Forum » Loža » Kaj je vzrok za tako rast in tak trenuten nivo cen nepremičnin v Sloveniji?
Kaj je vzrok za tako rast in tak trenuten nivo cen nepremičnin v Sloveniji?
Temo vidijo: vsi
enemon ::
Glede Shellenburga:
Podjetje, ki ga je gradilo, ima blokirane račune, ker podizvajalcem dolguje več kot 300k. Cene teh "elitnih" stanovanj, naj bi namreč letos močno upadle. Po navedbah portala Necenzurirano celo za 50 odstotkov. Kar v podjetju kategorično zanikajo, saj da so "popusti, ki jih navajate, zgolj želja tistih, ki si predmetna stanovanja ne morejo privoščiti in verjamejo gostilniškim tračem."
https://www.rtvslo.si/lokalne-novice/lj...
Podjetje, ki ga je gradilo, ima blokirane račune, ker podizvajalcem dolguje več kot 300k. Cene teh "elitnih" stanovanj, naj bi namreč letos močno upadle. Po navedbah portala Necenzurirano celo za 50 odstotkov. Kar v podjetju kategorično zanikajo, saj da so "popusti, ki jih navajate, zgolj želja tistih, ki si predmetna stanovanja ne morejo privoščiti in verjamejo gostilniškim tračem."
https://www.rtvslo.si/lokalne-novice/lj...
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: enemon ()
tony1 ::
Če bi se dalo kaj zaslužiti z naslajanjem nad Anderličevo stisko, bi že šel tja in kaj od tistih ceglov kupil
urli ::
To da je folk butast in kupuje flete na dolgi rok namesto zlata, to je tle u Sloveniji "priznana bolezen". Sam pogledaš kok je šel gor zlato in kolk cegu. V zadnjih letih.
Katera banka ti pa da 200k kredita za nakup zlata/delnic/obveznic/kripta/..?
This napraskaš par 10k in če maš srečo, kredit banki odplačuje najemnik.
urli ::
Če bi se dalo kaj zaslužiti z naslajanjem nad Anderličevo stisko, bi že šel tja in kaj od tistih ceglov kupil
Zgleda, da se Anderlič oddaljuje eliti in vse bolj spominja na amorfno gmoto Ko neko tele skače od enga izposojevalca do drugega in sam sebi koplje grob, stanovanj mu pa več nihče ne kupi. Mu jih bodo taprvi vse pohopsal. Najs
Telbanc ::
Zanimivo bi blo vedet kolko so ta stanovanja dvignila povprečno ceno fletov v Ljubljani. V Schellenburgu in ostalih dvorcih in palačah. No, men je zadeva smešna.
Zaj zgleda bomo dobili prave tržne cene teh zadev.
In to bo od 4 do 5 K. Na meter.
Zaj zgleda bomo dobili prave tržne cene teh zadev.
In to bo od 4 do 5 K. Na meter.
Hvala bogu, nisem cepljen za covid-19.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Telbanc ()
Pri Schelenburgu mene moti nekaj drugega, kar bi moralo amorfno gmoto, ki kupuje po 4k/m2 zanimati: kakšni so stroški teh nadstandardnih objektov? Hvalili so se s klinčevim vratarjem...
To je čist mim, daš kamere in tam nardiš kej druzga. To je bla marketinška fora.
Zgodovina sprememb…
Torrent ::
Pri Schelenburgu mene moti nekaj drugega, kar bi moralo amorfno gmoto, ki kupuje po 4k/m2 zanimati: kakšni so stroški teh nadstandardnih objektov? Hvalili so se s klinčevim vratarjem...
Wow, vratar. Če imajo dvoizmensko vratarja in vsakega plačajo recimo darežljivih 2k bruto, je to malo več kot 4k bruto na mesec. Razdeliš to na 100 stanovanj in je to 40EUR na mesec po stanovanju, za bedake, ki so plačali 8k - 10k po kvadratu. Še ta, ki je kupil za malo manj kot 5k po m2, ne bi smel imet težav s tem.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Torrent ()
Vratar bi moral biti tam na tri šihte, pa pridemo na 60 EUR/mesec, kar za amorfno gmoto ni za spregledati.
Sicer drži, da je to v primerjavi s ceno celega flata po 4k/m2 zelo malo, ampak to pove tudi, da tudi taka cena m2 ni normalna za Slo žep.
Sicer drži, da je to v primerjavi s ceno celega flata po 4k/m2 zelo malo, ampak to pove tudi, da tudi taka cena m2 ni normalna za Slo žep.
Navadni smrtniki morate še malo počakati, preden pridete na vrsto... Strici z 20% obrestmi ne bodo prijazni, če ne bodo poplačani v roku...
Vratar bi moral biti tam na tri šihte, pa pridemo na 60 EUR/mesec, kar za amorfno gmoto ni za spregledati.
Kaj pa bo vratar tam ponoči? No, tud 60€ na mesec ni glih nek hud znesek, niti za povprečnega Ljubljančana.
Navadni smrtniki morate še malo počakati, preden pridete na vrsto... Strici z 20% obrestmi ne bodo prijazni, če ne bodo poplačani v roku...
Ne rabim tega. Jaz bi rabil novo ali relativno novo 4s 80m2 stanovanje znotraj ringa (ne v centru) za 350k. To bi bilo idealno. Al pa vsaj največ za 400k.
Zgodovina sprememb…
Pol so še dopusti in bolniške. Tko da smo na 100 evrov na mesec. To sicer ni dost ampak je v današji dobi elektronike čista neumnost. No sicer je to čist njihova stvar. Bolj bo moteča "nova tržna cena".
Zgodovina sprememb…
Pol so še dopusti in bolniške. Tko da smo na 100 evrov na mesec. To sicer ni dost ampak je v današji dobi elektronike čista neumnost. No sicer je to čist njihova stvar. Bolj bo moteča "nova tržna cena".
Jah, ko bo vratar na dopustu/bolniški si bojo pač sami odprli vrata. Konec koncev je to zdaj "elita", ki kupuje stanovanja za 5k - 6k. Več elite mamo pod to temo na Slotech, kjer so sami nepremičninski mogotci, za katere je tak denar drobiž. Mogoče pa oni rešijo Anderliča.
Zgodovina sprememb…
feryz ::
4 sobno 80 m2!?
Mater ste pojave. Moja garsonjera v Ljubljani ima 59,6 m2, vi bi pa kar 5 sobno naredili iz tega.
V zlatih časih pa, najbrž, nametali vsaj 24 Slovakov noter. Hkrati, seveda. Vsaj tako se je delalo pred par leti.
Mater ste pojave. Moja garsonjera v Ljubljani ima 59,6 m2, vi bi pa kar 5 sobno naredili iz tega.
V zlatih časih pa, najbrž, nametali vsaj 24 Slovakov noter. Hkrati, seveda. Vsaj tako se je delalo pred par leti.
4 sobno 80 m2!?
Eni smo skromni. Lahko je kak m2 več, ampak je to čist dovolj, če je tloris dober. V vsakem primeru nas pa boli k za tvojo garsonjero, ki si jo preplačal, pa če lahko nogomet igraš v dnevni. Aja, sej ni dnevne.
Zgodovina sprememb…
4 sobno 80 m2!?
Na Vrhniki, mislim da v Gradišču zraven pokojnega IUV.d.d so bloki iz socijalizma ki so na te kvadrate spravili super 3 sobna. So pa tam tud "normalna" 3 sobna z 72 kvadrati.
Zgodovina sprememb…
https://www.dnevnik.si/mnenja/odprta-st...
"Amorfna gmota vrača udarec"
"Saj vemo, da se ni lepo muzati ob finančnih težavah kogar koli, a v tem primeru lahko zapišemo le, da amorfna gmota očitno vrača udarec in komaj čaka, da v svoja nedrja sprejme tudi obubožanega gospoda Anderliča. Ker kaj naj rečemo: karma je res prasica. "
Sej sploh ne rabimo komentarja.
"Amorfna gmota vrača udarec"
"Saj vemo, da se ni lepo muzati ob finančnih težavah kogar koli, a v tem primeru lahko zapišemo le, da amorfna gmota očitno vrača udarec in komaj čaka, da v svoja nedrja sprejme tudi obubožanega gospoda Anderliča. Ker kaj naj rečemo: karma je res prasica. "
Sej sploh ne rabimo komentarja.
Anderlič obubožan?
Potem se boste pa zbudili in kupovali v centru Ljubljane stanovanja po jurja na kvadrat.
Lahko bi vsaj to razumel, da več kot si dolžan, več imaš. Razen če si mnenja, da denar izpuhti.
Potem se boste pa zbudili in kupovali v centru Ljubljane stanovanja po jurja na kvadrat.
Lahko bi vsaj to razumel, da več kot si dolžan, več imaš. Razen če si mnenja, da denar izpuhti.
Za projekt je zastavil vse svoje premoženje. Torej, bodo izvajalci in kreditodajalci verjetno poplačani. Obresti ma 2% na mesec......
Denar je že izpuhtel iz cegla.
Zgodovina sprememb…
Lonsarg ::
Banke itak zaradi tveganosti projekta zahtevajo višje obresti (nazadnje sem videl 6%), tak da kar en lep del profita projektov gradnje stanovanj poberejo in ne bodo na izgubi tudi če recimo kakih 10% denarja projektu zmanjka.
Sicer pa res noro da bi pri teh cenah delal izgubo brez da je neki hudo mutil...
Sicer pa res noro da bi pri teh cenah delal izgubo brez da je neki hudo mutil...
zavajon ::
Za projekt je zastavil vse svoje premoženje. Torej, bodo izvajalci in kreditodajalci verjetno poplačani. Obresti ma 2% na mesec......
Ja, vse svoje premoženje, ki ga ima tukaj. In ki ga ni pozabil prepisati na ženo in otroke.
Sicer pa, ki se je pred meseci zadolžil, je bilo rečeno, da bodo upniki poplačani že, če bo prodal preostanek stanovanj po 2k/m.
Občutek imam, da bodo tu izviseli le podizvajalci in nihče drug.
Lepo, da ljudje mislijo, da so tipi, ki se gredo take projekte, navadni kreteni, ki nimajo prebite pare in še lastne usrane gate zastavijo na banki, da dobijo puf.
Ker v resnici od svojega dajo v projekt točno nič evrov.
Btw, firma, ki ima tole čez, ima v zadnjih petih letih okrog 25 milijonov dobička.
Nekako malo verjetno je, da bi jo poslovanje ali neki mini računi sesuli v prah. Zna biti, da je kaj drugega zadaj.
Upam, da je vsem jasno kaj.
Revež Anderlič.
Ker v resnici od svojega dajo v projekt točno nič evrov.
Btw, firma, ki ima tole čez, ima v zadnjih petih letih okrog 25 milijonov dobička.
Nekako malo verjetno je, da bi jo poslovanje ali neki mini računi sesuli v prah. Zna biti, da je kaj drugega zadaj.
Upam, da je vsem jasno kaj.
Revež Anderlič.
"Zna biti, da je kaj drugega zadaj.
Upam, da je vsem jasno kaj."
Ne bodi skrivnosten. Dolžan mafiji? Na smrtni postelji? Kazenske zadeve za katere še ne vemo?
Upam, da je vsem jasno kaj."
Ne bodi skrivnosten. Dolžan mafiji? Na smrtni postelji? Kazenske zadeve za katere še ne vemo?
kamiKaZaA ::
Evo, z malo sreče lahko prideš do stanovanja v Schellenburgu za pičlih 10€.
Poleg glavnih dobitkov, kot sta stanovanji v Ljubljani in Kopru, bodo izžrebane tudi tri mesečne rente v višini 1500 evrov za obdobje desetih let, deset počitnic v vrednosti 5000 evrov in drugi denarni dobitki.
https://www.rtvslo.si/zabava-in-slog/za...
Glavna nagrada: 1x stanovanje v Ljubljani + 80.000€ gotovine.
https://www.loterija.si
To so se pametno spomnili, da dajo še gotovino zraven stanovanja, da imaš potem celo stanovanje, ko plačaš 15% vrednosti davka na srečo (recimo, da je stanovanje vredno 400.000€ pomeni, da je celoten dobitek vreden 480.000€ -15% = 408.000€ oz. stanovanje + 8.000€ za opremo).
Evo ga, sedaj vsi, ki si želite stanovanje znotraj ringa LJ hitro kupit srečko in mogoče z malo sreče celo nekdo iz Slo-techa dobi to stanovanje.
Vso srečo vsem. Jaz bom tudi igral. 1 srečko bom kupil preko net-a in 1 srečko na prodajnem mestu. Če dobim stanovanje v LJ bo le to 15-20 let prazno in ga potem prodam za od +50% do +100% več kot je vredno danes.
Poleg glavnih dobitkov, kot sta stanovanji v Ljubljani in Kopru, bodo izžrebane tudi tri mesečne rente v višini 1500 evrov za obdobje desetih let, deset počitnic v vrednosti 5000 evrov in drugi denarni dobitki.
Glavna nagrada: 1x stanovanje v Ljubljani + 80.000€ gotovine.
To so se pametno spomnili, da dajo še gotovino zraven stanovanja, da imaš potem celo stanovanje, ko plačaš 15% vrednosti davka na srečo (recimo, da je stanovanje vredno 400.000€ pomeni, da je celoten dobitek vreden 480.000€ -15% = 408.000€ oz. stanovanje + 8.000€ za opremo).
Evo ga, sedaj vsi, ki si želite stanovanje znotraj ringa LJ hitro kupit srečko in mogoče z malo sreče celo nekdo iz Slo-techa dobi to stanovanje.
Vso srečo vsem. Jaz bom tudi igral. 1 srečko bom kupil preko net-a in 1 srečko na prodajnem mestu. Če dobim stanovanje v LJ bo le to 15-20 let prazno in ga potem prodam za od +50% do +100% več kot je vredno danes.
Evo, z malo sreče lahko prideš do stanovanja v Schellenburgu za pičlih 10EUR.
Glavna nagrada: 1x stanovanje v Ljubljani + 80.000EUR gotovine.
To so se pametno spomnili, da dajo še gotovino zraven stanovanja, da imaš potem celo stanovanje, ko plačaš 15% vrednosti davka na srečo (recimo, da je stanovanje vredno 400.000EUR pomeni, da je celoten dobitek vreden 480.000EUR -15% = 408.000EUR oz. stanovanje + 8.000EUR za opremo).
Potem si se pa zbudil s prstom v r...? A gre za stanovanje v Schellenburgu? Kje pa to piše?
Zgodovina sprememb…
NuMaN ::
Sem videl danes to reklamo na panoju, nek bumer s srečko v roki ...
Na MMC nekdo komentiral verjetnosti, da zadaneš stanovanje: 1:175.000.
Pa še najbolj iskani lokaciji: LJ, KP.
Samo srečka stane 10 e. kar je cirka 7 nefiltriranih unionov ...
(Poleg tega ne igram Loterije iz principa ... Se pa ne bi branil stanovanja v Kopru, ampak bo ta želja ostala neuresničena po vsej verjetnosti.)
Na MMC nekdo komentiral verjetnosti, da zadaneš stanovanje: 1:175.000.
Pa še najbolj iskani lokaciji: LJ, KP.
Samo srečka stane 10 e. kar je cirka 7 nefiltriranih unionov ...
(Poleg tega ne igram Loterije iz principa ... Se pa ne bi branil stanovanja v Kopru, ampak bo ta želja ostala neuresničena po vsej verjetnosti.)
damirj79 ::
Malidelničar je izjavil:
In to so številni mladi izkoristili.
Definiraj malce koliko so bili stari. Jaz sem bil v tistih letih okrog 25, konec faxa, brez (redne) zaposlitve, gospodarska kriza, v LJ v najemu. Realnih možnosti za nakup nisem imel. Imam kolega ki je bil takrat okrog 30 pa je imel ravno za nekaj let več zaleta da je lahko kupil. 2 sodalavca sta bila okrog kristusovih let pa sta takrat kupila. Pa vsi ti 3je so bili poparčnaki z nekaj let mlajšimi partnericami, jaz pa samski.
Da lahko v krizi delaš premike, moraš biti že prej stabilno pozicioniran.
Zadnji stavek je bistvo potega napačne vrvice. Krize bodo vedno, temu se ne moremo izogniti, ampak večina ljudi enostavno nima plana, kako lahko tudi v mladih letih vseeno našparaš nekaj, ne pa vse zagonit za živeti iz danes na jutri, žurke, kafečkanje, razsipno življenje ti neke akumulacije € ne more ustvariti, da bi bil v krizi pripravljen na nakup. Dejstvo je, da če želiš enkrat skočiti na vlak nakupa nepremičnine, v resnici nikoli ni napačen čas. S tem tvojim zapisom tudi ti dokazuješ poanto tega. Lahko pa seveda tudi čakaš na naslednjo krizo, ampak glede na pisarjenje v tej temi, pravzaprav nihče ne bo pripravljen na njo in ne bo imel dovolj prihrankov, da bo sploh lahko storil ta korak. In zgodba se bo ponovila...
Malidelničar je izjavil:
Definiraj malce koliko so bili stari. Jaz sem bil v tistih letih okrog 25, konec faxa, brez (redne) zaposlitve, gospodarska kriza, v LJ v najemu. Realnih možnosti za nakup nisem imel. Imam kolega ki je bil takrat okrog 30 pa je imel ravno za nekaj let več zaleta da je lahko kupil. 2 sodalavca sta bila okrog kristusovih let pa sta takrat kupila. Pa vsi ti 3je so bili poparčnaki z nekaj let mlajšimi partnericami, jaz pa samski.
Zadnji stavek je bistvo potega napačne vrvice. Krize bodo vedno, temu se ne moremo izogniti, ampak večina ljudi enostavno nima plana, kako lahko tudi v mladih letih vseeno našparaš nekaj, ne pa vse zagonit za živeti iz danes na jutri, žurke, kafečkanje, razsipno življenje ti neke akumulacije € ne more ustvariti, da bi bil v krizi pripravljen na nakup. Dejstvo je, da če želiš enkrat skočiti na vlak nakupa nepremičnine, v resnici nikoli ni napačen čas. S tem tvojim zapisom tudi ti dokazuješ poanto tega. Lahko pa seveda tudi čakaš na naslednjo krizo, ampak glede na pisarjenje v tej temi, pravzaprav nihče ne bo pripravljen na njo in ne bo imel dovolj prihrankov, da bo sploh lahko storil ta korak. In zgodba se bo ponovila...
To je torej slovenska stanovanjska politika? Počakajmo, da kriza sklesti cene nepremičnin, da bodo lahko tisti, ki so dovolj stari, so ob pravem času začeli varčevat in so obdržali službe v krizi, mogoče prišli do nepremičnine. "Slow clap."
Itak pa že skoz beremo tukaj, kako krize ne bo, pa tud če bo, lahko grejo nepremičnine samo gor in gor. Če je to res, potem je še te bizarna stanovanjska politika neuspešna.
Zgodovina sprememb…
Saj ravno to pišem, izgleda se vsi zanašajo na krizi in nakup čaka, potem pride kriza nakupa pa še kar ni, saj ni nič prihrankov .. težko kaj drugače napišemo :)
matobeli ::
A to da prihrankov ni je pa iz ritke ven?
Aja, tisti ki imajo prihranke si morajo pa po višjih cenah kupit
Fantje, najbolš je kupit poceni bajto v Halozah / na Goričkem in preostanek v ETF-je pa v penzijo. Kaj ti pomaga ne vem kakšna bajta, če nimaš nikoli časa biti noter, ker delaš za kredo. Zraven tega ne rabiš gledat šipcev po Ljubljani.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: enemon ()
Baja ::
tako, ja. bajta pa penzija. da mas cajt kositi pa odganjati sosede ki kurijo na tvojem :)
aja, kdaj se seliš na Goričko?
aja, kdaj se seliš na Goričko?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Baja ()
Malidelničar ::
Malidelničar je izjavil:
Bravo damirj79, ti si razumel, kar sem želel sporočiti.
Torrent - ne ni se treba iti market timinga. Tu sem večkrat napisal, da ODSVETUJEM market timing na nepremičninskem trgu. Tudi takratni mladi so se obnašali na stanje trga in so iskali po obrobju LJ, neželene opcije, tu na mojih koncih je bilo veliko dealov (ki jih folk 2011-2016 ni želel!). Meni se zdi, da je za mlade dober deal v tem trenutku poiskati hišo malo bolj v vukojebini, ki pa je dostopna do avtoceste in ima zraven veliko zemlje - zemlja je novo zlato IMHO.
Don't invest like a Joe. Invest like a Simon.
Začneš z manjšim stanovanjem v okolici potencialnega šihta, da se ne furaš vsak dan 2h po cestah, ker ti tudi manjša nepremičnina da nekaj zaledja za čase suhih krav, ko se lahko stegneš do nečesa ki je bolj primerno za družino ali sploh življenje.
Kupit, obnavljat in vzdrževat staro bajto v vukojebini je lahko finančni samomor. Da ne omenjamo dejstva da, če nisi iz prekmurja že v osnovi, te stare bajte v vukojebinah niso poceni.
Kupit, obnavljat in vzdrževat staro bajto v vukojebini je lahko finančni samomor. Da ne omenjamo dejstva da, če nisi iz prekmurja že v osnovi, te stare bajte v vukojebinah niso poceni.
Mato989 ::
Začneš z manjšim stanovanjem v okolici potencialnega šihtače si v LJ začneš z max sobico oz. posteljo... dokler ne prihraniš za nakup nekje v SLO kar rabiš
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115
Maš pol ure iz Lj normalnejše cene. kar je še vedno bistveno manj časa na cesti kot 1h+ v vsako smer kar bi predstavljala hiša v vukojebini.
Poleg tega so tekoči stroški stanovsnja bistveno nižji od bajte.
Malidelničar je izjavil:
Bravo damirj79, ti si razumel, kar sem želel sporočiti.
Torrent - ne ni se treba iti market timinga. Tu sem večkrat napisal, da ODSVETUJEM market timing na nepremičninskem trgu. Tudi takratni mladi so se obnašali na stanje trga in so iskali po obrobju LJ, neželene opcije, tu na mojih koncih je bilo veliko dealov (ki jih folk 2011-2016 ni želel!). Meni se zdi, da je za mlade dober deal v tem trenutku poiskati hišo malo bolj v vukojebini, ki pa je dostopna do avtoceste in ima zraven veliko zemlje - zemlja je novo zlato IMHO.
Torej kupit hišo malo bolj v vukojebini, jo obnovit, porabit vsaj 2h na dan na cesti, komplikacije z otroci (vrtec, šola, dejavnosti...), prosti čas pa za rihtanje hiše in okolice. Ko pa še vseka kriza, pa ostaneš z 30% manj vredno hišo, ki jo bo treba še vedno 100% vzdrževat. Ne vem no, meni se ne sliši kot super deal.
Zgodovina sprememb…
A to da prihrankov ni je pa iz ritke ven?
Iz ritke ven običajno drek pride :) Vprašaj se, zakaj nimaš prihrankov? In ne, tisti ki ima več prihtankov, lahko več izbira. V končni fazi lahko kupi popolnoma enako, kot tisti, ki prihrankov nima, le da bo zaradi obresti plačal na koncu manj..
Maš pol ure iz Lj normalnejše cene. kar je še vedno bistveno manj časa na cesti kot 1h+ v vsako smer kar bi predstavljala hiša v vukojebini.
Pa poiščeš službo, ki ni v Ljubljani. Zakaj bi se omejeval?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: damirj79 ()
Tam kjer so te stare bajte poceni ni služb v radiju pol ure. Razen merkatorja in javne uprave.
Al samo jaz sanjam in kolone dnevnih migrantov ne obstajajo?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: matobeli ()
Malidelničar vstrajno svojo goni da bi mladi morali kupovat stare bajte v vukojebinah.
Jaz ga imam na sumu da ima sam nekaj takega.
Jaz ga imam na sumu da ima sam nekaj takega.
Utk ::
V demokraciji ni "morali", ampak je pa opcija. Če delaš za povprečno plačo ali manj, kar je 2/3 folka, je za vsako ceno silit v Ljubljano norost.
In pod to spada nakup, najem in vožnja eno uro v vsako smer.
In pod to spada nakup, najem in vožnja eno uro v vsako smer.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Utk ()
LeQuack ::
Tudi sicer ponuja nizko kvaliteto, kvaliteta zraka je slaba in dobiš raka, megla skoz, avti po pločnikih in travnikih, neobstoječ javni prevoz itd.
Quack !
Zokija moraš gledati vsak mesec v cajtengu, ki ta ga rinejo v nabiralnik in ne je6ejo APEKove nalepke... Sami minusi :-)
NuMaN ::
Za lokalne cajtnge ne velja apekova nalepka, vsaj mislim da je tako.
Sicer včasih poštar tudi ne da cajtnga, vsaj tistim z nalepko ...
Sicer včasih poštar tudi ne da cajtnga, vsaj tistim z nalepko ...
Res? Tega pa nisem vedel... Sem mislil, da pač iz principa ne šmerglajo, naj se ve kdo je tle gospodar.
V glavnem, če imaš nabiralnik, ti Zokijevo trobilo ne uide.
V glavnem, če imaš nabiralnik, ti Zokijevo trobilo ne uide.
Mato989 ::
Tam kjer so te stare bajte poceni ni služb v radiju pol ure. Razen merkatorja in javne uprave.
Ampak če delaš v LJ za plačo POD 2.000 Bruto potem je 99,9% zunaj LJ tudi delovno mesto za max 10% manj plače... če si malo sposoben seveda... najemnine so pa takoj 30% manj torej profitiraš...
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
bm1973 ::
Fantje, najbolš je kupit poceni bajto v Halozah / na Goričkem in preostanek v ETF-je pa v penzijo. Kaj ti pomaga ne vem kakšna bajta, če nimaš nikoli časa biti noter, ker delaš za kredo. Zraven tega ne rabiš gledat šipcev po Ljubljani.
V Ljubljani ni šipcev, so pa skoraj povsod drugje (Kranj, Celje, Koper).