» »

Kaj je vzrok za tako rast in tak trenuten nivo cen nepremičnin v Sloveniji?

Kaj je vzrok za tako rast in tak trenuten nivo cen nepremičnin v Sloveniji?

Temo vidijo: vsi
««
508 / 831
»»

deco16 ::

Kot iskalec fleta ali bajte sem se pozanimal in menim da je gospa šla samo na napačno banko ;)
Seveda se ji več kot na eno ne da it, ampak to je njena lenoba, je pa zato lepše naredit viralen video....

Relebus4 ::

PersonaRuda je izjavil:

Relebus4 je izjavil:

1200 € plače
- 535 € kredit za stanovanje
-150 € stroški garsonjere
-200 € za skromen avto
-200 € za hrano
-100 € drobni stroški (položnica za telefon, nov telefon na 4 leta, nov laptop na 4 leta, kakšno obleko sem pa tja ipd)
-100 € skromen dopust

Ne znaš računati. Črtaš dopust in ti na koncu meseca ostane +15€. Za dopust pa potem porabiš 1200€ regresa in našparanih 180€ (12x 15€ mesečno).

Relebus4 je izjavil:

[Prvo kot prvo: katera bo pa želela si družino ustvarit v GARSONJERI v mariboru?! Kot drugo pa stroški za kredit so 535 EUR mesečno, ne 494 EUR.

Matematika ni tvoja najmočnejša stran. Če sta 2 pomeni, da imata 2 plači in potem lahko gresta v garsonjero ali pa v 3-sobno stanovanje v centru LJ. Sem že naredil izračun za 2 na minimalni Mercator plači in da si lahko kupita stanovanje do 250.000€, če sta pripravljena varčevati in se odpovedovati in za dopust ne zapravita več kot 2x regres.

Ne znaš računati. Črtaš dopust in ti na koncu meseca ostane +15€. Za dopust pa potem porabiš 1200€ regresa in našparanih 180€ (12x 15€ mesečno).

Znam računat, za razliko od tebe. Je še mnogo drugih stroškov, ki zgoraj niso navedeni! Na koncu meseca ti ne ostane 15 €, ampak bolj minus 200 €. Pa bog ne daj da se ti pokvar kaj na avtu ali pa pralni stroj!

Kripto mesi ::

Na elektricnem avtu se nima kaj za pokvarit, pa se servisov nima, tako da strosek za avto kar odpisi :))

PersonaRuda je izjavil:

Relebus4 je izjavil:

1200 EUR plače
- 535 EUR kredit za stanovanje
-150 EUR stroški garsonjere
-200 EUR za skromen avto
-200 EUR za hrano
-100 EUR drobni stroški (položnica za telefon, nov telefon na 4 leta, nov laptop na 4 leta, kakšno obleko sem pa tja ipd)
-100 EUR skromen dopust

Ne znaš računati. Črtaš dopust in ti na koncu meseca ostane +15EUR. Za dopust pa potem porabiš 1200EUR regresa in našparanih 180EUR (12x 15EUR mesečno).

Relebus4 je izjavil:

[Prvo kot prvo: katera bo pa želela si družino ustvarit v GARSONJERI v mariboru?! Kot drugo pa stroški za kredit so 535 EUR mesečno, ne 494 EUR.

Matematika ni tvoja najmočnejša stran. Če sta 2 pomeni, da imata 2 plači in potem lahko gresta v garsonjero ali pa v 3-sobno stanovanje v centru LJ. Sem že naredil izračun za 2 na minimalni Mercator plači in da si lahko kupita stanovanje do 250.000EUR, če sta pripravljena varčevati in se odpovedovati in za dopust ne zapravita več kot 2x regres.

Nasprotno, matematika je moja močna stran, sem jo imel 10 na faksu. Tvoji izračuni niso vredni počenega groša, ne razumeš ti najboljš tole. Kako boš dobil punco, če pa bivaš v neki stromni garsonjeri? Moraš it v kakšno večje stanovanje da jo sploh dobiš. Šele potem so dvojni prhodnki. Dokler so, ker vsak drugi par se itak loči slej ko prej. Plus kaj je point življenja če si NIKOLI nič ne privoščiš in se celo življenje samo odpoveduješ?

PersonaRuda je izjavil:

Kripto mesi je izjavil:

Zakaj 200EUR za skromen avto, ce ti inzenircek pravis, naj vzame elektricnega in z njim še služi :))

O moj Bog, to je oni posebni inžinerček, ko vedno vse narobe računa? 8-O

Ni čudno, da plačuje 550EUR za najem garsonjere in jamra, da si ne moreš kupiti garsonjere niti 100 km stran iz LJ, čeprav sem mu pokazal način, pa še kar vztraja, da to ne gre ;(( (čeprav dokazano gre). No hvala, sedaj vsaj vem s kom imam opravka. S posebnim inžinerjev, kateri nima o ničemer pojma...

Zamešal si me z nekom, računal sem prav ti edini tule nima pojma. Prvo kot prvo si našel neko garsonjero v Mariboru, to je precej več kot 100 km od Ljubljane. Drugo kot drugo je ta cena izjema, garsonjere v Mariboru so navadno veliko dražje. Tretje kot tretje pa ne, ne gre, razen če ti ko se ti pokvari karkoli (avto, pralni stroj, pomivalc) fotr daje denar. Kar ga večini ne. Plus kolk je realno da NIKOLI v življenju ne greš na noben izlet, noben koncert, ne nič? Ni realno. Pa vzdrževanje garsonjere si pa računal da je zastonj? Pa v katerem imaginarnem svetu ti živiš? In plaće 1200 EUR mesečno večina ljudi v Sloveniji NE dosega.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Relebus4 ()

Za večino mladih ljudi dandanes je danes nemogoče da pride do svojega stanovanja če nima pomoči staršev ali sorodnikov, kar itak vsi vemo, le ti trdiš nasprotno ( trdiš neumnosti). Naj ti povedo mladi iz prve roke:
https://www.facebook.com/rtvslo.si/vide...

Mal poglej:
Stanovanjska kriza je vedno večja
https://365.rtvslo.si/arhiv/tarca/17501...

Nepremičninska elita

Zgodovina sprememb…

Še cela oddaja TARČA:

In kamiKaZaA, preden ne pogledaš te oddaje nima smisla da nadaljujeva debato, saj ne brezplodna.

*je brezplodna.

Zgodovina sprememb…

Baja ::

nekaj pri tej punci ne stima. pravi da ima solidno plačo in si ne more privoščiti garsonjere. recimo da je garsonjera na gorenjskem 100k, torej rabi recimo 80k kredita. to je pod 500/mesec kredita na 20 let in če ji to predstavlja 60-70% dohodka v bistvu dobi minimalca.

Brez zamere, ampak pojma nimaš kakšno je realno življenje..to spodaj na posnetku so dejanske zgodbe ljudi.

Mato poglej video na zgornjem linku!

Če smo lih pri Gorenjski, ena mahna bajtica, 138 kvadratov v nekih Lazah v Tuhinju (torej v neki vasici nekje v jebinah) stane 400.000 €. Tista garažna lesena vrata so verjetno še iz druge svetovne vojne tam. Notranjost pa je verjetno tako grda in zanemarljena da še boljš da slik notranjosti sploh ni!
https://www.nepremicnine.net/oglasi-pro...

Zgodovina sprememb…

Mato989 ::

Baja je izjavil:

nekaj pri tej punci ne stima. pravi da ima solidno plačo in si ne more privoščiti garsonjere. recimo da je garsonjera na gorenjskem 100k, torej rabi recimo 80k kredita. to je pod 500/mesec kredita na 20 let in če ji to predstavlja 60-70% dohodka v bistvu dobi minimalca.

Seveda ona je klasična razvajenka nove dobe... vse bi mela nič pa nardila za to, naj se zaposli v MBju za isto plačo iščejo psihologe in naj tam kupi garsonjero... pa bo če ji je cilj nepremičnina...
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115

Invictus ::

kriptobog je izjavil:

Pri normirancih imaš koliko? 80% priznanih storkov do 100k? Torej banka upošteva 20%. Ne bit normiranc in ne nabijat stroškov pa bo ok. Aja, pol prispevki ne bodo minimalni in davka bo več za plačat. To pa ne bi ane? Tisti, ki so zaposleni s tako plačo pa lahko plačajo višje prispevke in davek ane?

Pametne banke vedo kako normiranec funkcionira in tega ne gledajo tako. So bolj pomembni prilivi...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

Mato989 je izjavil:

Baja je izjavil:

Seveda ona je klasična razvajenka nove dobe... vse bi mela nič pa nardila za to, naj se zaposli v MBju za isto plačo iščejo psihologe in naj tam kupi garsonjero... pa bo če ji je cilj nepremičnina...

Ne, ona je primer 99 % mladih ljudi, ki kljub magisteriju in trdemu delu, ter odpovedovanju, si ne morejo privoščit niti garsonjere.

Zgodovina sprememb…

matic492 ::

Relebus4 je izjavil:

Ne, ona je primer 99 % mladih ljudi, ki kljub magisteriju in trdemu delu, ter odpovedovanju, si ne morejo privoščit niti garsonjere.

Ti si iz 5 minut intervjuja ugotovil, da delta trdo in se odpoveduje?

Če bi se odpovedovala, bi lahko npr. imela cimro. Pa tudi kolikor se da razbrati je samska.

Sploh pa je daleč od 99%, ker veliko mladih ima urejeno preko dedovanja, kar ja, ni reprezantivno za prodajne cene, ampak je dejstvo, da si tako rešijo stanovanjski problem.

Sploh pa sem jaz njene starosti in ti naštejem še vsaj 10 kolegov moje starosti zdajle v 5 minutah, ki so si vsi že rešili stanovanjski problem, eni s krediti in šparanjem, drugim so pa tudi starši pomagali.
X670 Gaming X, R9 7900X, 64GB, EVGA RTX 3090 XC3, HX1000

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: matic492 ()

Relebus4 je izjavil:

Mato989 je izjavil:

Baja je izjavil:

Bullshit...

1. Če ima prihranjeno 25k EUR gotovine na TRR
2. Če ima plačo 2.300 bruto+
3. Če ima pogodba za NDČ
4. Če nima drugih kreditov ali otroka

Si lahko DANES kupi nepremičnino nekje v SLO 10000000000000000000%

Če pa nekaj od tega nima pa naj prvo porihta tole...

sem pogledal tisto tarčo in ja, se strinjam, nekaterim ni lahko.

ampak jebemti, če ma babnica res spodobno placo (pa recmo da je ta povprecna ~1400) si komot kupi garsonjero na gorenjskem. pa tudi v LJ bi jo verjetno dobila.

matic492 je izjavil:

Relebus4 je izjavil:

Ti si iz 5 minut intervjuja ugotovil, da delta trdo in se odpoveduje?

Če bi se odpovedovala, bi lahko npr. imela cimro. Pa tudi kolikor se da razbrati je samska.

Sploh pa je daleč od 99%, ker veliko mladih ima urejeno preko dedovanja, kar ja, ni reprezantivno za prodajne cene, ampak je dejstvo, da si tako rešijo stanovanjski problem.

Sploh pa sem jaz njene starosti in ti naštejem še vsaj 10 kolegov moje starosti zdajle v 5 minutah, ki so si vsi že rešili stanovanjski problem, eni s krediti in šparanjem, drugim so pa tudi starši pomagali.

Večina mladih ljudi gara. Večina najemodajalcev sploh ne dovoli da imaš cimra/cimro v garsonjeri. Sploh pa lahko je s tujim kurcem po koprivah opletat. In celo življenje bivat v garsonjeri s cimrom? Resno? Pa kam smo prišli!

Mato989 je izjavil:

Relebus4 je izjavil:

Mato989 je izjavil:

Baja je izjavil:

Bullshit...

1. Če ima prihranjeno 25k EUR gotovine na TRR
2. Če ima plačo 2.300 bruto+
3. Če ima pogodba za NDČ
4. Če nima drugih kreditov ali otroka

Si lahko DANES kupi nepremičnino nekje v SLO 10000000000000000000%

Če pa nekaj od tega nima pa naj prvo porihta tole...

Brez zamere, ampak pojma nimaš kakšno je realno življenje..to spodaj na posnetku so dejanske zgodbe ljudi.

99 % mladih nima plače 2300 EUR bruto, kot tudi ne prihranjenih 25kEUR.. Torej če te prav razumem ti celi generaciji mladih svetuješ naj nimajo otrok zato da bodo imeli za streho nad glavo?!

Od 200.000 mladih si našel 10 ljudi ki so si že rešili stanovanjski problem, pa še to večinoma ob pomoči staršev? Ja če ti starši dajo nepremičnino je drugače, če ti pa ne, tako kot večini, potem jebeš ježa.

Zgodovina sprememb…

Relebus4 je izjavil:

Večina mladih ljudi gara. Večina najemodajalcev sploh ne dovoli da imaš cimra/cimro v garsonjeri. Sploh pa lahko je s tujim kurcem po koprivah opletat. In celo življenje bivat v garsonjeri s cimrom? Resno? Pa kam smo prišli!

Kar tako pišeš, da "večina" gara, ampak jaz ti lahko napišem kontra. Jaz sem res izjema, ker sem programer in IT, tako da vem da večina nima takšnih prihodkov, ampak ko sem se jaz zaposlil kot programer, sem istočasno poznal vsaj 3 sošolce iz osnovne šole, ki so vsi na minimalcih ali malo čez in vozili avte na lizing, vsi boljše od mojega, ki je bil skeširan in 16 let star. Jaz sem imel mesečni dohdoek enak vrednosti mojega avta.

Sicer pa pišeš anekdotne dokaze. Pri 30 letih starosti lahko iščeš študentske sobe še, pa te noben ne bo čudno gledal, če prideš na ogled takšne sobe.

Sem imel enega takšnega do pred letom pa pol v stanovanju. Bil je letnik 94 in je pač najemal tu pri meni samo eno sobo "študentsko", ker se mu je pač to splačalo.

aviator ::

feryz je izjavil:

Matr, tako kot bumerji danes predstavljajo višek, bodo kmalu predstavljali manjko.
Kaj boste z vsemi temi luknjami, ko bo to enkrat pomrlo?
Jej, jej.

Sej to. In se v njihovem predsmrtnem obdobju bo en kup jokanja, kako so reveži vlagali v cegle, sedaj pa tudi najemnika ne dobijo in bodo zahtevali državno pomoč, nadomestili najemnine xd.

Jaz sem res izjema, ker sem programer in IT,

To pojasni tudi par tvojih kolegov, ki so po vsej verjetnosti tudi programerji kjer so plače dobre. Pri 99 % mladih pa niso.

Sem imel enega takšnega do pred letom pa pol v stanovanju. Bil je letnik 94 in je pač najemal tu pri meni samo eno sobo "študentsko", ker se mu je pač to splačalo.

Letnik 94 in najema študentsko sobo? Ta je bil samski in bo samski tudi ostal.

Zgodovina sprememb…

Relebus4 je izjavil:

Letnik 94 in najema študentsko sobo? Ta je bil samski in bo samski tudi ostal.

Je pa zato plačeval ~200EUR najemnine skupaj s stroški namesto 500EUR ker bi hotel bit razvajen in imet svojo garsonjero.

Jaz sem bil s cimri, dokler se nisem vselil v stanovanje s punco. Ne vidim razloga, zakaj bi imel svoj flet samo za sebe, razen če si to z lahkoto privoščiš.

Zgodovina sprememb…

200 EUR skupaj s stroški, koliko časa nazaj je to bilo? 5 let? Na račun tega da si v sobi lahko prihraniš morda realnih 200 EUR mesečno, ampak če boš tako šparal 10 let, bo to samo 12.000 EUR prihranka, za ta denar ne dobiš nič, še "kontejnerja" ne. In če bi pri 30 tih (94 letnik) bival v študentski sobi bo misija nemogoče dobit punco.

Zgodovina sprememb…

V Mariboru, jaz oddajam 4 sobe za 180EUR s stroški, presežki samo pozimi če se konkretno preveč grejejo.

Ko sem jaz bil s cimri je bilo 150EUR + stroški, samo večje stanovanje.

Zgodovina sprememb…

Aja Maribor, jst sm mislu da govoriš o Ljubljani. Danes so enopostejne sobe v Ljubljani za ponavadi za cca 350EUR pa vse do 550 EUR s stroški .

Zgodovina sprememb…

Malidelničar ::

No tiste punce iz Tarče res ni lepo ad-hominem napadati (in je kar fasala preveč po mojem po spletnih omrežjih, ker njene zgodbe NE POZNAMO). Imela je pogum, da se je izpostavila in ji lahko samo čestitamo za to!

Nasploh se mi zdi, da je premalo razumevajočih, koristnih, življenjskih nasvetov. Punca je v težki situaciji in v tem ne potrebuje
1) lažnih nasvetov o tem, kako je življenje potica in kako bomo v Sloveniji dobili flete za mlade v LJ
2) osebnega blatenja, da je luzer, naj gre delat, da je nesposobna

Ampak recimo, če bi ji lahko svetovali je morda to, da gleda out-of-the-box in realno oceni glede na stanje prihrankov in stopnjo varčevanja, kako in kaj.
Ne vem tudi, če je pomislila, kaj lahko naredi s svojo kariero glede na to da je psihologinja, to IMHO ni tako slabo izhodišče.
Ampak, če bo štartala iz pozicije 'samska bom kupila v LJ' je to po mojem no-go.
Don't invest like a Joe. Invest like a Simon.

Malidelničar, sej ni samo ta punca, gre za celo mlado generacijo, si pogledal prispevek v Tarči zgoraj (onega z naslovom Stanovanjska kriza je vedno večja, magar tud celo oddajo)? Se pa še kako strinjam glede tvojega prvega in drugega odstavka!

Zgodovina sprememb…

zavajon ::

Tudi ta tvoj nasvet, da naj se poroči, ji ne bo ravno v pomoč.

Pat_MaGroin ::

Meni se pa zdi, da je vse tako kot mora biti.

Lastne države si itak ne zaslužimo, naroda še manj, tako da je čisto pravilno, da nas čez 50-100 let ne bo več.

PersonaRuda ::

Relebus4 je izjavil:

Kako boš dobil punco, če pa bivaš v neki stromni garsonjeri? Moraš it v kakšno večje stanovanje da jo sploh dobiš. Šele potem so dvojni prhodnki. Dokler so, ker vsak drugi par se itak loči slej ko prej. Plus kaj je point življenja če si NIKOLI nič ne privoščiš in se celo življenje samo odpoveduješ?

Bučko, napisal si, da mladi služijo 1200€ in živijo v garsonjeri za 550€ na mesec. Jaz sem potem iz tega izhodišča ti dal izračun, da si za ta denar lahko kupiš garsonjero v Mariboru (za 550€/mesec) ali pa živiš v najemu v LJ celo življenje. Kaj je boljše naj vsak pri sebi oceni?

In še enkrat bučko, če želiš kaj imeti (nepremičnino) se je potrebno odrekati. Sem napisal, da potem ni fansi telefončekov vsaki 2 leti, pa fansi oblačil, pa fansi avta, pa fansi dopustov, barov, restavracij. Vsak se sam odloči. Ti si se že. Raje boš živel v garsonjeri za 550€ na mesec in navijal za sprejetje nepremičninskega davka, da boš potem to isto garsonjero najemal za 750€ na mesec.

v njenih letih nas je tudi po 6 živelo v kakšnem fletu v LJ. a mladina več nič ne žura?

drugače pa če punca dobi 1400 na racun si komot privošči garsonjero. case closed.

Bučko, napisal si, da mladi služijo 1200EUR in živijo v garsonjeri za 550EUR na mesec. Jaz sem potem iz tega izhodišča ti dal izračun, da si za ta denar lahko kupiš garsonjero v Mariboru (za 550EUR/mesec) ali pa živiš v najemu v LJ celo življenje. Kaj je boljše naj vsak pri sebi oceni?

Za kredit za neko izjemno poceni garsonjero v Mariboru za 66.000 EUR (vse ostale so krepko dražje) po tem ko upoštevaš vse stroške, ne samo tistih par, ki sem jih napisal, zmanjka kakih 200 EUR mesečno. Teoterično bi se mogoče dalo pridet s pozitivno nulo čez mesec, če bi celo življenje živel samo kuža-poso. Ampak verjemi da si takšnega lajfa ne živiš, se je že bolj pol fentat pa je mir..

In še enkrat bučko, če želiš kaj imeti (nepremičnino) se je potrebno odrekati. Sem napisal, da potem ni fansi telefončekov vsaki 2 leti, pa fansi oblačil, pa fansi avta, pa fansi dopustov, barov, restavracij. Vsak se sam odloči. Ti si se že. Raje boš živel v garsonjeri za 550EUR na mesec in navijal za sprejetje nepremičninskega davka, da boš potem to isto garsonjero najemal za 750EUR na mesec.

Očitno je da si nek boomer, ki s tujim kurcem opleta po koprivah in IZŽEMA mlado generacijo do kosti! In ne, v izračunu nisem upoševal nobenega fensi telefona na 2 leti, ampak en nizkocenovni telefon na 4 leta, pa nobenih fenski oblačil, ampak čisto navadna oblačila, pa nobenega fenski avta (navaden Clio), pa nobenenih fenski dopustov, barov in restavracij.

Zgodovina sprememb…

Baja je izjavil:

v njenih letih nas je tudi po 6 živelo v kakšnem fletu v LJ. a mladina več nič ne žura?

drugače pa če punca dobi 1400 na racun si komot privošči garsonjero. case closed.

Točno to. Njena kreditna sposobnost ob minimalnem regresu je: 750€/mesec
https://www.delavska-hranilnica.si/oseb...

1-sobno v LJ = 145.000€
https://www.nepremicnine.net/oglasi-pro...

Našpara 29.000€ v 3 letih (36 mesecev x 800€ na stran). Če to ni zmožna potem tudi ni zmožna odplačevati 30 let kredita z 635€ na mesec kolikor znaša kredit za 116.000€.

1400€ - 635€ kredita = 765€ za stroške življenja + 1x letno še dobi vsaj 1200€ regresa.

Case closed!

Baja je izjavil:

O kje si potegnil da dobi 1400 € na račun? PLača za študirane ljudi z diplomami je okrog 1000 € za prvo plačo ali manj, nato tam nekje 1200 €.

Našpara 29.000€ v 3 letih (36 mesecev x 800€ na stran).

Seveda, 800 € boš na stran dajal pri 1200 € plače, pa v katerem imaginarnem svetu ti živiš? Jedu boš pa kamne, nag hodil naokrog, spal pod mostom, brez avta.

Zgodovina sprememb…

Relebus4 je izjavil:

Za kredit za neko izjemno poceni garsonjero v Mariboru za 66.000 EUR (vse ostale so krepko dražje) po tem ko upoštevaš vse stroške, ne samo tistih par, ki sem jih napisal, zmanjka kakih 200 EUR mesečno.

Bučko, praviš, da imaš 550€ za garsonjero in hkrati da nimaš 550€ za kredit, ker ti mesečno zmanjka 200€. A pri najemu garsonjere ti ne zmanjka 200€? ;((

Vidiš o tej tvoji butasti matematiki jaz drugim razlagam in na tem mestu danes zaključujem debato, ker nima smisla komunicirati z nekom, ki nima osnov matematike porihtane.

Bučko, praviš, da imaš 550EUR za garsonjero in hkrati da nimaš 550EUR za kredit, ker ti mesečno zmanjka 200EUR. A pri najemu garsonjere ti ne zmanjka 200EUR?

Imam matematiko v nulo naštudirano, brez skrbi, samo ti nisi zastopil kaj ti hočem povedat. Če bi si privoščil kolkr tolk normalno življenje, torej tud kak izlet, koncert in da normalno ješ, ne pa sam polento pa krompir in podobno dalje, potem ti tudi pri najemu garsonjere zmanjka. Če živiš življenje sužja kuča poso, potem gre skos ta vrjanta z gasornjero v Mariboru. Ampak živet tako življenje sužnja na dolgi rok je res bedno, je potem že boljša rešitev se fuknt čez most pa gotovo. Ta garsonjera za 66k je izjema, ta garsonjera je ena, potem jo eden kupi in jo ni več. Kaj naredi pa ostalih 199.999 mladih? Obriše se pod nosom.
Brez zamere, ampak pojma nimaš kakšno je realno življenje..to spodaj na posnetku so dejanske zgodbe ljudi. Preden ne pogledaš, nima smisla nadaljevat debato.

Zgodovina sprememb…

O kje si potegnil da dobi 1400 € na račun? PLača za študirane ljudi z diplomami je okrog 1000 € za prvo plačo ali manj, nato tam nekje 1200 €.

pravi da ima solidno plačo. 1400 nekje mislim da je slo povprecje. torej ce ma solidno placo ... zivi doma ...

Sej to veš da ima 75 % ljudi PODPOVPREČNO PLAČO, kajne? In mladi ljudje, ki na trgu delovne sile niso toliko časa kot povprečen državljan praviloma zaslužijo še manj kot ostali.

S povprečno plačo ste že med četrtino najbogatejših
https://www.dnevnik.si/1042773303

Zgodovina sprememb…

potem pa naj pove da dobi minimalca pa da s tem pač ne more kupiti garsonjere. hja, vemo, jebat ga, jaz si tudi nisem mogo privoščit svoje garsonjere z začetniško plačo.

Z magisterijem pa res ne dobi minimalca. Ni pa verjetno dosti več kot minimalc.

Zgodovina sprememb…

Relebus4 je izjavil:

Sej to veš da ima 75 % ljudi PODPOVPREČNO PLAČO, kajne? In mladi ljudje, ki na trgu delovne sile niso toliko časa kot povprečen državljan praviloma zaslužijo še manj ostali.

Realno življenje je tudi delo na črno, neodbavčeni stroški prevoza.

Recimo enkrat smo z starši računali, da njihova frizerka skešira vsaj 3000-5000€ gotovine (na črno) na mesec, če dela cel mesec.

Pat_MaGroin ::

matic492 je izjavil:

Relebus4 je izjavil:

Sej to veš da ima 75 % ljudi PODPOVPREČNO PLAČO, kajne? In mladi ljudje, ki na trgu delovne sile niso toliko časa kot povprečen državljan praviloma zaslužijo še manj ostali.

Realno življenje je tudi delo na črno, neodbavčeni stroški prevoza.

Recimo enkrat smo z starši računali, da njihova frizerka skešira vsaj 3000-5000€ gotovine (na črno) na mesec, če dela cel mesec.

Se dobro, da so normiranci problem.

nejc_nejc ::

Jaz sem instruiral....

Men je moja frizerka ravno razlagala - v MB - (ker sem se z njo menil o svojih najemnikih), da imajo 14 let že najemnike v stanovanju. Tako da ima vsaj hišo (ali stanovanje, nisem siguren) + še eno stanovanje v centru Maribora :)

Pa ljudje mislijo, da nimajo denarja, huh.

Zgodovina sprememb…

Frizerke s.p zaslužijo še pa še, res je, ampak tuki se ne pogovarjamo zdej o frizerkah s.p, ampak o ljudeh z diplomami in magisteriji, ki na žalost zaslužijo mnogo manj od take frizerke.

Zgodovina sprememb…

Aja potem so problem vsi, ki niso programerji in frizerke. Koga bomo pa še zdaj izločili :D ?

Problem je 95 % mladih ljudi. In verjemi da tud frizerke če niso s.p ne zaslužijo veliko..

nejc_nejc ::

Relebus4 je izjavil:

Frizerke s.p na zaslužijo še pa še, res je, ampak tuki se ne pogovarjamo zdej o frizerkah s.p, ampak o ljudeh z diplomami in magisteriji, ki zaslužjo mnogo manj od take frizerke.

A pol je pa kr samoumwvno. Zal ni, tud v "ameriki" ne.

Boomerji so zajebali mlado generacijo..

Young Generations Are Now Poorer Than Their Parents And It's Changing Our Economies

Zgodovina sprememb…

Relebus4 je izjavil:

Boomerji so zajebali mlado generacijo..
Young Generations Are Now Poorer Than Their Parents And It's Changing Our Economies

Jap, to je res.

Verjetno kaj hočemo vsaj nekateri tu povedat, je da nima smisla jamrat in čakat na spremembe zakonov. Ampak pogledaš kaj deluje in greš to delat. Če to pomeni delo na črno, pač delo na črno, saj je to itak normalno v Sloveniji :)

Če ne pač greš v Avstrijo ali nekaj. Jamrat pač nima smisla oziroma če že jamraš, moraš istočasno vseeno bit sebičen in nekaj delat za sebe.

In pa ne, nisem boomer, kot sem napisal, sem < 30 let.

To že, ampak rabimo SISTEMSKE REŠITVE..V zozu ni eden posameznik, ampak cela mlada generacija. Generacija, ki predstavlja prihodnost Slovenije, generacija, na kateri bo v bližnji prihodnosti stala cela Slovenija.

Zgodovina sprememb…

99 % mladih nima plače 2300 EUR bruto, kot tudi ne prihranjenih 25kEUR.. Torej če te prav razumem ti celi generaciji mladih svetuješ naj nimajo otrok zato da bodo imeli za streho nad glavo?!

Pol si pač ne morejo kupit nepremičnine nikjer razen v totalnih vukojebinah in prav je tako, naj se izboljšajo!

Invictus ::

Mlada generacija ni nič v zosu.

Ti, ki zdaj prihajajo iz faksov, so imeli svoje otroštvo v najbolj dobrih gospodarskih časih, vse jim je bilo na voljo, od informacij do internetnih izobraževanj, ki so dostikrat zelo poceni ali celo zastonj, poceni harvera, cel kup razvoja, itn...

Če so šli raje študirat iztraživanje ruda i gubljenje vremena, ni to krivda boomerjev, ampak njih samih.

Samo razvajeni so in mislijo, da se bo mama hotel nadaljeval tudi, ko bodo šli na svoje. Če bo seveda očka kupil. Nekaterim kupi, ampak ti so zelo v manjšini...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x
««
508 / 831
»»