Forum » Loža » Kaj je vzrok za tako rast in tak trenuten nivo cen nepremičnin v Sloveniji?
Kaj je vzrok za tako rast in tak trenuten nivo cen nepremičnin v Sloveniji?
Temo vidijo: vsi
jabe ::
Tako je... Uradna statistika pravi, da si ti ostal pri mami, zena pa tudi, ce ni vmes spremenila naslova.
Midva sva tudi padla vanjo na isti nacin za kako leto, potem pa se za 3 leta, ko sva bila v najemu "na črno". On je bil prijavljen pa pri svoji mamici, jaz pa pri svoji. Sele, ko sva hiso naredila, sva odkartala za nove dokumente, ker otroci so morali biti prijavljeni za stalno tu, ker drugace smo pike za vrtec izgubljali. Otroci sami, ce so maldoletni, pa ne morejo biti prijavljeni nekje, kjer ni tudi odraslega prijavljenega.
Sej, drugace bi pa padla v statistiko tajkunov z uradno prazno nepremičnino.
To ti je statistika, ce so vhodni podatki za en k*.
Midva sva tudi padla vanjo na isti nacin za kako leto, potem pa se za 3 leta, ko sva bila v najemu "na črno". On je bil prijavljen pa pri svoji mamici, jaz pa pri svoji. Sele, ko sva hiso naredila, sva odkartala za nove dokumente, ker otroci so morali biti prijavljeni za stalno tu, ker drugace smo pike za vrtec izgubljali. Otroci sami, ce so maldoletni, pa ne morejo biti prijavljeni nekje, kjer ni tudi odraslega prijavljenega.
Zgodovina sprememb…
- spremenila: jabe ()
Cleon ::
https://www.rtvslo.si/slovenija/v-slove...
sami lenuhi v ljubljani . še dobro da so za nami same razvite države ??
Meni ta podatek ne pomeni veliko saj ni sirse razlage. Jaz sem z zeno in otrokom zivel v svojem flatu v mansardi pri starsih. Z lastnim EUR sva spremenila nebivalno v bivalno. Preselili smo se v lastno hiso pri 40tih.
Ali spadamo zdaj v to statistiko?
To je isto kot v sobi pri starših. Al si živel v svojem fletu, ali pa pri starših, eno ali drugo.
Tako je... Uradna statistika pravi, da si ti ostal pri mami, zena pa tudi, ce ni vmes spremenila naslova.
Ta modus operandi je smešen. Za vrtec se nabira pike, kot v osnovni šoli zvezdice. Potem pa družine preračunajo kje se jim najbolj splača živet in se tam dejansko prijavijo. Verjetno bi, če tega ne bi počeli, na vse skupaj gledali kot izgubljeni dohodek.
Tako se odrasli ljudje ne obnašajo. To je MO otrok, ki od staršev služijo denar, ker so pridni.
Zdej jih pa peče, ker padejo v statistiko lenuhov (glede na članek, meni sicer lenuharstvo s tem kje živiš nima neke korelacije) :)
johnnyyy ::
Ta modus operandi je smešen. Za vrtec se nabira pike, kot v osnovni šoli zvezdice. Potem pa družine preračunajo kje se jim najbolj splača živet in se tam dejansko prijavijo. Verjetno bi, če tega ne bi počeli, na vse skupaj gledali kot izgubljeni dohodek.
Tako se odrasli ljudje ne obnašajo. To je MO otrok, ki od staršev služijo denar, ker so pridni.
Zdej jih pa peče, ker padejo v statistiko lenuhov (glede na članek, meni sicer lenuharstvo s tem kje živiš nima neke korelacije) :)
Kolikor je meni znano, so stvari ravno obratne. Torej, če/ko menjaš prebivališče od tega nimaš nič, razen stroškov in da zabiješ nekaj dni časa da vsemu živemu sporočiš da si menjal naslov, zato ljudje, ki se selijo neradi menjajo stalni naslov. Da menjaš stalni naslov se ti splača, če kupiš nepremičnino in po 3 letih ne plačaš davka od dobička v primeru prodaje ali pa da imaš več možnosti za vrtec.
Kateri MO? Ker glede na tvojo nakladanje, ki je sledilo, nisi čisto sledil...
Da si prijavljen na naslovu kjer se ti najbolj izplača, namesto na naslovu kjer dejansko živiš. Ta MO.
Če sem narobe razumel, brez zamere. Drugače pa če se prijavim pri mamici, ker se mi bolj izplača, živim pa drugje, potem je valjda jasno zakaj statistika ne more štimat?
Torej, če/ko menjaš prebivališče od tega nimaš nič
Sej ne menjaš prebivališča (uradno, na dokumentih) zato, da bi imel kaj od tega.
Torej situacija sili posameznike v izgubo integritete, takšni posamezniki pa silijo državo v nerazumne odločitve, ki posameznike spravi v situacijo, kjer se jim integriteta ne izplača.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Cleon ()
Kolikokrat si pa ti menjal stalno bivališče - sploh na nepremičninah, kjer nisi lastnik? In kolikokrat si v tej moji zgodbi videl, da sem se pri mamici prijavila. Ker odgovor je 0.
Ko boš tole razumel, bomo pa jemali še začasno prebivališče. In "lahkotnost" urejanja tega.
Ko boš tole razumel, bomo pa jemali še začasno prebivališče. In "lahkotnost" urejanja tega.
On je bil prijavljen pa pri svoji mamici, jaz pa pri svoji
Ti, danes. Jabolko spora je verjetno, da sem izjavil, da si se prijavila. Oprosti, verjetno si bila prijavljena tam since forever in ob selitvi drugam nisi spremenila naslova.
In ne vem, če popolno razumevanje ravno tvoje situacije vpliva na moj komentar. Da ni nič osebnega in mi je žal, če tebe konkretno narobe razumem, sem že napisal.
V osnovi se je nekdo obregnil ob to, da statistika ni OK, jaz sem samo povedal, da ne more biti, če na svoj naslov gledate kot na nekaj kar se izplača/ne izplača imeti sinhronizirano z dejanskim stanjem :)
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Cleon ()
To se pa strinjam... ampak statistika je menjava stalnega bivališča. Statistika velja, ampak vhodni podatki so zanič.
ne upošteva:
- začasnih bivališč, ki so povsem legitimna opcija
- urejanje stanovanj v hiši, kjer nista prijavljeni 2 gospodinjstvi, pa še to vprašanje, če zajame tiste, ki niso menjali dokumentov, ker naslov ostane enak
to dvoje so povsem legitimne opcije.
pol imaš pa še vse ostalo, ki po tvoje blazno načenjajo integriteto posameznika, ki pa nima kaj dosti vpliva na spremembo stalnega bivališča, če ni lastnik nepremičnine. Poskusi, pa boš videl. Jaz svojih otrok nisem mogla prijaviti na svojem primarnem naslovu, ker nisem imela dovoljenja lastnika. Za katere sem zmotno mislila, da so moji starši, pa se je izkazalo, da je neko gradbeno podjetje v stečaju. In je trajalo še leta na sodišču, da so to rešili. Prijavi z integriteto potem... In povsem v nasprotju z integriteto sem potem prosila na UE, da dovolijo meni se prijavit na hišo, ki je bila še v gradnji in kamor se ne mi ne bi smelo dovoliti prijaviti, ker tam ne bivamo, zato, da sem lahko otroka vpisala v vrtec, ko smo se čez pol leta selili. To je edino, kar sem delala narobe in mi je spodkopalo integriteto po tvoje.
Point je, da so to povsem običajne zgodbe posameznikov pri nas in potem se dela zgornjo statistiko s povsem fouš vstopnimi podatki.
ne upošteva:
- začasnih bivališč, ki so povsem legitimna opcija
- urejanje stanovanj v hiši, kjer nista prijavljeni 2 gospodinjstvi, pa še to vprašanje, če zajame tiste, ki niso menjali dokumentov, ker naslov ostane enak
to dvoje so povsem legitimne opcije.
pol imaš pa še vse ostalo, ki po tvoje blazno načenjajo integriteto posameznika, ki pa nima kaj dosti vpliva na spremembo stalnega bivališča, če ni lastnik nepremičnine. Poskusi, pa boš videl. Jaz svojih otrok nisem mogla prijaviti na svojem primarnem naslovu, ker nisem imela dovoljenja lastnika. Za katere sem zmotno mislila, da so moji starši, pa se je izkazalo, da je neko gradbeno podjetje v stečaju. In je trajalo še leta na sodišču, da so to rešili. Prijavi z integriteto potem... In povsem v nasprotju z integriteto sem potem prosila na UE, da dovolijo meni se prijavit na hišo, ki je bila še v gradnji in kamor se ne mi ne bi smelo dovoliti prijaviti, ker tam ne bivamo, zato, da sem lahko otroka vpisala v vrtec, ko smo se čez pol leta selili. To je edino, kar sem delala narobe in mi je spodkopalo integriteto po tvoje.
Point je, da so to povsem običajne zgodbe posameznikov pri nas in potem se dela zgornjo statistiko s povsem fouš vstopnimi podatki.
ZveeZ ::
Uh, v to statistiko padem verjetno tudi jaz, pa ne zivim pri starsih od l.2012 (25. leto starosti).
Iz spleta okoliscin imam stalno prebivalisce se vedno pri starsih. Trenutno sem zacasno prijavljen drugje, ma vecino casa nisem bil, ker sem pozabil podaljsevat zacasno prebivalisce.
Stalnega ne menjam iz dveh razlogov:
- namen se imam ponovno seliti
- otroka nimam namena šolat v obcini kjer dejansko prebivam
Iz spleta okoliscin imam stalno prebivalisce se vedno pri starsih. Trenutno sem zacasno prijavljen drugje, ma vecino casa nisem bil, ker sem pozabil podaljsevat zacasno prebivalisce.
Stalnega ne menjam iz dveh razlogov:
- namen se imam ponovno seliti
- otroka nimam namena šolat v obcini kjer dejansko prebivam
Zgodovina sprememb…
- spremenil: ZveeZ ()
LeQuack ::
Če je ta tip to reku bo pa že res.
Lahko vsaj timestamp, da vidimo konktekst, ker nihče ne bo gledal eno uro tega sranja.
Scroll to 49:05
Quack !
Sej ne menjaš prebivališča (uradno, na dokumentih) zato, da bi imel kaj od tega.
Torej situacija sili posameznike v izgubo integritete, takšni posamezniki pa silijo državo v nerazumne odločitve, ki posameznike spravi v situacijo, kjer se jim integriteta ne izplača.
Če hočeš, da bodo ljudje pri temu dosledni moraš nekaj nudit. Če bi nudil samo to, da na osebnih in drugih dokumentih ni napisanega stalnega prebivališča - da menjava dokumentov ni potrebna, ter da ti avtomatsko večino pošte prihaja na nov naslov, bi bilo dovolj.
Tako pa zakonsko zahtevajo od tebe, da naročuješ in plačuješ nove dokumente, zakonsko moraš razne zavarovalnice obvestiti v n-dneh o spremebi prebivališča itd. Pač preveč dela za to, da je neka državna statistika OK.
borut_p ::
V glavnem .... ta statistika je statistika zaradi sama sebe. Ne da realnega podatka. V slo je trend nase generacije, da smo si uredili bivalisce v hisah starsev ... ne moras to primerjat z italjani ki ostajajo v svojih sobah 40let.
Od kje pa pobirajo podatke ... mogoce res oz elektro stevcev ki postajajo nek filter statistike pri stanovanjih
Od kje pa pobirajo podatke ... mogoce res oz elektro stevcev ki postajajo nek filter statistike pri stanovanjih
Baja ::
jaz tudi že 25 let ne živim doma, mam pa še vedno tam stalni naslov. tudi vecina ki jih poznam in "živijo" doma, si je zrihtalo mansardo/zgornji stuk in furajo ločena gospodinjstva. tak da ja, statistika je kurba :)
Kupcev stanovanj bo vse manj.
Mladih vse manj
V Sloveniji se število mladih v starostni skupini od 15 do 29 let zmanjšuje. Na začetku letošnjega leta jih je bilo 318.652 ali 29,3 odstotka manj kot leta 1991. Njihov delež med vsemi prebivalci je bil največji prav leta 1991, ko je znašal 22,5 odstotka, najmanjši pa je bil leta 2022, ko je znašal 14,6 odstotka. Letos predstavlja 15 odstotkov, je objavil državni statistični urad.
https://svet24.si/clanek/novice/sloveni...
Mladih vse manj
V Sloveniji se število mladih v starostni skupini od 15 do 29 let zmanjšuje. Na začetku letošnjega leta jih je bilo 318.652 ali 29,3 odstotka manj kot leta 1991. Njihov delež med vsemi prebivalci je bil največji prav leta 1991, ko je znašal 22,5 odstotka, najmanjši pa je bil leta 2022, ko je znašal 14,6 odstotka. Letos predstavlja 15 odstotkov, je objavil državni statistični urad.
https://svet24.si/clanek/novice/sloveni...
Quack !
Utk ::
To računanje ne da pravega rezultata, to ti garantiram. Je preveč spremenljivk, da bi ena, tudi če se spremeni za 30%, nedvoumno in odločilno vplivala bolj kot vse druge.
kriptobog ::
V glavnem .... ta statistika je statistika zaradi sama sebe. Ne da realnega podatka. V slo je trend nase generacije, da smo si uredili bivalisce v hisah starsev ... ne moras to primerjat z italjani ki ostajajo v svojih sobah 40let.
V hisah starsev, torej zivis s starsi in je statistika ok. To, da zivis deloma na podstresju in da ne gre za loceno stanovanjsko enoto s svojim vhodem, locenimi stevci itd, to nisi na svojem. Imas svojo sobo ali dve in svojo kuhinjo in kopalnico.
Invictus ::
Tudi če si v bajti s ta starimi, kljub zgoraj naštetimi ugodnostmi, to ni lastno stanovanje...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."
http://goo.gl/2YuS2x
feryz ::
Tudi če si v bajti s ta starimi, kljub zgoraj naštetimi ugodnostmi, to ni lastno stanovanje...
No lastno stanovanje ni, samo večina ljudi, ki to koristi se pri tem ne sekira. Sam imam nekaj kolegov, ki so se "rodili z zlato žlico" in vsi koristijo premoženje staršev in nihče se ne sekira da to ni njihovo. Vsi vedo, da bodo enkrat vso to premoženje podedovali in nihče se ne žene, da bi v življenju dosegel "nekaj več".
Hja no.. ce se hiso spremeni v dvostanovanjsko in se drugo stanovanje prepise na "otroka", je to lastno stanovanje, ker je pac njegova lastnina.
Ce se spremeni. Vecina se ne. V nasem koncu vasi niti ne mores spremeniti v dvostanovanjsko, ker je dovoljena samo enostanovanjska gradnja.
Utk ::
Nek zapis v neki evidenci odločilno vpliva na to ali živiš z nekom ali ne? Vi pa ste birokrati...
Hja no.. ce se hiso spremeni v dvostanovanjsko in se drugo stanovanje prepise na "otroka", je to lastno stanovanje, ker je pac njegova lastnina.
Ce se spremeni. Vecina se ne. V nasem koncu vasi niti ne mores spremeniti v dvostanovanjsko, ker je dovoljena samo enostanovanjska gradnja.
Zakaj bi to sploh spreminjal, razen če misliš drugo polovico prodat? Iz vidika življenja ni nič drugače, če je na papirju hiša enostanovanjska, ki ima v vsakem štuku svojo kuhinjo/kopalnico vhod, kot dvostanovanjska, ki ima iste lastnosti? Samo kup birokracije in dela zato, da se lahko pred kolegi pohvališ da si uradno na "svojem", čeprav ti mama še vedno teži, da moraš pokositi travo.
Zakaj bi to sploh spreminjal, razen če misliš drugo polovico prodat? Iz vidika življenja ni nič drugače, če je na papirju hiša enostanovanjska, ki ima v vsakem štuku svojo kuhinjo/kopalnico vhod, kot dvostanovanjska, ki ima iste lastnosti? Samo kup birokracije in dela zato, da se lahko pred kolegi pohvališ da si uradno na "svojem", čeprav ti mama še vedno teži, da moraš pokositi travo.
Hja no... ce recimo recimo mansardo konkretno adaptiras pa se kaj dogradis (npr locen zunanji vhod, stresna okna, frčado/balkon..) potrebujes gradbeno. In ce ze delas vso to papirologijo uredis se kategorizacijo stavbe in seveda lastnistvo.
borut_p ::
Etažna lastina - tudi če so jo da uredit - je verjetno v očeh starsev vseeno nekoliko drugacna kot je le loceno gospodinjstvo v drugem stuku. Ce ai etazni lastnik, lahko s sleebjo prosto razpolagas. Etazni lastniki imajo tudi skupne dostope - ali v delezu lastnistva ali pa vsaj sluznosti. Tako da je en kup postopkov s katerimi se starsi ne bodo sli ukvarjat.
Statistika uposteva to kot skupno gospodinjstvo ceprav dejansko to ni - moj komentar je bil le ta, da tako predstavljena statistika ne more biti vodilo za kakrsnekoli primerjave. Je povzeta cisto pavsalno z minimalno truda, na podlagi slednjega pa se razvijajo ukrepi in zakoni in bla bla.
Statistika uposteva to kot skupno gospodinjstvo ceprav dejansko to ni - moj komentar je bil le ta, da tako predstavljena statistika ne more biti vodilo za kakrsnekoli primerjave. Je povzeta cisto pavsalno z minimalno truda, na podlagi slednjega pa se razvijajo ukrepi in zakoni in bla bla.
zavajon ::
Hja no... ce recimo recimo mansardo konkretno adaptiras pa se kaj dogradis (npr locen zunanji vhod, stresna okna, frčado/balkon..) potrebujes gradbeno. In ce ze delas vso to papirologijo uredis se kategorizacijo stavbe in seveda lastnistvo.
Ko ni samo kategorizacija. Takoj rabiš ločene števce in etažirati kaj je od koga. Dodaten problem imaš še pri ogrevanju, zaradi deljenja stroškov, kar pomeni ločena ogrevanja.
Kup dodatnih stroškov in jeanja, da na koncu imaš kaj? Na papirju dve stanovanji?!
Ko ni samo kategorizacija. Takoj rabiš ločene števce in etažirati kaj je od koga. Dodaten problem imaš še pri ogrevanju, zaradi deljenja stroškov, kar pomeni ločena ogrevanja.
Kup dodatnih stroškov in jeanja, da na koncu imaš kaj? Na papirju dve stanovanji?!
No ja, ce dajes velik denar za obnovo bos ja zelel, da se stvar etazira.
Stevci so pa lahko skupni afaik.
Samo, če lahko urediš etažno lastnino, kar pa dostikrat OPPN prepoveduje.
Lahko si seveda lastnik 50% nepremičnine, sam to ni isto...
Etažna lastina - tudi če so jo da uredit - je verjetno v očeh starsev vseeno nekoliko drugacna kot je le loceno gospodinjstvo v drugem stuku. Ce ai etazni lastnik, lahko s sleebjo prosto razpolagas. Etazni lastniki imajo tudi skupne dostope - ali v delezu lastnistva ali pa vsaj sluznosti. Tako da je en kup postopkov s katerimi se starsi ne bodo sli ukvarjat.
Lahko sta loceni etazi s skupnimi stevci in imas uradno dve gospodinjstvi.
Samo, če lahko urediš etažno lastnino, kar pa dostikrat OPPN prepoveduje.
Lahko si seveda lastnik 50% nepremičnine, sam to ni isto...
Tako je.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: kriptobog ()
Mato989 ::
Poznam kar nekaj folka ki živi doma v "mansardi" pa niti en nima urejene etažne lastnine itd...
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115
Ni nesmiselno, samo nemogoče...
Tudi nesmiselno je v večini primerov razen če si skregan s starši ali pa so retardi, kar sicer ni tako nepogost pojav ampak vseeno
damirj79 ::
Tudi nesmiselno je v večini primerov razen če si skregan s starši ali pa so retardi, kar sicer ni tako nepogost pojav ampak vseeno
Zakaj bi potem sploh živel pod isto streho s starši, če si z njimi skregan? Ker to ni isto kot v bloku, kjer ti nek papak pokosi travo, obreže drevje ipd.
Zakaj bi potem sploh živel pod isto streho s starši, če si z njimi skregan? Ker to ni isto kot v bloku, kjer ti nek papak pokosi travo, obreže drevje ipd.
100 ludi 100 čudi :D
slon4 ::
100 žena i 200 sisa...Ni nesmiselno, samo nemogoče...
100 ludi 100 čudi :D
kamiKaZaA ::
Tak se dela biznis v LJ z nepremičninami. Leta 2018 kupiš za 255.000€, malo prepleskaš stene, položiš novi pod, kupiš kakšen kos pohištva in potem leta 2023 (5 let pozneje) prodaš za 810.000€ oz. s profitom +555.000€ (dobro odštet je potrebno še koliko si noter vložil, recimo da je to bilo 50.000€).
...hišo (z neto tlorisno površino 76 kvadratnih metrov) iz leta 1982 kupec odštel 810 tisoč evrov. Hiša stoji na parceli v velikosti 434 kvadratnih metrov.
Transakcija je bila vpisana v evidenco trga nepremičnin 1. junija 2023. Novi lastnik je skupaj s hišo kupil tudi garažo. Kot zanimivost lahko zapišemo, da je prodajalec hišo kupil leta 2018 za 255 tisoč evrov.
https://nepremicnine.siol.net/novice/za...
Ampak potrebno je čakat, ker ziher bodo cene šle -50%.
...hišo (z neto tlorisno površino 76 kvadratnih metrov) iz leta 1982 kupec odštel 810 tisoč evrov. Hiša stoji na parceli v velikosti 434 kvadratnih metrov.
Transakcija je bila vpisana v evidenco trga nepremičnin 1. junija 2023. Novi lastnik je skupaj s hišo kupil tudi garažo. Kot zanimivost lahko zapišemo, da je prodajalec hišo kupil leta 2018 za 255 tisoč evrov.
Če so starši retardi, potem ne dobiš zgornjega štuka s katerim bi lahko prosto razpolagal. Če starši niso retardi, potem lastništva zgornjega štuka ne potrebuješ - saj lahko koristiš zgornji štuk, fotrov avto, mamin vikend, si kandidat za socialno stanovanje, pa še narod ti bo z veseljem plačal vrtec za otroke, ker nimaš za burek.
damirj79 ::
Če so starši retardi, potem ne dobiš zgornjega štuka s katerim bi lahko prosto razpolagal. Če starši niso retardi, potem lastništva zgornjega štuka ne potrebuješ - saj lahko koristiš zgornji štuk, fotrov avto, mamin vikend, si kandidat za socialno stanovanje, pa še narod ti bo z veseljem plačal vrtec za otroke, ker nimaš za burek.
Ok, ampak govorimo v primeru, da si s tastarimi skregan.
Tak se dela biznis v LJ z nepremičninami. Leta 2018 kupiš za 255.000€, malo prepleskaš stene, položiš novi pod, kupiš kakšen kos pohištva in potem leta 2023 (5 let pozneje) prodaš za 810.000€ oz. s profitom +555.000€ (dobro odštet je potrebno še koliko si noter vložil, recimo da je to bilo 50.000€).
To so Murgle, male bajte od 60-90m2. Lesene...
Tisto je skoraj Zombi land, saj so tam ostali samo še stari penzionisti 80+.
Tisto bajto kupim samo, če je res poceni...
Ok, ampak govorimo v primeru, da si s tastarimi skregan.
Ne poznam primera, da bi bil nekdo s starimi skregani in da bi dobil v last celoten štuk. Za oddajo pa spet ni potrebno, da imaš štuk etažiran. Zato pravim da je etažiranje v večini primerov nesmiselno.
Smiselno je da podeduješ/kupiš hišo, jo celotno obnoviš etažiraš in prodaš 2 enoti, saj boš za njo dobil več kot če bi prodal eno enoto.
Noben debil ne bo kupil pol bajte, saj je to recept za dizaster, tudi če je vse etažirano...
deco16 ::
Evo debil tukaj(po vaše). Ampak itak delam vse kontra kot se tukaj napiše ;)
Dvojčki se itak ne prodaja sploh, pa etaže tud ne ...
Kaj pa vi kupujete?
Dvojčki se itak ne prodaja sploh, pa etaže tud ne ...
Kaj pa vi kupujete?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: deco16 ()
Hočeš reči da čez naslednjih 6 let bo ta človek prodal naprej za 2.4 milijona evrov?
Quack !
kamiKaZaA ::
Hočeš reči da čez naslednjih 6 let bo ta človek prodal naprej za 2.4 milijona evrov?
Ne. Hočem reči, da je tema od leta 2019 in da eni čakajo že 5 let padec, pa so šle cene gor.
In leta 2029 bodo šle še malo zraven, eni pa bodo še vedno čakali padec. Padec zmes sicer bo, a v rangu od -5% do največ -15% (v primeru da nastopi kriza), ampak takrat pa bodo dosti slabši kreditni pogoji in spet ne boš nič profitiral.
Vse kar pravim, če potrebuješ stanovanje si ga kupiš čimprej (če imaš kaj našparanega), če pa nimaš pa si vzameš gotovinski kredit, da imaš za polog in potem še hipotekarnega, kar pa pomeni, da boš naslednjih 5-8 let trpel, a pozneje lažje zadihal (ker bodo v tem času šle plače gor, prav tako tudi cene nepremičnin, a ker si kupil pred 5-8 leti si kupil ceneje kot pa čakal na višjo plačo in posledično višje cene nepremičnin).