» »

Kaj je vzrok za tako rast in tak trenuten nivo cen nepremičnin v Sloveniji?

Kaj je vzrok za tako rast in tak trenuten nivo cen nepremičnin v Sloveniji?

Temo vidijo: vsi
««
668 / 750
»»

kriptobog ::

Kodrnusa je izjavil:

kriptobog je izjavil:

johnnyyy je izjavil:

Mato989 je izjavil:

Seveda, ampak dejansko nočemo betonskih džungel kot je tista v Tokiu ali pa Mexicu City... Cilj bi moral biti ohranit naravo v prvotnem stanju čim bolj.

Težko rečem kako je v Tokiu ali Mexicu City, ker tam še nisem bil. Največje kar sem doživel je bil Shenzen in sem bil presenečen nad zelenjem, pričakoval sem ga manj - videl pa skoraj več kot v LJ (sicer je tam za rastlinje tudi bolj ugodna klima).

Mato989 je izjavil:

Ampak država smo ljudje... če smo vsi ljudje bolj zdravi je država bolj zdrava, če smo vsi bolj srečni je narod bolj srečen itd...

Poznam ljudi, ki nikoli niso kolesarili in imeli psa, pa so kljub temu bili dolgo časa zdravi in delavni. Pač nekje je potrebno v življenju najti kompromis.

Mato989 je izjavil:

Načeloma je tako če vsak pogleda s svojega zornega kota in pride kar najbolje skozi kar lahko brez da krši zakon, potem bomo načeloma vsi prišli skozi kar najbolje kar lahko in mi vsi tvorimo družbo...

Ti daješ vtis s svojimi idejami da bi moral nek procent ljudi priti skozi slabše da lahko eni bolje, ampak to ne drži, vsi lahko pridemo skupaj najbolje kar gre... Težava nastane takrat ko si eni domišljajo da to najbolje kar lahko oni pridejo ni dovolj in da jim pripada več kot lahko... takrat nastane jamranje da bi vzeli tistim ki prihajajo skozi bolje kot oni...

Ja in ne. Če postanem kriptomilionar, ves denar vržem v S&P500, pustim službo, tukaj pa skromno živim in dopustujem po Sloveniji, kaj ima država/skupnost od tega. En programer bo manj, manj bo prispevkov v blagajno, manj bo davkov, pa še kelnerca bo imela več dela, ker bi ji težil da zraven Uniona paše Union kozarec. Če nas bi bilo takšnih precej bi se precej poznalo.

Zato je bistvo države in vodstva države, da delajo na način da so zakoni takšni, da vsi približno enako težko pridemo skozi življenje in da delo postane vrednota, saj smo od storitev vsi bolj ali manj odvisni.

Zakaj moramo cez zivljene vsi enako tezko? Kaj je potem smisel v garanju za uspeh? Zato da te bodo potem z davki poskusali izenaciti z lenuhi?

Zato ker taki kot si ti nimajo nikoli dovolj in bi samo imeli se vec več vec.. Zato obstajajo varovalke ceprav zelo slabe, da se nekaj (ne veliko) vrne nazaj med manj sposobne, bolane, nesrečne... Ce bi bilo po tvoje (zal smo na tej poti) bi si pac tisti na vrhu prisvojili vse, revezem pa pustili ficnike da jim sluzijo (recimo amerika).
Zal ta sistem prihaja tudi k nam, kjer bo 1% posedoval 99,9% sredstev. Potem seveda sledi reset, revolucija, vojna, glave bojo letele in tako naprej. Cez zgodovino se trend vedno ponavlja...

Saj so nas tako ucili. Uci se in bos lepo zasluzil. Zakaj je potrebno potem nekoga omejiti koliko zasluzi? Vec zasluzis, vec davkov prispevas v blagajno. Drugo so megakorporacije, ki so v davcnih oazah itd. Tako kot sem jaz placujemo davke kjer smo. In bi morali biti veseli za take. Ker prispevamo veckratnik vasih prispevkov in davkov.

feryz ::

Saj si že povedal zakaj je temu tako. Magična beseda je geto.

Pojdi vprašat v Roje, po koliko so.
Ali v Dobruško vas.
Zemlja, komunalna ureditev in papirji gratis, ostalo pa vzameš na kredit pri zasebnikih, za nikoli vrniti.

Torrent ::

feryz je izjavil:

Ali v Dobruško vas.
Zemlja, komunalna ureditev in papirji gratis, ostalo pa vzameš na kredit pri zasebnikih, za nikoli vrniti.

Kako zdaj? Govorimo o isti Belgiji, za katero trdiš, da ni lažje prit do nepremičnin? Aja, od tvojega komentarja do zdaj, je še tistih 5% Belgije, kjer ni bil geto, sedaj postal geto. Idiotizem par excellence. Slabo kopate po svojih iztrebkih. :))

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Torrent ()

matobeli ::

Utk je izjavil:

.ko bo pa nekdo končno kupil neko stanovanje, ki ne bo ravno nekaj strašnega, in videl kakšno stanovanje je dobil nek socialc zastonj od države,

Zakaj pa bi država to naredila?
Oziroma, kje je šlo narobe da si nekdo na povprečni plači privošči zgolj nekaj kar pokrije minimalne standarde pa še to precej čuti?

Torrent je izjavil:

feryz je izjavil:

Ali v Dobruško vas.

Kako zdaj? Govorimo o isti Belgiji, za katero trdiš, da ni lažje prit do nepremičnin? Aja, od tvojega komentarja do zdaj, je še tistih 5% Belgije, kjer ni bil geto, sedaj postal geto. Idiotizem par excellence. Slabo kopate po svojih iztrebkih. :))

Cost of Living in Ljubljana is 22.1% lower than in Brussels (without rent)
Cost of Living Including Rent in Ljubljana is 21.9% lower than in Brussels
Rent Prices in Ljubljana are 21.3% lower than in Brussels
Restaurant Prices in Ljubljana are 30.3% lower than in Brussels
Groceries Prices in Ljubljana are 24.7% lower than in Brussels
Local Purchasing Power in Ljubljana is 32.1% lower than in Brussels

A misliš da se sekiram za tvoje blebetanje? In še par osebkov v tej temi, ki nabijate za višje davke, ker mislite, da vam bo šla plača gor v javnem sektorju na ta račun? Pfff.
Komaj čakam, da gredo davki gor. In da cene strmoglavijo.
Bo neprimerno lažje zbirati prazne nepremičnine. Prazne v narekovajih, žlahte, ki jo lahko "naseliš" v te luknje, je kolikor hočeš.

feryz je izjavil:

A misliš da se sekiram za tvoje blebetanje? In še par osebkov v tej temi, ki nabijate za višje davke, ker mislite, da vam bo šla plača gor v javnem sektorju na ta račun? Pfff.
Komaj čakam, da gredo davki gor. In da cene strmoglavijo.
Bo neprimerno lažje zbirati prazne nepremičnine. Prazne v narekovajih, žlahte, ki jo lahko "naseliš" v te luknje, je kolikor hočeš.

Misliš, da se mi sikiramo za tvoje blebetanje? To bo to ja, vsi delamo v JS. Ti kr blebetaj.
Ja, ja, vsi boste naseljevali žlahte, zato pa konstantno cvilite o višjem davku, ki ga sploh še ni in je bil samo omenjen.

Zgodovina sprememb…

kriptobog je izjavil:

Torrent je izjavil:

feryz je izjavil:

Ali v Dobruško vas.

Cost of Living in Ljubljana is 22.1% lower than in Brussels (without rent)
Cost of Living Including Rent in Ljubljana is 21.9% lower than in Brussels
Rent Prices in Ljubljana are 21.3% lower than in Brussels
Restaurant Prices in Ljubljana are 30.3% lower than in Brussels
Groceries Prices in Ljubljana are 24.7% lower than in Brussels
Local Purchasing Power in Ljubljana is 32.1% lower than in Brussels

Sej ne rabiš potrjevat to kaj sem napisal. Al kaj je point tega kopiranja?

johnnyyy ::

kriptobog je izjavil:

Zakaj moramo cez zivljene vsi enako tezko? Kaj je potem smisel v garanju za uspeh? Zato da te bodo potem z davki poskusali izenaciti z lenuhi?

Enako težko sem mislil na enako težko za isti denar. Torej da nimaš ljudi, ki prek nekih bližnjic pridejo v življenju dobro skozi. Ter da ljudje, ki delajo presežke imajo več od tega. Da nimaš na koncu situacije nekoga, ki se je upokojil pri 50 letih, po jazbinšku dobil stnovanje (ker je v njemu bival in mu je država omogočila odkup), na drugi strani bi morali pa drugi delati do 70 petek in svetek, je pa garsonjera preveč za njih, ker je okolje bolj pomembno.

Mato989 je izjavil:

Bistven tu je stres in delo v obliki zaposlitve je ENORMEN STRES, morda največji za večino zraven obolenj...

Če ti delo v obliku zaposlitve predstavlja stres, potem si očitno v napačni branži.

Mato989 je izjavil:

To je velika neumnost imo...Država in skupnost ima od tega enega bolnika manj, imel boš manj stresa, boš bolj zdrav, pa še za penzijo ti je vseeno... dokelr ti kupuješ dobrine v SLO sploh pa dopustuješ tu in sediš po gostilnah je to win win...

Ne veš ali bo bolnik manj ali več. Če čas posvetim cigaretam in alkoholu, bom prej breme.

Mato989 je izjavil:

Spominja me na delo pri enem delodajalcu kjer smo bili trije na enakem delovnem mestu, ker sva s kolegom prva končala in to povedala sva dobila delo še od tretjega lenuha... ker po tvoje moramo vsi nekje podobno časa in težavno delat... no potem sva se naučila da sva tiho in surfava po spletu in igrava igrice... ker plačani smo bili pa enako...

To je tvoj predlog namreč, da nekdo dela 10ur na dan in bi imel enako kot nekdo ki ne dela nič in vleče socialo...

Če tretji svojega dela ni opravil in sta vidva delala namesto njega, potem najbrž niste vsi enako težko delali?

Ne gre se za "enako" ampak "enako težko" za isti denar.

Utk ::

matobeli je izjavil:

Utk je izjavil:

.ko bo pa nekdo končno kupil neko stanovanje, ki ne bo ravno nekaj strašnega, in videl kakšno stanovanje je dobil nek socialc zastonj od države,

Zakaj pa bi država to naredila?
Oziroma, kje je šlo narobe da si nekdo na povprečni plači privošči zgolj nekaj kar pokrije minimalne standarde pa še to precej čuti?

Če bi država zgradila 20,000 novih stanovanj in jih razdelila socialcem (komu pa drugemu), potem to pomeni cca 20,000 novogradenj manj za tiste, ki jih bi dejansko kupili.
Če bo država gradila slabša stanovanja kot so neka 40-50 let stara, potem je pa to samo še bolj neumno in še manj racionalno.
Tako da ne razumem od kod bi v naslednjih 10 letih, če bo država res tolk zgradila, lahko dobili še, ne vem, 50,000 novih stanovanj za vse tiste, ki niso socialci. Enostavno se tolk ne zgradi, niti se ne bo.

Kodrnusa ::

kriptobog je izjavil:

Kodrnusa je izjavil:

kriptobog je izjavil:

johnnyyy je izjavil:

Mato989 je izjavil:

Seveda, ampak dejansko nočemo betonskih džungel kot je tista v Tokiu ali pa Mexicu City... Cilj bi moral biti ohranit naravo v prvotnem stanju čim bolj.

Težko rečem kako je v Tokiu ali Mexicu City, ker tam še nisem bil. Največje kar sem doživel je bil Shenzen in sem bil presenečen nad zelenjem, pričakoval sem ga manj - videl pa skoraj več kot v LJ (sicer je tam za rastlinje tudi bolj ugodna klima).

Mato989 je izjavil:

Ampak država smo ljudje... če smo vsi ljudje bolj zdravi je država bolj zdrava, če smo vsi bolj srečni je narod bolj srečen itd...

Poznam ljudi, ki nikoli niso kolesarili in imeli psa, pa so kljub temu bili dolgo časa zdravi in delavni. Pač nekje je potrebno v življenju najti kompromis.

Mato989 je izjavil:

Načeloma je tako če vsak pogleda s svojega zornega kota in pride kar najbolje skozi kar lahko brez da krši zakon, potem bomo načeloma vsi prišli skozi kar najbolje kar lahko in mi vsi tvorimo družbo...

Ti daješ vtis s svojimi idejami da bi moral nek procent ljudi priti skozi slabše da lahko eni bolje, ampak to ne drži, vsi lahko pridemo skupaj najbolje kar gre... Težava nastane takrat ko si eni domišljajo da to najbolje kar lahko oni pridejo ni dovolj in da jim pripada več kot lahko... takrat nastane jamranje da bi vzeli tistim ki prihajajo skozi bolje kot oni...

Ja in ne. Če postanem kriptomilionar, ves denar vržem v S&P500, pustim službo, tukaj pa skromno živim in dopustujem po Sloveniji, kaj ima država/skupnost od tega. En programer bo manj, manj bo prispevkov v blagajno, manj bo davkov, pa še kelnerca bo imela več dela, ker bi ji težil da zraven Uniona paše Union kozarec. Če nas bi bilo takšnih precej bi se precej poznalo.

Zato je bistvo države in vodstva države, da delajo na način da so zakoni takšni, da vsi približno enako težko pridemo skozi življenje in da delo postane vrednota, saj smo od storitev vsi bolj ali manj odvisni.

Zato ker taki kot si ti nimajo nikoli dovolj in bi samo imeli se vec več vec.. Zato obstajajo varovalke ceprav zelo slabe, da se nekaj (ne veliko) vrne nazaj med manj sposobne, bolane, nesrečne... Ce bi bilo po tvoje (zal smo na tej poti) bi si pac tisti na vrhu prisvojili vse, revezem pa pustili ficnike da jim sluzijo (recimo amerika).
Zal ta sistem prihaja tudi k nam, kjer bo 1% posedoval 99,9% sredstev. Potem seveda sledi reset, revolucija, vojna, glave bojo letele in tako naprej. Cez zgodovino se trend vedno ponavlja...

Saj so nas tako ucili. Uci se in bos lepo zasluzil. Zakaj je potrebno potem nekoga omejiti koliko zasluzi? Vec zasluzis, vec davkov prispevas v blagajno. Drugo so megakorporacije, ki so v davcnih oazah itd. Tako kot sem jaz placujemo davke kjer smo. In bi morali biti veseli za take. Ker prispevamo veckratnik vasih prispevkov in davkov.

Zato ker sem prepotoval veliko sveta in videl kako živijo ljudje v državah kjer so velike razlike in ne želim da moji otroci živijo v takem okolju kjer je sebičnost, denar, narcisoidnost edina vrednota... Da bodo živeli za visokimi stenami kjer bo zaradi prevelikih razlik veliko kriminala.
Razlike bodo vedno, sposobni bodo imeli vec, nesposobni manj, to se ne bo spremenilo. Ampak ali res želite živet v svetu kjer ima 1% 90% premozenja? Malo premislite zakaj je socialna drzava dobra za reveza in bogatasa....

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Kodrnusa ()

Kodrnusa je izjavil:

kriptobog je izjavil:

Kodrnusa je izjavil:

kriptobog je izjavil:

johnnyyy je izjavil:

Mato989 je izjavil:

Mato989 je izjavil:

Mato989 je izjavil:

Zato ker sem prepotoval veliko sveta in videl kako živijo ljudje v državah kjer so velike razlike in ne želim da moji otroci živijo v takem okolju kjer je sebičnost, denar, narcisoidnost edina vrednota... Da bodo živeli za visokimi stenami kjer bo zaradi prevelikih razlik veliko kriminala.
Razlike bodo vedno, sposobni bodo imeli vec, nesposobni manj, to se ne bo spremenilo. Ampak ali res želite živet v svetu kjer ima 1% 90% premozenja? Malo premislite zakaj je socialna dobra za reveza in bogatasa....

Torej ce prevec zaluzim morem recti sefu za nizjo placo? Ceprav sem celo zivljenje delal za visoko placo?

Mene ne briga koliko ljudi ima 90% premozenja. To meni nic ne pomeni. Jaz zaradi tega nimam nic manj.

Zgodovina sprememb…

zavajon ::

Mato989 je izjavil:

Kako pa ti veš, kako je v Tokiu in Mexico Cityju?

Utk je izjavil:

Če bi država zgradila 20,000 novih stanovanj in jih razdelila socialcem (komu pa drugemu), potem to pomeni cca 20,000 novogradenj manj za tiste, ki jih bi dejansko kupili.

Najbolje bi bilo, da jih odda za tržne najemnine, ter da se na ta način ustvari neka piramida. S tem ko bi prišlo ogromno nepremičnin na trg bi cena najemov povprečju padla, poleg tega bi se zaradi velike količine novograjenih stanovanj pocenili najemi v starogradnjah.

Kodrnusa je izjavil:

Razlike bodo vedno, sposobni bodo imeli vec, nesposobni manj, to se ne bo spremenilo. Ampak ali res želite živet v svetu kjer ima 1% 90% premozenja? Malo premislite zakaj je socialna drzava dobra za reveza in bogatasa....

Večina bogatašev ni bogatih zaradi lastnega dela, ampak zaradi vlaganj, špekulacij, izkoriščanja itd. In države tretjega sveta imajo največji problem zaradi izkoriščanja tako ljudi, države kot okolja. Pri nas smo načeloma tako kulturni, da ti nekdo reče "umiri se, dovolj imaš".

Bi bilo pa dobro, da bi delali na dobrih stvareh, ki jih imamo v kulturi. Kar se tega tiče smo fenomen v prostovoljstvu, športu, društvih, samograditeljstvu, socialnem izobraževanju itd.

Najbolje bi bilo, da jih odda za tržne najemnine, ter da se na ta način ustvari neka piramida. S tem ko bi prišlo ogromno nepremičnin na trg bi cena najemov povprečju padla, poleg tega bi se zaradi velike količine novograjenih stanovanj pocenili najemi v starogradnjah.

Ja, samo še bolje bi bilo, če bi vzpodbudila privat sektor, da postavi 20,000 stanovanj za najem, ali prodajo, saj je vseeno, efekt bi bil isti, samo da bi bilo veliko ceneje.
Komot se bi pri tem postavilo pogoje, da morajo bit stanovanja po neki specifikaciji, za neko ceno, in da morajo bit nazadnje zasedena.

trojnis252 ::

Mato989 je izjavil:

ŠE ENKRAT:

In kdo določa pomanjkanje? Koliko parcel bi moralo biti na voljo in nepremičnin da ne bi bilo pomanjkanja?

Trenutno je v SLO naprodaj na bolhi dobrih 5.000 hiš, dobrih 4.500 STANOVANJ in dobrih 2.600 POSESTI (seveda ne vseh zazidljivih)

Koliko bi jih moralo biti na voljo?

Če izmed skoraj 10.000 nepremičnin navoljo (od tega zagotovo 90% takoj vseljivih) in 2.600 parcel (od tega ziher vsaj 15% zazidljivih) ni dovolj da najdeš nekaj primernega pote si pač

1. razvajen
2. debilen

Če pa nič od tega ne moreš kupit pa ni krivda v pomanjkanju ampak lastnem problemu varčevanja in statusu.

Bolj podrobno bi moral pogledati. Res, da piše 5000 hiš ampak od tega jih je 3800 Izven Slovenije - Hrvaška. Prav tako pri stanovanjih in parcelah.

enemon ::

feryz je izjavil:

enemon je izjavil:

Vlada naj bi dodatno obremenila delodajalce in jim naložila še strošek za integracijo tujcev.

Mogoče ni slabo, da bodo še podjetja nekaj prispevala, ne pa da samo koristi vlečeko od uvoza.
Itak, kriminalcem je tudi treba zagotoviti gratis stanovanja.
In to prednostno.

Baje jugose rabijo firme kot Sahara vode, tako da naj za njih kar poskrbijo. Seveda bi moral biti pogoj za uvoz delovno delovanje, socialni turisti naj ostanejo, kjer so.

Utk je izjavil:

Ja, samo še bolje bi bilo, če bi vzpodbudila privat sektor, da postavi 20,000 stanovanj za najem, ali prodajo, saj je vseeno, efekt bi bil isti, samo da bi bilo veliko ceneje.
Komot se bi pri tem postavilo pogoje, da morajo bit stanovanja po neki specifikaciji, za neko ceno, in da morajo bit nazadnje zasedena.

Kako bi lahko zasebni firmi, ki bi gradila stanovanja, postavljali specifikacije, cene in pogoj, da jih lahko prodajo le, če bodo zasedena? V kapitalizmu ne vidim možnosti za kaj takega.
Pa firme tudi niso neumne, da bi gradile 20.000 stanovanj hkrati, ker bi jih tako lahko prodali po nižji ceni, kot če jih gradijo po kapljicah, in to le "nadstandardna".

Tega pogoja ne postavljaš zasebni firmi, ampak kupcu. In napisel sem kako. Občina pripravi parcelo, ulice, priključke, in jih da zastonj privat investitorju, pod nekimi pogoji.
En del stanovanj lahko prodajo kakor želijo, en del jih prodajo skladu po vnaprej dogovorjeni ceni, ta grejo v najem, en del jih prodajo na trgu kupcem, ki jih izbere država, mlada družine itd, pod pogojem da bojo res not živeli, v zameno za to dobijo stanovanje za neko vnaprej določeno ceno.
Vsi bi bli na profitu, občine, ljudje in tudi investitor, ki se ne bi rabil ukvarjat in financirat parcele, čakat papirjev, itd.
Bi pa morale občine in sklad pljunit v roke in kaj naredit, to je pa res, in to je najbrž največja ovira.

Tudi v vam tako ljubem Dunaju delajo tako. Občina pripravi vse, stanovanja zgradi privatnik, in za en del stanovanj mesto postavi pogoje komu in po kakšni ceni bojo šli. Normalno, tudi investitor mora imet nekaj od tega, če se pa ne strinja s pogoji, pa pač ne bo gradil (nikjer).

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Utk ()

To je čist normalna stvar tudi v kapitalizmu. Dokler ni vmes korupcije, izsiljevanja itd.

Mato989 ::

Enako težko sem mislil na enako težko za isti denar. Torej da nimaš ljudi, ki prek nekih bližnjic pridejo v življenju dobro skozi. Ter da ljudje, ki delajo presežke imajo več od tega. Da nimaš na koncu situacije nekoga, ki se je upokojil pri 50 letih, po jazbinšku dobil stnovanje (ker je v njemu bival in mu je država omogočila odkup), na drugi strani bi morali pa drugi delati do 70 petek in svetek, je pa garsonjera preveč za njih, ker je okolje bolj pomembno.

To so sanje... ker smo ljudje različni je nemogoče ocenit kaj šele z gotovostjo trdit da je vsakomur za tak denar nekaj enako težko... recimo mojemu kolegu je NEIZMERNO naporno delat od doma, raje hodi v pisarno, meni pa ravno obratno...

Če ti delo v obliku zaposlitve predstavlja stres, potem si očitno v napačni branži.

Ko mi najdeš službo kjer NI STRESA ti najdem službo ki je dejansko skoraj zagotovo ne rabimo... In ja BUDILKA je stres, lovljenje roka za štemplanje na firmi je stres...

Če tretji svojega dela ni opravil in sta vidva delala namesto njega, potem najbrž niste vsi enako težko delali?

To ne drži ker eni naredimo več in nam je nekaj lažje, in zato bi po tvoje morali biti "kaznovani" z več dela za isti prihodek?

Lepa utopija debilizma je tole

Razlike bodo vedno, sposobni bodo imeli vec, nesposobni manj, to se ne bo spremenilo. Ampak ali res želite živet v svetu kjer ima 1% 90% premozenja?

Če si prislužijo zakaj ne.... bistveno je vzpostavitev okolja da jim to ni niti cilj niti ne gre, ne pa da gre pol pa jih obdavčiš.

Seveda, samo tržne najemnine SO ENAKE kot tiste ki jih na trgu moraš plačat zdaj, ne deljeno z 2

trojnis252 je izjavil:

Mato989 je izjavil:

ŠE ENKRAT:

In kdo določa pomanjkanje? Koliko parcel bi moralo biti na voljo in nepremičnin da ne bi bilo pomanjkanja?

Trenutno je v SLO naprodaj na bolhi dobrih 5.000 hiš, dobrih 4.500 STANOVANJ in dobrih 2.600 POSESTI (seveda ne vseh zazidljivih)

Če izmed skoraj 10.000 nepremičnin navoljo (od tega zagotovo 90% takoj vseljivih) in 2.600 parcel (od tega ziher vsaj 15% zazidljivih) ni dovolj da najdeš nekaj primernega pote si pač

1. razvajen
2. debilen

Če pa nič od tega ne moreš kupit pa ni krivda v pomanjkanju ampak lastnem problemu varčevanja in statusu.

Bolj podrobno bi moral pogledati. Res, da piše 5000 hiš ampak od tega jih je 3800 Izven Slovenije - Hrvaška. Prav tako pri stanovanjih in parcelah.

Pa kaj državljan EUja ne more lastiti nepremičnine čez mejo? Greš tja kjer je ceneje ali?
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Mato989 ()

trojnis252 ::

Mato989 je izjavil:

To so sanje... ker smo ljudje različni je nemogoče ocenit kaj šele z gotovostjo trdit da je vsakomur za tak denar nekaj enako težko... recimo mojemu kolegu je NEIZMERNO naporno delat od doma, raje hodi v pisarno, meni pa ravno obratno...

Ko mi najdeš službo kjer NI STRESA ti najdem službo ki je dejansko skoraj zagotovo ne rabimo... In ja BUDILKA je stres, lovljenje roka za štemplanje na firmi je stres...

To ne drži ker eni naredimo več in nam je nekaj lažje, in zato bi po tvoje morali biti "kaznovani" z več dela za isti prihodek?

Lepa utopija debilizma je tole

Razlike bodo vedno, sposobni bodo imeli vec, nesposobni manj, to se ne bo spremenilo. Ampak ali res želite živet v svetu kjer ima 1% 90% premozenja?

Če si prislužijo zakaj ne.... bistveno je vzpostavitev okolja da jim to ni niti cilj niti ne gre, ne pa da gre pol pa jih obdavčiš.

Seveda, samo tržne najemnine SO ENAKE kot tiste ki jih na trgu moraš plačat zdaj, ne deljeno z 2

trojnis252 je izjavil:

Mato989 je izjavil:

ŠE ENKRAT:

1. razvajen
2. debilen

Pa kaj državljan EUja ne more lastiti nepremičnine čez mejo? Greš tja kjer je ceneje ali?

Khm, poglej naslov teme in tudi ti si napisal izrecno SLO.

Khm, poglej naslov teme in tudi ti si napisal izrecno SLO.

Lovljenje na semantiko je pač bedno... bistveno je da jih je na voljo 5k v relativni bližini... če so poceni pač greš tja in je

Utk je izjavil:

Ja bolje bi bilo, samo pri tem ne moreš strašiti z nekim davkom na premoženje. Ker kdo bo pa vložil v izgradnjo 30k stanovanj, če mislijo "prazne obdavčit". Naredili jih bomo 100 in če bo povpraševanje še 100 in potem še 100.

Mato989 je izjavil:

To so neke specifike, ki nimajo veze z "mojo tezo". Nekomu pa bolj sede delo v pisarni drugemu pa na terenu - pač vzemi si poklic in delodajalca pri kateremu ti bolj odgovarja. Dobro pa je, da ti je to nekako omogočeno.

Mato989 je izjavil:

V življenju boš vedno imel nek stres. Če boš brez službe in denarja, boš študiral kje ga boš dobil in kaj boš jedel. Če boš milionar pa boš tuhtal, kam vložiti denar, da ga ne izgubiš. Če pa boš hodil v službo, pa bo tvoj stres kaj moraš v službi narediti in kako ta denar obračati. Moja babica je zadnjih 15 let življenja živela le doma in zelo poredko je šla do sosedov, zanjo je bil obisk lokalne trgovine stres. Kolega je poklicni gasilec in ko je bil na svoji privi intervenciji, so se drugi pogovarjali enem avtu, ki bi ga sodelavec kupil - on pa čisto živčen. Kolega ko je podpisoval kredit za 3tjo nepremičnino, je prišel k notarju kar z 2 otrokoma.

Mato989 je izjavil:

Sem napisal skozi življenje. Da lahko danes narediš več in ti je lažje, je posledica tvojega preteklega dela. To da nekdo danes z lahkoto sprogramira neko kodo, ne pomeni, da mora biti zato kaznovan, saj se je moral v preteklosti to naučiiti in trenirati. Neko delo za tekočim trakom, kjer pripelješ nekega afričana, ki ne pozna ne naše kulture, ne slovenskega ali kakšnega drugega evropskega jezika, totalno brez šol je ocenjeno na minimalno plačo. Ti lahko znaš precej več od njega, pa boš do 3x njegovega neta težko prišel.

Mato989 je izjavil:

Ja, vendar to so novogradnje. Če nekdo zgradi veliko stanovanj in jih oddaja po povprečni tržni najemnini, vsem ostalim starogradnjam cena najema pade, ker kdo bi pa živel v starem stanovnju brez dvigala in parkinga, če dobi za isti denar novogradnjo, ki to že ima. In tako se naredi neka piramida, kjer imaš na vrhu novogradnje, na dnu pa kletna stanovanja, katerih je najemnina tako nizka, da se spet lahko uporabljajo kot kleti.

Baja ::

ja, mato, nisi še preklopil na družinsko razmišljanje. ko bo vam tista luknja na ptuju premala povej svoji da se selite na madžarsko ker je tam poceni :)

enemon ::

Baja je izjavil:

ja, mato, nisi še preklopil na družinsko razmišljanje. ko bo vam tista luknja na ptuju premala povej svoji da se selite na madžarsko ker je tam poceni :)

Porabje je drugače ful lepo, pa še slovensko govorijo. :) Je pa res, da ni več tako poceni. :(

Baja je izjavil:

Mam parcelo z vikendico gor, lahko preuredim če bo sila...

Ja bolje bi bilo, samo pri tem ne moreš strašiti z nekim davkom na premoženje. Ker kdo bo pa vložil v izgradnjo 30k stanovanj, če mislijo "prazne obdavčit". Naredili jih bomo 100 in če bo povpraševanje še 100 in potem še 100

Noben nov davek ni potreben. Če bi bil jaz minister namesto Maljevca, bi blo stanovanj dovolj, brez omembe vrednega vložka države. Ali pa vsaj direktor sklada.

Ampak cilj niso stanovanja, ampak zapravljenje denarja. Če se zapravlja, se tudi kaj pokrade, če se dela namesto zapravlja, nimaš pa kaj ukrast.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Utk ()

Baja ::

Mato989 je izjavil:

Baja je izjavil:

Mam parcelo z vikendico gor, lahko preuredim če bo sila...

po mojem za sebe ne rabiš nič preurejati. itak se boš sam selil tja. kdo pa bo plačo bencin da se bo zena v sluzbo vozla pa boknedaj otroka na kakšno dejavnost peljati. pa še davka ne boš rabil plačati ;)

Telbanc ::

trojnis252 je izjavil:

Mogoče je mislil, če ne morejo kupiti kruha, naj kupijo potico. :D
Hvala bogu, nisem cepljen za covid-19.

jernejl ::

Mato989 je izjavil:

Ja ampak nekateri tuakj (jernej, zavajon, torrent) pa so na trditvi da bi nekdo moral imeti skorajda USTAVNO pravico da mu vsi davkoplačevalci porihtamo nepremičnino bodisi za najem ali prodajo znotraj nekega časovnega okvirja do šihta ali kraja kjer se je rodil.
Ravno nasprotno. Mato989 in njemu podobni trdijo, da bi moral lastnik nepremičnine imeti skorajda USTAVNO pravico, da mu vsi davkoplačevalci rihtamo varnost njegove nepremičnine.

Invictus je izjavil:

Snajper_ je izjavil:

Invictus je izjavil:

Pa naj Štajerci ustanovijo več firm doma, ne pa da se vozijo vsak dan v LJ...
Bi z veseljem, če se ljubljančani ne bi šli centralizacije.
Kaj ima centralizacija vloge pri zasebni firmi?
Nekateri očitno ne razumete, da množica državnih služb generira tudi množico delovnih mest v zasebnem sektorju. Ena čistilka iz LJ ali okolice bo lažje čistila prostore RTV Slovenija kot čistilka, ki deluje iz Podlehnika. Gostinec in trgovec iz LJ bo tam zaposlenim lažje prodal malico kot tisti iz Ljutomera. Varnostna firma iz LJ bo lažje varovala objekt enega ministrstva kot firma iz Maribora, če se pričakuje, da morajo varnostniki ob intervenciji priti na lokacijo v nekaj minutah. Logično je, da imajo tudi zasebne firme tam v bližini od tega več posla kot tiste, ki so daleč stran.

Utk je izjavil:

ko bo pa nekdo končno kupil neko stanovanje, ki ne bo ravno nekaj strašnega, in videl kakšno stanovanje je dobil nek socialc zastonj od države
Jaz se sicer strinjam, da bi država morala graditi več stanovanj za splošno populacijo, ne za socialce. Ampak recimo republiški stanovanjski sklad počne ravno to. Oni ne nudijo kakih posebnih prednosti socialcem, še več, oddajajo prazna stanovanja in zahtevajo 6 mesečnih najemnin varščine, kar pomeni, da so za socialce manj primerna od zasebnih stanovanj.
Po drugi strani pa tudi če bi jih zgradili za socialce, ne bi bilo nič slabše, kot je zdaj. Danes pač socialci, ki ne dobijo državnih stanovanj (pravzaprav občinskih, ker s socialci se ukvarjajo občinski stanovanjski skladi), ker je teh stanovanj premalo, grejo v najem k zasebniku, država pa jim subvencionira večino najemnine. Če bi bili v občinskih stanovanjih, pa bi država privarčevala pri plačilih najemnin.

Mato989 je izjavil:

Ti kar naprej nasprotuješ samemu sebi. V Tokiu veliko ljudi živi na majhni površini "narave", ker so stavbe visoke in blizu druga drugi. Posledično je tudi javni promet zelo učinkovit in ljudje ne rabijo z avti zasmradit polovico države, da pridejo na šiht... pravzaprav si ljudje, ki živijo v Tokiu ali v bližini, lastijo tudi precej manj avtov kot kje drugje izven urbanih mest.

jernejl je izjavil:

Mato989 je izjavil:

Ja ampak nekateri tuakj (jernej, zavajon, torrent) pa so na trditvi da bi nekdo moral imeti skorajda USTAVNO pravico da mu vsi davkoplačevalci porihtamo nepremičnino bodisi za najem ali prodajo znotraj nekega časovnega okvirja do šihta ali kraja kjer se je rodil.
Ravno nasprotno. Mato989 in njemu podobni trdijo, da bi moral lastnik nepremičnine imeti skorajda USTAVNO pravico, da mu vsi davkoplačevalci rihtamo varnost njegove nepremičnine.

Invictus je izjavil:

Snajper_ je izjavil:

Invictus je izjavil:

Pa naj Štajerci ustanovijo več firm doma, ne pa da se vozijo vsak dan v LJ...
Bi z veseljem, če se ljubljančani ne bi šli centralizacije.
Kaj ima centralizacija vloge pri zasebni firmi?
Nekateri očitno ne razumete, da množica državnih služb generira tudi množico delovnih mest v zasebnem sektorju. Ena čistilka iz LJ ali okolice bo lažje čistila prostore RTV Slovenija kot čistilka, ki deluje iz Podlehnika. Gostinec in trgovec iz LJ bo tam zaposlenim lažje prodal malico kot tisti iz Ljutomera. Varnostna firma iz LJ bo lažje varovala objekt enega ministrstva kot firma iz Maribora, če se pričakuje, da morajo varnostniki ob intervenciji priti na lokacijo v nekaj minutah. Logično je, da imajo tudi zasebne firme tam v bližini od tega več posla kot tiste, ki so daleč stran.

Utk je izjavil:

ko bo pa nekdo končno kupil neko stanovanje, ki ne bo ravno nekaj strašnega, in videl kakšno stanovanje je dobil nek socialc zastonj od države
Jaz se sicer strinjam, da bi država morala graditi več stanovanj za splošno populacijo, ne za socialce. Ampak recimo republiški stanovanjski sklad počne ravno to. Oni ne nudijo kakih posebnih prednosti socialcem, še več, oddajajo prazna stanovanja in zahtevajo 6 mesečnih najemnin varščine, kar pomeni, da so za socialce manj primerna od zasebnih stanovanj.
Po drugi strani pa tudi če bi jih zgradili za socialce, ne bi bilo nič slabše, kot je zdaj. Danes pač socialci, ki ne dobijo državnih stanovanj (pravzaprav občinskih, ker s socialci se ukvarjajo občinski stanovanjski skladi), ker je teh stanovanj premalo, grejo v najem k zasebniku, država pa jim subvencionira večino najemnine. Če bi bili v občinskih stanovanjih, pa bi država privarčevala pri plačilih najemnin.

Mato989 je izjavil:

Ti kar naprej nasprotuješ samemu sebi. V Tokiu veliko ljudi živi na majhni površini "narave", ker so stavbe visoke in blizu druga drugi. Posledično je tudi javni promet zelo učinkovit in ljudje ne rabijo z avti zasmradit polovico države, da pridejo na šiht... pravzaprav si ljudje, ki živijo v Tokiu ali v bližini, lastijo tudi precej manj avtov kot kje drugje izven urbanih mest.

Kaksno varnost ze? Pred glavorezci?

alekskac ::

jernejl je izjavil:

Ravno nasprotno. Mato989 in njemu podobni trdijo, da bi moral lastnik nepremičnine imeti skorajda USTAVNO pravico, da mu vsi davkoplačevalci rihtamo varnost njegove nepremičnine..

Pa o kaki varnosti se to neprestano blodi, da nam socialkarji to plačujete? Lastniki si vse plačamo sami, pa še socijalkarjem dajemo zraven. Že če sam stanovanja pogledaš, je 94% lastniških. Kdo lastnikom plačuje varnost? Najemniki socijalnih stanovanj? Lastniki sami sebi, očitno. Zakaj potem cviliš? Kje ti mitični davkoplačevalci, ki naj bi plačevali za našo varnost, sploh živijo? Ja, ti povem. V mojih nepremičninah živimo 4je davkoplačevalci. Jaz plačujem kredit, ostali pa nič. Se pravi ostale članice financirajo mojo varnost? Kaj pa blodiš?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: alekskac ()

Invictus ::

Mato989 je izjavil:

Izven EU je odvisno od meddržavnih sporazumov.

Recimo slovenski državljan lahko kupi nepremičnino v ZDA (in obratno), ni pa nujno da to velja za vse EU članice.
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

Invictus je izjavil:

Mato989 je izjavil:

Recimo slovenski državljan lahko kupi nepremičnino v ZDA (in obratno), ni pa nujno da to velja za vse EU članice.

Jaz sem vprašal za lastništvo ZNOTRAJ EU

A državljan EUja ne more kupit nepremičnine na Hrvaškem pa v Avstriji pa v Španiji? Kolikor vem jaz komot, torej pojdite tja kjer je ceneje če pravite da je pa bo.

Mato989 je izjavil:

Invictus je izjavil:

Mato989 je izjavil:

A državljan EUja ne more kupit nepremičnine na Hrvaškem pa v Avstriji pa v Španiji? Kolikor vem jaz komot, torej pojdite tja kjer je ceneje če pravite da je pa bo.

Spet tvoje neumnosti. Dvignemo davek tako, da se investitorjem ne splača tukaj kupit in držat praznih stanovanj. Potem pa naj kupijo tam, kjer je davek nižji.

Torrent je izjavil:

Mato989 je izjavil:

Invictus je izjavil:

Mato989 je izjavil:

Spet tvoje neumnosti. Dvignemo davek tako, da se investitorjem ne splača tukaj kupit in držat praznih stanovanj. Potem pa naj kupijo tam, kjer je davek nižji.

Investitorjem se ne splača tudi zgradit in oddat v najem...

kriptobog je izjavil:

Torrent je izjavil:

Mato989 je izjavil:

Invictus je izjavil:

Mato989 je izjavil:

Sej ma Mato rešitev. Naj kupijo v drugi državi. Še selit se ne rabijo, če itak ne mislijo tam živet. Si npr. podedoval in so davki previsoki? Prodaj in kupi v drugi državi.

Zgodovina sprememb…

Torrent je izjavil:

kriptobog je izjavil:

Torrent je izjavil:

Mato989 je izjavil:

Invictus je izjavil:

Mato989 je izjavil:

Sej ma Mato rešitev. Naj kupijo v drugi državi. Še selit se ne rabijo, če itak ne mislijo tam živet. Si npr. podedoval in so davki previsoki? Prodaj in kupi v drugi državi.

Saj investitorji graidjo stanovanja v drugih državah. Pri nas nočejo, ker smo do kapitala zelo "prijazna" država. Bohnedaj, da bi tuja firma gradila stanovanja tu.

kriptobog je izjavil:

Torrent je izjavil:

kriptobog je izjavil:

Torrent je izjavil:

Mato989 je izjavil:

Invictus je izjavil:

Mato989 je izjavil:

Saj investitorji graidjo stanovanja v drugih državah. Pri nas nočejo, ker smo do kapitala zelo prijazna država. Bohnedaj, da bi tuja firma gradila stanovanja tu.

Sej tuje firme gradijo stanovanja tu. Ne vem o čem govoriš. En tak primer je slovaški Corwin. Do kapitala smo res neprijazna država, ker bi radi izcuzali do skrajnosti "živi" kapital, zato da je "mrtvi" kapital čim manj obdavčen. Jaz drugač govorim o investitorjih, ki kupujejo stanovanja na zalogo, ne o tistih, ki gradijo. Naj kupujejo na Hrvaškem, namesto v Sloveniji, kar itak že delajo. Naj pa še pojačajo to.

Zgodovina sprememb…

Mednarodne firme lahko zaslužek v Sloveniji preko transfernih cen prenakažejo tja, kjer imajo bolj ugodne davčne pogoje.

Nič novega, sam malo več denarja moraš obračat, da se splača...

Primer je švicarski Novartis, najbolj tipičen... Oni so, recimo, lastniki licence za SAP, ki jo potem zaračunajo vsakemu uporabniku izven Švice... Pa najbrž je še kak obvod in strošek...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Invictus ()

Invictus je izjavil:

Mednarodne firme lahko zaslužek v Sloveniji preko transfernih cen prenakažejo tja, kjer imajo bolj ugodne davčne pogoje.

Nič novega, sam malo več denarja moraš obračat, da se splača...

Primer je švicarski Novartis, najbolj tipičen... Oni so, recimo, lastniki licence za SAP, ki jo potem zaračunajo vsakemu uporabniku izven Švice... Pa najbrž je še kak obvod in strošek...

Lahko oni kanalizirajo kamor hočejo in to itak delajo vse multinacionalke, ampak če se davek tukaj implementira za stanovanjske nepremičnine tud za podjetja, potem bojo kanalizirali šele po davku. Jaz malo dvomim, da podjetja kot je Novartis pri nas kupujejo stanovanjske nepremičnine za investicijo.

Zgodovina sprememb…

Kaka davek, DDV? Tega firme tako ne plačajo...

Davek na dobiček? Zmanjšaš s transfernimi cenami. (https://nomadi.si/blog/ustanovitev-d-o-...

Torej, kak davek?

Invictus je izjavil:

Kaka davek, DDV? Tega firme tako ne plačajo...

Davek na dobiček? Zmanjšaš s transfernimi cenami. (https://nomadi.si/blog/ustanovitev-d-o-...

Torej, kak davek?

Tak, ki bi moral bit. Namesto davka na premoženje, ki ga plačajo samo fizične osebe, bi moral bit davek na (prazne) stanovanjske nepremičnine ne glede na to, kdo je lastnik. Pa tud, če je to podjetje, cerkev, dobrodelna organizacija al pa vesoljci.

Zgodovina sprememb…

Torrent je izjavil:

Tak, ki bi moral bit. Namesto davka na premoženje, ki ga plačajo samo fizične osebe, bi moral bit davek na (prazne) stanovanjske nepremičnine ne glede na to, kdo je lastnik. Pa tud, če je to podjetje, cerkev, dobrodelna organizacija al pa vesoljci.

Sam tega davka ni, torej ga ne plačujejo.

Torej ?

Invictus je izjavil:

Torrent je izjavil:

Sam tega davka ni, torej ga ne plačujejo.

Torej ?

Torej so očitno problemi z bralnim razumevanjem.

Lahko oni kanalizirajo kamor hočejo in to itak delajo vse multinacionalke, ampak če se davek tukaj implementira za stanovanjske nepremičnine tud za podjetja, potem bojo kanalizirali šele po davku.

Jej, jej.
Pa veš zakaj tega davka ni? Takšnega, kot ti želiš? Te razsvetlim. Ni ga zaradi revežev, ne zaradi bogatašev.
Zato ga tudi nikoli ne bo. Vsaj takega ne, kot bi ti in še par takih želelo. Ker bogatim se bo poznalo malo ali nič, revež bo pa samo še večji revež.

feryz je izjavil:

Jej, jej.
Pa veš zakaj tega davka ni? Takšnega, kot ti želiš? Te razsvetlim. Ni ga zaradi revežev, ne zaradi bogatašev.
Zato ga tudi nikoli ne bo. Vsaj takega ne, kot bi ti in še par takih želelo. Ker bogatim se bo poznalo malo ali nič, revež bo pa samo še večji revež.

Seveda, kako da ne. Sploh ni poanta, kaj jaz želim, ampak povem, kaj bi bilo efektivno in na kak način se lahko zmanjša investiranje v nepremičnine. Tukaj ne debatiramo na splošno o revščini, če še nisi uspel dojet, ampak o dostopnosti nepremičnin. Revež bo mogoče še večji revež, ampak sigurno ne zarad takega davka.

Zgodovina sprememb…

Hm, čudna logika. Revež naj bi bil še večji revež zaradi davka na premoženje, čeprav premoženja sploh nima. No ja...

zavajon je izjavil:

Hm, čudna logika. Revež naj bi bil še večji revež zaradi davka na premoženje, čeprav premoženja sploh nima. No ja...

Tukaj je ogromno pomanjkanje bralnega razumevanja in logike. Je pa na pretek egoizma in škodoželjnosti. To te pa zdaj res več ne bi smelo presenetit.
««
668 / 750
»»