» »

Kaj je vzrok za tako rast in tak trenuten nivo cen nepremičnin v Sloveniji?

Kaj je vzrok za tako rast in tak trenuten nivo cen nepremičnin v Sloveniji?

Temo vidijo: vsi
««
510 / 831
»»

nejc_nejc ::

Relebus4 je izjavil:

Ne bluzim prav nič. Ti resno celi mladi generaciji z diplomami in magisteriji (tudi naravoslovnih fakultet, recimo strojna fakulteta, fakulteta za elektrotehniko ipd) predlagaš naj grejo delat v sladišče in vozit viličarja?! Torej celo mladost so se mučili da so z žulji in trnji pridobili izobrazbo, zdej nej gremo pa za viličarista?! Si normaln, se ti to RES zdi pravilna SISTEMSKA REŠITEV?! Nihče ne govori o fikus službe v javnih upravah in prekladanju papirja, govorimo o diplomiranem inženirju strojništva, elektrotehnike, biologije ipd.

Z diplomo tud v nasem casu ni bilo postlano in nikoli ne bo.

matic492 ::

Relebus4 je izjavil:

Prijatelj je šel pred pol leta na razgovor za delo kot diplomiran inženir strojništva. Ponujena plača je bla 1200 €. Opis del pa tak da se je samo za glavo držal, dobesedno rabijo sužnja ki bo v službi 12 ur na dan odgvooren sam za vse. Ni treba dvakrat poudarjat da ni sprejel.

1200 kaj, neto? To je 1800€ bruto + 120€ malice + prevoz je 1300€ neto za začetniško pozicijo? Kaj je narobe s tem? 12ur na dan ne smeš delat oziroma bi potem imel nadure.
X670 Gaming X, R9 7900X, 64GB, EVGA RTX 3090 XC3, HX1000

Aja mulo, ce nebi blo Jazbinska, bi sele tanko piskal...

PersonaRuda ::

Relebus4 je izjavil:

Ne bluzim prav nič. Ti resno celi mladi generaciji z diplomami in magisteriji (tudi naravoslovnih fakultet, recimo strojna fakulteta, fakulteta za elektrotehniko ipd) predlagaš naj grejo delat v sladišče in vozit viličarja?! Torej celo mladost z žulji in trnji pridobili izobrazbo, zdej nej gremo pa za viličarista?! Si normaln, se ti to RES zdi pravilna SISTEMSKA REŠITEV?! Nihče ne govori o fikus službe v javnih upravah in prekladanju papirja, govorimo o diplomiranem inženirju strojništva, elektrotehnike ipd.

Pa kaj ti si normalen? Če imaš strojno fakulteto ali elektrotehniko dobiš službo v svojem fohu z začetno plačo vsaj 1200€ (neto+malica+potni), katera ti z leti zraste. Kje sem napisal, da bi nekdo s strojno fakulteto ali elektrotehniko moral oditi za skladiščnika? ;(( Pokaži ta vpis!

Pišem pa, da dobiš službo za 1200€, če imaš končano OŠ ali SŠ. Ti pa spet noter mečeš, da zakaj bi moral oditi nekdo s faksom za skladiščnika. Kje sem to napisal? Če pa imaš faks iz mešanja megle (družboslovna smer - FDV...) potem pa je logično, da ne dobiš kar tako službe oz. lahko greš mešat meglo v kako državno agencijo za 1000€ ali pa privat skladišče za 1200€. Odločitev je tvoja. Za 1200€ pa si danes rešen stanovanjskega problema, če si pripravljen zategniti pas. In ne mi zdaj, da si s 1200€ ne moreš privoščiti lastniškega stanovanja, ker si ga lahko, če ne voziš avta na lizing za 10-15.000€ in ne nosiš Hugo Boss majic.

Relebus4 ::

Pa kaj ti si normalen? Če imaš strojno fakulteto ali elektrotehniko dobiš službo v svojem fohu z začetno plačo vsaj 1200EUR (neto+malica+potni), katera ti z leti zraste. Kje sem napisal, da bi nekdo s strojno fakulteto ali elektrotehniko moral oditi za skladiščnika? ;(( Pokaži ta vpis!

Tako te je bilo razumeti ja! Sem normalen, si ti? Magistrom strojništva ponujajo 1000 EUR mesečno, beri post spodaj (in par postov nazaj)..

In ne mi zdaj, da si s 1200€ ne moreš privoščiti lastniškega stanovanja, ker si ga lahko, če ne voziš avta na lizing za 10-15.000€ in ne nosiš Hugo Boss majic.

Ne, ne moreši si privoščit lastniškega stanovanja, niti tvoje garsonjere v Mariboru za 66.000 €, pa ne voziš avta na lizing za 15k, pa tudi ne nosiš Hugo Boss majic.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Relebus4 ()

Relebus4 je izjavil:

Torej MAGISTRU STROJNIŠTVA ponujajo ubogih 1500 EUR BRUTO, kar je enako 1045 EUR NETO!

1045 neto + malica 160€ + potni in je že na 1200€ izplačila. To je pa dovolj za nakup stanovanja. ČE pa mu je izpod časti delati v svojem fohu za ta denar, pa si naj išče boljšo službo. Evo, vidiš da so plače vsaj 1200€ za ljudi s faksom. To ti jaz nikakor ne morem dopovedati kot tudi, da je to dovolj, da greš v nakup stanovanja.

Za začetne plače ne vidim problema.

Se pa strinjam, da bi iz takšne plače moral v par letih it vsaj +50% če delaš dobro in pridobivaš izkušnje. Kar pa mislim, da je v Sloveniji bolj redko.

1200 EUR skupaj z vsem že, ampak malica se porabi za malico (pa še premalo ostane, je treba še nekaj dodat iz svoje plače). S sodelavci hodimo na malico za 5 do 6 EUR, kar se v mesecu nabere 100 do 120 EUR. Samo za malico v službi. Ne moreš stroške malice in prevoza štet k plačilu, ker malico poješ, bencin porabiš ipd. In tudi če dobiš 1200 EUR v Mariboru, pri taki plači plačevat 550 EUR kredita za neko bogo najcenejšo garsonjerico v Mariboru je ob vseh ostalih stroških v praksi misija nemogoče.

Zgodovina sprememb…

Relebus4 je izjavil:

1200 EUR skupaj z vsem že, ampak malica se porabi za malico (pa še premalo ostane, je treba še nekaj dodat iz svoje plače). S sodelavci hodimo na malico za 5 do 6 EUR, kar se v mesecu nabere 100 do 120 EUR. Samo za malico v službi. Ne moreš stroške malice in prevoza štet k plačilu, ker malico poješ, bencin porabiš ipd.

Ne rabiš jest zunaj, sendvič oziroma doma pripravljena hrana te pride 1-2EUR.

Jaz služim verjetno parkrat več kot ti, pa jem zunaj 2-3krat na teden (pa še to se mi zdi preveč)

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: matic492 ()

Ne rabiš jest zunaj, sendvič oziroma doma pripravljena hrana te pride 1-2EUR.

Seveda, teoretično res. V praksi pa če ne ješ skupaj sodelavci boš največji outsider in te bojo še bolj jebal kot drugač. V praksi moraš jest skupaj s sodelavci, tu sploh ni debate, ker drugač si ga najebal.

Zgodovina sprememb…

Zakaj bi te pa jebali ce ne ješ skupaj. Trezno raszmisli in jih odf....ce ni OK.
Ce te zarad malce hebejo, so vredni tocno NIČ.
Takoj isči drug siht

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: nejc_nejc ()

nejc_nejc je izjavil:

Zakaj bi te pa jebali ce ne ješ skupaj. Trezno raszmisli in jih odf....ce ni OK.
Ce te zarad nalce hebejo, so vredni tocno NIČ.

Ja ne vem kaj naj ti rečem drugega kot "Dobrodošel v 21. stoletje.". Praksa je taka kot je, ljudje so pa v povprečju taki kot so. Še posebej do novincev. Jest vsaj malico skupaj je NUJA.

Zgodovina sprememb…

Glej cudo, tud jest sem se krepko zaposlen in take pri nas hitro prizemljimo.

@Relebus4

Spet ga bluziš. Prvo napišeš, da ljudje služijo 1200 eurov z malico in potnimi, plačujejo najem garsonjere 550 eurov na mesec in da si ne morejo kupiti stanovanja. Jaz ti dam izračune, da lahko. Ti pa spet bluziš, da ne gre, ker malica pride toliko, gorivo toliko... a 550 eurov na mesec za najem gre skozi in hkrati 550 eurov kredita pa ne? Kakšna je sedaj to matematika? ;((

In gre, če zategneš pas, se odpoveduješ in z leti ko plača zraste lažje odplačuješ kredit kot si ga na začetku. In to smo morali vsi, ki smo šli v kredite dati skozi. Ampak ne, ne gre praviš in čakaš da bo minimalna plača 2000 eurov. Hkrati pa se ne zavedaš, da bo takrat nepremičnina x2 kot danes in boš spet na istem in spet ne boš mogel kupiti, če se ne boš pripravljen par let odrekati. In ti se nisi pripravljen in boš še naslednjih 30 let jamral kako si ne morejo mladi kupiti stanovanja.

Resnica pa je, da si ga lahko ob pogojih, da zategnejo pas in se par let odrekajo dokler se jim plača ne zviša. In še vsakemu se je plača zvišala. Včasih so ljudje delali za 400 eurov mesečno, potem za 600-700 eurov, danes pa pod jurja nihče. Vidiš, plače skozi leta rastejo in to vsem!

Zgodovina sprememb…

Spet ga bluziš. Prvo napišeš, da ljudje služijo 1200EUR z malico in potnimi, plačujejo najem garsonjere 550EUR na mesec in da si ne morejo kupiti stanovanja. Jaz ti dam izračune, da lahko. Ti pa spet bluziš, da ne gre, ker malica pride toliko, gorivo toliko... a 550EUR na mesec za najem gre skozi in hkrati 550EUR kredita pa ne? Kakšna je sedaj to matematika? ;((

Ne bluzim prav nič, zakaj še enkrat sprašuješ stvar katero sem ti ŽE POJASNIL? Tule v tem postu sem ti že pojasnil, matematika štima, teoretično gre skozi da se seliš v Maribor v garsonjerco, v praksi pa ne:
https://slo-tech.com/forum/t742691/p812...

. In to smo morali vsi, ki smo šli v kredite dati skozi.

Neprimerljivo. Včasih so bili krediti skoraj zastonj (obrestne mere rekordno nizke, danes so izredno visoke). Odrekati se par let je eno (to gre in mi ni problem), celo življenje si ne privočit niti enega dopusta ali izleta v kar se dandanes sili mlade pa je nekaj čisto drugega. Torej celo življenje naj ŽIVOTARIJO zato da si bodo lahko privoščil eno pofukano garsonjero v enem pofukanem Mariboru? Super.

Resnica pa je, da si ga lahko ob pogojih, da zategnejo pas in se par let odrekajo dokler se jim plača ne zviša. In še vsakemu se je plača zvišala. Včasih so ljudje delali za 400 eurov mesečno, potem za 600-700 eurov, danes pa pod jurja nihče. Vidiš, plače skozi leta rastejo in to vsem!

Problem je v tem da cene nepremičnin rastejo MNOGO BOLJ kot pa rastejo plače..

Zgodovina sprememb…

Relebus4 je izjavil:

Ja ne vem kaj naj ti rečem drugega kot "Dobrodošel v 21. stoletje.". Praksa je taka kot je, ljudje so pa v povprečju taki kot so. Še posebej do novincev. Jest vsaj malico skupaj je NUJA.

Jah če se prilagajš povprečju, boš vzel tudi iphona na 24 obrokov pa avto na leasing mogoče?

Torrent ::

Relebus4 je izjavil:

nejc_nejc je izjavil:

Ce te zarad nalce hebejo, so vredni tocno NIČ.

Nepremičnine 100% višje v 3 letih, vi pa o tem kaj in kje naj nekdo je za malico. :)) Sej ne moreš verjet...

Ma malce je tle brezveze. Da se da sprovocirat in se s strojnim faksom z njimi budalami ubadat. To je fora.

Ma budala si tule samo ti, to je fora. Verjetno spet nek boomer, lakomen denarja, na škodo mladih, ki si zarad njega ne morejo privoščit niti strehe nad glavo. Kdaj vam bo postalo jasno da je stanovanje OSNOVNA človeška potreba in ne sme bit sredstvo za še večje bogatenje peščice najbogatejših?

Nepremičninska elita
https://365.rtvslo.si/arhiv/tarca/17501...

Zgodovina sprememb…

Relebus4 je izjavil:

Neprimerljivo. Včasih so bili krediti skoraj zastonj (obrestne mere rekordno nizke, danes so izredno visoke). Odrekati se par let je eno (to gre in mi ni problem), celo življenje si ne privočit niti enega dopusta ali izleta v kar se dandanes sili mlade pa je nekaj čisto drugega. Torej celo življenje naj ŽIVOTARIJO zato da si bodo lahko privoščil eno pofukano garsonjero v enem pofukanem Mariboru? Super.

Ne drži. Med leti 2004 in 2009 so bile obrestne mere iste kot danes. In sem ti že dal izračun, da če imaš 1200€ dobiš kredit z obrokom 550€, ostane ti 650€ za stroške. Regres 1200€ zapraviš za dopust ali izlete. Počakaš par let.

Recimo 5-7 in se ti bo plača dvignila za vsaj +25% in boš imel vsaj 1500€, ko bo minilo 7 let boš odplačal gotovisnki kredit. In boš imel še 23 let kredita 330€ namesto 550€. In še izračun 1500€ - 330€ = 1170€ za stroške življenja.

Vidiš da gre in ni ti potrebno životariti celo življenje, če si pripravljen zategniti pas za 7 let. Ampak ti ga nisi. In samo jamraš, da si ne moreš privoščiti nepremičnine. Pa si jo lahko, če ne bi bil taki bučko in ne bi bil antitalent za matematiko.

Si že slišal kdaj za Monsanto, Nestle in kakšne podobne, so obogateli na še bolj osnovnih potrebah.

https://www.mojedelo.com/vodovodni-inst...

Od kandidatov pričakujemo:
zaželena izobrazba s področja strojnih inštalacij ali druga (ni pogoj)
vsaj nekaj znanja ali izkušenj s področja vodoinštalacij
želja po priučitvi

...
konkurenčna plačila, regres cca. 2000 EUR na leto kot nadpovprečen regres, nagrado za poslovno uspešnost, idr.

Evo inženir strojništva si 2 urce na youtubu pogleda malo tutorialov kako postavit cevi v kopalnici, pa gre delat,

https://www.nepremicnine.net/oglasi-odd...

stanovanje je v Radencih 400EUR, 1.5 sobno 57 kvadratov

2 leti porabiš pri teh, da pridobiš izkušnje, verjetno se vozijo na montaže v avstrijo.

Po tem odpreš svoj SP ali pa spizdiš v Avstrijo.

V 10 letih lahko skeširaš stanovanje.

Zgodovina sprememb…

Ne drži. Med leti 2004 in 2009 so bile obrestne mere iste kot danes. In sem ti že dal izračun, da če imaš 1200EUR dobiš kredit z obrokom 550EUR, ostane ti 650EUR za stroške. Regres 1200EUR zapraviš za dopust ali izlete. Počakaš par let.

Seveda drži, govoril sem o obrestnih merah od 2010 do 2022, ne o cherry pickanem obdoblju prejšnje gospodarske krize. 650 EUR za stroške, vse položnice, avto, obleke in vse ostalo je izredno malo, če hočeš živet nemogoče.
Pa si jo lahko, če ne bi bil taki bučko in ne bi bil antitalent za matematiko.

Za razliko od tebe nisem bučko, matematiko 2 pa sem imel na faksu 10, tako da če že kaj, potem sem talent za matematiko.

Zgodovina sprememb…

Bom nehal, ker se ti ne da nic dopovedat.
1. Men ni blo nic senkano
2. Stevilke ki sem jih navedel so sigurno v 10%
3. Ce te v sluzbi hebejo, ce tako mislis, ti predlagam menjavo

Da bos pa z diplomo mahal in bo ostalo samo prislo, pa ne bo. Nikjer na tretjem kamnu od sonca.

Relebus4 je izjavil:

Ne drži. Med leti 2004 in 2009 so bile obrestne mere iste kot danes. In sem ti že dal izračun, da če imaš 1200€ dobiš kredit z obrokom 550€, ostane ti 650€ za stroške. Regres 1200€ zapraviš za dopust ali izlete. Počakaš par let.

Seveda drži, govoril sem o obrestnih merah od 2010 do 2022, ne o cherry pickanem obdoblju prejšnje gospodarske krize. 650 € za stroške, vse položnice, avto, obleke in vse ostalo je izredno malo, če hočeš živet nemogoče.

7 let moreš zategniti pas. Kaj ti ni jasno? Ali narediš to ali pa daš za njemnino 550€ in ti tudi ostane 650€ za stroške. Aja, v tem primeru, ap gre skozi ko živiš v najemu? ;((

matic492 je izjavil:

Si že slišal kdaj za Monsanto, Nestle in kakšne podobne, so obogateli na še bolj osnovnih potrebah.

https://www.mojedelo.com/vodovodni-inst...

Od kandidatov pričakujemo:
zaželena izobrazba s področja strojnih inštalacij ali druga (ni pogoj)
vsaj nekaj znanja ali izkušenj s področja vodoinštalacij
želja po priučitvi

...
konkurenčna plačila, regres cca. 2000 EUR na leto kot nadpovprečen regres, nagrado za poslovno uspešnost, idr.

Evo inženir strojništva si 2 urce na youtubu pogleda malo tutorialov kako postavit cevi v kopalnici, pa gre delat,

https://www.nepremicnine.net/oglasi-odd...

stanovanje je v Radencih 400EUR, 1.5 sobno 57 kvadratov

2 leti porabiš pri teh, da pridobiš izkušnje, verjetno se vozijo na montaže v avstrijo.

Po tem odpreš svoj SP ali pa spizdiš v Avstrijo.

V 10 letih lahko skeširaš stanovanje.

Še en ki pojma nima kaj delajo inženirji strojništva. In ne, ne polagajo cevi v kopalnici lol, niti blizu.

PersonaRuda je izjavil:

Relebus4 je izjavil:

Ne drži. Med leti 2004 in 2009 so bile obrestne mere iste kot danes. In sem ti že dal izračun, da če imaš 1200EUR dobiš kredit z obrokom 550EUR, ostane ti 650EUR za stroške. Regres 1200EUR zapraviš za dopust ali izlete. Počakaš par let.

Seveda drži, govoril sem o obrestnih merah od 2010 do 2022, ne o cherry pickanem obdoblju prejšnje gospodarske krize. 650 EUR za stroške, vse položnice, avto, obleke in vse ostalo je izredno malo, če hočeš živet nemogoče.

7 let moreš zategniti pas. Kaj ti ni jasno? Ali narediš to ali pa daš za njemnino 550EUR in ti tudi ostane 650EUR za stroške. Aja, v tem primeru, ap gre skozi ko živiš v najemu? ;((

Če ful zateguješ pas se bi morda dalo, samo ob pogoju da se preseliš v Maribor v neko pofukano garsonjero..V Lj, ni šanse. Da človek z magisterijem strojništva ne more si privoščit majhne garsonjere v Ljubljani je žalostno..

Zgodovina sprememb…

Relebus4 je izjavil:

Še en ki pojma nima kaj delajo inženirji strojništva. In ne, ne polagajo cevi v kopalnici lol, niti blizu.

Seveda jih ne, ampak če je bolje plačano predvidljivo 2-izmensko delo polaganje cevi v kopalnici montažnih hišk, zakaj bi šel delat karkoli drugega?

Zgodovina sprememb…

matic492 je izjavil:

Relebus4 je izjavil:

Seveda jih ne, ampak če je bolje plačano predvidljivo 2-izmensko delo polaganje cevi v kopalnici montažnih hišk, zakaj bi šel delat karkoli drugega?

Je vprašanje retorično/hipotetično? Po tem ko sem zapravil celo mladost za narest izredno težak faks naj sedaj polagam v kopalnici cevi? Sej ne rečem, morda pa je to vendarle edina opcija, kjer bi si lahko privoščil svoje stanovanje..tako daleč smo pač prišli, dobrodošli v 21.stoletje.

Zgodovina sprememb…

Relebus4 je izjavil:

Za razliko od tebe nisem bučko, matematiko 2 pa sem imel na faksu 10, tako da če že kaj, potem sem talent za matematiko.

Glej, idi v vrtec prodajat zgodbice, da si ti talent za matematiko. Na tem forumu si dokazal, da nimaš pojma o osnovah kaj šele kaj več. In še nekaj, če si delal Večerno šolo pri 20. letih, da si dokončal 8./9. razred še to ne pomeni, da si hodil na faks. Hodil si zgolj na Večerno šolo, ker v rednem času nisi bil sposoben narediti OŠ. Glede na tvoje matematične težave me sploh ne čudi, da si obiskoval Večerno šolo pri 20. letih.

Relebus4 je izjavil:

Je vprašanje retorično/hipotetično? Po tem ko sem zapravil celo mladost za narest izredno težak faks naj sedaj polagam v kopalnici cevi? Sej ne rečem, morda pa je to vendarle edina opcija kjer bi si lahko privoščil svoje stanovanje..tako daleč smo pač prišli, dobrodošli v 21.stoletje.

Vprašanje sploh ni retorično. Če bi programiranje bilo slabše plačano od polaganja cevi v koaplnici, bi jaz takoj menjal šiht in programiral popoldan malo za hobij.

Pa če misliš, da boga za jajca primeš, zato ker si faks končal.... se konkretno motiš.

Zgodovina sprememb…

kriptobog ::

Invictus je izjavil:

kriptobog je izjavil:

Pri normirancih imaš koliko? 80% priznanih storkov do 100k? Torej banka upošteva 20%. Ne bit normiranc in ne nabijat stroškov pa bo ok. Aja, pol prispevki ne bodo minimalni in davka bo več za plačat. To pa ne bi ane? Tisti, ki so zaposleni s tako plačo pa lahko plačajo višje prispevke in davek ane?

Pametne banke vedo kako normiranec funkcionira in tega ne gledajo tako. So bolj pomembni prilivi...

Potem je easy peasy dobiti kredit. Nekaj manjka poptem v tej zgodbi, kar seveda ne pove na tiktoku

49106 ::

matic492 je izjavil:

Relebus4 je izjavil:

Je vprašanje retorično/hipotetično? Po tem ko sem zapravil celo mladost za narest izredno težak faks naj sedaj polagam v kopalnici cevi? Sej ne rečem, morda pa je to vendarle edina opcija kjer bi si lahko privoščil svoje stanovanje..tako daleč smo pač prišli, dobrodošli v 21.stoletje.

Vprašanje sploh ni retorično. Če bi programiranje bilo slabše plačano od polaganja cevi v koaplnici, bi jaz takoj menjal šiht in programiral popoldan malo za hobij.

Pa če misliš, da boga za jajca primeš, zato ker si faks končal.... se konkretno motiš.

In ne bi bil ne prvi ne zadnji, ki se je prekvalificiral.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: 49106 ()

Mato989 ::

Relebus4 je izjavil:

Skladiščnik, viličarist, proizvodni delavec... in s tako plačo dobiš obrok kredita v višini 550EUR/mesec in si lahko rešiš stanovanjski problem, če si se pripravljen odrekati. Ti se nisi. Si nam že povedal.

Ne, ne bluzim. Torej če te prav razumem ti celi generaciji mladih z diplomami in magisteriji želiš svetovat naj grejo delat kot skladiščniki, liličaristi in proizvodni delavci? Po tistem ko je država drago plačala njihovo izobraževanje? Ni to rešitev poba, najti je treba SISTEMSKE rešitve, tako kot jih je Dunaj!

Zakaj je na Dunaju neprofitno stanovanje v soseskah s šolami, jezeri, bazeni dostopno večini?
https://www.24ur.com/novice/inspektor/k...

Ne mi pravimo naj folk dela to kar zeli ampak naj pol ne jamra ce nekaj delak ontra in zasluzi manj
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115

PersonaRuda je izjavil:

Relebus4 je izjavil:

Glej, idi v vrtec prodajat zgodbice, da si ti talent za matematiko. Na tem forumu si dokazal, da nimaš pojma o osnovah kaj šele kaj več. In še nekaj, če si delal Večerno šolo pri 20. letih, da si dokončal 8./9. razred še to ne pomeni, da si hodil na faks. Hodil si zgolj na Večerno šolo, ker v rednem času nisi bil sposoben narediti OŠ. Glede na tvoje matematične težave me sploh ne čudi, da si obiskoval Večerno šolo pri 20. letih.

Motiš se da se bolj ne bo mogu. Ne prodajam zgodbic, povedal sem dejstva, seveda imam pojma o osnovah, pa ne samo o osnovah. Hodil sem na faks, ne večerno šolo, faks za strojništvo v Ljubljani. Matematiko sem imel zaključeno 10. Imam potrdilo referata za Strojništvo da spadam med 5 % najboljših v svoji generaciji, lahko pokažem. Tale tvoj ad hominem napad pa samo pomeni da nimaš nobenih argumentov, zato si se moral na nekoga spraviti z žalitvami in obrekovanjem. Gnoj od človeka pač.

Zgodovina sprememb…

Relebus4 je izjavil:

Je vprašanje retorično/hipotetično? Po tem ko sem zapravil celo mladost za narest izredno težak faks naj sedaj polagam v kopalnici cevi? Sej ne rečem, morda pa je to vendarle edina opcija, kjer bi si lahko privoščil svoje stanovanje..tako daleč smo pač prišli, dobrodošli v 21.stoletje.

Če si lahko privošči skladiščnik, viličarist, dostavljalec, proizvodni delavec... stanovanje si pač ti smotan, če si ga ne moreš privoščiti kot inžiner strojništva. Si res eden redkih, ki s svojo izobrazbo služi manj kot nekdo s SŠ ali OŠ. To pa tudi pove vse o tebi. Da kljub diplomi nisi sposoben za delo in si zato plačan manj kot skladiščnik. Ja, živimo v takšnih časih, ko si s samo diplomo lahko rit obrišeš, če nič ne znaš in nekdo je lahko sposoben proizvodni delavec ali dostavljalec in te prekaša v plači. Dobrodošel na trgu dela. Časi socializma so mimo.

Relebus4 je izjavil:

matic492 je izjavil:

Relebus4 je izjavil:

Ne bluzim prav nič. Ti resno celi mladi generaciji z diplomami in magisteriji (tudi naravoslovnih fakultet, recimo strojna fakulteta, fakulteta za elektrotehniko ipd) predlagaš naj grejo delat v sladišče in vozit viličarja?! Si normaln, se ti to RES zdi pravilna SISTEMSKA REŠITEV?! Nihče ne govori o fikus službe v javnih upravah in prekladanju papirja, govorimo o diplomiranem inženirju strojništva, elektrotehnike ipd.

Na sliki piše 2 years ago, komentar piše 2 leti nazaj, torej vsaj nekje leta 2019 je imel začetno neto plačo 900EUR, to pomeni vsaj cca. 1300EUR bruto (napisal je pred potnimi in verjetno pred malco). To je bila čisto korektna začetniška plača za tiste čase.

Prijatelj je šel pred pol leta na razgovor za delo kot diplomiran inženir strojništva. Ponujena plača je bla 1200 EUR. Opis del pa tak da se je samo za glavo držal, dobesedno rabijo sužnja ki bo v službi 12 ur na dan odgvooren sam za vse. Ni treba dvakrat poudarjat da ni sprejel. Evo, O TEM GOVORIM, post cca 1 leto nazaj:

"Mlajši kolega strojnik (mag), brihten dečko, 2 leti delovne dobe, pravi, da sedaj res vsi iščejo strojnike - in na razgovoru ponujajo 1500 bruto. Hoče zamenjat zaradi razmer in dobiva same takšne ponudbe. Tako da očitno je realnost za mlade inženirje strojništva taka."

Torej MAGISTRU STROJNIŠTVA ponujajo ubogih 1500 EUR BRUTO, kar je enako 1045 EUR NETO!

Zakaj mu bi morali vec toliko je pac realno na trgu ponudba za njegovo znanje

Kot kaze je zajebal s studijem ce ne more vec dobit

Relebus4 je izjavil:

Imam potrdilo referata za Strojništvo da spadam med 5 % najboljših v svoji generaciji, lahko pokažem. Tale tvoj ad hominem napad pa samo pomeni da nimaš nobenih argumentov, zato si se moral na nekoga spraviti z žalitvami in obrekovanjem. Gnoj od človeka pač.

Brez zamere, samo to čisto nič ne pomeni lol, ker je vsak "strojnik" z srednjo šolo in 2 leti delovnih izkušenj več vreden od tebe direkt iz faksa.

Jaz sem imel povprečje v 3. letniku faksa 8.5, a iz tega lahka izračunaš mojo plačo? :))

Zgodovina sprememb…

matic492 je izjavil:

Relebus4 je izjavil:

Tako jaz grem takoj za smetarja za 2.800 bruto jaz ne rabim sistemskih resitev

PersonaRuda je izjavil:

Relebus4 je izjavil:

Če si lahko privošči skladiščnik, viličarist, dostavljalec, proizvodni delavec... stanovanje si pač ti smotan, če si ga ne moreš privoščiti kot inžiner strojništva. Si res eden redkih, ki s svojo izobrazbo služi manj kot nekdo s SŠ ali OŠ. To pa tudi pove vse o tebi. Da kljub diplomi nisi sposoben za delo in si zato plačan manj kot skladiščnik. Ja, živimo v takšnih časih, ko si s samo diplomo lahko rit obrišeš, če nič ne znaš in nekdo je lahko sposoben proizvodni delavec ali dostavljalec in te prekaša v plači. Dobrodošel na trgu dela. Časi socializma so mimo.

Nasprotno, za razliko od tebe nisem smotan, za razliko od tebe sem sposoben za delo, večina inženirjev strojništva ima nižjo začetno plačo kot tvoji imaginarni proizvodni delavci z 1200 EUR neto plače. To ne pove nič o meni, pove pa vse o branži o kateri razpravljamo. Da sem se zajebal ker sem šel v to branžo? DA, sem se, happy now?!

Preberi, tip z MAGISTERIJEM strojništva dobiva ponudbe za 1500 EUR bruto, kar je 1050 EUR neto, takšno je pač stanje v tej branži, ne govorit če pa ne poznaš razmer v branži... :

In nič bolje ni tudi za veliko večino drugih poklicev z diplomami in magisteriji.

Zgodovina sprememb…

Še zadnjič. S 1045€ neto (1500 bruto), malico in potnimi si lahko kupiš stanovanje. Stisneš par let. Zmes se ti dvigne plača. Po 7 letih odplačaš gotovinski kredit in potem lažje dihaš 23 let in v tem času se ti spet dvigne plača in si leta 2054 lastnik stanovanja. Ampak ti boš še leta 2060 najemnik garsonjere in jamral po forumu kako si kot inžiner strojništva nisi mogel kupiti nepremičnine. Potem se pa bo oglasil en skladiščnik, ki bo v penziji in bo imel 2 stanovanja. V enem bo živel in enega bo oddajal.

Glej eni so sposobni, eni pa imajo diplomo pa nesposobni. Ni to nič takega. In še zadnjič. S plaočo katero omenjaš en komentar višje se da kupiti stanovanje. Pika.

Sem sposoben, ne rečem da imaš popolnoma narobe, je pa dejstvo da samo teoretiziraš, v praksi pa so zadeve drugačne. Našel si neko uber poceni garsonjero v Mariboru in sedaj celo slovenijo pošiljaš v tisto Mariborsko garsonjero, pod pogojem da so brez dopusta in jedo repo pa zelje, super, kaj naj rečem. Plača se ti sicer mogoče v 10 letih dvigne iz 1200 na 1600 EUR mesečno (je povedal sodelavec ki je tam zaposlen že 10 let), vendar nepremičnine se bodo v 10 letih dvignile veliko več kot toliko, torej bo še bolj nemogoče, pa že sedaj je. V zosu ni samo en človek, ampak celotna mlada generacija, zato se rabijo SISTEMSKE REŠITVE.

Za zgled si lahko vzamemo Dunaj.

Zakaj je na Dunaju neprofitno stanovanje v soseskah s šolami, jezeri, bazeni dostopno večini?
https://www.24ur.com/novice/inspektor/k...

Zgodovina sprememb…

Rešitve obstajajo (prosim da se ne komentira posnetka v kolikor se posnetka ne pogleda, po možnosti v celoti):

Zgodovina sprememb…

Relebus4 je izjavil:

Plača se ti sicer mogoče v 10 letih dvigne iz 1200 na 1600 EUR mesečno (je povedal sodelavec ki je tam zaposlen že 10 let), vendar nepremičnine se bodo v 10 letih dvignile veliko več kot toliko, torej bo še bolj nemogoče, pa že sedaj je.

Kaj ima veze, če bo nepremičnina čez 10 let dražja, če si jo pa boš ti letos leta 2024 kupil? ;((

Glej, stisnit je treba. Letos kupiš nepremičnino. Za 7 let zategneš pas (se odpoveduješ) in potem bo lažje, ko odplačaš gotovinski kredit in se ti zmes še plača dvigne. Lahko pa jamraš še naprej, da si s 1200 eurov ne moreš kupiti nepremičnine. Jaz pa sem ti pokazal matematični sistem po katerem si lahko. Ti še najdem službo (smer strojništvo) v MB? Z lahkoto, varilcev in ključavničarjev krepko primanjkuje in plača (neto+malica+potni) je višja od 1200 eurov. Vabljen.

Zgodovina sprememb…

LeQuack ::

To je isto ko folk ki prepričuje druge da naj kupijo bitcoin na višku.
Quack !

LeQuack je izjavil:

Ne, niti približno ni isto. Ker on trdi, da mladi, ki služijo 1200€ si ne morejo kupiti garsonjere in živijo v najemu za 550€. Jaz sem mu našel garsonjero za 66.000€ in dal izračun, da pride skozi z 500€ kredita (200€ - 7 let in 300€ - 30 let). Torej mladi, ki že zdaj dajejo 550€ za najem bi lahko dajali 500€ za kredit in bi čez 30 let bili lastniki. Tako pa bodo najemniki in najmenina čez 5 ali 10 ali 15 let sigurno ne bo samo 550€. Tako, da ta tvoja primerjava ni niti malo na mestu, ker v obeh primerih si brez 550€ in je vseeno, če so danes cene stanovanj visoke, če ti plačuješ še več za najemnino.

Kaj ima veze, če bo nepremičnina čez 10 let dražja, če si jo pa boš ti letos leta 2024 kupil? ;((

Ima veze, ker jo danes ne moreš kupit, ker ti po mesečnem obroku za kredit ostane premalo za življenje, potem se odločiš da boš čakal da se ti plača poveča. Ampak poveča se ti manj, kot pa se povečajo cene stanovanj.

PersonaRuda je izjavil:

LeQuack je izjavil:

Ne, niti približno ni isto. Ker on trdi, da mladi, ki služijo 1200EUR si ne morejo kupiti garsonjere in živijo v najemu za 550EUR. Jaz sem mu našel garsonjero za 66.000EUR in dal izračun, da pride skozi z 500EUR kredita (200EUR - 7 let in 300EUR - 30 let). Torej mladi, ki že zdaj dajejo 550EUR za najem bi lahko dajali 500EUR za kredit in bi čez 30 let bili lastniki. Tako pa bodo najemniki in najmenina čez 5 ali 10 ali 15 let sigurno ne bo samo 550EUR. Tako, da ta tvoja primerjava ni niti malo na mestu, ker v obeh primerih si brez 550EUR in je vseeno, če so danes cene stanovanj visoke, če ti plačuješ še več za najemnino.

Sam pozabil si omenit da se moraš preselt v Maribor v eno mini garsonjerico in se nato vozit v Ljubljano, kar pomeni 6000 EUR letnega stroška za gorivo in vsak dan 3 ure porabljene na cesti, ali pa najdt manj plačano delo v Mariburu. Si pogledal video par postov gor? Kakšen je tvoj komentar nanj?

Zgodovina sprememb…

Ti še najdem službo (smer strojništvo) v MB? Z lahkoto, varilcev in ključavničarjev krepko primanjkuje

Še en ki meša poklic strojnika in inženirja strojništva. To je približno tako kot bi enačil jabolko in banano. In ne, inženir strojništva ne opravlja dela varilcev in ključavničarjev, opravlja popolnoma drugačno delo. Mogoče samo spodnji video da boš vsaj približno vedel za kaj gre:

Zgodovina sprememb…

Relebus4 je izjavil:

Še en ki meša poklic strojnika in inženirja strojništva. To je približno tako kot bi enačil jabolko in banano. In ne, inženir strojništva ne opravlja dela varilcev in ključavničarjev, opravlja popolnoma drugačno delo.

V bistvu imaš samo ti čudne predstave, da je zdaj končan faks strojništva oh in sploh in da si zaslužiš ne vem kaj, 3k bruto samo zato, ker si končal ta faks?

Če je bolje plačan varilec, pač greš delat to.

Zgodovina sprememb…

3 do 4k NETO nam je obljubljal dekan fakultete za Strojništvo Jožef Duhovnik po končanem študiju, seveda je jasno da je lagal, tolk o poštenosti..

Zgodovina sprememb…

Relebus4 je izjavil:

3 do 4k NETO nam je obljubljal dekan fakultete za Strojništvo Jožef Duhovnik po končanem študiju, tolk o poštenosti..

In ti si mu verjel? :))

Stari, 3-4k neto dobijo v sloveniji samo kakšni dobri programerji, zdravniki in pa vodstvene pozicije v redni zaposlitvi. To je praktično najvišji razred v javni upravi, tolko ima minister in predsednik vlade.

Če si SP ali delaš še kaj na črno zraven je pa itak drugačna zgodba.

Zgodovina sprememb…

Ne, nisem mu, sem pa vendarle mislil da bo več kot 1200 EUR neto. In to je kao smatrano kot dobro, ostali dobijo še manj:

Zgodovina sprememb…

««
510 / 831
»»