Forum » Loža » Kaj je vzrok za tako rast in tak trenuten nivo cen nepremičnin v Sloveniji?
Kaj je vzrok za tako rast in tak trenuten nivo cen nepremičnin v Sloveniji?
Temo vidijo: vsi
hamez66 ::
Ti in tebi podobni ste pavijančki, ki bi radi nabili davek in zraven določali s kakšnim namenom si je kdo v preteklosti zgradil hišo, v kar je vložil 30 let svojega življenja. Praviš, da je namembnost že določena. Povej prosim kje je določena, da si lahko preberem v uradnem dokumentu, pa bi rad videl tudi, kako je bila namembnost določena recimo leta 1987, ko se je začelo graditi.
Namembnost mora biti dajanje stanovanja/hiše v najem.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: hamez66 ()
socialec ::
Ja, zakaj smo potem porabili 10 strani poniž... konstruktivnega pogovarjanja, če se strinjamo?
Ti si bolj pameten pa bi rad nas še bolj zmanipuliral in zmedel, kot smo že, saj vem, nas, prezirane možganske maloposestnike...
Si grem solzice obrisat, samo papir ni tako vpojen :(
Ti si bolj pameten pa bi rad nas še bolj zmanipuliral in zmedel, kot smo že, saj vem, nas, prezirane možganske maloposestnike...
Si grem solzice obrisat, samo papir ni tako vpojen :(
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: socialec ()
Torrent ::
Shujšat zagotovo ne bi škodilo ampak enih 40 sklec bi bilo pumpanih, ampak nisem hotel biti nespoštljiv do woke mladine :D
Glej, kakorkoli, jaz sem star, vem kdaj sem rojen, ti pa samo ponižuješ :D No, jaz si vsaj z najemnino bridke solzice brišem.
Aja, v času jazbinškove orgije nisem kvalificiral po nobenem od kriterijev :D
Kje je kakšno ponižavanje? A smo spet nazaj pri tem, da resnica boli?
Torej si bil vsaj polnoleten v času Jazbinška. Jah, lahko je zdaj pametovat, ko ste si svoje že nagrabili v boljših časih.
Ne, ravno mi je ušlo in nisem bil niti starostno kvalificiran, žal. Tudi najemnik nisem bil kot tudi ne moji starši.
Človek, težka ti je zelo tole tvoje prepričevanje :D
Kar ne vzdrži testa realnosti!
Resnica? Aww awuuuu awwuu ... Nehajte z bolečino... Auuuu auuuaaaa..
Zgodovina sprememb…
Ti in tebi podobni ste pavijančki, ki bi radi nabili davek in zraven določali s kakšnim namenom si je kdo v preteklosti zgradil hišo, v kar je vložil 30 let svojega življenja. Praviš, da je namembnost že določena. Povej prosim kje je določena, da si lahko preberem v uradnem dokumentu, pa bi rad videl tudi, kako je bila namembnost določena recimo leta 1987, ko se je začelo graditi.
Zakaj bi bila namembnost dajanje hiše v najem? A ti ne veš kaj pomeni stanovanjska namembnost? Lahko si seveda prebereš Zakon o urejanju prostora. Kakšno vezo pa ima kakšna je bila namembnost leta 1987?
Jaz razumem namembnost kot beseda, katero bi povezal s stavkom "s kakšnim namenom si je nekdo zgradil hišo". Lahko pa je namembnost zapisana v uradnih dokumentih, recimo v gradbenem dovoljenju, obratovalnem dovoljenju in čem podobnem. In verjamem, da bi o namenu izgradnje hiše moral imeti več besede tisti, ki si je hišo zgradil in je vanjo vložil svoj denar in trud, in ne nekdo drug, ki bi rad nižje najemnine.
In če bi rad nekdo nižje najemnine, se jih zniža tako, da se najemodajalcu omogoči večja pravna varnost in hitrejše odločanje v konfliktnih zadevah. Ker je to tista stvar, ki naredi največ težav, največ stroškov. Kako boš od nekoga iztržil, če ne plača zadnjega meseca in gre pobegne v tujino? Ali pa se nekdo ne želi izselit, najemodajalec pa ga ne sme vržti na cesto. Najemodajalec je prisiljen igrati dobrodelno službo, zraven pa ves čas posluša očitke o bogatem izkoriščevalcu.
Rešitev je omenjal paradajzos, pa so (ste?) se mu nekateri smejali. Ja v redu, potem pa poslušajmo še naprej o ubogih najemojemalcih in izkoriščevalskih najemodajalcih, samo to ne bo prineslo nižjih cen.
In če bi rad nekdo nižje najemnine, se jih zniža tako, da se najemodajalcu omogoči večja pravna varnost in hitrejše odločanje v konfliktnih zadevah. Ker je to tista stvar, ki naredi največ težav, največ stroškov. Kako boš od nekoga iztržil, če ne plača zadnjega meseca in gre pobegne v tujino? Ali pa se nekdo ne želi izselit, najemodajalec pa ga ne sme vržti na cesto. Najemodajalec je prisiljen igrati dobrodelno službo, zraven pa ves čas posluša očitke o bogatem izkoriščevalcu.
Rešitev je omenjal paradajzos, pa so (ste?) se mu nekateri smejali. Ja v redu, potem pa poslušajmo še naprej o ubogih najemojemalcih in izkoriščevalskih najemodajalcih, samo to ne bo prineslo nižjih cen.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: hamez66 ()
Ne, ravno mi je ušlo in nisem bil niti starostno kvalificiran, žal. Tudi najemnik nisem bil kot tudi ne moji starši.
Prepričevanje česa? Ti si se opredilil za starega. Ne vem kaj bi zdaj rad.
Očitno si mentalno otrok, ujet v telesu starostnika.
Ja, normalno, saj nisem mlad, kakorkoli. Ali pa imamo različne metre in bi jih bilo potrebno skalibrirati... Ja, mentalno otrok, ujet v telesu starostnika, ja, je tako, tak en najstnik nekje od 15, verjetno? Ja, pravijo, da so to faze. Torrent, si zaslužil kaj s kriptovalutami? Če bi vložil 10 let nazaj, bi zdaj bil večkratni milijonar. Pa saj si, a nisi? Možnost si imel, pa še revolucije ni bilo vmes.
Očitno si mentalno otrok, ujet v telesu starostnika.Tukaj imaš 100% prav. Šah mat socialec.
Priznam, sem res. Si grem solzice obrisat, šmrc...
Zgodovina sprememb…
Jaz razumem namembnost kot beseda, katero bi povezal s stavkom "s kakšnim namenom si je nekdo zgradil hišo". Lahko pa je namembnost zapisana v uradnih dokumentih, recimo v gradbenem dovoljenju, obratovalnem dovoljenju in čem podobnem. In verjamem, da bi o namenu izgradnje hiše moral imeti več besede tisti, ki si je hišo zgradil in je vanjo vložil svoj denar in trud, in ne nekdo drug, ki bi rad nižje najemnine.
Dokler bo tako, da bo država urejala in nadzirala rabo prostora, je ona tista, ki bo povedala, kakšen bo davek. Seveda ni prav, da bi komurkoli kr odvzela premoženje, ali pa zapovedovala kaj naj s tem premoženjem dela, ampak lahko pa z davčnimi in drugimi politikami ureja to preko vzpodbud ali odvračanja. Tako preprosto je to.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Torrent ()
Ja, normalno, saj nisem mlad, kakorkoli. Ali pa imamo različne metre in bi jih bilo potrebno skalibrirati... Ja, mentalno otrok, ujet v telesu starostnika, ja, je tako, tak en najstnik nekje od 15, verjetno? Ja, pravijo, da so to faze. Torrent, si zaslužil kaj s kriptovalutami? Če bi vložil 10 let nazaj, bi zdaj bil večkratni milijonar. Pa saj si, a nisi? Možnost si imel, pa še revolucije ni bilo vmes.
Ne, nisem, ker žal eni nismo imeli takega zaledja, da bi se lahko zanašali na igre na srečo.
Ja, meni je tudi žal za marsikaj, kaj hočeš. Enkrat se navadiš.
Zgodovina sprememb…
Ja, meni je tudi žal za marsikaj, tudi to, da stari niso bili Jazbinško-najemniki, če drugega ne :(
Zakaj že? Očitno so te dobro preskrbeli, če zdaj tu jamraš o nepremičninskem davku na prazne nepremičnine. In to učitelja? Očitno so včasih bili res dobri časi, ker danes si po moje lahko 2 učitelja kupita samo pasjo utico v LJ ali okolici.
Zgodovina sprememb…
No ne vem, če mi je res žal, pokojni oča so se mi opravičili, ko sem bil še mlad, da niso dobili praktično podarjenega jazbinškova stanovanja, ker so se odselili kar nekaj let predtem. Na vprašanje, če je vedel, da bo država razpadla kot posledica razpada vsega vzhodnega bloka, je rekel, da ne. Kaj bi še mu potem očital kot bi ti rad meni? Grem si raje solzice brisat, ker to je za popizdit ganljivo zdaj...
Nič, dovolj je bilo za danes in za ta račun :D
No ne vem, če mi je res žal, pokojni oča so se mi opravičili, ko sem bil še mlad, da niso dobili praktično podarjenega jazbinškova stanovanja, ker so se odselili kar nekaj let predtem. Na vprašanje, če je vedel, da bo država razpadla kot posledica razpada vsega vzhodnega bloka, je rekel, da ne. Kaj bi še mu potem očital kot bi ti rad meni? Grem si raje solzice brisat, ker to je za popizdit ganljivo zdaj...
Sej kr standard, nikoli ni dovolj. Zakaj pa ne bi še Jazbinškovega ti danes oddajal, a ne? Lahko mu očitaš vsaj to, da ti kot učitelj niti empatije ni znal privzgojit.
Kakšne empatije, Torrent? Da bi podaril stanovanje tebi ali kaj? To si ti predstavljaš kot empatijo, a?
Moje ambicije so precej višje in tudi marsikatera realizirana bistveno več kot samo jazbinškovina... Nihče ne sili najemnikov, da najemajo pri meni, če jim kaj ne paše, naj grejo, nimam jaz tu kaj, malo žal bi mi bilo ampak kdo sem jaz, da bom ljudem preprečeval odločitve?
Saj bom samo za 5% dvignil najemnino, ker je lepa številka in se da enostavno izračunati. 10% se da še lepše ampak polovica gre na račun empatije :D Premalo? Pokaži s primerom!
Moje ambicije so precej višje in tudi marsikatera realizirana bistveno več kot samo jazbinškovina... Nihče ne sili najemnikov, da najemajo pri meni, če jim kaj ne paše, naj grejo, nimam jaz tu kaj, malo žal bi mi bilo ampak kdo sem jaz, da bom ljudem preprečeval odločitve?
Saj bom samo za 5% dvignil najemnino, ker je lepa številka in se da enostavno izračunati. 10% se da še lepše ampak polovica gre na račun empatije :D Premalo? Pokaži s primerom!
Zgodovina sprememb…
Kakšne empatije, Torrent? Da bi podaril stanovanje? Fak, zavajon, bereš? :D
Me ne čudi, da niti ne veš kaj pomeni ta beseda. Podaril stanovanje? Zakaj že? Bolj je problem, da se privoščljivo muzaš ob težavah mladine in jamraš nad nekimi predlaganimi ukrepi, ki se te niti kao ne tangirajo. Sej, kako že pravijo? Kovačeva kobila je vedno bosa.
Zgodovina sprememb…
Ne, imam sam tudi otroke, vnukov resda še ne, ampak zna biti kmalu.
Je pa res, da niso enaki resnično žaljivim možganskim veleposestnikom, ki navijajo za kar neke X davke, in posplošujejo, da sploh ne vejo več, kaj govorijo.
Tu se verjetno nihče ne čudi, da imam občutke, navsezadnje sem le otrok v odraslem telesu, a :D
Šmrc šmrc šmrc!
Je pa res, da niso enaki resnično žaljivim možganskim veleposestnikom, ki navijajo za kar neke X davke, in posplošujejo, da sploh ne vejo več, kaj govorijo.
Tu se verjetno nihče ne čudi, da imam občutke, navsezadnje sem le otrok v odraslem telesu, a :D
Šmrc šmrc šmrc!
Zgodovina sprememb…
Ne, imam sam tudi otroke, vnukos resda še ne...
Je pa res, da niso resnično žaljivim možganskim veleposestnikom, ki navijajo za davke, in posplošujejo, da sploh ne vejo, kaj govorijo.
Heh, lahko predvidevam, da je vsaj en starš učil slovenski jezik, glede na "bosega konja" pred mano.
Človek, jaz sem res po tvojih v smislu otroka v starem telesu in drugih opažanjih možganski maloposestnik vreden vsega preziranja in poniževanja, ampak s slovenskimi idiomi res nimam težav že od nekdaj, zanimivo, a ni?
Glej, tebi intelektualno nikakor ne morem parirati, to pač ne :D
Šmmmrc.
Glej, tebi intelektualno nikakor ne morem parirati, to pač ne :D
Šmmmrc.
Zgodovina sprememb…
Človek, jaz sem res po tvojih v smislu otroka v starem telesu in drugih opažanjih možganski maloposestnik vreden vsega preziranja in poniževanja, ampak s slovenskimi idiomi res nimam težav že od nekdaj, zanimivo, a ni?
Sploh te ne preziram. Mogoče nisi navajen tega, ampak včasih je potrebno pričakovat, da ti bo nekdo nalil čistega vina.
Ta izjava o nekih X davkih in posploševanju je samo prazna vsebina ob pomanjkanju argumentov. Sem ti lepo napisal o kakšnem davku je govora, pa se vseeno delaš neumnega.
Zgodovina sprememb…
Mogoče se ne delam neumnega ampak sem res, si to pomislil?
Zgodovina sprememb…
Kakšne argumete ti sploh pričakuješ od mene, možganskega maloposestnika, otroka v starem telesu, enega neempatičnega in malospoštovanega socialca?
Imaš prav.
Saj sem rekel, da bom in za manj kot sem sprva nameraval, kaj ti spet ne paše, Torrent?
Slaba provokacija. No, na mene nima vpliva, pove pa marsikaj o tebi.
Zgodovina sprememb…
Aja, tega tvojega kislega cvička imam že dovolj, a zamenjamo za kak refošk? Meni veliko pomeni, kaj si nekdo misli o meni, še posebej, ko mi že pred tem reče, da sem malospoštovan možganski maloposestnik :D
Aja, tega tvojega kislega cvička imam že dovolj, a zamenjamo za kak refošk? Meni veliko pomeni, kaj si nekdo misli o meni, še posebej, ko mi že pred tem reče, da sem malospoštovan možganski maloposestnik :D
Ja, razumem, da je težko sprejet resnico in jo je lažje ignorirat. Je pa zanimivo, da provociraš, potem pa si užaljen, ko dobiš nazaj porcijo. Si nisem mislil, da ste tud gen X take snežinke.
Tebi sem rekel, da si velespoštovan veleposestnik Torrent.
Kako je to enakovredno malospoštovan možganski maloposestnik socialec, ne vem.
Ampak važno je, da ti veš. Šmmmrc, resnica boli, kot si pravilno ugotovil :D
Zgodovina sprememb…
Tebi sem rekel, da si velespoštovan veleposestnik Torrent.
Jah, glej, sej vem, da imate starejši "drugačen" smisel za humor, ampak v tem primeru je provokacija bila očitna.
Očitno res boli resnica in jaz ti jo lahko serviram cel dan, vsak dan, ampak to je tema o cenah nepremičnin. Svoje komplekse lahko zdraviš tud drugje s provokacijami.
Zgodovina sprememb…
Res veliko veš, ni dvoma, tvoja resnica je globoko empatično navdihujoča.
Si kaj posebnega ugotovil glede cen nepremičnin, kam grejo v kratkem, da naredimo korist od zadnjih nekaj strani?
In kje (približno) imaš nagledano kaj?
Si kaj posebnega ugotovil glede cen nepremičnin, kam grejo v kratkem, da naredimo korist od zadnjih nekaj strani?
In kje (približno) imaš nagledano kaj?
zavajon ::
Kolizej je passe, zdaj je aktualen Knafljev prehod.
Cene na kvadratni meter bodo med šest in devet tisoč evrov. "Težko je govoriti o kvadratnem metru, ker gre za cene na zaključeno enoto stanovanja. Te bodo med pol milijona in dvema milijonoma evrov", pravi Hakl.
https://www.finance.si/v-knafljevem-pre...
Cene na kvadratni meter bodo med šest in devet tisoč evrov. "Težko je govoriti o kvadratnem metru, ker gre za cene na zaključeno enoto stanovanja. Te bodo med pol milijona in dvema milijonoma evrov", pravi Hakl.
https://www.finance.si/v-knafljevem-pre...
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: zavajon ()
bm1973 ::
tony1 ::
Pozna kdo bajte v Jelenčevi ulici v KR?
Po zemljevidu je čisto zraven Industrijska cona Primskovo, je tukaj še kaj industrije? Blizu je stavba Eurocoma, kaj pa počne ta firma, ali sploh še živi?
In še, so kdaj bile tu poplave?
Po zemljevidu je čisto zraven Industrijska cona Primskovo, je tukaj še kaj industrije? Blizu je stavba Eurocoma, kaj pa počne ta firma, ali sploh še živi?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: tony1 ()
matobeli ::
Top lokacija, vsaj če govorimo o naselju ki je naprej od cone in ne posameznih hišah v coni. Odvisno tudi od same mikro lokacije ene boljše ene slabše. Prav veliko se ne dogaja da bi bilo izjemno moteče.
Poplave? Naselje stoji nad relativno globokim kanjonom Kokre in če to poplavi bo 3/4 slovenije že pod vodo. Mogoče da bi v primeru zamašene kanalizacije ali drenaže kaj v klet priteklo, ampak temu se ne moreš izognit nikjer.
Poplave? Naselje stoji nad relativno globokim kanjonom Kokre in če to poplavi bo 3/4 slovenije že pod vodo. Mogoče da bi v primeru zamašene kanalizacije ali drenaže kaj v klet priteklo, ampak temu se ne moreš izognit nikjer.
tony1 ::
Tnx...
Bajta je direkt ob Jelenčevi ulici, na drugi strani te ceste je že industrijska cona, in iz bajte se vidi streha s sončnimi paneli na eni od teh velikih stavb v ind. coni... Kakšne industrije, ki bi ropotala ali svinjala zrak pa ni tukaj?
Večina prometa v ind. cono verjetno pride iz Ceste Staneta Žagarja (in gre nato nazaj tja), morda se ga večina dogaja že pred to bajto... Moram iti pogledat v živo.
Bajta je direkt ob Jelenčevi ulici, na drugi strani te ceste je že industrijska cona, in iz bajte se vidi streha s sončnimi paneli na eni od teh velikih stavb v ind. coni... Kakšne industrije, ki bi ropotala ali svinjala zrak pa ni tukaj?
Večina prometa v ind. cono verjetno pride iz Ceste Staneta Žagarja (in gre nato nazaj tja), morda se ga večina dogaja že pred to bajto... Moram iti pogledat v živo.
center IBI, stran ki gleda proti naselju je storitvena tko da niti šleparjev ni ker so itak parkirišča za osebne avtomobile, v naselje pa vozijo samo stanovalci. Ni industrije ki bi svinjala. Mogoče se kaj voha iz pivovarne
Pozna kdo bajte v Jelenčevi ulici v KR?
Tisto je smo še poslovna cona, nič industrije.
Poplav v Kranju ni, razen tam blizu Save. Sam to je samo eno naselje...
cesnja ::
Kje tocno je to? Ob Savi je sicer industrijska obmocja Zarice, Planike, Koreje, Iskraemeca svoje case kar pogosto poplavljalo, ko se je podtalnica dvignila dovolj, da dez ni imel kam odtekat. Zgleda so vmes izvedli kaksne tehnicne ukrepe. Ampak vprasanje je, ce bo to dovolj za tisocletne vode, ki se nam zdaj dogajajo vsakih par let.
Savska loka, tam naprej od iskre so bloki, ob zadnjih poplavah je mal poplavilo (kleti). Oziroma se to večkrat tam dogaja. Ostalo je kar se tiče kranja varno, so pa manjši problemi z podtalnico višje in nižje od kranja, v predmestjih če tako rečemo.
Kje tocno je to? Ob Savi je sicer industrijska obmocja Zarice, Planike, Koreje, Iskraemeca svoje case kar pogosto poplavljalo, ko se je podtalnica dvignila dovolj, da dez ni imel kam odtekat. Zgleda so vmes izvedli kaksne tehnicne ukrepe. Ampak vprasanje je, ce bo to dovolj za tisocletne vode, ki se nam zdaj dogajajo vsakih par let.
Tam dol ni hiš...
cesnja ::
Tam dol ni hiš...
ne še
feryz ::
Mark2806 ::
In v drugih novicah....
bitcoin je prekoračil magično mejo 100k.
Kakšen bo efekt na slovenskem trgu nepremičnin? :)
bitcoin je prekoračil magično mejo 100k.
Kakšen bo efekt na slovenskem trgu nepremičnin? :)
NuMaN ::
Glede na toplo klimo je za moškega dandanes primerno, da obvlada preživetje v naravi.
Potomce zaplodi z ljubicami, in pač tako poskrbi za svoje gene.
Ta varianta se mi zdi vedno bolj privlačna, ampak me je emšo prehitel. Če bi prišel na to idejo trideset let nazaj, bi pa bila opcija za premisliti.
Ampak 2003 je bila še kar huda zima.
Potomce zaplodi z ljubicami, in pač tako poskrbi za svoje gene.
Ta varianta se mi zdi vedno bolj privlačna, ampak me je emšo prehitel. Če bi prišel na to idejo trideset let nazaj, bi pa bila opcija za premisliti.
Ampak 2003 je bila še kar huda zima.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: NuMaN ()