» »

Kaj je vzrok za tako rast in tak trenuten nivo cen nepremičnin v Sloveniji?

Kaj je vzrok za tako rast in tak trenuten nivo cen nepremičnin v Sloveniji?

Temo vidijo: vsi
««
139 / 831
»»

tikitoki ::

perci je izjavil:

Pametne nacije vedo, da se starejše spoštuje in zanje kulturno poskrbi.

Gerontokracija =/= dobro poskrbljeno za starejse.

perci je izjavil:

v grčiji si sigurno niso od ust trgali samo da bi preskrbeli starce, ko je zmanjkalo kreditov.

Motiš se. V Grčiji je stara mama center družine in se za njo poskrbi. Podobno velja v indiji, kjer so starejši tudi odločevalci v družini. To, da jih imaš ti za živali, precej več pove o tebi kot o njih.

Lahko bi rasisticne izpade in primerjanje petine svetovnega prebivalstva z zvalmi pobrisal.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: tikitoki ()

FrRoSt ::

kriptobog je izjavil:

Odvisno za kakšno stanovanje... Jaz sem leta 2010 plačeval 950€ najemnine v LJ...

Za povprečno, cca 60 m2 v Lj! Nič posebnega!
Noben človek ni otok, popolnoma sam zase; smrt slehernega človeka vzame
del mene, ker pripadam človeški vrsti; in zato nikdar ne pošiljaj poizvedovat,
komu zvoni; zvoni tebi.

FrRoSt ::

Malidelničar je izjavil:

FrRoSt - ja saj se strinjam(o) s tvojimi opozorili. Ampak rešitev je po mojem razmišljanje izven okvirja 'primanjkuje novih stanovanj, vlada naredi jih 10.000 na leto'.
Rešitev je pomoje iskanje notranjih rezerv pri urejevanju te problematike.

Ampak za kaj takega morajo številni popustiti in spremeniti svoje mišljenje. Ker očitno sta ponudba in povpraševanje takšna, da se cene in najemnine gibljejo, kot se IMHO. Mi pa cepetamo in vpijemo, ne, po naših cenah se mora rešiti vse masovno (in še povečano) povpraševanje. Več povpraševanja pa pač ne pomeni, da gredo cene dol .... ali pač?

Mato989 je res nakazal skrajni izhod, ampak mislim, da nismo zdaj pred zidom/prepadom, da bi bilo izseljevanje edina rešitev. Ker potem izpade, da imamo samo dve možnosti 1) Fleti za mlade v LJ 2) Izselitev :)):))

DA!! Primanjkuje novih stanovanj! In če jih ne bo naredila družba(vlada), jih bodo kupovali in gradili kapitalisti in cene bodo tržne!!

Tudi v novi soseski Brdo so cene že zelo blizu tržnim!! :|

Če vlada (družba) ne bo imela denarja, tudi ne bo gradila! Niti 100 na leto ne! Zato pa bi morali vse nepremičnine plačevati del davka, da bi se stekal v ta namen!!

Primer: stanovanja do 60 m2 do 100€ na leto, od 60 do 100m2 do 200€/na leto, .... več kot 150 m2 300€
Noben človek ni otok, popolnoma sam zase; smrt slehernega človeka vzame
del mene, ker pripadam človeški vrsti; in zato nikdar ne pošiljaj poizvedovat,
komu zvoni; zvoni tebi.

kriptobog ::

Malidelničar je izjavil:

kriptobog - za kakšno stanovanje pa je bilo 950€? Jaz sem plačeval tam leta 2016 380€ za Bežigradom, kasneje sva z mojo že plačevala 450€ na Dolgem Mostu. Ampak za garsonjere.

Trosobno, v centru.

Malidelničar ::

kriptobog je izjavil:

Malidelničar je izjavil:

kriptobog - za kakšno stanovanje pa je bilo 950EUR? Jaz sem plačeval tam leta 2016 380EUR za Bežigradom, kasneje sva z mojo že plačevala 450EUR na Dolgem Mostu. Ampak za garsonjere.

Trosobno, v centru.

Hm, leta 2010? Meni se zdi malo veliko. Pa še po izbruhu krize je bilo, ko je že bila korekcija....
Ampak, če te pravilno razumem, hočeš povedati, da takšne najemnine niso nič nenavadnega in so bile že več kot 10 let nazaj.
Don't invest like a Joe. Invest like a Simon.

Zgodovina sprememb…

Mato989 ::

perci je izjavil:

Pametne nacije vedo, da se starejše spoštuje in zanje kulturno poskrbi.

Spoštovanje si ne zaslužiš zaradi starosti ampak zaradi tega kak človek si... če je nekdo star nima od pametnega spoštovanja razen če si ga zasluži z dejanji in ostalim. Ta hlapčevski rek so si izmislili ravno starci =)

Kakorkoli, kulturno so starejši imeli čas skrbet za sebe ko so bili mlajši, tole prelaganje bremena na mlade da bi skrbeli za starejše samo ustvarja generacijske težave, ker namesto da bi mladi skrbeli zase da na stara leta ne bodo drugi mladi morali skrbet za njih, namesto tega ti in ostali podpirate povampirjeno generacijsko solidarnost...

perci je izjavil:

Ni samo logična posledica, ker enim (recimo v tej temi) to, da je treba poskrbet za starejše, ni jasno. Tudi, če bi imeli milijone, ne bi poskrbeli za njih.

Ni jim jasno, da spoštovanje do starejših izkazuje spoštovanje do lastne osebne in nacionalne identitete.

Če pa hočeš primer, Japonska, Koreja, Grčija, Indija...

Zanimivo si noben SLovenec ne želi masovno bežat v tvoje omenjene države... Japonci pa tako skrbijo za starejše da mlajših praktično več ni.

Meni so vedno govorili NA MLADIH SVET STOJI! Ampak to starci pravijo samo dokler je njim v plus, ko je potrebno obrnit kot v covidu in vampirskem kradenju EUROV za višje penzije namesto da bi mladi imeli razbremenjene plače, takrat starci prenehajo z populističnimi da na mladih svet stoji ampak začnejo z tem kar govoriš ti, da mormo starejšim pomagat... samo leta pa mladim grejo ki jih zapravimo z pomaganjem starim namesto samim sebi in tako ostanemo v ciklu potrebovanja pomoči od drugih mladih... kako lep način da se ne osvobodimo prelaganja odgovornosti kajne?
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Mato989 ()

perci ::

Zanimivo si noben SLovenec ne želi masovno bežat v tvoje omenjene države... Japonci pa tako skrbijo za starejše da mlajših praktično več ni.

Vidim, da imaš probleme s pismenostjo, ker jaz omenjenih držav nisem na splosno idealiziral, samo omenil sem, da spoštujejo in skrbijo za starejse.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: perci ()

V sosednji temi 'Vsi opazimo podražitve, a najhuše šele prihaja' je debata o podražitvah pripeljala do vprašanja najemnin/stanovanj (spet).

Pa sem se odločil vprašanje postaviti tu, da ne smetim tiste teme:

Teza je bila, da je bilo (socialnega) najema v Jugi BISTVENO VEČ kot sedaj v Sloveniji in da se ljudje nad njim niso pritoževali.
Ker so najemna stanovanja gradile soc. firme.
Jaz tega ne razumem, ker nikoli nisem razumel pojma 'družbenih stanovanj' - to so bila v bistvu najemna stanovanja?
Pa me zanima kako je to funkcioniralo, a je dejansko recimo 30% Trbovelj, Velenja, bilo najemniških stanovanj (sklepam, da so bili najemniški bloki; takoj po vojni so itak v najemna stanovanja spremenili vile in gradove, dvorce itd.)? In vseeno najema sklepam za vse ni bilo dovolj (če ne se soc-real. hiš verjetno ne bi gradilo). Kako si prišel do doživljenjskega najemnega, preko loterije recimo?

Poglej, jaz sem pred ene 3 tedni spoznal bivšega direktorja stanovanjskega sklada na Ptuju... tip mi je razložil da je pri osamosvojitvi stanovanjski sklad Ptuj imel na voljo za najem preko 1.500 stanovanj na PTUJU in v okolici... odkupili so tudi 244 ali tu nekej stanovanj od Taluma (delavskih) hkrati pa so potem zaradi Jazbinška prodali preko 700 stanovanj...

To so danes ta stanovanja katera imajo v lasti ljudje in se dedujejo...

Problem takega sistema kar nekateri tu ne razumejo je ta, da spet futramo reveže in lenuhe namesto razbremenitve srednjega sloja...

V Sloveniji imamo tako da čim prideš iz povprečja revežev pomoliš glavo ven in te davki, birokracija, vsi začnejo FEJST FEJST pretepat... in pol si tepen vse dokelr ne prideš do točke ko lahko vse to poskriješ pred FURSom itd... nato pa imaš 1 korak do Zokija, Kanglerja, Arsenoviča ipd...

In tu je naš, Slovenski problem... ker pretepamo srednji sloj na polno. Srednji sloj tepemo PREDVSEM s strani da destimuliramo prehod iz reveža v srednji sloj, ker takoj zgubiš doklade, bonuse, odpustke čim prideš nad neki mali cenzus... in to je prikazano najlepše z minimalno plačo x2 in sociala x2 in kaj vse dobi socialkar kaj pa delavec... dokelr bo tako bo rezultat ZMERAJ enak.

Okapi ::

Firme so, pogosto pod političnim pritiskom, financirale oziroma kupovale stanovanja za svoje zaposlene. Ko so recimo gradili Fužine, je 100 stanovaj (številke si izmišljam) kupila Univerza, 100 stanovanj Klinični center, 50 stanovanj vojska, 20 stanovanj Litostroj, 30 stanovanj občina Moste, 10 stanovanj občina Center...

In potem so ta stanovanja po nepofitni najemnini oddajali zaposlenim. Najemi so bili za nedoločen čas, in so se tudi dedovali.

Se je pa to vse delalo z minusom za firme, sploh če se je zraven prištelo še vzdrževanje, oziroma se je na koncu zgodilo, da v njem ni več bival zaposleni (in je morala firma kupiti novo stanovanje, da ga je lahko oddajala zaposlenim).

Zaposleni v firmah so se prijavili za najem in potem je bila čakalna vrsta in določene prioritete. Družina z več otroki je imela recimo prednost pred samskimi. Najemniki so lahko tudi "napredovali". Najprej si dobil garsonjero, ko si dobil prvega otroka, si se lahko preselil v enosobno, na koncu pa v dvo ali trosobno.

Pa seveda tudi kaj korupcije je bilo vmes, ko je kdo prišel na vrsto prej, ali je dobil večje stanovanje, kot bi mu pripadalo.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Okapi ()

Utk ::

Ah, še danes ljudje živijo v policijskih stanovanjih, pa niso nikoli delali na policiji, samo nekako so enkrat dobili to "pravico", bivši mož od pratete recimo, in dokler je nekdo not, bo not. Za majhno najemnino.

Okapi: Tega vidika glede stroškov za firme nisem nikoli razumel, noben o tem ne piše. Torej ni bilo vse tako 'dandy' in so firme imele s temi stanovanji konkretne stroške?

Mato989 je izjavil:

Problem takega sistema kar nekateri tu ne razumejo je ta, da spet futramo reveže in lenuhe namesto razbremenitve srednjega sloja...

V Sloveniji imamo tako da čim prideš iz povprečja revežev pomoliš glavo ven in te davki, birokracija, vsi začnejo FEJST FEJST pretepat... in pol si tepen vse dokelr ne prideš do točke ko lahko vse to poskriješ pred FURSom itd... nato pa imaš 1 korak do Zokija, Kanglerja, Arsenoviča ipd...

In tu je naš, Slovenski problem... ker pretepamo srednji sloj na polno. Srednji sloj tepemo PREDVSEM s strani da destimuliramo prehod iz reveža v srednji sloj, ker takoj zgubiš doklade, bonuse, odpustke čim prideš nad neki mali cenzus... in to je prikazano najlepše z minimalno plačo x2 in sociala x2 in kaj vse dobi socialkar kaj pa delavec... dokelr bo tako bo rezultat ZMERAJ enak.

This. Potem se pa pritozujejo, da skrivamo premozenje. Ja kaj pa naj drugega?

BCSman ::

Noben problem ni bit bogatun v Sloveniji, edino ne smes naredit neumnosti in povedat da si za desne, bognedaj za Janso, ker te bodo zradirali. Si milijonarski pro-levicar in se ti ni treba sekirat za nic.

BCSman: A tut če maš 10 stanovanj? ;);)

Po mojem bodo najbolj jezni entitlement razvajeni froci, ki si ne bodo mogli privoščiti mestnega življenja v LJ, seveda pa oni starih hiš na obrobju ne bi šli obnavljati. Čeprav bi bilo finančno to za njih verjetno bolj dostopno.

BCSman ::

Saj ne rabis si lastit stanovanja v Lj sploh. Do 25ega si po studentskih domovih/stanovanjih z vec cimri, do 30. ali max 35ega s partnerko v najemu, potem pa se skupaj preselita nazaj na podezelje in se smejeta folku ki cel lajf zapravijo v Lj dzungli.
V Lj je smiselno ziveti samo dokler si mlad, ko clovek rabi "dogajanje".

BCSman - razloži to ti folku. Jaz sem za štos pred časom na Slo-Tech-u malce napol resno provociral s Halozami, pa je bil cel halo, cel kažin. Recimo tudi, ko se debatira o alternativnih opcijah (obnova in izraba obstoječega stavbnega, predvsem hišnega fonda) je to no-go.
Pa očitno bo treba razmišljati izven okvirjev, ker imamo trenutno takšne cenovne trende, ki pa jih poganjata ponudba in povpraševanje. In pri ponudbi se je zalomilo, povpraševanje pa je off-the-charts.

Zgodovina sprememb…

Malidelničar je izjavil:

BCSman - razloži to ti folku. Jaz sem za štos pred časom na Slo-Tech-u malce napol resno provociral s Halozami, pa je bil cel halo, cel kažin. Recimo tudi, ko se debatira o alternativnih opcijah (obnova in izraba obstoječega stavbnega, predvsem hišnega fonda) je to no-go.
Pa očitno bo treba razmišljati izven okvirjev, ker imamo trenutno takšne cenovne trende, ki pa jih poganjata ponudba in povpraševanje. In pri ponudbi se je zalomilo, povpraševanje pa je off-the-charts.

Sicer sem jaz tisti ki sem prvi začel s Halozami v eni drugi debati kjer so me pol blokirali.

Ampak bistvo ostaja nespremenjeno. Jaz odlično razumem one ki pač jamrajo češ da se ne bodo selili v "vukojebino" ker imajo vse kolege tam in tam itd... to je popolnoma legitimna želja in pričakovanje, ampak ČE pač si ne moreš uredit stanovanja tam kjer želiš, potem pač je potrebno razmislit oalternativi in pretehtat kaj ti je pomembnejše, ali nepremičnina ki je tvoja ali pač najem in bližina kolegov... daš oboje na tehtnico kaj ti prevaga to izbereš in nehaš jamrat.

Če pač ne moreš porihtat več financ seveda.

LeQuack ::

Mato989 je izjavil:

Malidelničar je izjavil:

Sicer sem jaz tisti ki sem prvi začel s Halozami v eni drugi debati kjer so me pol blokirali.

Ampak bistvo ostaja nespremenjeno. Jaz odlično razumem one ki pač jamrajo češ da se ne bodo selili v "vukojebino" ker imajo vse kolege tam in tam itd... to je popolnoma legitimna želja in pričakovanje, ampak ČE pač si ne moreš uredit stanovanja tam kjer želiš, potem pač je potrebno razmislit oalternativi in pretehtat kaj ti je pomembnejše, ali nepremičnina ki je tvoja ali pač najem in bližina kolegov... daš oboje na tehtnico kaj ti prevaga to izbereš in nehaš jamrat.

Ali pa greš v eno izmed razvitih držav na zahodu, kjer si mladi lahko celo privoščijo živeti s svojo plačo. Vem, sliši se nemogoče.
Quack !

LeQuack je izjavil:

Mato989 je izjavil:

Malidelničar je izjavil:

Ali pa greš v eno izmed razvitih držav na zahodu, kjer si mladi lahko celo privoščijo živeti s svojo plačo. Vem, sliši se nemogoče.

Tudi to je opcija, jaz pač govorim o opcijah znotraj SLO... čeprav od kolegov iz gaming časov iz otroštva iz raznoraznih držav dobivam podobno jamranje kot tukaj tako da ne vem če je glih vsepovsod 10x bolje... vedno se najde kak ki ima podobne težave... tudi v SLO jih ni toliko kot ima kdo občutek... večina mladih ima vse rešeno... neka MANJŠINA pa je zelo glasna sama pa ne prihrani nič.

LeQuack - nekateri so to naredili ob zadnji krizi ja. Tudi vmes že prišli nazaj. Ampak je tudi to loterija. Po mojem skromnem mnenju večja loterija kot "vukojebina".

Mato989 - ja verjetno si ti res bil prvi, toliko sem se takrat razpisal na tisto temo, da sem si jo kar prisvojil ;);)

Ampak poanta ostaja ista:
A: ''Kaj je vzrok za tako rast in tak trenuten nivo cen nepremičnin v Sloveniji?'' - zaradi stanja/"težav" na strani ponudbe in povpraševanja
B: Kaj lahko naredim? - spremeni prioritete, resno oceni situacijo in sprejmi odločitev. Američani bi rekli: "South Dakota it is then!" Slovenci bi lahko rekli: "Nč, ok to je to, vse jasn! Vukojebina, prihajam!"

Zgodovina sprememb…

Invictus ::

LeQuack je izjavil:

Niti ne, 25 letniki v Nemčiji lepo živijo pri svojih ta starih, ali pa so v navadnih luknjah...

Tudi zahod ni več to kar je bil...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

jabe ::

Nikdar ni bil, kar se danes nekateri, ki v zivijo v svojem alternativnem svetu, mislijo da je danes. Tam kar samo od sebe na k'p leti, ja...

Malidelničar je izjavil:

LeQuack - nekateri so to naredili ob zadnji krizi ja. Tudi vmes že prišli nazaj. Ampak je tudi to loterija. Po mojem skromnem mnenju večja loterija kot "vukojebina".

Mato989 - ja verjetno si ti res bil prvi, toliko sem se takrat razpisal na tisto temo, da sem si jo kar prisvojil ;);)

Ampak poanta ostaja ista:
A: ''Kaj je vzrok za tako rast in tak trenuten nivo cen nepremičnin v Sloveniji?'' - zaradi stanja/"težav" na strani ponudbe in povpraševanja
B: Kaj lahko naredim? - spremeni prioritete, resno oceni situacijo in sprejmi odločitev. Američani bi rekli: "South Dakota it is then!" Slovenci bi lahko rekli: "Nč, ok to je to, vse jasn! Vukojebina, prihajam!"

Valda, jaz vedno govorim pač postavit si je potrebno prioritete... in se odločat v skladu z njimi, eni bi pa kr radi VSE in nič dali za to.

Vprašanje je samo kaj bomo kot civilizacija vrednotili streho nad glavo. Ali je to nuja, kot hrana, pijača? Ali je to luksuz? Kapitalizem je očitno določil, da je to luksuz, in da ne pripada vsakemu, oziroma je celo dobro orodje, da plebs dela za nekaj celo življenje, ker sicer mogoče ne bi hotel.
Quack !

Zgodovina sprememb…

• spremenil: LeQuack ()

LeQuack je izjavil:

Vprašanje je samo kaj bomo kot civilizacija vrednotili streho nad glavo. Ali je to nuja, kot hrana, pijača? Ali je to luksuz? Kapitalizem je očitno določil, da je to luksuz, in da ne pripada vsakemu, oziroma je celo dobro orodje, da plebs dela za nekaj celo življenje, ker sicer mogoče ne bi hotel.

Saj za hrano delamo tudi celo življenje in eni so lačni pa ne vidim da bi o tem govorili da mora subvencionirat hrano ali tistim nabit davke ki kupijo 4to kilo kruha kot 4to stanovanje?

enemon ::

Mato989 je izjavil:

LeQuack je izjavil:

Saj za hrano delamo tudi celo življenje in eni so lačni pa ne vidim da bi o tem govorili da mora subvencionirat hrano ali tistim nabit davke ki kupijo 4to kilo kruha kot 4to stanovanje?

Drugače Zveza potrošnikov ravno lobira pri vladi za uvedbo bonov za hrano, tako da ... Pa načeloma nihče ni lačen, ker vsi dobijo vsaj socialno pomoč, ki načeloma zadošča za hrano, tako da je to neka subvencija hrane.

tikitoki ::

LeQuack je izjavil:

Sam bedak mislis, da je smisel zivleja delo.

Torej ima kdo recimo kakšne izkušnje, info, kako je bilo s stroški družbenih stanovanj, ki so bili prenešeni na firme? Kako so to furale (Litostroj, Iskra, Talum, TAM, itd.)?
Mogoče izkušnja, da ne bomo napačnih orodij uporabljali tudi za reševanje trenutne situacije ....

Zgodovina sprememb…

jernejl ::

Mato989 je izjavil:

Seveda je hrana subvencionirana, ker se zanjo plačuje nižja stopnja DDV kot za večino drugih nenujnih dobrin in storitev.
Enaka, nižja stopnja DDV, velja tudi za stanovanjske nepremičnine. Razlika je v tem, da se precejšen delež takih nepremičnin kupi za investicije in špekulacije in ne zato, da bi kupci v njih živeli - torej ne gre za pokrivanje primarnih človekovih potreb. Take nakupe je seveda neumno subvencionirati z nižjim DDV, pa se to vseeno dogaja.

Subvencije na stanovanja, ki se ne uporabljajo za to, da bi ljudje tam živeli, je nujno potrebno odpraviti.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: jernejl ()

matobeli ::

Sej bodo to delavci pokril, vsake tolko bo sicer kakšen suv več zagorel ko se bo komu zmešal, pa streljanja sred ljubljane bodo bolj pogosta, ampak nič takega.

Tud tako se da živet.

"Davek" na nepremičnine bodo investitorji kar sami pokrili preko varnostnih služb in ograd.

gruntfürmich ::

perci je izjavil:

Motiš se. V Grčiji je stara mama center družine in se za njo poskrbi. Podobno velja v indiji, kjer so starejši tudi odločevalci v družini. To, da jih imaš ti za živali, precej več pove o tebi kot o njih.

daj perci ne palamudi.
omenjaš pušione od držav. o indiji ne vem nič? to so živali, ki še imajo vedno praktično 100% dogovorjene poroke, ženska vredna manj kot smet, množična posilstva še kar prisotna, večina ruralcev živi kot pred 1000 leti, otroke se zapušča kar sredi ulice če se rodi punčka, premier modi pa jim sledi na vsakem mobitelu in uvaja mafijsko državo ter jim pere možgane 24/7...

samo ne zagovarjaj drhali!
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

Zgodovina sprememb…

• predlagalo izbris: tikitoki ()

jernejl je izjavil:

Mato989 je izjavil:

Seveda je hrana subvencionirana, ker se zanjo plačuje nižja stopnja DDV kot za večino drugih nenujnih dobrin in storitev.
Enaka, nižja stopnja DDV, velja tudi za stanovanjske nepremičnine. Razlika je v tem, da se precejšen delež takih nepremičnin kupi za investicije in špekulacije in ne zato, da bi kupci v njih živeli - torej ne gre za pokrivanje primarnih človekovih potreb. Take nakupe je seveda neumno subvencionirati z nižjim DDV, pa se to vseeno dogaja.

Subvencije na stanovanja, ki se ne uporabljajo za to, da bi ljudje tam živeli, je nujno potrebno odpraviti.

Kaj pa če pogledava z drugega zornega kota in rečeva da je nič subvencionirano ampak samo različno veliko nam kradejo prisilno od naše prodaje... to da mi namesto 22% vzamejo "SAMO" 9,5% ni subvencija ampak kvazi velikodušnost, da rečejo ok, bomo jemali manj...

subvencija je če nekdo nekaj DA, ne manj vzame... pa še takrat to ni subvencija če itak mi plačamo preko davkov.

subvencija ali manj davka, đizs, a kupuješ besede al številke?

matobeli je izjavil:

Govorim samo o tem da hrana NI subvencionirana... namesto subvencij in nižjega DDVja naj nam dvignejo plače... ob dovolj visokih plačah je ljudem načeloma vseeno za višino DDVja... tako da te socialistične PRe obdržite zase.

Ja kaj, reč delodajalcu naj ti jo dvigne, pa ti bo vseeno za inflacijo, dvige cen. A ni ravno to čar svobodnega trga?

Mato989 je izjavil:

matobeli je izjavil:

Govorim samo o tem da hrana NI subvencionirana... namesto subvencij in nižjega DDVja naj nam dvignejo plače... ob dovolj visokih plačah je ljudem načeloma vseeno za višino DDVja... tako da te socialistične PRe obdržite zase.

Ja zmeni se z delodajalcem za višjo plačo.

kriptobog je izjavil:

Mato989 je izjavil:

matobeli je izjavil:

Ja zmeni se z delodajalcem za višjo plačo.

Ni to bistvo, bistvo je da hrana ni subvencionirana ampak je to samo PR socialistov...

Kater socialist pa ima to v PR?

matobeli je izjavil:

Kater socialist pa ima to v PR?

jernej je pravkar PRal da je to subvencija, on je socialist glede na nepremičninske fore ki jih prodaja z dodatnimi davki.

Aja, ST-PR agencija je objavla.

To z davkom bo bolš da se kar sprijazneš. Levica se je žrtvovala, Golob bo pa uzakonil.

Če ne Golob pa Jajo, nobenmu ne bo smrdel, kriv bo itak Kordeš/Mesec, ko pa enkrat najdeš krivca je pa že skor požegnan.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: matobeli ()

matobeli je izjavil:

Aja, ST-PR agencija je objavla.

To z davkom bo bolš da se kar sprijazneš. Levica se je žrtvovala, Golob bo pa uzakonil.

Če ne Golob pa Jajo, nobenmu ne bo smrdel, kriv bo itak Kordeš/Mesec, ko pa enkrat najdeš krivca je pa že skor požegnan.

Dvomim da bo šlo tako lahko, glede na dejstvo da ima večina SLovencev lastne nepremičnine in bodo proti.

Referendum ne bo dovoljen, ker so prepovedali za take primere.
Quack !

Mato989 je izjavil:

Dvomim da bo šlo tako lahko, glede na dejstvo da ima večina SLovencev lastne nepremičnine in bodo proti.

Najd mi slovenca ki bo zamudil priliko mejčken namočit svojega premožnejšega soseda.
Verjetno bo neobdavčena bajta + manjši vikend, to pa več kot pokrije večino lastnikov, prištejemo še mlade in tiste v najemu in je plenty.

matobeli je izjavil:

Mato989 je izjavil:

Najd mi slovenca ki bo zamudil priliko mejčken namočit svojega premožnejšega soseda.
Verjetno bo neobdavčena bajta + manjši vikend, to pa več kot pokrije večino lastnikov, prištejemo še mlade in tiste v najemu in je plenty.

Ja in potem bodo vsi prepisovali flete po sorodnikih davka ne bo nič več, kot do zdaj folk se bo bolje počutil težave bodo pa ostale... me zanima kaj si bodo potem razni jernej in podobni namislili kdo bo pol kriv =)

ginekk ::

Mato989 je izjavil:

Ja in potem bodo vsi prepisovali flete po sorodnikih davka ne bo nič več, kot do zdaj folk se bo bolje počutil težave bodo pa ostale... me zanima kaj si bodo potem razni jernej in podobni namislili kdo bo pol kriv =)

To prepisovanje po sorodnikih so itak pravljice. A boš prepisal bratrancu ali sestri? Morda bi šlo napisat stalno prebivališče, pa še to kdo pri zdravi pameti bi to storil?

Ker familije od prvega kolega dalje prav nič ne držijo skupaj, odrasli bratje in sestre se spričkajo takoj, pa tudi vezi med njihovimi potomoci (bratranci) niso tako prida, da bi kar zaupal.

Glede prepisovanja otrokom, pa da, najprej jih je treba imet... še kako stavim da oni s po 10 stanovanji nima 10 otrok.

ginekk je izjavil:

Mato989 je izjavil:

To prepisovanje po sorodnikih so itak pravljice. A boš prepisal bratrancu ali sestri? Morda bi šlo napisat stalno prebivališče, pa še to kdo pri zdravi pameti bi to storil?

Ker familije od prvega kolega dalje prav nič ne držijo skupaj, odrasli bratje in sestre se spričkajo takoj, pa tudi vezi med njihovimi potomoci (bratranci) niso tako prida, da bi kar zaupal.

Glede prepisovanja otrokom, pa da, najprej jih je treba imet... še kako stavim da oni s po 10 stanovanji nima 10 otrok.

Pa dejansko kdo izmed vas pozna koga OSEBNO ki ima 10, 20, 50, 100 stanovanj? Pa da niso na firmo? Ker kolikor vem ta zakon ne bo posegal na podjetja, torej boš odprl firmo in prenesel flete tja, kaj pa pol?

Maksimalno kar poznam je 1 par ki imata 3 stanovanja in 0 otrokov, pa še to imata 3 stanovanja samo zato ker sta jima v 2 letih umrla obojna starša in sta vsak podedoval 1 nepremičnino, skupaj pa imata še 1 torej 3 skupaj za 2 osebi brez otrok...

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Mato989 ()

Lonsarg ::

Kdor se gre biznis preko firme oddajat stanovanja ze zdaj placuje lepe davke. Nobena firma namrec ni neumna da bi stanovanja pustila prazna, hkrati pa si firma tudi ne upa ravno masovno na crno oddajati.

gruntfürmich ::

gruntfürmich je izjavil:

perci je izjavil:

daj perci ne palamudi.
omenjaš pušione od držav. o indiji ne vem nič? to so živali, ki še imajo vedno praktično 100% dogovorjene poroke, ženska vredna manj kot smet, množična posilstva še kar prisotna, večina ruralcev živi kot pred 1000 leti, otroke se zapušča kar sredi ulice če se rodi punčka, premier modi pa jim sledi na vsakem mobitelu in uvaja mafijsko državo ter jim pere možgane 24/7...

samo ne zagovarjaj drhali!

https://www.rtvslo.si/rtv365/arhiv/1748...

živali ali še manj kot to?
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

Hja, okolje je velik dejavnik. Tebe smo dal v kulturno okolje pa komaj folgaš. Pomoje bi se v Afriki zelo dobro počutil kot lokalni warlord.
««
139 / 831
»»