» »

Kaj je vzrok za tako rast in tak trenuten nivo cen nepremičnin v Sloveniji?

Kaj je vzrok za tako rast in tak trenuten nivo cen nepremičnin v Sloveniji?

Temo vidijo: vsi
««
277 / 831
»»

nekikr ::

V Munchnu tudi, pa ne 5 minut stran ampak kar v centru. Ne ravno gnoj, ampak kebab, falafel in ogabne turške sladice. Pa tudi meščana ne vidiš ampak rjave, črne in bradate ljudi. Ok, to ni resno mesto najbrž. Amsterdam je podoben. Ok, tudi ni resno mesto. V Miamiju ponoči sem bil rahlo prestrašen, vohaš bruhanje, okoli lomastijo pa črni bradateži.

Ne veste kaj imate.

DeeJay ::

nekikr je izjavil:

V Munchnu tudi, pa ne 5 minut stran ampak kar v centru. Ne ravno gnoj, ampak kebab, falafel in ogabne turške sladice. Pa tudi meščana ne vidiš ampak rjave, črne in bradate ljudi. Ok, to ni resno mesto najbrž. Amsterdam je podoben. Ok, tudi ni resno mesto. V Miamiju ponoči sem bil rahlo prestrašen, vohaš bruhanje, okoli lomastijo pa črni bradateži.

Ne veste kaj imate.

Evo pa mamo razlog za tako rast cen pri nam. Po mestu ne hodijo rjavi, črni bradati ljudje, ne vohaš bruhanja, kebabov, falaflov in turških sladic ... Smešno pa je, da boš v vseh naštetih krajih prej fasal od enga prepotentnega rasističnega ksenofoba, kot od teh, ki si jih naštel.
Don't f with me.

trololololo ::

DeeJay je izjavil:

nekikr je izjavil:

Ne veste kaj imate.

Evo pa mamo razlog za tako rast cen pri nam. Po mestu ne hodijo rjavi, črni bradati ljudje, ne vohaš bruhanja, kebabov, falaflov in turških sladic ... Smešno pa je, da boš v vseh naštetih krajih prej fasal od enga prepotentnega rasističnega ksenofoba, kot od teh, ki si jih naštel.

to si ugotovil na podlagi kakšne statistike? maš kak dokaz za to?

Zgodovina sprememb…

Ljudje, ki sovražijo so bolj nasilni od ostalih. Psychology 101.
Drugače pa, v vseh evropskih mestih je verjetnost, da se ti kej zgodi, zanemarljiva. Če boš pa drezal v osje gnezdo, boš pa popikan. Tud v Ljubljani.
Don't f with me.

trololololo ::

DeeJay je izjavil:

Ljudje, ki sovražijo so bolj nasilni od ostalih. Psychology 101.
Drugače pa, v vseh evropskih mestih je verjetnost, da se ti kej zgodi, zanemarljiva. Če boš pa drezal v osje gnezdo, boš pa popikan. Tud v Ljubljani.

Jep. sploh za praznike kot je novo leto.

Nemci napadajo vsepovprek.

https://www.emergency-live.com/ambulanc...

https://streamable.com/tk028d

Drugače pa, v vseh evropskih mestih je verjetnost, da se ti kej zgodi, zanemarljiva.

A zato si še policija ne upa v Molenbeek? Imaš sicer 100% prav. Če si ne upaš tja in zato ne greš tja, potem se ti tam ne more nič zgoditi in je to raj na zemlji :)

velikBrokoli ::

Ravno prej zasledil na financah, novogradnja LJ Schellenburg:
Investitor: Tivoli / Reitenburg
Število stanovanj: 125
Število prostih enot: 51
Cene na kvadratni meter z DDV: od 5.694 do 9.840 evrov
Cena parkirnega mesta: 45 tisoč evrov brez DDV
Viri financiranja: lastna sredstva, izdaja obveznic in bančno financiranje
Začetek gradnje: septembra 2020
Konec gradnje: Villa januarja 2023, Palais oktobra 2023

45k za parking :))

Gregor P ::

... brez DDV8-)
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).

Pat_MaGroin ::

velikBrokoli je izjavil:

Ravno prej zasledil na financah, novogradnja LJ Schellenburg:
Investitor: Tivoli / Reitenburg
Število stanovanj: 125
Število prostih enot: 51
Cene na kvadratni meter z DDV: od 5.694 do 9.840 evrov
Cena parkirnega mesta: 45 tisoč evrov brez DDV
Viri financiranja: lastna sredstva, izdaja obveznic in bančno financiranje
Začetek gradnje: septembra 2020
Konec gradnje: Villa januarja 2023, Palais oktobra 2023

45k za parking :))

Tukaj je drugače Čeferin kupil nekih 90m2 za cca 225k :).

EDIT: napaka. V Luwigani je kupil (https://siol.net/novice/slovenija/tarca...

Zgodovina sprememb…

nekikr je izjavil:

Drugače pa, v vseh evropskih mestih je verjetnost, da se ti kej zgodi, zanemarljiva.

A zato si še policija ne upa v Molenbeek? Imaš sicer 100% prav. Če si ne upaš tja in zato ne greš tja, potem se ti tam ne more nič zgoditi in je to raj na zemlji :)

In še vedno se teb osebno, tud če bi se tam čez sprehodil, ne bo zgodilo nič. Prej bi se zgodilo pa črnemu bradatemu človeku, ki bi se sprehodil po tvoji ulci.
Don't f with me.

ginekk ::

Alien123 je izjavil:

Invictus je izjavil:

V Sloveniji stanovanj za družine ni. 3 sobna stanovanja so tam 60-80 kvadratov, ponavadi zmanjka ena soba za drugega otroka. Kaj šele delovna soba za delo od doma...

Ko iščeš 4,5 sobna stanovanja, so cene take, da je vseeno če kupiš kar bajto. Celo v Ljubljani.

Ker bi vsi radi igrali luksuz za malo denarja. Včasih so bile družine z dvema otrokoma v 1 sobnih stanovanjih. Zdaj pa bi radi, da jim država zgradi 100m² luksuzna stanovanja za drobiž :))
Malo morgen

Dej nakladat. Jaz sem živel kot otrok v 80ih v novem trosobnem družbenem stanovanju v LJ - dano v takorekoč neomejeno brezplačno uporabo. Bili smo štirje (še moja sestra + starši). Vsi moji takratni kolegi in znanci so imeli najmanj isto.

Kdor je dočakal jazbinška v teh stanovanjih ga je potem kupil za male pare in ta ista stanovanja se zdaj prodajajo po 250-300k.

Telbanc ::

https://www.rtvslo.si/slovenija/sloveni...

Pobi dnarja je ko salate, tko za kako nižanje nepremičnin no, še ni prostora.

Da še citiramo"Slovenija izdala trajnostno obveznico v višini 1,25 milijarde, povpraševanje preseglo 10 milijard":))

Zna kdo kej ekonomije, jaz ne vem zakaj bi nepremičnine šle dol???:))
Hvala bogu, nisem cepljen za covid-19.

Malidelničar ::

Telbanc je izjavil:

https://www.rtvslo.si/slovenija/sloveni...

Pobi dnarja je ko salate, tko za kako nižanje nepremičnin no, še ni prostora.

Da še citiramo"Slovenija izdala trajnostno obveznico v višini 1,25 milijarde, povpraševanje preseglo 10 milijard":))

Zna kdo kej ekonomije, jaz ne vem zakaj bi nepremičnine šle dol???:))

Zanimivo, ja lahko tako interpretiraš. Po drugi strani, če je recesija se hitro lahko obrne statistika zaposlenosti, izvoz pade. In potem je odvisno koliko z zamikom to vpliva na ceno nepremičnin.

Sam vseeno ne verjamem v 'hockey stick teorijo', je preveč preprosta za moje razmišljanje. Preprosto vidim 'downside' faktorje oz. minuse v Sloveniji, nekaj mi deluje narobe. Ne vidim pogojev za stalni 'boom' kot na Zahodu, še v Kanadi se napoveduje crash, Nizozemska ima cenovni plato, evo Finance poročajo o nepremičninskem carshu na Švedskem!!! (https://live.finance.si/9007355/Polom-s... Ne pa potem ena Slovenija, ki naj bi izumila 'infinite money glitch' 8-)

Ima kdo kakšne spomine, kako je bilo s temi cenami v devetdesetih (1992-1999) pa recimo tam 2000-2004 pa potem 2004-2008?

Po mojem spominu v devetdesetih zadeve niso bile zastonj, daleč od tega, ampak vseeno so bile glede na plače v SIT cene toliko dostopne (vsaj parcel in materiala) da si si lahko naredil neko finančno kalkulacijo. In nakup stanovanja, gradnja hiše ni bila takšna znanstvena fantastika. Pri stanovanjih se je dobilo po mestih marsikaj ugodnega, kar si nato lahko še malce obnovil, oddajal, vanj 'namestil' otroka. Finta je bila, da so 1992-1999 na stanovanja številni "pozabili", ni se o tem toliko govorilo, ne vem pa kako vi gledate na devetdeseta ... Nepremičnine so bile takrat 'steal' IMHO.

Pa tam 2000-2005 je bilo tudi v gospodarskem smislu neka umiritev, zatišje, ni bilo gospodarske evforije, kako je bilo takrat? Pod Ropom vem, da smo nazadovali v nekaterih gospodarskih parametrih takrat ko sem bral finančne revije, je pa bila rast vseeno zdrava (z izjemo kar visokih infrastrukturnih odhodkov, potrebnih zaradi avtocest) - recimo, da je bilo eno tako strukturno obdobje rasti kot pod Cerarjem. Takrat se je dalo kaj kupiti, spet folk je na vse gledal bolj mirno, mislim, da pričakovanja po cenovni rasti hiš/stanovanj niso bila vkalkulirana (kar nekaj žlahte, znancev, je 2000-2004 kupilo, gradilo). Kako se vi spominjate?

Potem 2005-2008 so pa vsi bežali v nepremičnine, kupovali, gradili, investirali v dvojčke, naselja hiš, takrat je bila manija, da bo vse šlo gor, vzeli so se kar visoki krediti procentualno in kar nekaj teh ljudi je s krediti onrk nasedlo. Seveda srečneži 2010-2014 (se pravi cca 5 polnih let) so pa imeli nato na dnu 'deal of the lifetime', poznam kar nekaj takih. Vidim pa v obdobju 2005-2008 veliko vzporednic že z obdobjem 2015-2019, ki smo ga z zadnjo fazo 'evforije' podaljšali na 2019-corona-2023. Po mojem je tu preveč vzporednic ...
Don't invest like a Joe. Invest like a Simon.

Zgodovina sprememb…

Invictus ::

O tej recesiji se zdaj govori že cirka 2 leti, pa nič od tega.

Cene storitev in blaga rastejo, plače pa tudi. Če vam ne, nekaj delate narobe. Vsaj v IT sektorju.

Kdo bi potem pod ceno prodajal?
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

trancer01 ::

Najboljši čas za nakup nepremičnin je bil pod Janševo vlado 2004 do 2008.

kriptobog ::

trancer01 je izjavil:

Kakor za koga. Zame ne, takrat sem bil v srednji soli, z 2008 sem sel delat kot student in je bil moj mesecni dohodek 400eur. Zame je bil najboljsi cas za nakup 2019-danes, ker imam dovolj prihodkov in denarja.

trancer01 ::

Itak je za vsakega drugače.

zavajon ::

nekikr je izjavil:

Ne veste kaj imate.

Drži se ti raje Šenčurja...;)

Prav pri vsaki zgleda problematično najmanj uporabno oz. gradbeno dovoljenje:D

https://cekin.si/nepremicnine/prodaja/p...

zavajon je izjavil:

nekikr je izjavil:

Ne veste kaj imate.

Drži se ti raje Šenčurja...;)

Kje si pa Šenčur našel?

kriptobog je izjavil:

trancer01 je izjavil:

Kakor za koga. Zame ne, takrat sem bil v srednji soli, z 2008 sem sel delat kot student in je bil moj mesecni dohodek 400eur. Zame je bil najboljsi cas za nakup 2019-danes, ker imam dovolj prihodkov in denarja.

Jaz sem tisto obdobje tudi zamudil, čeprav nam je mlajšim bolj lahko žal da smo zamudili leta tam 1995-2004. Opcija zate bi potemtakem bila da bi kot študent in potem takoj ulovil obdobje 2014-2016, ker sklepam, da si obdobje 2010-2014 zamudil.

Kot sem napisal v prejšnjem postu, kjer sem podal mojo tezo glede na prejšnja obdobja, smo trenutno po mojem v izrazito neugodnem obdobju, ki spominja na zadnja leta booma 2007-2008, z določenimi drugačnimi specifikami. LP

Zgodovina sprememb…

zavajon ::

Prvič sem slišal za Šenčur, ko so bili tam neki protesti lokalcev proti migrantom. V življenju še nisem bil tam, in najbrž nikoli ne bom, a sem si ustvaril lastno sliko tamkajšnjega življa.

Invictus ::

Ravno tak kot vsaka zahojena slovenska vas. Zdaj je bolje, ko se je preselilo precej dobro izobraženega folka. kar za večino slovenskih vasi ne velja...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

matobeli ::

Razlika je sam da ma šenčur dnar šentjernej pa ne.

Drugač pa, bojda imajo šenčurski kmeti največji krompir in največje traktorje in prva zgradba ob vhodu v vas je "avtosalon" - John Deere
Bojda tudi vemo korelacijo med velikostjo krompirja in govednostjo.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: matobeli ()

mr_chai ::

DeeJay je izjavil:

nekikr je izjavil:

In še vedno se teb osebno, tud če bi se tam čez sprehodil, ne bo zgodilo nič. Prej bi se zgodilo pa črnemu bradatemu človeku, ki bi se sprehodil po tvoji ulci.

Jype, spoki se nazaj na discord.

Invictus je izjavil:

O tej recesiji se zdaj govori že cirka 2 leti, pa nič od tega.

Cene storitev in blaga rastejo, plače pa tudi. Če vam ne, nekaj delate narobe. Vsaj v IT sektorju.

Kdo bi potem pod ceno prodajal?

Ja in zakaj pol ti izdajaš račune po 6k / mesec, ko bi lahko 10k ?

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: mr_chai ()

Bianco ::

Zame je bil najboljsi nakup leta 2019,ko sem dala aro, takrat je bila vrednost novega stanovanja z garažo 100.000 eur. Kredit sem vzela letos v zacetku leta s fiksno 2%. Sedaj bi za isto stanovanje z garazo, katerega gradi isti investitor, placala vsaj 155.000 eur. In ce upostevam se sedaj dvig obrestne mere na 4,85%, kar bi pri meni pomenilo 15.000 eur vec poplacila kredita, sem prisparala dobrih 70.000 eur. In gre samo za tri leta razlike!

Kripto mesi ::

Bianco je izjavil:

Zame je bil najboljsi nakup leta 2019,ko sem dala aro, takrat je bila vrednost novega stanovanja z garažo 100.000 eur. Kredit sem vzela letos v zacetku leta s fiksno 2%. Sedaj bi za isto stanovanje z garazo, katerega gradi isti investitor, placala vsaj 155.000 eur. In ce upostevam se sedaj dvig obrestne mere na 4,85%, kar bi pri meni pomenilo 15.000 eur vec poplacila kredita, sem prisparala dobrih 70.000 eur. In gre samo za tri leta razlike!

K temu dodaj še, da ti je uspelo spremeniti spol. Tudi zavidanja vredno.

Bianco je izjavil:

Za kaj bi se odločili v mojem primeru:

Pred kratkim dobil prvo službo za nedoločen čas, povprečna plača 1000 neto, včasih nanese tudi do 1250 odvisno od nadur. Našparano nekje 5500 eur. Vplanu imam kupiti tudi avto nekega srednjega razreda ala Mazda 3 ali Megan. Trenutno živim pri starših, katerim sedaj plačujem stroške. Želim si čimprej na svoje, sem že študiral za najem, ampak ko pomislim, da na koncu ne bo nič moje, bi raje šel v kredit za stanovanje. Poleg tega si morem kupiti avto, ker ta že diha na škrge, cca 19 let star. Tuhtam ali kupiti čimprej rabljen avto v vrednosti 7000-8000 eur brez kredita in potem iti v stanovanjski kredit (vrednost stanovanja max 60.000 eur), ali vzeti novi avto na kredit v vrednosti 14000 in še živeti nekaj časa pri starših. Ali vzeti oba kredita naenkrat? Bi sploh dobil kredit za stanovanje?

Hvala.

PersonaRuda ::

:)):)):))

Well done Kripto mesi!

Kaki amaterski trol je ta Bianco. :D

bigruno ::

Že nekaj časa se želim odseliti od doma, ampak se mi trenutne cene zdijo res absurdne. Za najem stanovanja (cca. 40m2) bi v večjih Slovenskih mestih moral plačat okrog 400EUR + stroški, kar bi mi še bilo sprejemljivo, če bi vsaj približno izgledala, tako pa je notri tako stara oprema, da bi se je še kak JNA oficir sramoval.
Primerjam s sosednjim Celovcem, Gradcem, kjer je za malo višjo ceno kvaliteta stanovanj in ponudba neprimerljivo višja. Če pa primerjam Zagreb vs. Ljubljana pa je tudi cena najema v Zagrebu dosti nižja (30%). Je sploh še smiselno vztrajati tu?

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: bigruno ()

kriptobog ::

Kaj pa bi se rad za 400e za 40m2? Da ti najemodajalec se pospravlja?

bigruno je izjavil:

Že nekaj časa se želim odseliti od doma, ampak se mi trenutne cene zdijo res absurdne. Za najem stanovanja (cca. 40m2) bi v večjih Slovenskih mestih moral plačat okrog 400EUR + stroški, kar bi mi še bilo sprejemljivo, če bi vsaj približno izgledala, tako pa je notri tako stara oprema, da bi se je še kak JNA oficir sramoval.
Primerjam s sosednjim Celovcem, Gradcem, kjer je za malo višjo ceno kvaliteta stanovanj in ponudba neprimerljivo višja. Če pa primerjam Zagreb vs. Ljubljana pa je tudi cena najema v Zagrebu dosti nižja (30%). Je sploh še smiselno vztrajati tu?

Cene so take kot so... če bo povpraševanje manjše, bodo padle. Do takrat pa ostani doma, ali pa pejt v Zagreb.
Don't f with me.

Najbrž dobiš za ta denar prazno stanovanje s pobeljenimi stenami brez kakšne opreme - vsaj takšne so moje izkušnje iz tujine (ne glede na ceno najema, so vsaj običajno stanovanja prazna brez opreme; le kopalnica ima najnujnejše elemente in lahko tudi kuhinja).

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Gregor P ()

DeeJay je izjavil:

bigruno je izjavil:

Cene so take kot so... če bo povpraševanje manjše, bodo padle. Do takrat pa ostani doma, ali pa pejt v Zagreb.

Mogoče lahko kje dobiš kaj za manj? Malo je potrebno pobrskati za kakšne cenejše opcije. A si vezan na LJ? Recimo pogledaš širšo okolico LJ in pogledaš cestne, železniške povezave, ali pa druge regije (Štajerska, Bela Krajina, Pomurje itd.).

bigruno ::

400€ + stroški ne govorim za LJ, da ne bo pomote.
Tam je verjetno, kar 600€ + stroški, kar si ne bi mogel privoščiti niti.

Kolikor imam izkušnje iz tujine je res tako da dobiš prazno stanovanje, kar pomeni, da je kuhinja in kopalnica seveda umeščena.
Ko sem živel v tujini sem preko marketplace-ov opremil preostalo za cca. 500€ po svojem okusu.

Rajši imam prazno stanovanje, ki je adaptirano in z novo kuhinjo kot pa staro komunistično opremo.

Kar sprijazni se z premikanjem tone odpadkov v klet, ki je potem nimaš, in ko boš šel ven jo boš nazaj iz kleti premaknil v stanovanje.

Ampak ja, 40m2 je danes primerno za vsaj par z dvema plačama, toliko da veš kdo je tvoja konkurenca.

Edina normalna opcija je sobivanje z lastno sobo.

redtech ::

Izgleda so tudi v Kanadi tujci krivi za visoke cene.
Klasično tiščanje glav v pesku in iskanju zunanjega sovražnika.

The Canadian government has implemented a temporary ban on foreigners buying residential property for two years.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: redtech ()

Lonsarg ::

Malidelničar je izjavil:

Vidim pa v obdobju 2005-2008 veliko vzporednic že z obdobjem 2015-2019, ki smo ga z zadnjo fazo 'evforije' podaljšali na 2019-corona-2023. Po mojem je tu preveč vzporednic ...
Ena VELIKA razlika je, takrat ni bilo taka inflacije kot sedaj. Tak da poglej tele računice:
- cene nepremičnin 2008 -> 2013 so padle 25% -> realen padec cen zaradi inflacije 35% (sem vzel tko na oko 2% letno inflacijo, za grobo oceno bo ok)
- napoved 1: cene nepremičnin 2022 -> 2027 bodo padle 0% -> realen padec cen zaradi inflacije 35% (če predvidevamo povprečne 7% letne inflacije)
- napoved 2: cene nepremičnin 2022 -> 2027 bodo padle 15% -> realen padec cen zaradi inflacije 35% (če predvidevamo povprečne 5% letne inflacije)
- napoved 3: cene nepremičnin 2022 -> 2027 bodo padle 0% -> realen padec cen zaradi inflacije 25% (če predvidevamo povprečne 5% letne inflacije)

Pomoje moje 3 napovedi pokrivajo vse "edge case" od realnih možnih scenarijev. Ne glede na to kaj točno se bo uresničilo je jasno da velikega absolutnega padca v EUR ne more biti, ker bo že inflacija poskrbela za realen padec 25-35% ne glede na to ali bo dodatno še kaj absolutnega padca.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Lonsarg ()

Ja, to drži pod pogojem, da bodo plače šle gor.

Realno pa imamo zdaj cene kot bi bili krediti ugodni, so pa šli vmes gor 25%, torej so nepremičnine dražje 25% kljub stagnaciji v eur.

uniman ::

Lonsarg je izjavil:

Malidelničar je izjavil:

Vidim pa v obdobju 2005-2008 veliko vzporednic že z obdobjem 2015-2019, ki smo ga z zadnjo fazo 'evforije' podaljšali na 2019-corona-2023. Po mojem je tu preveč vzporednic ...
Ena VELIKA razlika je, takrat ni bilo taka inflacije kot sedaj. Tak da poglej tele računice:
- cene nepremičnin 2008 -> 2013 so padle 25% -> realen padec cen zaradi inflacije 35% (sem vzel tko na oko 2% letno inflacijo, za grobo oceno bo ok)
- napoved 1: cene nepremičnin 2022 -> 2027 bodo padle 0% -> realen padec cen zaradi inflacije 35% (če predvidevamo povprečne 7% letne inflacije)
- napoved 2: cene nepremičnin 2022 -> 2027 bodo padle 15% -> realen padec cen zaradi inflacije 35% (če predvidevamo povprečne 5% letne inflacije)
- napoved 3: cene nepremičnin 2022 -> 2027 bodo padle 0% -> realen padec cen zaradi inflacije 25% (če predvidevamo povprečne 5% letne inflacije)

Pomoje moje 3 napovedi pokrivajo vse "edge case" od realnih možnih scenarijev. Ne glede na to kaj točno se bo uresničilo je jasno da velikega absolutnega padca v EUR ne more biti, ker bo že inflacija poskrbela za realen padec 25-35% ne glede na to ali bo dodatno še kaj absolutnega padca.

To drži, vendar plača povprečnemu Janezu ne bo zrasla 35% v roku 5 let. Tako da zanj nakup ne bo 35% ugodnejši, se pa strinjam da smo najverjetneje na vrhu kar se tiče absolutne cene. S tem da so trenutno cene še vedno oblikovane za poceni kredite.

Lonsarg ::

Ja komot se še 10% odšteje za padec kupne moči (pač naprimer inflacija 35% in rast plače 25%). Čeprav to je zelo case per case, letos bomo naprimer imeli dvig minimalne plače za približno enako kot je bila 2022 inflacija (torej cirka 10%)...

Ampak iz moje računice je tudi razvidno da se splača kupit takoj ko rabiš na kredit, tudi zdele. Ker ko kupuješ na kredit te ne zanima toliko tista cifra realnega padca (25-35% v mojih napovedih, oziroma če kot praviš kupna moč pade za recimo 10% bo to bolj 15-25%), ampak te bolj zanima absolutni padec. Ergo čakanje na nakup ne bo prineslo nič bistvene izboljšave, ker se lahko že sedaj zakleneš z kreditom na podoben absolutni znesek nepremičnine kot se boš čez 5 let.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Lonsarg ()

FireSnack ::

bigruno je izjavil:

Ti boš moral še počakat v otroški sobi oz. nekaj improvizirat. Prihajajo nove podražitve naspomlad. Zdaj bo šele brutalno za kupovat, še bolj brutalno za zidat. Hiša na ključ iz 300k na 900k v letu ali dveh in smo šele začeli. Epski preobrati so na obzorju.
Preprodajalec NFT umetnin

Pod 3 mio ne bo dvojčka.

FireSnack ::

Pat_MaGroin je izjavil:

Pod 3 mio ne bo dvojčka.

Banke že razmišljajo o 50 letnih stanovanjskih kreditih, kjer imaš poroke dol po družinskem drevesu.
Preprodajalec NFT umetnin

miha98 ::

FireSnack je izjavil:

Pat_MaGroin je izjavil:

Pod 3 mio ne bo dvojčka.

Banke že razmišljajo o 50 letnih stanovanjskih kreditih, kjer imaš poroke dol po družinskem drevesu.

Kdo pa bi hotel takšen kredit? :0

Hja, to, ali pa živet skupaj z 30 delavci v enosobnem fletu.

aviator ::

FireSnack je izjavil:

Pat_MaGroin je izjavil:

Pod 3 mio ne bo dvojčka.

V Spaniji, kjer je penzionizem se bolj razvit kot pri nas to ze poznajo.

aviator: Lahko bolj pojasniš, kako to izgleda (in kako bi se lahko preslikala šp. situacija k nam)?

urli ::

Krediti za 30%+ gor, prodajalci pa še kar ne bi spustili cen. Tako imamo. Bomo videli kaj se bo iz tega izcimilo.

Senzor ::

Tisti, ki se mu ne mudi prodati, bo hodlal in vmes oddajal. Cene bodo IMO padle edino tam, kjer se bo prodajalcu mudilo prodati in v primerih nasedlih investicij (Celovški dvori v2 ipd.).

Mato989 ::

https://lm.facebook.com/l.php?u=https%3...

Jamranje da ni nepremicnin dostopnih v slo je samo jamranje in izsiljevanjr
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115
««
277 / 831
»»