danes imamo precej mladih, ki od države zahtevajo, da naj zgradi stanovanja. Mladih, ki hočejo poceni najem je čedalje več, na drugi strani imaš boomerje, ki so bolj pristaši lastništva - a počasi umirajo.

Z nepremičninami se lahko čez 30 let tako zgodi podobno kot s kmetijami. Kar bo na dobri lokaciji in ohranjeno bo imelo prihodnost, kar pa bo na nekem obrobju in v slabem stanju, pa ne bo hotel nihče.

Čim bo umrla generacija ljudi 1940-1960... bodo cene nepremičnin začele padat... ker bodo dediči to vidli da ni zastojn imeti 2-3 nepremičnine z parcelo da je treba to urejat in skrbet... in bodo prodali.

Že na našem vikendu se to opaža... dokelr sta lahko babi in deda delala dnevno je vikend bil v top stanju, zdaj ko so stari v penziji je še za silo, ko oni več ne bodo mogli se proda... ker jaz delat gor ne mislim hodit.

Maš pa še 3 možnost. Plačaš nekoga , da ti dela. Pa verjetno niti nebo drago, ker je ljudi ki delajo nekej za male pare veliko.

Ampak s tem se potem spet moram ukvarjat, pa nakazovat, pa se dogovarjat, pa odločat... če pa prodaš pa je to to...

eEdbM je izjavil:

Ne, numbeo je nujen pogojen, ne pa zadosten. V primeru poznavanja vsega ostalega bi morda celo bil zadosten, izjemoma :D

Preden bi se res odločil dvigniti sidro (!!), bi še tisto preveril.

Grem kar pogledat... Prilepim :D

Kako je nujen, če si se pa odločil za Dalmacijo tudi brez njega?

johnnyyy ::

zavajon je izjavil:

Seveda je vedno več mladih, ki si ne morejo privoščiti nakupa stanovanja, zato zahtevajo od države, da zgradi javna stanovanja.
Ampak menim, da bo preteklo še dosti let, da bo takih toliko, da bodo prevagali tiste, ki nepremičninskemu davku nasprotujejo.

Hja, kaj pa vem - kolikor osebno poznam naše "nepremičninske" aktiviste, res nihče nima nič nepremičnin v lasti, imajo pa starši precej in oni bodo dediči.

zavajon je izjavil:

Pa tu ne gre za to, da bi bil nekdo pristaš lastništva ali ne.
Ti boomerji, kot jih imenuješ, so bili prva generacija tistih, ki so kupovali stanovanja s 30-letnim kreditom, torej v tem času niso mogli akumulirati kapitala za to, da bi njihovi otroci to uporabili kot polog za najem kredita. In ti otroci zdaj odraščajo. Najbrž bi tudi oni imeli radi stanovanje v lasti, saj so tako kot njihovi starši kmetavzarski Slovenci, a si ga pač nikoli v življenju ne bodo mogli privoščiti. Razen če bi se držali Matototvega recepta, kar pa pri večini ni možno.

Eno so sanje drugo je resničnost, ki ni konstantna in se s časom spreminja. Želja po lastništvu je pri mladih čedalje manjša, saj je čedalje več zakonodaje, pravil, odgovornosti, ki jih nočejo prevzeti. Poleg tega je čedalje manj mladih v nekih "hišnih poklicih", zato je lažje težiti državi, da naj zgradi in da v najem in vsi to plačamo, kot da bi se sami lotili.

Jaz sem raje v najemu, kot lastnik in najemodajalcu težim, da sosedu kopalnica zamaka, pa da je stena plesniva, pa da so okna slaba itd. Ampak realnost je, da državnega stanovanja ne bi dobil, tržno bi me pri jamranju prej kot selj odslovili, tako ostane samo še lastništvo, pa da sam popravim/uredim stvari, ki jih lahko.

Mato989 je izjavil:

Seveda lahko pride do padca cen - v teoretičnem povprečju. V praksi pa boš imel ohranjene hiše/stanovanja z urejeno dokumentacijo, ki bodo dražje, na drugi strani pa hiše z raznimi nelegalnimi prizidki ali v slabem stanju za drobiž.

Seveda lahko pride do padca cen - v teoretičnem povprečju. V praksi pa boš imel ohranjene hiše/stanovanja z urejeno dokumentacijo, ki bodo dražje, na drugi strani pa hiše z raznimi nelegalnimi prizidki ali v slabem stanju za drobiž.

Poglej jaz vidim marsikaj takole:

Otroci so študirali v LJ in ostali nekje tam... starci majo bajto doma nekje pri Ormožu ali Gorišnici ali pri Ljutomeru, Lenartu... pa še vikend nekje v Halozah...

Oba otroka, bosta to podedovala ko starši umrejo, torej bajto nekje in vikend v Halozah... z LJ je velika verjetnost da se jima ne bo ljubilo vozit, marsikdo se ne bo preselil nazaj, hence prodaja...

Nekateri že to aktivno počnejo zadnja leta, pred 15 leti še tega ni bilo.

Ni mi tako vseeno kot tebi Utk, tvoji cilji za plačo niso kar tako :D

Ehm, se opravičujem za poznost, telekomova (!) optika (!) je res najhujša katastrofa, kaj mi je bilo potrebno jemati naročnino pri paradržavni firmi...

Split izgleda kar neugodno drag, čeprav ni tako slabo, če nimaš njihovega lokalnega povprečnega dohodka... Je pa Šibenik še boljši za nas, siromake, je vsaj nekaj manj znan :D

No vidiš, čeprav je dol kao tolk slabše, če imaš samo 200 evrov več plače kot lokalci, si že na boljšem kot povprečnež v Ljubljani.
S tem da se bi dol zelo verjetno veliko lažje privoščil neko normalno hišo, z normalno parcelo, kot pa v Ljubljani. In v Avstriji, bi reku...čeprav numbeo pravi popolnoma nasprotno.

Pa jaz nimam "200€ več plače" kot lokalci, hehe. Kako bi to lepo in dovolj skromno rekel? Invictus, pomagaš? Eh ne, ti si že prehud.

Primerjam večino stroškov glede na moje prihodke, ustrezno korigirane na lokalno povprečno plačo. Še zdaj ne razumeš? Zato pa je Šibenik ustreznejši od Splita glede na moj standard. Aja, jaz sicer delam za Avstrijce, včasih Američane, Slovenije se izogibam, če je le možno, živim pa res ne tam, ker raje plačajo dodatek, da me ne gledajo in še prav jim dam :D

Saj so ugodnejše lokacije tudi ampak naj bo za danes, ostalo se pogovarjamo drugič, če sploh :D

Sej sem napisal "če samo 200 več".
Če delaš za Avstrijce in ti tako pomemben numbeo pravi, da je gor bolje, potem je čist jasno, da si en hinavec...
Drugi bi morali it gor, ampak ne ti, ti boš šel še južneje :)

Ja, res je, nimam klasične zaposlitve in ni mi potrebno biti pri naročnikih, ker to lahko delam sicer tudi iz Malezije ali Tajske ampak tja me ne mika, mladim lepim dekletom (če jih pomotoma ne zamenjaš) navkljub. Kot rečeno je numbeo samo nujen za primerjavo stroškov, ni pa zadosten pogoj, da se tja selim. Sicer je res, da imam aspiracije v finančni industriji ampak tistega pasivca še za povprečno penzijo ni dovolj v tem trenutku vsak mesec, no, mogoče je, če si na bobipalčkah. Se že razumemo? Ne? Nič hudega, potem, boš povabljen na izlet, če bodo stvari tako, kot bi si želeli.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: eEdbM ()

Mato989 je izjavil:

Poglej jaz vidim marsikaj takole:

Otroci so študirali v LJ in ostali nekje tam... starci majo bajto doma nekje pri Ormožu ali Gorišnici ali pri Ljutomeru, Lenartu... pa še vikend nekje v Halozah...

Oba otroka, bosta to podedovala ko starši umrejo, torej bajto nekje in vikend v Halozah... z LJ je velika verjetnost da se jima ne bo ljubilo vozit, marsikdo se ne bo preselil nazaj, hence prodaja...

Kolikor gledam v rodni grudi, mi stvari delujejo bolj kaotične. Recimo pri eni hiši so otroci odšli (197x letniki), doštudirali dobili službe in ostali v mestu in hišo prodali (kupili so neki Gorenjci). Pri drugi hiši so malce mlajši (198x) so po smrti staršev prišli nazaj iz mesta in renovirali hišo. Od mojih sošolcev iz OŠ se nas je 1/2 izselilo v mesta. Ko gledam leto mlajše, vsi večinoma doma v mansardi ali v "dolini".

Tako bi težko rekel, kakšen je trend. Mogoče je skupno to, da je večina prišla iz mest oz. bolj razvitih krajev.

zavajon ::

johnnyyy je izjavil:

Hja, kaj pa vem - kolikor osebno poznam naše "nepremičninske" aktiviste, res nihče nima nič nepremičnin v lasti, imajo pa starši precej in oni bodo dediči.

Slaba tolažba, če pri 70-ih podeduješ nepremičnino. Danes namreč marsikdo živi do 90-ega in čez.

zavajon je izjavil:

Slaba tolažba, če pri 70-ih podeduješ nepremičnino. Danes namreč marsikdo živi do 90-ega in čez.

Za social-penzionistični sistem, kot je naš ni tako slabo. Živiš v nepremičnini, ki je v lastništvu staršev, ki so v pokoju, še ena nepremičnina se oddaja, ki je tudi v lastništvu staršev (in uradno starši kasirajo), vikend v lastništvu staršev itd. Imaš neko plačo, ki ni velika in posledično imaš malo vrtca, dobiš otroške dodatke itd. Stari starši pa razvajajo otroke, koristiš njihov vikend in še kakšno njihovo vozilo. Ko gredo otroci v SŠ dobijo zaradi majhnih prihodkov republiške štipendije. V glavnem igraš nekega socialca, dokler so starši živi in se otroci šolajo. Ko ti starši umrejo, pa so otroci že v službah, takrat pa postaneš bogat dedič in svojim otrokom narediš enako kot so tvoji starši.

Mato989 je izjavil:

Seveda je bilo, sam ti od prej nimaš spomina...

Je bilo, samo da včasih se je to prodajalo za drobiž, cela njiva za 20,000 tolarjev in podobno. Hiše nekje na vasi pa itak nihče ni hotel niti zastonj.
Zdaj je malo drugač...

Torrent ::

miha98 je izjavil:

LeQuack je izjavil:

Hrvati nas res prehitevajo na veliko žal. Davčna politike za npr. remote delavce in gospodarstvo, lotevanje črnih gradenj, plače že praktično na nivoju naših, imajo turizem ki jim ga zavidajo vse države. In zdaj še v nepremičninski politiki. Edino kar bo nam ostalo bodo drage nepremičnine, vse ostalo bo pa šlo čez mejo s trebuhom za kruhom.

A res? pol pa pejt dol v Hrvatijo. Garant ,da boš prišlepnu nazaj , takoj ko boš moral it v bolnico ali karkoli drugega na podobni ravni... Kaj to folk sanja ... Doli je dobesedno vse za en k.... Bolnice so takšne kot jih je dal zgradit naš vrli komandant Josip Broz Tito in takšne so še danes. Malo čez mejo skočiš pa vidiš realnost Hrvaške...

Daj ne nabijaj, ker nimaš pojma. Bil v bolnici v hrvaškem zagorju. Bolnica je nova, storitev in prijaznost na vrhuncu. Pri nas pa je res vse bolnice zgradil JBT.

johnnyyy je izjavil:

ginekk je izjavil:

Samo še naivnež lahko verjame, da se bo delo manj obdavčilo na račun bolj obdavčenega premoženja.

Delo je lažje obdavčit, saj imaš definirano koliko nekdo zasluži in če ne plača lahko enostavno kaznuješ njega ali podjetje, kjer dela. Poleg tega je delo bolj ovrednoteno kot nepremičnine.

Pri nepremičninah imaš prvi problem, določevanja vrednosti. Če nekdo ne plača in nima denarja imaš spet delo s prodajo itd. in če mu prodaš edino nepremičnino in človek nima denarja imaš en socialni problem več.

Kaj pa je to nek zmazek? Če obdavčiš samo dodatne nepremičnine, ta z eno nepremičnino ne bo imel denarja za davke in to za nepremičnine, ki jih nima. Zato bo mu država prodala nepremičnino in bo na cesti? Slo-tech logika očitno.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Torrent ()

zodiak je izjavil:

Invictus je izjavil:

A pri nas so pa bolnice kaj boljše?

Vse je še iz Titovih časov in še prej...

Pri nas dobiš bolniško obleko. Postelje imajo bolniško posteljnino in prevleko. Na Hrvaškem moraš imeti vse svoje oz. od doma. Tudi v Nemčiji moraš imeti svojo obleko oz. pižamo kot zanimivost. To je samo ena stvar. Bog si ga vedi koliko še kej doplačujejo doli.

Ni res. Isto je. Doplačat niti Slovenec ne rabi nič, kaj šele Hrvat. S tem, da recimo zavarovalnica sofinancira tud posebno prehrano, recimo moka brez glutena, kar pri nas niti slišat nočejo.

Zgodovina sprememb…

Torrent je izjavil:

zodiak je izjavil:

Invictus je izjavil:

Pri nas dobiš bolniško obleko. Postelje imajo bolniško posteljnino in prevleko. Na Hrvaškem moraš imeti vse svoje oz. od doma. Tudi v Nemčiji moraš imeti svojo obleko oz. pižamo kot zanimivost. To je samo ena stvar. Bog si ga vedi koliko še kej doplačujejo doli.

Ni res. Isto je. Doplačat niti Slovenec ne rabi nič, kaj šele Hrvat. S tem, da recimo zavarovalnica sofinancira tud posebno prehrano, recimo moka brez glutena, kar pri nas niti slišat nočejo.

Sej ker je to smešno, da nekdo jé moko brez glutena. Novodobna pogruntavščina. Včasih pa so vsi jedli kruh kakršen koli je že pač bil. Pa se noben ni pritoževal. Btw. Naj kdo gre pogledat bolnico v Varaždinu pa se potem javi. ( v kakšnem stanju je).

aviator ::

johnnyyy je izjavil:

zavajon je izjavil:

Za social-penzionistični sistem, kot je naš ni tako slabo. Živiš v nepremičnini, ki je v lastništvu staršev, ki so v pokoju, še ena nepremičnina se oddaja, ki je tudi v lastništvu staršev (in uradno starši kasirajo), vikend v lastništvu staršev itd. Imaš neko plačo, ki ni velika in posledično imaš malo vrtca, dobiš otroške dodatke itd. Stari starši pa razvajajo otroke, koristiš njihov vikend in še kakšno njihovo vozilo. Ko gredo otroci v SŠ dobijo zaradi majhnih prihodkov republiške štipendije. V glavnem igraš nekega socialca, dokler so starši živi in se otroci šolajo. Ko ti starši umrejo, pa so otroci že v službah, takrat pa postaneš bogat dedič in svojim otrokom narediš enako kot so tvoji starši.

Vse se sliši idealno do trenutka, ko si ostareli dedič,ki je na tak način bil obdarjen, v tem socialpenzjonisticnem sistemu ne začne domisljati, da je bog in batina in izumljati socialpenzjonisticnih pravil igre. Zacnes greniti zivljenje svojim otrokom, ker razmisljajo in delajo malo drugace, sadijo drugo vrsto paradajza in vozijo drugo vrsto hisne znamke avtomobila.

Ne vem pri nas bi blo narobe že to ker žena ni iz istega kraja. Ker potem bi lahko k hiši prizenil kak travnik, moj oče pa bi bil velik gospodar in penzijski pomembnik, ki okolico razveseljuje z krikom "sam jst devam".

zodiak je izjavil:

Torrent je izjavil:

zodiak je izjavil:

Invictus je izjavil:

Sej ker je to smešno, da nekdo jé moko brez glutena. Novodobna pogruntavščina. Včasih pa so vsi jedli kruh kakršen koli je že pač bil. Pa se noben ni pritoževal. Btw. Naj kdo gre pogledat bolnico v Varaždinu pa se potem javi. ( v kakšnem stanju je).

Itak, da je smešno, če še nisi slišal za celiakijo. Nerazgledanim je marsikaj smešno. Včasih so marsikaj delali, zato pa je bila življenjska doba primerno krajša.

Sem bil v bolnici v Zaboku. Kaj pa je narobe z Varaždinsko? Povej več, ker se ne bomo peljali na oglede bolnic po Hrvaški. Lahko povem, da je v Zaboku bolje kot v katerikoli bolnici v Sloveniji.

Enkrat sem tud na hrvaškem otoku šel zobozdravniku. Lepa ustanova, super storitev in prijazno osebje. Pa nisem rabil plačat nič z evropsko kartico. V Sloveniji v javnem zobozdravstvu so izkušnje popolno nasprotje.

Zgodovina sprememb…

Torrent je izjavil:

zodiak je izjavil:

Torrent je izjavil:

zodiak je izjavil:

Invictus je izjavil:

Itak, da je smešno, če še nisi slišal za celiakijo. Nerazgledanim je marsikaj smešno. Včasih so marsikaj delali, zato pa je bila življenjska doba primerno krajša.

Sem bil v bolnici v Zaboku. Kaj pa je narobe z Varaždinsko? Povej več, ker se ne bomo peljali na oglede bolnic po Hrvaški. Lahko povem, da je v Zaboku bolje kot v katerikoli bolnici v Sloveniji.

Enkrat sem tud na hrvaškem otoku šel zobozdravniku. Lepa ustanova, super storitev in prijazno osebje. Pa nisem rabil plačat nič z evropsko kartico. V Sloveniji v javnem zobozdravstvu so izkušnje popolno nasprotje.

Smešno je, da omenjaš to celiakijo. Veš navadni smrtniki oz. navadni ljudje ravno ne razmišljamo o tem a veš. To besedo sem verjetno nazadnje slišal v šoli. Sej veš kaj pravijo. Včasih je Hitler takšne sej vemo kaj. Varaždinska bi naj bila kot iz leta 85. Nisem bil tam so pa mi povedali tisti, ki so bili. Zastarelo v glavnem. Pa ne mi govoriti , da je nevem kako super v Zagrebu , ker sem bil tam in je mesto precej zastarelo. Ne vem ali hrvati niso sposobni sami kaj urediti ali ni denarja ali kaj je problem. Ne vem in me ne briga čisto nič.

zodiak je izjavil:

Torrent je izjavil:

zodiak je izjavil:

Torrent je izjavil:

zodiak je izjavil:

Invictus je izjavil:

Smešno je, da omenjaš to celiakijo. Veš navadni smrtniki oz. navadni ljudje ravno ne razmišljamo o tem a veš. To besedo sem verjetno nazadnje slišal v šoli. Sej veš kaj pravijo. Včasih je Hitler takšne sej vemo kaj. Varaždinska bi naj bila kot iz leta 85. Nisem bil tam so pa mi povedali tisti, ki so bili. Zastarelo v glavnem. Pa ne mi govoriti , da je nevem kako super v Zagrebu , ker sem bil tam in je mesto precej zastarelo. Ne vem ali hrvati niso sposobni sami kaj urediti ali ni denarja ali kaj je problem. Ne vem in me ne briga čisto nič.

Torej komentiraš brez razmišljanja, al kaj hočeš povedat? Al misliš, da bo zdravstvo sofinanciralo specifično živilo zarad modne muhe ljudi oz. neke trendovske shujševalne kure?

A pri nas pa ni zastarelo?

Tega nisem jaz rekel. Ti si načel to temo. Je zastarelo vsekakor. Ampak je tudi 100x boljše od najboljšega soseda. Sej sem ppvedal včasih so šli takle pred zid. Hitler, Tito, Stalin nima veze kateri.

kzzzz ::

amacar je izjavil:

amacar je izjavil:

amacar je izjavil:

amacar je izjavil:

Malo spustili ceno: https://www.nepremicnine.net/oglasi-pro...

In gremo še malo nižje, že 260k popusta

https://www.nepremicnine.net/oglasi-pro...

Ze skoraj 400k ceneje kot je startal, sedaj 729k. Nov oglas, zato ni prejsnje cene: https://www.nepremicnine.net/oglasi-pro...

Je spustil že za 500k, na 610k iz 1111k https://www.nepremicnine.net/oglasi-pro...

Lol, prodala se bo pa za < 600k. Kaj imaš to sicer za eno skripto, kaj custom?

Edit: Sem prebral nazaj, custom skriptica da, kaka šansa da vse skupaj vržeš na nek upload site in pošeraš link, ZS seveda. Bi bil puno hvaležen :).

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: kzzzz ()

redtech ::

@kzzzz kontaktiraj VelikiBrokoli, če te lahko doda v repo na Githubu.

Ta hiša se bo prodala za 300k :)

Okej, 300k je pa res karikirano. Samo takale zemljišča se prodajajo za 150-200k. Za 300k takoj nabavim in flipnem.

zodiak je izjavil:

Tega nisem jaz rekel. Ti si načel to temo. Je zastarelo vsekakor. Ampak je tudi 100x boljše od najboljšega soseda. Sej sem ppvedal včasih so šli takle pred zid. Hitler, Tito, Stalin nima veze kateri.

Jaz nisem načel te teme. Sem pa videl, da eni kr nekaj na pamet trobite. Na Hrvaškem recimo nimajo ambulant za neopredeljene, ker ni potrebe. Sej tud tam ni vse super, ampak ni treba širit neresnic, da bi se sami bolje počutili. Slovensko zdravstvo je sramota.

Nimam pojma o kakem zidu govoriš in kaj bi to naj imelo s temo. Mogoče kake travme predeluješ?

Bom dobil travme takoj zdejle ja. Dobro da je Hrvaško vrhunsko. Tako kot si vrhunski tudi ti. Sami vrhunci na tem slo-techu.

zodiak je izjavil:

Bom dobil travme takoj zdejle ja. Dobro da je Hrvaško vrhunsko. Tako kot si vrhunski tudi ti. Sami vrhunci na tem slo-techu.

Kdo pa je napisal, da je hrvaško vrhunsko? Travme očitno že imaš, tako da ni čudno, da se ti vsi zdijo vrhunski.

MadMen ::

kzzzz je izjavil:

Okej, 300k je pa res karikirano. Samo takale zemljišča se prodajajo za 150-200k. Za 300k takoj nabavim in flipnem.

To je bila verjetno šala, za 300k danes ne dobiš kaj dosti... mogoče redtech kupuje pasjo uto.

MadMen je izjavil:

kzzzz je izjavil:

To je bila verjetno šala, za 300k danes ne dobiš kaj dosti... mogoče redtech kupuje pasjo uto.

Mhm ... Tale hiša bo šla pomoje za 500k minimalno.

Telbanc ::

zodiak je izjavil:

No, če gledamo, naprej 10 - 20 let, bo Hrvaška polna filipincev in indijcev. Kak bo to vplivalo na sožitje mi ni jasno. Ker prhajajo v velikih cifrah.
Hvala bogu, nisem cepljen za covid-19.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Telbanc ()

toro69 ::

kzzzz je izjavil:

MadMen je izjavil:

kzzzz je izjavil:

Ne bo prišla, ker sem ponudil 560k na roke :)

LeQuack ::

A ni tako da je oglešavana cena samo izklicna, potem pa kupci ponujajo več oz. se stepejo?
Quack !

redtech ::

@MadMen uta je ta hiša na 400m parcele, podolgovati prostori, zgoraj pobiti ozki prostori... tudi za 300k je ne kupim, ker mi ni všeč.

Predstavljaj si 2 taki hiši v soseski, prvo bi kupil nekdo za 1,1M, drugo bi sedaj kupil nekdo za 500k in potem se pogovarjata o ceni... lol jaz bi se odselil.

Sam si bom kakšno nepremičnino uredil za tretjo življensko obdobje, ko bodo pogoji na trgu pravi, najvišja brezposelnost, problemi gradbincev, klici trojke in podobno...

V nobenem primeru si ne bi življenja uničil tako, da se zadolžim in kupim precenjeno nepremičnino, prodajalec bo pa užival na moj račun.

V AT imaš stanovanja po 1700-2200 na kvadrat (Beljak, Celovec), zaposliš se še v neki firmi okrog in imaš plačo višjo, nižjo ceno stanovanja = višji standard.

Slovenec je nagnjen, da plača ceno, ki mu jo servira prodajalec, nevem zakaj ampak tako je...

toro69 je izjavil:

kzzzz je izjavil:

MadMen je izjavil:

kzzzz je izjavil:

A to je bilo slučajno preden si se zbudil s prstom v riti? :))

Telbanc ::

LeQuack je izjavil:

A ni tako da je oglešavana cena samo izklicna, potem pa kupci ponujajo več oz. se stepejo?

Itak, pr takemu tostemu JS ni nič čudnega. Poleg tega se verjetno tud snegec pere na nepremičninah v Soveniji, drgač ni moč pojasniti kupovanje starih kamnitih bajt po 300.000 evrov in več. V glavnem z neko gotovino bog zna odakle....Na notranjskem. Take norije ko je zaj še ni bla.
Hvala bogu, nisem cepljen za covid-19.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Telbanc ()

enemon ::

Evo tole bo nekaj za @Moln4r, nekaj je razlagal, da želi v Motvarjevce :)

https://www.nepremicnine.net/oglasi-pro...

redtech je izjavil:

V AT imaš stanovanja po 1700-2200 na kvadrat (Beljak, Celovec), zaposliš se še v neki firmi okrog in imaš plačo višjo, nižjo ceno stanovanja = višji standard.

Še bolje na Goričkem pri avstrijski meji, kjer lahko kakšno pametno bajto dobiš že za 50k in se voziš delat v Avstrijo in po fasungo na Madžarsko. Živiš kot kralj. :D

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: enemon ()

toro69 je izjavil:

kzzzz je izjavil:

MadMen je izjavil:

kzzzz je izjavil:

Tole ti je res vredno 560k? Si bil že na ogledu?

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: kzzzz ()

aviator je izjavil:

Vse se sliši idealno do trenutka, ko si ostareli dedič,ki je na tak način bil obdarjen, v tem socialpenzjonisticnem sistemu ne začne domisljati, da je bog in batina in izumljati socialpenzjonisticnih pravil igre. Zacnes greniti zivljenje svojim otrokom, ker razmisljajo in delajo malo drugace, sadijo drugo vrsto paradajza in vozijo drugo vrsto hisne znamke avtomobila.

Ne vem pri nas bi blo narobe že to ker žena ni iz istega kraja. Ker potem bi lahko k hiši prizenil kak travnik, moj oče pa bi bil velik gospodar in penzijski pomembnik, ki okolico razveseljuje z krikom "sam jst devam".

Naj si domišlja, da je "bog i batina", tvoje delo je, da mu poveš da je star in da bo prej kot selj rabil pomoč, ter da mu zemlja ne bo brisala riti, zraven je pa tudi ne bo nesel.
««
689 / 741
»»