» »

Kaj je vzrok za tako rast in tak trenuten nivo cen nepremičnin v Sloveniji?

Kaj je vzrok za tako rast in tak trenuten nivo cen nepremičnin v Sloveniji?

Temo vidijo: vsi
««
114 / 779
»»

mat xxl ::

pol3ni je izjavil:

No sestra je prodala stanovanje v Kranju in kupila hišo v okolici Lendave.Obnovljena pred 2 leti hiša iz 60-ih let tako,da zaenkrat kakšnih večjih vlaganj v hišo ni predvidenih

Kaj pa sama menjava okolja albanski Kranj in Lendava ? Je menjala tudi službo ?

Invictus ::

A110 je izjavil:

trosobno stanovanje in pa v opisu vse stene so podrte, ločena je samo spalnica :)) Kako nizko je še možno iti z 1000+ ceno za stanovanje za enega oz par na robu(!) Fužin?

To je bilo trisobno stanvoanje, ki so ga predelali v enosobnega.

Počasi bo čas, da začnemo govoriti namesto o sobah o številu spalnic. Kot preostala Evropa...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

Mato989 ::

Invictus je izjavil:

A110 je izjavil:

trosobno stanovanje in pa v opisu vse stene so podrte, ločena je samo spalnica :)) Kako nizko je še možno iti z 1000+ ceno za stanovanje za enega oz par na robu(!) Fužin?

Počasi bo čas, da začnemo govoriti namesto o sobah o številu spalnic. Kot preostala Evropa...

Nobene potrebe ni da sploh govorimo o ŽNJ sobnih ali številu spalnic... samo podrobni tloris naj se uzakoni ob prodaji... stvar ki NAJBOLJ MANJKA
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115

A110 ::

Invictus je izjavil:

A110 je izjavil:

tudi zame x-sobno stanovanje pomeni stanovanje z x številom spalnic. Nič ti ne korsti takšno 3 sobno stanovanje če lahko v njem živita (v najemu) max 2 osebi

A110 je izjavil:

Invictus je izjavil:

A110 je izjavil:

tudi zame x-sobno stanovanje pomeni stanovanje z x številom spalnic. Nič ti ne korsti takšno 3 sobno stanovanje če lahko v njem živita (v najemu) max 2 osebi

Čisto tehnično gledano je TRO SOBNO stanovanej načeloma sestavljeno iz 4 sob in kopalnice... kajti v sobe bi se naj vštevalo vse razen kuhinje in kopalnice... No ali pa obsega 3 sobe od katerih je kuhinja + dnevni prostor združena v eno večjo sobo (v smislu kvadrature xx dveh sob)

Načeloma pa bi naj bilo število spalnic takole da se vzame X sobno in odšteje 1...

A110 ::

Mato989 je izjavil:

A110 je izjavil:

Invictus je izjavil:

A110 je izjavil:

Čisto tehnično gledano je TRO SOBNO stanovanej načeloma sestavljeno iz 4 sob in kopalnice... kajti v sobe bi se naj vštevalo vse razen kuhinje in kopalnice... No ali pa obsega 3 sobe od katerih je kuhinja + dnevni prostor združena v eno večjo sobo (v smislu kvadrature xx dveh sob)

Načeloma pa bi naj bilo število spalnic takole da se vzame X sobno in odšteje 1...

Če imaš dnevno združeno s kuhinjo in jedilnico potem je to težko ena soba.vsaj meni tak način bivanja ni všeč

A110 je izjavil:

Mato989 je izjavil:

A110 je izjavil:

Invictus je izjavil:

A110 je izjavil:

Če imaš dnevno združeno s kuhinjo in jedilnico potem je to težko ena soba.vsaj meni tak način bivanja ni všeč

To ali ti je všeč ali ne, nima veze z dejstvom da je to 1 soba =) Meni recimo je všeč.

Enostavna matematika ti pove

X - 1 pri X sobnih ti pove število spalnic v 99,999%

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Mato989 ()

pol3ni ::

mat xxl je izjavil:

pol3ni je izjavil:

No sestra je prodala stanovanje v Kranju in kupila hišo v okolici Lendave.Obnovljena pred 2 leti hiša iz 60-ih let tako,da zaenkrat kakšnih večjih vlaganj v hišo ni predvidenih

Ja to bo pa čas pokazal,edino kar bo sigurno imela je mir,kar ji je bil tudi cilj,ker kokr pravi je res ratal v Kranju obup glede prišlekov iz bivše juge.Zaenkrat je rekla da bo brez.Ji je kar lepa vsota ostala od prodaje stanovanja,za naprej bo pa sproti videla.

matobeli ::

Tole se sliš kot da je šla umret gor :|

V Kranju je _ratal_ problem priseljencev iz bivše juge?

V kranju in povsod drugod je vedno bil "problem" priseljencev. Sam da so zdej glasni razni Stevanovići, kako so albanci problem... ;((

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: matobeli ()

enemon ::

pol3ni je izjavil:

mat xxl je izjavil:

pol3ni je izjavil:

Ja to bo pa čas pokazal,edino kar bo sigurno imela je mir,kar ji je bil tudi cilj,ker kokr pravi je res ratal v Kranju obup glede prišlekov iz bivše juge.Zaenkrat je rekla da bo brez.Ji je kar lepa vsota ostala od prodaje stanovanja,za naprej bo pa sproti videla.

Kaj pa če Kosovarji zasedejo tudi Lendavo?

Saj ni sama ima tud moža:D.Živela je 17 let v Kranju v več stanovanjskem objektu cca 10 stanovanj.Ampak zadjne čase je bil obup,pa ni problem če so iz bivše juge,ampak ker za njih pravila oz.hišni red ne obstaja.Ločevanje odpadkov,kajenje po stopniščih,okolica objekta zasvinjana.Oz.če citiram sestro"dovolj imam življenja v svinjaku"Zdaj pa cene stanovanj so take kot so in je izkoristila priliko.Če pridejo Kosovarji v Lendavo-hmm močno dvomim-bo čas pokazal

To je mogla imet pa kar nesrečo da je živela v čudnem bloku, sej načeloma so tudi taki, ampak gre za napol degradirana okolja že v osnovi, večina večjih naselji je zelo OK. Itak je pol kranjskih blokarjev iz bivših republik pa ni težav, moji sosedje -kosovarji, so se odselili iz trosobnega nekam na vzhod v bajto. Razen občasbih prepirov, ki so posledica preveč generacij v istem fletu ni bilo težav. Zdej je prišla 4 članska familija iz bivše juge in so čisto normalna familija z VWjem.

Niso slovenci edini ki znajo seštevat :))

Tole z smetnjaki je pa itak bullcrap, naše starejše gospe so čisto prestrašene zaradi kazni, ampak v resnici so bolj redke kot pocen stanovanja... Odkar je šla komunala gor pa tud ni problema blo pripeljat dodatno kanto.

matobeli je izjavil:

To je mogla imet pa kar nesrečo da je živela v čudnem bloku, sej načeloma so tudi taki, ampak gre za napol degradirana okolja že v osnovi, večina večjih naselji je zelo OK. Itak je pol kranjskih blokarjev iz bivših republik pa ni težav, moji sosedje -kosovarji, so se odselili iz trosobnega nekam na vzhod v bajto. Razen občasbih prepirov, ki so posledica preveč generacij v istem fletu ni bilo težav. Zdej je prišla 4 članska familija iz bivše juge in so čisto normalna familija z VWjem.

Niso slovenci edini ki znajo seštevat :))

Tole z smetnjaki je pa itak bullcrap, naše starejše gospe so čisto prestrašene zaradi kazni, ampak v resnici so bolj redke kot pocen stanovanja... Odkar je šla komunala gor pa tud ni problema blo pripeljat dodatno kanto.

Odkrito povedano jaz bi že zdavnaj odšel od tam kjer je živela sestra.Saj na začetku je bilo ok.Z leti pa se je struktura prebivalcev občutno spremenila.Zaželel sem ji srečo in rekal da ma j.... da se je odločila za tak korak

Meni se zdi kar kul. Če je razlika med ceno, po kateri je prodala stanovanje in ceno hiše dovolj velika, ji kar nekaj časa ne bo treba v službo. Prijetnejše okolje in dolg dopust, win-win.

enemon je izjavil:

Meni se zdi kar kul. Če je razlika med ceno, po kateri je prodala stanovanje in ceno hiše dovolj velika, ji kar nekaj časa ne bo treba v službo. Prijetnejše okolje in dolg dopust, win-win.

Je dovolj razlike,saj si je sama tudi postavila pogoj,da gre v to samo pod pogojem da za stanovanje dovolj iztrži.

No in vi bi takim radi uničevali vrednost (tisti ki ste za davke itd...) Kaj je ta ženska naredila narobe? Da si zasluži da bi jim eni z zakonom zmanjšali vrednost lastnine?

matic492 ::

FireSnack je izjavil:

Samo ta mesec 8% rast cen nepremičnin. Zdaj se je začelo tudi v manjših krajih.

Namesto debate o brazilcih, me bolj zanima na podlagi česa tale izjava?
X670 Gaming X, R9 7900X, 64GB, EVGA RTX 3090 XC3, HX1000

jernejl ::

Mato989 je izjavil:

No in vi bi takim radi uničevali vrednost (tisti ki ste za davke itd...) Kaj je ta ženska naredila narobe? Da si zasluži da bi jim eni z zakonom zmanjšali vrednost lastnine?

Ravno nasprotno, tej ženski bi po novem obračunavali nižji davek, ker je šla v cenejšo nepremičnino.
Davke je treba naviti predvsem tistim, ki imajo prazna stanovanja.

jernejl je izjavil:

Mato989 je izjavil:

Ravno nasprotno, tej ženski bi po novem obračunavali nižji davek, ker je šla v cenejšo nepremičnino.

Ja ampak ona je dobila tako dober denar da se ji je SPLAČALO prodat... to kar vam ni všeč =)

Ne razumem o čem bluziš.
Pomembno je, da lastniki plačujejo poštene davke. Noben problem ni, če stanovanje prodajo za petsto milijonov.

eventyrer ::

Mato989 je izjavil:

jernejl je izjavil:

Mato989 je izjavil:

Ja ampak ona je dobila tako dober denar da se ji je SPLAČALO prodat... to kar vam ni všeč =)

zgolj zato ker je trg nepremičnin napihnjen in je dobila dober denar brez da bi morala migniti za to.

Če trg ne bi bil napihnjen bi se njen tudi 50% nižja vrednost kot jo je dobila zdela dobra.

Glede selitve iz Kranja v Lendavo pa......ali je s tvojo sestro vse vredu? :D
Kaj je storila s kariero? Kar pustila vse skp in zdaj v Lendavi...dela kar nekaj?

Zgodovina sprememb…

Okapi ::

Invictus je izjavil:

A110 je izjavil:

.
To je ena od prednosti stanovanj v Fužinah, ker so vse stene montažne in lahko narediš tloris po svojem okusu. Samo kopalnica in stranišče sta "betonska".

Jaz imam enako stanovanje, kot v tem oglasu, predelano v enosobno, s tem, da je pri meni kuhinja ostala ločena od dnevne sobe.

pol3ni je izjavil:

Saj ni sama ima tud moža:D.Živela je 17 let v Kranju v več stanovanjskem objektu cca 10 stanovanj.Ampak zadjne čase je bil obup,pa ni problem če so iz bivše juge,ampak ker za njih pravila oz.hišni red ne obstaja.Ločevanje odpadkov,kajenje po stopniščih,okolica objekta zasvinjana.Oz.če citiram sestro"dovolj imam življenja v svinjaku"Zdaj pa cene stanovanj so take kot so in je izkoristila priliko.Če pridejo Kosovarji v Lendavo-hmm močno dvomim-bo čas pokazal

no ja, to samo pomeni da je živela v slabem delu mesta, ne da je kar celo mesto slabo in je zato tako znorela nad celo gorenjsko da se je preselila v Lendavo.

eventyrer je izjavil:

Mato989 je izjavil:

jernejl je izjavil:

Mato989 je izjavil:

zgolj zato ker je trg nepremičnin napihnjen in je dobila dober denar brez da bi morala migniti za to.

Če trg ne bi bil napihnjen bi se njen tudi 50% nižja vrednost kot jo je dobila zdela dobra.

Kaj je storila s kariero? Kar pustila vse skp in zdaj v Lendavi...dela kar nekaj?

Saj je napisal, da je bila cena, po kateri je prodala stanovanje tako dobra, da si zdaj s hišo v Lenavi lahko privošči dolg dopust, če ne celo mini penzije. Tudi jaz raje živim na Goričkem, v Halozah, you name it, v lepi naravi in z dobro infrastrukturo pa da mi ni treba delati, kot pa da živim v nekem stanovanju v Ljubljani ali Kranju in delam kot vol za kredo.

Kakšne stroške pa sploh imaš v hiši na vasi? Elektriko, vodo, internet, hrano in NUSZ, ki je na podeželju nizek. V malo večjih občinah imaš vse, od zdravstvenega doma, trgovine, pošte, bankomata, ni da ni. In pa ljudje so veliko bolj povezani med sabo in si pomagajo.

Ja v soboto sem jo videl v živo-men je je delovala ok:D
Kariera-zaenkrat nič z novim letom bo pustila službo.Lahko pa,s tem denarjem živi 3-4 leta.V tem času,pa pravi,da bo že našlo kaj

no ja, to samo pomeni da je živela v slabem delu mesta, ne da je kar celo mesto slabo in je zato tako znorela nad celo gorenjsko da se je preselila v Lendavo

Točno tako

Zgodovina sprememb…

• spremenil: pol3ni ()

pol3ni je izjavil:

Kariera-zaenkrat nič z novim letom bo pustila službo.Lahko pa,s tem denarjem živi 3-4 leta.V tem času,pa pravi,da bo že našlo kaj

čez 3-4 leta, ko ji torej zmanjka denarja bo torej jamrala na forumu kako kupiti stanovanje v Kranju če imaš nepremičnino v pozabljeni vasi v Lendavi kjer ni služb.

Ljudje pa se s takimi potezami hvalijo po forumih. Svašta.

Da ne bom niti začel omenjati kako me razpizdi takšna ozkoglednost ko bo ta kratkovidna oseba jokala nad nizko penzijo ko ji bodo 4 leta zaposlitve manjkala.

In to samo zato da je ženska kupila nepremičnino za 30.000 do 40.000 EUR ceneje kot je bila vredna njena nepremičnina v Kranju (3-4 leta življenja).

enemon je izjavil:

s hišo v Lenavi lahko privošči dolg dopust, če ne celo mini penzije

napisal je da bo ta ženska 3-4 leta na dopustu nato pa bo iskala nov job....v Lendavi...od koder se ljudje preselujejo drugam ker tam ni služb. Vrhunsko. Ko bo skurila denar od stanovanja iz Kranja pa ne bo več imela financ da bi kupila nepremičnino kjer so službe, razn če vzame kredit in izgubi še več denarja.

No, to je zgolj moje mnenje, naj ona pač uživa življenje kolikor ga zmore. Ampak s tako butastimi odločitvami se ne hvaliti po forumih.

Zgodovina sprememb…

Slopek ::

eventyrer je izjavil:

pol3ni je izjavil:

čez 3-4 leta, ko ji torej zmanjka denarja bo torej jamrala na forumu kako kupiti stanovanje v Kranju če imaš nepremičnino v pozabljeni vasi v Lendavi kjer ni služb.

Da ne bom niti začel omenjati kako me razpizdi takšna ozkoglednost ko bo ta kratkovidna oseba jokala nad nizko penzijo ko ji bodo 4 leta zaposlitve manjkala.

In to samo zato da je ženska kupila nepremičnino za 30.000 do 40.000 EUR ceneje kot je bila vredna njena nepremičnina v Kranju (3-4 leta življenja).

enemon je izjavil:

napisal je da bo ta ženska 3-4 leta na dopustu nato pa bo iskala nov job....v Lendavi...od koder se ljudje preselujejo drugam ker tam ni služb. Vrhunsko. Ko bo skurila denar od stanovanja iz Kranja pa ne bo več imela financ da bi kupila nepremičnino kjer so službe, razn če vzame kredit in izgubi še več denarja.

No, to je zgolj moje mnenje, naj ona pač uživa življenje kolikor ga zmore. Ampak s tako butastimi odločitvami se ne hvaliti po forumih.

Če vloži v sončnico, bo verjetno to, plus odpisan kredit, pokril tisto mizerno plačo, ki ji je omogočala pokrivanje teh osnov. Malo vrtičkanja, pa si že v plusu.

eventyrer je izjavil:

pol3ni je izjavil:

enemon je izjavil:

No v nekaj sem 100%-jokala sigurno ne bo,ker je pripravljena prijet za vsako delo.Štiri leta ji pa že sedaj manjka ,ker je vmes imela delodajalca ki ji ni plačeval delovne dobe.Tako,da je čisto vseeno če doda še 4 leta zraven.Pred 65 letom itak ne bo šla.Oz kot je rekla za čistilko bo tudi v Lendavi dobila.

Skratka gre za ekstremni in v bistvu precej žalosten primer.

Vso srečo tej gospe. Upam da ne bo rabila ravno službo čistilke iskat v Lendavi...tam takšnih iskalcev zaposlitve ne manjka.

ps.: če ima 4 ali 8 let manjkajoče delavne dobe je pri minimalni penziji vseeno brutalno visoka razlika. Govorimo o temu ali bo gospa jedla nekaj vsak dan ali vsakih nekaj dni. Ne se igrat s takšnimi rečmi samo zato ker ti ne boš trpel zaradi tega.

Zgodovina sprememb…

Kaj in kako bo čez 8-10 let ne ve nobeden.Zavestno se je za to odločila in kot sem ji rekel želim ji vso srečo

MisterR ::

50km ima iz Lendave do Avstrije in vi mislite, da bo imela težave pri iskanju službe?

Očitno ste tako zafrustrirani ali zaljubljeni v svoj Kranj/Ljubljano da v vsem vidite izgovor da ne bi še vi preizkusili sreče kje drugje. Pač nimate jajc pustiti vse za seboj in iti na drug konec Slovenije.
Gospa ima in vsaka ji čast. Ne jamra, išče rešitve. Vi pa iščete 100 in 1 izgovor.

eventyrer je izjavil:

pol3ni je izjavil:

enemon je izjavil:

Ti bi takim rad jemal vec denarja da se 3 do 4 leta dopusta ne bi meli ker bi mogli skoz delat da odplacujejo nove davke

jernejl je izjavil:

Ne razumem o čem bluziš.
Pomembno je, da lastniki plačujejo poštene davke. Noben problem ni, če stanovanje prodajo za petsto milijonov.

Ti si nobena avtoriteta da odlocas o postenih davkih...

Kaj pa ce so visji davki od najemnin in plac neposteni ti od lastnine pa ravno posteni

Banda ki hoce za vse nas odlocat kaj je posten davek in cena

Daj na referendum da vidimo koliko ljudi meni da bi morali davki bito visji

Zgodovina sprememb…

Bomo rajš počakal da država nardi nove flete za albance, mogoče celo v Lendavi ali Mariboru, kar bi blo smiselno, ker tam je cenejša zemlja.

Ker to bo boljše od tega da se uredi trg.

Pol bodo pa spet teme na ST da albanci ustrahujejo staroselce s tem ko hengajo na igriščih in nekaj žlobudrajo (majkemi da 15letniki snujejo širitev velike Albanije).

Enim bi res moral vzet volilno pravico in jo pogojevati z funkcionalno pismenostjo.

Mato989 je izjavil:

jernejl je izjavil:

Ne razumem o čem bluziš.

Ti si nobena avtoriteta da odlocas o postenih davkih...
Jaz ne, so pa zato pametnejši od mene, katerih mnenje delim tudi sam. Slej ko prej bo po moje. Po tvoje pa nikakor, ker ti pač nisi nobena avtoriteta, da bi odločal o poštenih davkih.

Kaj pa ce so visji davki od najemnin in plac neposteni ti od lastnine pa ravno posteni
Ne, ker davkov na nepremičnine praktično ni (so med najnižjimi na svetu) in ekonomsko dejstvo je, da je za državo koristno, če so razmeroma visoki. Od plač se nabere nekaj tisočkrat več davkov kot od premoženja. Jasno je, da najpremožnejši odstotek slovencev plačuje manj davkov od premoženja kot plačujejo čistilke od minimalne plače. Jasno tudi je, da slednje z davki subvencionirajo najbogatejše.

Daj na referendum da vidimo koliko ljudi meni da bi morali davki bito visji
Davki na prazna stanovanja? Z veseljem, večina državljanov jih nima in bo z veseljem podprla tudi tako visoko obdavčitev, da bo država vas, lastnike praznih zidov, slekla do spodnjih hlač.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: jernejl ()

johnnyyy ::

eventyrer je izjavil:

Skratka gre za ekstremni in v bistvu precej žalosten primer.

Vso srečo tej gospe. Upam da ne bo rabila ravno službo čistilke iskat v Lendavi...tam takšnih iskalcev zaposlitve ne manjka.

ps.: če ima 4 ali 8 let manjkajoče delavne dobe je pri minimalni penziji vseeno brutalno visoka razlika. Govorimo o temu ali bo gospa jedla nekaj vsak dan ali vsakih nekaj dni. Ne se igrat s takšnimi rečmi samo zato ker ti ne boš trpel zaradi tega.

Kako je primer ekstremen in žalosten bo pokazal čas. Tukaj ni toliko pomembno kam se bo preselila ampak njena iznajdljivost in asimilacija. Od tega bo odvisno kako ji bo šlo v novem okolju.

Jaz ne, so pa zato pametnejši od mene, katerih mnenje delim tudi sam. Slej ko prej bo po moje. Po tvoje pa nikakor, ker ti pač nisi nobena avtoriteta, da bi odločal o poštenih davkih.

Veliko je tudi pametnejših od tebe ki meni popolnoma nasprotno, seveda oni niso ok...

Davki na prazna stanovanja? Z veseljem, večina državljanov jih nima in bo z veseljem podprla tudi tako visoko obdavčitev, da bo država vas, lastnike praznih zidov, slekla do spodnjih hlač.

No daj na referendum... boš videl kako bo padlo tole, ker ne bo dovolj udeležbe, kot večinokrat... dokelr ni referenduma da bi videli LJUDSKO VOLJO pa prenehaj govorit kako bi nekaj večina...

Edino dejstvo je da večina Slovenije ŽIVI V LASTNIŠKIH STANOVANJIH KATERE lastnik ALI solastnik so ali bodo...

Večina ljudi tudi nima nobene težave pri pridobitvi nepremičnine... tistih nekaj tisoč ali desettisoč nesposobnih pa ni problem 2 milijonov.

In to je tudi edini primer oz. dva kjer lahko oba uporabiva "večina"... ostalo ti samo sklepaš.

Dokler je kakršnokoli stanovanje naprodaj na bolhi in nepremičninah.net je govor o manjku stanovanj absurden... sploh pa dokelr je v SLOVENIJI možno kupit hišo pod 25.000EUR/30.000...

Zgodovina sprememb…

Valvoline ::

Seveda so v lendavi sluzbe, se avstrija je par km stran, ni pa javnosektoraskih fotelj. Baje je trenutno npr povprecen stromar ali zidar na pomurskem precej boljse placan kot njegov kolega v LJ, kljub temu da so nepremicnine 5x cenejse.

Dokler so siptarji v manjsini nepremicnine bodo kupovali po visokih cenah, pol pa v teh naseljih ko bodo enkrat vecina cene bojo strmoglavile, oni se potem med sabo zmenijo da noben ne kupuje po trznih cenah. Lastniki nepremicnin bodo prisiljeni prodajat njim po bagatelnih cenah, da lahko cimprej zbezijo drugam, ker noben normalen ne bo hotu zivet v siptaristanskem getu. Tako so etnicno zradiral kosovo, jug srbije, zahod makedonije, zahod grcije itn.

eventyrer je izjavil:

no ja, to samo pomeni da je živela v slabem delu mesta, ne da je kar celo mesto slabo in je zato tako znorela nad celo gorenjsko da se je preselila v Lendavo.

Pojdi 1x dopoldne v center Kranja, pa boš videl o čem govori...

Valvoline je izjavil:

Tako so etnicno zradiral kosovo, jug srbije, zahod makedonije, zahod grcije itn.

Ja, in to skozi fuk :|

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Invictus ()

Invictus je izjavil:

Pojdi 1x dopoldne v center Kranja, pa boš videl o čem govori...

Srednji vek, sam en nabijanje zvoncev cel cajt.

Slopek ::

Sem se zadnjih par večerov sprehodil po "svojem" mestu.
Nisem slišal slovenske besede. Niti srbo-hrvaške. Samo Albanci, ki se brez sramu ozirajo za 14letnicami. Tudi lokali samevajo. Izjema so le tisti, ki jih vodijo že omenjeni.
Tko je. V enem mestu na gorenjskem, ki pa ni Kranj, ,a ravno tko, grem kmalu stran. Skoraj na Goričko.;)

Slopek je izjavil:

Nisem slišal slovenske besede. Niti srbo-hrvaške. Samo Albanci, ki se brez sramu ozirajo za 14letnicami. Tudi lokali samevajo. Izjema so le tisti, ki jih vodijo že omenjeni.
Tko je. V enem mestu na gorenjskem, ki pa ni Kranj, ,a ravno tko, grem kmalu stran. Skoraj na Goričko.;)

Saj je po večini mest isto.V "moje mesto" je podjetje,v katerem sem zaposlen pripeljalo 2 avtobusa delavcev iz bivše juge.Pa smo jih že prej imeli za moj okus preveč.Podjetje pa da oglas,da pokupi ali vzame v najem vsa stanovnja,ki so v mestu na voljo,da bodo lahko naselili novo delovno silo.
Še dobro,da imam tam samo službo in se lahko umaknem na vas.

:))

trancer01 ::

Visok davek na nepremičnine DA, a le pod pogojem, da se obenem drastično znižajo davki na dohodnino in DDV, kot je to običajno v veliki večini držav ZDA!>:D Recimo, letni davek na nepremičnine 3-4%, a obenem enotna dohodnina 5% in DDV 5%.

Zgodovina sprememb…

trancer01 je izjavil:

Visok davek na nepremičnine DA, a le pod pogojem, da se obenem drastično znižajo davki na dohodnino in DDV, kot je to običajno v veliki večini držav ZDA!>:D

Kar se ne bo zgodilo, zato PROTI VSAKEMU NOVEMU DAVKU

naša vlada samo dodatno obdavčuje oz. komulativno se davki iz desetletja v desetletje VIŠAJO

Mato989 je izjavil:

Veliko je tudi pametnejših od tebe ki meni popolnoma nasprotno, seveda oni niso ok...
Ne, takih ki bi bili pametnejši je malo, nič pa je takih, ki so hkrati pametnejši in menijo popolnoma nasprotno. Tisti, ki menijo nasprotno, so precej bolj butasti in nimajo pojma, kaj govorijo.

No daj na referendum... boš videl kako bo padlo tole, ker ne bo dovolj udeležbe, kot večinokrat... dokelr ni referenduma da bi videli LJUDSKO VOLJO pa prenehaj govorit kako bi nekaj večina...
Prej ali slej bo zakon potrjen, potem boste pa tisti, ki imate prazne zidove, lahko iskali podporo pri ljudstvu za zavrnitveni referendum. Nekaj tisoč podpisov boste najbrž že zbrali.

Večina ljudi tudi nima nobene težave pri pridobitvi nepremičnine...
Res je, takih ki imajo težave, ni večina, ampak skoraj vsi.

Dokler je kakršnokoli stanovanje naprodaj na bolhi in nepremičninah.net je govor o manjku stanovanj absurden... sploh pa dokelr je v SLOVENIJI možno kupit hišo pod 25.000EUR
Super za vse lastnike praznih zidov. Ko bo enkrat pošten davek, boste lahko svoje zidove zamenjali za take poceni hiše, za katere boste sposobni plačevati poštene davke.

Mato989 je izjavil:

naša vlada samo dodatno obdavčuje oz. komulativno se davki iz desetletja v desetletje VIŠAJO
Ravno je v obravnavi zakon, ki bi razbremenil delo, pa tudi oddajanje v najem. Sklepam, da boš poiskal najemnike, če bo sprejet, ali boš spet iskal izgovore, da je davek previsok in da bi država morala poleg tega, da ti vsak mesec primakne tisočaka zraven, da boš blagovoljil oddajati, še prevzame vsa tveganja za tvojo dejavnost? :))

pol3ni je izjavil:

Slopek je izjavil:

Saj je po večini mest isto.V "moje mesto" je podjetje,v katerem sem zaposlen pripeljalo 2 avtobusa delavcev iz bivše juge.Pa smo jih že prej imeli za moj okus preveč.Podjetje pa da oglas,da pokupi ali vzame v najem vsa stanovnja,ki so v mestu na voljo,da bodo lahko naselili novo delovno silo.
Še dobro,da imam tam samo službo in se lahko umaknem na vas.

Ekola, to je glavni razlog za podivjane cene ter najemnine. Meje bo treba zapret, suznje domov poslat. Place gor, nepremicnine ter najemnine dol. Ce kdo potrebuje suznje naj gre tam dol odpret obrat, tu pa pod kljuc.

Ne, takih ki bi bili pametnejši je malo, nič pa je takih, ki so hkrati pametnejši in menijo popolnoma nasprotno. Tisti, ki menijo nasprotno, so precej bolj butasti in nimajo pojma, kaj govorijo.

Hahaha, klasika, vsi ki ne mislijo enako so butasti... samo JAZ(jernej) imam prav, vsi ostali ki ne trobijo v isti rog z mano so butasti

jebeni komunisti!

Res je, takih ki imajo težave, ni večina, ampak skoraj vsi.

VIR? Dokaži da imajo skoraj vsi težave pri pridobitvi nepremičnine beri: JE NE MOREJO KUPIT... enostavna laž... dokler bo 1,7 mil ljudi v SLOVENIJI živelo v nepremičnini katere lastnik ali solastnik ali bodoči dedič so, kličem na to trditev popoln bullshit... večina ljudi oz. VELIKA VEČINA (beri več kot 80% blizu 90%) živi v nepremičninah katere lastnik/solastnik so, ali pa dedič (otroci) ali pa je lastnik kdo izmed ožjega sorodstva...

Torej govoriš o par 10k jamračev ki so najbolj glasni ki bi od drugih nepremičnine sami pa niso sposobni pridobit svoje brez pomoči države

Ravno je v obravnavi zakon, ki bi razbremenil delo, pa tudi oddajanje v najem. Sklepam, da boš poiskal najemnike, če bo sprejet, ali boš spet iskal izgovore, da je davek previsok in da bi država morala poleg tega, da ti vsak mesec primakne tisočaka zraven, da boš blagovoljil oddajati, še prevzame vsa tveganja za tvojo dejavnost?

Aha, bo razbremenil, samo prvo je PREOBREMENIl... sum sumarum je še zmeraj VEČ prispevkov in davkov KLJUB tej kvazi razbremenitvi glede na 100 let nazaj... brez da bi nas kdo vprašal...

Kot bi ti jaz povišal v 100 letih davke iz par % na 45% potem ti pa blagovolim dat nazaj par % in jernej komunisti kličejo kako razbremenjujemo ljudi TROLOLOL keri fiasko.

Zgodovina sprememb…

V Sloveniji so najemniki samo malo večja statistična napaka...

90% nepremičnin je v lasti posameznikov...

Je pa tistih par najemnikov pač glasnih, ker mislijo, da jim pripada neprofitna najemnina v privat lastniškem stanovanju...

Naj zaslužijo več keša in naj si kupijo...

Invictus je izjavil:

V Sloveniji so najemniki samo malo večja statistična napaka...

90% nepremičnin je v lasti posameznikov...

Je pa tistih par najemnikov pač glasnih, ker mislijo, da jim pripada neprofitna najemnina v privat lastniškem stanovanju...

Naj zaslužijo več keša in naj si kupijo...

Saj to glih... velika večina folka v Sloveniji ima lastniško nepremičnino ali pa živijo v nepremičnini katere lastnik je ožji sorodnik ali pa bodo nepremičnino podedovali... taki je skoraj 1,9 MILIJONA od dobrih 2 mil...

Torej niti 7% ni takih ki nič od tega nimajo...
««
114 / 779
»»