» »

Kaj je vzrok za tako rast in tak trenuten nivo cen nepremičnin v Sloveniji?

Kaj je vzrok za tako rast in tak trenuten nivo cen nepremičnin v Sloveniji?

Temo vidijo: vsi
««
220 / 792
»»

ginekk ::

Mato989 je izjavil:

Komu pa dejansko pomagajo visoke cene nepremičnin, če odmislimo tiste, ki živijo od prekupčevanja in dediče?

Če bi rad prodal tisto v kateri živiš in kupil kaj drugega, si na slabšem.
Če bi rad kupil prvo nepremičnino, pa itak.

Poglej, če bi hipotetično bila vrednost moje nepremičnine jutri 500k, bi prodal in šel kupit nepremičnino na obalo dol v Dalmacijo in se preselil tja, ali v Grčijo ali na Mallorco... (tudi če je to moja edina nepremičnina)

Če pa vrednost pade iz 100k na 50k je to za mene bistveno slabše kot prva opcija.

Je pa res da visoke cene gledano samo to ne pomagajo tistim ki kupujejo, ampak sem rekel raje letno cena gor 10% in plača gor 9,5% kot pa letno cena nepremičnin dol 7% na leto in odpoved in zavod kajne? =)

Ok, verjetno greš lahko v Kongo easily, če ni Dalmacija. A bo ok? Saj si zagovornik selitve v kraje z ugodnejšim p/p.

Plača gor 9.5%, sure, pokaži mi enega samega ki se mu je plača uskladila z inflacijo in počne isto delo.

Mato989 ::

ginekk je izjavil:

Mato989 je izjavil:

Komu pa dejansko pomagajo visoke cene nepremičnin, če odmislimo tiste, ki živijo od prekupčevanja in dediče?

Če bi rad prodal tisto v kateri živiš in kupil kaj drugega, si na slabšem.
Če bi rad kupil prvo nepremičnino, pa itak.

Poglej, če bi hipotetično bila vrednost moje nepremičnine jutri 500k, bi prodal in šel kupit nepremičnino na obalo dol v Dalmacijo in se preselil tja, ali v Grčijo ali na Mallorco... (tudi če je to moja edina nepremičnina)

Če pa vrednost pade iz 100k na 50k je to za mene bistveno slabše kot prva opcija.

Je pa res da visoke cene gledano samo to ne pomagajo tistim ki kupujejo, ampak sem rekel raje letno cena gor 10% in plača gor 9,5% kot pa letno cena nepremičnin dol 7% na leto in odpoved in zavod kajne? =)

Ok, verjetno greš lahko v Kongo easily, če ni Dalmacija. A bo ok? Saj si zagovornik selitve v kraje z ugodnejšim p/p.

Plača gor 9.5%, sure, pokaži mi enega samega ki se mu je plača uskladila z inflacijo in počne isto delo.

Tudi če se mu ni je še vedno bolje kot Zavod kajne? Cifre so hipotetične, bistvo je v

1. cene nepremičnin gor za X% in plača gor za Y% (kjer je Y nižji od X)
2. cene dol za X% in plače ni več ker si odpuščen ker podjetje propade

Kaj je bolje za povprečnega? Jaz vedno izberem točko 1.
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Mato989 ()

matobeli ::

Tisti ki iščejo nepremičnine so praviloma mlajši in bistveno lažje zaposljivi kot nekdo pri 50+

Če je nepremičnina vedno dražja je ne moreš ujet s svojo plačo.

Obstaja tudi točka C:
5% davek na prazno nepremičnino, bi ble najemnine hitro po 1eur, marsikaj kar bi se že zdavnaj moralo podret, bi se pa podrlo.

matobeli je izjavil:

Tisti ki iščejo nepremičnine so praviloma mlajši in bistveno lažje zaposljivi kot nekdo pri 50+

Če je nepremičnina vedno dražja je ne moreš ujet s svojo plačo.

Obstaja tudi točka C:
5% davek na prazno nepremičnino, bi ble najemnine hitro po 1eur, marsikaj kar bi se že zdavnaj moralo podret, bi se pa podrlo.

Smo videli v krizi 2009-2015 kako lahko zaposljivi so bili vsi med 18-50, tako da jih je bilo na zavodu 0 in vsi zaposleni so imeli pogodbe za NDČ... no danes je to dejansko možno, v recesiji pač ne

In kako se tukaj izključuje da ne bi dali 5% obdavčitve na prazno nepremičnino? Še bolje je, ker zih bi se našla luknja za 100€, samo da nekdo not živi, kar pride izjemno prav nekomu ki izgubi službo.

matobeli je izjavil:

In kako se tukaj izključuje da ne bi dali 5% obdavčitve na prazno nepremičnino? Še bolje je, ker zih bi se našla luknja za 100€, samo da nekdo not živi, kar pride izjemno prav nekomu ki izgubi službo.

Kako če ne dobi kredita ker je brezposeln???

Najem, v najem bi šel. Če moraš imet polno da ne plačaš 10k+ davka na leto boš dal v najem, če ne bo šlo za 600€ bo šlo pa za 100€.

Utk ::

Ma v čem je problem, jaz ti za 150 evrov takoj oddam celo hišo. Hiša nima ogrevanja, kopalnice, kuhinje, porihtanih sten, ampak hiša je, in za ta denar jo imaš lahko.
Ko bo imela vse ostalo, jebiga, ne bo več 150 evrov.
Nekateri se sploh ne zavedate v kakšnem stanju je hiša, v kateri 10 let nihče ne živi. In vi bi to zdaj radi imeli, poceni. Ja imejte, samo ne pol jokat kakšna je. Najbrž mislite, da vile z bazenom prazne čakajo, da padejo cene in da se vi not vselite za 180 evrov na mesec. Ne bo se to zgodilo, brez skrbi.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Utk ()

LeQuack ::

Če vlada lahko omeji cene hrane in energentov, potem lahko omeji tudi cene nepremičnin. Simpl en zakonček spišejo in je to to.
Quack !

Ma komot...takoj za tem ko omejijo po kolk ti lahko kuhinjo prodajo, pa ceno ploščic, pa ceno polaganja ploščic, itd.

Hja, lej, ko bo obdavčitev boš pač plačal, oddal ali podrl. Če bo za 180€ nemogoče dobit nekoga notr, boš pač dal za 0€, ali celo vložil par jurjev notr da bo vredno tistih 180€.

Sicer sem pa prepričan da imaš bajto nkej v popolni vukojebini kjer danes ne bi dobili gradbenega dovoljenja.

Res je, taka vukojebina, da se je v radiju 100 metrov v par letih prodalo 5 hiš.

Hja, lej, ko bo obdavčitev boš pač plačal, oddal ali podrl.

Obdavčitev je že danes, in že danes lahko isto naredim.

Če bo za 180€ nemogoče dobit nekoga notr, boš pač dal za 0€, ali celo vložil par jurjev notr da bo vredno tistih 180€.

Ne, za 180 evrov ne bo nikoli nihče not. Bolje da je prazno.

Gregor P ::

Utk je izjavil:

Ma v čem je problem, jaz ti za 150 evrov takoj oddam celo hišo. Hiša nima ogrevanja, kopalnice, kuhinje, porihtanih sten, ampak hiša je, in za ta denar jo imaš lahko.
Ko bo imela vse ostalo, jebiga, ne bo več 150 evrov.
Nekateri se sploh ne zavedate v kakšnem stanju je hiša, v kateri 10 let nihče ne živi. In vi bi to zdaj radi imeli, poceni. Ja imejte, samo ne pol jokat kakšna je. Najbrž mislite, da vile z bazenom prazne čakajo, da padejo cene in da se vi not vselite za 180 evrov na mesec. Ne bo se to zgodilo, brez skrbi.
... če je hiša nevarna za življenje oz. (še) ni primerna za bivanje (brez uporabnega dovoljenja), potem jo ne moreš oddajati nikomur!
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).

Kar nas pripelje tudi do tega da, ne samo da starim bajtam ni potrebno bit v skladu z modernimi gradbenimi smernicami, ampak se jih lahko popolnoma enakovredno tretira kot novogradnje, uporabno dovoljenje lahko dobi tudi 100let stara podrtija, ker pač...

aviator ::

Ma kurc jst grem prevedrit k starsem od moje. Sicer se bom moral vozit vec kot 1h, ampak jbg. Najemnino so mi povisali iz 400 eur na 600 v roku 1 leta. Je bila pa lepa izkusnja. Ene 3 leta, potem se bova itak morala spokat. K srec vsaj razumejo situacija bom pa videl kako bo tam ziveti.
Mogoce zato ker so sami gradili 2002, prej ziveli pri starsih in imeli iste tezave, s tem da so lahko gradili nadomestno gradnjo in precej bolj po domace. In vidijo kako nic ne ostaja od place ter ne tumbajo kako tamvad ni ne devajo. Vedo da obstaja komunalni prispevek, da se za parcelo, ki jo dobis fukne cel kup denarja, da zacne zidat in da boomer sosedje ne pocivajo pri nagajanju. S takim se mogoce da ziveti.
Da ne mores kupit cesar ni in, da 30 let pufa pomeni 30 let pufa. Tezko naletis na take.

Vmes mislim, da bo moja placa z vsemi dodatki lahko sla na stran, kar ob trenutnih prihranki pomeni cca 60, 70k na 40 podlage. Z pologom 100k...in boomerji v zadnjem krogu pa se zna predvsem malo ven iz Lj zgoditi marsikaj zanimivega.

Ko se sprehodis po Dolenjskih vaseh...zadisi po cipresah. Investitorji bodo ze pokupili LJ ampak malo bolj zakotnih krajev pa ne. Tam se bo sprostilo veliko.

Z vidika okolja za otroke, pa je za moje pojme bolje ziveti v enih Lascah, kot pa v raznih Kranjih, Domzalah in ostalih pajzlih, kjer se ti mularija hitro lahko zadrogira. 1,2 Albanca ter kak Bosance v razredu so se vredu za popestritev, vseeno pa nebi rad videl, da mi mularija hodi v solo v nekem prevec delikventnem okolju, ceprav si "investitorji" domisljajo, da je elitno.

Sicer ni vse okolje, dalec od tega. A dobro vem kaj je peer pressure, z vzgojo lahko vplivas ne mores pa vsega prepreciti, niti to ni namen, ker da pa po drugi strani otroke zlomis in jih delas asocialne ima pa drugi efekt.

Zdi se mi v prihodnosti to precej pomembna rec. Otrostva, ko si se brezskrbno igral in ne zaklepal vrat ne bo. Prihaja k nam Amerika, z visoki razslojenstjo ter veliko kriminala, kjer so akterji priseljenci,ter ljudje, ki se malo slabse znajdejo, pa to ne zgolj po lastni krivdi.

Otrok Albanskega zidarja, ki garba cele dneve v nekem posuzenjskem odnosu in ga vzgaja mama in mu je vse dovoljeno pac ne more zrasti v zdravega odgovornega drzavljana, oz. zelo tezko. Tudi zato je velikorat 2 generacija hujsa od 1.
Neobstojece meje, obilico casa in predvsem to, da se z mulci nihce ne ukvarja, jih vzgaja.

OneYellow ::

Matobeli zakaj pa nisi še ti zgradil takrat?

Zgodovina sprememb…

... če je hiša nevarna za življenje oz. (še) ni primerna za bivanje (brez uporabnega dovoljenja), potem jo ne moreš oddajati nikomur!

Ni res.

matobeli je izjavil:

Kar nas pripelje tudi do tega da, ne samo da starim bajtam ni potrebno bit v skladu z modernimi gradbenimi smernicami, ampak se jih lahko popolnoma enakovredno tretira kot novogradnje, uporabno dovoljenje lahko dobi tudi 100let stara podrtija, ker pač...

Kaj je tu čudnega? Da 300 let stara graščina ne rabi imet 20 centi fasade? Ali to, da če nekdo živi v neki hiši 60 let pač ne rabi nikomur dokazovat, da se v tisti hiši DA živet?

Zgodovina sprememb…

... za bivanje vsekakor ne. Takšna najemna pogodba bi bila nična.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Gregor P ()

OneYellow je izjavil:

Matobeli zakaj pa nisi še ti zgradil takrat?

Sam res, nisem pomislil. Bom prec.

Gregor P je izjavil:

... za bivanje vsekakor ne. Takšna najeman pogodba bi bila nična.

Naj dela not kar hoče. Lahko si jo sam dokonča zarad mene. Jaz je že ne bi, za 150 na mesec.

Utk je izjavil:

Gregor P je izjavil:

Naj dela not kar hoče. Lahko si jo sam dokonča zarad mene. Jaz je že ne bi, za 150 na mesec.
... to ni enako bivanje, v takšnem objektu ne more živeti. Lahko ga pa seveda zgradi do konca in se potem vseli.

Utk je izjavil:

Kaj je tu čudnega? Da 300 let stara graščina ne rabi imet 20 centi fasade? Ali to, da če nekdo živi v neki hiši 60 let pač ne rabi nikomur dokazovat, da se v tisti hiši DA živet?

Ne, čudno je zgolj to da kar naenkrat se pa ne da živet več v takih bajtah če so narjena iz betona in opeke iz '22.
Če se že gremo neko usmeritev k manjši potrošnji energentov in zeleni gradnji, zakaj samo pri novih gradnjah?

Gregor P je izjavil:

Utk je izjavil:

Gregor P je izjavil:

... to ni enako bivanje, v takšnem objektu ne more živeti. Lahko ga pa seveda zgradi do konca in se potem vseli.

Kot sem reku, mene nič ne briga, če on not "biva".

matobeli je izjavil:

Utk je izjavil:

Ne, čudno je zgolj to da kar naenkrat se pa ne da živet več v takih bajtah če so narjena iz betona in opeke iz '22.
Če se že gremo neko usmeritev k manjši potrošnji energentov in zeleni gradnji, zakaj samo pri novih gradnjah?

Kaj bi pa ti rad? Da se pri vsakem novem predpisu poruši vse stavbe in jovo na novo?

Zgodovina sprememb…

Utk je izjavil:

Gregor P je izjavil:

Utk je izjavil:

Gregor P je izjavil:

... te, ker bi tudi ti bil kriv kot lastnik, če nekdo biva v tvojem objektu, kjer se to pač ne sme.

te, ker bi tudi ti bil kriv kot lastnik, če nekdo biva v tvojem objektu, kjer se to pač ne sme.

Kje piše da se ne sme? Kdo to določa? Hiša ima uporabno dovoljenje.

Utk je izjavil:

te, ker bi tudi ti bil kriv kot lastnik, če nekdo biva v tvojem objektu, kjer se to pač ne sme.

... v tistem opisu zgoraj, kjer so bile praktično le gole stene in je bilo treba hišo še zgraditi do konca, ga ni mogla imeti. Govorimo sedaj o neki drugi hiši? Hitro se menjajo te zadeve tukaj zgleda>:D

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Gregor P ()

Gregor P je izjavil:

Utk je izjavil:

... v tistem opisu zgoraj, kjer so bile praktično le gole stene, ga ni mogla imeti. Govorimo sedaj o neki drugi hiši? Hitro se menjajo te zadeve tukaj zgleda>:D

Ne, ista hiša je. Zakaj ga ne bi mogla imet? (stara) Hiša dobi uporabno dovoljenje brez da bi kdo koraka not naredu. Pa tudi če bi, naslednji dan jo lahko razbijem na prafaktorje, od znotraj, pa bo še zmeraj imela uporabno dovoljenje.

Pa ne vem sploh kaj bluziš. Kdo je ta, ki hodi naokoli preverjat v kakih stanovanjih ljudje živijo, v najemu ali pa lastniki?

Zgodovina sprememb…

Utk je izjavil:

Gregor P je izjavil:

Utk je izjavil:

Gregor P je izjavil:

matobeli je izjavil:

Utk je izjavil:

Kaj bi pa ti rad? Da se pri vsakem novem predpisu poruši vse stavbe in jovo na novo?

Update hiše na današnje standarde. Tudi od mladih se pričakuje vsako leto update prihodkov, da bi ujeli rast cen nepremičnin, čeprav nikoli ne bodo ujeli.

Utk je izjavil:

Gregor P je izjavil:

Utk je izjavil:

... v tistem opisu zgoraj, kjer so bile praktično le gole stene, ga ni mogla imeti. Govorimo sedaj o neki drugi hiši? Hitro se menjajo te zadeve tukaj zgleda>:D

Ne, ista hiša je. Zakaj ga ne bi mogla imet? (stara) Hiša dobi uporabno dovoljenje brez da bi kdo koraka not naredu. Pa tudi če bi, naslednji dan jo lahko razbijem na prafaktorje, od znotraj, pa bo še zmeraj imela uporabno dovoljenje.

Pa ne vem sploh kaj bluziš. Kdo je ta, ki hodi naokoli preverjat v kakih stanovanjih ljudje živijo, v najemu ali pa lastniki?

Hiša dobi uporabno dovoljenje, ko so izpolnjeni določeni pogoji, ki jih še nezgrajena hiša pač ne izpolnjuje.

Vem ti bi to vse po balkansko reševal;((

Ga ima, ker je verjetno dovolj stara in ga dobi po dizajnu.

Sicer pa ja, zakaj ne bi ob vsakem novem zakonu bilo potrebno stare bajte predelat po modernih smernicah. Ne takoj, ampak recimo v roku 10let, drugače uporabno dovoljenje ni več veljavno.
Potem bi morali zakonodajalci malo bolj pomislit kaj se bo dalo ven, da ne ujezijo penzičev.

Ali pa bi dali veliko več subvencij za modernizacijo, kar bi lepo vpilvalo na kvaliteto bivanja.

user4683 ::

Še dobro, da sem svoje prodal in se odselil. Še dve leti, pa bi mi verjetno nacionalizirali preko 20% davka ;((

matobeli je izjavil:

Utk je izjavil:

Iz istega razloga kot tudi starih penzij ne znižamo na nove odmerne stopnje in zahtevano delovno dob... sem takoj za, ZPIZ blagajna bo imela velik plus! >:D

Gregor P je izjavil:

Utk je izjavil:

... v tistem opisu zgoraj, kjer so bile praktično le gole stene in je bilo treba hišo še zgraditi do konca, ga ni mogla imeti. Govorimo sedaj o neki drugi hiši? Hitro se menjajo te zadeve tukaj zgleda>:D

Ti lahko dobiš uporabno dovoljenje in potem to vse ven zmontiraš ali je to neizvedljivo praviš?

Zgodovina sprememb…

Update hiše na današnje standarde. Tudi od mladih se pričakuje vsako leto update prihodkov, da bi ujeli rast cen nepremičnin, čeprav nikoli ne bodo ujeli.

Or else bo kaj?

Hiša dobi uporabno dovoljenje, ko so izpolnjeni določeni pogoji, ki jih še nezgrajena hiša pač ne izpolnjuje.

Vem ti bi to vse po balkansko reševal

Dovoljenje ima od prej.

matobeli je izjavil:

Ga ima, ker je verjetno dovolj stara in ga dobi po dizajnu.

Sicer pa ja, zakaj ne bi ob vsakem novem zakonu bilo potrebno stare bajte predelat po modernih smernicah. Ne takoj, ampak recimo v roku 10let, drugače uporabno dovoljenje ni več veljavno.
Potem bi morali zakonodajalci malo bolj pomislit kaj se bo dalo ven, da ne ujezijo penzičev.

Ali pa bi dali veliko več subvencij za modernizacijo, kar bi lepo vpilvalo na kvaliteto bivanja.

Kot pravim enako naj velja za višino penzij, k ose spremenijo zahteve torej namesto 35, 40, namesto 40, 42 let dleovne dobe in starostna zahteva za upokojitev ali odmerni odstotek, se naj preračuna za vse obstoječe tiste ki nimajo zahtevane dobe naj se nažene delat itd...

Kje podpišemo?

Pat_MaGroin ::

Penzionerjem je res zakon.

Moj dedek je zgradil 2 bajti, 1 mu je inflacija odplačala, v penziji je 30 let, penzija pa malo pod 1400 eur, kaj češ lepšega.

Nemorš, penzič nima možnosti delat še 10let, bajta pa ima možnost da se jo v roku 10let modernizira.

matobeli je izjavil:

Nemorš, penzič nima možnosti delat še 10let, bajta pa ima možnost da se jo v roku 10let modernizira.

Kako nima, seveda ima, to je njegov problem, kot je problem lastnika bajta... kajne?

Pač bo dobil /2 penzijo na podlagi dejstev da po novem nima polne dleovne dobe in je odmerni 25% nižje >:D

To bi namreč ti rad z bajtami zdaj nardil =)

Zgodovina sprememb…

Pat_MaGroin je izjavil:

kaj češ lepšega.

Da se tamladi ostanejo v zgornjem štuku in zrihtajo vse kakor stari reče.

Mato989 je izjavil:

Kako nima, seveda ima, to je njegov problem, kot je problem lastnika bajta... kajne?

Ali pa to da bi parom, ki ne skrbi za otroke, naložili višje socialne prispevke, ker so sami največ krivi da moramo uvažat migrante in jim plačevat socialno.

matobeli je izjavil:

Mato989 je izjavil:

Ali pa to da bi parom, ki ne skrbi za otroke, naložili višje socialne prispevke, ker so sami največ krivi da moramo uvažat migrante in jim plačevat socialno.

Ali pa če mladim naložimo kazen ker so nesposobni zaslužit da bi živeli tam kjer hočejo >:D

Vsako stvar lahko obrneva tako da ne paše nekomu od naju!

Sam da so otroci strateškega pomena za državo, prazne nepremičnine pa ne.

Čeprav zdej ko sem rekel naglas nisem več prepričan v to.

Verjetno je lažje počakat na krizo ali celo vojno, pol se manj trpi ker ni izbire.

matobeli je izjavil:

Sam da so otroci strateškega pomena za državo, prazne nepremičnine pa ne.

Čeprav zdej ko sem rekel naglas nisem več prepričan v to.

Verjetno je lažje počakat na krizo ali celo vojno, pol se manj trpi ker ni izbire.

Če bi bili otroci tako strateškega pomena potem ne bi 2 leti drkali mlade in našo prihodnost zato da varujemo starce kajne? =)

Ne moreš imet 1x tak, drugič obratno... odločimo se že, ali bomo za stare ali mlade, prioritete so različne, jaz sem za mlade, smao ne selektivno tam kjer nei skupini mladih paše, ampak tudi pri zdravju in vsem...

Kaj čmo se odločat, če je že odločeno. Kdaj pa je država še kaj delala v dobro mladih in ne samo penzičev? :)) Zato se pa lahko samo pi*dimo po forumih, ker nimamo večine.

fikus_ ::

Ta tema mi deluje, da bi nekateri pri plačah imeli kapitalizem, pri strehi nad glavo in drugih stroških socializem. Oboje ne gre skupaj.
Imn tudi socialistične gradnje niso biser, ki se ga splača eni mamki ukrast, ni to dobitek na lotu. En penzinist s povprečno penzijo ne obnavlja hiše, ker nima financ (kredita ne dobi) in se mu ne splača, ker ne ve, kako dolgo bo to koristil. Marsikateri raje špara za dober pogreb.
Učite se iz preteklosti, živite v sedanjosti in razmišljajte o prihodnosti.

Nič napačnega ne vidim v tem da začnemo pri nepremičninah, so le največji strošek.

Lahko pa komot nadaljujemo, druga zadeva je lahko, če smo že pri nepremičninah, kar ukinitev znižanja kreditne sposobnosti na račun otroka, oziroma povišanje otroških dodatkov na enako raven, potem imamo še zvišanje število dni dopusta na 1/2 dni počitnic.

Potem se jasno lotimo še zdravstvenega sistema kjer naj bo cilj znižati dni bolniške odsotnosti od dela, ker se z zavlačevanjem zdravljenja dela direktna škoda proračunu

fikus_ je izjavil:

Ta tema mi deluje, da bi nekateri pri plačah imeli kapitalizem, pri strehi nad glavo in drugih stroških socializem. Oboje ne gre skupaj.
Imn tudi socialistične gradnje niso biser, ki se ga splača eni mamki ukrast, ni to dobitek na lotu. En penzinist s povprečno penzijo ne obnavlja hiše, ker nima financ (kredita ne dobi) in se mu ne splača, ker ne ve, kako dolgo bo to koristil. Marsikateri raje špara za dober pogreb.

In zakaj je to naš problem? Če nima denarja, da bi hišo vzdrževal po današnjih standardih naj gre pa nekam, kjer bo to s svojo penzijo lahko počel. Npr. v Haloze. Ali pa naj si dvigne svoj prihodek.

fikus_ ::

Zakaj bi moral iz lastne hiše, če je ne more vzdržavat? V skrajnem primeru jo lahko tudi podre, podari ciganom, ali pa tebi.
Učite se iz preteklosti, živite v sedanjosti in razmišljajte o prihodnosti.

Ker bi zakon tako rekel?

Zakaj bi moral dat mladi 200k za parcelo, če pa imajo npr. že travnik za 5k. Hja, zakon pravi, da rabiš blagoslov države za to. :)

Zgodovina sprememb…

OneYellow je izjavil:

Ker bi zakon tako rekel?

Zakaj bi moral dat mladi 200k za parcelo, če pa imajo npr. že travnik za 5k. Hja, zakon pravi, da rabiš blagoslov države za to. :)

Zdaj je vse jasno. Take Indije Koromandije ni nikjer niti nikoli ne bo, da bi taki low-iq osebki kar tako prišli do nepremičnine. Razen z dedovanjem, seveda.

Malidelničar ::

Aviator - odlično napisano. Se ti zdi, da bosta s tvojo lahko izkoristila 'dip'? Upam, da najdeta nekaj pametnega. Kaj pa selitev na drug konec države in menjava službe če je potrebno?
Don't invest like a Joe. Invest like a Simon.
««
220 / 792
»»