» »

Kaj je vzrok za tako rast in tak trenuten nivo cen nepremičnin v Sloveniji?

Kaj je vzrok za tako rast in tak trenuten nivo cen nepremičnin v Sloveniji?

Temo vidijo: vsi
««
676 / 791
»»

Mato989 ::

miha98 je izjavil:

Ti si načel to z Polzelo. Mene je to tako en tak sinonim kaj ta beseda pomeni...

Jaz sem dal primer nepremičnin ki so danes naprodaj in ki so relativno blizu LJ... (ja bližje kot MB gladko) ti pa si uletel z neko firmo ki nima nobene veze z temo ki je cena nepremičnin.
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115

miha98 ::

Ma pa vezo s krajem , ki ga omenjaš... iskreno za ta kraj sem slišal nazadnje ko so šli v stečaj .... po te - veju...

jernejl ::

Mato989 je izjavil:

ti pa praviš da bi moral rešit problem tistega ki želi lastiti država ali prodajalec kar je absurd...
Ravno nasprotno, ti praviš, da mora država še naprej subvencionirati obstoječe lastnike nepremičnin tako, da jemlje preveč tistim, ki delajo. S tem absurdom je treba nehati - naj lastniki začnejo plačevati pravične davke, primerljive z drugimi razvitimi državami, ali pa sami poskrbijo za varnost svojih nepremičnin.

Jaz ne razumem folka, ki trdite, da bi z več varčevanja lažje prišli do nepremičnin, ko pa je vendar jasno, da ljudje že danes ustvarijo in zaslužijo mnogo več kot so nekoč in za nepremičnine namenijo bistveno več denarja kot so ga nekoč, pa nepremičnine niso nič bolj dostopne, kvečjemu nasprotno. Pričakovanje, da bo pa od danes naprej vse čisto drugače, če bojo ljudje več delali in več zaslužili in manj zapravljali za druge stvari, je čisto nasprotno temu, kar se v resnici dogaja.

Ne ni, ker ti moraš zmeraj gledat individualno osebo
Ravno nasprotno, treba je gledat celotno sliko in ne samo enega posameznika. En posameznik lahko nekoga oropa in s tem kupi nepremičnino, ki je sicer ne bi mogel, ampak bo s tem prehitel nekoga drugega, ki si je zaradi tega ne bo mogel kupiti. Ko pa večji del populacije začne razmišljati v smeri, da je treba delati in narediti in privarčevati več za nakup nepremičnine, pa gredo cene primerno gor.

Osnovni problem ki ga zanemarjaš vedno znova in znova je dejstvo da mora Janez nekje rešit problem nepremičnine ne pa država.
Skorajda nihče ne pričakuje, da bi država kogarkoli morala reševati (razen tebe in tebi podobnih, ki pravite, da mora država reševati nepremičnine obstoječih lastnikov). Država naj neha povzročati probleme in sprosti trg, da bo vsak lahko na svojem zgradil hišo in da bo vsak moral poskrbeti za varnost svoje nepremičnine (ali pa plačevati pošten davek, da bo zanj to počela država).

Invictus je izjavil:

jernejl je izjavil:

Ravno nasprotno. Danes se folk najprej za stanovanje odreka 5 - 10 let, da zbere toliko, da lahko gre po kredit, potem pa se odreka še 20 - 30 let, ko odplačuje kredit. Včasih so se ljudje odrekali nekaj let, pa je bila nepremičnina njihova in večinoma sploh niso bili zakreditirani. Je pa res, da so takrat bile plače nižje in velik del teh je folk zapil in zakadil.

Kaj da ne...
Ti samo ne poznaš stanja.
Cel kup bajt se je zidalo 3-5 let, da so se za silo vselili. Dostikrat v 2,3 sober, ker ostalih niso dokončali.
Kje je pol še fasada in vse ostalo...
Hvala, da si potrdil to, kar sem zapisal. Včasih so se za nepremičnino odrekali nekaj let, danes se morajo nekaj desetletij.

Utk ::

Če bi danes naredili tako hišo, bi bila tudi bistveno cenejša. Kuhinja, kopalnica, in gremo not, ostalo bo že, klet večinoma nikoli zares dokončana, fasada bo ko bo, ograje po balkonih, kaj ti bo to. Itd. Hiše so se delale 10+ let, da se je lahko reklo, da je vsaj približno končana.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Utk ()

Tako se je delalo včssih ja. Pa peč na drva oz. Šporhat . To je bila centralna za celo hišo.

alekskac ::

jernejl je izjavil:

S tem absurdom je treba nehati - naj lastniki začnejo plačevati pravične davke, primerljive z drugimi razvitimi državami, ali pa sami poskrbijo za varnost svojih nepremičnin.

Ti moraš nehat s tem bledenjem. Lastniki smo si svojo varnost že plačali in jo sptroti plačujemo. Socijalkarji nam nič ne devajo zraven, kvečjemu obratno.

jernejl je izjavil:

Včasih so se za nepremičnino odrekali nekaj let, danes se morajo nekaj desetletij.
Ja in? Alternativa je, da bi bili veliko desetletij v najemu. Ni fajn, sami smo bili do mojega 40ega v najemu. 10 let prej bi lahko šel v kredit, če ne bi cincal, (kaj bo ko bom moral toliko desetletij plačevati kredit). Pa BTW, tudi prej so bila desetletja odrekanja. Moji stari so se odrekali ohoho let. Za staro stanovanje, tudi takrat so bila, ne samo novogradnje ...

feryz ::

Seveda so se zgolj par let odrekali.
In zraven zgolj par let sami zidali bajto vsako prosto minuto.
Danes si nihče noče več rok umazati ali opraskati. Baje se temu reče na ključ. Temu primerno se je podaljšalo odrekanje.

jabe ::

jernejl je izjavil:

S tem absurdom je treba nehati - naj lastniki začnejo plačevati pravične davke, primerljive z drugimi razvitimi državami, ali pa sami poskrbijo za varnost svojih nepremičnin.

Pa lahko bi rekli, da je treba nehati "absurdom" dajanja sociale tistim, ki nic ne doprinesejo v drzavno blagajno. Pa bo dost za policaje in varnost in se bolj fer bo, ker bodo porabniki tisti, ki so dejanski vplacniki.

Takle populizem lahko peljemo v katero koli smer zelis

Zgodovina sprememb…

• spremenila: jabe ()

nejc_nejc ::

feryz je izjavil:

Seveda so se zgolj par let odrekali.
In zraven zgolj par let sami zidali bajto vsako prosto minuto.
Danes si nihče noče več rok umazati ali opraskati. Baje se temu reče na ključ. Temu primerno se je podaljšalo odrekanje.

Naj nekdo zračuna še lastni vložek. So presenetljive cifre. Govorim za dela, ki ne potrebujejo neke oh in sploh opreme ter naj to odšteje od končne cifre.

ZveeZ ::

Danes ljudje mislijo, da je njihova ura prevec vredna, da bi sami adaptirali in da se jim bolj splaca placat delavce in bi oni ta cas raje sluzili denar z necim kar obvladajo.
Na koncu pa ta cas zapravijo na kavcu in jokcajo kako je vse drago.

Jaz sem preletel ponudbo nepremicnin in kreditov (sem v nizkem startu za ponoven nakup) in ne morem verjeti koliko kredita lahko dobi par na minimalcu sedaj, ko upostevajo se potne, malico in regres.

Skratka, ce si nekdo res zeli svojo nepremicnino in je nima, ima le eno oviro: sebe.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: ZveeZ ()

ZveeZ je izjavil:

Danes ljudje mislijo, da je njihova ura prevec vredna, da bi sami adaptirali in da se jim bolj splaca placat delavce in bi oni ta cas raje sluzili denar z necim kar obvladajo.

Jaz sem preletel ponudbo nepremicnin in kreditov (sem v nizkem startu za ponoven nakup) in ne morem verjeti koliko kredita lahko dobi par na minimalcu sedaj, ko upostevajo se potne, malico in regres.

Skratka, ce si nekdo res zeli svojo nepremicnino in je nima, ima le eno oviro: sebe.

Problem je ker se lenuhom ne da preselit malo stran od tistih 2 ulic kar bi bili ali pa so preveč razsipni da bi prihranili jebenih 30-50k

Zakaj bi se selil 2 ulici stran.? Kaj si pridobil s tem?

Za nekatere tu prav nic, ker bi bili se vedno dovolj blizu, da mamici niti copat ne bi bilo treba sezuti, ko bi ga sla tja pedenat dalje...

kriptobog ::

Mato989 je izjavil:

ZveeZ je izjavil:

Problem je ker se lenuhom ne da preselit malo stran od tistih 2 ulic kar bi bili ali pa so preveč razsipni da bi prihranili jebenih 30-50k

Ali pa jim starsi pac ne dajo zraven, da se spokajo.

Excalibur ::

Zgleda je Ajdovščina nova Ljubljana. Dokler bodo tam take cene, pozabmo da bo kje kaj boljše.

https://razgledi-ajdovscine.si

4ss ~ 400k :O

LeQuack ::

Good luck with that.
Quack !

jernejl ::

Utk je izjavil:

Če bi danes naredili tako hišo, bi bila tudi bistveno cenejša. Kuhinja, kopalnica, in gremo not, ostalo bo že, klet večinoma nikoli zares dokončana, fasada bo ko bo, ograje po balkonih, kaj ti bo to. Itd. Hiše so se delale 10+ let, da se je lahko reklo, da je vsaj približno končana.
Hiše, kot se jih je delalo včasih, se danes niti ne sme več postaviti oziroma se vanje vseliti. Sicer so pa pri novih hišah balkoni danes bolj redkost, kleti še bolj... to je pač luksuz, ki si ga današnji delavci (v resnici pa lenuhi) ne morejo več privoščiti... včasih, ko je bila produktivnost večja, si je delavski razred to lažje privoščil.

jabe je izjavil:

jernejl je izjavil:

Pa lahko bi rekli, da je treba nehati "absurdom" dajanja sociale tistim, ki nic ne doprinesejo v drzavno blagajno.
To bi bila pa sploh dvojna zmaga. Lastnikom premoženja sporočimo, da naj sami varujejo svoje nepremičnine kakor vejo in znajo, hkrati pa socialkarjem ukinemo socialno pomoč in socialna stanovanja in jim sporočimo, naj si najdejo streho nad glavo (in druge dobrine) kakor vejo in znajo. :D
Naj prosti trg brez vmešavanja države odloči, kdo bo kaj imel in kdo ne.

jernejl je izjavil:

Utk je izjavil:

Hiše, kot se jih je delalo včasih, se danes niti ne sme več postaviti oziroma se vanje vseliti. Sicer so pa pri novih hišah balkoni danes bolj redkost, kleti še bolj... to je pač luksuz, ki si ga današnji delavci (v resnici pa lenuhi) ne morejo več privoščiti... včasih, ko je bila produktivnost večja, si je delavski razred to lažje privoščil.

jabe je izjavil:

jernejl je izjavil:

Pa lahko bi rekli, da je treba nehati "absurdom" dajanja sociale tistim, ki nic ne doprinesejo v drzavno blagajno.
To bi bila pa sploh dvojna zmaga. Lastnikom premoženja sporočimo, da naj sami varujejo svoje nepremičnine kakor vejo in znajo, hkrati pa socialkarjem ukinemo socialno pomoč in socialna stanovanja in jim sporočimo, naj si najdejo streho nad glavo (in druge dobrine) kakor vejo in znajo. :D

Sej vem, da je bila v bivši Jugi produktivnost vrhunska. Vsi ste bili takrat prav vrhunski. Bi ostali pod njo....

johnnyyy ::

ZveeZ je izjavil:

Koliko je danes vredna tvoja ura je bolj odvisno od vrste zaposlitve, kot pa od "pridnosti". Če si nekdo, ki je redno zaposlen se lahko na trepalnice mečeš, hitiš, si dobiš še dodatno delo, pa tvoja urna postavka ne bo kaj višja, saj ima večina pogodbo za "8h" ne za to koliko narediš, poleg tega se te pri vsaki naduri država konkretno obere. Če si nek s.p.-potem je lažje si še kakšen projekt/stranko dati na grbo in delaš 10-12h in se ti bo bolj poznalo.

In tako, če si redno zaposlen, se ti bolj splača med delovnim časom brskati za poceni materialom, popoldne pa na objekt garat, dopust vržt v bajto, ko si utrujen pa jamrat in v bolniško, kot da se boš na šihtu malce bolj pretegnil.

Invictus ::

Mato989 je izjavil:

miha98 je izjavil:

Ti si načel to z Polzelo. Mene je to tako en tak sinonim kaj ta beseda pomeni...

Jaz sem dal primer nepremičnin ki so danes naprodaj in ki so relativno blizu LJ... (ja bližje kot MB gladko) ti pa si uletel z neko firmo ki nima nobene veze z temo ki je cena nepremičnin.

Se nisi nikoli vozil od Vranskega do Ljubljane...

To ni eno uro...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

Invictus je izjavil:

Mato989 je izjavil:

miha98 je izjavil:

Se nisi nikoli vozil od Vranskega do Ljubljane...

To ni eno uro...

Odvisno kdaj se voziš... lahko je tudi manj. Recimo jaz ko sem mel ob 9:30 predavanja v LJ službeno nisem mel nobenih ekstra zastojev... s Ptuja v LJ do Radisson Blue je bilo 1h 25min.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Mato989 ()

kriptobog ::

jernejl je izjavil:

Utk je izjavil:

jabe je izjavil:

jernejl je izjavil:

Kdo nam pa zdaj varuje nepremičnine? Jaz na začetku ulice vidim sam varnostnika, ki gla plačujemo sami, nobena država.

Ko bi jernej poznal primere, ko so cigani celo našli nekega bedaka, ki jim je oddal hišo, en čas plačevali, potem pa par let ne, naredili še dolg pri elektru in komunali, plus s fejk osebno sklenili naročnino za internet, in kako jih je CSD pri tem še kril, potem ne bi kvasil teh neumnosti kako država skrbi za lastnino lastnikov nepremičnin.

jernejl je izjavil:

To bi bila pa sploh dvojna zmaga. Lastnikom premoženja sporočimo, da naj sami varujejo svoje nepremičnine kakor vejo in znajo,

Saj jo... Kdo pa placuje policijo in sodstvo? In se vec bo za njiju ostalo, ce bi se nehalo recimo zapravljat brezveze denar na tebi in tebi podobnimi. Se za kaki arest bi ostalo, ce bi se kaj spremenilo v tej smeri, da bi dejansko kaj vec od sebe dali, kot gobcanja in to v smeri edinega kar znate - polascanja tujega. Mrbit celo malo vec volje vplacniki dobijo do vplacevanja, ker najbolj zmoti obcutek, da vedno vec plačujejo in vedno manj za to dobijo, ker se ga razsipava brezveze drugje in na drugih. Temu bi se pa potem res lahko rekli "dvojna zmaga". Veckratna v bistvu, ker bi se nehalo za narod destruktivno spiralo in zacelo s konstruktivno. Prevec profitabilno je prinnas fehtanje in premalo cenjeno delo.

luli ::

jernejl je izjavil:

Mato989 je izjavil:

ti pa praviš da bi moral rešit problem tistega ki želi lastiti država ali prodajalec kar je absurd...
Ravno nasprotno, ti praviš, da mora država še naprej subvencionirati obstoječe lastnike nepremičnin tako, da jemlje preveč tistim, ki delajo. S tem absurdom je treba nehati - naj lastniki začnejo plačevati pravične davke, primerljive z drugimi razvitimi državami, ali pa sami poskrbijo za varnost svojih nepremičnin.

Jaz ne razumem folka, ki trdite, da bi z več varčevanja lažje prišli do nepremičnin, ko pa je vendar jasno, da ljudje že danes ustvarijo in zaslužijo mnogo več kot so nekoč in za nepremičnine namenijo bistveno več denarja kot so ga nekoč, pa nepremičnine niso nič bolj dostopne, kvečjemu nasprotno. Pričakovanje, da bo pa od danes naprej vse čisto drugače, če bojo ljudje več delali in več zaslužili in manj zapravljali za druge stvari, je čisto nasprotno temu, kar se v resnici dogaja.

Ne ni, ker ti moraš zmeraj gledat individualno osebo
Ravno nasprotno, treba je gledat celotno sliko in ne samo enega posameznika. En posameznik lahko nekoga oropa in s tem kupi nepremičnino, ki je sicer ne bi mogel, ampak bo s tem prehitel nekoga drugega, ki si je zaradi tega ne bo mogel kupiti. Ko pa večji del populacije začne razmišljati v smeri, da je treba delati in narediti in privarčevati več za nakup nepremičnine, pa gredo cene primerno gor.

Osnovni problem ki ga zanemarjaš vedno znova in znova je dejstvo da mora Janez nekje rešit problem nepremičnine ne pa država.
Skorajda nihče ne pričakuje, da bi država kogarkoli morala reševati (razen tebe in tebi podobnih, ki pravite, da mora država reševati nepremičnine obstoječih lastnikov). Država naj neha povzročati probleme in sprosti trg, da bo vsak lahko na svojem zgradil hišo in da bo vsak moral poskrbeti za varnost svoje nepremičnine (ali pa plačevati pošten davek, da bo zanj to počela država).

Invictus je izjavil:

jernejl je izjavil:

Ravno nasprotno. Danes se folk najprej za stanovanje odreka 5 - 10 let, da zbere toliko, da lahko gre po kredit, potem pa se odreka še 20 - 30 let, ko odplačuje kredit. Včasih so se ljudje odrekali nekaj let, pa je bila nepremičnina njihova in večinoma sploh niso bili zakreditirani. Je pa res, da so takrat bile plače nižje in velik del teh je folk zapil in zakadil.

Kaj da ne...
Cel kup bajt se je zidalo 3-5 let, da so se za silo vselili. Dostikrat v 2,3 sober, ker ostalih niso dokončali.
Hvala, da si potrdil to, kar sem zapisal. Včasih so se za nepremičnino odrekali nekaj let, danes se morajo nekaj desetletij.

Ravno nasprotno. Ti praviš, da nesposobni plačujete varovanje lastnine bogatim, ne zavedaš pa se, da bogati tebi plačujejo šolstvo, vrtec, zdravstvo, za katere trdis, da so brezplačni. Daj se enkrat zavedati, da je tvoj prispevek družbi nikakršen. Poskusi, kako bi taki nesposobneži prevzeli oblast in vodili državo tako, da bi sposobnim pobrali vse ustvarjeno je bilo že nešteto. Niti enkrat se ni končalo dobro. Nazadnje ste zafurali Argentino.

jernejl je izjavil:

jernejl je izjavil:

Kaj da ne...

Nisem potrdil tvojega teha kar si zapisal.

Tistih nekaj let je pomenilo:
- 70% bajte nedokončane
- pohištvo nekje iz stare bajte, podedovano, podarjeno s strani sorodnikov, tudi kosovci za nekatere
- okolica v razsulu - pač gradbišče
- Kakšna fasada, izolacija
- Vsako popoldne delo na bajti, ČE, pazi, ČE je bil denar za material
- Odrekanje še nadaljnih 10 let, da so zadevo dokončali.
- Dopust je bil na srečo sindikalen in morje je bilo precej ceneje. Ali pa je bil porabljen za delo na hiši, ker so ravno našparali za material.

Eni mislijo da so leta 1965 zgradili v 2 letih pasivno hišo z rekuperacijo, TČjem in da je bilo vse tipi top okrog in to je to... LOL

Mi smo šli vseeno vsako leto na morje, je pa zato malo več trajalo, jebiga.

luli je izjavil:

Ravno nasprotno. Ti praviš, da nesposobni plačujete varovanje lastnine bogatim, ne zavedaš pa se, da bogati tebi plačujejo šolstvo, vrtec, zdravstvo, za katere trdis, da so brezplačni..

Bogati ne plačujejo nič, ker so si ustvarili zakonodajo, kjer jim ni treba plačati NIČ. Oz. zelo malo... Oz. če plača veliko, ima zanič davčnega svetovalca...

Invictus je izjavil:

luli je izjavil:

Ravno nasprotno. Ti praviš, da nesposobni plačujete varovanje lastnine bogatim, ne zavedaš pa se, da bogati tebi plačujejo šolstvo, vrtec, zdravstvo, za katere trdis, da so brezplačni..

Bogati ne plačujejo nič, ker so si ustvarili zakonodajo, kjer jim ni treba plačati NIČ. Oz. zelo malo... Oz. če plača veliko, ima zanič davčnega svetovalca...

Dajmo mi prvo razčlenit te kvazi bogataše v SLO... to kar ti trdiš imaš seveda prav, ampak ko ti napišeš bogati imaš v mislih verjetno bogataše ki imajo nekaj milijonov ali desetine, stotine milijonov premoženja... takšnih v SLO praktično NI...

Ko ostali jernejčki napišejo bogati mislijo take ki imajo 4 nepremičnine v lasti ali podedovane in delajo za 2,5k NETO... taki seveda plačajo VEČ davka kot socialkarji. Socialkarji bi jim pa radi jemali še več.

Ja, in tistih zares bogatih ne bojo obdavčli, ker oni postavljajo pravila pa še zelo malo jih je.
To kar je realno kvečjemu srednji sloj pa lahko molzeš do onemoglosti, ker ne more pobegnit niti nima spet toliko ekstra dohodkov, da se bi splačalo it neko "optimizacijo".

luli ::

Invictus je izjavil:

luli je izjavil:

Zdaj če imaš pod bogati v mislih Jankovića in ostalo mafijo potem ne, saj se oni napajajo iz proračuna v obliki raznoraznih nagrad. Če pa misliš recimo Pipistreela (Boscarol)? On je pa poleg davka dal samo občini 25 milijonov, pa gasilcem 1.5. mio.
No in kdo sedaj plačuje gasilce in varovanje? Jernej sigurno ne. On je dejansko pijavka.

Mato989 je izjavil:

Ko ostali jernejčki napišejo bogati mislijo take ki imajo 4 nepremičnine v lasti ali podedovane in delajo za 2,5k NETO... taki seveda plačajo VEČ davka kot socialkarji. Socialkarji bi jim pa radi jemali še več.

Taki bi lahko plačevali manj, pa nočejo plačati najprej davčnega svetovalca, kako zadevo optimizirati...

Pač kura, jajce problem.

Saj če ima 4 nepremičnine, je praktično po celi Sloveniji danes milijonar...

To je seveda flat out lie ampak ok...

lebang1 ::

Za koliko se prodajajo in za koliko kupujejo stanovanja, kakšna je cena na kvadratni meter, kaj se dogaja s transakcijami, kaj na trgu posojil, koliko se lahko pogajate z banko? Kako rastejo plače in kakšni so gospodarski obeti?

https://imgur.com/6YdGZah

zavajon ::

Excalibur je izjavil:

Zgleda je Ajdovščina nova Ljubljana. Dokler bodo tam take cene, pozabmo da bo kje kaj boljše.

https://razgledi-ajdovscine.si

4ss ~ 400k :O

Zakaj boljše? A ni dobro, da so cene visoke?

Invictus je izjavil:

Mato989 je izjavil:

Taki bi lahko plačevali manj, pa nočejo plačati najprej davčnega svetovalca, kako zadevo optimizirati...

Pač kura, jajce problem.

Eno je, da imaš KRKG za 1mio€ in ti BKS/NLB/Ilirika samo nakaže dividende, drugo je nepremičnina. Kdo bo iskal najemnike, kdo bo podpisoval pogodbo, kdo prevzel tveganje. Kar koli bo narobe v stanovanju, če ne znaš sam, moraš nekoga klicati. In tega ti noben davčni svetovalec ne bo reševal.

1mio€ kapitala se sliši veliko, a ko poračunaš 3% (povprečnega) neto letnega donosa si zaslužil na leto 30k€, kar spet ni neka bogatija.

Cene bojo nižje ko ljudje ne bojo več pripravljeni plačevat tako visokih.

zavajon ::

Mato989 je izjavil:

Odvisno kdaj se voziš... lahko je tudi manj. Recimo jaz ko sem mel ob 9:30 predavanja v LJ službeno nisem mel nobenih ekstra zastojev... s Ptuja v LJ do Radisson Blue je bilo 1h 25min.

Daj no, lažeš kot pes teče :))
Nisi bil ti še v življenju niti v Mariboru, kaj šele v Ljubljani! Ta podatek si dobil na google Maps.

Utk je izjavil:

Cene bojo nižje ko ljudje ne bojo več pripravljeni plačevat tako visokih.

Točno tako. A tega ne bo.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: zavajon ()

Daj no, lažeš kot pes teče :))
Nisi bil ti še v življenju niti v Mariboru, kaj šele v Ljubljani! Ta podatek si dobil na google Maps.

Lažeš samo ti... pač ni vsak dan 3h do LJ ker vi tako sanjate...

johnnyyy je izjavil:

1mio€ kapitala se sliši veliko, a ko poračunaš 3% (povprečnega) neto letnega donosa si zaslužil na leto 30k€, kar spet ni neka bogatija.

Ni, sam če ne vlagaš nič, je to to...

Brez dela pa nikjer ne gre...

Invictus je izjavil:

Ni, sam če ne vlagaš nič, je to to...

Vlaganje je še druga zgodba. Bistvo je v tem, da nekateri mislijo, da če imaš za 1mio€ nepremičnin, bodo pa nekega bogataša igrali - malo morgen. Če se igraš gospodo in vsako obnovo/renovacijo/pogodbo/popravljanje nekoga kličeš imaš od celotne oddaje ravno za preživetje.

Invictus je izjavil:

Brez dela pa nikjer ne gre...

Seveda, bolj ali manj.

Vlaganje je še druga zgodba. Bistvo je v tem, da nekateri mislijo, da če imaš za 1mio€ nepremičnin, bodo pa nekega bogataša igrali - malo morgen. Če se igraš gospodo in vsako obnovo/renovacijo/pogodbo/popravljanje nekoga kličeš imaš od celotne oddaje ravno za preživetje.

No če imaš za 1 mil nepremičnin (zraven svoje) potem je pač veliko bolj smiselno prodat to (če res dobiš 1 mil od tega na TRR) in vložiš v dividend stock or ETF... in če dobiš povprečno 6% od tega živiš od obresti

Seveda, ker finančni trgi so pa ful stabilni...

ginekk ::

Mato989 je izjavil:

No če imaš za 1 mil nepremičnin (zraven svoje) potem je pač veliko bolj smiselno prodat to (če res dobiš 1 mil od tega na TRR) in vložiš v dividend stock or ETF... in če dobiš povprečno 6% od tega živiš od obresti

Sure ja. :) Nobenga tveganja, vse raste skoz in v nedogled, praktično perpetuum mobile za keš. /s

Tvoje predpostavke delujejo dobro edino če si vampir (torej si nesmrten).

Invictus je izjavil:

Seveda, ker finančni trgi so pa ful stabilni...

Nima veze kako stabilni so... z 1 mil EUR imaš možnost letno dobit 30k+ brez da mrdneš... zagotovo pa manj dela kot če imaš 4 nepremičnine...

Imaš delnice ki dajejo dividende že 20+ let... ene celo še več verjetno...

Če imaš odplačanih 1 mio nepremičnin in hočeš vzet to kot posel, lahko od tega komot dobro živiš (veliko bolje kot s 30k letno), bi pa komot to vzel kot ful time job in se ne ukvarjal več z drugim kot s tem.

eEdbM ::

Mato989 je izjavil:

Nima veze kako stabilni so... z 1 mil EUR imaš možnost letno dobit 30k+ brez da mrdneš... zagotovo pa manj dela kot če imaš 4 nepremičnine...

Eni tu smo že bolj stari, smo sami bili prepričani v večno rast kapitalskih trgov... So nas tudi že razlastili vmes :D

Utk je izjavil:

Če imaš odplačanih 1 mio nepremičnin in hočeš vzet to kot posel, lahko od tega komot dobro živiš (veliko bolje kot s 30k letno), bi pa komot to vzel kot ful time job in se ne ukvarjal več z drugim kot s tem.

Ampak zakaj bi se... z 1 mil EUR dobim jaz letno v povprečju NAJMANJ 35k EUR dividend (pa sem to podcenil) PO DAVKIH...

10 let bi še delal in bi te dividende reinvestiral pol pa začel od dividend živet... ne rabiš več... poskrbiš da je pač blue chip delnice in imaš nekje 1,3 mil keša v delnicah.

eEdbM je izjavil:

Mato989 je izjavil:

Eni tu smo že bolj stari, smo sami bili prepričani v večno rast kapitalskih trgov... So nas tudi že razlastili vmes :D

Nihče ne govori v večno rast, ja če kupiš NKBM delnice ipd potem je problem...

kdaj so nazadnje Microsoft pa Amazon razslastili?

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Mato989 ()

Mato989 je izjavil:

Pač odvisno. Če si "mojster za vse" in da po slovensko "nekaj čaraš" se ti še vedno splača. Stvari sam urediš, najdeš kakšne rabljene in dobre stvari itd. saj je za najemnike vse dobro, pri pogodbi pa nekaj na roke nekaj na pogodbo.
««
676 / 791
»»